Poika rageaa: Viisikymppisen isän ja 13-vuotiaan pojan näytellyt raivovideot nousivat Youtube-hiteiksi, jotka keräävät satojatuhansia katsojia

Nurmijärveläiset Rasmus ja Harri Virolainen tekevät yhdessä Youtube-sketsejä.

”Mitä hitsii sä Rasmus teet täällä?” isä ihmettelee yläasteikäiselle pojalle videolla.

”Mua ärsyttää tää läppäri, mä hävisin pelissä!” poika raivoaa ja heittää koneen ikkunasta pihamaalle.

”Ei jumankauta, heitiksä sun läppäris tonne. Ei juma, Rasmus, mieti nyt: sä heitit koneen tonne!”

”Mua ragetti!”
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Poika rageaa pelissä ja heittää tietokoneen ikkunasta! -video ilmestyi Raxuplays-nimiselle Youtube-kanavalle viime vuoden keväällä.

<


Isä ja poika eivät raivoa oikeasti, vaan näyttelevät: kyse on siis sketsistä. Saatteessa lukee ”tämä on vitsi” siltä varalta ettei katsoja sitä muuten tajua.

Video nousi julkaisunsa jälkeen hitiksi, hetkeksi jopa Suomessa trendaavien Youtube-videoiden kärkijoukkoon.

Raxuplaysin aiemmat videot olivat tavallisia pelivideoita, jotka olivat saaneet maksimissaan reilu tuhat katselua, mutta Poika rageaa -videolle niitä kertyi yli 300 000.

Sen jälkeen samantyylisiä sketsejä on tullut kanavalle lisää, esimerkiksi Poika rageaa pelissä ja rikkoo kuulokkeet! sekä Poika rageaa ja halkaisee puhelimen kirveellä!! Kaava on sama: poika rikkoo vihoissaan milloin mitäkin, isä protestoi. Yhdessä videossa roolit ovat vaihtuneet.

Kanavalla on muutakin sisältöä, mutta rageamis-videot ovat suosituimpia. Jokainen niistä on saanut yli 100 000 katselua, suosituin yli puoli miljoonaa.

Ketkä sketsien takana oikein ovat?

Skype-videopuheluun vastaavat Rasmus Virolainen, 13, ja Harri Virolainen, 50. Poika rageaa -videoiden tähdet.

Molemmat ovat kotoisin Nurmijärveltä ja asuneet siellä koko ikänsä. Rasmus asuu äitinsä luona Nurmijärven keskustassa ja isä-Harri eri osoitteessa Rajamäen kylässä.

Rasmus käy seitsemättä luokkaa ja Harri työskentelee peltikattoja asentavassa firmassa. Rasmuksella on myös isoveli ja isosisko, jotka asuvat jo omillaan.

Hyvin tavallinen suomalaisperhe, siis – paitsi että Virolaiset ovat nyt videoidensa ansioista paikallisia julkkiksia.

”Aina kun mä kävelen tuolla, niin joka ikinen vastaan tuleva lapsi huutaa ’Raxuplays’”, Rasmus kertoo.

”Tai jos menen vaikka Hyvinkäälle, Tampereelle tai Helsinkiin, kaikki huutelee.”

Saman on huomannut Harrikin.

”Kun Rasmuksen kanssa ulkona kulkee, niin kyllä siellä tuijotetaan, hymyillään ja supistaan. Kerran kun kävin yksin täällä Rajamäellä kaupassa, pari poikaa huusi kassalla että ’älä iskä ragee’”, hän kertoo.

Youtubeen kaksikko on luonut pienen ilmiön. Virolaisista tehdään parodioita ja muutkin suomalaistubettajat ovat alkaneet kuvata enemmän raivoamissketsejä.

Myös Virolaisten sketseissä isän käyttämä ”jukulauta” -voimasana on levinnyt muihin videoihin. (Nykyään isä päästelee videoissa jo kovempia v- ja s-alkuisia kirosanoja.)

Poika rageaa -ilmiö syntyi Rasmuksen mukaan puolivahingossa. Aluksi hänen oli aluksi tarkoitus tehdä kanavalleen vain pelivideoita.

Nurkissa sattui pyörimään vanha rikkinäinen läppäri, ja eräänä päivänä Rasmus alkoi miettiä, voisiko sitä käyttää jossain videossa.

”Sitten kun iskä tuli kotiin, kysyin että tehdäänkö video jossa mä heitän tietokoneen ikkunasta. Ihan muuten vaan, ei sen pitänyt olla mikään iso juttu.”

Mutta aika iso juttu siitä tuli. Ensin 100 000, sitten 200 000, sitten 300 000 näyttökertaa.

”Se tuntui niin siistiltä. Mulla on ollut aiemmin varmaan 20 Youtube-kanavaa eikä mikään niistä ole menestynyt”, Rasmus muistelee.

”Sitten me ajateltiin että pirulauta, tehdäänpäs näitä lisää”, Harri sanoo.Tubettamisskeneä Harri Virolainen ei juuri tuntenut ennen Poika rageaa -debyyttiään. Silti häntä ei tarvinnut suostutella mukaan edes ensimmäiseen sketsiin.

Virolainen kertoo olleensa harrastelijanäyttelijä yli 30 vuotta. Hän on esiintynyt lukuisissa paikallisissa kesäteatteriesityksessä, tunnettujenkin näyttelijöiden kanssa. Tv:n puolella hänet on nähty parissa Salattujen elämien jaksossa.

Myös Rasmus on harrastanut näyttelemistä nurmijärveläisessä teatteri Pikku Kivessä neljän vuoden ajan. Oikea näyttelijän ura kiinnostaisi aikuisena kovasti, hän sanoo.

”Rasmuksella on tuo sosiaalinen puoli hallussa, se ei ujostele mitään. Toivottavasti hakeekin myöhemmin Teatterikorkeakouluun, kunhan peruskoulu käydään ensin kunnolla”, isä kannustaa.

Poika rageaa -sketseissä mitään ei käsikirjoiteta ja kaikki laitetaan aina yhdellä otolla purkkiin, Harri kertoo.

”Ja jos tavarat rikotaan, ei niitä oikein voisikaan ottaa uusiksi”, Rasmus huomauttaa.

Rosoinen tyyli on nähtävästi myös vedonnut katsojiin. Rasmus ja Harri pohtivat, että hiotumpina sketsit vaikuttaisivat liian ”tehdyn oloisilta.”

”Välillä tulee kyllä kommentteja, että eikö näitä ole käsikirjoitettu tai harjoiteltu yhtään. Mutta ei noissa mun mielestä pidäkään olla käsikirjoitusta”, Harri sanoo.

Sketsejä on myös joissain kommenteissa luultu aidoiksi tilanteiksi. Toisissa taas on syytetty katsojien kalastelusta feikatuilla riidoilla.

Kaikissa Poika rageaa -videoiden saatteissa ei mainita suoraan, että kyse on näytellyistä sketseistä. Se ei käy ilmi myöskään otsikoista.

Eivät kai Virolaiset yritä narrata videoilleen katsojia – saada saamalla ihmiset luulemaan, että ne olisivat aitoja riitoja? Kun nykyään puhutaan valeuutisista, ovatko nämä sitten ”valeriitoja?”

Somessa leviävät laajalle ”aidot” tilanteet riidoista tai hurjemmistakin tapauksista, ja monelle houkutus luoda niitä tyhjästä on suuri – oli tekijä sitten sotapäällikkö, mainetta hakeva nuori tai mainoksia laativa yritys.

Virolaiset vakuuttavat, että videot tehtiin alusta asti sketseiksi eikä huijausyrityksiksi.

”Kun ensimmäiseen videoon alkoi tulla ’onko tämä totta’ -kyselyjä, Rasmus laittoi sen tämä on vitsi -tekstin. Sehän antaisi aika huonoa kuvaa meistäkin, jos ihmiset luulisivat meidän perhettä tällaiseksi”, Harri naurahtaa.

Ylipäätään videoiden kommentit ovat ajoittain hyvin häijyjä, kuten Youtubessa aina. Virolaisia se ei hetkauta.

”Meitä ei haittaa yhtään, mitä vihakommentteja sieltä tulee”, Rasmus sanoo.

Mutta kyllä positiivistakin palautetta riittää. Harri sanoo Rasmuksen olevan koulussa ”suosittu kaveri.” Instagramissa pojalla on fanisivukin.

”Joo mä huomasin”, Rasmus toteaa isän naureskellessa vieressä.

Isä kertoo saavansa videoista eniten palautetta työpaikallaan.

”Siellä on nuorempia sällejä töissä. Ja kyllä noita videoita vanhemmatkin seuraa. Kai se jonkinlaista fanittamista on, mutta ei sitä mulla ole samalla lailla kuin Rasmuksella.”

”Ennen kaikkea tämä on Rasmuksen juttu. Mä olen ääni siellä kameran takana, joskus kameran edessäkin, mutta en mikään pääasia”, hän toteaa.

Sketsien ja muiden tekoa Virolaiset jatkavat. Niiden tuottamista rajoittaa eniten aika: Rasmus käy isänsä luona joka toinen viikonloppu.

Toinen ongelma on se, että uusia Poika rageaa -sketsien aiheita alkaa olla hankala keksiä. Jokin aika sitten Rasmus pyysi Youtubessa katsojilta lisää ideoita.

Rikottavat tavarat alkavat myös loppua, Harri mainitsee. Esimerkiksi toimivaa 55-tuumaista televisiota ei viitsisi heittää ikkunasta ulos pelkän videon takia.

”Pitäisi hankkia jostain sponsoreita tähän hommaan. Ehkä joku kodinkoneliike voisi lähteäkin”, hän miettii.

Vaikka sponsoreita tai muita kaupallisia tiedusteluja ei vielä ole tullut, ei se mahdotonta tulevaisuudessa ole. Raxuplays-kanavalla on nyt seuraajia hiujan alle 15 000, ja videoita on katsottu yhteensä yli kolme miljoonaa kertaa.

Vaikka isot seuraaja- ja katsojamäärät tuntuvat hyvältä, on Harri Virolaiselle tärkeintä päästä tekemään yhteisiä juttuja Rasmuksen kanssa. Pelkästä videoiden ideoinnistakin hän sanoo olevansa innoissaan.

Sen huomaa, kun kuuntelee kaksikon puhuvan esimerkiksi videosta, jossa he haastoivat toisensa laittamaan sormensa metalliseen hiirenloukkuun.

”Sattui ihan hemmetisti! Seuraavaksi vois kokeilla rotanloukkua, sitä ei ole kukaan muu tehnyt”, Harri sanoo.

”Siinä murtuu sormet. Tulis sairaalakeikka”, Rasmus arvelee.

”No mutta sillä sais katsojia. Kyllä mä oon sen verran yllytyshullu, että voisin sen tehdäkin."

”Tekisitkö? Okei, mä kuvaan.”

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Internet
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Nyt puhuu Ensitreffit alttarilla -asiantuntija, joka myöntää mokanneensa eikä usko sen oikean löytämiseen: Miksi täydellisten parien muodostaminen on niin vaikeaa?

 2. 2

  Facebookin Messenger haluaa, että tunnemme itsemme hylätyiksi – Tämän takia nähtyyn viestiin vastaamatta jättäminen satuttaa

 3. 3

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 4. 4

  Apartheidin vastustamista, Michael Monroe -nukkeja Japanissa ja selkkaus levy-yhtiön kanssa – Monroen soolouran alkuvuodet olivat hurmosta kunnes tuli stoppi

 5. 5

  Tällaista oli entisajan Lapinlahden mielisairaalassa, jossa potilaiden kasvoille levitettiin paiseita nostattavaa elohopeaa – Tutustuimme Helsingin kävelykierroksiin

 6. 6

  Festivaali itähelsinkiläisessä hotellissa on Paola Suhosen uusi aluevaltaus: Superwoodissa esiintyy MC Taakibörsta ja muita kovia kotimaisia

 7. 7

  Nuoret suomalaismiehet fanittavat 27-vuotiaan opiskelijan tekemää tv-sarjaa, vaikka sen ei pitänyt olla enää mahdollista – Näin ärsyttävästä nörtistä tuli nettisuosikki

 8. 8

  Tämä nainen kirjoittaa Ensitreffit alttarilla -sarjaan draaman ja kertoo nyt, miten sellaiset sarjat koukuttavat sinut

 9. 9

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 10. 10

  Lisänimestään bluesmuusikko tunnetaan: Suomessa perjantaina esiintyvällä Blind Boy Paxtonilla nimeen on erityinen syy

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 2. 2

  Nyt puhuu Ensitreffit alttarilla -asiantuntija, joka myöntää mokanneensa eikä usko sen oikean löytämiseen: Miksi täydellisten parien muodostaminen on niin vaikeaa?

 3. 3

  Facebookin Messenger haluaa, että tunnemme itsemme hylätyiksi – Tämän takia nähtyyn viestiin vastaamatta jättäminen satuttaa

 4. 4

  Nuoret suomalaismiehet fanittavat 27-vuotiaan opiskelijan tekemää tv-sarjaa, vaikka sen ei pitänyt olla enää mahdollista – Näin ärsyttävästä nörtistä tuli nettisuosikki

 5. 5

  Tällaista oli entisajan Lapinlahden mielisairaalassa, jossa potilaiden kasvoille levitettiin paiseita nostattavaa elohopeaa – Tutustuimme Helsingin kävelykierroksiin

 6. 6

  Tästä on kyse nettideittailun uudessa tindstagrammaus-ilmiössä: Tinderissä hylätyksi tulleet käyttäjät siirtävät häiriköintinsä Instagramin yksityisviesteihin

 7. 7

  Pornoa kuvataan salaa, kömpelösti ja surkeissa olosuhteissa – Tästä HBO:n uutuussarjasta puhutaan juuri nyt, koska se kertoo, miten pornosta tuli jättibisnes

 8. 8

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 9. 9

  Naissotilaat taistelevat venäläisiä androideja vastaan Tuntemattoman sotilaan hämmentävässä scifi-versiossa, tällainen se on

 10. 10

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 2. 2

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 3. 3

  Kaikki alkoi yksinäisten miesten masturbointilakosta, mutta jotenkin hyvätkin ideat näyttävät lopulta johtavan natsien kanssa marssimiseen – tätä on Proud Boys

 4. 4

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 5. 5

  Amerikkalaisnäyttelijä kehotti kaikkia seksuaalista häirintää kokeneita jakamaan kokemuksensa – Some täyttyi sadoistatuhansista ”Minä myös” -viesteistä

 6. 6

  Nuoret suomalaismiehet fanittavat 27-vuotiaan opiskelijan tekemää tv-sarjaa, vaikka sen ei pitänyt olla enää mahdollista – Näin ärsyttävästä nörtistä tuli nettisuosikki

 7. 7

  Matti Vanhasen vaalivideolla ajetaan väärällä kaistalla ja pysäköidään kevyen liikenteen väylälle – Soitimme ja kysyimme, miksi ihmeessä

 8. 8

  Anteeksi punaviherkupla, mutta Sampo Terho on oikeassa: Lenininpuiston nimi pitää vaihtaa, koska Amerikassakin vedetään rasistien patsaat mutaan

 9. 9

  Internet ei saa tästä tarpeekseen: saman kuvan Instagramissa aivan eri kuvateksteillä jakavat pariskunnat

 10. 10

  Nyt puhuu Ensitreffit alttarilla -asiantuntija, joka myöntää mokanneensa eikä usko sen oikean löytämiseen: Miksi täydellisten parien muodostaminen on niin vaikeaa?

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Olimme lukiossa keskiverto-opiskelijoita – meistä tuli tutkija­tohtoreita valinta­kokeen ansiosta

 2. 2

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  Tilaajille
 3. 3

  Suomen 100-vuotis­juhlan suurin päätös: Edus­kunta antaa 50 miljoonaa euroa tuntemattomalle pikku­säätiölle, jolla ei ole yhtään vakituista työntekijää

 4. 4

  Uuden Tuntematon sotilas -elokuvan tekijätiimi ottaa kantaa #metoo-keskusteluun ja puolustaa Paula Vesalaa

 5. 5

  Käsi ulkoministerin reidelle EU-illallisilla, alapään sormeilua mediajuhlissa – #metoo-kampanja avasi Ruotsissa padon, ja likavesi nousee mediataloihin

 6. 6

  Suomalaistutkija ratkaisi ongelman, jota fyysikot ovat pähkäilleet 200 vuotta: Miksi vesipisara ei heti valu kaltevalla pinnalla?

 7. 7

  Sdp:n helsinkiläispoliitikko sai tuomion laittoman maahantulon järjestämisestä – ”En tiedä vielä, jatkanko luottamustehtävässä”

 8. 8

  Onko se hyvä, jos syysloman jälkeen ash? Testaa, ymmärrätkö, mitä lapsesi sinulle sanovat (ja mitä he sinusta ihan oikeasti ajattelevat)

 9. 9

  Nyt puhuu Ensitreffit alttarilla -asiantuntija, joka myöntää mokanneensa eikä usko sen oikean löytämiseen: Miksi täydellisten parien muodostaminen on niin vaikeaa?

 10. 10

  Älä pese alapäätäsi saippualla, älä ajele häpykarvojasi ja vältä pikkuhousunsuojia – Nuorten naisten sukuelinten kosketusarkuus haittaa elämää, mutta sitä voi itse hoitaa, sanoo tutkija

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  Tilaajille
 2. 2

  Hyytävä sää vyöryy nyt etelään asti: luvassa jopa päiväpakkasia ja räntää – ”Talvirenkaat alle”, suosittelee Liikenneturva

 3. 3

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 4. 4

  Tapasi vastata puhelimeen saa ihmiset kuvittelemaan sinusta monta asiaa – tutkijat analysoivat tarkasti, millainen tervehdys kuulostaa luotettavalta

 5. 5

  Onko se hyvä, jos syysloman jälkeen ash? Testaa, ymmärrätkö, mitä lapsesi sinulle sanovat (ja mitä he sinusta ihan oikeasti ajattelevat)

 6. 6

  Patjasta löytyi jopa 20 miljoonaa: Pyramidihuijauksen rahanpesusta epäilty tunnusti viimein torstaina

 7. 7

  Uuden Tuntematon sotilas -elokuvan tekijätiimi ottaa kantaa #metoo-keskusteluun ja puolustaa Paula Vesalaa

 8. 8

  Olimme lukiossa keskiverto-opiskelijoita – meistä tuli tutkija­tohtoreita valinta­kokeen ansiosta

 9. 9

  Suomen 100-vuotis­juhlan suurin päätös: Edus­kunta antaa 50 miljoonaa euroa tuntemattomalle pikku­säätiölle, jolla ei ole yhtään vakituista työntekijää

 10. 10

  ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

  Tilaajille
 2. 2

  ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

  Tilaajille
 3. 3

  Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

 4. 4

  ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

 5. 5

  ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

 6. 6

  Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

 7. 7

  Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

 8. 8

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  Tilaajille
 9. 9

  Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen antoi poikansa pukeutua mekkoon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

  Tilaajille
 10. 10

  Rikollisjengi kaappasi ruokakaupan Malmössä ja ryhtyi pyörittämään sitä itse – ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”

 11. Näytä lisää