Kova jätkä – Henkilökuvassa Mikael Gabriel

Mikael Gabriel on saanut monta kertaa turpaansa, mutta ei pelkää vieläkään konflikteja. Tässä jutussa hän haukkuu suomalaiset näyttelijät, inspiroituu Vladimir Putinista ja kertoo kukkien kasvattamisesta sekä siitä, millainen mies itkee.

Pojat on poikia.

Se on pian Vain elämää -tv-ohjelmassa omaa päiväänsä viettävän Mikael Sohlmanin eli Mikael Gabrielina tunnetun räppärin mielisanontoja.

Räppärin, jota YleX muun muassa tituleerasi Cheekin ohella Suomen suosituimmaksi.

Sohlmanin tapauksessa pojat on poikia tarkoittaa sitä, että saahan sitä vähän tehdä kepposia.

Vaikkapa työntää jonkun auton jokeen. Tai tapella vähän, koska tappeleminen ja turpaan saaminen nyt vain ovat aika normijuttuja. Asioita, joista on turhaa järkyttyä.

Se tarkoittaa myös sitä, että ei traumatisoiduta pikkujutuista. Kuten siitä, että viranomaiset sulkevat kolmen kuukauden ajaksi eristyksiin. Tai siitä, että joutuu huostaan otetuksi.

Kaikki tämä kuulostaa siltä, mitä julkisia riitoja muun muassa räppäri Kuben, Steen1:n ja Pyhimyksen kanssa harrastavan räppärin pitääkin olla. Se on hyvä imago artistille, jonka menestys perustuu tarinalle kaltoin kohdellusta nuoresta miehestä, jonka laulut ovat tunteiden hardcorea:

”Mitä tulee vihaan nähny miten toinen kuolee / nähny syövän elämää syövän / nähny väkivaltaa ja miehen naista lyövän / mä oon istunu vieres tuntenu sen paskan / sun katseesta näkee et sä oot kulkenu sen matkan”

Kova, mutta herkkä. Kuin James Dean. Rebel without a cause – ja teinitytöt huokailevat ihastuksesta.

Mutta onko tämä totta?

Onko tämä Vladimir Putinin itseensä tatuoinut räppäri ja näyttelijä oikeasti niin kova jätkä kuin väittää olevansa?

Komeaan pitkään takkiin pukeutunut Sohlman saapuu ravintola Sea Horseen promoottorinsa kanssa ja kertoo tälle, mitä haluaa lounaaksi.

”Lohikeitto. Ja omenamehu.”

Sohlman on laiha mies, piirteet kuin mangasarjakuvasta. Jos häntä ei tunnettaisi, baareissa varmasti kyseltäisiin edelleen papereita, vaikka hän on jo 26-vuotias.

Juuri nyt hänellä menee lujaa.

Sohlmanilla on kolmekerroksinen talo, jonka pihalla on uima-allas. Hänen tyttöystävänsä on norjalainen malli. Hänellä on noin 150 000 euroa maksava valkoinen BMW i8 -auto, joka on tällä hetkellä parkkeerattu sakkopaikalle Korkeavuorenkadun ja Vuorimiehenkadun kulmaan.

Hän esittää Taneli Mustosen ohjaamassa Bodom-elokuvassa hahmoa nimeltä Elias. Elokuva on ollut pitkään Suomen katsotuimpien listalla.

Perjantaina 30. syyskuuta ensi-iltaan tulee Antti J. Jokisen Pahan kukat -elokuva, jossa Sohlman esittää hahmoa, joka ei välttämättä olisi kauhean kaukana hänen oikeasta elämästään, jos asiat olisivat menneet toisin: hahmo on huumediileri Maz.

Molempiin elokuviin pyyntö tuli suoraan ohjaajalta, Sohlman sanoo. Vientiä siis on.

Pyyntö tuli myös liittyä tämän vuoden Vain elämää -ohjelman esiintyjäkaartiin. Tämä on käytännössä virallinen todiste siitä, että muusikko on Suomen mittakaavassa iso tähti.

Tähän pisteeseen pääseminen on kuitenkin ollut poikkeuksellisen raskassoutuinen matka.

Kovan jätkän käytös vei Sohlmanin lapsena vaikeuksiin. Häntä kiusattiin, ja sitten hän alkoi kiusata muita. Tupakoinnin Sohlman aloitti neljännellä luokalla. Sitten tuli murrosikä.

Jos murrosiän hankaluudesta tehtäisiin jana, se voisi mennä näin:

Helppo, ok, keskivaikea, tosi vaikea, Mikael Sohlman.

”Mä menin ihan sekaisin. En mä tiedä, mitä tapahtui. Kaikki vitutti, kaikkeen piti sanoa että vittu ei vittu ei vittu ei! Pöllitään toi. Paskotaan toi. Fuck the world.”

Sukset menivät äidin kanssa niin pahasti ristiin, että Sohlman karkasi kotoa.

Kun yhdeksäsluokkalaisille jaettiin päättötodistuksia, Sohlman oli kaverinsa luona ja poltti parvekkeella tupakkaa kaverin ja tämän äidin kanssa. Hän oli ollut karussa kotoa kolme kuukautta.

Kello oli noin 12, ja aurinko paistoi. Oveen kolkutettiin. Kaverin äiti meni avaamaan. Ovella odotteli kaksi poliisia.

”Katsoin, että vittu, ollaan 3. kerroksessa, ei pääse hyppäämään parvekkeelta alas.”

Sohlman vietiin hetkeksi Malminkartanoon perhetukikeskukseen ja sieltä hänet vietiin Kainuuseen Hyrynsalmelle Tuomaskoti-nimiseen pitkäaikaiseen huostaanottolaitokseen.

Se on Pohjois-Suomessa. Sinne ajaa yhtä kyytiä Helsingistä noin seitsemän tuntia.

Huostaanotto on se viimeisin vaihtoehto, jonka avulla pyritään turvaamaan lapsen terveys ja kehitys.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos listaa erilaisia syitä siihen, miksi huostaanottoja tehdään:

”Jos lapsi vaarantaa vakavasti terveyttään tai kehitystään käyttämällä päihteitä, tekemällä muun kuin vähäisenä pidettävän rikollisen teon tai muulla niihin rinnastettavalla käyttäytymisellään vaarantaa kehitystään ja terveyttään.”

Sohlamnilla meriittejä listalle riitti. Hän oli kunnostautunut muun muassa autovarkaana.

Sohlman kertoo ensimmäisistä ajoistaan Tuomaskodissa:

”Ekat kolme kuukautta siellä olin eristyksissä. Puhelimet, telkkarit, koko ulkomaailma otettiin pois. Huoneessa oli sänky, pöytä ja kirjahylly. Aloin jutella seinissä oleville raoille. Mulla oli kaikkia mielikuvituskavereita”, Sohlman sanoo.

Jos karkasi, joutui uudestaan kolmen kuukauden eristykseen.

”Mä en yrittänyt, mutta oli siellä niitä, joita ei vittujakaan kiinnostanut. Ne lähti, oli pari viikkoa karussa ja kolme kuukautta eristyksissä.”

Kun Sohlman pääsi erityksistä, alkoi nuoruus. Sellainen, jota Sohlman kuvailee nyt tutulla sanonnalla: pojat on poikia.

Hän nojaa tuolillaan taaksepäin ja kertoo yhden monista tarinoista siltä ajalta.

”Siellä oli yövalvoja, joka ei muuten vieläkään tiedä tätä! Se oli Pikku-Make, helvetin iso jätkä. Se nukkui kaikki yöt!” Sohlman selittää.

”Mä lupaan, kaikki yöt se röhnötti sohvalla. Sen auton avaimet roikkui sen taskusta, ja me otettiin yöllä ne avaimet ja lähdettiin kylille ABC:lle ostamaan röökiä.”

Tapellessa porukka sai joskus kahvipannusta päähän niin, että se räjähti säpäleiksi ja naama oli veressä. Tappelut olivat kuulemma muutenkin aika arkipäiväisiä juttuja. Työntekijät kuulemma ”kusivat linssiin”.

Miltä se tuntuu, että on elänyt tällaisen nuoruuden?

”Mä olen malmilainen jäbä. Turpaan voi saada, mutta pointti on siinä, miten se vaikuttaa henkisesti. Joku saattaa mennä tosi rikki, eikä siinäkään mitään pahaa ole. Mutta mä olen vahva henkisesti.”

Sohlman ottaa lusikallisen lohikeittoa ja katsoo alaspäin. Hän miettii hetken, kunnes jatkaa.

”Tai sitten se trauma, joka siitä on tullut, on se, että ei voi käydä mitään sellaista, että kelaisin, että ’apua nyt mä masennun eikä mikään ole enää kivaa’.”

Aikuisiälläkään Sohlman ei ole kaihtanut konflikteja, senkään jälkeen, kun hänestä tuli tunnettu räppäri.

Sohlman kävi uransa alussa läpi sen perinteisen tien. Jo 2007 hän oli Idolsissa laulamassa Antti Tuiskua.

”Se olikin hauska juttu: sama tuottaja, joka halusi mut Vain elämään, esti mun pääsyn jatkoon Idolsissa vuonna 2007”, Sohlman sanoo.

Hän latasi noihin aikoihin myös omaa musiikkia Mikseri.net-sivustolle. Lauluista tykättiin, ja pian Sohlman pääsi äänittämään ensimmäisen levynsä 5 miljoonaa muuta, jonka hän julkaisi Helsingin nuorisoasiainkeskuksen omistaman Freedom Recordsin kautta 2009. Sitten kiinnostui levy-yhtiöjätti Universal: sen kautta Pohjoisen poika -levy ilmestyi vuonna 2011.

Nyt albumeita on takana viisi – ja suurin piirtein saman verran takana on julkisia riitoja eli ”biiffejä”.

Sohlman esimerkiksi biiffasi räppäri Kuben eli Jussi Hauta-ahon kanssa tänä vuonna keväällä julkisesti. Toinen julkinen sananvaihto oli Pyhimyksen eli Mikko Kuoppalan kanssa vuonna 2014.

”Mua vitutti, että Mikko teki Teflon Brothersia. Se alisuoriutui. Mun mielestä jengin [räppiskenessä] olisi pitänyt nostaa leveleitä. Mutta Mikon kanssa se oli vähän niin kuin isä tappelisi pojan kanssa. Kavereitahan me ollaan, ei se mikään oikea biiffi ollut.”

Myös räppäri Steen1 tuohtui. Sen Sohlman kuittaa sanomalla:

”Sehän meinaa vain, että mä olin oikeassa. Sen nyt ainakin olisi pitänyt nostaa leveleitä.”

Kuben kanssa riita roihahti, kun Sohlman oli julkaissut Koko kuva -singlen kannen, jossa oli keskisormi ja keskisormen takana Kuben naama. Kube vastasi MIKSU-biisillä:

”Moni näist jäbist on mulle familyy sä et oo ees sukuu / sä et oo ees samaa lajii fakin matelija / sun ura kuolee tänään syötä sille vika vegeateria”

Sohlman vastasi siihen kappaleella Jussi Hauta-aho:

”Lisää salaisuuksii kai sut pitää murhaa / puhutaan tasoist monta levyy sul on monta kultaa? / monta platinaa apina, monta platinaa? / sun dänkki ei oo douppii sun dänkki on vaan Sativaa”

”Mä luulen, että siinä jompikumpi joutui vähän huijatuksi. Joku sanoi jollekin jotain, mikä ei pitänyt paikkaansa, ja me jouduttiin nokikkain”, Sohlman sanoo näin jälkikäteen.

Mutta oliko pakko lähteä mukaan?

”Totta kai! Se kuuluu räppiin. Se, että jättäisi vastaamatta, sehän on se pahin dissaus.”

Sohlman muistuttaa, että oikeasti näissä hommissa ei ole ollut hänen mielestään kyse todellisesta aggressiivisuudesta.

”Ei tässä maassa ole ketään, joka olisi oikeasti valmiina lähtemään johonkin. Me oltiin Kuben kanssa vähän aikaa sitten samalla bäkkärillä. Sillä oli tosi ihania lapsia. Hyvin tultiin toimeen. Kubehan on suomen kovimpia räppäreitä.”

Toisaalta:

”Jos joku tulee haastamaan, niin mitä teen? Kannattaa tulla yrittämään”, hän sanoo ja hymyilee viekkaasti.

Nytkin Sohlman laukoo omenamehunsa äärellä loukkaavia asioita.

Puhutaan näyttelemisestä, jota Sohlman on päässyt hiljattain harjoittamaan kahdessa suuressa elokuvassa.

”Hyvin harva suomalainen näyttelee hyvin. Peter Franzen on hyvä, mutta Salkkareista lähtien oikeastaan kaikki muu on sillä lailla, että ’ai tämä on se taso suomessa, tähänhän pysyy kuka vain?’”

Äsken räppäreiden piti ”nostaa leveleitä”. Nyt Sohlmanin mielestä näyttelijöidenkin pitäisi skarpata.

”Onhan se ymmärrettävää: mä en ole opiskellut näyttelemistä tuntiakaan, ja mä olen tehnyt kaksi leffaa. 95 prosenttia teatterikorkeakoulun opiskelijoista ei koskaan tee pitkää elokuvaa. Kyllä minuakin vituttaisi, jos mä olisin siellä koulussa.”

Provosointi ei jää pelkkiin kuittailuihin muille. Aiemmasta työkokemuksesta kertoessaan Sohlman poksauttelee monen Ahkeran Suomalaisen Veronmaksajan verisuonia. Kysymys on ajoista, jolloin hän pääsi vähän yli 18-vuotiaana huostaanotosta pois.

”Blokkasin Tigerissa tuoppeja ennen musiikkihommia pari kuukautta. Katselin siellä, kun julkkikset vetelee kännejä.”

Sohlman muuttaa äänensä kohteliaaksi, panee kädet selän taakse ja kumartelee.

”’Kiitos, onko kaikki hyvin, mitä saisi olla?’ Mä täytän mieluummin sen sossunlapun ja haen rahat luukulta kuin teen tuollaisia hommia.”

Erityisen provosoiva on yksi Sohlmanin monista tatuoinneista. Se esittää Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Se kuva onkin erityisen merkityksellinen.

Sohlmanin ajatusmaailma nimittäin avautuu Putinin kuvan kautta hyvin. Kysymys ei ole siitä, että hän kannattaisi Putinin politiikkaa.

”Se symboloi sitä, että vaikka kaikki muut on eri mieltä, sä olet edelleen omaa mieltä ja pyrit todistamaan pointtisi. Totta kai mä tiesin sitä ottaessani, että se vituttaa jengiä. Mutta jos sä et ymmärrä sitä, jatka elämääsi. Munkin menee eteenpäin, toivottavasti sunkin menee. ”

Sohlman ei vaivaa päätään ajattelemalla, mitä hänestä ajatellaan. Ei hänen enää tarvitse: hittejä, hittielokuvia, iso talo, auto ja kaunis tyttöystävä löytyvät jo. Nykyään hänellä on lisäksi eräs merkittävä juttu, mikä on aiemmin puuttunut. Se on porukka, jota voi sanoa omaksi.

Kun Sohlman oli aloitteleva räppäri, hän ei ole tuntenut oloaan kotoisaksi Rähinän tai Monspin kaltaisissa räppikollektiiveissa.

”En mä ollut yksi niistä [Rähinän tyypeistä], vaan tulin fanina niiden keskelle. Mä halusin oman porukan, johon pystyn luottamaan sata prosenttia.”

Oman jengin lisäksi muutakin hyvää on tapahtunut viime aikoina. Pahimmat aggressiot ja minä vastaan maailma -ajatukset ovat Sohlmanin mukaan kaikonneet.

Toki pojat on edelleen poikia aina silloin tällöin, mutta enää ei tarvitse reagoida jokaiseen asiaan sekunnissa nollasta sataan.

”Olenhan mä rauhoittunut, siis aivan helvetisti. En mä jaksa tapella. Mä olen antanut olla. Mä kasvatan himassa kukkia, ajan nurmikkoa ja haravoin koko pihan. Mä näen, miten mansikoista tulee punaisia ja kuinka kukat kasvaa. Kesällä nurmikko oli ruskea, ja mä paikkailin ja hoidin sitä.”

Tähän väliin tulee taas virnistys.

”Nyt se on uskomattoman vihreä.”

Sitä paitsi nykyään Sohlmain on pakkokin olla sen verran kypsä, ettei lähde enää räppibiiffeihin mukaan.

”Kun jengi on nähnyt, kun mä poraan siellä Vain elämässä, niin ei sen jälkeen voi noihin enää lähteä”, hän sanoo huvittuneena.

”Sen jälkeen olisi netti niin täynnä itkumeemejä. Eikä mua haittaa, jos joku räppäri sanoo, että mä en ole räppäri. Mä olen vain artisti.”

Sitä paitsi:

Hefe [Hector] piti mulle siellä Vain elämässä puheen. Että jos joku valittaa, että menet sinne ohjelmaan itkemään, niin siinähän valittaa. Se, että sä pystyt itkemään, sehän on oikeasti kova jätkä.”

Helsingin Sanomat ja Vain Elämää tekevä Nelonen ovat samaa konsernia.

Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Nuoret ovat siirtyneet käyttämään ääniviestejä tekstailun sijaan – moni vanhempi ei tiedä tätä helppoa kikkaa, millä viestit voi kuunnella

 2. 2

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 3. 3

  Uutiset kuin Whatsappissa: Nytin sovellus kertoo, mitä pitää tietää

 4. 4

  Sikke Sumarin ravintolassa salin tunnelma on huomaavainen ja lautaselta voi löytyä vaikka voikukkaa ja silakoita

 5. 5

  Natalie Wynn on tubettaja, joka kylpee videoillaan Jordan Petersoniksi pukemansa nuken kanssa ja josta on tullut vastavoima Youtuben kasvavalle alt-right-sisällölle

 6. 6

  Kaikki puhuvat Netflixin uudesta hittielokuvasta The Perfectionista, mutta siihen tiivistyvät Netflix-elokuvien suurimmat ongelmat

 7. 7

  Valkoisuus on pelkkä valhe, vaikka ”etnonationalistit” kuinka muuta väittäisivät – Eurooppa ei ollut lähimainkaan sitä mitä kuvitellaan, sanoo historiantutkija

 8. 8

  Game of Thrones alkaa tällä viikolla – tässä jutussa on kaikki tieto, jonka tarvitset uutta kautta varten

 9. 9

  Donald Trump päivitteli maajusseille kuinka heidän traktoreissaan ei ole edes nettiä – Fox News katkaisi puheen äkillisesti, ja internet alkoi pilkata Trumpia, vaikka huoli on oikea

 10. 10

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 2. 2

  Nuoret ovat siirtyneet käyttämään ääniviestejä tekstailun sijaan – moni vanhempi ei tiedä tätä helppoa kikkaa, millä viestit voi kuunnella

 3. 3

  Sikke Sumarin ravintolassa salin tunnelma on huomaavainen ja lautaselta voi löytyä vaikka voikukkaa ja silakoita

 4. 4

  Tämä uusi emoji hämmentää nyt ihmisiä, koska kukaan ei tiedä, mitä sillä pitäisi oikein ilmaista

 5. 5

  Kallioon avasi sympaattinen alakulttuurikeidas Loukko, jossa lounas on edullinen eikä ostopakkoa ole

 6. 6

  Lapin erämaassa asuvasta nuoresta naisesta otetut valokuvat herättävät huomiota maailmalla

 7. 7

  Helsinkiin aukesi lippakioski Kekri, joka tekee kekseliästä ja kunnianhimoista Suomi-katuruokaa

 8. 8

  Mitä netin käyttäjänimesi kertoo sinusta? Tutkijan mukaan nimi ilmaisee identiteettiä ja sitä olisi hyvä miettiä tarkoin

 9. 9

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 10. 10

  Kolumni: Some on myrkkyä, mutta sen käytön lopettaminen on typerää moraalisen paremmuuden hakemista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 2. 2

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 3. 3

  Kaikki puhuvat Netflixin uudesta hittielokuvasta The Perfectionista, mutta siihen tiivistyvät Netflix-elokuvien suurimmat ongelmat

 4. 4

  Perus­suomalaisten kansan­edustaja yhdisti vieras­lajien torjunnan turvapaikan­hakijoihin – soitimme

 5. 5

  Kirjailija Juha Kauppinen eli kaksi vuotta ilman Facebookia, ja näin se muutti hänen elämänsä

 6. 6

  Miestenlehti teki jutun yritysjohtajista: julkaisi ryhmäkuvan 15 miehestä ja 2 naisesta, mutta naiset oli photoshopattu mukaan

 7. 7

  Tänään on internetin kullannupun piristyspäivä – Keanu Reeves on liian hyvä tälle maailmalle, kuten koostamistamme esimerkeistä kiistattomasti voi nähdä

 8. 8

  Viikonloppuna alkanut jääprinsessa-kohu huipentui toimittajan ja kansanedustajan väittelyyn aamu-tv:ssä – tässä keskustelun parhaat palat giffeinä

 9. 9

  Tämä Nytin Game of Thrones -jaksoarvioita parodioiva Pipsa Possu -analyysikirjoitus on parasta internetissä juuri nyt

 10. 10

  Nuoret ovat siirtyneet käyttämään ääniviestejä tekstailun sijaan – moni vanhempi ei tiedä tätä helppoa kikkaa, millä viestit voi kuunnella

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Yhtäkkiä puhekyky katosi, hermosto petti ja keho lakkasi toimimasta – Touko Aalto kertoo hetkestä, jolloin särkynyt mieli lopulta hajosi

  Tilaajille
 2. 2

  Vuonna 1970 Suomi sai lahjan, josta on vuosien varrella tullut mittaamattoman arvokas aarre

  Tilaajille
 3. 3

  Pitääkö Isis-leirin suomalaisia auttaa? Oikeustieteilijöiden mukaan vastaus on täysin selvä, terrorismitutkija varoittaa riskeistä

 4. 4

  Pyörälenkillä ollut triathlonisti sai häntä kolhineen autoilijan kiinni, nappasi kuvat ja teki rikosilmoituksen – törmäys tallentui videolle

 5. 5

  Heta Ravolainen-Rinne on entinen rauhanturvaaja, joka viihtyy ralliautossa ja teatterin lavalla – HS tapasi pääministerin ja hänen sanavalmiin vaimonsa Kesärannassa

  Tilaajille
 6. 6

  Lukijat kertovat karmeimmasta mökkilomastaan: ”Kyy hiplasi peppua”, ”Tarja ei tarjonnut ruokaa”, ”Minipossu Lyydia oli tukehtua kabanossiin”, ”Kummitäti löi turpaan”

  Tilaajille
 7. 7

  Aleksander Barkov palkittiin NHL:n herrasmiespelaajana: ”En vieläkään oikein tajua mitä tapahtui”

 8. 8

  Uniasentosi voi paljastaa, oletko introvertti – Viisi faktaa nukkuma-asennoista

 9. 9

  Kymmenen katsotuimman HBO-dokumentin lista tekee surulliseksi: Eikö kukaan halua katsoa tarinaa ihmisestä, joka ei halua tappaa tai raiskata ketään?

 10. 10

  Suomalaisuus ei ole enää ainoa vaihtoehto eikä edes lottovoitto, mutta on se silti ihan tyylikästä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Konkurssiin menneen Kone­pajan Brunon omistajat haukkuvat Bruce Oreckin toiminnan

 2. 2

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 3. 3

  Pyörälenkillä ollut triathlonisti sai häntä kolhineen autoilijan kiinni, nappasi kuvat ja teki rikosilmoituksen – törmäys tallentui videolle

 4. 4

  Miksi yksi tienaa toista enemmän? Tutkimusten mukaan tulo­erot selittyvät suurelta osin geeneillä, eikä lasta voi kasvattaa menestyjäksi

  Tilaajille
 5. 5

  Kaikille tästä ei tule valon kesä: Ole itsellesi armollinen juuri nyt

 6. 6

  Duunariperheen tytöstä tuli professori, joka puolustaa työläisiä – Suomessa on paljon sairaaksi tekevää työtä, sanoo Anne Kouvonen

  Tilaajille
 7. 7

  Raportti: Matkustajat olivat vaarassa imeytyä lentokoneen moottoriin evakuoinnin aikana Helsinki-Vantaalla

 8. 8

  EU-tuomioistuin mitätöi Adidaksen kolmiraitaisen tavaramerkin

 9. 9

  Uniasentosi voi paljastaa, oletko introvertti – Viisi faktaa nukkuma-asennoista

 10. 10

  Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 2. 2

  Mummotunnelissa pariudutaan perinteisellä tyylillä

  Tilaajille
 3. 3

  JVG:n jättihitti näkyy yhä somepäivityksissä, vaikka sen sanoitus on vuosien ajan ymmärretty väärin – VilleGalle paljastaa salaisuuden Häissä-kappaleen menestyksen taustalta

  Tilaajille
 4. 4

  Psykologi Pertti Hakkarainen on kohdannut satoja raiskaajia ja sanoo, että monilla on heistä väärä käsitys – Siksi uhri ei voi tunnistaa tekijää etukäteen

  Tilaajille
 5. 5

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 6. 6

  Ennennäkemätön romahdus yhdessä Suomen parhaista lukioista: 35 opiskelupaikkaa täyttämättä, sisään jopa 7,0:n keskiarvolla

 7. 7

  Onko toivo jo mennyt? HS:n erikoisartikkeli vie Amazoniaan, missä maailman keuhkot yskivät uhkaavasti

  Tilaajille
 8. 8

  Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

 9. 9

  Tyhjenevä saksalais­kaupunki houkuttelee uusia asukkaita ilmaisella asumisella: Suomalainen pariskunta tarttui tarjoukseen

  Tilaajille
 10. 10

  Maailman parhaaksi valittua suomalaista tv-sarjaa on pidetty kommunistien propagandana ja suuruudenhulluuden huipentumana

  Tilaajille
 11. Näytä lisää