Nyt.fi    |   Nyt.fi

Pikatestasimme 8 ihanaa museokahvilaa – näistä asioista moitimme ja kiitämme

Pikatestissä 8 museokahvilaa. Ateneumin kahvila uudistui syksyllä ja näyttäytyy edukseen mantelikroissantteineen ja muine herkkuineen.

Virkistävää, nautinnollista ja sivistävää. Siis museossa käyminen.

Hengenravinnon lisäksi tarvitaan silti muutakin. Yhtä varmasti kuin museokierrokseen loppuun kuuluu taidekirjojen ja magneettien hypistely museokaupassa, on näyttelystä kiva keskustella museokahvilassa.

Siispä nyt testissä kahdeksan sellaista! Seitsemän niistä sijaitsee Helsingissä, mutta mukana on myös yksi espoolaisvahvistus.

1. Ateneum Bistro: Ison museon tyyliä

Rautatietorin kupeessa sijaitseva Ateneum on Helsingin vilkkain museo, ja siksi on hienoa, että sillä on edustava kahvila. Uuden ravintoloitsijan kahvila Ateneum Bistro avasi lokakuussa entisen Tablo-kahvilan tilalle. Muutokset konseptissa ovat tosin niin maltillisia, että niihin tuskin kiinnittää huomiota, jos täällä käy vain kerran pari vuodessa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Seinien väri on vaihtunut syvän punaiseksi, mikä korostaa kahvilan tilan suurta ravennalaista mosaiikkiteosta hienosti. Ateneum Bistrosta tulee mieleen keskieurooppalaisten museoiden kahvilat. Ei suunnattoman persoonallista, mutta toimivan tyylikästä.

Testikerralla tarjoilijoita on paljon, ja he ovat pukeutuneet hillitysti mustaan. Liikun lastenvaunujen kanssa, ja yksi tarjoilijoista tarjoutuu huomaavaisesti viemään kahvini pöytään asti.

Oli tosin myös hakemista. Jonottaessani maksamaan muutama asiakas ehti kysellä tilaamansa ­ruuan perään, mutta keittiössä oli kiireistä. Museokahvila ei ole sellainen ravintola, jossa jaksaisi ihan kamalasti odotella, joten tästä miinus.


Koska kahvilaan virtaa niin paljon ulkomaisia turisteja, on hauskaa, että astioissa ja huonekaluissa näkyy suomalaista muotoilua. Ruoka on lähinnä yleiseurooppalaista, ja viinilistakin löytyy – lämpimien ruokien lohikeitto ja kahvileivistä korvapuustit ovat ainoat tuotteet, joista arvaisi museon olevan nimenomaan Helsingissä.

Listan lämpimät ruuat ovat klassikoita: maissi­kanaa ja wieninleikettä. Sunnuntaisin bistro tarjoaa brunssia ja viikolla lounasta. Maanantaisin kahvila on kiinni. Se on se viikonpäivä, milloin tyypillisesti myös kansainvälisesti monet museot ovat kiinni.


Valitsen vitriinistä päiväkahvitteluun pyöreän suklaa-passionleivoksen. Myös täytetyt leivät näyttävät herkullisilta. Leivos yllätti imelyydellään ja teollisella maulla: ei varsinaisesti pahaa, mutta smoothie olisi ollut parempi valinta. Suodatinkahvi on huomaamatonta. Saatavilla on myös erikoiskahveja ja kuutta erilaista haudutettua teetä.

Kahvila tai ravintola museon kyljessä on juttu, jossa voittavat kaikki. Ravintola saa kävijöitä – viime vuonna Ateneumissa oli heitä neljännesmiljoona. Kävijä voi tankata heti näyttelyssä kävelyn jälkeen, ja museo voi houkutella kävijöitä kahvilalla.

Moni tulee toki museokahvilaan lounaalle ihan ilman taide-elämystä vain syötävien perässä.

Parhaimmillaan museokahvila jatkaa museon tarinaa, teemoja, tyyliä tai tarkoitusta. Näyttelyvierailun voi aloittaa hyvällä verensokerilla varustettuna tai kierroksen jälkeen voi viipyä näkemässään vielä hetken kahvilassa. Tai tehdä kummatkin.

 

Kiitämme: Laadukkaita yksityiskohtia.

Moitimme: Pientä yllätyksettömyyttä.

Mikä näyttely nyt? Ateneumissa Amedeo Modiglianin 28.10.2016 –5.2.2017 retrospektiivinen näyttely. Avoinna ti, pe 11–18, ke–to 10–20 ja la–su 10–17. Liput 13 ja 15 e.

Ateneum Bistro (Kaivokatu 2), p. 040 563 8430, ateneum.fi/ateneum-bistro. Kahvila avoinna ti, pe 10–18, ke, to 10–20 la–su 10–17. Leivokset 6,50, kahvi 3 e ja pääruuat 11,80–22,90 e.     2. Café Amos: Yrjönkadun varjeltu salaisuus

Sunnuntai on hankala päivä kahviloiden ystävälle, sillä merkittävä osa kuppiloista pitää ovensa kiinni. Ratkaisu: museokahvilat.

Vaikka testikerta on sunnuntai-iltapäivä ja sulkemisaika käsillä, Amos Andersonin taidemuseon kahvilassa on tarjolla sosekeittoa ja sämpylöitä, paikalla valmistettuja molemmat kuten kahvilan muutkin antimet piiraista kakkuihin ja leivistä pulliin.


Ongelmana on, ettei herkuista kerrota missään. Café Amoksella ei ole ajantasaisia Facebook-sivuja, ja taidemuseon nettisivuilla mainitaan ainoastaan paikan aukioloajat. Harmillisesti olemme ehtineet lounaamme jo nauttia kahvilaan saapuessamme.

Otamme suodatinkahvit sekä palasen maukasta lohipiirakkaa ja kerrosvoileivän. Kotoisalta maistuvan leivän välissä on tonnikalaa, majoneesia ja kurkkua. Iloinen yllätys on kuivalta vaikuttava voisilmäpulla, joka onkin mukavan tuore. Viereisen pöydän keski-ikäinen seurue puhuu akateemisia, ja myöhemmin paikalle pelmahtaa kaksi museoesitettä selailevaa lapsiperhettä. Tehokkaammalla tiedotuksella paikalle voisivat löytää muutkin kuin museovieraat.

Amos Andersonin museo on muuten siitä harvinainen, että se on auki myös maanantaisin.

 

Kiitämme: Itse leivottuja juttuja.

Moitimme: Kalustuksen ja lehtivalikoiman voisi uusia.

Mikä näyttely nyt? Amos Andersonissa näyttely Zoltán Popovits: teoksia vuosilta 1966–2016 esillä 14.10.2016–9.1.2017. Museo on auki ma, to ja pe klo 10–18, ti suljettu, ke klo 10–20 sekä la ja su klo 11–17. Liput 2–12 e, alle 18-v. ilmaiseksi.

Café Amos (Yrjönkatu 27), p. 09 684 44636. Avoinna ma–pe klo 10–18 sekä la ja su klo 11–17. Kahvi 2,50 e (santsi kuuluu hintaan), piirakat 5 e, kerrosvoileivät 4,50 e, pulla 3 e. Keitto ja leipä 7,50 e. Tee 2,50 e.     3. El Fant: Enemmän kuin museokahvila

Ruokaturistin Tukholman-tärpiksi mainitaan usein valokuvataiteen museo Fotografiskan ruokaravintola. Samaa sarjaa meikäisten museokahviloiden joukossa edustaa kaupunginmuseon yhteydessä toimiva El Fant, jonne kannattaa poiketa hyvän kahvin perässä ehdottomasti muutenkin kuin museovierailulla.

Jos kahvilaan vain sattuu pääsemään: Sunnuntaisin, parhaana museopäivänä, kahvilassa on tarjolla suosittu brunssi. Jos pöydät ovat täynnä brunssivieraita, muut kahvila-asiakkaat joutuvat tyytymään take away -kahveihin. Sentään kahvit ja herkut saa kuulemma nauttia sisätiloissa museon puolella.

Helmikuussa avautunut kahvila on paikkoja, joiden kotoisa tunnelma syntyy designtuolit Ikea-mattoihin yhdistävästä sisustuksesta. Viinilistan lisäksi esillä on trendikkäästi lista päivän kahvilaaduista, ja vierailupäivänä suodatinkahvina on helsinkiläisen kahvipaahtimon Good Life Coffeen El Potrero, joka on makeahkoa ja hyvää. Teet tulevat Thé-huoneelta.

Tiskissä on paria sorttia voileipiä ja esimerkiksi makeita piiraita. Macaroneja lukuun ottamatta syötävät on valmistettu täällä. Valitsen saaristolaisleivän, jonka päällä on kypsästä turskasta ja soseutetusta perunasta sekoitettua herkkua. Suorastaan taivaalliselta maistuu talon omenapiirakka, jonka päällä komeilee hyvä ei-valuva rahkakreemi.

 

Kiitämme: Facebook-sivujen tietoa suosia kasvisruokaa.

Moitimme: Silti tiskissä on vierailupäivänä vain turska- ja vasikanpaistileipiä.

Mikä näyttely nyt? Helsingin kaupunginmuseossa mm. näyttelyt Haju 7.10.2016–15.1.2017 ja He olivat täällä -valoveistokset 3.–31.12.2016. Museo on auki ma–pe klo 11–19 sekä la ja su klo 11–17. Vapaa pääsy.

El Fant (Katariinankatu 3), p. 044 236 9953, elfant.info. Avoinna ma–pe klo 8.30–19, la klo 10–19 ja su klo 12–16. Kahvi 3,20 e (santsi puoleen hintaan), tee 3,60 e, leivät 5,90 e, omenapiiras 5,90.     4. Café Huvila: paikka, joka jatkaa pitkiä perinteitä

Koko Hakasalmen kauniinpunaisen empirehuvilan pihapiiri tuntuu vähän unohtuneelta. Sen ympärille 170 vuoden saatossa rakentunut merkkirakennuksia. Toisella puolella Mannerheimintietä on Kansallismuseo, jolla on silläkin muuten kiva kahvila.

Nyt testataan kuitenkin Café Huvila, jonka sijainti on mitä keskeisin Hakasalmen huvilan pihassa. Kivaa on, että kaupunginmuseoon on aina vapaa pääsy. Kahvila on eri rakennuksessa kuin varsinainen museo. Kompaktissa paikassa on kuutta makeaa kakkua, ja täytteissä on vaihtoehtoina muun muassa tyrniä ja glögiä. Suolaistakin piirakkaa on neljää erilaista, voileipien ja karjalanpiirakoiden lisäksi.

Maistan perinteistä lohipiirakkaa ja vegaanisen korvapuustin. Piirakka on mukavan suolainen ja rasvainen. On teetä, ja kahvikin on ihan kohdallaan. Vegaaninen korvapuusti muistuttaa ikävästi muovailuvahaa, eikä edes kourallinen raesokeria pelasta sitä. Loput jää syömättä. Pulla on viljaton, mutta sitä ei voi suositella, jos joku on eksynyt paikalle etsimään vaikka sitä gluteenittomiin tarjoiluihin erikoistunutta kahvilaa, joka sijaitsi ennen näissä tiloissa.

Lounaaksi on keittoa ja salaatteja. Ystäväni chili-tofusalaatin paras osa oli hyvin valmistettu tofu, jota olisi voinut olla enemmänkin. Kuivatut viikunalastut ihmetyttivät, ja salaatti oli aika tulinen. Annoksen kanssa saa kahvilan omaa herkullista hapanta leipää ja talon omaa voita.

Kahvilatoimintaa on pihapiirissä harrastettu jo 1900-luvun alusta Kesällä kahvila on parhaimmillaan, kun voi istuskella Auroran huvilan pihassa – silläkin nimellä Hakasalmen huvila tunnetaan.

 

Kiitämme: Yksityiskohtia kuten omaa voita.

Moitimme: Korvapuustia.

Mikä näyttely nyt? Hakasalmen huvilan Musiikkia! Kaupungin soivat muistot -näyttely 11.3.2015–26.2.2017. Ti–ke, pe–su klo 11–17 ja to 11–19. Vapaa pääsy.

Café Huvila (Mannerheimintie 13 B), p. 040 520 6507, cafehuvila.fi. Kahvila avoinna ma–su klo 10–17. Kakut 4,50 e, piirakat 5,50–6,50 e, kahvi 2,50 e, keitot 8,50–9,90 e ja salaatit 9,50 e     5. Kiasma Café: Takuuvarmaa laatua

Varhaisena perjantai-iltapäivänä Kiasma Cafén pöydissä istuu pääasiassa bisneslounastajia ja vauvaperheitä. Kummatkaan eivät tunnu häiriintyvän toisistaan, vaikka melu avarassa tilassa onkin vaarassa äityä.

Vitriinissä on paria kakkua, muutamaa eri leivonnaista, joitakin leipiä – ja peräti kuutta eri sorttia smoothieita. Oikeaoppisesti termoksesta, ei lämpölevyltä, tarjoiltava suodatinkahvi (3 e) tulee ruotsalaispaahtimo Johan & Nyströmiltä, ja sitä on lupa santsata rajattomasti. Juustosämpylästä jää mieleen rapsakka leipä, joka on kuulemma leivottu luomuviljasta helsinkiläisessä Greenbake-leipomossa. Puolikkaiden väliin on sujautettu salvianlehti. Maukasta ja joka pennosen arvoista. Tarjolla on haudutettua vihreää ja mustaa teetä, ja pannusta saa esimerkiksi valkoista.

Koska mukanamme on yksivuotias testihenkilö, meidät ohjataan vaunullisille asiakkaille varta vasten varattuun pöytään. Ennenkuulumatonta huomaavaisuutta helsinkiläisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Voisi kuvitella, että kansainväliselle museovieraallekin kahvilakäynti jää mieleen juuri palvelusta, joka kuuluu pelaavan myös ”tavallisten” asiakkaiden kohdalla.

 

Kiitämme: Kahvin ilmaista santsimahdollisuutta.

Moitimme: Kasvissyöjälle niukka leipävalikoima testihetkellä.Mikä näyttely nyt? Kiasmassa Mona Hatoumin näyttely sekä Meeri Koutaniemen ja Arman Alizadin Pahan jälkeen 7.10.2016–26.2.2017. Museo on auki ti klo 10–17, ke–pe klo 10–20, la klo 10–18 ja su klo 10–17. Liput 12 e ja 8 e, alle 18-v. ilmaiseksi. Vapaa pääsy kuun ensimmäinen pe.

Kiasma Café (Mannerheiminaukio 2), p. 040 169 5750, kiasmacafe.fi. Avoinna museon mukaisesti. Kahvi ja tee 3 e (santsi kuuluu hintaan), teepannu 4 e, sämpylä 5 e, smoothiet ja fruitiet 5,50 e, lounaat esim. 10,50 e ja 13,50 e.     6. Cafebar Luomus: Loistavaa palvelua

Hiljan remontoitu, entinen kaikuva tila on enää pelkkä muisto nyt, kun lattialle on levitetty iso, tilan ääniä tehokkaasti vaimentava matto.

Designmuseon kahvilassa lähes kaikki on kohdallaan. Tiskissä on kahta täällä leivottua suolaista piirakkaa, kylmäsavulohi- ja feta-kasvispiiras. Kysymättä saan tietää, että suodatinkahvi on Arvid Nordquistin ja jauhettu pavuista kahvilassa. On myös fetajuustokolmioita, munkkeja ja teepuolella luomuteetä.

Kahvinsa saisi nauttia joko varsinaisessa kuppilassa isossa pöydässä tai hiljaisen, niin ikään remontoidun museokaupan puolella sijaitsevissa pöydissä. Paikalla on läppärityöläisiä ja kansainvälisiä museovieraita.

Viihtyisän tilan lisäksi paikan juju on ystävällinen palvelu. Tilatessani jumiudun jutustelemaan henkilökunnan edustajan kanssa hyväksi toviksi, ja myöhemmin hän tulee pöydästä kysymään, saisiko kahvia olla lisää. Kymmenen pistettä siitä.

 

Kiitämme: Mahdollisuutta juoda kahvit museokaupassa.

Moitimme: Syötävien valikoima on varsin rajallinen.Mikä näyttely nyt? Designmuseossa Kirsti Rantasen tekstiilitaidetta 14.10.2016–5.3.2017. Museo on auki ke–su klo 11–18 ja ti klo 11–20. Liput 10 e, 8 e ja 5 e, alle 16-v. ilmaiseksi.

Cafebar Luomus (Korkeavuorenkatu 23), p. 09 622 05423, cafebarluomus.com. Avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti. Kahvi ja tee 3 e (santsi kuuluu hintaan), suolainen piiras 7 e.     7. Luonnontieteellisen museon kahvila: Paikka kärsän varjossa

Kun on tutustuttu eläinmaailman ihmeisiin, kuten noin 97 miljoonaa vuotta sitten eläneeseen giganotosauruksen luurankoon, välipala maistuu siinä missä taiteenkin jälkeen. Luonnontieteellinen museon kouluruokalan kaltaiseksi remontoitu kahvilatila saa lämpöä vanhoista tuoleista, jotka sopivat talon henkeen.

Seinillä on kunnioitusta herättävä sarvikokoelma sekä sympaattinen näyttely lintumaalauksista, joten eläinteema jatkuu kivasti. Kahvilasta mennään myös museokauppaan.

Kahvila on käytännöllinen pysähdyspaikka lapsiperheille: pienimpien ruuille on mikro, ja takana on matala pöytä vähän isompien ruokailuun. On karkkia ja pillimehuja.

Sopuhintainen keittolounas on nyt kaalikeittoa on sekä lammasversiona että nyhtökauran kanssa. Kiva idea, ja ruoka tekee kauppansa, mutta keitto on vähän mautonta. Kotitekoisen makuinen banaanikakku kuitenkin korvaa tilanteen. Myös puolukkajuustokakku vitriinistä on maukasta, ja muitakin kakkusortteja on tarjolla. Teetä on haudutettuna ja pusseissa. Kahvin voi juoda kauniista kupista, mutta niin sanotut erikoiskahvit tulevat itsepainamalla automaatista.

 

Kiitämme: Lounaalla tarjolla aina vegaaninen vaihtoehto.

Moitimme : Ilman museokäyntiä tila ei houkuttele.Mikä näyttely nyt? Luonnontieteellisessä museossa on viisi pysyvää näyttelyä: Suomen luonto, Maailman luonto, Elämän historia, Luut kertovat ja Muutosta ilmassa. Avoinna ti–ke, pe–la ja su klo 10–16 ja to 10–18. Liput 6, 8 ja 13 e.

Luonnontieteellisen museon kahvila (Pohjoinen Rautatiekatu 13) p. 040 028 6202, luomus.fi/fi/luonnontieteellinen-museo. Ti–ke, pe–la ja su klo 10–16 ja to 10–18. Keittolounas 7,50 e ja kakku 5 e.  

 

+1 kahvila Espoosta:

8: Sis. Deli + Café: Kymmenen minuutin jonotus

Espoon modernin taiteen museon Emman kahvilatoiminnasta vastaa Sis. Deli + Café -kahvilaketju, jolla on kolme toimipaikkaa myös Helsingin kantakaupungissa. Ketju on erikoistunut terveelliseksi mainostettuihin herkkuihin ja luomutuotteisiin. Asiakaspaikkoja on moninkertaisesti kantakaupungin kahviloihin verrattuna. Tarjoilutkin on selvästi suunnattu massoille. Vitriinissä on muun muassa täytettyjä kroissantteja ja mustikkapiirasta.


Testipäivänä museossa on sattumalta ilmainen sisäänpääsy ja joulumarkkinat, mikä näkyy kahvilan asiakasmäärässä. Tiskille päästäkseen pitää olla valmis seisomaan jonossa kokonaiset kymmenen minuuttia. Monelle lapsiperheelle jonotus kuuluu olevan liikaa, ja odotuksen kestoa kritisoivat useat seurueet.

Kritiikin toinen kärki kuuluu kohdistuvan lounaaseen: lämpöastioissa on tarjolla kouluruualta näyttävää pastavuokaa liha- ja kasvisversioina.


Otan salaatin ja valitsen siihen nyhtökauraa ja munakoisoa. Valmiin salaattisekoituksen joukossa on kurkkua, tomaattia, pinjansiemeniä. Päälle tulevat täytteet ja loraus öljyä. Kokonaisuus on samaan aikaan kuiva ja öljyinen, ei mikään elämys. Kahvista pitää maksaa erikseen – ja jälleen täytyy jonottaa. Tee on kahvin tavoin luomua.

Kiitämme: Runsasta valikoimaa.

Moitimme: Jonotusaikaa.Mikä näyttely nyt? Espoon modernin taiteen museossa Emmassa näyttely Nykyaikaa etsimässä 12.10.2016–8.1.2017. Museo on avoinna ti ja to klo 11–18, ke klo 11–19, pe klo 11–19 sekä la ja su klo 11–17.

Sis. Deli + Café (Ahertajantie 5, Espoo), p. 010 422 9303, weegeenayttelykeskus.fi/ravintolapalvelu. Avoinna ma klo 10–15, ti ja to klo 11–18, ke ja pe klo 11–19 sekä la ja su klo 11–17. Kahvi ja tee 2,50 e (santsi kuuluu hintaan), buffetlounas 10 e (alle 12-v. 3/5 e), salaatti 10,20 e, mustikkapiiras vaniljakastikkeella 3,50 e.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kahvilat
 • Museot
 • Näyttelyt
 • Helsinki
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 2. 2

  Girls-sarjan luoja Lena Dunham puolusti työkaveriaan Murray Milleriä raiskaussyytteeltä väittämällä syytösten olevan valetta ja söi samalla omat sanansa

 3. 3

  Presidenttiehdokas Merja Kyllönen esitti tukiräpin itselleen – kuuntelimme, ällistyimme ja rakastuimme

 4. 4

  Kukaan ei pelasta sinua täältä, sanoi ”lääkäri”, riisui toimittajan ja aloitti tutkimuksen – Kokeilimme, miltä tuntuu osallistua seksuaalisia fantasioita toteuttavaan esitykseen

 5. 5

  Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

 6. 6

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 7. 7

  Suomi mainittu! Jenkkilehti ylistää Hanoi Rocksia ja muistelee kuinka radikaali se oli: ”Jos näit bändin 1983 tai 1984, koit tietynlaisen jumalan”

 8. 8

  Pari viikkoa lämpöaaltoon – We Jazz juhlii Suomen ja jazzlevyjen satavuotista historiaa

 9. 9

  Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

 10. 10

  Trollit ja automatisoidut videotehtaat tuottavat lapsia traumatisoivia videoita Youtubeen, eikä vanhemmilla ole välttämättä edes hajua, mitä lapset palvelussa katsovat

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 2. 2

  Girls-sarjan luoja Lena Dunham puolusti työkaveriaan Murray Milleriä raiskaussyytteeltä väittämällä syytösten olevan valetta ja söi samalla omat sanansa

 3. 3

  Presidenttiehdokas Merja Kyllönen esitti tukiräpin itselleen – kuuntelimme, ällistyimme ja rakastuimme

 4. 4

  Hanasaaren uusittu fine dining -ravintola saa kriitikolta neljä tähteä: pohjoismaisia annoksia ja erityisen maittavia jälkiruokia

 5. 5

  Kukaan ei pelasta sinua täältä, sanoi ”lääkäri”, riisui toimittajan ja aloitti tutkimuksen – Kokeilimme, miltä tuntuu osallistua seksuaalisia fantasioita toteuttavaan esitykseen

 6. 6

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 7. 7

  Pari viikkoa lämpöaaltoon – We Jazz juhlii Suomen ja jazzlevyjen satavuotista historiaa

 8. 8

  Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

 9. 9

  Mikä hirvitys? Pikku Kakkosessa esiintyy jopa Morsoa pelottavampi hahmo, joka on kuin suoraan kauhuleffasta – Soitimme ja kysyimme, mistä näitä kumpuaa

 10. 10

  Uuvuttaako keskustelu seksuaalisesta häirinnästä jo? Suomessa käytiin myös toinen pitkä, syyllistävä keskustelu – ja se lopulta auttoi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

 2. 2

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 3. 3

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 4. 4

  Presidentti­ehdokas Laura Huhtasaari hehkutti Puolan äärioikeiston järjestämää itsenäisyys­marssia, arvostelijat ja CNN mokasivat, maahanmuutto­vastaiset riemastuivat – tästä on kyse

 5. 5

  Kukaan ei pelasta sinua täältä, sanoi ”lääkäri”, riisui toimittajan ja aloitti tutkimuksen – Kokeilimme, miltä tuntuu osallistua seksuaalisia fantasioita toteuttavaan esitykseen

 6. 6

  Jari Sinkkonen arvosteli sukupuolierojen hämärtämistä, Mauri Pekkarinen kiitti häntä ”höpö höpö”-puheen osoittamisesta – Nyt Twitterissä vitsaillaan #Sinkkoselle

 7. 7

  Porilainen Atte Timonen twiittasi supersankarielokuvan naiskuvastoa arvostelevan kuvaparin, iso amerikkalainen viihdelehti teki jutun hänen twiitistään – Soitimme

 8. 8

  Girls-sarjan luoja Lena Dunham puolusti työkaveriaan Murray Milleriä raiskaussyytteeltä väittämällä syytösten olevan valetta ja söi samalla omat sanansa

 9. 9

  Tamperelaisesta metsästä löytyi vuosikymmeniä vanha disketti, josta ekspertit onnistuivat kaivamaan sisällön – löytyi 1980-luvulla tehty Alkon valistuspeli, jossa ”voi juoda itsensä hengiltä”

 10. 10

  Uuvuttaako keskustelu seksuaalisesta häirinnästä jo? Suomessa käytiin myös toinen pitkä, syyllistävä keskustelu – ja se lopulta auttoi

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Äiti jätti uimataidottoman 5-vuotiaan lapsen yksin uimahalliin ja meni saunaan – lapsi löytyi monitoimialtaan pohjasta lähes viiden minuutin jälkeen

 2. 2

  Espoolaiset Vaahtorannat rohkaistuivat rakentamaan kotiinsa valtavan näköalaikkunan – sitten huippupoliitikko puuttui peliin, ja ikkunan alle saatetaan raivata luontopolku

 3. 3

  Pisa-tutkimus paljastaa uusia huolia Suomen pojista: Nuoret pärjäävät hyvin yhteis­työssä, mutta suku­puolten väliset erot ovat maailman suurimmat

 4. 4

  Kun Luhta julkisti suunnittelemansa olympia-asut, niitä haukuttiin ”vahvoissa ja ala-arvoisissa viesteissä” karmeimmiksi koskaan – ”Suunnittelijat ottivat palautteen raskaasti”

 5. 5

  Venäjä myönsi ”äärimmäisen korkeat” radioaktiiviset saastelukemat

 6. 6

  Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

  Tilaajille
 7. 7

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 8. 8

  Joonas Konstig kyllästyi yksivuotiaan kiukuttelua muistuttavaan käytökseensä, ja päätti ryhtyä opiskelemaan herrasmieheksi – lopputuloksena kirja joka jokaisen miehen kannattaisi lukea

 9. 9

  Jumiutunut laskuteline pakotti Savonlinnan aamulennon palaamaan takaisin – polttoaine olisi loppunut ennen Helsinkiä

 10. 10

  Puhun rallikiinaa, ja aluksi se hävetti hirveästi – kunnes huomasin, ettei kukaan paheksu aksenttiani paitsi toiset suomalaiset

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

  Tilaajille
 2. 2

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 3. 3

  Vantaan lastensuojelun työntekijät: Oikeasti täällä on kaaos, vaikka muuta väitetään – ”Tässä puhutaan nyt kuusivuotiaista yrittämässä lyödä puukolla ikäistään”

 4. 4

  Espoolaiset Vaahtorannat rohkaistuivat rakentamaan kotiinsa valtavan näköalaikkunan – sitten huippupoliitikko puuttui peliin, ja ikkunan alle saatetaan raivata luontopolku

 5. 5

  Joonas Konstig kyllästyi yksivuotiaan kiukuttelua muistuttavaan käytökseensä, ja päätti ryhtyä opiskelemaan herrasmieheksi – lopputuloksena kirja joka jokaisen miehen kannattaisi lukea

 6. 6

  Hyväosaiset omistavat yhteiskunnan, joka myötäilee heidän etuaan – siihen on yksi syy ylitse muiden

  Tilaajille
 7. 7

  Amsterdam saa himoitun Euroopan lääkeviraston, Helsinki putosi heti skandaalimaisella viiden pisteen tuloksella – Vapaavuori hämmästyi: ”Maamme on heikosti tunnettu”

 8. 8

  Venäjä myönsi ”äärimmäisen korkeat” radioaktiiviset saastelukemat

 9. 9

  Sinisten oli tarkoitus heittää halla-aholaiset ulos perussuomalaisista – tekstiviestit kertovat kaaoksesta hajoavassa puolueessa

 10. 10

  Kun Luhta julkisti suunnittelemansa olympia-asut, niitä haukuttiin ”vahvoissa ja ala-arvoisissa viesteissä” karmeimmiksi koskaan – ”Suunnittelijat ottivat palautteen raskaasti”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hätähuuto ihmiskunnan tulevaisuuden puolesta, 15 000 tieteentekijää varoittaa joukkotuhosta – ”Pitkään jatkunut nopea väestönkasvu on syy moniin ekologisiin ja jopa yhteiskunnallisiin uhkiin”

 2. 2

  Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

 3. 3

  Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

  Tilaajille
 4. 4

  Varaslähtö länsi­metroon: astu kyytiin ja kiidä tunnelissa 36 kilometriä idästä länteen – verkko­retki kuvaa reitin kuljettajan silmin ja esittelee jokaisen aseman 360-kuvalla

 5. 5

  Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

 6. 6

  Tuhat vuotta sitten valtava viikinkiarmeija vyöryi Suomeen ja sai selkäänsä hämäläisiltä – Näin kertoo taru, mutta mitä oikeasti tapahtui?

  Tilaajille
 7. 7

  Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

 8. 8

  Turvapaikkapäätöstä odottava Sharif Qaderi potkaistiin ulos ryhmäkodista kun hän täytti 18 vuotta – Sitten itähelsinkiläinen lapsiperhe otti hänet luokseen asumaan

 9. 9

  Hygieniasta löytyy huomautettavaa sadoissa ravintoloissa Helsingissä – Katso hakukoneella, miten on kotikulmiesi ravintoloiden laita

 10. 10

  Tuhannet tieteilijät varoittivat ihmiskunnan joukkotuhosta – he esittävät myös tekoja, joita kuka tahansa voi tehdä maailman hyväksi vaikka heti

 11. Näytä lisää