Kommentti: Nämä ovat tämän vuoden parhaat ja pahimmat Putous-hokemat – Suurin pettymys oli suoraan viime kaudelta napattu sketsihahmo

Putous alkoi viime lauantaina ja esitteli jälleen vuoden uudet sketsihahmot. Yksi hahmoista on tuttu jo viime kaudelta.

Taas mennään.


Jo yhdeksättä kautta lähetettävä Putous on ollut vuosien ajan yksi odotetuimmista viihdeohjelmista. Välillä Putous ehti vaikuttaa jo hieman väljähtäneeltä ja parhaat päivänsä nähneeltä, mutta viime vuonna näyttelijäjoukkonsa lähes kokonaan vaihtanut ohjelma nousi jälleen uuteen loistoon. Kausi olikin yksi koko ohjelman historian parhaista.

Siksi viime lauantaina alkaneella uudella Putouksen kaudella oli kovat paineet. Viime vuonna esimerkiksi Pilvi Hämäläinen, Ernest Lawson ja Mikko Penttilä nousivat koko kansan suosioon. Kaikkein suurimman vaikutuksen teki Hämäläinen, jonka hahmo Aina-Inkeri Ankeinen voitti Putouksen sketsihahmokilpailun.

Tänä vuonna porukka on pysynyt noin puoliksi samana: Hämäläisen, Lawsonin ja Penttilän lisäksi ohjelmassa jatkavat Timo Lavikainen ja juontaja Roope Salminen. Uusina näyttelijöinä nähtiin puolestaan Pihla Penttinen, Kiti Kokkonen ja Alina Tomnikov.

Katsojalukujen perusteella uuden kauden suosio näyttää kovalta. Yhdeksännen kauden avausjakson keskikatsojamäärä oli 1,1 miljoonaa. Yleensä jopa Ylen uutisilla on vaikeuksia päästä yli miljoonan katsojan keskikatsojamäärään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Keskimäärin siis yli miljoona ihmistä katsoi viime lauantaina, kun Putouksessa esiteltiin tämän vuoden sketsihahmot.

Vaikka Putouksessa on kyse paljon muustakin, kuten etukäteen käsikirjoitetuista sketseistä, videoklipeistä ja improvisaatiosta, juuri sketsihahmot ovat se osa ohjelmasta, joka varastaa aina suurimman huomion.

Se ei varsinaisesti ollut sketsihahmokilpailun alkuperäinen idea. Ohjelman ensimmäisen kauden ohjaaja ja käsikirjoittaja Jani Volanen on kertonut Helsingin Sanomien haastattelussa, että koko kilpailun piti olla pelkkä parodia tositelevisiosta.

”Sketsihahmokilpailu oli volasmaisen monimutkainen metavitsi. Onpas hauskaa, haastatella sketsihahmoja, joiden sketsejä kukaan ei ole nähnyt”, jutussa kerrotaan. Ongelmaksi vain osoittautui se, että suomalaiset eivät ymmärtäneet Volasen vitsin metatasoa.

"Se ironia ei sitten Suomen kansaan mennyt vaan ne otti sen hyvin tosissaan”, Volanen sanoi haastattelussa vuonna 2015.

Nyt Volasen luotsaamasta kaudesta on aikaa kahdeksan vuotta, ja sketsihahmokilpailun tyyli on kokenut täysmuutoksen.

Enää ei edes yritetä parodioida tositelevisiokilpailuita ja tehdä metahuumoria, vaan joka vuosi seitsemän näyttelijää marssivat kauden ensimmäisessä jaksossa esille uusien sketsihahmojen kanssa. Hahmoja on mietitty ja harjoiteltu pitkään.

Vähintään voittajalle on lähes varmasti luvassa erilaisia keikkoja, ja mahdollisesti spin off -ohjelmia omalla hahmollaan.

Heti ensimmäisen kauden Marja Tyrnistä lähtien on ollut selvää, että sketsihahmokilpailussa pärjää erityisen hyvin, jos keksii hahmolleen tarpeeksi vahvan hokeman, jota toistellaan koko talven, kevään ja vielä kesänkin ajan koulujen pihoilla ja kaikissa mahdollisissa illanvietoissa.

Aku Hirviniemen Marja Tyrni laittoi tortut kostumaan ja suut makiaksi, Jussi Vatasen Antskun olemus tiivistyi sanoihin ”Mie romahan”, Joonas Nordmanin Salme Pasi hoki pehmeet touhuu ja Pilvi Hämäläisen Aina Inkeri Ankeinen huusi lohduttomana ”Oi luoja, ota minut jo pois täältä”.

Tämän vuoden hahmot esiteltiin viime lauantaina. Mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

Tanhu­pallo. Se on sana, jota on toistettu kaikkein eniten lauantaisen Putous-jakson jälkeen.

Kun seitsemästä sketsihahmosta oli esitelty kuusi, yksikään ei ollut ainakaan somen perusteella räjäyttänyt pankkia täysin. Vastaanotot olivat olleet ristiriitaisia, eikä mikään hahmo ollut nostattanut suunnattomia riemunkiljahduksia. Sitten esiin marssi Putous-debyyttinsä tehneen Kiti Kokkosen hahmo Tanhupallo.

Homma oli hyvin nopeasti selvä. Balettiasuun pukeutuvaa, ”karvamatoa” lemmikkinä pitävää lasta esittävä Tanhupallo oli ensin runsaan minuutin hiljaa, kun Roope Salminen yritti kysyä häneltä kysymyksiä.

Sitten Tanhupallo aloitti katkeamattoman lapsenomaisen puheen poikaystävistään, suunnitelmistaan tosi-tv-tähtenä ja yleisesti vähän kaikesta.

On vaikeaa edes selittää tyhjentävästi, miksi Tanhupallo sulatti heti katsojien sydämet. Ehkä sympaattisen hahmon idea oli sitten niin yksinkertaisen hölmö, ettei siitä voi olla pitämättä. Tällä hetkellä sen ylivoima näyttää selvältä: Ilta-Sanomien lukijoista peräti 64 prosenttia äänesti ensimmäisen jakson jälkeen Tanhupallon suosikikseen. Twitter on täynnä Tanhupallon ihastelua.

Hahmossa tuntuu olevan hyvin paljon samaa kuin toisella kaudella katsojat valloittaneessa Riku Niemisen Munamiehessä. Samoin kuin Munamiehellä myöskään Tanhupallolla ei ole ensimmäisen jakson perusteella mitään selvää ykköshokemaa, mikä on yllättävän virkistävää.

Onko tämän vuoden sketsihahmokilpailu siis pelkkää Tanhupallon ylivoimaa?

Voi olla, mutta osassa muistakin hahmoista on paljon potentiaalia. Hokemista puhuttaessa ehdottomasti parhaan oli keksinyt Pihla Penttinen hahmollaan Mallu-Jasmina.

Karjalaista murretta vääntävä Mallu-Jasmina on white trash -kulttuurin tiivistävä nakkikioskimyyjä, joka lopettaa lauseensa kädenheilautuksella ja huutamalla ”Möi möi!” Ei ole vaikeaa kuvitella, että jo tällä viikolla koulujen pihoilla huudellaan loputtomia kertoja ”Möi möi”.

Hokemapotentiaalia on myös Ernest Lawsonin opettajahahmossa Ansa Kynttilässä. Viime vuonna Lawson nousi Abdul Tuisku -hahmollaan lähes yhtä suureen suosioon kuin Pilvi Hämäläinen Aina Inkeri Ankeisella.

Ensimmäisen jakson perusteella Ansa Kynttilä ei vaikuta yhtä ilmiselvältä hitiltä, mutta vastapuolen keskeyttäminen ”APPAPPAP! Opettaja puhuu!”-huudolla on silti varmasti suosittu kikka, vaikka samalla ehkä koko kauden pahin hokema ainakin tähän mennessä.

Osassa hahmoista on vähän liikaa yrittämistä.

Timo Lavikainen säväytti jo viime kaudella erikoisimmilla hahmolla, kun hän rullaili paikalle pitkän kaavun alle piilotetulla tasapainoskootterilla.

Tällä kaudella Lavikaisen hahmo on Bjarne ”Mursu” Walrus, eikä tarvitse olla kummoinen ajatustenlukija tajutessaan sen suorat viittaukset pankkiiri Björn Wahlroosiin.

Hahmon anti jäi ensimmäisen jakson perusteella vielä aika ohueksi, ja suurin vaiva on ilmeisesti käytetty asuun: Walrus marssii paikalle ikään kuin rakennustyömaatyöläisen kantamana.

Alina Tomnikovin hahmo on ylirasittunut äiti Kikka Vaara. Hahmon idea on varsin yksinkertainen ja voi toimia hyvin varsinkin perheellisille katsojille, mutta ensimmäisen jakson perusteella hahmosta jäi vielä aika sekava olo.

Oma mysteerinsä on viime kauden voittajan Pilvi Hämäläisen hahmo Tuija Eronen. Eronneille suunnattua lehteä päätoimittavan hahmon lähtökohta on keskimääräistä Putous-hahmoa tylympi ja voi parhaimmillaan toimia hyvin, jos huumori viedään tarpeeksi pitkälle.

Vuoden 2014 kaudella nähty Krista Kososen toimittajahahmo Sika Vainola leikitteli hieman samanlaisilla teemoilla muttei onnistunut nousemaan kovin onnistuneeksi kokonaisuudeksi.

Sketsihahmojen joukkoon mahtui silti myös yksi selvä pettymys.

Erityisesti loistavista Donald Trump -imitaa­tioistaan muistetun Mikko Penttilän hahmo Amaryllis Yamamoto tuntui heti ensimmäisten sekuntien jälkeen jotenkin tutulta. Ylipirteä ja -innokas animefani, joka aivastaessaan päästää ”Pikachu”-äänen.

Tarkkaavaisimmat Putous-fanit muistivat nopeasti, että Penttilä osallistui täsmälleen saman nimisellä Amaryllis Yamamoto -hahmolla viime Putous-kaudella nähtyyn pikasketsihahmokilpailuun.

Jo usealla Putous-kaudella on nähty jossain vaiheessa improvisaatioharjoitus, jossa näyttelijät ovat yhtäkkiä joutuneet keksimään parissa minuutissa itselleen uuden sketsihahmon. Tässä improvisaatio-osuudessa on ollut vähän samaa ideaa kuin Jani Volasen alkuperäisessä sketsihahmokilpailussa: parissa minuutissa ei voi oikeastaan tehdä muuta kuin mahdollisimman huonon hahmon.

Pikahahmojen viehättävyys on kuitenkin ollut siinä, että ne ovat olleet parissa minuutissa luotuja pikahahmoja, joita ei nähdä koskaan uudestaan.

Penttilä päätti rikkoa tämän kaavan ja osallistua tämän vuoden sketsihahmokilpailuun viime vuonna keksimällään hahmolla, jolla hän tuolloin voitti pikahahmokilpailun. Vastaavaa ei kukaan ole tehnyt aikaisemmin.

”Penttilä sanoo miettineensä, että minkähänlainen hahmosta tulisikaan, jos hän pääsisi rauhassa Putouksen puvustajien kanssa kehittämään hahmoa pidemmälle”, MTV:n sivulla kerrotaan.

Tavallaan ihan mielenkiintoinen lähestymistapa, mutta... vähän tylsää. Katsojana ainakin ensimmäisen jakson perusteella jäi pettynyt olo siitä, että yksi hahmoista on sama kuin viime kaudella. On vaikea nähdä, että hahmo onnistuisi huvittamaan ollenkaan yhtä paljon kuin todella täysin uudet hahmot.

Voi myös olla, että olen väärässä. IS:n kyselyssä Penttilän hahmo oli kolmanneksi suosituin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Putous
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tätä lähes 100 vuotta vanhaa kuvaa pidetään nyt maailman vanhimpana meeminä – ja se osoittaa täydellisesti, ettei huumorimme ole muuttunut ollenkaan

 2. 2

  Näin Juhana Helmen­kalastajasta tuli Suomen tv-viihteen vihatuin tyyppi täsmälleen samasta syystä kuin 15 vuotta aiemmin

 3. 3

  Anna Abreu vaihtoi nimensä Abreuksi ja tyhjensi Instagram-tilinsä, ja se oli täysin hänen oma ideansa – Nyt hän ”ei varo sanomisiaan”, mutta mitä se tarkoittaa?

 4. 4

  Bergman säästyi #metoo-kohuilta – Miten maestron monet suhteet naistähtiinsä kestäisivät nykypäivän tarkastelun?

 5. 5

  Suuri ketjukahvilatesti: Veimme kaksi kahvien asiantuntijaa arvioimaan Helsingin keskustan ketjukahvilat – Tässä ovat paikkojen hyvät ja huonot puolet

 6. 6

  Kallion Populus on auki kellon ympäri, ja tältä näyttää päättymätön juhla – Kaljankaltainen kannattelee juhlijoita aamuyön tunnit, ja välillä oli tulla turpaan

  Tilaajille
 7. 7

  Kaikki, siis kaikki pelaavat nyt Fortnitea – ja tämä teini jatkoi pelaamista samalla kun pyörremyrsky tuhosi naapuruston

 8. 8

  Saksan suuret TV-kanavat ostivat oikeudet suomalaiseen hittisarjaan ja tekivät siitä oman versionsa, joka on identtinen – lukuun ottamatta tapaa, jolla käydään vessassa

 9. 9

  Kontula Electronicissa kantisporukat ja festariyleisö kohtaavat ostarin kuppiloissa

 10. 10

  Tommi Liimatta Kuka Nyt -haastattelussa: Ymmärrän omat biisini vasta vuosien jälkeen

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Näin Juhana Helmen­kalastajasta tuli Suomen tv-viihteen vihatuin tyyppi täsmälleen samasta syystä kuin 15 vuotta aiemmin

 2. 2

  Bergman säästyi #metoo-kohuilta – Miten maestron monet suhteet naistähtiinsä kestäisivät nykypäivän tarkastelun?

 3. 3

  Anna Abreu vaihtoi nimensä Abreuksi ja tyhjensi Instagram-tilinsä, ja se oli täysin hänen oma ideansa – Nyt hän ”ei varo sanomisiaan”, mutta mitä se tarkoittaa?

 4. 4

  Legendaarinen Noidan käsikirja on järkyttänyt kokonaisia sukupolvia Suomessa tarinoillaan – Luimme kirjan ja kokosimme sen kamalimmat hetket, jotka painuivat mieleen jo lapsena

 5. 5

  Suuri ketjukahvilatesti: Veimme kaksi kahvien asiantuntijaa arvioimaan Helsingin keskustan ketjukahvilat – Tässä ovat paikkojen hyvät ja huonot puolet

 6. 6

  Saksan suuret TV-kanavat ostivat oikeudet suomalaiseen hittisarjaan ja tekivät siitä oman versionsa, joka on identtinen – lukuun ottamatta tapaa, jolla käydään vessassa

 7. 7

  Suomalaiskuvaajan kuvat yhdestä saaresta Lapissa nousivat viraalihitiksi maailmalla – eikä ihme, sillä ne näyttävät täydellisesti Suomen luonnon upeuden

 8. 8

  Tätä lähes 100 vuotta vanhaa kuvaa pidetään nyt maailman vanhimpana meeminä – ja se osoittaa täydellisesti, ettei huumorimme ole muuttunut ollenkaan

 9. 9

  Kaikki, siis kaikki pelaavat nyt Fortnitea – ja tämä teini jatkoi pelaamista samalla kun pyörremyrsky tuhosi naapuruston

 10. 10

  Kallion Populus on auki kellon ympäri, ja tältä näyttää päättymätön juhla – Kaljankaltainen kannattelee juhlijoita aamuyön tunnit, ja välillä oli tulla turpaan

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Näin Juhana Helmen­kalastajasta tuli Suomen tv-viihteen vihatuin tyyppi täsmälleen samasta syystä kuin 15 vuotta aiemmin

 2. 2

  Tätä lähes 100 vuotta vanhaa kuvaa pidetään nyt maailman vanhimpana meeminä – ja se osoittaa täydellisesti, ettei huumorimme ole muuttunut ollenkaan

 3. 3

  Saksan suuret TV-kanavat ostivat oikeudet suomalaiseen hittisarjaan ja tekivät siitä oman versionsa, joka on identtinen – lukuun ottamatta tapaa, jolla käydään vessassa

 4. 4

  Legendaarinen Noidan käsikirja on järkyttänyt kokonaisia sukupolvia Suomessa tarinoillaan – Luimme kirjan ja kokosimme sen kamalimmat hetket, jotka painuivat mieleen jo lapsena

 5. 5

  Suomalaiskuvaajan kuvat yhdestä saaresta Lapissa nousivat viraalihitiksi maailmalla – eikä ihme, sillä ne näyttävät täydellisesti Suomen luonnon upeuden

 6. 6

  Supertähti Ed Sheeranin henkivartija liittyi Instagramiin, ja hänestä tuli sensaatio – ja aivan syystä, sillä vartija ei kunnioita staraa liiaksi ja se näkyy kuvissa

 7. 7

  Anna Abreu vaihtoi nimensä Abreuksi ja tyhjensi Instagram-tilinsä, ja se oli täysin hänen oma ideansa – Nyt hän ”ei varo sanomisiaan”, mutta mitä se tarkoittaa?

 8. 8

  Mitä jos luotettavuutesi pisteyttäisiin, ja saisit edullisempia lainoja, parempia hotellihuoneita ja vip-kohtelun lentokentällä? Kiinassa tämä on todellisuutta ja ihmiset pitävät siitä

 9. 9

  Kaikki, siis kaikki pelaavat nyt Fortnitea – ja tämä teini jatkoi pelaamista samalla kun pyörremyrsky tuhosi naapuruston

 10. 10

  Suuri ketjukahvilatesti: Veimme kaksi kahvien asiantuntijaa arvioimaan Helsingin keskustan ketjukahvilat – Tässä ovat paikkojen hyvät ja huonot puolet

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kolme kuoliaaksi kuristettua ihmistä, lukuisia hyökkäyksiä naisten kimppuun, raiskaamista ja vankilapakoja – näin Oulussa pajatsoja huijanneesta nuorukaisesta tuli kylmäverinen tappaja

  Tilaajille
 2. 2

  Moni vanhempi ei ymmärrä, mitä seuraa, kun lapsi saa kännykän – varaudu järkytykseen

 3. 3

  Katja Mikkola shoppaili ennen halparetkuja, mutta harkitsee nyt jokaista hankintaansa – Tässä 11 + 5 tapaa, miten voit ostaa ja kuluttaa vaatteita vastuullisemmin

 4. 4

  Huipulle pyrkivä suomalaistanssija Marko Juusela, 17, joutuu sietämään nimittelyä, läpsimistä ja kovaa kuria baletin huippukoulussa Venäjällä: ”Niin se menee, ja siihen olemme tottuneet”

 5. 5

  Yhteiskunta väheksyy varhaiskasvatuksen arvoa – mutta kun puhutaan yritystuista tai asehankinnoista, rahasta ei sitten yllättäen olekaan puutetta

 6. 6

  Autojen päästötestaus muuttui, mikä tekee autoista kalliimpia – VTT:n tutkija: ”Auton verotukselle on pakko tehdä jotain, tai tulee huomaamatta autoveron korotus”

 7. 7

  12-vuotias australialainen poika varasti vanhempien luottokortin, huijasi isoäidiltä passinsa ja lensi yksin lomalle Balille

 8. 8

  Lääkärien kiinteä kuukausipalkka on Euroopassa harvinaisuus – Suomessakin pitäisi alkaa palkita potilaiden määrän mukaan, sanovat asiantuntijat

 9. 9

  Sata vuotta sitten säveltäjä Toivo Kuula sai luodin päähänsä, eikä tappaja koskaan selvinnyt – Pari viikkoa sitten Kuulan tyttärenpoika sai puhelun, joka oli pudottaa hänet sängystä

  Tilaajille
 10. 10

  Donald Trump harkitsee armahdusta raskaan sarjan historiaa tehneelle maailmanmestarille 72 vuotta kuoleman jälkeen – taustalla Sylvester Stallonen soitto

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sata vuotta sitten säveltäjä Toivo Kuula sai luodin päähänsä, eikä tappaja koskaan selvinnyt – Pari viikkoa sitten Kuulan tyttärenpoika sai puhelun, joka oli pudottaa hänet sängystä

  Tilaajille
 2. 2

  Savonlinna lakkaa olemasta yliopistokaupunki, ja seuraukset ovat järisyttävät – ”Yli tuhannen ihmisen lähtö on kerralla iso isku”

 3. 3

  Mormonipoika tuli Suomeen vuonna 1999 kolkuttelemaan ovia ja opettamaan meitä, mutta kävikin niin, että Suomi teki hänestä hipsterin, diplomaatin ja eräihmisen

  Tilaajille
 4. 4

  Guruilu ja pitchaus uivat yliopistoihin, tekoälymystö jyräsi humanistit – siksi tarvitaan sivistyneistön vastaisku

 5. 5

  Miksi Lego-hahmojen pitää näyttää niin vihaisilta?

 6. 6

  Moni vanhempi ei ymmärrä, mitä seuraa, kun lapsi saa kännykän – varaudu järkytykseen

 7. 7

  Kolme kuoliaaksi kuristettua ihmistä, lukuisia hyökkäyksiä naisten kimppuun, raiskaamista ja vankilapakoja – näin Oulussa pajatsoja huijanneesta nuorukaisesta tuli kylmäverinen tappaja

  Tilaajille
 8. 8

  Suomalaisnaisilla on isommat rinnat ja pienempi ympärysmitta kuin ennen, kertovat rintaliiviyrittäjät sadan vuoden kokemuksella

 9. 9

  Suurin osa lapsista putoaa pois harrastuksista ”valioyksilöiden” tieltä

 10. 10

  Sulkevatko mielen­ilmaukset päiväkoteja tällä viikolla? Keskiviikkona suuri osa henkilö­kunnasta marssii ulos, perjantaina lasten­tarhanopettajat pyytävät satojen eurojen palkan­korotuksia

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Näin Juhana Helmen­kalastajasta tuli Suomen tv-viihteen vihatuin tyyppi täsmälleen samasta syystä kuin 15 vuotta aiemmin

 2. 2

  Onnistujia yhdistää yksi olennainen piirre, ja psykologi Satu Kaski löysi sen – Nyt hän kertoo, mitä ominaisuuksia kannattaa kehittää, jos haluaa menestyjäksi

  Tilaajille
 3. 3

  Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen: Suomeen tarvitaan vanhempien kansanliike, jos emme halua menettää lapsiamme peliriippuvuudelle

 4. 4

  Ammattikorkeakouluihin haetaan vilpillä sisään Helsingissä, helposti – ”Koe mittaa enemmänkin kykyä olla epärehellinen kuin oikeaa osaamista”

 5. 5

  Eteläsuomalainen pariskunta syytteessä alle kouluikäisen lapsensa törkeästä pahoinpitelystä – epäilyt paljastuivat, kun perhe oli lähdössä pitkälle purjehdukselle

 6. 6

  ”Ei 20 vuotta sitten ollut sen näköisiä hampaita” – Purentaelimistön vaivat ovat lisääntyneet huimasti, sanoo hammasasiantuntija, ja syy on kahdessa isossa muutoksessa

  Tilaajille
 7. 7

  Sata vuotta sitten säveltäjä Toivo Kuula sai luodin päähänsä, eikä tappaja koskaan selvinnyt – Pari viikkoa sitten Kuulan tyttärenpoika sai puhelun, joka oli pudottaa hänet sängystä

  Tilaajille
 8. 8

  Tätä lähes 100 vuotta vanhaa kuvaa pidetään nyt maailman vanhimpana meeminä – ja se osoittaa täydellisesti, ettei huumorimme ole muuttunut ollenkaan

 9. 9

  Maailmankuulu ruotsalainen dj ja musiikkituottaja Avicii on kuollut 28-vuotiaana – myös kuningasperhe ilmoitti surevansa prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä

 10. 10

  Lukuisten autoilijoiden pihoilla kytee tuhansien eurojen vakuutus­pommi – heitä ei voi varoittaa, sillä käytännössä kukaan ei tiedä, keitä he ovat

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. ”Juoksin kotiin mielessäni kuolleet hevoset ja päätön nainen” – Helsinkiläisnaisen jäämistöstä paljastui ennennäkemättömiä kuvia Helsingin valtauksesta 1918
 3. Toistakymmentä poliitikkoa haluaisi lämmittää helsinkiläisten koteja ydinvoimalla – energiayhtiö toppuuttelee
 4. Donald Trump harkitsee armahdusta raskaan sarjan historiaa tehneelle maailmanmestarille 72 vuotta kuoleman jälkeen – taustalla Sylvester Stallonen soitto
 5. Aito talviruokaihminen nauttii häpeilemättä kulhon lämmittävää chiliä vielä keväälläkin – tämä helppo vegaaninen muhennos maistuu sellaisenaan tai riisin kanssa
 6. 12-vuotias australialainen poika varasti vanhempien luottokortin, huijasi isoäidiltä passinsa ja lensi yksin lomalle Balille
 7. Teemu Pukki taistelee Tanskan maalikuninkuudesta – mestaruus jo melkein hyppysissä
 8. Autojen päästötestaus muuttui, mikä tekee autoista kalliimpia – VTT:n tutkija: ”Auton verotukselle on pakko tehdä jotain, tai tulee huomaamatta autoveron korotus”
 9. Turun puukotusiskun silminnäkijät pääsevät ääneen käräjäoikeudessa – HS seuraa istuntoa kello 9.30 alkaen
 10. Kolme kuoliaaksi kuristettua ihmistä, lukuisia hyökkäyksiä naisten kimppuun, raiskaamista ja vankilapakoja – näin Oulussa pajatsoja huijanneesta nuorukaisesta tuli kylmäverinen tappaja Tilaajille
 11. Vaikka puoliso lyö, moni sinnittelee suhteessa vuosia: ”Eihän edes luita murtunut” – Espooseen avattiin uusi turvakoti, ja se täyttyi saman tien
 12. Näytä lisää