Luimme Donald Trumpin twiitit ja tämän ne hänestä kertovat: Opas presidentin viesteihin, siihen miten hän ne laatii ja mistä ideat tulevat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump twiittaa, ja twiittaa paljon. Jussi Pullinen luki Trumpin viestit ja yritti hahmottaa, miten presidentti Twitteriä oikeasti käyttää.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump twiittaa, ja twiittaa paljon. Jussi Pullinen luki Trumpin viestit ja yritti hahmottaa, miten presidentti Twitteriä oikeasti käyttää.

Mikä on maailman vaikutusvaltaisin viestiväline?

Onko se The New York Times, globaaliksi hamuava sanomalehti? Amerikkalaiskanava CNN tai brittiläinen BBC? Jokin uusi alusta kuten Snapchat tai Instagram? Facebook? Vai Kiinan valtion virallinen televisioyhtiö?

Viimeisen vuoden aikana kisaan on tullut vahva uusi ehdokas, Yhdysvaltain tuore presidentti Donald Trump. Tarkalleen ottaen kyse on Trumpin Twitter-tilistä. Omia seuraajia Trumpilla on 23 miljoonaa, ja muiden välittämänä viestit leviävät vielä paljon laajemmalle.

Trump juhlii twiiteissä saavutuksiaan mutta myös suomii yrityksiä, valtionpäämiehiä tai medioita. Vaikutus on suora: pörssikurssit heiluvat, maiden välit horjuvat tai kansalaiset kohahtavat.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Ei ole hirveää liioittelua arvioida, että harvoin on maailmanhistoriassa yhtä pienellä vaivalla tai yhtä nopeasti käytetty näin suurta valtaa. Mutta miten maailman mahtavimpiin kuuluva viestintäyksikkö – mies, puhelin ja Twitter – oikein toimii?

Yritimme ottaa selvää.


Donald Trumpin Twitter-käytöksen analyysi on aloitettava alusta.

Tilin ensimmäinen twiitti on lähetetty 4. toukokuuta 2009, ja se kuulostaa tiedotteelta.

”Muista katsoa Donald Trumpia David Lettermanin ohjelmassa”, twiitti kehottaa.

Oireellista tai ei, ensimmäinen Trump-twiitti on siis itsepromootiota.

Se ei ole ihme, sillä tili oli perustettu kustantamon aloitteesta promoamaan Trumpin tuoretta kirjaa sosiaalisessa mediassa.

Mutta kuten internetissä usein käy, humoristit olivat ehtineet edelle. DonaldTrump-tilillä pyöri parodia, joten Trumpin käyttöön otettiin tili nimeltä RealDonandTrump, Trumpin kustantamon markkinointihenkilö kertoi Slatelle viime kesänä.

Promootio jatkui.

Toisessa twiitissään Trumpin tili vinkkaa television aamuohjelmasta, jossa Trump esittelee Diili-televisio-ohjelmaansa ja uutta kirjaansa.

Kolmas twiitti kuulostaa jo vähän siltä Trumpilta, jonka me tunnemme.

”Very funny”, tili ylistää omistajansa parin päivän takaista esiintymistä Lettermanin show’ssa.Ensimmäisinä viikkoina Trumpin tili alkoi myös jakaa eräänlaisia mietelauseita, joiden allekirjoittajaksi on merkitty ”Donald J. Trump”. Nykyhetkestä katsoen niistä sykähdyttää 12. toukokuuta 2009 lähetetty viesti, jonka sanat ovat tuttuja mutta konteksti epäselvä.”I’d rather build walls than cling to them”, vuoden 2009 Trump toteaa.

Trumpin äänen etsintä Twitterissä jatkui suhteellisen pitkään.

Esimerkiksi vuonna 2010 Trump ei oikeastaan käynyt Twitterissä keskustelua, vaan suurin osa viesteistä on Trumpin liiketoimien tai tv-ohjelman mainoksia. Ne vaikuttavat tyypilliseltä markkinointiosaston materiaalilta, neutraalilta ja persoonattomalta.

Suoraan sanottuna Donald Trump oli Twitterissä pitkään todella tylsä.

Mutta kesällä 2011 kaikki muuttui.


Trumpin Twitter-tilin tyyli muuttuu kuin leikaten heinäkuussa 2011. Twiiteistä katoaa tiedotemainen tyyli ja tilalle tulee ärhäkkä poliittinen puhe.Trumpin twiittien määrä alkoi nousta nopeasti. Aiemmin Trump oli twiitannut noin 150 kertaa vuodessa, nyt twiittejä tuli sata kappaletta kuukaudessa. Trump kommentoi koko loppuvuoden 2011 lähes kaikkea mahdollista: Libyan sotaa, USA:n budjettia, Irakin tilannetta ja terveydenhoitoa – ja sättii silloin tällöin vastustajiaan.

Ei ole tiedossa, ovatko nämä viestit Trumpin vai tämän avustajien lähettämiä.

Joka tapauksessa ne ovat huolimattomia: Trump esimerkiksi yrittää viestittää tuolloiselle presidentti Barack Obamalle, mutta osoittaa viestinsä välillä väärälle tilille.Alkoi näyttää siltä, että Trump rakentaa kampanjaa, ja yksi keskeinen keino on Twitter.

Trump kävi istuvan presidentti Barack Obaman kimppuun taktiikalla, joka oli erikoinen mutta istui kuin valettu internetiin: Hän alkoi julkisesti epäillä sitä, onko Obama todella Yhdysvaltain syntyperäinen kansalainen – ja näin ylipäänsä kelpoinen presidentin virkaan.

Tässä kampanjassa alkoi toden teolla muodostua Trumpin Twitter-tyyli.

Väitteet olivat pyörineet jo vuosia verkon salaliittoteorioita suosivilla sivuilla, mutta Trump otti ne omakseen. Hän toisteli niitä televisiossa – ja Twitterissä.Synnyinpaikkatwiittejä kertyi kymmeniä. Vasta viime syksynä kesken kampanjansa Trump myönsi, että Obama todella on syntynyt Havaijilla.

Viesteistä voi yrittää hahmottaa Trumpin Twitter-taktiikkaa.

Ensinnäkin Trump puhuu kannattajilleen, mutta ottaa mukaan vastustajansa. Vaikka Trumpin viestit on periaatteessa osoitettu muille Twitterin käyttäjille, hän ei oikeastaan pyri Twitter-maininnoillaan keskusteluun vaan käyttää merkitsemiään ihmisiä eräänlaisina todistuskappaleina – siis kirjaimellisesti merkitsee nämä kannattajilleen. Katsokaa tuotakin Obamaa, voisi olla vuoden 2011 Trumpin viesti.

Toiseksi vuoden 2011 Trump esittää väitteitä tai kysymyksiä, joita muut pääosin karttavat. Koska Trump tietää, että väitteisiin ei luultavasti vastata, hän saa esittää niitä melko rauhassa. Samalla Trumpista syntyy kuva vallan tai ainakin vastapuolen haastajana, joka kysyy sen, mitä muut eivät uskalla – vaikka muista koko kysymys olisi pähkähullu.

Kolmanneksi näinä vuosina Trump esittää – usein omalla räväkällä tyylillään – paljon myös kantoja ja perusteluja, joista myöhemmin muodostuu hänen poliittinen ohjelmansa.

Vuosien 2011 ja 2012 twiiteistä hahmottuu kuva, jota Trump on viime aikoina pannut presidenttinä täytäntöön. Erityisen paljon Trump on vuosien varrella kirjoittanut työttömyysluvuista, kaupasta ja Kiinasta.Kannanottojen rinnalla kulkee kuitenkin Trumpin Twitter-taktiikan neljäs piirre, hyökkäys.

Erityisen kovaa Trump arvostelee mediaa ja poliittisia vastustajiaan, mutta erityisesti ehdokkaana hän kohdisti twiittinsä myös yksittäisiä ihmisiä vastaan. Kampanjansa aikana Trump kuohutti omaakin puoluettaan esimerkiksi hyökkäämällä julkisesti Hillary Clintonin kampanjatilaisuudessa puhunutta kuolleen muslimisotilaan isää vastaan.

Juuri tätä Trumpin tapaa merkitä kannattajilleen yksittäisiä ihmisiä on pidetty tämän Twitter-tavoista kenties kiistanalaisimpana. Amerikkalaislehdistö on kertonut tapauksista, joissa Trumpin viestit ovat johtaneet niiden kohteiden saamiin uhkauksiin.Esimerkiksi lokakuussa 2015 Trump sätti (nimeltä mainitsematta) Twitterissä opiskelijaa, joka oli kysynyt tältä kampanjatilaisuudessa kriittisen kysymyksen: Joillekin tämä riitti. Naisen nimi, osoite ja muut tiedot kaivettiin esiin, ja edessä oli pitkä piina nettikiusaamista, josta nainen halusi puhua vasta viime joulukuussa Washington Postissa. Nainen toivoi Trumpin twiittaavan vastakin, mutta kritisoinnin sijaan nostavan tavallisia ihmisiä esiin positiivisessa mielessä.
Twitter on media-alan kielellä eräs maailman tärkeimmistä second screen -sovelluksista. Se tarkoittaa, että televisiota katsova yleisö hakeutuu usein joukolla Twitteriin keskustelemaan siitä, mitä ruudussa näkyy. Suomessa näin reagoidaan reaaliajassa esimerkiksi A-Studioon, realityohjelmiin tai Liigan ja Nhl:n jääkiekko-otteluihin.Maailman tunnetuin second screen -keskustelija on Donald Trump. Trump näet näyttää twiittaavan erittäin usein ajatuksiaan siitä, mitä hän näkee televisiossa, erityisesti Yhdysvaltain uutiskanavilla, joita Trump eri tietojen mukaan vahtaa iltaisin tarkkaan.Washington Postin kokoamien tietojen mukaan hämmentävän moni Trumpin presidenttiajan twiiteistäkin on helppo yhdistää televisio-ohjelmaan, joka on esitetty vain hieman ennen Trumpin aihetta käsittelevää twiittiä.Esimerkistä käy tämä Trumpin huomiota herättänyt twiitti, jossa hän lupaa liittovaltion puuttuvan rikostilanteeseen Chicagossa: Washington Postin mukaan twiitti tuli vain hieman sen jälkeen, kun aiheesta oli keskustelu Fox Newsin O’Reilly-ohjelmassa. Trumpin twiitti sisälsi jopa samoja tilastoja, joita oli juuri esitelty tv-kanavalla.Trump reagoi Twitterissä muutenkin railakkaasti siihen, mitä mediassa tapahtuu. Hän esimerkiksi arvostelee usein sanomalehtiä – ilmeisesti sen jälkeen, kun on lukenut ne. Trump myös seuraa tulevien tv-ohjelmien listoja ja kommentoi ohjelmia aika ajoin etukäteen:

Erityisesti kampanjansa aikana Trump löysi uuden Twitter-taktiikan: Hän alkoi välittää eteenpäin kannattajiensa viestejä, jotka oli osoitettu hänelle itselleen.

Trumpin käytäntö poikkesi siitä, miten Twitterissä yleensä toimitaan. Useimmiten käyttäjät painavat haluamansa viestin kohdalla retweet-nappia, jolloin alkuperäinen viesti leviää eteenpäin. Trump kuitenkin siirsi kannattajien viestit osaksi omaa uutta viestiään – eli tavallaan erikseen otti lausunnot omiin nimiinsä.

Kohuja syntyi.

Trump esimerkiksi välitti tällä tavoin eteenpäin viestejä, joiden kirjoittajat vaikuttivat erikoisilta. Yhdysvalloissa kiinnitettiin huomiota esimerkiksi siihen, että Trump välittää eteenpäin viestejä, joiden lähettäjät vaikuttavat äärioikeistolaisilta valkoisilta nationalisteilta.Trumpin tavallista työläämpi välitystekniikka antoi ymmärtää, että valinnat olisivat tietoisia – minkä Trump kiisti.

Kiitostakin tuli.

Monelle kannattajalle Trumpin eteenpäin välittämä viesti on suuri kohokohta. Esimerkiksi marraskuussa Trump välitti eteenpäin viestin, jossa 16-vuotias Twitter-käyttäjä soimaa Trumpia arvostellutta CNN:n toimittajaa. Nuori kannattaja oli haltioissaan.

Trumpin toimintatapa voi olla teknisesti outo, mutta taktiikkana se on tehokas. Nostamalla käsin esiin kannattajiaan Trump rakentaa kansanliikettä, jossa hän ottaa kannattajiensa äänen tavallaan omakseen. Samalla valinnoista syntyy uutisia ja kohuja, jotka nekin lopulta suosivat Trumpia.


Miten Trump sitten konkreettisesti lähettää twiittinsä? Kirjoittaako hän ne itse vai tekeekö joku sen hänen puolestaan?

Osviittaa Trump antoi haastattelussa keväällä 2016. Tuolloin hän kertoi CNN:lle, että osan twiiteistä hän sanelee avustajilleen, erityisesti päiväsaikaan.

”Huudan ne vain jollekin [toimistossa työskentelevistä] nuorista naisista”, Trump sanoo videolla:Ilta-aikaan äänessä on kuitenkin Trump itse.

”Noin kello seitsemän jälkeen kirjoitan kaiken itse”, Trump sanoo CNN:n videolla.

Kampanjan aikana tekniikan asiantuntijat yrittivät tunnistaa, mitkä twiiteistä Trump kirjoittaa itse. Osoittautui, että tämän voi päätellä laitteesta: Trumpin itsensä kirjoittamat viestit ovat peräisin Android-laitteesta, maltillisemmat taas iPhoneista eli Trumpin avustajilta.

Trump on siis Android-miehiä. Tämä tieto on luonnollisesti saanut Android-fanit innostumaan, ja verkossa on spekuloitu laajasti, millaista laitetta Trump käyttää. Vastaus saatiin alkuvuodesta lehtihaastattelun kuvista, joissa Trumpin puhelin vilahti: käytössä on mitä ilmeisimmin Samsungin Galaxy S3 -laite.

Presidenttinä Trumpin olisi pitänyt vaihtaa turvattuihin laitteisiin, mutta tätä hän ei ole lehtitietojen mukaan halunnut tehdä. Samalla vanhasta twiittipuhelimesta on tullut asiantuntijoiden mukaan ainakin jonkinlainen turvallisuusriski.

Mutta Twitter-yhteys maailmaan on Trumpille liian tärkeä, jotta se edes presidenttinä jäisi pois.


Presidentti Donald Trump on jatkanut Twitterissä siitä, mihin ehdokas ja liikemies Trump jäivät. Ennen presidentiksi tuloa pohdittiin, luopuisiko Trump twiittailusta kokonaan vai siirtyisikö hän ehkä virallisen @POTUS-tilin käyttäjäksi.

Kumpaakaan ei tapahtunut: Trump jatkaa entiseen malliin, mutta nyt käytössä on maailman suurin leka.

Ja sitä Trump todella heiluttaa.

Hän kritisoi autovalmistajia nimeltä ja esimerkiksi uhkaa näitä uusilla veroilla – niin innokkasti, että talousuutistoimisto Bloombergin mukaan koko ala on varpaillaan:Trump vaatii Meksikoa maksamaan rajamuurinsa , tai maiden presidenttien tapaaminen on vaakalaudalla:Luultavasti ensimmäistä kertaa historiaa todella tehdään Twitterissä, sillä Meksikon presidentti vastaa ja peruu tapaamisen:Presidentti ilkkuu poliittisille vastustajilleen, joiden mikrofoni on ollut tiedotustilaisuudessa rikki:Presidentti kutsuu The New York Timesiä valeuutisiksi:Ja luonnollisesti vinkkaa tv-esiintymisistään:Mitä tästä voisi ajatella?

Trumpin Twitter-tyyli on maailman vallakkaimman miehen käyttämäksi erittäin raju.

Trump-kriitikoiden mielestä tällainen käytös ei yksinkertaisesti sovi ainakaan Yhdysvaltain presidentille. Trumpin tavan voi nähdä jahtaamisena, jossa hän vähintään puolitietoisesti levittää kyseenalaista tietoa ja asettaa yksittäisiä ihmisiä alttiiksi uhkailuille. Viholliskuvan rakentaminen taas repii kriitikoiden mielestä Yhdysvaltoja ja maailmaa hajalle ja ajaa ihmisiä toisiaan vastaan. Siinä missä Diili-isännän tai huikentelevan liikemiehen rajuilla twiiteillä ei juuri ole seurauksia, Yhdysvaltain presidentin twiiteillä on äärimmäisiä seurauksia.

Trumpin kannattajat näkevät asian toisin.

Presidentin tapa lähestyä kannattajiaan suoraan on suoraa demokratiaa, jossa ehdokas ohittaa median tai valtiokoneiston ja kokoaa kansanliikkeen internetin avulla suoraan ympärilleen. Moni Trumpin kannattaja pitää tämän Twitter-tyyliä instituutioiden hillittyä kieltä aidompana ja Trumpia ainoana, joka uskaltaa sanoa autojäteille tai tuotantoa ulkomaille siirtäville suuryrityksille vastaan. Some-kulttuurissa osa myös ajattelee Trumpin viesteistä inspiraationsa saaneiden rajujen trollausvyöryjen kuuluvan verkon ”keskustelukulttuuriin” – vaikka ne toisten mielestä muuttuisivatkin puhtaaksi kiusaamiseksi.

Siis mikä mies on Twitterissä Donald Trump?

Sen näkee lopulta vain siitä, mitä hän tilillään tuossa alla juuri nyt sanoo:

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Internet
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Emojit, aikamme vitsaus! Tässä 20 suomennosta ennen kuin viestimme ovat pelkkää kuvakirjoitusta

 2. 2

  Tästä on kyse Harry Potter -kohussa, jossa J.K. Rowling on puolustanut Johnny Deppiä ja saanut Deppin ex-puolison Amber Heardin sekä satojen fanien vihat niskaansa

 3. 3

  Nämä 17 kirjaa muuttavat mielipiteesi ja auttavat ymmärtämään ihan eri tavalla ajattelevia

 4. 4

  Tekstiviesti täytti 25 vuotta – muistatko nämä legendaariset suomalaistekstarit?

 5. 5

  ”Kerroin, että haluaisin harrastaa merirosvoseksiä” – Vääriin numeroihin lähetetyt tekstiviestit aiheuttivat kiusallisia tilanteita, koostimme parhaat tekstarimuistot

 6. 6

  Uusi Helsinki: nämä 55 paikkaa avautuivat kaupunkiin vuonna 2015

  Tilaajille
 7. 7

  Jos olet viettänyt elämäsi Helsingin klubeilla 2000-luvun alun yökerhohuuman villien vuosien aikana, muistat nämä asiat

 8. 8

  Suosikkijuontaja Colbertille vaaditaan potkuja, heitti homofobiseksi tuomitun vitsin ohjelmassaan Trumpista ja Putinista

 9. 9

  Bumtsibum-juontaja, kehuttu Kirka ja hittibiisien tekijä – 27-vuotiaalla Kalle Lindrothilla on nyt kaikki, mutta se oli vähällä maksaa hänelle ystävän

 10. 10

  Hyvää veropäivää! Donald Trump Jr. julkaisi kuvan tyttärensä Halloween-karkeista ja sanoi ottavansa niistä sosialismin opetuksen nimissä puolet

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tästä on kyse Harry Potter -kohussa, jossa J.K. Rowling on puolustanut Johnny Deppiä ja saanut Deppin ex-puolison Amber Heardin sekä satojen fanien vihat niskaansa

 2. 2

  Emojit, aikamme vitsaus! Tässä 20 suomennosta ennen kuin viestimme ovat pelkkää kuvakirjoitusta

 3. 3

  Japanilaisessa tv-ohjelmassa ihastellaan kuopiolaiskoulua – Katsoimme japaniksi dubatun ohjelman Youtuben suomitekstityksillä ja emme ymmärtäneet mitään

 4. 4

  New York Times: Trump herää puoli kuudelta katsomaan televisiota ja katsoo sitä neljästä kahdeksaan tuntia päivässä

 5. 5

  The Punisher on ensimmäinen Marvel-sarja, jossa todellinen politiikka on sarjan ytimessä – ja siksi se on Netflixin parhaita Marvel-sarjoja

 6. 6

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 7. 7

  Tuleeko ihmiselle kylmä ennen kuolemaa? Tässä ovat elokuvaväkivallan 7 kliseetä, lääkäri kertoo, mitkä ovat totta

 8. 8

  Sanna Klemetti tutki gradussaan miten indiepiirejä puhutellaan, teki levyn ja nousi indiepiirien tähdeksi – onko Litku Klemetti aito vai huijari?

 9. 9

  ”Kerroin, että haluaisin harrastaa merirosvoseksiä” – Vääriin numeroihin lähetetyt tekstiviestit aiheuttivat kiusallisia tilanteita, koostimme parhaat tekstarimuistot

 10. 10

  Nämä seikat erottavat We Jazzin muista jazzfestivaaleista, kertoivat kansainväliset toimittajat

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

 2. 2

  Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

 3. 3

  Suomalaismies otti kuvaa Schwarzenegger-seinämaalauksesta, kun tämä ilmestyikin paikalle – Kuva julkaistiin Redditissä, aiheutti raivoa ja lopulta Arska itse ilmestyi nettiin kertomaan, mistä on kyse

 4. 4

  New York Times: Trump herää puoli kuudelta katsomaan televisiota ja katsoo sitä neljästä kahdeksaan tuntia päivässä

 5. 5

  Kolumni: Öyhöttäjät arvelivat alpakoiden olleen salaliitto natseja vastaan, mutta natseja vastaan on olemassa vain liitto, ja sen nimi on yhteiskunta

 6. 6

  Tästä on kyse Harry Potter -kohussa, jossa J.K. Rowling on puolustanut Johnny Deppiä ja saanut Deppin ex-puolison Amber Heardin sekä satojen fanien vihat niskaansa

 7. 7

  ”Kerroin, että haluaisin harrastaa merirosvoseksiä” – Vääriin numeroihin lähetetyt tekstiviestit aiheuttivat kiusallisia tilanteita, koostimme parhaat tekstarimuistot

 8. 8

  Sanna Klemetti tutki gradussaan miten indiepiirejä puhutellaan, teki levyn ja nousi indiepiirien tähdeksi – onko Litku Klemetti aito vai huijari?

 9. 9

  Tekstiviesti täytti 25 vuotta – paras tekstiviesti valittiin Nyt-liitteessä jo vuonna 1998, ja se on tämä: 777255277778266 #777744466882

 10. 10

  Tekstiviesti täytti 25 vuotta – muistatko nämä legendaariset suomalaistekstarit?

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Venäjä saattaa antaa Ruotsille ruman joululahjan: ohjuksia naapuriin – mutta miksi se hymyilyttää Venäjän tuntevia suomalaissotilaita?

  Tilaajille
 2. 2

  Nainen muutti vuokra-asuntoon Espoon Laajalahteen, joutui tietämättään keskelle räjäytystyömaata – Sato vaatii täyttä vuokraa

 3. 3

  Emojit, aikamme vitsaus! Tässä 20 suomennosta ennen kuin viestimme ovat pelkkää kuvakirjoitusta

 4. 4

  Kiinalainen ”mopotäkki” voisi olla hitti Suomessakin, vinkkaa Pekingissä päivittäin mopoileva Minna Mustonen – kypärää hän ei käytä ”turvallisuussyistä”

 5. 5

  Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

 6. 6

  Republikaanien sisällissodan ensimmäinen taistelu käydään tänään Alabamassa – ja se kertoo, miten sekaisin Amerikan politiikka on, kirjoittaa HS:n Saska Saarikoski

  Tilaajille
 7. 7

  Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

 8. 8

  Vantaa alkaa maksaa lastensuojelun työntekijöille liki 5 000 euron ”tulospalkkioita” – ja poliitikot rajaisivat yhden työntekijän vastuulle korkeintaan 30 lasta

 9. 9

  Helsingin poliisi puolustaa itsenäisyyspäivän kiinniottoja: Poliisia kuvannut pyöräilijä kieltäytyi järjestelmällisesti kertomasta henkilöllisyyttään

 10. 10

  Suomalaiset haluavat vapautta valita terveydenhuollossa, mutta yksityiset terveysyritykset epäilyttävät

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

 2. 2

  Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

 3. 3

  Riisitauti ei ole historian mörkö, vaan se vaanii sinua ja lastasi – d-vitamiinin laiminlyönti altistaa kohtalokkaille sairauksille, mutta ylärajatkin täytyy tuntea

  Tilaajille
 4. 4

  Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

 5. 5

  Kiinalainen ”mopotäkki” voisi olla hitti Suomessakin, vinkkaa Pekingissä päivittäin mopoileva Minna Mustonen – kypärää hän ei käytä ”turvallisuussyistä”

 6. 6

  Suomi on Euroopan syrjivimpiä maita, osoittaa tuore EU-raportti – ”Tulos on selvä vahvistus siitä, että Suomessa on paljon rasismia”, sanoo yhdenvertaisuus­valtuutettu

 7. 7

  Tästä on kyse Harry Potter -kohussa, jossa J.K. Rowling on puolustanut Johnny Deppiä ja saanut Deppin ex-puolison Amber Heardin sekä satojen fanien vihat niskaansa

 8. 8

  Lääkäriksi opiskelu on monille stressiä ja kovaa kilpailua, mutta paineista ei silti puhuta avoimesti – ”Moni vaatii itseltään paljon”

 9. 9

  Alaikäinen poika joutui ryöstön uhriksi keskellä päivää Helsingin rautatieasemalla – ryöstäjä sai ensin pelkkiä kolikoita

 10. 10

  Putkipommi räjähti Manhattanilla: Yksi otettiin kiinni, kaksi muuta loukkaantui – pormestarin mukaan kyseessä oli terrori-iskun yritys

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

 2. 2

  Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

 3. 3

  Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

  Tilaajille
 4. 4

  Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

  Tilaajille
 5. 5

  Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

  Tilaajille
 6. 6

  Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

 7. 7

  Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

 8. 8

  HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

 9. 9

  Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

 10. 10

  Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

  Tilaajille
 11. Näytä lisää