Ravintolat myyvät kraanavettä ”suodatettuna” lisähintaan, vaikka Eviran mukaan tarvetta ei ole - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi

Ravintolat myyvät kraanavettä ”suodatettuna” lisähintaan, vaikka Eviran mukaan tarvetta ei ole

Suomessakin joissain ravintoloista myydään asiakkaille suodatettua kraanavettä. Mutta onko se todella tarpeen?

Ruotsalainen Thoreau on suodatettua paikallista kraanavettä. Sitä myydään myös Suomessa joissakin ravintoloissa. Kuva: Jonne Heinonen

Julkaistu: 7.9.2016 10:48, Päivitetty 7.9.2016 12:29

Täysin juomakelpoista, hyvänmakuista vesijohtovettä suodatetaan, ja siitä peritään ravintolassa maksu. Tällaista tapahtuu nykyään monessa paikassa, esimerkiksi Helsingissä, jossa hanavesi on tunnetusti hyvänmakuista.

Kun asiakas pyytää ravintolassa juodakseen kraanavettä, pöytään saattaakin tulla vesipullo, jonka kyljessä lukee Thoreau. Merkin vettä myydään kuplilla ja ilman. Ja se näkyy laskussa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta