”Kolme tärkeintä ovat tölkkikinkku, tonnikala ja nötkötti eli sikanauta” – valtameripurjehtija kertoo, mitä pitkillä purjehduksilla syödään
Kauppatorilta lähtevillä lounasristeilyllä ruoka eroaa pitkänmatkan purjehtijoiden ruokavaliosta varsinkin tuoreudellaan, kertoo seikkailija ja valtameripurjehtija Kari ”Ruffe” Nurmi.
Vaikka vene keinuisi miten paljon tahansa, Kari Nurmi syö aina lautasen tyhjäksi. Kuva: Akseli Valmunen / HS
Valtteri Väkevä
7.7.2017 13:26
On kesäkuinen tiistai Helsingin Kauppatorilla. Turisteja riittää tungokseksi asti ja ympärillä kuuluu monikielinen puheensorina. Ilma on puolipilvinen, ja hanurinsoittaja tuuttaa ilmoille melankolista melodiaa.
Kello lähestyy puolta päivää, eli pian on lounasaika. Etelärannan puoleisessa laiturissa odottaakin jo päivän lounaspaikka, risteilyalus m/s Doris.