Nyt.fi    |   Nyt.fi

Carrie Fisherin ja Debbie Reynoldsin äiti-tytär-suhde oli outo mutta lämmin, todistaa tuore dokkari, joka on nyt katsottavissa

Joulun aikaan päivän välein kuolleiden Carrie Fisherin ja Debbie Reynoldsin poikkeuksellisesta suhteesta kertova Bright Lights -dokkari on nyt HBO:lla. Katsoimme.

Ei sen pitänyt mennä näin.

Kun Bright Lights: Starring Carrie Fisher ja Debbie Reynolds -dokumentti sai ensi-iltansa viime toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla, molemmat siinä esiintyvistä tahtonaisista olivat vielä täällä kanssamme.

Kun elokuva tuli katsottavaksi HBO:lle sunnuntaina, he olivat poissa:

Carrie Fisher sai rajun sydänkohtauksen 23. joulukuuta kesken lennon Lontoosta Los Angelesiin. Hän kuoli 27. joulukuuta, 60-vuotiaana.

Fisherin äiti, Hollywood-näyttelijä Debbie Reynolds kuoli sairaskohtaukseen seuraavana päivänä, 28. joulukuuta. Hän oli 84-vuotias.

Heidät haudattiin menneenä viikonloppuna Los Angelesin Forest Lawn Memorial Parkiin ystävien ja perheen läsnäollessa.

Maailma tuntee Carrie Fisherin Tähtien sota -elokuvien Prinsessa Leiana ja Debbie Reynoldsin iloisena tanssijattarena Laulavat sadepisarat -musikaalista.

Mutta odottamatonta uutisarvoa saaneessa HBO-dokumentissa he ovat Carrie ja Debbie, äiti ja tytär, joiden suhde on vailla vertaa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Nämä asiat opin tästä ainutlaatuisesta äiti-tytär-suhteesta (Varoitus! Spoilereita koko elokuvan pituudelta):

1. Jos äiti nostaa tyttärensä valokeilaan pienestä pitäen, se vaikuttaa tyttären loppuelämään

Aikanaan erittäin kuuluisan laulaja Eddie Fisherin ja Hollywood-näyttelijä Debbie Reynoldsin tyttärenä Carrieta kuvattiin jatkuvasti siitä hetkestä lähtien, kun hän tuli ulos synnytyssairaalasta. Fisher ja Reynolds olivat oman aikansa Brangelina, superpari, jonka taru loppui kohuun ja kunnon mediaryöpytykseen kun Fisher lähti Reynoldsin parhaan ystävän, näyttelijä Elizabeth Taylorin matkaan.


Dokumentti alkaakin ihanilla kaitafilmeillä, joissa Carrie ja veli Todd Fisher poseeraavat, leikkivät ja nauravat, salamavalojen räiskeessä. Niitä katsoessa ei voi olla hymyilemättä itsekin, vaikka iloa varjostavat tulevat skandaalit, joista Carrie saa kärsiä suuresti.

2. Äiti voi käyttää tytärtään oman uransa pönkittämiseksi ja tytär saattaa kapinoida

Filmiroolien lisäksi Reynolds esiintyi useissa produktioissa Broadwaylla ja 1960-luvulta lähtien Las Vegasissa.

Dokumentin ensimmäinen kohokohta on yhdestä tällaisesta esityksestä, jonka keskellä Debbie nostattaa äkkiä tyttärensä lavalle ja pyytää tätä laulamaan.

Henki salpautuu kun selvästi ujosteleva Carrie avaa suunsa. Miten 15-vuotiaalla voi olla noin upea, tummasävyinen ja sielukas ääni?

Huonolaatuinen taltiointi ei haittaa, Carrie laulaa tiensä suoraan yleisön ja katsojien sydämeen. Bravo-huudot kaikuvat pimeydessä.

Miksei hän lähtenyt tälle uralle?

Aikuinen Carrie paljastaa elokuvassa, miksi: hänen ”suuri kapinansa” oli tehdä juuri päinvastoin kuin äiti toivoi ja olla ryhtymättä laulajaksi, vaikka rahkeita ja ääntä olisi riittänyt.

Ei ole vaikea ymmärtää, miksi tämä päätös nostattaa kyyneleet äiti-Debbien silmään vielä dokumentin tekohetkelläkin.


3. Äiti ei aina voi auttaa tytärtään

Carrie Fisher puhui aikuisena hyvin avoimesti mielenterveysongelmistaan ja rohkaisi niiden kanssa kamppailevia. Bright Lightsissa käydään läpi milloin hänen oma sairautensa tarkalleen alkoi ja siihen liittyy äidin tuska:

Debbie kertoo hiljaisella äänellä, miten hänen tyttärensä persoonallisuus muuttui kun tämä täytti 13. Tuohon aikaan kaksisuuntaista mielialahäiriötä ei diagnosoitu. Tuska oli hirveä, sillä yhtäkkiä hän ei äitinä osannut auttaa lastaan.

Myös Carrie käy läpi tuntemuksiaan sanoilla, jotka särkevät sydämen:

”Tiesin, että jokin oli vialla minussa. Menin liian lujaa, olin liikaa ja se hävetti minua.”

4. Kun äiti hylätään, tytär saattaa kehittyä loistavaksi koomikoksi

Carrie Fisher on tunnettu rempseästä huumorintajustaan ja avoimuudestaan, ja olen monesti miettinyt, mistä ne ovat lähtöisin. Kuin vastauksena pohdintoihini elokuvassa nähdään erittäin huuruinen videopätkä, jossa Carrie sekoilee ympäri Kiinan muuria vuonna 1988. Maanista vaihettaan hän kutsuu ”Royksi”, rauhallista puoltaan ”Pamiksi”.

”Ensimmäinen on illallinen, toinen lasku”, Carrie vitsailee. Aivan, ajattelen: kun on joutunut käsittelemään itsekseen jotain sellaista kuin vapaasti heittelehtivä mieli, on ollut pakko löytää tapoja keventää olotilaansa.

Mutta siinä ei ole koko totuus huumorin takana. Dokumentissa nähdään erittäin harvinaista materiaalia Eddie Fisheristä kolme kuukautta ennen kuolemaansa.

Vuonna 2010 kuvatussa materiaalissa Carrie juttelee metamfetamiinin käytön raunioittamalle, kääpiöksi kutistuneelle isälleen ja kertoo, miten hän aina halusi olla isänsä ”lempityttö” ja ryhtyi hauskaksi päihittääkseen edes yhdessä asiassa Elizabeth Taylorin, jolle Debbie-äiti jäi kakkoseksi.

5. Vastoinkäymiset yhdistävät äitiä ja tytärtä

Dokkarissa käydään lyhyesti läpi Debbien katastrofiavioliitot, joista Fisheriä seurasi Harry Karl, bisnesmies, joka pelasi lopulta perheen rahat ja arvatenkin ajoi Debbien alentamaan rimaansa työkeikkojen suhteen.

Carrie taas kertoo itselääkinneensä bipolaarisuuttaan kipulääkkeillä, koska ne rauhoittivat häntä. Vähitellen homma levähti huumeidenkäyttöön, jota reposteltiin lehdistössä.

He ovat kumpikin kokeneet julkisen nöyryytyksen ja selvinneet siitä hengissä.

6. Tyttären ja äidin välillä voi olla isojakin erimielisyyksiä, mutta lopulta vanhoja kaunoja ei kaivella

Carrien kirjoittama, omaelämäkerrallinen kirja Terveisiä unelmien reunalta (1987) kertoi kahdesta Hollywood-näyttelijästä, äidistä ja tyttärestä, joilla oli suuria vaikeuksia tulla toimeen. Alussa tytär saa yliannostuksen ja melkein kuolee, jolloin diivamainen äiti saapuu kuvioihin. Tytär syyttää äitiään ongelmistaan.

Kirjasta tehdyssä elokuvaversiossa Carrieta ja Debbietä näyttelivät Meryl Streep ja Shirley MacLaine.

Bright Lights -dokkarissa Carrie myöntää, että kirja oli suurelta osin tositarina. Tarinassa toistuu yhä uudelleen tyttären kokemus siitä, että äiti varastaa hänelle kuuluvan valokeilan.

Bright Lightsissa tuo turhamainen pelko on jo aikaa sitten himmennyt ja kaksikon välillä on vain syvää keskinäistä kunnioitusta.

Ironista kyllä, elokuvan punaisena lankana on nimenomaan Carrien pelko Debbien jaksamisen ja terveydentilan puolesta, ei toisinpäin.

7. Tytär alkaa monesti muistuttaa äitiään

Carrie ja Todd muistelevat, miten hurjasti heidän äitinsä paiski töitä kun he olivat lapsia ja miten heidän äidillään oli tavallaan kaksi perhettä: heidät ja yleisönsä. Dokkarissa Debbie huristelee piskuisella skootterilla Las Vegasin kasinon valtavilla käytävillä ja pysähtyy esityksensä jälkeen juttelemaan kaikkien halukkaiden kanssa – hän on aina olemassa ennen kaikkea faneilleen.

Bright Lightsin kiinnostavinta antia on nähdä, miten Carrie pikku hiljaa syleilee samalla tavalla Prinsessa Leian rooliaan, joka on määrittänyt hänen koko aikuista elämäänsä.

Hykerryttävässä episodissa Carrie tekee ”tähtien sylitanssiksi” nimittämäänsä perusduunia eli jakaa nimmareita ja poseeraa faniensa kanssa. Myöhemmin hän toteaa:

”He rakastavat häntä (Leiaa), hän on minä ja minä olen hän. Se on mukavaa, he ovat mukavia.”

Yksi Leia-fani kertoo tuntemuksistaan saatuaan nimmarin näin:

”Hän edustaa vahvaa naista, joka sanoo mitä ajattelee eikä välitä siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Olisinpa enemmän niin kuin hän.”

8. Lopulta tyttärestä tulee äiti ja äidistä tytär

On miltei huvittavaa seurata, miten kahdeksankymppinen Debbie kahmii vieläkin esiintymisiä ja Carrie huolehtii äitinsä jaksamista ja tekee lavaesiintymisiä vanhusyleisöille ihan vain äitinsä mieliksi. Vaikka Carriellä on omakin tytär Billie Lourd, hän vilahtaa elokuvassa pariin kertaan – selvästi Billie pärjää itsekseen.

Koskettavassa ja jännittävässäkin kohtauksessa Carrie tekee kaikkensa, jotta heikossa kunnossa oleva Debbie pääsisi ottamaan vastaan Hollywoodin näyttelijöiden liiton elämäntyöpalkinnon. Saattue odottelee Debbietä kärsivällisesti ja limusiinissa Carrie availee ikkunaa ja yrittää tukea äitiään.

Kun molemmat lopulta seisovat omin jaloin ja yhdessä lavalla ja Hollywoodin kerma taputtaa, tekee kotonakin mieli tuulettaa.


Dokumentissa myös paljastuu, että Carrien asunnolta kulkee laatoitettu polku suoraan Debbien ovelle.

He siis jopa asuvat vieri vieressä!

9. Perhejoulu selittää paljon

Kohtalokkaan viimeisen lentomatkan jouluaaton aattonakin ymmärtää hyvin, kun katsoo Bright Lightsia:

Carrie rakastaa joulua ja fiilistelee leffassa sen viettämistä perheen kesken.

Siksi hän nousi koneeseen, josta hän ei enää poistunut omin jaloin.

10. Hollywoodin suurimman rakkaustarinan osapuolet taisivat olla äiti ja tytär

Bright Lightsin lopetus todistaa, että Carrie ja Debbie todella olivat Hollywoodin ja elokuvien suurimpia rakkaustarinoita.

Joulukuun 28. päivä Debbie kuoli sairaskohtaukseen vain päivä tyttärensä poismenon jälkeen. Sellaista tapahtuu elokuvissa, ei tosielämässä.

Vielä joulupäivänä hän oli twiitannut tyttärensä tilan olevan vakaa:Vihoviimeisinä sanoinaan Debbien kerrotaan lausuneen: ”Haluan olla Carrien luona.”

Sekin kuulostaa aivan elokuvan repliikiltä.

Bright Lightsin lopussa, elokuvan viimeisinä sanoina, kuullaan myös jotain aivan kuin elokuvista.

Kuvan jo sammuessa äiti kuiskaa tyttärelleen heleällä nuotilla:

”Minä rakastan sinua”.

Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds on katsottavissa HBO Nordicilla.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Elokuvat
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 2. 2

  Nuoret suomalaismiehet fanittavat 27-vuotiaan opiskelijan tekemää tv-sarjaa, vaikka sen ei pitänyt olla enää mahdollista – Näin ärsyttävästä nörtistä tuli nettisuosikki

 3. 3

  Tästä on kyse nettideittailun uudessa tindstagrammaus-ilmiössä: Tinderissä hylätyksi tulleet käyttäjät siirtävät häiriköintinsä Instagramin yksityisviesteihin

 4. 4

  Pornoa kuvataan salaa, kömpelösti ja surkeissa olosuhteissa – Tästä HBO:n uutuussarjasta puhutaan juuri nyt, koska se kertoo, miten pornosta tuli jättibisnes

 5. 5

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 6. 6

  Tämäkin on mahdollista: hevostapahtuman hevoset tuottavat itse kaiken tapahtumaan tarvittavan energian omalla lannallaan

 7. 7

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 8. 8

  ”Valkoisella heteromiehellä ei ole oikeutta olemassaoloon”, sanoo elokuvaohjaaja Wille Hyvönen, joka ohjasi elokuvan uudenlaisen Tuntemattoman sotilaan tekemisestä

 9. 9

  Tapanilan raiskauksesta puhunut Ujuni Ahmed kertoo nyt, miten somalit ja suomalaiset tulisivat toimeen

  Tilaajille
 10. 10

  Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 2. 2

  Nuoret suomalaismiehet fanittavat 27-vuotiaan opiskelijan tekemää tv-sarjaa, vaikka sen ei pitänyt olla enää mahdollista – Näin ärsyttävästä nörtistä tuli nettisuosikki

 3. 3

  Pornoa kuvataan salaa, kömpelösti ja surkeissa olosuhteissa – Tästä HBO:n uutuussarjasta puhutaan juuri nyt, koska se kertoo, miten pornosta tuli jättibisnes

 4. 4

  Tästä on kyse nettideittailun uudessa tindstagrammaus-ilmiössä: Tinderissä hylätyksi tulleet käyttäjät siirtävät häiriköintinsä Instagramin yksityisviesteihin

 5. 5

  Naissotilaat taistelevat venäläisiä androideja vastaan Tuntemattoman sotilaan hämmentävässä scifi-versiossa, tällainen se on

 6. 6

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 7. 7

  Retkeilevä japanilaissiili on yli 100 000 seuraajallaan internetin uusi suosikki, ja erittäin hyvästä syystä

 8. 8

  Pikatestissä Salaattiasema-ketju, joka erottuu monista muista tarjoamalla kauden kasviksia ja lähiruokaa

 9. 9

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 10. 10

  Tämäkin on mahdollista: hevostapahtuman hevoset tuottavat itse kaiken tapahtumaan tarvittavan energian omalla lannallaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 2. 2

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 3. 3

  Kaikki alkoi yksinäisten miesten masturbointilakosta, mutta jotenkin hyvätkin ideat näyttävät lopulta johtavan natsien kanssa marssimiseen – tätä on Proud Boys

 4. 4

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 5. 5

  Amerikkalaisnäyttelijä kehotti kaikkia seksuaalista häirintää kokeneita jakamaan kokemuksensa – Some täyttyi sadoistatuhansista ”Minä myös” -viesteistä

 6. 6

  Matti Vanhasen vaalivideolla ajetaan väärällä kaistalla ja pysäköidään kevyen liikenteen väylälle – Soitimme ja kysyimme, miksi ihmeessä

 7. 7

  Anteeksi punaviherkupla, mutta Sampo Terho on oikeassa: Lenininpuiston nimi pitää vaihtaa, koska Amerikassakin vedetään rasistien patsaat mutaan

 8. 8

  Nuoret suomalaismiehet fanittavat 27-vuotiaan opiskelijan tekemää tv-sarjaa, vaikka sen ei pitänyt olla enää mahdollista – Näin ärsyttävästä nörtistä tuli nettisuosikki

 9. 9

  Internet ei saa tästä tarpeekseen: saman kuvan Instagramissa aivan eri kuvateksteillä jakavat pariskunnat

 10. 10

  Pornoa kuvataan salaa, kömpelösti ja surkeissa olosuhteissa – Tästä HBO:n uutuussarjasta puhutaan juuri nyt, koska se kertoo, miten pornosta tuli jättibisnes

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  Tilaajille
 2. 2

  Hyytävä sää vyöryy nyt etelään asti: luvassa jopa päiväpakkasia ja räntää – ”Talvirenkaat alle”, suosittelee Liikenneturva

 3. 3

  Tapasi vastata puhelimeen saa ihmiset kuvittelemaan sinusta monta asiaa – tutkijat analysoivat tarkasti, millainen tervehdys kuulostaa luotettavalta

 4. 4

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 5. 5

  Kuusta löytyi luola, mikä voi kiihdyttää Maan kiertolaisen asuttamista

 6. 6

  Alaikäisen epäillään puukottaneen puistossa kävellyttä naista Vaasassa – valitsi uhrinsa ilmeisesti sattumalta

 7. 7

  ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

 8. 8

  Länsimetron koeajo tyssäsi tällä kertaa vaihdevikaan Otaniemessä – Metrojohtaja: ”Kriittisiä vikoja on korjattavana 150–200”

 9. 9

  ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

  Tilaajille
 10. 10

  Yhdysvaltain entinen presidentti Bush arvosteli kovin sanoin Trumpin ajan politiikkaa mainitsematta Trumpia

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

 2. 2

  Hyytävä sää vyöryy nyt etelään asti: luvassa jopa päiväpakkasia ja räntää – ”Talvirenkaat alle”, suosittelee Liikenneturva

 3. 3

  Miten terve, koulutettu ja menestyvä nainen voi uupua jopa ennen kuin täyttää 30?

 4. 4

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  Tilaajille
 5. 5

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 6. 6

  ”Väkisin viinaa, hotellihuone, seksuaalinen hyväksikäyttö / raiskaus”: Suomen elokuva-alalla ahdistellut naiset kertovat kokemuksistaan

 7. 7

  ”Jätä avaimet tuohon. Kiitos ja hei” – Työpsykologi Hanna Poskiparta sai nuorena yllätyspotkut unelmatyöstään, mutta oppi samalla paljon olennaista työyhteisöstä

  Tilaajille
 8. 8

  Länsimetron koeajo tyssäsi tällä kertaa vaihdevikaan Otaniemessä – Metrojohtaja: ”Kriittisiä vikoja on korjattavana 150–200”

 9. 9

  Tapasi vastata puhelimeen saa ihmiset kuvittelemaan sinusta monta asiaa – tutkijat analysoivat tarkasti, millainen tervehdys kuulostaa luotettavalta

 10. 10

  Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen antoi poikansa pukeutua mekkoon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

  Tilaajille
 2. 2

  ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

  Tilaajille
 3. 3

  Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

 4. 4

  ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

 5. 5

  ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

 6. 6

  Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

 7. 7

  Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

 8. 8

  Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen antoi poikansa pukeutua mekkoon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

  Tilaajille
 9. 9

  Rikollisjengi kaappasi ruokakaupan Malmössä ja ryhtyi pyörittämään sitä itse – ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”

 10. 10

  Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

 11. Näytä lisää