Toimittaja meni feministiseen teatteriesitykseen, joi juhlissa Vaginaa ja alkoi feministiksi

”Kannatan tasa-arvoa, mutta en minä mikään feministi ole”, sanoo moni. Toimittaja Jose Riikonen meni feministijuhliin ja kyseenalaisti ajattelunsa, koska se on feminismiä.

Juon Vaginaa.

Se on – tarkemmalta nimeltään V For Vagina – drinkki, joka on erikoisuutena tänä ilta Suvilahden juhlissa.

On ilta. Tunnelma on mukava.

Mutta jokin hiertää. Se jokin on kyseenalaistava ajatus, joka on jäänyt päähän pyörimään.

Juhlat ovat käynnissä Treffit 2.0 -performanssiesityksen jälkeen – siitä myöhemmin lisää. Juhlat sekä esityksen on järjestänyt Helsingin Feministinen Salaseura (HFS).
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Se on kollektiivi, johon kuuluu kymmenen nuorta helsinkiläistä feministiä. HFS järjestää esimerkiksi tällaisia esityksiä, juhlia, lukupiirejä, podcasteja, keskustelutilaisuuksia ja vaikka mitä.

Se on kollektiivi, joka sai esimerkiksi minut ajattelemaan ja kyseenalaistamaan omia ajatusmallejani.

Koska kyllähän minä tasa-arvoa kannatan.

Mutta olenko feministi?

Palataan ajassa pari tuntia taaksepäin.

Suvilahden Tiivistämön esiintymistila on viittä naista lukuun ottamatta lauantaipäivällä tyhjä.

Naiset ovat Olga Palo, Amanda Palo, Piia Peltola, Kreeta Salminen ja Saara Kotkaniemi. He edustavat Helsingin Feminististä Salaseuraa ja ovat valmistelleet Treffit 2.0 -esityksen, jonka illalla näemme.

Esitys on kiinnostava.

Siinä Olga Palo ja Kreeta Salminen asettuvat yleisön eteen näyttämölle ja ”lainaavat” kahdelle eri ihmiselle oman kehonsa.

Salaseura on avoimella haulla valinnut kaksi nimettöminä pysyttelevää henkilöä näille sananmukaisille sokkotreffeille.

Yleisökään ei näe sokkotreffiläisiä vaan vain näyttelijät, jotka ovat yhteydessä kuulokkeiden avulla sokkotreffiläisiin. Sitten yleisö seuraa, miten näyttelijät toistavat kuulokkeista kuulemansa ihmisten puheet ja tulkitsevat henkilöitä omalla vartalollaan vain äänen perusteella.

Saattaisi ajatella, että ei tässä ole mitään feminististä, ja itse asiassa juuri se kertoo paljon siitä, mitä feminismi on.

HFS:aan kuuluu kymmenen ihmistä, joista kaikki ovat taide- tai media-alalla. He tuntevat tosiensa eri tavoin, esimerkiksi töiden kautta, lapsuudenystävinä tai sisaruksina.

Itse seura syntyi kuten moni muukin yhteisö: joukko toisistaan pitäviä ihmisiä halusi tehdä yhdessä hyviä juttuja.

”Ei meillä alun perin ollut mitään nimeä. Oltiin vaan tyyppejä, jotka tapasivat, pitivät lukupiirejä ja sen sellaisia. Yhdessä vaiheessa eräs kollega kysyi, että menettekö te taas sinne salaiseen feministikokoukseenne, ja otimme siitä nimen itsellemme”, Olga Palo sanoo ja nauraa.

Muutaman vuoden kasassa ollut porukka on saanut nyt rahoitusta Koneen säätiöltä erilaisiin taide-, media- ja tiedeprojekteihin.

He tekevät kaikenlaista: pohtivat esimerkiksi työtä feminismin näkökulmasta, katsovat leffoja ja juttelevat enemmän ja vähemmän feminististä asioista.

Niin, tähän onkin syytä tarttua: mitä ovat feministiset asiat?

Feminismi on sana, josta useilla eri ihmisillä on useita erilaisia ajatuksia ja mielipiteitä.

”Tärkeää on varmaan mainita, että me emme vaadi minkäänlaista samanmielisyyttä”, Olga Palo sanoo.

Hänelle feminismi on erilaisten rakenteellisten eriarvoisuuksien tiedostamista ja pyrkimystä muuttaa niitä.

Amanda Palo sanoo, että hän opiskelee koko ajan feminismiä, koska ei hänkään ole syntynyt hyväksi feministiksi. Se vaatii ajattelua, opiskelua ja asioiden tiedostamista.

Piia Peltola sanoo:

”Minulle se on yhdenvertaisuutta kaikkien ihmisten ja jopa kaikkien olentojen välillä. Tasa-arvoajattelua työelämässä. Antirasismia.”

Kukaan täällä ei aio kertoa, mikä on oikeanlaista feminismiä, koska heillä ei ole siihen natsoja – etenkään, kun he ovat sellaisia kuin ovat, Piia Peltola sanoo.

”Emme me voi edustaa kaikkia feministejä tällä porukalla. Mehän olemme hyvin kapea otanta: valkoisia, terveitä ja aika hyvännäköisiä – todella etuoikeutettua porukkaa. Me olemme niin sanottuja rihanna-feministejä.”

”Paitsi että ei olla, koska me ollaan valkoisia”, Olga Palo sanoo.

”No me ollaan wannabe-rihanna-feministejä”, Peltola sanoo.

Nauretaan.

Tällainen ajattelu on feminismiä.

Moni ajattelee edelleen, että feministit ovat tiukkapipoisia, kaikesta valittavia kiusanhenkiä, jotka vihaavat miehiä.

Tämä ajatusmalli saattaa johtua siitä, että feminismin luonteeseen kuuluu kyseenalaistaa rakenteita, koska rakenteet esimerkiksi yhteiskunnassa eivät ole tasa-arvoisia.

Epätasa-arvoisista rakenteista johtuvat esimerkiksi palkkaerot miesten ja naisten välillä. Tai se, että johtavissa asemissa on enemmän miehiä. Rakenne on siis jotain, joka ohjaa asioita tiettyyn suuntaan.

Kun aletaan kyseenalaistaa mitä tahansa, mihin ihmiset ovat tottuneet ja mitä he eivät viitsi tai halua alkaa kyseenalaistaa syystä tai toisesta, se aiheuttaa aivoissa samanlaisen tunteen kuin närästys vatsassa: se on epämukavaa ja siitä täytyy päästä eroon.

Se on se hiertävä tunne, jota minäkin tunsin Vaginaa siemaillessani.

”Eihän sellaisen viestin tuojaa yleensä halata”, Peltola sanoo.

”Usein asiat, joista feminismi puhuu, ovat aika henkilökohtaisia. Jos puhutaan vaikkapa sukupuolesta tai seksuaalisuudesta, mennään omiin käsityksiin ihmisestä: mikä on niin sanottu luonnollinen nainen tai luonnollinen mies. Jos joku sitten sanoo, että asia ei ole näin yksinkertainen, se voi tuntua hankalalta”, Olga Palo sanoo.

Suomessa on paljon tekemistä tasa-arvon suhteen, seuralaiset sanovat.

Esimerkiksi mediassa ei juuri erivärisiä ihmisiä näy, ja edistykselliseksi itsensä mieltävällä teatterialalla palkkaerot ovat jopa suurempia kuin työelämässä keskimäärin. Siksi esimerkiksi Peltola kannattaa kiintiöitä työelämässä.

”En halua kuulostaa elitistiseltä, mutta feminismin suhteen on paljon tietämättömyyttä. Sanotaan, että en ole feministi, mutta kannatan tasa-arvoa. Feminismi on tasa-arvoa”, Amanda Palo sanoo.

Olenko minäkin siis feministi?

Feminismi ei ole ainakaan näille HFS:n jäsenille varsinaisesti naisasialiike. Naisasiat ovat vain osa tasa-arvoasioita, koska naiset ja miehet eivät ole esimerkiksi Suomessa edelleenkään tasa-arvoisia.

Tasa-arvo on kiinnostava kysymys monelta kannalta. Ajatellaan vaikkapa huumoria.

Eikö olisi tasa-arvoista laskea leikkiä kaikista mahdollisista vähemmistöistä ja enemmistöistä ja tällä tavalla – tasa-arvoisesti – unohtaa eroavaisuutemme?

Tämä tuli monelle mieleen H&M:n markkinointikampanjassa, jossa mustalle pojalle oli puettu paita, jossa luki ”Coolest Monkey of the Jungle”.

Jos näet siinä rasismia, olet itse rasisti, kuului kuvan puolustajien argumentti.

”Ihmiset – kaikki valkoihoisia – kirjoittivat, kuinka he eivät nähneet tuossa mitään ongelmaa ja että se, joka näkee siinä ongelman, on itse rasisti. No se on vähän eri juttu, kun ei näillä ihmisillä ole kokemusta siitä, millaista on olla musta ihminen, eikä sitä kokemusta voi koskaan ollakaan”, Amanda Palo sanoo.

Feminismi on siis paitsi tasa-arvoa, myös empatiaa ja tilannetajua.

Esimerkiksi huumorin puolella feministejä syytetään siitä, että he haluavat kieltää kaiken hauskan. Miksi en saisi kertoa n-sana-vitsejä ja miksi ei mustaan saa n-sanalla viitata, kun se on ihan normaali sana siinä missä muutkin, kuuluu argumentti.

Siksi, että se loukkaa tai ainakin voi loukata.

Kysymys ei siis ole siitä, että huumori ei saisi olla ronskia. Esimerkiksi Kreeta Salminen rakastaa ronskia huumoria.

”Ei kysymys ole siitä, että ei saisi olla enää huumoria. Pikemminkin huumorista voi tulla parempaa ja älykkäämpää, kun joudutaan miettimään muita keinoja tehdä sitä. Sitä paisti vähemmistövitsit nykyaikana – miksi?” Salminen sanoo.

Entä olisiko ok kertoa rasistinen vitsi kaverille, jos molemmat tiedostavat sen vitsin hölmöyden eivätkä ole rasisteja?

Naurettaisiin vitsin lisäksi ikään kuin vitsin absurdiudelle ja sille, että sitä ei saisi kertoa?

Olga Palo näkee asiassa rakenteellisen ongelma.

”Tuollainen vitsailu saattaa tiedostamattaan vahvistaa esimerkiksi jonkinlaista piilossa olevaa rasistista rakennetta ja vahvistaa sitä. Siksi se voi olla ongelmallinen.”

Miksi sitten musta koomikko saa ketoa vähemmistövitsin?

Kysymys ei ole aina siitä, mitä sanotaan, vaan kuka sanoo.

Voi sanoa itseään lihavaksi ja nauraa sille. Mutta ei kukaan totisesti halua, että joku muu sanoo lihavaksi.

Ero on hienoinen, mutta oikeastaan aika selkeä ja sen kyllä tajuaa, jos niin haluaa.

Tähän liittyy myös esimerkiksi #metoo-kampanjasta virinnyt pelko siitä, että mitään ei kohta uskalla enää tehdä.

Uutisoitiin, kuinka kuuluisa golf-opettajakin kieltäytyi opettamasta naisia, kun pelkäsi ahdistelusyytteitä.

Eikö täällä uskalla mitään enää tehdä?

Kysymys on tilanne- ja tunneälystä. Joskus jokin on ok ja joskus ei, ja jos ei ymmärrä milloin, on parempi jättää asioita tekemättä.

Sitä paitsi:

”Jos jollain on sellainen olo, että ei uskalla kohta tehdä mitään, niin oikeastaan se ei ole niin vakavaa. Se on verrattomasti pienempi paha kuin se, että jollakulla on ahdistava tai pelottava olla vaikkapa työpaikalla”, Olga Palo sanoo #metoo-kampanjaan viitaten.

Feminismi on raskasta.

Se on ajattelua vaativaa kyseenalaistamista. Siksi siitä tulee se aivonärästys ja varmaankin siksi se on niin kiisteltyä.

Ihminen kun on kuten vesi, joka haluaisi virrata kaikista helpoimman reitin mukaan eikä varta vasten puskea savimuurin läpi, kun se on hankalampaa.

Kun sanot seksistisen vitsin kertovalle keski-ikäiselle isällesi, että noin ei saa sanoa, se synnyttää vastareaktion: ainahan näin on sanottu!

Feministit ovat omalla tavallaan nykyajalle sama mitä punkkarit 1970-luvulla: tyyppejä, jotka kyseenlaistavat valtarakenteita ja haluavat muuttaa niitä haastamalla ihmiset ajattelemaan.

Kaiken tämän vuoksi myös tämän iltainen treffit 2.0 -esitys on mitä feministinen.

Siinä salassa pysyvien treffeillä olijoiden sukupuolilla ei ole merkitystä. Siinä kohdataan tuntematon ihminen ilman ennakkoasenteita ja kuulostellaan, millaisesta tyypistä siinä toisessa on kysymys. Siinä ei välitetä, onko salassa pysyvä ihminen mies, nainen tai jotain muuta, vaan jokainen saa päättää itse. Siinä mietitään, millaista valtaa jollakulla toisella voi olla toisen vartaloon.

Se on tasa-arvoa ja ihmisen kohtaamista ihmisenä. Se on mahdollistavaa eikä poissulkevaa.

Se on feminismiä.

Ja siksi en enää kursaile istuessani esityksen jälkeen juhlissa Vaginani äärellä.

Minä olen feministi. Miten kukaan empaattisena ja ajattelevana ihmisenä itseään pitävä voisi edes olla olematta?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Feminismi
 • Teatteri
 • Nyt
 • Jose Riikonen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  17 länsimetron varrella sijaitsevaa ravintolaa, joihin kannattaa pysähtyä

 2. 2

  Suomi mainittu! Amerikassa alkoi tällä viikolla Bachelor-ohjelman spin-off, jossa nähdään suomalainen Jenny Helenius – Näin hänelle kävi kilpailussa

 3. 3

  Millaista on aito kiinalainen ruoka ja mistä sitä Helsingissä saa? HS kävi tulokas­ravintolassa ja vanhassa klassikossa – muista myös nämä kahdeksan helmeä

  Tilaajille
 4. 4

  Tulossa teattereihin: Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä ja täysin överiksi vedetty 80-lukulainen toimintaleffa, jonka pääpahis on Adolf Hitler

 5. 5

  New York Times ilmoitti palkanneensa uuden toimittajan, internet selvitti hetkessä tyypin olevan ”avoin rasisti” ja ”natsien kaveri”, ja potkut tulivat samana päivänä – mutta onko hän kumpaakaan?

 6. 6

  Kiistanalainen päivitys sai yli miljoona Snapchatin käyttäjää liikkeelle – ”Kuinka monen pitää vihata uudistusta ennen kuin sitä harkitaan uudestaan?”

 7. 7

  Mistä vuonna 2017 puhuttiin ja mille vuonna 2017 naurettiin? Tässä on kaikki, mikä tästä vuodesta tarvitsee muistaa: Lennu, covfefe, kalsarikännit, Harvey-kissa...

 8. 8

  Feminismiä vastaan, poliittista korrektiutta vastaan: Tällainen on netistä nouseva uusi oikeisto, jonka Donald Trump vie Valkoiseen taloon

 9. 9

  Maailman paras teinisarja alkoi 15 vuotta sitten – Katsoin O.C.:n kokonaan läpi, ja kaiken tämän se kertoo teini-iän ongelmista

 10. 10

  Nolo Irc-Galleria-kuvasi saattaa nyt löytyä tästä suositusta blogista – soitimme tekijälle

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Suomi mainittu! Amerikassa alkoi tällä viikolla Bachelor-ohjelman spin-off, jossa nähdään suomalainen Jenny Helenius – Näin hänelle kävi kilpailussa

 2. 2

  17 länsimetron varrella sijaitsevaa ravintolaa, joihin kannattaa pysähtyä

 3. 3

  New York Times ilmoitti palkanneensa uuden toimittajan, internet selvitti hetkessä tyypin olevan ”avoin rasisti” ja ”natsien kaveri”, ja potkut tulivat samana päivänä – mutta onko hän kumpaakaan?

 4. 4

  Tulossa teattereihin: Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä ja täysin överiksi vedetty 80-lukulainen toimintaleffa, jonka pääpahis on Adolf Hitler

 5. 5

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 6. 6

  Millaista on aito kiinalainen ruoka ja mistä sitä Helsingissä saa? HS kävi tulokas­ravintolassa ja vanhassa klassikossa – muista myös nämä kahdeksan helmeä

  Tilaajille
 7. 7

  Testaa, kuinka haurasta maskuliinisuutesi on – Internetissä leviää uusin tapa vahvistaa omaa mieheyttään haukkumalla muita ”soijapojiksi”

 8. 8

  Maailman paras teinisarja alkoi 15 vuotta sitten – Katsoin O.C.:n kokonaan läpi, ja kaiken tämän se kertoo teini-iän ongelmista

 9. 9

  Nyt se on virallista: Taylor Swiftin hittikappaleen kertosäe on ”liian lyhyt, tavanomainen ja luovuutta vailla”, että se voisi edes olla plagiaatti

 10. 10

  Ihmisiä tappavat robottikoirat ovat Black Mirrorin pelottavimpia otuksia – maanantaina robottiyhtiö näytti, että jakso voi olla totta hyvin pian

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Testaa, kuinka haurasta maskuliinisuutesi on – Internetissä leviää uusin tapa vahvistaa omaa mieheyttään haukkumalla muita ”soijapojiksi”

 2. 2

  Tällainen on Barack Obaman virallinen muotokuva, joka sai internetin riemastumaan ja yleisön haukkomaan henkeä – Soitimme suomalaistaiteilijalle ja kysyimme, mikä kuvassa on niin hienoa

 3. 3

  Tästä on kyse Sinkkuelämää-faneja kuohuttavassa tosielämän vihanpidossa – ”Et ole ystäväni”, Kim Cattrall ilmoitti julkisesti Sarah Jessica Parkerille

 4. 4

  Pikatestissä Suomeen saapunut tuhatkiloinen sushijuna, jossa itsehillintä pettää ja itsensä voi syödä aivan liian täyteen

 5. 5

  New York Times ilmoitti palkanneensa uuden toimittajan, internet selvitti hetkessä tyypin olevan ”avoin rasisti” ja ”natsien kaveri”, ja potkut tulivat samana päivänä – mutta onko hän kumpaakaan?

 6. 6

  Suomen uskonnollinen tv aloitti ”konservatiiviset uutiset” – Katsoimme ne, ja yhtäkkiä huomasimme olevamme kaikkien Suomen alt-right-ryhmien keskipisteessä

 7. 7

  Suomi mainittu! Amerikassa alkoi tällä viikolla Bachelor-ohjelman spin-off, jossa nähdään suomalainen Jenny Helenius – Näin hänelle kävi kilpailussa

 8. 8

  Maailman paras teinisarja alkoi 15 vuotta sitten – Katsoin O.C.:n kokonaan läpi, ja kaiken tämän se kertoo teini-iän ongelmista

 9. 9

  Ihmisiä tappavat robottikoirat ovat Black Mirrorin pelottavimpia otuksia – maanantaina robottiyhtiö näytti, että jakso voi olla totta hyvin pian

 10. 10

  Maailmankuulun standup-koomikon uusi ohjelma käsitteli asekeskustelun typeryyttä samana päivänä, kun Floridassa tapettiin 17 ihmistä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Seksuaalisesta häirinnästä syytetty elokuvaohjaaja Lauri Törhönen Arto Nybergin ohjelmassa Ylellä: ”Siellä on ollut joku muu kuin minä”

 2. 2

  Hiihto-onnettomuuksia Alpeilla – Useita kuoli Ranskassa, kaksi pelastettiin lumivyörystä Sveitsissä

 3. 3

  Amerikkalaisen mielestä suomalainen on vauva

 4. 4

  Ilja Janitskin loi ja hylkäsi MV-lehden, ja nyt hän kääntää selkänsä sen kannattajille – ”Olen saanut tarpeekseni isänmaallisten skenestä, siitä pelleilystä”

  Tilaajille
 5. 5

  Vanhempia pyydettiin hakemaan lapset ”turvallisuuden takaamiseksi” aikaisin pois päiväkodista – sijaispula on äitynyt huomattavan pahaksi Helsingin päiväkodeissa

 6. 6

  Maailma kurkisti kuiluun Münchenin turvallisuus­konferenssissa – ”Ei ole kauheasti valoa”

 7. 7

  Yhdysvalloissa joka neljäs kauppakeskus saattaa sulkea ovensa lähivuosina, mutta Suomessa niitä rakennetaan jatkuvasti lisää – Voiko edessä olla pudotuspeli?

 8. 8

  ”Hänen kaatuessaan kuulin lapsen äänen huutavan: Äiti!” – Suomen vankileireillä jouduttiin näkemään sellaista, mitä kenenkään ei pitäisi nähdä, ja tutkijan mukaan se vaikuttaa meissä edelleen

 9. 9

  Venäjän varjoarmeija taistelee Syyriassa ilman että virallinen uhriluku kasvaa – asetelma sai Yhdysvallat tappamaan kymmeniä venäläisiä

 10. 10

  Tänään televisiossa: Silta-sarja päättyy – ja päätösjakso onnistuu vähän huijaamaan katsojia

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Amerikkalaisen mielestä suomalainen on vauva

 2. 2

  Ilja Janitskin loi ja hylkäsi MV-lehden, ja nyt hän kääntää selkänsä sen kannattajille – ”Olen saanut tarpeekseni isänmaallisten skenestä, siitä pelleilystä”

  Tilaajille
 3. 3

  Elintaso on Virossa nyt kuin Suomessa 1990-luvulla – näin keskiluokka elää Tallinnassa

 4. 4

  Valepoliiseja, asekauppaa ja kuolema – HS tutki, miten suomalainen liikemies ja entinen ministeri Suvi Lindén päätyivät Ugandaan ja mitä sen jälkeen tapahtui

  Tilaajille
 5. 5

  Vanhempia pyydettiin hakemaan lapset ”turvallisuuden takaamiseksi” aikaisin pois päiväkodista – sijaispula on äitynyt huomattavan pahaksi Helsingin päiväkodeissa

 6. 6

  Toimitusjohtajamme käytös on pitänyt sisällään nimittelyä, haukkumista, aiheettomia syytöksiä ja raivokohtauksia – Hallitus ei katso tarpeelliseksi puuttua tilanteeseen

 7. 7

  Ensimmäinen iso dopingkäry olympialaisissa? Venäläisen mitalistin näytteessä ”epäilyttävää”

 8. 8

  ”Mun unelmana on käydä Malediiveilla ennen kuin ne uppoaa” – HS vietti vuorokauden abien kanssa, jotka juovat ja tupakoivat vähemmän kuin yksikään aiempi sukupolvi

 9. 9

  Naisleijonissa kuohuu, tähtihyökkääjältä Jatkoajassa suoraa puhetta: ”Meidän kisoja ei tule pilaamaan kukaan, ei oma valmentaja tai kukaan ulkopuolinen”

 10. 10

  Venäjän varjoarmeija taistelee Syyriassa ilman että virallinen uhriluku kasvaa – asetelma sai Yhdysvallat tappamaan kymmeniä venäläisiä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pystytkö tähän hyppyyn? Jos et, kannattaa huolestua – ”Kolmi­kymppisenä on viimeinen hetki ruveta kuntoilemaan”

  Tilaajille
 2. 2

  Viime keväänä Zakarie Ali oli töissä Sörnäisten Alepassa, kun lippispäinen mies teki kahvihyllyllä yllättävän ehdotuksen – nyt 19-vuotias suomalainen on maailman kysytyimpiä muotinäytösmalleja

  Tilaajille
 3. 3

  Ihmiset pitävät lämpimänä jopa viittä ”varasuhdetta” siltä varalta, että parisuhde päättyisi – koskee niin sinkkuja kuin varattuja

 4. 4

  Onko puolisosi taipuvainen syrjähyppyyn? Tutkijat löysivät tiedostamattomia tapoja, jotka paljastavat alttiuden pettämiseen

 5. 5

  Amerikkalaisen mielestä suomalainen on vauva

 6. 6

  Maailmalla kohistaan nyt ”järisyttävältä” tuntuvasta uudesta orgasmista, mutta mikä ihme on kohdunkaula­orgasmi? Selvitimme

 7. 7

  ”Haluaisin suojella ihmisiä siltä, etteivät he itse mokaisi omia suhteitaan”, sanoo kokenut parisuhdekouluttaja, ja kertoo viisi olennaista rakastamisen taitoa

  Tilaajille
 8. 8

  Pääsin neljässä viikossa bikinikuntoon – näillä tehokkailla ohjeilla

 9. 9

  Naisleijonissa kuohuu, tähtihyökkääjältä Jatkoajassa suoraa puhetta: ”Meidän kisoja ei tule pilaamaan kukaan, ei oma valmentaja tai kukaan ulkopuolinen”

 10. 10

  Sissikoulutus on rankinta mitä armeija tarjoaa, mutta Jaakko Pessinen vain lihoi – miten selittyy mies, joka reuhtoo 45 vuotta metsässä ilman sairaspäiviä ja kaataa traktorin paljain käsin?

  Tilaajille
 11. Näytä lisää