Tällainen on ollut uusi Iholla-kausi: täynnä yllätyksiä ja draamaa, tällä jutulla pääset vielä kärryille

Julkkis-Iholla on parasta kotimaista tv:tä juuri nyt. Nämä dramaattiset hetket on jo koettu.

Katsotko Iholla-sarjaa?

Kannattaa: viittä suomalaista naista seuraava tositv-sarja ilmestyy lyhyissä pätkissä maanantaista torstaihin ja on parasta kotimaista viihdettä juuri nyt.

Iholla perustuu israelilaiseen tositv-formaattiin. Connected-nimellä tunnettu sarja on myyty Suomen lisäksi muun muassa Ranskaan, Tanskaan, Norjaan, Intiaan ja Yhdysvaltoihin.

Idea on yksinkertainen. Päähenkilöt kuvaavat päiviään saamillaan kameroilla ja kertovat, mitä mieleen juolahtaa. Valtavasta määrästä materiaalia leikataan tarina, joka piirtää jokaisesta tyypistä tietyn kuvan.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Kun Iholla tuli Suomeen vuonna 2012, se nousi hetkessä supersuosituksi. Ensimmäiset kaksi kautta seurasivat tavallisia suomalaisia naisia, mikä tuntui raikkaalta.

Mukana oli toki muutamia erityistapauksia, joiden työ tai kumppani teki heistä puolijulkkiksia: 1. kaudella mukana olleet laulaja Heli Kajo sekä Maria ”Reino Nordinin puoliso” Nordin, 2. kaudella YleX:n toimittaja Venla Kokkonen.

Suosion saattelemana ohjelman 3. kausi seurasi viittä eri-ikäistä miestä. Jaksot ovat katsottavissa nyt Katsomossa.

Iholla-sarjan suosion myötä samaa, edullista kameratilitys-tekemistä on kopioitu muihinkin suosikkisarjoihin erilaisista laihdutussarjoista Fitnesspäiväkirjoihin.

En katsonut Iholla-sarjan aiempia kausia kuin silloin tällöin. Siksi yllätyin, miten kovasti koukutuin Iholla-sarjan neljänteen, julkkiksia tai heidän kanssaan työskenteleviä tyyppejä kuvaavaan kauteen.

Sarjan leikkaajat ja käsikirjoittajat ovat osanneet poimia hienosti yhteisiä ilon ja surun aiheita, jotka toistuvat naisten puheissa. Esimerkiksi menestys ja julkisuuden varjopuolet nousevat kantaviksi teemoiksi. Myös parisuhteita, äitinä, tyttärenä ja ystävänä olemista sivutaan.

Kausi on nyt puolessa välissä eli mukaan ehtii vielä hyvin!

Tämän olemme oppineet 4. kauden Iholla-tyypeistä tähän mennessä:

Laulaja Erika Vikman, 23.


Heti ekassa jaksossa tehdään selväksi, mikä määrittää vuotta tangokuningattarena viettävän Erika Vikmanin osuutta: Iso-D eli Danny.

Kuvausten alkaessa Vikmanin suhde musiikkineuvos Ilkka Lipsaseen on juuri paljastunut. Heti ekassa jaksossa toimittaja kyselee kiusaantuneelta Vikmanilta, mikä Dannyssä on seksikkäintä ja Vikman vilkuilee hermostuneena kameraan.

Vikman suree erityisesti omien vanhempiensa saamaa vihaista ja haukkuvaa palautetta:

”Tosi alentavaa ja loukkaavaa, ehkä erityisesti mun vanhemmille, tommonen puhe. Jotenkin tuntuu, et koko ajan tuomitaan, vaikkei oo tehnyt mitään pahaa kenellekään.”

Joululomalla Vikman lentää Dannyn kanssa pariksi viikoksi Thaimaahan. Ilta-Sanomien toimittaja Rita Tainola soittelee ja houkuttelee paria lähettämään yhteiskuvan, ja Vikman kertoo asiasta varovasti Dannylle. Soutaamisen ja huopaamisen jälkeen kuva otetaan.

Katsojat näkevät monissa jaksoissa, miten viihdejulkisuus toimii. Sen hallinta on vaikeaa, kuten Vikman tilittää:

”Jotenkin semmoinen, että leimataan tosi yksinkertaiseksi ja käytetään tätä rakas-sanaa aina kun puhutaan mun ja Dannyn suhteesta. Se rakas-sana tekee vähän tyhmän ja rakkauden sokaiseman kuvan.”

Danny on läsnä Thaimaan lisäksi muissakin episodeissa, kuten esimerkiksi kohtauksessa (jakso 4), jossa Erika ja Danny ajavat Suosikin entisestä päätoimittajasta Jyrki Hämäläisestä kertovaan Jyrkiboy-musikaaliin.

Autossa Vikman kehuu Dannya ja tämän uraa. Se on kultaista, mutta toivoisi kehujen kulkevan ehkä enemmän toiseen suuntaan.

Vikman voisi tarvita vielä enemmän tukea kuin hän saa. Kun esimerkiksi Vikmanista aiemmin otetut, paljastavat kuvat löytävät tiensä iltapäivälehteen (jakso 5), hän selvästi säikähtää. Tulee paha mieli hänen puolestaan:

”Ehkä just se suurin pelko on se, että ihmiset jotenkin leimaa hirveeksi tyrkyksi.”

”Tää on vaikee laji ihan oikeesti, hallita nää hommat.”

Mitä enemmän sarjaa katsoo, sitä enemmän Vikmanista huolestuu. Nuori nainen käy keikoilla tanssiravintolassa ja laivoilla, iskelmätähtien vakimestoilla siis. Hän on reipas ja aikaansaava. Mutta tähän mennessä Vikmania ei ole nähnyt kertaakaan omien kavereidensa kanssa.

Onko hänellä sellaisia? Onko hän yksinäinen?

Vikman on rehellinen siitä, miten vaikeaa musiikilla on tulla toimeen.

”Tää syksy ja talvi on ollut mulle siitä hienoo aikaa, että ensimmäistä kertaa elämässä pystyy maksaa laskut ilman että täytyy oikeesti venyttää jokaista penniä.”

”Joskus mun huonoimpina aikoina jouduin ihan hakee sossusta rahaa.”

(Mainittakoon, että myös tämän jutun kirjoittaja vilahtaa jaksoissa. Teimme Vikmanista henkilöjutun tammikuussa Nyt.fi:hin. Vikman kuvasi tilanteen Iholla-sarjaa varten.)

Lumilautailija Kristiina Nisula, 24.


Suomen lumilautailun A-maajoukkueeseen kuuluvasta Nisulasta tiesi vähiten etukäteen.

Sarjan alussa Nisula on luopunut omasta asunnostaan, pakannut elämänsä pahvilaatikoihin ja vienyt ne mummonsa autotalliin Ouluun. Jutut liittyvät matkustamiseen ja aikaerorasitukseen.

Nisulan luonnonlapsimainen energia ja iloisuus hurmaavat: vitsi, kunpa tämä tyyppi saavuttaisi unelmansa! Ilahduttavasti Nisula ottaa myös kameran usein rinteeseen. Laskemisesta tulee vatsasta nipistävää vauhtia sarjan staattiseen kuvastoon.

Pariinkin otteeseen jännitystä luo niin tavallinen asia kuin auto, joka uhkaa hyytyä liian korkeisiin nietoksiin tai pakkaslukemiin.

Sitten tapahtuu se, mitä Nisulan kaltainen ammattiurheilija yrittää viimeiseen asti vältellä: Nisula kaatuu ranteensa päälle ja loukkaa kätensä (jakso 3).

Hän joutuu jättämään kisareissuja väliin, jotta käsi paranisi. Nisulaa symppaa tosi paljon. Hän haaveilee Etelä-Korean talviolympialaisiin osallistumisesta vuonna 2018.

Sitä varten on kerättävä pisteitä arvokisoista. Unelma lipuu kauemmas:

”Tottakai urheilijalla niitä vaivoja tulee. Sillä hetkellä ottaa todella paljon päähän. Varsinkin jos on sellaisia vammoja, jotka vähän niinku on. Semmoset pienet pirulaiset, pikkuset ja pippuriset vaivat, ne on kyllä inhottavia.”

Alakulon vastapainona on ihanaa seurata pehmoisia, pörröisiä arkihetkiä.

Sellaisia, joissa Nisula juo täysmaitoon tehtyä kaakaota mummonsa seurana tai ripustaa verhoja viimein saamansa oman kämpän ikkunaan ihan intopinkeänä.

Räppäri Sini Sabotage, 30.Levikset repee ja Lambada -hiteistä tunnettu Sini Sabotage elää jonkinlaista välielämänvaihetta nuoruuden ja aikuisuuden välillä.

Ekassa jaksossa räppäri ajaa kaveriensa kanssa tilataksilla bilettämään Kaapelitehtaalla ja elää muissakin jaksoissa ”glamour-elämää”.

Aivan yllätyksenä heti ekan jakson aikana Sabotage alkaa itkeä kameran edessä ja kertoa omasta jännittämisestään, masennuksestaan ja burnoutistaan:

”Mulle sanottiin esimerkiksi ekassa levy-yhtiössä, et Sini jos sä ikinä myönnät, et sä olet masentunut tai että sulla on jotenkin huono olla, jos sä menet sen julkisesti sanoo, sun ura on sitten siinä.

”Se on tatuoitunut mun mieleen, et älä ikinä vaan sano miltä susta oikeesti tuntuu. Sano ihan mitä muuta vaan.”

Sabotage asuu Hakaniemessä hienossa rempatussa kämpässä, jossa on Yrjö Kukkapuron Ateljee-sohva. Hänellä on todella lämpimät välit vanhempiinsa, joiden luona Vantaalla hän vierailee. Mukana on aina myös hauva Manda.

Sabotage on käynyt myös kehittelemässä uusia biisejä studiolla, mutta harjoitukset eivät vaikuta etenevän ihan halutulla tavalla. Sabotagella on paineita äkkimenestyksen jälkeen.

Hän myös puhuu huolestuttavan paljon kaiken maailman kaalikeittodieeteistä ja laihduttamisesta.

Parasta ja pahinta Sabotagessa on, miten sensuroimattomasti hän avautuu kunkin hetken fiiliksistään:

”Nää darrat on ihan karmivia nykyään. Tekis mieli vain olla koko aatto kotona kun mulla on niin huono olo.”

”Tänä vuonna kukaan ei tuu hyväksikäyttään mua. Tänä vuonna ainoa joka hyväksikäyttää mua oon minä.”

Sabotage on myös esitellyt näkemyksiään tutkijan duunista (jakso 5):

”Jotkut ihme tyypit oli tehnyt jonkun niinku tutkimuksen kasvissyönnistä, jotain että kuinka kasvissyönti on elitististä. Mä luin sen rivien välistä silleen et jos sä luulet olevas parempi ku muut ni sä oot kasvissyöjä. Se oli musta niin typerä tutkimus!”

”Sitku mä en jaksa enää tehä musaa, musta tulee ehdottomasti tutkija koska se on mun mielestä typerin ammatti ikinä! Onks puutuoli puutuoli ja palkka juoksee tilillä ja kaks kuukautta sä mietit: onks punanen punanen?”

Toimittaja-kirjailija Laura Friman, 36.


Turkulainen toimittaja Laura Friman tuo lapsiperhearjen vinkeästi sarjaan: lattiat ovat täynnä legoja, illallinen tilataan ehkä tänään ravintolasta kotiin ja kun lapset on saatu nukkumaan, jaksaa juuri ja juuri syödä leivontasuklaan ja tuijottaa telkkaria.

Villasukissa hiippaileva Aleksi-mies vaikuttaa jotenkin suloiselta; puolimörökölliltä, joka yrittää parhaansa mukaan pysytellä poissa vaimonsa kuvailun tieltä ja auttaa tarpeen mukaan.

Frimanin arki on ehkä vähiten dramaattista, mutta juuri se erottaa hänet muista. Kuuluisuuksien nimiä toki pudotellaan:

”Cheek ei suuttunut mun kolumnista. Mä sain siltä viestin: kiitos kivasta kirjoituksesta.”

Muun muassa JVG:stä ja Saara Aallosta kirjat kirjoittanut Friman (joka on kirjoittanut tv-kolumneja meillekin Nyt.fi:hin) aloittaa kuvausten aikana työt Radio Helsingin aamujuontajana ja muuttaa osaksi viikosta yksin Helsinkiin.

Vaikka Friman suhtautuukin useimpiin asioihin sarkasmilla, ero ottaa koville:

”Jotekin haikeita nää viikonloputkin, vaikka onhan mulla viikonloput vapaat jatkossakin. Silloin sitä perhettä pitää imee sisäänsä niin paljon kuin ikinä ehtii, koska sit on taas se viikko edessä sitä eroo.”

”Mä niin usein mietin et oispa tää työtarjous tullut vaikka kaks-kolme vuotta myöhemmin koska onhan se totta, vaik se on niin typerä klisee, että lapset ovat vain kerran pieniä, mutta niinhän ne on.”

Juontaja Kristiina Komulainen, 38.


Tässä on ohjelman pahis ja samalla kiinnostavin tyyppi.

Radiojuontajana tunnettu Kristiina Komulainen vaikuttaa ensimmäisen jakson perusteella ihan kamalan rasittavalta ihmiseltä, joka hakee koko ajan äärimmäisiä kokemuksia ja vähät välittää muista.

Ensimmäisissä klipeissä Komulainen ajelee autolla Nuuksioon tehdäkseen kymmenen kilometrin lenkin ja avautuu:

”Mun piti mennä Ylen aamuteeveesen vieraaksi aamulla tänään. Mä en mennyt! Mä valehtelin. Mä laitoin, että mulla on ruokamyrkytys ja mä oon yrjönnyt. Mä oon siitä ihan fiiliksissä, että minä oikein niinku varsinainen itsesyytösten kuningatar ni mä en tunne edes syyllisyyttä.”

”Miks mä en sinne mennyt, mulle tuli sellainen olo et mä oon väsynyt puhumaan tästä aiheesta. Mä oon niinku paljon muutakin kuin se ex-jehovan todistaja, mihin se aina kääntyy se keskustelu sit kuitenkin.”

Komulaisen taloyhtiössä tehdään remppaa ja hän uhkailee puhelimessa lähtevänsä seuraavana aamuna ”äänen perään moran kanssa”. Kommentit saavat selityksen jaksojen edetessä: Komulainen kärsii univaikeuksista ja ottaa siksi unen häiriöt raskaasti.

Kristiina Komulainen tuntuu tekevän ongelmia sinne, missä niitä ei ole. Häntä esimerkiksi ahdistaa, miksi muita ahdistaa jos hän on kerrankin onnellinen.

Raivostuttavaa!

Vähitellen äärityypistä avautuu muitakin puolia. Komulainen on Iholla-jengistä kokenein media-ammattilainen, joka pohtii alusta asti sitä, millaisen kuvan valmis ohjelma tulee hänestä antamaan. Hänellä on myös aidosti ymmärrystä elokuvallisuudesta: kauppareissulla hän voi pistää kameran kauppakärryihin ja ottaa kameran tietysti mukaan koiravaljakkoajelulle.

Komulaisen reissailua ja sähläilyä katsoessa näkee, miten silppumaista freelancerin työ on.

Komulainen vie sarjaa myös kunnolla ekshibitionismin puolelle, kuten kohtauksessa, jossa hän istuu pissalla samalla kun juttelee kameralle tai käy avannossa ja ottaa kameran mukaan reissulle.

Yksi mahtavimmista kohtauksista on kun Komulainen kertoo, miten sai tietää olevansa raskaana:

”Mä aloin yhtäkkiä itkeä Kauniita ja rohkeita katsoessa. Oonhan mä herkkis, mut nyt on kyllä jännä juttu... Ridge lähtee Big Bearille moottoripyörällä taas ajelemaan ja kasvattamaan partaa ja minä itken nyyh.”

Lopulta tyyppiin ei voi olla samastumatta. Kuten kohtauksessa, jossa Komulainen vetää burgeria ja ranskiksia hotellin sängyssä kylpytakki päällä ja yrittää nauttia viimeiseen suupalaan:

”Jos syö nopeesti niin vielä ehtii ennen kuin tulee paha olo.

Iholla-sarjan uusi jakso ma–to klo 22 Avalla, katsottavissa suorana tai jälkikäteen Katsomossa. Tiistaina 25. huhtikuuta vuorossa jakso numero 14/28: Itsemurhabarbie.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tv-sarjat
 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Vihdoin! Kuukautisveri näkyy mediassa, ja tämän takia se on tärkeää

 2. 2

  Vekkula lopetettiin – Etkö ymmärrä, miksi siitä kohkataan koko ajan? Tässä täydellinen läpikäynti siitä, minkä takia Vekkula on niin mahtava

 3. 3

  Näin Tuntemattomasta sotilaasta tehty scifi-versio kääntää kansallisklassikon roolit nurinpäin, ja tällä tavalla Rokka käy siinä tarpeettomaksi

 4. 4

  Nyt puhuu Ensitreffit alttarilla -asiantuntija, joka myöntää mokanneensa eikä usko sen oikean löytämiseen: Miksi täydellisten parien muodostaminen on niin vaikeaa?

 5. 5

  Facebookin Messenger haluaa, että tunnemme itsemme hylätyiksi – Tämän takia nähtyyn viestiin vastaamatta jättäminen satuttaa

 6. 6

  Näin voit juhlia ilman krapulaa, ehkä – Kaikissa maailmankolkissa bilettänyt Madventures-kaksikko jakaa vinkkinsä uutuuskirjassa

 7. 7

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 8. 8

  13 asiaa, jotka opin naisen sukupuolielimistä lukemalla yhden sarjakuvakirjan

 9. 9

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 10. 10

  Festivaali itähelsinkiläisessä hotellissa on Paola Suhosen uusi aluevaltaus: Superwoodissa esiintyy MC Taakibörsta ja muita kovia kotimaisia

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Näin Tuntemattomasta sotilaasta tehty scifi-versio kääntää kansallisklassikon roolit nurinpäin, ja tällä tavalla Rokka käy siinä tarpeettomaksi

 2. 2

  Vihdoin! Kuukautisveri näkyy mediassa, ja tämän takia se on tärkeää

 3. 3

  Nyt puhuu Ensitreffit alttarilla -asiantuntija, joka myöntää mokanneensa eikä usko sen oikean löytämiseen: Miksi täydellisten parien muodostaminen on niin vaikeaa?

 4. 4

  Näin voit juhlia ilman krapulaa, ehkä – Kaikissa maailmankolkissa bilettänyt Madventures-kaksikko jakaa vinkkinsä uutuuskirjassa

 5. 5

  Vekkula lopetettiin – Etkö ymmärrä, miksi siitä kohkataan koko ajan? Tässä täydellinen läpikäynti siitä, minkä takia Vekkula on niin mahtava

 6. 6

  Facebookin Messenger haluaa, että tunnemme itsemme hylätyiksi – Tämän takia nähtyyn viestiin vastaamatta jättäminen satuttaa

 7. 7

  Nuoret suomalaismiehet fanittavat 27-vuotiaan opiskelijan tekemää tv-sarjaa, vaikka sen ei pitänyt olla enää mahdollista – Näin ärsyttävästä nörtistä tuli nettisuosikki

 8. 8

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 9. 9

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 10. 10

  Tämäkin on mahdollista: hevostapahtuman hevoset tuottavat itse kaiken tapahtumaan tarvittavan energian omalla lannallaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 2. 2

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 3. 3

  Nyt puhuu Ensitreffit alttarilla -asiantuntija, joka myöntää mokanneensa eikä usko sen oikean löytämiseen: Miksi täydellisten parien muodostaminen on niin vaikeaa?

 4. 4

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 5. 5

  Nuoret suomalaismiehet fanittavat 27-vuotiaan opiskelijan tekemää tv-sarjaa, vaikka sen ei pitänyt olla enää mahdollista – Näin ärsyttävästä nörtistä tuli nettisuosikki

 6. 6

  Facebookin Messenger haluaa, että tunnemme itsemme hylätyiksi – Tämän takia nähtyyn viestiin vastaamatta jättäminen satuttaa

 7. 7

  Amerikkalaisnäyttelijä kehotti kaikkia seksuaalista häirintää kokeneita jakamaan kokemuksensa – Some täyttyi sadoistatuhansista ”Minä myös” -viesteistä

 8. 8

  Matti Vanhasen vaalivideolla ajetaan väärällä kaistalla ja pysäköidään kevyen liikenteen väylälle – Soitimme ja kysyimme, miksi ihmeessä

 9. 9

  Internet ei saa tästä tarpeekseen: saman kuvan Instagramissa aivan eri kuvateksteillä jakavat pariskunnat

 10. 10

  Näin voit juhlia ilman krapulaa, ehkä – Kaikissa maailmankolkissa bilettänyt Madventures-kaksikko jakaa vinkkinsä uutuuskirjassa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Suomalaisten työpukeutuminen on nyt enemmän hukassa kuin 80-luvulla, väittävät asiantuntijat – ”On harhaa luulla, etteivät muut kiinnitä ulkonäköösi huomiota”

 2. 2

  Länsimetron kuitit haluttiin perata läpi erityistilintarkastuksessa, virkamiehet tilasivat yleisen selvityksen – Maria Guzenina: ”Mistä tässä on nyt kysymys?”

 3. 3

  Satoja turvapaikanhakijoita on liittynyt helluntaiseurakuntiin viime vuosina – Helluntaikirkon johtaja: ”Olemme joutuneet laittamaan jos nyt ei jarrun, niin ainakin kytkimen”

 4. 4

  Masennus ei ole yksi vaan 12 eri sairautta – kaikki ne vaativat myös erilaiset hoidot, sanovat suomalaistutkijat

  Tilaajille
 5. 5

  Räikeä eriarvoistuminen johti brexitiin ja Trumpin voittoon – todella huonoja valintoja molemmat

 6. 6

  Toimittaja nukkui kolme viikkoa unimittareiden kanssa, tämä kaikki tapahtui: alkoholi tuhosi levon, lyhyetkin unet virkistivät – ja motivaatio mennä aikaisemmin nukkumaan löytyi

 7. 7

  Juha Kärkkäinen palasi Yhdysvalloista muuttuneena miehenä – näin halpahallipatruuna radikalisoitui, ryhtyi yhteistyöhön uusnatsien kanssa ja rakensi ympärilleen vaikenemisen muurin

  Tilaajille
 8. 8

  Punavuorelaiset eivät astuisi jalallaankaan itäkeskuslaiseen esikouluun – esiopetuksen resurssit Helsingissä on jaettu epätasaisesti

 9. 9

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  Tilaajille
 10. 10

  Tukholman eliitin alakoulussa luokkahuoneilla on kuninkaallisten nimet ja oppilailla MacBookit – Ulos jääneiden vanhemmat juoksevat rehtoria kiinni kaupungilla ja itkevät

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Juha Kärkkäinen palasi Yhdysvalloista muuttuneena miehenä – näin halpahallipatruuna radikalisoitui, ryhtyi yhteistyöhön uusnatsien kanssa ja rakensi ympärilleen vaikenemisen muurin

  Tilaajille
 2. 2

  Luokka oli villi, vaikea ja välitunneilla jopa tapeltiin – sitten opettaja kyllästyi häiriköiviin oppilaisiin ja teki keksinnön

  Tilaajille
 3. 3

  Suomalaisten työpukeutuminen on nyt enemmän hukassa kuin 80-luvulla, väittävät asiantuntijat – ”On harhaa luulla, etteivät muut kiinnitä ulkonäköösi huomiota”

 4. 4

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  Tilaajille
 5. 5

  Älä keitä kahvia, leivo tai käy päiväkausiin suihkussa – HS kokosi ohjeet, mitä tehdä, jos epäilet kotona kosteusvauriota

 6. 6

  Punavuorelaiset eivät astuisi jalallaankaan itäkeskuslaiseen esikouluun – esiopetuksen resurssit Helsingissä on jaettu epätasaisesti

 7. 7

  Kuvia Suomesta 22: Emilia Kangasluoma kuvasi isoäitinsä arkea palvelutalossa

 8. 8

  Tukholman eliitin alakoulussa luokkahuoneilla on kuninkaallisten nimet ja oppilailla MacBookit – Ulos jääneiden vanhemmat juoksevat rehtoria kiinni kaupungilla ja itkevät

  Tilaajille
 9. 9

  Lunta tai räntää luvassa ensi viikolla lähes koko maahan – ”Renkaiden vaihto vasta keski­viikkona menee jo myöhäiseksi”

 10. 10

  Johtuuko masennuksen lisääntyminen siitä, että onnen korostaminen on mennyt överiksi?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  Tilaajille
 2. 2

  Juha Kärkkäinen palasi Yhdysvalloista muuttuneena miehenä – näin halpahallipatruuna radikalisoitui, ryhtyi yhteistyöhön uusnatsien kanssa ja rakensi ympärilleen vaikenemisen muurin

  Tilaajille
 3. 3

  Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

 4. 4

  ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

 5. 5

  ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

 6. 6

  Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

 7. 7

  ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

  Tilaajille
 8. 8

  Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen antoi poikansa pukeutua mekkoon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

  Tilaajille
 9. 9

  Luokka oli villi, vaikea ja välitunneilla jopa tapeltiin – sitten opettaja kyllästyi häiriköiviin oppilaisiin ja teki keksinnön

  Tilaajille
 10. 10

  Olimme lukiossa keskiverto-opiskelijoita – meistä tuli tutkija­tohtoreita valinta­kokeen ansiosta

 11. Näytä lisää