Nyt.fi    |   Nyt.fi

Putous jatkuu huomenna: Tällainen on sarjan uusi tähti Ernest Lawson, joka on näyttelijänä itseoppinut – ja jonka ihonväristä vitsaillaan jo sarjan trailerissa

Ernest Lawson, 28, kuuluu tammikuussa alkavan Putouksen uuden kauden näyttelijäkaartiin. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri.

Putous alkaa lauantaina 21. tammikuuta MTV3-kanavalla. Me haastattelimme sarjan tulokkaan joulukuussa.

Kun Googleen kirjoittaa ”Ernest Lawson”, suurin osa tuloksista liittyy kanadalais-amerikkalaiseen kuvataiteilija Ernest Lawsoniin (1873–1939).

Suomessa Ernest Lawson -nimeä varmasti googlattiin jokunen viikko sitten runsaasti. Täällä ei kuitenkaan haettu tuota taidemaalaria vaan hänen nimikaimaansa.

Ernest Lawson on nimittäin myös suomalainen näyttelijä, joka valittiin jättisuositun hupisarja Putouksen uuteen näyttelijäkaartiin.

”Teille monelle varmasti uusi nimi”, esitteli juontaja Roope Salminen Lawsonin uuden Putouksen julkistustilaisuudessa. Vuoden 2017 Putous-ryhmässä on useitakin uusia nimiä, mutta etenkään Lawsonista ei tunnu vielä paljon tietoa löytyvän.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuka hän siis on?

Erkuksi kutsuttu 28-vuotias Lawson on kotoisin Oulusta, muuttanut pääkaupunkiseudulle 2007 ja asuu nykyisin Espoossa.

Lawson ei ole opiskellut näyttelemistä tuntiakaan. Sen sijaan hän on valmistunut kasvatustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta ja työskentelee luokanopettajana espoolaisella ala-asteella.

Lawsonin äiti on myös opettaja ja isä tietoliikenneinsinööri. Hän ei ole sukua Suomessa asuvalle jazzmuusikolle Jimmie Lawsonille – sitä kuulemma kysytään usein.

”Olen vähän sellainen ’musta lammas’ meidän perheessä. Mun suku ei ole millään tavalla taiteellinen”, Lawson kertoo.

Näytteleminen ei Lawsonille ollut ensimmäinen taiteellinen intohimo. Musiikki sen sijaan oli: kitara- ja lauluharrastusten lisäksi hän soitti yläasteikäisestä asti rumpuja monissa keikkailleissa bändeissä.

Opiskeluaikanaan Lawson osallistui yliopiston spekseihin, musiikkipitoisia teatteriesityksiin. Niissä syntyi ensi kertaa palo näyttelemiseen – ja ennen kaikkea improvisaatioon.

”Kun kokeilin ensimmäisen kerran improvisointia, rakastuin aivan täysin. Että onko mitään näin siistiä! Sain sellaisia onnistumisen kokemuksia, joita en ole mistään muusta esiintymisestä saanut.”

Spekseistä saadulla kokemuksella hän pääsi Helsingin kellariteatterin ja Ylioppilasteatterin näytelmiin.

Sitten tuli improvisaatioteatteri Kolina. Sen myötävaikutuksella Lawson päätyi lopulta Putoukseenkin.

Runsaasti keikkailevan Kolinan tunnetuin jäsen on sen toinen perustaja Roope Salminen, joka on siis myös Putouksen uusi juontaja. Lawson oli tutustunut bändikuvioidensa kautta Kolinan toiseen perustajaan Sasu Paakkunaiseen. Jossain vaiheessa ryhmään kaivattiin uutta verta ja Paakkunainen pyysi Lawsonia mukaan. Kolinan riveissä Lawson arvelee tehneensä noin tuhat keikkaa.

Keväällä ryhmää nähtiin myös tv:ssä Sub-kanavan Sub Goes Kolina -sketsisarjassa.

Vaikka Sub Goes Kolina jäi vähälle huomiolle, sai Lawson luultavasti sen ansiosta kutsun Putouksen koekuvauksiin.

Ja ne menivät ilmeisen hyvin – tammikuussa alkavalla Putouksen kahdeksannella tuotantokaudella hän on nyt sitten mukana.

Miltä tuntui, kun tieto hyväksynnästä tuli?

”Totta kai olin innostunut ja onnellinen. Olen itsekin Putous-fani ja katsonut kaikki aiemmat tuotantokaudet”, Lawson sanoo.

”Mutta samalla aikaa tunnen kovaa vastuuta siitä. Putous on suosittu ohjelma jota katsotaan vuodesta toiseen. Meidän pitää näyttää, että pystytään tekemään omanlaistamme huumoria ja samalla kunnioittamaan Putouksen konseptia.”

Näyttelijäkaarti on tällä kaudella laitettu miltei kokonaan uusiksi: Jenni Kokander on ainoa aiemmilla kausilla mukana ollut nimi. Hänen, Lawsonin ja juontaja-Salmisen lisäksi uuteen näyttelijätiimiin kuuluvat Minka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Pilvi Hämäläinen. Eli Kokanderia, Salmista ja Kuustosta lukuunottamatta lisäksi loput ovat suurelle yleisölle varmaankin tuntemattomia nimiä, vaikka kokemusta elokuvista, tv-sarjoista ja teatterista kaikilla onkin.

”Varmasti julkistamisen jälkeen monella katsojalla eka kysymys oli, että keitä nämä on. Mutta mun mielestä on hienoa, että kanava päätti ottaa tällaisen riskin uusien nimien kanssa. Ja tietenkin se oli mun kannalta hyvä juttu”, Lawson sanoo.

Vaikka Putous on sketsihahmokisoineen ollut jo kauan yksi Suomen suosituimmista viihdeohjelmista, on sen lopullista hiipumista povattu myös pitkään. Tähtinäyttelijät ovat jättäneet sarjan yksi toisensa jälkeen, ja tänä vuonna Putousta ei nähty televisiossa ollenkaan. Sen sijaan MTV3 esitti keväällä jenkkiviihdeklassikko Saturday Night Livestä tehdyn Suomi-version, mutta katsojamääriensä puolesta ohjelma floppasi.

Putousta sen sijaan katsoi vielä toissavuonnakin parhaimmillaan yli miljoona suomalaista.

Mutta onko esimerkiksi Lawsonilla nyt paineita näyttää, että kyllä formaatti yhä potkii? Ei, hän sanoo.

”Enemmän tuntee sitä vastuuta taas. Jengi varmaan miettii, että kuinkahan nämä tyypit tämän handlaa ja se pitää osoittaa niille. Mutta mä tiedän, että me ollaan hauska porukka ja luotan meidän saavan yhdessä jotain tosi hauskaa aikaan.”

Lawson ei tietenkään voi paljastaa etukäteen sketseistä mitään. Mutta ainakin hänen ulkonäkönsä on ollut vitsien aiheena Putouksessa, jo ennen kuin sarja on varsinaisesti edes alkanut.Trailerissa tiukkaa kouluttajaa esittävä Kokander käy uudet näyttelijät läpi yksi kerrallaan ja toteaa Lawsonille: ” Riku Nieminen! Mitä olemme puhuneet blackfacen käytöstä?”Putouksen julkistamisessa juontaja Salminen taas huikkasi Lawsonia tulemaan pois pimeästä nurkasta, jotta hänet näkisi.

Lawson suhtautuu tuonkaltaiseen huumoriin mutkattomasti. Etnisyyttään hän on käsitellyt itseironisesti jo Sub Goes Kolinan ”rotukortti” -sketsissä ja monessa Kolinan improvisaatioesityksessä. Lawsonin mukaan rodullistaminen voi olla hyvä huumorin lähde, jos se tulee häneltä itseltään.

”Mutta on ihan hyvä että vaikka Putouksessa käsikirjoitetut sketsit, joissa olen mukana, käsittelevät muutakin. Olisihan se tylsää jos esittäisin aina ’tummaihoista hahmoa.’ Ja lisäksi myös katsojia aliarvioivaa.”

Lawson ei itse tiedä, onko hänen Putous-julkistuksensa kirvoittanut nettiin rasistisia kommentointeja. Putouksen uusia näyttelijöitä kehotettiin tuotantoyhtiön puolelta olemaan lukematta nettikommentteja, ja Lawson on noudattanut kehotusta.

Varmasti joitain rasistisia ulostuloja kuitenkin tulee viimeistään ohjelman alettua, hän arvelee.

”Tosi ikävä joutua sanomaan ’varmasti tulee’, että tuollainen on nykyään jo oletus. Jotainhan se kertoo tästä ajasta. Toivon tietysti että saisin yllättyä, eikä mitään sellaista tulisikaan. Jos joku mua haukkuu, niin toivottavasti sanoisi vaikka että ’tuo Erkku ei ole mun mielestä yhtään hauska.’”

Mutta millaista kommenttia sitten tuleekaan, Lawson kertoo suhtautuvansa asiaan Vesalan biisiä lainaten:

”En anna sen dropata mun tunnelmaa.”

Entä julkisuus ylipäätään? Vaikka Lawsonilla on runsaasti esiintymiskokemusta Kolinan kautta, eikö yhtään pelota hypätä tuntemattomasta, normaalia arkea viettävästä opettajasta kadulla tunnistettavaksi naamaksi? Jota saattaa viikossa seurata televisiossa yli miljoona silmäparia?

Lawson ei oikein keksi vastausta: hän suhtautuu kaikkeen tulevaan rauhallisella ”sen näkee sitten” -mentaliteetilla.

”En mä osaa noita asioita miettiä vielä millään tavalla”, hän sanoo vain.

”Ainakin mitään kohuotsikoita on vaikea kuvitella, elän niin tylsää elämää. Tai olisi hauska nähdä, millainen se kohuotsikko sitten olisi. ’ Putous-näyttelijä osti kaupasta banaaneja, unohti punnita ennen kassalle menoa – aiheutti kohtauksen!’” Lawson visioi.

Mahdolliset kaduilla tuijottajat, kaverikuvien pyytäjät ja muut eivät nekään huoleta.

”Jos teet julkista työtä, niin kaikki tuollainenhan kuuluu asiaan. Ihmisten ja yleisön kanssa tätä tehdään.”

Putouksen jälkeen Lawson jatkaisi mielellään näyttelemistä, oli sitten kyse teatterista, televisiosta tai elokuvista, komediaosista tai vakavista rooleista. Sen näkee sitten, jälleen kerran.

”Jos jotain tarjotaan Putouksen ansiosta tän kautta tarjotaan, niin hienoa, tai jos kymmenen vuoden päästä, silloin sitten”, hän sanoo.

”Ja sitten kun tämän alan hommia ei enää tarjota, mulla on aina turvana aina nämä opettajan työt, joihon löytyy myös pätevyys ja intohimoa.”

Eli kaikki on avoinna, mutta niinhän se on aina elämässä alasta riippumatta, Lawson toteaa.

”Eihän kukaan meistä tiedä mihin asti työsopimukset jatkuu, tehtiin mitä hyvänsä.”

Yksi tavoite Lawsonilla kuitenkin on: ne Ernest Lawson -haut voisivat tulevaisuudessa tuoda muutakin esiin kuin vain sitä kanadalaista maalaria.

”Jos vaikka yksi Erkku on Putouksessa -maininta kaikkien niiden maalausten sekaan”, hän nauraa.

Mutta kyllä jo nyt Googlen toisena hakuehdotuksena on ”Ernest Lawson näyttelijä.”

”Ai on vai! No niin kato, noin se pikkuhiljaa menee, yksi linkki kerrallaan!”
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Putous
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 2. 2

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 3. 3

  Amerikkalaisnäyttelijä kehotti kaikkia seksuaalista häirintää kokeneita jakamaan kokemuksensa – Some täyttyi sadoistatuhansista ”Minä myös” -viesteistä

 4. 4

  Näin voit juhlia ilman krapulaa, ehkä – Kaikissa maailmankolkissa bilettänyt Madventures-kaksikko jakaa vinkkinsä uutuuskirjassa

 5. 5

  Matti Vanhasen vaalivideolla ajetaan väärällä kaistalla ja pysäköidään kevyen liikenteen väylälle – Soitimme ja kysyimme, miksi ihmeessä

 6. 6

  Amerikkalaiset ja japanilaiset insinöörit saivat kahden vuoden urakan valmiiksi – kummankin tiimin nelimetriset megarobotit tappelevat toisiaan vastaan, lähetys keskiviikkona

 7. 7

  Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

 8. 8

  Klassikkoravintola Weeruskan uudistus epäonnistui: Kriitikon mielestä lehtikaalipihvit olivat ”kuvottavia”

 9. 9

  Mies perusti terrorismia ja suvakkeja vastustavan kansanliikkeen, päätyi vahingossa vastustamaan sukkia – some täyttyi sukkakuvista

 10. 10

  Uusi meemi on syntynyt! Tervetuloa internetiin, välinpitämätön lisko

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 2. 2

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 3. 3

  Amerikkalaisnäyttelijä kehotti kaikkia seksuaalista häirintää kokeneita jakamaan kokemuksensa – Some täyttyi sadoistatuhansista ”Minä myös” -viesteistä

 4. 4

  Näin voit juhlia ilman krapulaa, ehkä – Kaikissa maailmankolkissa bilettänyt Madventures-kaksikko jakaa vinkkinsä uutuuskirjassa

 5. 5

  Matti Vanhasen vaalivideolla ajetaan väärällä kaistalla ja pysäköidään kevyen liikenteen väylälle – Soitimme ja kysyimme, miksi ihmeessä

 6. 6

  Amerikkalaiset ja japanilaiset insinöörit saivat kahden vuoden urakan valmiiksi – kummankin tiimin nelimetriset megarobotit tappelevat toisiaan vastaan, lähetys keskiviikkona

 7. 7

  Analysoimme The Last Jedin trailerin – näin meitä huijataan ja tämän trailerista voi päätellä

 8. 8

  Kaikki alkoi yksinäisten miesten masturbointilakosta, mutta jotenkin hyvätkin ideat näyttävät lopulta johtavan natsien kanssa marssimiseen – tätä on Proud Boys

 9. 9

  Nämä ovat 7 kiinnostavinta helsinkiläistä galleriaa, joissa kannattaa nyt käydä

 10. 10

  Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

 2. 2

  Ei, liian seksikkäitä naisia syyllistänyt muotisuunnittelija Donna Karan, raiskatuksi joutuminen ei edelleenkään ole naisten oma syy, kuten tämä nerokas miesanalogia osoittaa

 3. 3

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 4. 4

  Kaikki alkoi yksinäisten miesten masturbointilakosta, mutta jotenkin hyvätkin ideat näyttävät lopulta johtavan natsien kanssa marssimiseen – tätä on Proud Boys

 5. 5

  Arnold Schwarzenegger tunnustaa jekuttaneensa vihamiehensä Sylvester Stallonen tähdittämään elokuvaa, jota Syltty pitää nyt koko aurinkokunnan surkeimpana

 6. 6

  Australiassa bongattiin järjettömän bodattu kenguru, joka näyttää ihan Vladimir Putinilta – Ja kyllä, yhtäläisyys paidatta kalastavaan presidenttiin on ilmeinen

 7. 7

  Amerikkalaisnäyttelijä kehotti kaikkia seksuaalista häirintää kokeneita jakamaan kokemuksensa – Some täyttyi sadoistatuhansista ”Minä myös” -viesteistä

 8. 8

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 9. 9

  Matti Vanhasen vaalivideolla ajetaan väärällä kaistalla ja pysäköidään kevyen liikenteen väylälle – Soitimme ja kysyimme, miksi ihmeessä

 10. 10

  Anteeksi punaviherkupla, mutta Sampo Terho on oikeassa: Lenininpuiston nimi pitää vaihtaa, koska Amerikassakin vedetään rasistien patsaat mutaan

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Taloyhtiöriita sai uskomattomat mittasuhteet Helsingin Kruununhaassa: oikeudenkäyntikulut jo 50 000 euroa – eikä loppua vielä näy

 2. 2

  ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

 3. 3

  Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

 4. 4

  Mikko Andelin, 41, nukkui kuukausikaupalla vain kolme tuntia yössä – sitten järvepääläislääkäri puuttui asiaan ja tarjosi lääkkeetöntä hoitoa

 5. 5

  Myös monet työssä käyvät välttelevät työntekoa

 6. 6

  Sote-ratkaisu horjuu jälleen – asiantuntijat laidasta laitaan varoittavat viemästä tuoreinta versiota eteenpäin

 7. 7

  Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen kääntää saduista roolit nurin – Tasa-arvoista kasvatusta korostava vanhempi törmää yhä ihmettelyyn

  Tilaajille
 8. 8

  Jari Jääskeläinen on vaihtanut työmaakoppien tyttökalentereita luontokalentereihin – rakennusalalla naisia on häiritty vuosikymmenet, mutta nyt asiaan halutaan muutos

 9. 9

  Weinstein-skandaali syvenee – Game of Thrones -näyttelijä Lena Headey syyttää tuottajaa ahdistelusta

 10. 10

  Flunssaisena töihin tuleva on pahoinpitelijä – Ihmisellä pitää olla mahdollisuus sairastaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

 2. 2

  ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

 3. 3

  Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

 4. 4

  Autokoulunopettaja näytti, miten vaihteita vaihdetaan – Miksi tuntuu paremmalta olla hiljaa ahdistelusta?

 5. 5

  Onko alkoholin tilaaminen ulkomailta todella kielletty laissa? – Lakimies sanoo kieltoa ”suureksi sumutukseksi”, joka perustuu muutaman virkamiehen ratkaisuun

 6. 6

  Suomalais-hollantilainen laite mullisti saasteiden mittauksen: Satelliittikuvat paljastavat, missä päin maailmaa ilma on saastuneinta

 7. 7

  Meteorologi selittää, miksi Helsingin yllä loisti voimakkaan punainen aurinko

 8. 8

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 9. 9

  Uusi kulmakarvojen tatuointimenetelmä villitsee Suomessakin, mutta onko microblading turvallista? Asiantuntija oikoo viisi väärinkäsitystä

 10. 10

  Lääkäri ei ottanut poikani puheita itsemurhasta todesta – ensimmäinen yritys oli viimeinen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

  Tilaajille
 2. 2

  ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

  Tilaajille
 3. 3

  Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

 4. 4

  ”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy lisää poikamiesmatkoja”, kirjoittaa kirjailija Sofi Oksanen avoimessa kirjeessään Melania Trumpille

 5. 5

  Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

 6. 6

  Kiusaajat voittivat Niklas Herlinin

  Tilaajille
 7. 7

  Trumpin lähipiiri pelkää presidentin olevan ”hajoamassa” – avustajat yrittävät pitää presidentin aisoissa, kun hän saapuu toimistolle kiihdyksissään

 8. 8

  Teollisuuden ja median suuromistaja Niklas Herlin on kuollut

 9. 9

  ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

 10. 10

  Naisen käsi osui vahingossa vastaan kävelleeseen mieheen Kalliossa – mies raivostui silmittömästi, löi ja potki naista

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. FC Honka houkutteli nipun valmentajia Tapiolaan – joukossa muun muassa KäPan mestarivalmentajat
 3. Elisa paransi kannattavuuttaan ankarasta kilpailusta huolimatta
 4. Taloyhtiöriita sai uskomattomat mittasuhteet Helsingin Kruununhaassa: oikeudenkäyntikulut jo 50 000 euroa – eikä loppua vielä näy
 5. Tulli: Lähes puolet Suomeen tuotavista kosmetiikkatuotteista määräysten vastaisia — joka neljäs hylätään kokonaan
 6. Koirista on tullut osa identiteettiä ja niihin panostetaan enemmän kuin koskaan – Näin paljon koira oikeasti maksaa kahdessa vuodessa Tilaajille
 7. A. W. Yrjänä osaa kyllä kirjoittaa, mutta miksi hänen romaanissaan on natseja, egyptiläistä magiaa, Pikku Prinssin luoja ja maailmojen välillä matkaavia valaita, kysyy kriitikko
 8. Suomalainen pientalojen rakentaminen on jämähtänyttä ja kaavamaista, sanoo Ranskassa työskentelevä arkkitehtikonkari Olavi Koponen
 9. Jalkapallossako ei synny maaleja? Mestareiden liigassa on verkko heilunut tällä kaudella jo 130 kertaa – tiistai-illan rajuimmasta maali-ilottelusta vastasi Liverpool
 10. Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen kääntää saduista roolit nurin – Tasa-arvoista kasvatusta korostava vanhempi törmää yhä ihmettelyyn Tilaajille
 11. Mikko Andelin, 41, nukkui kuukausikaupalla vain kolme tuntia yössä – sitten järvepääläislääkäri puuttui asiaan ja tarjosi lääkkeetöntä hoitoa
 12. Näytä lisää