7 kiinnostavinta kesäteatteriesitystä, jotka pitää kokea tänä kesänä

Suomi on kesäteatterimaa. Teatterikriitikko valitsi seitsemän kiinnostavinta esitystä Helsingistä ja lähiseudulta.

Suomen suvessa on maagista mennä kesäteatteriin! Teatterikriitikko valitsi seitsemän kiinnostavinta esitystä Helsingistä ja lähiseudulta.

1. Jäniksen vuosi: paluu luontoon

Kenelle: Downshiftaajalle

Aurinko korventaa pupunkorvissa heiluvia näyttelijöitä toukokuisena maanantaina Krapin kesäteatterissa. Keskellä Tuusulan vehreää kulttuurimaisemaa on käynnissä harjoitukset esitykseen Jäniksen vuosi, joka saa ensi-iltansa kesäkuun 3. päivä. Esityksen pohjalla on tietenkin Arto Paasilinnan Jäniksen vuosi -romaani.

Pääosan esittäjä Juha Veijonen pyyhkii hikeä otsalta. Hän on ehtinyt kehittää kuluneiden teatteriharjoitusten aikana jo rapsakan rusketuksen.

Veijonen esittää ”asiakasrajapintojen tarpeisiin ratkaisuja kehittävää” Vatasta, elon oravanpyörään ja jatkuviin yt-neuvotteluihin väsähtänyttä datanomia. Vatanen yrittää viilentää ylikuumenevia hermojaan katsomalla television luonto-ohjelmia. Mutta mangustien elämän tarkkailu ei auta alakuloon. Vatanen janoaa vapautta. Hän tempaisee työpaikan muutoskonsulttia turpaan, tarttuu kännissä auton rattiin ja törmää metsätiellä jänikseen.

Tästä alkaa kesän 2016 kesäteatterikausi ja yksi Paasilinnan rakastetuimmista tarinoista miehen ja jäniksen ystävyydestä sekä perisuomalaisesta vapaudenkaihosta.

Milko Lehdon ohjaama esitys perustuu Ryhmäteatterissa vuonna 2013 nähtyyn, Esa Leskisen, Sami Keski-Vähälän ja Kristian Smedsin ansiokkaasti dramatisoimaan tulkintaan Paasilinnan romaanista. Kesäteatteriversio on Ryhmäteatterin esityksestä ulkonäyttämön tarpeisiin kevennetty tulkinta. Mutta on esityksessä vakavakin sanoma, se tutkii ihmisen kadonnutta luontosuhdetta ja suomalaisten ylimainostettua ”luonnonläheisyyttä”.

Krapissa luonto tulee luontevasti osaksi esitystä. Lavan takaseinästä avautuu näkymä metsään, rauhaan, jossa Vatasta eivät piinaa pomo tai nalkuttava vaimo.

”Vatasen kaltaisia onnettomia konttorirottia on Suomessa varmasti kaksi miljoonaa. Toivoisin monelle Vatasen kaltaista rohkeutta repäistä itsensä irti epätyydyttävästä oravanpyörästä”, Juha Veijonen pohtii harjoitusten tauolla.

Katsomo: Katettu.

Väliaikatarjoilu: Ravintola Mankelin kesäterassilta voi tilata etukäteen väliajan piknikkikassin, joka sisältää valinnaisia juomia, mm. limuja, kuohuviiniä, olutta tai kahvia. Purtavaksi tarjolla on sämpylää ja torttua.

Erikoista: Esityksen jänis (roolissa Elina Varjomäki) on mieltynyt karaoken laulamiseen ja siideriin.

Jäniksen vuosi Krapin kesäteatterissa (Rantatie 2, Tuusula) alkaen 3.6. (ensi-ilta). Esityksiä 14.8. asti. Kesto n. 2 t 10 min, väliaika. Ikäsuositus 12 vuotta. Liput 20–30 e. kut.fi/kesateatteri

2. Saapasjalkakissa funkyna

Kenelle: Pienelle

Puotilaan on vakiintunut viime vuosina suosittu lastennäytelmiin erikoistunut kesäteatteri. Mikko ja Karo Laurosen perustaman Puotilan kesäteatterin esitykset osallistavat lapsikatsojia esimerkiksi huudatusten muodossa. Musiikki on esityksissä tärkeässä osassa, niin nytkin, kun Saapasjalkakissaa säestävät funkya ja jatsahtavaa saundia sisältävät sävelet, kuten James Brownin musiikki.

Katsomo: Uusi, keväällä rakennettu sata henkilöä vetävä katettu katsomo.

Väliaikatarjoilut: Ei väliaikaa, mutta ruokaa ja juomaa saa Puotilan kartanosta.

Erikoista: Näyttelijät lämmittelevät yleisön aina ennen esityksen alkua, muun muassa opettamalla lapsille esityksen aikana tarvittavia huutoja.

Saapasjalkakissa Puotilan kesäteatterissa (Puotilantie 7) alkaen 12.6. (ensi-ilta). Esityksiä 7.8. asti. Kesto 40 min, ikäsuositus 3 vuodesta ylöspäin. Liput 12 e. puotilankesateatteri.fi

3. Remote Helsinki kuljettaa Helsingin kaduilla

Kenelle: Kokeilunhaluisille

Saksalaisen nykyteatteriryhmä Rimini Protokollin esitys on ohjattu kaupunkikierros, joka pistää pohtimaan suhdettamme tietotekniikkaan: miten se ohjaa meitä ja kuinka paljon valtaa olemme valmiita sille antamaan?

Hietaniemen hautausmaalta alkavassa esityksessä 50 osallistujan joukko kiertää sadan minuutin ajan Helsinkiä. Osallistujilla on oppaanaan vain kuulokkeet ja niistä kuuluva tietokoneääni, joka tietää milloin on turvallista ylittää katu. Ääni saattaa myös kehottaa tekemään erilaisia yksinkertaisia asioita.

Esitys on toteutettu useissa kaupungeissa, mm. Berliinissä, New Yorkissa ja Milanossa. Kierroksia järjestetään sekä suomen-, englannin- että ruotsinkielisenä.

Katsomo: Esitys tapahtuu ympäri kaupunkia.

Väliaikatarjoilut: Ei väliaikaa.

Erikoista: Esityksessä ei ole lainkaan näyttelijöitä, vaan oppaana toimii korvakuulokkeista kuultava tietokoneääni.

Remote Helsinki -esitys alkaa Hietaniemen hautausmaalta (Mechelininkatu 2E) alkaen 14.6. (ensi-ilta). Esityksiä 17.6. asti. Kesto 1 t 40 min, ikäsuositus 10 vuodesta ylöspäin. Liput 20–32,50 e. korjaamo.fi

4. Kesäyön uni juhlistaa Shakespearen juhlavuotta

Kenelle: Romanttiselle

Rakkaus on sottaista puuhaa, sen tietää Kesäyön unen ilkikurinen haltiahahmo Puck (roolissa Sari Mällinen). ”Sekaisin on miehet naiset hulluja nuo kuolevaiset”, toteaa lemmenrohdoilla rakastavaisten päät sekoittava Puck.

Suuren bardin kuolemasta on tänä keväänä kulunut 400 vuotta. Ryhmäteatteri kunnioittaa juhlavuotta Shakespearen sadunomaisella komedialla, jossa rakkaudesta sekaisin menneet pariskunnat törmäilevät Ateenaa ympäröivässä metsässä.

Edellisvuosina Suomenlinnan kesän esitykset on ohjannut Juha Kukkonen, nyt ohjauksesta vastaa pitkän tauon jälkeen Ryhmäteatterin johtaja Esa Leskinen.

Luvassa on Leskisen mukaan Shakespearelle uskollinen tulkinta, vaikka komedian nuorista rakastavaisista Lysanderin ja Helenan roolien sukupuolet on muutettu niin, että ateenalaisnuorukaista Lysanderia esittää Noora Dadu ja Helenaa Pyry Äikää.

Katsomo: Katettu. Lämmikkeeksi on vilttejä.

Erikoista: Maisemaa vaihtavaan lavasteeseen on käytetty 2 000 kiloa rautaa.

Väliaikatarjoilut: Kahvio-baarissa a-oikeudet. Pikkusuolaisten ja pullan lisäksi grillipiste.

Kesäyön uni Suomenlinnan kesäteatterissa (Hyvän Omantunnon linnake) alkaen 18.6. (ensi-ilta). Esityksiä 31.8. asti. Kesto avoin, ikäsuositus 12 vuotta. Liput 20–36 e. ryhmateatteri.fi

5. ”Taide” pohtii taidetta ja ystävyyttä

Kenelle: Jääräpäälle

Voiko makuasioista syttyä niin kiivasta mielipiteiden vaihtoa, että ystävyys kärsii? Totisesti voi.

Teatteri Helsinki on viihdyttänyt Tervasaaren amfiteatterissa jo 11 kesää perinteisesti hieman varttuneemmasta katsojakunnasta koostuvaa yleisöä muun muassa Molièren klassikkokomedioiden kevyillä tulkinnoilla.

Nyt teatteri tuo ensi-iltaan totutusta linjasta poiketen modernimpaa materiaalia, ranskalaisen Yasmina Rezan suositun komedian ”Taide” (1994).

Se kertoo kolmesta miehestä (rooleissa Sami Lanki, Petteri Pennilä ja Timo Mann), joiden ystävyys joutuu koetukselle yhden hankittua kaikkia tulkintoja pakenevan taideteoksen: taulun, jossa on valkoisia viivoja valkoisella pohjalla.

Katsomo: Kivisen amfiteatterin katsomo ei ole katettu. Teatterilta saa vilttejä ja istuinalusia, sadeviittoja myydään kahviossa.

Väliaikatarjoilut: Leivoskahvit, jäätelöä, virvoitusjuomia, grillimakkaraa. Myös gluteenitonta.

Erikoista: Kiistaa herättävää taideteosta ei nähdä lainkaan esityksen aikana, vaan siihen vain viitataan keskusteluissa.

”Taide” – komedia ystävyydestä Tervasaaren amfiteatterissa (Tervasaarenkannas) alkaen 30.6. (ensi-ilta). Esityksiä 27.8. asti. Kesto noin 2 t väliaikoineen. Liput 19–24 e. teatterihelsinki.fi

6. Rosvo-Roope on tangokuningas

Kenelle: Perinteiselle

”Jos täytätte mun lasini, niin tahdon kertoa, surullisen tarinan, jol’ ei ole vertoa...”

Kesäteatteri palaa Töölöön 30 vuoden tauon jälkeen, kun uusi Taivallahden kesäteatteri tekee debyyttinsä laulunäytelmällä.

Rakkauden tuskissa räytyvän ja meriä seilaavan Rosvo-Roopen (roolissa Tommi Soidinmäki, tangokuningas vuosimallia 2004) tarinan tulkitsee liveorkesteri sekä 25-henkinen harrastajista ja ammattilaisista koostuva esiintyjäkaarti.

Luvassa on romantiikkaa, pöyhkeitä vannehameita ja miekkailukohtauksia.

Katsomo: Katettu, vetää 300 henkeä.

Väliaikatarjoilut: Pikkusuolaista ja makeaa, siideriä, olutta ja limuja.

Erikoista: Hietalahden uimarannan päädyssä sijaitsevasta katsomosta on näköala merelle.

Rosvo-Roope Taivallahden kesäteatterissa (Taivallahti, Eteläinen Hesperiankatu) alkaen 5.7. (ensi-ilta). Esityksiä 11.9. asti. Kesto 2,5 t väliaikoineen. Ikäsuositus 7 vuotta. Liput 30–34 e. taivallahdenkesateatteri.com

7. Lapualaisooppera 2016 käsittelee yhteiskunnallista liikehdintää

Kenelle: Yhteiskunnallisesti valppaalle

Onnea 90-vuotias ylioppilasteatteri! Merkkivuoden kunniaksi alun perin Helsingin ylioppilasteatterin 40-vuotisjuhlanäytelmäksi kirjoitettu legendaarinen musiikkinäytelmä tekee uuden tulemisen. Tällä kertaa sen ohjaa Mustikkamaan kesäteatteriin Ylioppilasteatterin Sirpa Riuttala.

Lapualaisooppera 2016 on poliittinen musiikkinäytelmä, joka pohtii keitä ovat tämän päivän punaiset ja valkoiset. Esitys noudattaa alkuperäisteoksen dramaturgiaa, mutta käsittelee tämän ajan ilmiöitä: äärioikeiston nousua, pelon lietsomista ja sananvapauden kriisiä. Erkki Tuomiojaa ja Jussi Halla-ahoa lainataan.

Katsomo: Katettu ja esteetön, viluisille vilttejä.

Väliaikatarjoilut: Pullaa, makkaraa, kahvia ja limsaa.

Erikoista: Mustikkamaan lavalle Kaj Chydeniuksen säveltämiä lauluja kipuaa tulkitsemaan Ylioppilasteatterin kolmikymmenhenkinen kuoro ja bändi.

Lapualaisooppera 2016 Mustikkamaan kesäteatterissa (Mustikkamaankuja 1) alkaen 9.7. (ensi-ilta). Esityksiä 20.8. asti. Kesto noin 2 t 10 min väliaikoineen. Ikäsuositus 10 vuotta. Liput 10–15 e. ylioppilasteatteri.fi

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Teatteri
 • kesäteatteri
 • Helsinki
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Tämä yksi hovioikeuden lause on kuin väärältä planeetalta – ja somessa kuohuvan raivon ydin

 2. 2

  Suomalaiset teinitytöt pelaavat nyt mobiilipeliä, jossa selvitetään, mitä vuonna 1917 elänyt tubettaja Olivia tekee, kun kaveri pettää tai kun ensimmäinen seksikerta lähestyy

 3. 3

  Idän pikajunan arvoitusta markkinoidaan maailman pisimmällä pakohuoneella – osallistujat suorittavat tehtäviä 13 tuntia putkeen liikkuvassa junassa Helsingistä Rovaniemelle

 4. 4

  Game of Thrones -tähti Emilia Clarke kyllästyi katsojiin, jotka kauhistelevat sarjassa näkyvää seksiä ja alastomuutta ja kehottaa heitä kasvamaan aikuisiksi

 5. 5

  Tällainen on Netflixin uusi, 1980-luvun leffaklassikoita kierrättävä Stranger Things -kauhusarja, josta kaikki nyt puhuvat

 6. 6

  Räppäri Nikke Ankara on parissa vuodessa kadonnut, lopettanut uransa, noussut taas huipulle ja suututtanut ihmiset tv:ssä – ”Yhtäkkiä mä olinkin mukamas perverssi”

 7. 7

  Tällainen oli Lady Gagan ylistetty Super Bowl -show – se sisälsi myös poliittisen kommentin, joka saattoi mennä monilta ohi

 8. 8

  Prinsessa Leian korua valmistava Lapponia: ”Olemme varautuneet siihen, että lisäkysyntää tulee”

  Tilaajille
 9. 9

  Disney vaihtoi uutuusleffansa nimeä Italiassa: Moana toi liian monelle mieleen pornotähden

 10. 10

  Pieni tyttö vaeltaa yksin ympäri kyliä, kun vanhemmat vain ryyppäävät – Nyt puhuvat suomalaisen uutuuspelin alkoholistiperheissä kasvaneet tekijät, joille projekti oli ”puhdistava kokemus”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tämä yksi hovioikeuden lause on kuin väärältä planeetalta – ja somessa kuohuvan raivon ydin

 2. 2

  Nykyisen internetin tärkeimpiin kuuluva periaate ollaan tuhoamassa Yhdysvalloissa – miltä kuulostaisi maksaa Netflixistä nelinkertaista hintaa?

 3. 3

  Räppäri Nikke Ankara on parissa vuodessa kadonnut, lopettanut uransa, noussut taas huipulle ja suututtanut ihmiset tv:ssä – ”Yhtäkkiä mä olinkin mukamas perverssi”

 4. 4

  Game of Thrones -tähti Emilia Clarke kyllästyi katsojiin, jotka kauhistelevat sarjassa näkyvää seksiä ja alastomuutta ja kehottaa heitä kasvamaan aikuisiksi

 5. 5

  Idän pikajunan arvoitusta markkinoidaan maailman pisimmällä pakohuoneella – osallistujat suorittavat tehtäviä 13 tuntia putkeen liikkuvassa junassa Helsingistä Rovaniemelle

 6. 6

  Suomalaiset teinitytöt pelaavat nyt mobiilipeliä, jossa selvitetään, mitä vuonna 1917 elänyt tubettaja Olivia tekee, kun kaveri pettää tai kun ensimmäinen seksikerta lähestyy

 7. 7

  ”Valkoisella heteromiehellä ei ole oikeutta olemassaoloon”, sanoo elokuvaohjaaja Wille Hyvönen, joka ohjasi elokuvan uudenlaisen Tuntemattoman sotilaan tekemisestä

 8. 8

  Ruotsalainen indiebändi käänsi kappaleensa kolmelle eri kielelle Google-kääntäjällä ja tekee ”Käännöskiertueen” Euroopassa – Olisiko suomalaisista hittibiiseistä samaan? Kokeilimme

 9. 9

  Arnold Schwarzeneggerin Commando on maailman älyttömimpiä ja viihdyttävimpiä kasaritoimintaleffoja – nyt sen voi nähdä Helsingissä valkokankaalla, ja ohjaajakin on paikalla

 10. 10

  Instagram-suosikkitili julkaisee oppilaiden saamat pahimmat Wilma-huomautukset – Soitimme Wilma-viestien asiantuntijalle ja kysyimme, pitääkö tästä olla huolissaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 2. 2

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 3. 3

  Instagram-suosikkitili julkaisee oppilaiden saamat pahimmat Wilma-huomautukset – Soitimme Wilma-viestien asiantuntijalle ja kysyimme, pitääkö tästä olla huolissaan

 4. 4

  Tämä yksi hovioikeuden lause on kuin väärältä planeetalta – ja somessa kuohuvan raivon ydin

 5. 5

  Kukaan ei pelasta sinua täältä, sanoi ”lääkäri”, riisui toimittajan ja aloitti tutkimuksen – Kokeilimme, miltä tuntuu osallistua seksuaalisia fantasioita toteuttavaan esitykseen

 6. 6

  Nykyisen internetin tärkeimpiin kuuluva periaate ollaan tuhoamassa Yhdysvalloissa – miltä kuulostaisi maksaa Netflixistä nelinkertaista hintaa?

 7. 7

  Girls-sarjan luoja Lena Dunham puolusti työkaveriaan Murray Milleriä raiskaussyytteeltä väittämällä syytösten olevan valetta ja söi samalla omat sanansa

 8. 8

  Räppäri Nikke Ankara on parissa vuodessa kadonnut, lopettanut uransa, noussut taas huipulle ja suututtanut ihmiset tv:ssä – ”Yhtäkkiä mä olinkin mukamas perverssi”

 9. 9

  Uuvuttaako keskustelu seksuaalisesta häirinnästä jo? Suomessa käytiin myös toinen pitkä, syyllistävä keskustelu – ja se lopulta auttoi

 10. 10

  Juha Sipilä julkaisi Twitterissä kaavion jossa eriarvoisuutta torjutaan kävelemällä siltaa ja kiipeilemällä narua – internet korvasi tekstit hallituksen kannatuksella, oluella, ja muulla nerokkaalla

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Tämä yksi hovioikeuden lause on kuin väärältä planeetalta – ja somessa kuohuvan raivon ydin

 2. 2

  Poikani kävi yhdeksän vuotta kouluhelvettiä

 3. 3

  Tutkijat löysivät arkistosta sokeriteollisuuden vuosikymmeniksi pimittämät tutkimustulokset, jotka linkittävät sokerin kohonneeseen syöpäriskiin

 4. 4

  Suomalaismies lähti Syyriaan sota-alueelle 2013, ja nyt hän on siellä jumissa kolmevuotiaan lapsensa kanssa – ”Olen nähnyt kaikenlaista”

 5. 5

  Pieni lipsahdus 1,2 miljardin länsimetrossa: kuljettajille jäi rakentamatta vessat asemille – ”Meillä testataan kuljettajien rakon kestävyyttä”

 6. 6

  ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

  Tilaajille
 7. 7

  Miksi pojat alisuoriutuvat? Vanhempien ”luokkashoppailu” saattaa vauhdittaa sukupuolten oppimiseroja, tutkijat sanovat

 8. 8

  Ammattiyhdistysliikkeen syvät rivit eivät enää näytä luottavan omiin liittojohtajiinsa

 9. 9

  Ryanairin matkustamohenkilöstölle tiukka kirje: Saat ikäviä työvuoroja, ellei hajuveden myynti parane

 10. 10

  ”Laitetaan pornografinen kuva itsestä Instagramiin ja saadaan tuntemattomilta miehiltä kehuja” – Psykiatrin mukaan tuhansien nuorten identiteetti on niin hauras, että elämä romahtaa, kun tykkäykset hiipuvat

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Melkein varma työpaikka ja lähes 3 500 euron palkka kenelle tahansa – Mikä estää suomalaisia työttömiä ryntäämästä Norjaan?

 2. 2

  Tutkijat löysivät arkistosta sokeriteollisuuden vuosikymmeniksi pimittämät tutkimustulokset, jotka linkittävät sokerin kohonneeseen syöpäriskiin

 3. 3

  ”Laitetaan pornografinen kuva itsestä Instagramiin ja saadaan tuntemattomilta miehiltä kehuja” – Psykiatrin mukaan tuhansien nuorten identiteetti on niin hauras, että elämä romahtaa, kun tykkäykset hiipuvat

  Tilaajille
 4. 4

  Pieni lipsahdus 1,2 miljardin länsimetrossa: kuljettajille jäi rakentamatta vessat asemille – ”Meillä testataan kuljettajien rakon kestävyyttä”

 5. 5

  Saako painopeiton alla paremmin unta? Toimittaja testasi maailmalta Suomeen saapuneen villityksen – Unitutkijan mukaan peitto ei ole ”missään nimessä humpuukiosastoa”

  Tilaajille
 6. 6

  Olen kiitollinen Jari Sinkkosen ”munat ja pimppi”-kommentista, sillä se herätteli tärkeää keskustelua – ja muistutti, että tarvitaan myös #vaihtoehtojarille

 7. 7

  Tämä yksi hovioikeuden lause on kuin väärältä planeetalta – ja somessa kuohuvan raivon ydin

 8. 8

  Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

 9. 9

  ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

  Tilaajille
 10. 10

  Taksikuski raiskasi illan viimeisen asiakkaan Helsingin Suutarilassa ja valitti tuomiostaan – hovioikeus piti tuomion ennallaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

  Tilaajille
 2. 2

  Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

 3. 3

  Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

 4. 4

  Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

 5. 5

  Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

 6. 6

  Espoolaiset Vaahtorannat rohkaistuivat rakentamaan kotiinsa valtavan näköalaikkunan – sitten huippupoliitikko puuttui peliin, ja ikkunan alle saatetaan raivata luontopolku

 7. 7

  ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

  Tilaajille
 8. 8

  Moni nainen muuttuu ikääntyessään tai lihoessaan toisille näkymättömäksi – sen huomaa, kun kävelee rautatie­asemalla väistämättä ketään

 9. 9

  Hygieniasta löytyy huomautettavaa sadoissa ruokapaikoissa pääkaupunkiseudulla – Katso hakukoneella, miten on kotikulmiesi ravintoloiden laita

 10. 10

  Melkein varma työpaikka ja lähes 3 500 euron palkka kenelle tahansa – Mikä estää suomalaisia työttömiä ryntäämästä Norjaan?

 11. Näytä lisää