Pilvi Hämäläiselle, 31, sanottiin, ettei hänestä voi tulla näyttelijää – nyt hän on Aina Inkeri Ankeinen, Putouksen uusi tähti

Pilvi Hämäläisen esittämä Aina Inkeri Ankeinen on uuden Putouksen suosikkihahmoja ja sen suosion salaisuuksia. Hämäläinen joutui tekemään kovasti töitä, jotta hän pääsi näyttämään taitonsa.

Päivitys 13.3.: Aina Inkeri Ankeinen voitti Putouksen sketsihahmokilpailun – Paljon onnea! Pilvi Hämäläisen tekemä valittajahahmo peittosi Abdul Tuiskun ja Isä Nitron lauantaisessa finaalissa.

Julkaisemme voiton kunniaksi uudestaan Pilvi Hämäläisen henkilöhaastattelun.

Finlandia soi. Kamera liikkuu. Ketään ei näy.

Viimein näkyy jotain: polkkatukkainen, harmaamekkoinen nainen, jolla on valtavat silmälasit ja harvahampaat, kävelee kohti kameraa.

Tai oikeammin nainen kipittää, kroppa jäykkänä kuin rautakanki.

Studioyleisö taputtaa kohteliaasti. Nainen kävelee juontaja Roope Salmisen viereen ja avaa suunsa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Ääni kuulostaa siltä kuin joku rääkkäisi kissaa, jolla on kauhea flunssa:

”Oi luoja, ota minut jo pois täältä!”

Yleisö nauraa.

Aina Inkeri Ankeinen on syntynyt.


Kuukautta myöhemmin:

Näyttelijä Pilvi Hämäläinen, 31, istuu kalliolaisessa kaksiossa värikkään kankaan peittämällä vintagesohvalla ja rämppää läppäriään.

”Mun on pakko kirjoittaa kotona kun mun kone on niin vanha, ettei se pärjää jos piuha ei ole koko ajan kiinni.”

Hämäläinen päästää korisevan kurkkuhuudon (”Mauuuuuu!”) ja jatkaa:

”Aiemmin tänään mä kompastuin nettipiuhaan, lensin turvalleni, läikytin kahvia enkä oo saanut tätä konetta toimimaan. En kai mä oikeesti oo rikkonut tätä?”

Onneksi kone virkoaa ja työ voi jatkua. Hämäläisellä on neljä Word-sivua täynnä tekstiä. Se pitäisi saada tiivistettyä puoleen ennen seuraavan päivän treenejä.

Enempää ei ehdi, suora lähetys kestää vain tunnin.

Pilvi Hämäläinen on MTV3:n lauantai-iltaisen Putous-ohjelman uusia tähtiä. Hänen sketsihahmonsa, maailman epätyytyväisimmäksi ihmiseksi kuvailtu Aina Inkeri Ankeinen, on pärjännyt hyvin ohjelman sketsihahmokilpailussa, jossa katsojien antamat äänet ratkaisevat, kuka tippuu ja ketkä jatkavat.

Katsotaanpa:

1. jaksossa hahmot, mukaan lukien Aina Inkeri Ankeinen, esiteltiin.

2. jakso: Jatkoon.

3. jakso: Jatkoon.

4. jakso: Jatkoon.

5. jakso: Jatkoon.

Kertaakaan Hämäläisen hahmo ei ole ollut putoamisvaarassa.

Kolmessa jaksossa hän on ollut kolmen eniten ääniä saaneen hahmon joukossa. Kovimpia kilpailijoita ovat tamperelainen parittajahahmo Amurin enkeli ( Jenni Kokander) ja rovaniemeläis-afrikkalainen poptähti Abdul Tuisku ( Ernest Lawson).

Se on aika hyvin ottaen huomioon, ettei juuri kukaan katsojista tiennyt ohjelman alkaessa, kuka Pilvi Hämäläinen on.

”Kai sä nyt ymmärrät, ettei susta voi tulla näyttelijää jos sä et ole käynyt koulua.”

”Et tule saamaan töitä.”

Tällaisia kommentteja Pilvi Hämäläinen sai kuulla vuosia suomalaisilta teatterinjohtajilta.

Ja totta, Lieksassa syntynyt Hämäläinen ei ole käynyt maamme johtavaa näyttelijäkoulutusta eli Teatterikorkeakoulua. Koulussa hän ei harrastanut teatteria.

Pilvi Hämäläinen oli innokas urheilija, joka harrasti suomalaisia klassikkolajeja: mäkihyppyä, keihäänheittoa, jääkiekkoa.

Mäkihyppyä?

”Se oli suosittua Lieksassa, kun sieltä on tulleet Jaakko Tallus ja Samppa Lajunen”, Hämäläinen selittää viitaten yhdistetyn menneisiin tähtiin.

Lukion jälkeen Hämäläinen kävi kyllä Varsinais-Suomen kansanopiston teatterilinjan, mutta meni sen jälkeen opiskelemaan Turun taideakatemiaan elokuvaleikkaamista.

”Mä olin tosi huono leikkaaja”, Hämäläinen sanoo.

”Siellä yksinään pimeässä kopissa nyhräsin niiden teknisten laitteiden kanssa. Ei se vaan sopinut mulle.”


Samoihin aikoihin Hämäläinen alkoi saada teatteritöitä koe-esiintymisten kautta ja innostui näyttelemisestä. Hän toimi muun muassa avustajana Turun kaupunginteatterin Tukkijoella-näytelmässä vuonna 2008, mutta seinä uhkasi nousta vastaan.

Hän ei päässyt Teatterikorkeakouluun, vaikka yritti monia kertoja.

Sen sijaan hän pääsi Metropoliaan teatteri-ilmaisua opiskelemaan, mutta se ei joillekin riittänyt.

”Tosi paljon oli vastustusta, vaikka mä pyysin, että antaisitte mulle vaan mahdollisuuden näyttää taitoni.”

”Mä oon tosi onnellinen, että Marika antoi sen.”

Ohjaaja Marika Vapaavuori poimi tuntemattoman Hämäläisen Peppi Pitkätossun päärooliin.

Turun Vartiovuoren kesäteatterissa vuonna 2012 esitetty näytelmä oli menestys.

Turun Sanomien arviossa Hämäläistä kuvailtiin muun muassa ”valovoimaiseksi”, ”liikunnalliseksi” ja ”mahtavaksi löydöksi päärooliin”.

”Pepin jälkeen tajusin, että kyllähän mä tähän pystyn”, hän sanoo.

”Ei ollut enää muuta vaihtoehtoa. Mun on saatava näytellä.”

Pilvi Hämäläistä pyydettiin Putoukseen tekstiviestillä.

Keväällä 2016 Hämäläisen kirjoittamaa näytelmää Jäähyväiset Pamela Andersonille esitettiin Kokkolan kaupunginteatterissa. Ristiinroolitettu työ kertoi perheestä, joka on jämähtänyt menneeseen. Hämäläinen esitti perheen 18-vuotiasta Hillo-poikaa.

Sinä päivänä Hämäläistä väsytti ja itketti, joten hän meni päiväunille ennen illan esitystä. Puhelin soi, Hämäläinen nukkui.

Herättyään hän luki kännykästä tekstin, joka alkoi: ”Haluaisitko Putoukseen?”

Hämäläinen ei uskaltanut edes kirjoittaa kalenteriinsa koe-esiintymispäivää, niin taikauskoinen hän on. Putous oli yksi hänen unelmistaan – leikkaus- ja teatteri-ilmaisun opinnoista oli jäänyt halua myös käsikirjoittaa.

”Mä olin aina katsonut Putousta, että vitsi, mä niin voisin kirjoittaa vaikka mitä siistejä juttuja tuonne!”

Kun h-hetki koitti, hän meni vuorollaan raadin eteen ja esitti useita valmistelemiaan hahmoja. Mukana oli jo Aina Inkeri Ankeisen esimuoto: eläkeläisnainen, joka luetteli harrastuksiaan.

Niihin kuuluivat: kettukarkit, pectus-karkit, kassajonoissa ohittelu, mahdollisimman pienillä kolikoilla maksaminen.

Aivan, Putousta katsoneet muistavat tämän litanian 1. jaksosta kun Aina Inkeri luettelee ensi kertaa harrastuksiaan.

Vasta vähän aikaa sitten Hämäläinen tajusi, että listaus muistuttaa eräästä suomalaisesta klassikkosketsihahmosta: Kari Hietalahden Kesämiehestä Vintiöissä.

Mistä tiesit, että juuri tämä hahmo oli paras?

”Joonas nauroi ihan helvetisti sille.”

Joonas Nordman on Putouksen ohjaaja ja avainhenkilöitä sen uudistumisen takana.

Nordman on entinen Putous-näyttelijä. Vuonna 2014 hän voitti sketsihahmokilpailun ay-hahmollaan Liitto-Orava Salme Pasi, seuraavana vuonna Matti Pikkuvanhanen -nimisellä hahmolla. Syksyllä 2016 MTV3 näytti Putouksen kohdalla Nordmanin yhden miehen show’ta Pelimiestä (josta olemme kirjoittaneet aiemmin täällä).

Nordman tapasi joka jaksossa vierailevia suomalaisia poliitikoita ja teki säälimättömän osuvia parodioita vallakkaista miehistä Jussi Halla-ahosta Juha Sipilään. Ne naurattivat harvaa, sillä yleisö ei oikein löytänyt ohjelmaa.

Toisin on Putouksen kanssa.

Pilvi Hämäläinen hehkuttaa Nordmania, pääkäsikirjoittaja Niklas Lindgreniä sekä näyttelijöiden apuna eli ”hahmotohtorina” toimivaa näyttelijä Kari Ketosta.

”Joonas on pelkäämätön. Asiat ei oo semmosta haaleeta litkua vaan niissä on joku kärki.”

”Niklas jeesii aina kun mä oon repimässä sitä hihasta.”

”Mulla saattaa olla joku juttu, joka on lähellä timangia. Kari saattaa keksiä yhden sanan, millä kaikki muuttuu. Että kyllä, aivan!”

Hämäläinen uskaltaa myös ottaa kunniaa omasta työstään:

”Ei ne mun tekstit oo kyl hirveästi muuttuneet.”

Tämän lauantain Putous on 6. eli kolmanneksi viimeinen jakso. Nordmanin ohjastamana ohjelma on saanut keskimäärin miljoonayleisön, viikosta toiseen. Se on noussut edellisten kausien alhosta. Putous päihitti heti avausjaksollaan katsotuimman ohjelman paikkaa pitkään pitäneen Haluatko miljonääriksi? -visailun.

Tästä johtuen Putouksen uusista näyttelijöistä on tullut hetkessä Suomen katsotuimpia komediakykyjä ja kouluissa ja työpaikoilla on hoettu hahmojen hokemia.

Itselleen kuoppaa kaivava, ”Hiljaa!”-kiljaisulla muut keskeyttävä Aina Inkeri Ankeinen on ehtinyt harjoitella omia hautajaisiaan (3. jakso), laulaa karaokea (4. jakso) ja tylyttää oikeita poliitikoita (5. jakso).

Viimeisimmässä jaksossa Aina Inkeri Ankeinen ottaa kantaa esimerkiksi vastaanottokeskusten sijainteihin näin:

”Minkä takia minun takapihalleni ei perusteta vastaanottokeskusta? Sillon voisin syyttää sen asukkaita kaikista ongelmistani, jotka minulla tietenkin jo ennen vastaanottokeskuksen pystyttämistä olivat mutta joille nyt saisin kätevästi syypään. Sillä ketä olisikaan sopivampaa syyttää minun epäonnisista elämänvalinnoistani kuin sotaa pakoon lähtenyttä, laitoksessa asuvaa ihmistä, jolla ei ole mitään?”

Samassa jaksossa hän listasi lempisotiaan ( ”jatkosota, kansalaissota, nuijasota, Suomen sota, talvisota, kesäsota, vesisota, Oolannin sota, kokkisota, kylmä sota, haalea sota sekä Tähtien sota”) ja lempipoliitikkojaan ( Paavo Väyrynen, Urho Kekkonen, Kalevi Sorsa, Ahti Karjalainen sekä Leonid Brežnev).

Aina Inkeri on samaan aikaan huvittava ja traaginen hahmo. Mistä hän kumpuaa?

Pilvi Hämäläinen kiemurtelee vähän aikaa. Hän huokaa.

”Hahmo perustuu mummooni, äitiini ja itseeni.”

Ensinnäkin Pilvi Hämäläinen on omien sanojensa mukaan ”tällanen mummo”: lattiallakin makaa pölyinen, vanha Casio-soitin, ikkunalaudalla on rivissä maatuskoja.

”Äitini on kerran sanonut, että oi luoja, ota minut jo pois täältä!” Hämäläinen sanoo.

”Reaktioni oli, että voi herran jumala, tota mä tuun käyttämään jossain.”


Kolmas inspiraatio, Hämäläisen mummo, kuoli vuosia sitten. Kun Hämäläinen käsikirjoittaa Aina Inkeriä, hän kuvittelee itsensä mummolaan ja miettii, millaista siellä oli. Mitä oli seinällä, pöydillä, mistä aiheista puhuttiin.

”Mitä yksityiskohtaisempaan menee, sitä tutummalta se tuntuu ihmisille.”

Ja totta, kaikki tietävät stereotyypin mummosta, joka tarjoaa monta kertaa sulanutta, pahville maistuvaa, hileistä jäätelöä, käyttää uudelleen jugurttipurkkeja, arvostaa Kekkosta, täyttää ristisanoja, haikailee ”vanhoja, parempia aikoja” ja kuuntelee Olavi Virtaa.

Siksi Aina Inkeri ryhtyy tämän tästä Virran lauluun Punaiset lehdet, se on hänen surkuttelunsa teemabiisi.

Hämäläinen on luonut Aina Inkeri Ankeisesta poikkeuksellisen moniulotteisen hahmon, jolla on historia: Putousta katsoneet tietävät, että Aina Inkeri pitää vihaa henkilölle nimeltä Marjariitta Lindbom (o.s. Kananen).

Jaksojen aikana on jo viitattu siihen, että kumpikin olisi ollut rakastunut samaan mieheen, Aimoon.

”Aina Inkeri on itse päättänyt tehdä elämästään vaikeaa”, Hämäläinen sanoo.

”Monilla ihmisillä on se yksi, tietty asia, joka on katkaissut kamelin selän. Se hetki, milloin päättää lopettaa uskomasta hyviin asioihin ja katsomasta tulevaisuuteen.”

Pilvi Hämäläinen toivoo, että Aina Inkeri Ankeinen olisi mahdollisimman pitkään mukana kisassa.

Putouksen jälkeisestä elämästä hän ei osaa sanoa vielä mitään.

Hämäläinen on ollut syksystä lähtien myös Ylen Villi kortti -urheiluohjelman panelisti, mutta piti nyt taukoa siitäkin voidakseen keskittyä Putoukseen.

Pilvi Hämäläinen antaa kaikkensa, sillä hän elää unelmaansa.

”Mä huomaan, että mä kirjoitan Aina Inkerille pitkää kaarta”, hän sanoo.

”Koko ajanhan sitä salaa toivoisi, että pääsisi viemään sen loppuun.”

Nelonen ja Nyt.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Putous
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  ”Olen tyytyväinen hitaasta kärsimyksestäsi – et ansaitse luotia”, näin näyttelijä Uma Thurman rikkoi hiljaisuuden Harvey Weinsteinin ahdistelukohusta, ja internetissä riemuitaan nyt rohkeasta postauksesta

 2. 2

  Tämä yksi hovioikeuden lause on kuin väärältä planeetalta – ja somessa kuohuvan raivon ydin

 3. 3

  Game of Thrones -tähti Emilia Clarke kyllästyi katsojiin, jotka kauhistelevat sarjassa näkyvää seksiä ja alastomuutta ja kehottaa heitä kasvamaan aikuisiksi

 4. 4

  Idän pikajunan arvoitusta markkinoidaan maailman pisimmällä pakohuoneella – osallistujat suorittavat tehtäviä 13 tuntia putkeen liikkuvassa junassa Helsingistä Rovaniemelle

 5. 5

  Suomalaiset teinitytöt pelaavat nyt mobiilipeliä, jossa selvitetään, mitä vuonna 1917 elänyt tubettaja Olivia tekee, kun kaveri pettää tai kun ensimmäinen seksikerta lähestyy

 6. 6

  Räppäri Nikke Ankara on parissa vuodessa kadonnut, lopettanut uransa, noussut taas huipulle ja suututtanut ihmiset tv:ssä – ”Yhtäkkiä mä olinkin mukamas perverssi”

 7. 7

  Nykyisen internetin tärkeimpiin kuuluva periaate ollaan tuhoamassa Yhdysvalloissa – miltä kuulostaisi maksaa Netflixistä nelinkertaista hintaa?

 8. 8

  ”Tärkeätä on se, että palkinto tuli jazzille”, sanoo Musiikin valtionpalkinnon saanut saksofonisti Eero Koivistoinen

 9. 9

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 10. 10

  Kehuttu thairavintola Pinto avasi sisarpaikan Kallioon: Poompuissa on paljon enemmän tilaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tämä yksi hovioikeuden lause on kuin väärältä planeetalta – ja somessa kuohuvan raivon ydin

 2. 2

  Game of Thrones -tähti Emilia Clarke kyllästyi katsojiin, jotka kauhistelevat sarjassa näkyvää seksiä ja alastomuutta ja kehottaa heitä kasvamaan aikuisiksi

 3. 3

  Idän pikajunan arvoitusta markkinoidaan maailman pisimmällä pakohuoneella – osallistujat suorittavat tehtäviä 13 tuntia putkeen liikkuvassa junassa Helsingistä Rovaniemelle

 4. 4

  Räppäri Nikke Ankara on parissa vuodessa kadonnut, lopettanut uransa, noussut taas huipulle ja suututtanut ihmiset tv:ssä – ”Yhtäkkiä mä olinkin mukamas perverssi”

 5. 5

  Nykyisen internetin tärkeimpiin kuuluva periaate ollaan tuhoamassa Yhdysvalloissa – miltä kuulostaisi maksaa Netflixistä nelinkertaista hintaa?

 6. 6

  ”Olen tyytyväinen hitaasta kärsimyksestäsi – et ansaitse luotia”, näin näyttelijä Uma Thurman rikkoi hiljaisuuden Harvey Weinsteinin ahdistelukohusta, ja internetissä riemuitaan nyt rohkeasta postauksesta

 7. 7

  Suomalaiset teinitytöt pelaavat nyt mobiilipeliä, jossa selvitetään, mitä vuonna 1917 elänyt tubettaja Olivia tekee, kun kaveri pettää tai kun ensimmäinen seksikerta lähestyy

 8. 8

  Ruotsalainen indiebändi käänsi kappaleensa kolmelle eri kielelle Google-kääntäjällä ja tekee ”Käännöskiertueen” Euroopassa – Olisiko suomalaisista hittibiiseistä samaan? Kokeilimme

 9. 9

  ”Valkoisella heteromiehellä ei ole oikeutta olemassaoloon”, sanoo elokuvaohjaaja Wille Hyvönen, joka ohjasi elokuvan uudenlaisen Tuntemattoman sotilaan tekemisestä

 10. 10

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on

 2. 2

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 3. 3

  Tämä yksi hovioikeuden lause on kuin väärältä planeetalta – ja somessa kuohuvan raivon ydin

 4. 4

  Instagram-suosikkitili julkaisee oppilaiden saamat pahimmat Wilma-huomautukset – Soitimme Wilma-viestien asiantuntijalle ja kysyimme, pitääkö tästä olla huolissaan

 5. 5

  Kukaan ei pelasta sinua täältä, sanoi ”lääkäri”, riisui toimittajan ja aloitti tutkimuksen – Kokeilimme, miltä tuntuu osallistua seksuaalisia fantasioita toteuttavaan esitykseen

 6. 6

  Nykyisen internetin tärkeimpiin kuuluva periaate ollaan tuhoamassa Yhdysvalloissa – miltä kuulostaisi maksaa Netflixistä nelinkertaista hintaa?

 7. 7

  Girls-sarjan luoja Lena Dunham puolusti työkaveriaan Murray Milleriä raiskaussyytteeltä väittämällä syytösten olevan valetta ja söi samalla omat sanansa

 8. 8

  Räppäri Nikke Ankara on parissa vuodessa kadonnut, lopettanut uransa, noussut taas huipulle ja suututtanut ihmiset tv:ssä – ”Yhtäkkiä mä olinkin mukamas perverssi”

 9. 9

  Uuvuttaako keskustelu seksuaalisesta häirinnästä jo? Suomessa käytiin myös toinen pitkä, syyllistävä keskustelu – ja se lopulta auttoi

 10. 10

  Game of Thrones -tähti Emilia Clarke kyllästyi katsojiin, jotka kauhistelevat sarjassa näkyvää seksiä ja alastomuutta ja kehottaa heitä kasvamaan aikuisiksi

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Nuorisojoukko vandalisoi Lauttasaaren kauppakeskusta, huoltomies pani kuvat Facebookiin – Poliisi: ”Etsintäkuulutukset” eivät lähtökohtaisesti ole rikollisia

 2. 2

  Beyoncé, Rihanna ja Snoop Dogg nousivat puolustamaan prostituutioon pakotettua 16-vuotiasta, joka tappoi ”asiakkaansa” – mahdollisuus ehdonalaiseen 67-vuotiaana

 3. 3

  Tällaista on kuuman asuntomarkkinan kasinopeli: sijoittaja ostaa rakenteilla olevan asunnon ja myy sen kymmenien­tuhansien voitolla ennen valmistumista

 4. 4

  ”Olen tyytyväinen hitaasta kärsimyksestäsi – et ansaitse luotia”, näin näyttelijä Uma Thurman rikkoi hiljaisuuden Harvey Weinsteinin ahdistelukohusta, ja internetissä riemuitaan nyt rohkeasta postauksesta

 5. 5

  Kumpi on terveellisempi valinta, pesto vai majoneesi? Kokeile HS:n visassa, valitsetko samoin kuin ravitsemusterapeutti Hanna Partanen

 6. 6

  Tuulia Tiihosen kävelykyky heikkeni ja korkea kuume jatkui kaksi vuotta – Väsymysoire­yhtymästä ei tiedetä juuri mitään, vaikka sitä sairastavat tuhannet suomalaiset

 7. 7

  Poikani kävi yhdeksän vuotta kouluhelvettiä

 8. 8

  Kolmekymppiset ystävykset avasivat Helsinkiin boutique-hostellin, joka työllistää kehitysvammaisia ja maksaa heille kunnollista palkkaa: ”Paras idea ikinä!”

 9. 9

  Humalaisen miehen aamuöinen protesti Espoossa: ryhtyi seisomalakkoon kun ei päässyt bussin kyytiin – Bussi ei ollut ajossa, perustelee kuljettaja

 10. 10

  Tämä yksi hovioikeuden lause on kuin väärältä planeetalta – ja somessa kuohuvan raivon ydin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tutkijat löysivät arkistosta sokeriteollisuuden vuosikymmeniksi pimittämät tutkimustulokset, jotka linkittävät sokerin kohonneeseen syöpäriskiin

 2. 2

  Tämä yksi hovioikeuden lause on kuin väärältä planeetalta – ja somessa kuohuvan raivon ydin

 3. 3

  Pieni lipsahdus 1,2 miljardin länsimetrossa: kuljettajille jäi rakentamatta vessat asemille – ”Meillä testataan kuljettajien rakon kestävyyttä”

 4. 4

  ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

  Tilaajille
 5. 5

  ”Laitetaan pornografinen kuva itsestä Instagramiin ja saadaan tuntemattomilta miehiltä kehuja” – Psykiatrin mukaan tuhansien nuorten identiteetti on niin hauras, että elämä romahtaa, kun tykkäykset hiipuvat

  Tilaajille
 6. 6

  Poikani kävi yhdeksän vuotta kouluhelvettiä

 7. 7

  Nuorisojoukko vandalisoi Lauttasaaren kauppakeskusta, huoltomies pani kuvat Facebookiin – Poliisi: ”Etsintäkuulutukset” eivät lähtökohtaisesti ole rikollisia

 8. 8

  Olen kiitollinen Jari Sinkkosen ”munat ja pimppi”-kommentista, sillä se herätteli tärkeää keskustelua – ja muistutti, että tarvitaan myös #vaihtoehtojarille

 9. 9

  Saako painopeiton alla paremmin unta? Toimittaja testasi maailmalta Suomeen saapuneen villityksen – Unitutkijan mukaan peitto ei ole ”missään nimessä humpuukiosastoa”

  Tilaajille
 10. 10

  Melkein varma työpaikka ja lähes 3 500 euron palkka kenelle tahansa – Mikä estää suomalaisia työttömiä ryntäämästä Norjaan?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

  Tilaajille
 2. 2

  Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

 3. 3

  Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

 4. 4

  ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

  Tilaajille
 5. 5

  Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

 6. 6

  Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

 7. 7

  Espoolaiset Vaahtorannat rohkaistuivat rakentamaan kotiinsa valtavan näköalaikkunan – sitten huippupoliitikko puuttui peliin, ja ikkunan alle saatetaan raivata luontopolku

 8. 8

  Moni nainen muuttuu ikääntyessään tai lihoessaan toisille näkymättömäksi – sen huomaa, kun kävelee rautatie­asemalla väistämättä ketään

 9. 9

  Hygieniasta löytyy huomautettavaa sadoissa ruokapaikoissa pääkaupunkiseudulla – Katso hakukoneella, miten on kotikulmiesi ravintoloiden laita

 10. 10

  Tutkijat löysivät arkistosta sokeriteollisuuden vuosikymmeniksi pimittämät tutkimustulokset, jotka linkittävät sokerin kohonneeseen syöpäriskiin

 11. Näytä lisää