Bumtsibum-juontaja, kehuttu Kirka ja hittibiisien tekijä – 27-vuotiaalla Kalle Lindrothilla on nyt kaikki, mutta se oli vähällä maksaa hänelle ystävän

Kalle Lindroth esiintyy parhaillaan Helsingin kaupunginteatterin Kirka-musikaalissa, maaliskuussa taas alkaa uudistetun Bumtsibumin juontajapesti. Mutta koko Lindrothin ura alkoi teinibändi Smakista 2000-luvun alussa.

Vuonna 2011 teinibändinä tunnettu Smak oli kriisissä.

Yhtye oli vuonna 2004 breikannut Myrsky-hitillään isoksi, kun jäsenet olivat vasta noin 15-vuotiaita. Bändin kolmas albumi Shopping Mall Religion oli kuitenkin flopannut pahasti.

Neljäs albumi yritettiin silti vielä tehdä. Smakin parikymppisiksi kasvaneet biisintekijät, laulaja Kalle Lindroth ja kitaristi Henri Salonen, Smakin teini-idolit KaLLe ja HenGGah, laittoivat uusiin kappaleihin kaikkensa.

Eräässä vaiheessa kesken levynteon Salonen totesi Lindrothille:
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

”Musta tuntuu että me tehdään tässä sun soololevyä eikä Smakia.”

Lindroth järkyttyi. Miten paras ystävä ja biisintekijäkumppani Salonen edes saattoi sanoa jotain tuollaista? Smakiahan tässä tehtiin täysillä, niin kuin tähänkin asti.

Tuosta hetkestä usko Smakin jatkoon loppui. Bändi pantiin telakalle.

Yhteys Salosen ja Lindrothin välillä viileni.

Välit eivät katkenneet, mutta yhteydenpito väheni huomattavasti, kun Smakia ei enää ollut.

Nuoret miehet jatkoivat erillään, ja erillään molemmista tuli tähtiä – toisten taustalla.

Salosesta tuli vuosien aikana supertuottaja Hank Solo, joka tunnetaan erityisesti Sannin taustavaikuttajana. Salosen Hank Solona tuottamaa Sotke mut -debyyttilevyä pidetään eräänlaisena popin uuden ajan avaajana.

Lindroth taas oli tuottaja Jurekin kanssa yksi Antti Tuiskun Peto on irti -jättihitin ja En kommentoi -albumin biisintekijöistä.

Viime vuonna sekä Lindroth että Salonen nousivat toden teolla esille myös omilla kasvoillaan.

Salonen teki itselleen Söpö-nimisen soolobiisin, josta tuli jättihitti. Lindroth nousi soittolistoille laulaja-lauluntekijä Ida Paulin kanssa esittämillään kappaleilla.

Nyt edellä on taas Lindroth, joka on tulevina viikkoina esillä enemmän kuin koskaan.

27-vuotias esittää Helsingin kaupunginteatterin musikaalissa Kirkaa. Ensi kuussa Lindroth taas astuu suuriin saappaisiin, kun hän alkaa juontaa MTV3:lla henkiin herätettyä Bumtsibum-musiikkivisailua.

Onko Lindroth seuraava koko kansan suosikki, uusi Marco Bjurström?

Se selviää pian.

Alussa olivat kuitenkin Smak – ja Henkka.

Helsinkiläinen Lindroth oli 11, kun bändi perustettiin. Koulukaveri Henri Salonen pyysi häntä oman yhtyeensä laulajaksi kesken kukkulan kuningas -leikin.

”Samana iltapäivänä mentiin Henkan kotiin kuuntelemaan Limp Bizkitiä ja Slipknotia. Ne olivat meistä kovinta musaa ikinä, ja päätettiin, että sellaista aletaan tekemään”, Lindroth muistelee nyt levy-yhtiön tiloissa.

Musikaalinen Lindroth oli käynyt pianotunneilla viisivuotiaasta asti ja treenasi pasuunankin soittoa, mutta Smakin myötä klassinen musiikki sai jäädä.

Smakin ensimmäisellä keikalla koulun joulujuhlissa bändi soitti Slipknot-tyylisissä naamareissa, omia biisejä – ja joululauluja nu-metalina.

Pari kuukautta myöhemmmin yhtye voitti jo Ääni ja vimma Junior -bändikisan. Seuraavana vuonna 13-vuotiaat pojat osallistuivat aikuisten Ääneen ja vimmaan.

Sieltä Teja Kotilainen, tuolloin Suomen huipulla ollut rockmanageri, bongasi bändin. Vielä vuosi, ja Smakin jäsenet saivat Kotilaiselta sähköpostia otsikolla ”päiväkahviseuraa tositarkoituksella”, Lindroth kertoo.

Tapaamisen syy oli levytyssopimustarjous. Siitä alkoi Smakin menestys: Myrsky- ja Hallanvaara-singlet, kirkuvat fanijoukot. Henkka soitti ja johti orkesteria, Kalle lauloi ja esiintyi.


”Jotenkin se ei tuntunut niin ihmeelliseltä, bändi oli osa elämää samalla tavalla kuin koulunkäynti tai kavereiden kanssa olo. Ei me sitä fanisuosiota oikein edes hiffattu”, Lindroth sanoo.

Samoihin aikoihin Lindroth päätyi myös televisioon.

Hän oli alkujaan mennyt erään tv-elokuvan koekuvauksiin koulun ilmaisutaidon opettajan kehotuksesta. Sitten häntä pyydettiin yhteen Kotikatu-jaksoon.

Rooli Kotikadussa venyi yhdeksänvuotiseksi.

Smakin ollessa edelleen vauhdissa, vuonna 2008, Lindrothia pyydettiin myös nuoriso-ohjelma Summerin toiseksi juontaksi. Lindrothin mukaan bändi oli kuitenkin jatkuvasti ykkössijalla. Tv-työt olivat tapa turvata oma elanto.

”Smak oli se juttu. Koko ystäväpiiri, silloiset tyttöystävät, kaikki pyöri ’Smak-perheen’ ympärillä. Me tehtiin sitä hirveällä antaumuksella”, Lindroth sanoo.

Bändin suosio kuitenkin hiipui. Vuonna 2009 ilmestynyt englanninkielinen Shopping Mall Religion -levy floppasi.

”Levyä tehtiin kolme vuotta kuin Iisakin kirkkoa, mutta se ei vain lähtenyt. Se oli valtava pettymys meille kaikille. Siihen aikaan kitaravetoisen rockmusiikin suosio alkoi muutenkin vähentyä, kun hiphop ja edm valtasivat alaa.”

Tuossa vaiheessa Salonen oli alkanut kiinnostua studiotyöstä ja kappaleiden tekemisestä muille. Lindrothkin ajautui bändin ulkopuolisiin biisintekosessioihin ja pääsi Antti Tuiskun Kaunis kaaos -levyn (2010) yhdeksi tuottajaksi.

Silti kaksikko ei halunnut päästää irti Smakista. He työstivät yhtyeen neljättä levyä puolitoista vuotta. Valmiita biisejä kertyi jo useita.

Sitten tulivat Salosen kohtalokkaat sanat. Lindroth, Salonen, rumpali Markku Saarinen ja basisti Lucas Leppänen laittoivat Smakin yhteistuumin jäihin.

Alkoi Lindrothin elämän ”toinen vaihe.”

Lindroth alkoi opiskella itsekseen biisintekoa ja tuottamista, samaan tapaan kuin Salonenkin.

Samalla Lindroth tutustui uuteen nousevaan tuottajaan Simo Reunamäkeen eli Jurekiin. Lindrothin, Reunamäen ja Antti Tuiskun yhteisillä biisileireillä 2015 alkoi syntyä aivan uudentyylisiä Tuisku-kappaleita.

Ne räjäyttivät Tuiskun uran uuteen nousuun ja tekivät Reunamäestä yhden Suomen kysytyimmistä tuottajista.

Lindrothista ei: hän halusi edelleen tehdä musiikkia itselleen – siis myös esittää biisinsä itse.

”En ole tuottajaksi tarpeeksi kärsivällinen. En jaksa hioa soundeja tai opetella, mitä mikäkin plugari tekee. Kuulen musiikissa isoja kokonaisuuksia, mutta en jaksa tehdä niitä. Joku muu, kuten vaikka Henkka tai Jurek, osaa hoitaa sen tuottamisen aina paremmin. Mutta kukaan ei voi olla parempi Kalle Lindroth kun minä”, hän kuvailee.

”Sinänsä esillä olo ei ole mulle mikään itseisarvo, etenkin kun sitä sai niin paljon jo niin nuorena. Mutta mulla on hirveä merkitys sillä, että jengi kuulee mun musaa.”

Lindrothin sooloura ei lähtenyt ongelmitta käyntiin. Jurekin kanssa työstettiin useita kappaleita soololevyä varten, mutta julki asti pääsi vain 2014 ilmestynyt Annika-single. Lindroth ei ollut varma, oliko materiaali sittenkään sellaista, mitä hän haluaisi esittää.

”Joissain meidän biiseissä saattoi olla sata raitaakin päällekäin. Me jotenkin sokeudettiin paisuttelevalle tuotannolle, joka ei kuitenkaan tuntunut omalta”, hän sanoo.

2015 Lindroth tapasi Ida Paulin. Hänen kanssaan löytyi musatyyli, joka kolahti molempiin: mahdollisimman yksinkertainen ja riisuttu, akustiseen kitaraan ja lauluun pohjautuva. Syntyi duo.


Kuin vahingossa se ajautui listoilla ”kisaan” Henkan eli Hank Solon kanssa.

Duon ensisingle Hakuammuntaa ilmestyi heinäkuussa 2016.

Elokuussa ilmestyi Solon Söpö.

Marraskuussa ilmestyi Ida Paulin ja Lindrothin Parvekkeella.

Tulos: Tasapeli. Hakuammuntaa ja Parvekkeella ovat keränneet Spotifyssä yhteensä lähes 7 miljoonaa kuuntelua, lähes täsmälleen yhtä monta kuin Hank Solon kaksi soolokappaletta.

Sitten Lindroth menetti taas kumppanin, tosin vain väliaikaisesti. Ida Paul lähti Yhdysvaltoihin huippuyliopisto Harvardiin opiskelemaan, mutta levy ehdittiin nauhoittaa ennen sitä. Kappaleita julkaistaan kevään aikana pikkuhiljaa.

Sillä välin edessä saattaa olla Lindrothin elämän kolmas vaihe.

Käynnissä on suosituksi osoittautunut Kirka-musikaali, ja pian alkaa uusi Bumtsibum. Paine on kova: Bjurströmin jalanjäljissä pitäisi tuoreuttaa yksi Suomen tv-historian rakastetuimmista formaateista.

Tähtääkö Lindroth nyt siis uudelle suosion tasolle, koko kansan Kalleksi? Tuleeko hänestä uusi Roope Salminen?

Ei, Lindroth sanoo.

”Hauska puhua tästä, koska Roope on helvetin hyvä kaverini, mutta en ole ikinä hakenut tai tavoitellut tuollaista. Sanotaan näin: jotain pitää todella perusteellisesti muuttua, jos olen vuoden päästä juontamassa vaikka Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa.”

Lindrothin mukaan hänen oma musiikkinsa tulee aina olemaan ykkösenä. Kaikki muut projektit ovat vain tukemassa sitä – myös Bumtsibum.

”Jossain vaiheessa meni monta vuotta, että vain kirjoitin musiikkia. Tajusin, että mun on pakko tehdä jotain muuta että saan kirjoitettavaa, pakko elää ja kokea uusia juttuja”, hän sanoo.

”Jos mietitään, miksi lähdin tekemään esimerkiksi Kirkaa: tämä on niin iso tarina, niin iso haaste, että ei tällaisia asioita tule usein vastaan elämässä. Jos en olisi lähtenyt mukaan, niin vuosien päästä olisin varmaan kelannut että ’vittu kun en lähtenyt’.”

Samanlainen kerran elämässä -mahdollisuus oli Lindrothin mielestä myös Bumtsibumin juontajapesti.

”Ja täytyyhän mun myös keksiä itselleni tekemistä sillä välin kun Ida on Harvardissa”, hän huomauttaa puolivakavissaan.


Eikö uudistetun Bumtsibumin vastaanotto huoleta yhtään? Etukäteen ohjelman paluu herätti jo pientä äläkkää, kun selvisi ettei Bjurströmiä oltu edes kysytty mukaan.

”Kyllähän alkuun tuntui, että nyt sohaistaan jotain kansallisaarretta. Mutta ehkä asioita ei pidä miettiä niin vakavasti”, Lindroth sanoo.

Ja vaikka Bumtsibum tyssäisikin lyhyeen, se tuskin Lindrothin omaa musiikkiuraa haittaa. Smakin kolmannen levyn mahalasku opetti nöyräksi.

”Se oli niin iso pettymys, että ajattelin etten ikinä pääse siitä yli, ja tässä ollaan.”

Mutta missä on Salonen, Lindrothin vastinpari?

Lähempänä kuin aikoihin. Henkka ja Kalle ovat Lindrothin mukaan taas yhtä hyviä ystäviä kuin Smak-aikaankin.

”Missään vaiheessa ei siis ollut sellaista, ettei oltaisi oltu väleissä. Mutta viime vuonna me lähennyttiin taas enemmän, jos aiemmin otettiin vähän etäisyyttä toisiimme. Siinä auttoi varmaan sekin, kun Henkka breikkasi omalla tahollaan isosti. Tää aika on tehnyt meille tosi hyvää”, hän sanoo.

Musiikin tekemisestä yhdessä – ensimmäistä kertaa Smak-aikojen jälkeen – on myös puhuttu.

Niin, ja Smak teki muuten myös ”comebackin” alkuperäisellä kokoonpanolla viime kesänä, Lindrothin häissä.

Se saattaa saada jatkoa, kun tähtiäkin on yhtyeessä taas kaksi. Siis palaako Smak, Kalle Lindroth?

”Sanoisin, että se on paljon todennäköisempää nyt kuin vaikka vuosi sitten.”
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Musiikki
 • Televisio
 • Tv-sarjat
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 2. 2

  Girls-sarjan luoja Lena Dunham puolusti työkaveriaan Murray Milleriä raiskaussyytteeltä väittämällä syytösten olevan valetta ja söi samalla omat sanansa

 3. 3

  Hanasaaren uusittu fine dining -ravintola saa kriitikolta neljä tähteä: pohjoismaisia annoksia ja erityisen maittavia jälkiruokia

 4. 4

  Pari viikkoa lämpöaaltoon – We Jazz juhlii Suomen ja jazzlevyjen satavuotista historiaa

 5. 5

  Kukaan ei pelasta sinua täältä, sanoi ”lääkäri”, riisui toimittajan ja aloitti tutkimuksen – Kokeilimme, miltä tuntuu osallistua seksuaalisia fantasioita toteuttavaan esitykseen

 6. 6

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 7. 7

  Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

 8. 8

  Uuvuttaako keskustelu seksuaalisesta häirinnästä jo? Suomessa käytiin myös toinen pitkä, syyllistävä keskustelu – ja se lopulta auttoi

 9. 9

  Vertasimme: Suomessa on kaksi hittisaunaa vieri vieressä – kumpi on viime kädessä se mihin kannattaa mennä, Löyly vai Allas?

 10. 10

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Girls-sarjan luoja Lena Dunham puolusti työkaveriaan Murray Milleriä raiskaussyytteeltä väittämällä syytösten olevan valetta ja söi samalla omat sanansa

 2. 2

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 3. 3

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 4. 4

  Kukaan ei pelasta sinua täältä, sanoi ”lääkäri”, riisui toimittajan ja aloitti tutkimuksen – Kokeilimme, miltä tuntuu osallistua seksuaalisia fantasioita toteuttavaan esitykseen

 5. 5

  Hanasaaren uusittu fine dining -ravintola saa kriitikolta neljä tähteä: pohjoismaisia annoksia ja erityisen maittavia jälkiruokia

 6. 6

  Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

 7. 7

  Trumpin valinta presidentiksi on tragedia Yhdysvalloille, sanoo Mikko Alanne, joka lähti 1990-luvulta Espoosta Hollywoodiin ja on luonut 171 maassa esitettävän tv-sarjan

 8. 8

  Uuvuttaako keskustelu seksuaalisesta häirinnästä jo? Suomessa käytiin myös toinen pitkä, syyllistävä keskustelu – ja se lopulta auttoi

 9. 9

  Mikä hirvitys? Pikku Kakkosessa esiintyy jopa Morsoa pelottavampi hahmo, joka on kuin suoraan kauhuleffasta – Soitimme ja kysyimme, mistä näitä kumpuaa

 10. 10

  Sotatanner – raportti Malmön monikulttuurisesta helvetistä

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

 2. 2

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 3. 3

  Presidentti­ehdokas Laura Huhtasaari hehkutti Puolan äärioikeiston järjestämää itsenäisyys­marssia, arvostelijat ja CNN mokasivat, maahanmuutto­vastaiset riemastuivat – tästä on kyse

 4. 4

  Kukaan ei pelasta sinua täältä, sanoi ”lääkäri”, riisui toimittajan ja aloitti tutkimuksen – Kokeilimme, miltä tuntuu osallistua seksuaalisia fantasioita toteuttavaan esitykseen

 5. 5

  Trollit ja automatisoidut videotehtaat tuottavat lapsia traumatisoivia videoita Youtubeen, eikä vanhemmilla ole välttämättä edes hajua, mitä lapset palvelussa katsovat

 6. 6

  Jari Sinkkonen arvosteli sukupuolierojen hämärtämistä, Mauri Pekkarinen kiitti häntä ”höpö höpö”-puheen osoittamisesta – Nyt Twitterissä vitsaillaan #Sinkkoselle

 7. 7

  Helsinkiläiset jonottavat päivä toisensa perään Taco Belliin, ja se sai ihmettelemään, että ”kuka väitti, ettei kaupunkilaiset oo juntteja?”– Tässä lisää hämmästelyn aihetta

 8. 8

  Anna Abreu tyhjensi Instagram-tilinsä ja vaihtoi artistinimensä – Sometempaukset ovat muusikoille varma tapa huomion keräämiseen

 9. 9

  Porilainen Atte Timonen twiittasi supersankarielokuvan naiskuvastoa arvostelevan kuvaparin, iso amerikkalainen viihdelehti teki jutun hänen twiitistään – Soitimme

 10. 10

  Tamperelaisesta metsästä löytyi vuosikymmeniä vanha disketti, josta ekspertit onnistuivat kaivamaan sisällön – löytyi 1980-luvulla tehty Alkon valistuspeli, jossa ”voi juoda itsensä hengiltä”

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 2. 2

  Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

 3. 3

  Vantaan lastensuojelun työntekijät: Oikeasti täällä on kaaos, vaikka muuta väitetään – ”Tässä puhutaan nyt kuusivuotiaista yrittämässä lyödä puukolla ikäistään”

 4. 4

  Hyväosaiset omistavat yhteiskunnan, joka myötäilee heidän etuaan – siihen on yksi syy ylitse muiden

  Tilaajille
 5. 5

  Historiallinen hetki Euroopalle: 12 vuoden valtakausi saattaa päättyä – Merkelillä on jäljellä kolme vaihtoehtoa

 6. 6

  Autoilija ajoi 6-vuotiaan pojan päälle suojatiellä ja pakeni paikalta Helsingin Itäkeskuksessa – Poika lensi kolmen metrin matkan

 7. 7

  Joonas Konstig kyllästyi yksivuotiaan kiukuttelua muistuttavaan käytökseensä, ja päätti ryhtyä opiskelemaan herrasmieheksi – lopputuloksena kirja joka jokaisen miehen kannattaisi lukea

 8. 8

  Synnytystukea antava suomalainen doula kertoo: Nämä neljä asiaa pitää korjata Suomen synnytyshoidossa pikaisesti, muuten perheet jäävät liian yksin

 9. 9

  THL varoittaa: Hopeavesi on myrkyllistä – ”Tyypillinen uskomushoitoasia”

 10. 10

  Ansaitun jatkoajan uralleen saanut The Rasmus kiertää nyt klubeilla ympäri maailmaa – Lontoossa yleisö riehaantui, yhtye näytti onnelliselta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  New Yorkissa siskoni sopeutui hyvin joukkoon – Suomessa moni katsoo häntä kuin hänessä olisi jotain vikaa, ja se tuntuu pahalta

 2. 2

  Maapallon pyöriminen hidastuu, tutkijat ennustavat ensi vuodeksi rajuja maanjäristyksiä – Helsingin yliopiston apulaisprofessori: ”Edelleenkään emme voi ennustaa, missä järisee”

 3. 3

  Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

 4. 4

  Hygieniasta löytyy huomautettavaa sadoissa ravintoloissa Helsingissä – Katso hakukoneella, miten on kotikulmiesi ravintoloiden laita

 5. 5

  Vantaan lastensuojelun työntekijät: Oikeasti täällä on kaaos, vaikka muuta väitetään – ”Tässä puhutaan nyt kuusivuotiaista yrittämässä lyödä puukolla ikäistään”

 6. 6

  Niina Hartikainen ei ole pelkkä mies tai pelkkä nainen vaan muunsukupuolinen – Voiko hänestä pian tulla Niina Tero Hartikainen?

  Tilaajille
 7. 7

  Hyväosaiset omistavat yhteiskunnan, joka myötäilee heidän etuaan – siihen on yksi syy ylitse muiden

  Tilaajille
 8. 8

  Donald Trump hermostui Kiinasta pelastetun koripalloilijan isän kommenteista – ”Olisi pitänyt jättää heidät vankilaan”

 9. 9

  Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

 10. 10

  Himoliikkuminen on maailmassa vain harvan oikeus – Suomessakin on ihmisiä, jotka eivät liiku lainkaan, erot tyttöjen ja poikien välillä näkyvät jo 3-vuotiaana

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hätähuuto ihmiskunnan tulevaisuuden puolesta, 15 000 tieteentekijää varoittaa joukkotuhosta – ”Pitkään jatkunut nopea väestönkasvu on syy moniin ekologisiin ja jopa yhteiskunnallisiin uhkiin”

 2. 2

  ”Kukaan älykäs ja kaunis nainen ei halua seurustella työttömän, kouluttamattoman miehen kanssa” – 28-vuotias Valtteri ja 26-vuotias Kharouf kertovat tarinansa syrjäytymisestä

  Tilaajille
 3. 3

  Kolmevuotiaan lapsensa puukotuksesta epäillyn isän kuulustelut alkavat tiistaina, miehellä aiempaa rikostaustaa – Poliisi henkirikoksesta: ”Tapahtumia, joita ihmismieli ei meinaa käsittää”

 4. 4

  Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

 5. 5

  Varaslähtö länsi­metroon: astu kyytiin ja kiidä tunnelissa 36 kilometriä idästä länteen – verkko­retki kuvaa reitin kuljettajan silmin ja esittelee jokaisen aseman 360-kuvalla

 6. 6

  Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

 7. 7

  Tuhat vuotta sitten valtava viikinkiarmeija vyöryi Suomeen ja sai selkäänsä hämäläisiltä – Näin kertoo taru, mutta mitä oikeasti tapahtui?

  Tilaajille
 8. 8

  Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

 9. 9

  Turvapaikkapäätöstä odottava Sharif Qaderi potkaistiin ulos ryhmäkodista kun hän täytti 18 vuotta – Sitten itähelsinkiläinen lapsiperhe otti hänet luokseen asumaan

 10. 10

  Parisuhde tuhon partaalla – asiantuntija ja HS:n lukijat kertovat, millaiset syyt ajavat parit harkitsemaan eroa ja mikä lopulta sai pysymään yhdessä

  Tilaajille
 11. Näytä lisää