Saturday Night Live: Näin tv-sarjasta tuli Trumpin raivon kohde – uusin kohu avustajan drag-imitaatiosta

Mitä viihdeohjelmaa Yhdysvaltain presidentti katsoo? Varmasti useita, mutta yksi on varma: Saturday Night Live.

Näin ohjelmaa on viime aikoina arvioinut Donald Trump:Viime vuoden aikana Saturday Night Live on pilkannut Trumpia viikottain: näyttelijä Alec Baldwinin luoma Trump-imitaatio jakaa mielipiteet mutta kerää katsojia. Erityisesti katsojia riittää sosiaalisessa mediassa: yli 40 vuotta pyörineen ohjelman Youtube-videoita katsotaan eri puolilla maailmaa viikottain kymmeniä miljoonia kertoja.

Ei ole ihme, että Trumpia kismittää – esimerkiksi viime viikonloppuna esitettiin jälleen liian suuriin saappaisiin astuneena hoopona, jonka ulkopoliittista toilailua ohjailee lähin avustaja Steve Bannon – jota sketsissä esitti Kuolemaksi pukeutunut näyttelijä:Rajua? Ehdottomasti. Hauskaa? Kyllä. Jos pitäisi nimetä yksi Trumpin ajan viihdekommentaattori, nykyinen Saturday Night Live olisi ilmeinen ehdokas. Sarja roimii Trumpia viikottain armotta – eikä se ole oikeastaan mitään uutta.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Mistä Saturday Night Livessä siis on kyse?

Suorana New Yorkista lähetettävä viihdeohjelma on amerikkalaisen viihteen ehdoton klassikko. Saturday Night Live on pyörinyt televisiossa vuodesta 1975 lähtien ja on yksi vanhimmista tuotannossa yhä olevista parhaan katseluajan ohjelmista. Nyt.fi:n 40-vuotisjuttu Saturday Night Livestä löytyy täältä.

Peruskonsepti on selkeä: Jokaisessa jaksossa on vierailijana ”isäntä”, joka esiintyy myös jakson sketseissä. Sketseissä taas kommentoidaan viikon ajankohtaisia tapahtumia – joskus latteasti ja joskus viiltävästi. Väliin mahtuu ”uutiskatsaus”, jossa viikon uutisista lasketaan vielä lyhyitä irtovitsejä.

Saturday Night Liven suosio on välillä heitellyt. Samoin taso – joitakin menneitä kausia pidetään jopa katastrofaalisen huonoina. Mutta nyt sarja näyttää olevan voimissaan ja katsojia riittää: tuoreimman – Donald Trumpista ammentavan – kauden avausjaksolla oli katsojia eniten 22 vuoteen, ja luvut ovat pysyneet tasaisesti 10 miljoonan tuntumassa.

Sarjan todella on kiinni ajassaan, kuten esimerkiksi vuonna 1988, kun se esitteli komedian keinoin huikentelevaa juppielämäntyyliä – päähenkilönä tietysti joulua viettävä kallismakuinen kiinteistökeisari Donald Trump, joka ”esiintyi” sarjassa tuolloin ensimmäistä kertaa:Yksi sarjan peruskivistä on poliittinen satiiri. Se on eri vuosikymmeninä muokannut kuvaa maansa mahtavista.

Eräs mieliinpainuvimmista imitaatioista syntyi heti ohkelman alussa. Näyttelijä Chevy Chasen esittämä presidentti Gerald Ford. Chase esitti Fordin kömpelönä hahmona, jonka yritykset tehdä politikkaa kaatuvat kerta toisensa jälkeen fyysiseen kompasteluun tai toilailuun:Chasen taidokkaasti kaatuileva Ford-hahmo oli niin vaikutusvaltainen, että presidentti itse lähti lopulta vitsiin mukaan. Huhtikuussa 1976 tehtiin tv-historiaa, kun istuva Yhdysvaltain presidentti avasi virkahuoneestaan viihdeohjelman.

”Live from New York”, Ford lausui kameralle ohjelman kuuluisan avauslauseen.

Fordin esiintyminen tavallaan ”virallisti” Saturday Night Liven aseman virallisena valtakunnannarrina, joka tekee armotonta pilkkaa maansa johtohahmoista. Ford oli ennakkotapaus, jonka jälkeen SNL on ollut presidenttien eräänlainen virallinen pilakuva.

Sen jälkeen pilkka ei oikeastaan ole vaiennut kertaakaan – ja sitä esittämässä on ollut joukko Yhdysvaltain kirkkaimpia koomikkotähtiä.

Näyttelijä Robin Williams esitti Ronald Reaganin hajamielisenä vanhuksena, jonka puhe kuiskitaan tälle korvaan:Presidentti Bill Clinton taas esitettiin yli-innokkaana hahmona, joka on omituisen ylpeä omista seksiseikkailuistaan:2000-luvun taitteesta muistiin taas jäi näyttelijä Will Ferrellin esittämä George W. Bush (Bushina nähtiin myös muita, mutta Ferrell jäi historiaan), jonka presidenttikautta leimasivat syyskuun 11. päivän terrori-iskut. Iskut eivät pilkkaa pysäyttäneet, vaan Ferrellin Bush kommentoi muun muassa islamia ja iskuja jo vuoden 2001 syksyllä:Ferrellin Bush oli eräänlainen lapsenomainen hahmo, joka epäonnistui usein vaikeiden sanojen lausumisessa. Ferrellin tomppeli-Bushista tuli rakastettu hahmo, joka on esiintynyt Bushin kauden jälkeenkin silloin tällöin, esimerkiksi Comedy Centralilla viime vuoden lopulla kesken presidenttikampanjan:Sarjan Obama-imitaatio ei oikeastaan jättänyt Bushiin, Clintoniin tai Fordiin verrattavaa jälkeä. Jay Pharoahin Obamaa pidettiin osuvana, mutta sujuvapuheisesta Obamasta itsestään ei irronnut kovin terävää pilkkaa.Parhaimmillaan SNL osui, kun Obaman rooliin sovitettiin yllättävä nimi, kuten vaikkapa Dwayne ”The Rock” Johnson:SNL:n suhde Obamaan oli muutenkin ajoin lähes päällekäyvän ihannoiva. Obaman virkakauden päätteeksi sarjan näyttelijät esimerkiksi lauloivat balladin To Sir With Love.

Jotakin kertoo sekin, että Obaman kauden mieliinpainuvin SNL-imitaatio kertoi Obaman haastajasta, varapresidenttiehdokkaana olleesta Sarah Palinista. Koomikko Tina Feyn luoma Palin-hahmo on klassikko, joka on palannut sarjaan myöhemminkin:Mutta sitten tulivat vaalit, jotka eivät toviin unohdu. Tuli Donald Trump.

Trumpia ovat vuoden 1988 jälkeen imitoineet monet näyttelijät, kuten Phil Hartman parodioidessaan Trumpin lööpeissä pyörinyttä avioeroa vuonna 1990:Vime vuoden kesään saakka kenties tunnetuin Trump-imitaattori oli kuitenkin Darrell Hammond, joka esitti Trumpia tämän kampanjan alkupuolella – kun Trumpin voittoa vielä yleisesti pidettiin mahdottomana. Trump oli SNL:lle täydellinen hahmo: huikenteleva, suorapuheinen ja möläyttelevä.Sitten marraskuussa 2015 ohjelman tuotanto teki päätöksen, joka jää tavalla tai toisella televisiohistoriaan.

Saturday Night Live otti isännäkseen Trumpin itsensä, jonka presidenttikampanja oli kesken. Yhdysvaltain tuleva presidentti piti minuuttien pituisen puheen viihdeohjelman aluksi – ja kohtasi omat imitaattorinsa:Samassa ohjelmassa Trump otti sketsin Valkoisessa talossa vastaan ”Meksikon presidentin”, joka esitteli shekkiä, jolla ”maksetaan muuri”. Kuvamaailma on toisintunut lähes sellaisenaan uutiskuvina Trumpin valinnan jälkeen.

Kun kampanja eteni, Trumpin mahdollisuudet paranivat. Hän raivasi ensin tiensä republikaanien ehdokkaaksi ja sitten Hillary Clintonin todelliseksi haastajaksi.

Tarvittiin uusi imitaattori, ja sellainen löytyi veteraaninäyttelijä Alec Baldwinista. Baldwin esitteli Trumpinsa lokakuussa, kesken kiivaan vaalikampanjan, ja hahmo oli heti hitti.Ja näin:Hitti, paitsi ei Trumpin itsensä mielestä. Viikkojen varrella on tullut selväksi, että Trump todella, todella inhoaa Baldwinin imitaatiota itsestään. Presidentti antaa hahmosta säännöllisesti julkista ”palautetta”:Erikoiseksi kuvion tekee se, että hahmoa esittävä imitaattori Baldwin vastaa Twitterissä Trumpille – osin avoimen poliittisesti:Trumpin ja Baldwinin avoin nokittelu ei tosin ole saanut SNL:ää hiljentämään tahtia – oikeastaan päin vastoin.

Ohjelma on viime kuukausien aikana pilkannut koko Trump-klaania ja tämän avustajia armotta. Melaniade-sketsi esitti Trumpin puolison, avustajan ja tyttären Beyoncé-tyylisissä miehen hylkäystunnelmissa. Trumpin avustajiin kuuluvasta Kellyanne ”vaihtoehtoiset tosiasiat” Conwaysta on tullut Kate McKinnonin esittämä vakihahmo, joka tietää olevansa nalkissa ja pakotettu valehtelemaan. Paidaton Vladimir Putin on esittänyt ohjeita Trumpille, josta ”teki presidentin”. Ohjelman isännät, erityisesti koomikko Aziz Ansari, ovat osoittaneet suoraa kritiikkiä Trumpille.

Tammikuussa yksi SNL:n kirjoittajista, Katie Rich, heitti häijyn vitsin Trumpin 10-vuotiasta pojasta omalla Twitter-tilillään. Hän poisti sen jälkikäteen, mutta asian noustua uutisotsikoihin Rich erotettiin ohjelmasta.

Sitten viime viikonloppuna tuli sketsi, josta tuli todellinen puheenaihe.

SNL:n vakiokasvo, näyttelijä Melissa McCarthy, esitti Trumpin lehdistöedustajaa Sean Spiceriä. Spicer on tullut tunnetuksi joistakin hyökkäävistä esiintymisistään, liian suurista pikkutakeistaan ja erityisesti vaikeasta asemastaan lehdistöä inhoavan Trumpin ja lehdistön välissä.

McCarthyn drag-versio Spiceristä on hobittimainen, aggressiivinen ja energinen hahmo, joka venyttää totuuden äärimilleen ja vastaa liian kriittisiin kysymyksiin ampumalla toimittajia vesipyssyllä tai rynnimmällä heitä kohti puhujankoroke suojanaan:McCarthyn esitys on teknisesti hämmästyttävän taidokas, ja herätti heti valtavasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Sketsiä on katsottu Youtubessa jo yli 15 miljoonaa kertaa.

Viikonlopun jälkeen ihmeteltiin, miksi Trump ei reagoinut mitenkään esitykseen, joka oli viikonlopun puheenaihe.

Politicon mukaan syy oli se, että sketsi oli saanut Trumpin todella raivoihinsa. Politicon nimettömien lähteiden mukaan erityisesti drag-esitys oli ärsyttänyt Valkoisessa talossa, ja sketsi voisi horjuttaa jo entisestään epävarmaa Spicerin asemaa. Jos tieto pitää paikkansa, sketsi olisi siis vaarassa kaataa yhden Trumpin avustajista. Julkisesti Spicer kertoi pitäneensä jaksoa hauskana, mutta toivoi McCarthyn hillitsevän imitaatiotaan hieman.

McCarthyn esitys on levinnyt niin laajalle, että se tehnee Spiceristä yhden Trumpin kauden mieliinpainuvimmista SNL-hahmoista – hieman Feyn Palin-imitaation tapaan.

Mikä sitten on SNL:n vaikutus Yhdysvaltain ulkopuolella?

Sarja on luultavasti maailman kopioiduin sketsiformaatti, jonka käsikirjoitustyyliä ihannoidaan laajasti. Sarjan kautta ovat tähtinäyttelijöiden lisäksi kulkeneet monet komiikan käsikirjoittamisen mestarit, esimerkiksi suomalaisten suosikki Conan O’Brien.

Sarjasta tehtiin taannoin versio myös Suomeen, johon yritettiin istuttaa Yhdysvalloista tuttua poliittista satiiria. MTV3:n tuottama Saturday Night Live oli kuitenkin eräänlainen floppi, jota ei yhden kauden jälkeen jatkettu.

Elementtejä SNL:stä on kuitenkin myös esimerkiksi Putouksessa. Sarjan uutiskatsaus on selvää sukua SNL:n Weekend Update -jaksosta, joka on nähty ohjelmassa sen alusta asti. Myös SNL:n ”uutiskatsaus” sekoittaa oikeita tapahtumia, imitaatiota ja ajoittain myös oikeita vieraita. Putouksen tuoreen kauden Mikko Penttilän Trump-imitaatio taas vaikuttaa saaneen vaikutteita myös Baldwinilta.

Kaikkein purevinta SNL:n satiiri on kuitenkin Yhdysvalloissa, eikä esimerkiksi Suomessa ole koskaan päästy samaan.

Siitä lienee kiittäminen myös Gerald Fordia, joka loi pilakuvaperinteen, joka nyt Trumpia ärsyttää – enemmän kuin yhtäkään vallanpitäjää koko Saturday Night Liven historiassa.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Huumori
 • Yhdysvallat
 • Donald Trump
 • Ulkomaat
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Räppäri Nikke Ankara on parissa vuodessa kadonnut, lopettanut uransa, noussut taas huipulle ja suututtanut ihmiset – tätä hän siitä ajattelee

 2. 2

  Trump armahti kalkkunan ja kysyi luvan sen koskettamiseen – internet huomautti välittömästi, että naisten kohdalla sama ei ole ollut tapana

 3. 3

  Instagram-suosikkitili julkaisee oppilaiden saamat pahimmat Wilma-huomautukset – Soitimme Wilma-viestien asiantuntijalle ja kysyimme, pitääkö tästä olla huolissaan

 4. 4

  Juha Sipilä julkaisi Twitterissä kaavion jossa eriarvoisuutta torjutaan kävelemällä siltaa ja kiipeilemällä narua – internet korvasi tekstit hallituksen kannatuksella, oluella, ja muulla nerokkaalla

 5. 5

  Pikatestissä Sörnäisten herkullinen thairuokapaikka – hyvin maustettuja annoksia trendikkään urbaanissa ympäristössä

 6. 6

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 7. 7

  Lausutko sinäkin tämän suomen kielen kirjaimen väärin? Lopeta!

  Tilaajille
 8. 8

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 9. 9

  11 uutta helsinkiläiskahvilaa, joissa kannattaa käydä

 10. 10

  Presidenttiehdokas Merja Kyllönen esitti tukiräpin itselleen – kuuntelimme, ällistyimme ja rakastuimme

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Instagram-suosikkitili julkaisee oppilaiden saamat pahimmat Wilma-huomautukset – Soitimme Wilma-viestien asiantuntijalle ja kysyimme, pitääkö tästä olla huolissaan

 2. 2

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 3. 3

  Juha Sipilä julkaisi Twitterissä kaavion jossa eriarvoisuutta torjutaan kävelemällä siltaa ja kiipeilemällä narua – internet korvasi tekstit hallituksen kannatuksella, oluella, ja muulla nerokkaalla

 4. 4

  Pikatestissä Sörnäisten herkullinen thairuokapaikka – hyvin maustettuja annoksia trendikkään urbaanissa ympäristössä

 5. 5

  Pikatestissä Sörnäisten kulmakuppila afrikkalaisin maustein: täältä saa sambuusaa ja bhajia

 6. 6

  Presidenttiehdokas Merja Kyllönen esitti tukiräpin itselleen – kuuntelimme, ällistyimme ja rakastuimme

 7. 7

  Trump armahti kalkkunan ja kysyi luvan sen koskettamiseen – internet huomautti välittömästi, että naisten kohdalla sama ei ole ollut tapana

 8. 8

  Girls-sarjan luoja Lena Dunham puolusti työkaveriaan Murray Milleriä raiskaussyytteeltä väittämällä syytösten olevan valetta ja söi samalla omat sanansa

 9. 9

  Räppäri Nikke Ankara on parissa vuodessa kadonnut, lopettanut uransa, noussut taas huipulle ja suututtanut ihmiset – tätä hän siitä ajattelee

 10. 10

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

 2. 2

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 3. 3

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 4. 4

  Instagram-suosikkitili julkaisee oppilaiden saamat pahimmat Wilma-huomautukset – Soitimme Wilma-viestien asiantuntijalle ja kysyimme, pitääkö tästä olla huolissaan

 5. 5

  Kukaan ei pelasta sinua täältä, sanoi ”lääkäri”, riisui toimittajan ja aloitti tutkimuksen – Kokeilimme, miltä tuntuu osallistua seksuaalisia fantasioita toteuttavaan esitykseen

 6. 6

  Jari Sinkkonen arvosteli sukupuolierojen hämärtämistä, Mauri Pekkarinen kiitti häntä ”höpö höpö”-puheen osoittamisesta – Nyt Twitterissä vitsaillaan #Sinkkoselle

 7. 7

  Girls-sarjan luoja Lena Dunham puolusti työkaveriaan Murray Milleriä raiskaussyytteeltä väittämällä syytösten olevan valetta ja söi samalla omat sanansa

 8. 8

  Presidentti­ehdokas Laura Huhtasaari hehkutti Puolan äärioikeiston järjestämää itsenäisyys­marssia, arvostelijat ja CNN mokasivat, maahanmuutto­vastaiset riemastuivat – tästä on kyse

 9. 9

  Uuvuttaako keskustelu seksuaalisesta häirinnästä jo? Suomessa käytiin myös toinen pitkä, syyllistävä keskustelu – ja se lopulta auttoi

 10. 10

  Juha Sipilä julkaisi Twitterissä kaavion jossa eriarvoisuutta torjutaan kävelemällä siltaa ja kiipeilemällä narua – internet korvasi tekstit hallituksen kannatuksella, oluella, ja muulla nerokkaalla

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

 2. 2

  Entinen penkkipunnertaja löi pahoinpitelyyn väliin mennyttä miestä ”koukkulyönnillä” päähän – mies menetti tajuntansa jo ennen kaatumista ja sai vakavan aivovamman

 3. 3

  Kaatuiko sukulaisesi sodassa? Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen vainajien ”kotisivukone” kertoo valtavasti tietoa yksittäisten sotilaiden reiteistä ja vaiheista

 4. 4

  ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

  Tilaajille
 5. 5

  Mustan Barbaarin äiti kertoi oikeudessa luulleensa poliisia kerjäläiseksi – ”Kun katselin häntä, minulle ei tullut mieleenkään, että hän voisi olla poliisi”

 6. 6

  Ursa kertoo paikantaneensa Inarin meteoriitin syöksypaikan: kappaleet putosivat Suomen syrjäisimpään kolkkaan Vätsäriin – ”Eräät havaitsijat tunsivat tärinän kehossaan”

 7. 7

  Suomessa sodan rökäletappiosta tehtiin torjuntavoitto, Saksassa osataan hävetä – Roman Schatz tuo esiin suomalaisten ja saksalaisten erot toisen maailmansodan käsittelyssä

 8. 8

  ”Pekalla ei ole rahaa eikä ruokaa, voisitko hakea edes makaronia?” Viranomaiset hätistivät helsinkiläisen Liisan hoitamaan miestä, jonka hän hädin tuskin tunsi

  Tilaajille
 9. 9

  Vartijoiden armoille jäänyt ”Orléansin neitsyt” kieltäytyi pukeutumasta mekkoon ja pantiin roviolle – Suomennetut pöytäkirjat paljastavat Jeanne d’Arcin oikeusjutun koko raakuuden

 10. 10

  Miehen elämän piti päättyä Lapin luontoon, mutta hän syntyikin siellä uudelleen – Tiivis luontosuhde edistää mielenrauhaamme ja auttaa vaikeuksien keskellä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Moni nainen muuttuu ikääntyessään tai lihoessaan toisille näkymättömäksi – sen huomaa, kun kävelee rautatie­asemalla väistämättä ketään

 2. 2

  ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

  Tilaajille
 3. 3

  Naispappeja syrjittiin Suomen suurimmilla kristillisillä nuorten festivaaleilla: ei päästetty pitämään messua, miespapit jättivät tervehtimättä

 4. 4

  Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

 5. 5

  Espoolaiset Vaahtorannat rohkaistuivat rakentamaan kotiinsa valtavan näköalaikkunan – sitten huippupoliitikko puuttui peliin, ja ikkunan alle saatetaan raivata luontopolku

 6. 6

  Pohjois-Korean raja­vartijat jahtasivat Etelä-Koreaan loikannutta sotilasta vain metrien päässä – video näyttää täpärän paon luoti­sateessa rajan yli

 7. 7

  Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

  Tilaajille
 8. 8

  Instagram-suosikkitili julkaisee oppilaiden saamat pahimmat Wilma-huomautukset – Soitimme Wilma-viestien asiantuntijalle ja kysyimme, pitääkö tästä olla huolissaan

 9. 9

  Timo Rautiainen karkotti jo 2000-luvun alussa uusnatseja keikoiltaan, nyt häntä haukutaan ”suvakiksi” – Heviyhtye Trio Niskalaukaus palasi lavoille 13 vuoden tauon jälkeen

 10. 10

  Vakava liikenneonnettomuus Lahdenväylällä – Viisi loukkaantui vakavasti, kolme hoitoon Lastenklinikalle

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

  Tilaajille
 2. 2

  Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

 3. 3

  Varaslähtö länsi­metroon: astu kyytiin ja kiidä tunnelissa 36 kilometriä idästä länteen – verkko­retki kuvaa reitin kuljettajan silmin ja esittelee jokaisen aseman 360-kuvalla

 4. 4

  Tuhat vuotta sitten valtava viikinkiarmeija vyöryi Suomeen ja sai selkäänsä hämäläisiltä – Näin kertoo taru, mutta mitä oikeasti tapahtui?

  Tilaajille
 5. 5

  Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

 6. 6

  Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

 7. 7

  Espoolaiset Vaahtorannat rohkaistuivat rakentamaan kotiinsa valtavan näköalaikkunan – sitten huippupoliitikko puuttui peliin, ja ikkunan alle saatetaan raivata luontopolku

 8. 8

  Turvapaikkapäätöstä odottava Sharif Qaderi potkaistiin ulos ryhmäkodista kun hän täytti 18 vuotta – Sitten itähelsinkiläinen lapsiperhe otti hänet luokseen asumaan

 9. 9

  Hygieniasta löytyy huomautettavaa sadoissa ruokapaikoissa pääkaupunkiseudulla – Katso hakukoneella, miten on kotikulmiesi ravintoloiden laita

 10. 10

  Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Viron juhlaoopperaksi valittiin 1990-luvulla syntyneen säveltäjän näkemys – Nyt Viron kansallisooppera tuo sen ja monia muita esityksiään Helsinkiin
 3. Entinen penkkipunnertaja löi pahoinpitelyyn väliin mennyttä miestä ”koukkulyönnillä” päähän – mies menetti tajuntansa jo ennen kaatumista ja sai vakavan aivovamman
 4. Ursa kertoo paikantaneensa Inarin meteoriitin syöksypaikan: kappaleet putosivat Suomen syrjäisimpään kolkkaan Vätsäriin – ”Eräät havaitsijat tunsivat tärinän kehossaan”
 5. Mugaben korvaaja vihitään virkaansa perjantaina – Mnangagwan on määrä johtaa Zimbabwe syksyn 2018 vaaleihin
 6. Mustan Barbaarin äiti kertoi oikeudessa luulleensa poliisia kerjäläiseksi – ”Kun katselin häntä, minulle ei tullut mieleenkään, että hän voisi olla poliisi”
 7. Maailmankuulu oopperalaulaja Dmitri Hvorostovski on kuollut
 8. Räppäri Nikke Ankara on parissa vuodessa kadonnut, lopettanut uransa, noussut taas huipulle ja suututtanut ihmiset – tätä hän siitä ajattelee
 9. Yhdysvaltojen sotilas­kone syöksyi mereen Japanin lähellä – kyydissä 11 ihmistä, kahdeksan onnistuttu pelastamaan
 10. 1970-luvulla massahysteriaa aiheuttanut laulaja ja teini-idoli David Cassidy on kuollut
 11. Tunti sitten
 12. Paavo Arhinmäki kehuu olevansa pätevä Palloliiton puheenjohtajaksi mutta ei hae – ehdokkaaksi ilmoittautunut Ville Niinistö kuittasi terävästi
 13. Näytä lisää