Suomen uskonnollinen tv aloitti ”konservatiiviset uutiset” – Katsoimme ne, ja yhtäkkiä huomasimme olevamme kaikkien Suomen alt-right-ryhmien keskipisteessä

Kristillinen kanava TV7 on alkanut lähettää kerran viikossa konservatiivisia uutisia. Päävastuussa niistä ovat isä, poika ja Oikea Media.

Uutistenlukija aloittaa monotonisena.

”Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti torstaina pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi. Väyrynen ilmoitti myös eroavansa keskustasta, ellei häntä valita ensi kesän puoluekokouksessa Sotkamossa puheenjohtajaksi.”

Hän istuu studiossa jonka taustalla näkyy hämärtävä kaupunki.

Kaikki vaikuttaa päällisin puolin täysin normaalilta. Uutistenlukija on studiossa yksin, hänen viereensä heijastetaan näytölle satunnaisia kuvia.Lähetys alkaa pääaiheella, Paavo Väyrysen ilmoituksella pyrkiä keskustan uudeksi puheenjohtajaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ei mitään erikoista.

Paitsi että.

”Keskustalla on edessään vähintään parin vaalikauden mittainen korpivaellus vallan kammareiden ulkopuolella, analysoi perussuomalaisten entinen kansanedustaja Reijo Tossavainen”, uutistenlukija ilmoittaa.

”Kannatus on muutenkin nyt pohjalukemissa. Kun Väyrysen kansalaispuolue vie kannatuksesta osan, jää keskustalle enää 25–35 paikkaa. Se vie puolueen pitkäksi aikaa oppositioon, Tossavainen arvioi”, uutistenlukija päättää aiheen käsittelyn.

Politiikan tutkijan tai data-analyytikon sijaan analyysin Väyrysen ristiretkestä keskustan puheenjohtajaksi tarjoaa perussuomalaisten entinen kansanedustaja, jolla ei ole oikeastaan mitään tekemistä keskustan, Väyrysen tai kansalaispuolueen kanssa.

Mutta Väyrynen on tässä tarinassa merkityksellinen hahmo. Hänen poliittisen ylösnousemuksensa takana on ihmeellinen ihmisjoukko, joka on parsittu kasaan katkeroituneista keskustalaisista, maahanmuuton vastustajista ja uskonnollista höyryä voimanlähteenään käyttävistä konservatiivikristityistä.

Aivan sama kolmiyhteys löytyy tästä studiosta. Mutta palataan siihen myöhemmin.

Väyrysen mahdollisuuksien pohtimisen jälkeen siirrytään muihin aiheisiin. Ensin kerrotaan, että Göteborgissa asuvan maahanmuuttajaperheen 12-vuotias tyttö pakotettiin avioliittoon.

Kyse on alun perin viime kesänä ruotsalaisessa suuressa sanomalehdessä Göteborgs-Postenissa julkaistusta uutisesta, joka kertoo erittäin vakavasta tapauksesta. Avioliittoon pakotetulle tytölle syntyi lapsi, kun hän oli vasta 13-vuotias. Nopeasti hän tuli raskaaksi uudelleen. Tammikuussa asiasta tehtiin oikeuden päätös: lasten huoltajuus on hiljattain myönnetty isälle, jonka on kerrottu käyttäneen tyttöä seksuaalisesti hyväkseen.

Uutislähetys päättyy katsaukseen siitä, miten lainvastaisen sosiaalisen median sisällön kontrollointi on toteutunut Saksassa, jossa tuli vuoden alussa voimaan vihapuhetta sosiaalisessa mediassa suitsiva laki.

Uutistenlukija kuitenkin huomauttaa, ettei kaikkea vihapuhetta edes aiota suitsia.

”Uhkailu ja vihapuhe eivät näytä olevan ongelma kuitenkaan silloin, kun sen kohteena ovat kansallismieliset tai kristityt”, uutistenlukija kertoo.

Viimeistään tässä vaiheessa lähetystä normaaliuden tuntemukset alkavat karista.

Edellisen viikon lähetyksen pääaiheena on ollut 9-vuotias drag queen.

”Illinois Family -instituutin asiantuntija Laurie Higgins huomautti, että 50 vuotta sitten tällainen olisi ollut mahdotonta”, uutistenlukija kertoo.

Asiantuntijan edustama Illinois Family -instituutti on monille pelkkää valtamediaa seuraaville tuntematon. Kyseessä on äärikristillinen järjestö, jonka yhdysvaltalainen Southern Poverty Law Center on luokitellut homoja vastustavaksi viharyhmäksi.

Välissä Konservatiivisissa uutisissa luetaan perinteisiä politiikan uutisia. Kerrotaan esimerkiksi Ranskan presidentin Emmanuel Macronin BBC:lle antamasta haastattelusta, Tšekin presidentin Miloš Zemanin uudelleenvalinnasta ja Suomen presidentinvaalien gallupeista.

Uutistenlukija on Rami Ojares. Hän istuu TV7:n studiossa.


TV7 on suomalainen kristillisen televisiokanava, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2003 lähtien. Sunnuntaiaamuisin kanavia levottomasti vaihtavat ovat saattaneet törmätä sen muihin hittituotteisiin, kuten ohjelmiin Uskosta totta, Raamatun kertomuksia, Herra käyttää lääkäriä, Jumala puhuu, Tie on valmis!, Julistakaa ja Vanha Testamentti avautuu.

Niin sanottu taivaskanava nousi viime vuonna otsikoihin lähettämällä suorana uskonnollisen Nouse Suomi -tapahtuman, jossa alaikäiset tärisivät ja kaatuilivat yhdysvaltalaisen julkkispastorin Guillermo Maldonadon messutessa.

Tämän vuoden tammikuussa TV7 on laajentanut jälleen toimintaansa ja ottanut verkossa TV7 Plus -nettitelevisionsa ohjelmistoon uutiset.

Ei tosin mitkä tahansa uutiset, vaan kerran viikossa lähetettävät ”Konservatiiviset uutiset”.

Uutisista sanotaan TV7:n sivuilla seuraavasti:

”Monet kristityt ja muut perinteisten arvojen kannattajat ovat sitä mieltä, että valtamedia on etääntynyt tosiasioiden puolueettomasta raportoinnista. TV7:n Konservatiiviset uutiset tuovat esiin valtamedian vaikenemia tosiasioita ja näkökulmia.”

TV7:lla on kokemusta myös ”valtamediasta”.

Kanavan perustaja ja toimitus­johtaja on Martti Ojares, 75, uutisten­lukija Rami Ojareksen isä. Martti Ojares johtaa kanavaa vaimonsa Mirja Ojareksen kanssa.

Ennen uskonnollisen televisiokanavan perustamista Martti Ojares työskenteli pitkään media-alalla, siis ihan siellä huipulla. Hän oli mediajätti Sanoman varatoimitusjohtaja vuoteen 2002, ja jättäytyi eläkkeelle vuotta myöhemmin. Vanhoissa arkistokuvissa Ojares pitää takkia rennosti olan yli heitettynä kuin kokoomusmeemeissä ikään.

Nyt hän on siirtynyt rajan toiselle puolelle. Siis valtamediasta vaihtoehtomediaan.

”Haluamme avata sellaisia asioita, joista valtamedia vaikenee joko kokonaan tai osittain tai puhuu enemmän mielipiteitä kuin faktaa”, Ojares sanoo puhelimessa.

Hänen mukaansa 80- ja 90-luvulla Helsingin Sanomat oli ”aivan eri näköinen kuin nykyään, koska silloin puhuttiin faktaa, ei mielipiteitä”.

”Tänä päivänä se on mennyt siihen, että, voisiko sanoa Suomen kansan perinteet ja arvopohja, mihin uutiset ovat yleensä perustuneet, niin se on murtunut.”

Koska Ojareksen mielestä näin on käynyt, he TV7:llä ”haluavat antaa ihmisille tosia asioita ja faktoja, jotta ihmiset voivat muodostaa oman mielipiteensä”.

”Emme suolla ideologiaa vaan haluamme tuoda esille sitä, mikä valtamediasta on kadonnut.”

Ojares ottaa Konservatiivisten uutisten verrokiksi pääkanavalla lähetettävät Jerusalem studion ja Israel Newsin.

”Lähetämme niitä samasta syystä: voitte katsoa omasta lehdestä tai Yleltä kuinka vähän ylimalkaan niistä asioista raportoidaan. Se on alue, missä valtamedia aikalailla vaikenee.”

Ojareksen mukaan Konservatiiviset uutiset on vielä ”pilottikokeilu ja opiskelumoodissa, että nähdään miten tekniikka ja prosessi toimii”.

Päätöksiä mahdollisesta siirtymisestä pääkanavalle ja broadcast-televisioon ei ole, sanoo myös Ojaraksen poika ja Konservatiivisten uutisten vetäjä Rami Ojares, joka allekirjoittaa sähköpostinsa muodossa ”Рами Оярес / Небеса ТВ7”.

”Mietimme sitä myöhemmin palautteen mukaan. Ensi uutisista lähtien jakso menee kuitenkin myös arkistoon TV7.fi:n puolelle”, Rami Ojares sanoo.

Hänen mukaansa uutisista saatu palaute on ollut pääasiassa positiivista – joskin palautteen määrä on ollut vielä vähäinen. Isä-Ojareksen mukaan Konservatiivisia uutisia ei ole vielä mainostettu millään tavalla.

”Yksittäishenkilöt ovat saattaneet olla huolissaan, etteivät uutiset vain ole sellaisia, että sieltä tulisi rasistisia tai muita ei-haluttavia äänenpainoja. Olen koettanut vakuuttaa, että huoleen ei ole aihetta”, Rami Ojares sanoo.

Hän toistaa jotakuinkin samat sanat kuin isänsä: koska TV7 on kristillinen kanava, jossa ”monille katsojille tärkeitä ovat perinteisemmät arvot, joiden he kokevat jääneen alakynteen, koetamme tehdä uutisia konservatiivisesta näkökulmasta”.

”Monesti kun tehdään uutisia valtamediassa tai vaihtoehtomediassa niin siinä on helposti lähtökohta tai näkökulma, että tämä juttu on hyvä ja tämä paha. Tulee arvoarvostelmaa helposti.”

Ojareksen mukaan ”tuntuu että liberaalit, feministiset ja kulttuurivasemmistolaiset näkökulmat ovat ottaneet johtavan paikan Suomessa ja länsimaisessa mediassa”.

”Pyrimme objektiiviseen ja asianmukaiseen asioiden esiintuomiseen ja tarkasteluun.”

Epäselväksi jää kuitenkin, miten ”konservatiivinen näkökulma” ei ole vain jälleen yksi näkökulma.

Rami Ojares ja TV7 eivät kuitenkaan yksin vastaa Konservatiivisista uutisista. TV7:n sivuilla kerrotaan, että uutisohjelma tehdään ”TV7:n ja Oikean Median yhteistyönä”.

Oikea Media on viime vuoden alussa Suomeen isolla kohinalla perustettu ”konservatiiviseksi vaihtoehtomediaksi” itsensä luokitteleva julkaisu.

Muun muassa Helsingin Sanomia ja Yleä arvosteleva Oikea Media perustettiin antamaan ääni ”hiljaiselle enemmistölle”. Käytännössä se siis tarjoaa esimerkiksi maahanmuuton arvostelua ja homoliittojen vastustamista.

Julkaisu ei ole sitoutunut Journalistin ohjeisiin, mutta se on kertonut noudattavansa journalistien etiikkaa. Sama pätee isä ja poika Ojareksen mukaan Konservatiivisiin uutisiin.

”Olemme kristillinen toimija eli tavoite on totuus. Kuten Jeesus sanoi olevansa totuus ja elämä. Pohjimmiltaan kyse on siitä, että ihmiset saisivat tietää totuuden”, Martti Ojares sanoo.

”Ymmärtäisin niin, että se on journalistillekin pyhä asia, että kerrotaan asiat, jotka uskotaan todeksi.”

Rami Ojares puolestaan sanoo sitoutuvansa mielellään ”kaikkiin hyviin tapoihin”.

”Minusta on kuitenkin hiukan hupsua miettiä, teemmekö virallisia sitoumuksia tahoon, joka on isompien lehtitalojen muodostama orgaani”, sanoo Ojares ja viittaa Julkisen sanan neuvostoon.

Markkinointi&Mainonta-lehden haastattelussa silloinen päätoimittaja Marko Hamilo kertoi Oikean Median olevan toisessa päässä vaihtoehtomedioiden jatkumoa kuin MV-lehti. Hamilo nimitti MV-lehteä ”vaihtoehtomedioiden Seiskaksi”.

”Oikea Media on oman genrensä Suomen Kuvalehti. Pyrimme asialliseen tyyliin, hillityn konser­vatiiviseen ulkoasuun, huoliteltuun kieleen ja faktojen tarkistamiseen sekä lähdekritiikkiin”, Hamilo sanoi M&M:lle.

Muun muassa Suomen Kuvalehteen ja Helsingin Sanomiin urallaan tiedejuttuja kirjoittanut Hamilo tunnetaan maahanmuuttoa arvostelevista kirjoituksistaan. Vuonna 2015 häneltä julkaistiin perussuomalaisten perustaman ajatushautomon Suomen Perustan kustantama teos Punavihreä kupla: perussuomalaiset ja media.

Siksikään varmaan kenellekään ei tullut yllätyksenä, kun Hamilo yllättäen osallistui Hommaforumilla juuri Oikean Median lanseeraamista käsitelleeseen ketjuun, nimimerkillä Pakkoanonyymi.

”Vastaus #169 : 27.03.2017, 13:14:31 »

Olen Marko Hamilo, Oikean Median päätoimittaja.

Olen aiemmin valtamediassa työskennelleenä ja valtamedialle avustajana juttuja myyneenä vältellyt Homma-näkyvyyttää ja siksi tuo Pakkoanonyymi-nikki.

Tarkoitus oli ehtiä osallistumaan Homman keskusteluihin jo aiemmin, mutta tässä on ollut melkoinen työ saada media liikkeelle.”Alun jälkeen Oikean Median keräämä huomio on ollut vähäisempää.

Alkuperäisistä kolmesta omistaja kirjailija Joonas Konstig ilmoitti viime vuoden huhtikuussa, että hänen ja Oikean Median tiet ovat eronneet.

”Lehti, jolle lopulta annettiin nimeksi Oikea Media, ei sitten valmistuttuaan ollutkaan sellainen, josta minä itse visioin”, Konstig kertoi lyhyessä blogikirjoituksessaan.

Konstig on tullut tunnetuksi provosoivana keskustelijana, joka vastustaa muun muassa homoliittoja ja maahanmuuttoa. Joku Oikean Median sisällössä ei ollut silti hänen toivomansa mukaista, tarkemmin hän ei ole asiaa halunnut avata.

Sittemmin myös Hamilo on väistynyt päätoimittajan paikalta. Hän työskentelee yhä Oikeassa Mediassa.

Hamilon tilalle päätoimit­tajaksi tuli alku­peräisistä omistajista kolmas, Jukka-Pekka Rahkonen.

Rahkosen myötä Konservatiivisten uutisten ympärille kietoutuu kolmas vaihtoehtoisen oikeiston merkittävä ryhmittymä, sillä hänet tunnetaan ensisijaisesti media-alalla työskentelyn sijaan erityisesti tasa-arvoista avioliittolakia vastustaneen Aito avioliitto -kansalaisaloitteen toisena alullepanijana.

Oikea Media on jatkanut päivittäistä julkaisuaan yli vuoden ajan, ja linjaksi näyttää vakiintuneen juuri ”homo- ja transpropagandan” vastustaminen ja erityisesti muslimien sekä maahanmuuttajien epäiltyjen rikosten uutisoiminen.

Blogeja sivustolle kirjoittavat muun muassa valtamedian toimia säännöllisesti arvosteleva Reijo Tossavainen, miesten tasa-arvon ajajaksi itseään kutsuva Henry Laasanen ja perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko.

Osa etusivulla olevista uutisista on tuttuja viime viikkoina lähetetyistä Konservatiivisista uutisista. Niistä, joita Oikea Media tekee yhteistyössä TV7:n kanssa.

Kuinka yhteistyö oikein toimii? Rami Ojares sanoo tuntevansa Marko Hamilon ja Jukka-Pekka Rahkosen, joka on tehnyt aikoinaan töitä myös TV7:lle.

”Henkilösuhteet olivat olemassa ja nähtiin yhteistyökuvion mahdollisuus”, Ojares sanoo.

”Heillä on jonkinlainen uutistoimitus, ja he tekevät sen verran materiaalia, että voivat toimittaa kerran viikossa kiinnostavimmat uutisaiheet.”

Ojareksen mukaan päätäntävalta uutisista on kuitenkin TV7:lla.

”Voimme täysin vapaasti katsoa, onko tarjottu kattaus hyvä. Pikkaisen olen jo sanonut, että haluaisin monipuolisempaa tarjontaa.”

Oikean Median päätoimittaja Jukka-Pekka Rahkonen ei halunnut antaa haastattelua ollenkaan.

”Koska en ole koskaan lukenut Nyt-liitteestä ensimmäistäkään asiallisesti toimitettua juttua, niin en anna haastattelua”, Rahkonen kirjoittaa Australiasta lähettämässään sähköpostissa.

Helsingin Sanomat ja Nyt.fi kuuluvat Sanoma-konserniin. Otsikkoa muokattu 9.2. kello 15.05: Otsikon alussa luki alun perin ”Suomen uskovaisten TV”, joka muutettu muotoon ”Uskonnollinen TV”. Kello 15.19 lisätty alkuun vielä ”suomalainen”.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Saksan suuret TV-kanavat ostivat oikeudet suomalaiseen hittisarjaan ja tekivät siitä oman versionsa, joka on identtinen – lukuun ottamatta tapaa, jolla käydään vessassa

 2. 2

  Anna Abreu vaihtoi nimensä Abreuksi ja tyhjensi Instagram-tilinsä, ja se oli täysin hänen oma ideansa – Nyt hän ”ei varo sanomisiaan”, mutta mitä se tarkoittaa?

 3. 3

  Suuri ketjukahvilatesti: Veimme kaksi kahvien asiantuntijaa arvioimaan Helsingin keskustan ketjukahvilat – Tässä ovat paikkojen hyvät ja huonot puolet

 4. 4

  Suomalaiskuvaajan kuvat yhdestä saaresta Lapissa nousivat viraalihitiksi maailmalla – eikä ihme, sillä ne näyttävät täydellisesti Suomen luonnon upeuden

 5. 5

  Tätä lähes 100 vuotta vanhaa kuvaa pidetään nyt maailman vanhimpana meeminä – ja se osoittaa täydellisesti, ettei huumorimme ole muuttunut ollenkaan

 6. 6

  Kaikki, siis kaikki pelaavat nyt Fortnitea – ja tämä teini jatkoi pelaamista samalla kun pyörremyrsky tuhosi naapuruston

 7. 7

  ”On huolestuttavaa, kun ihmiset puhuvat Paperi T:lle eivätkä minulle”, sanoo Henri Pulkkinen, josta kohkattiin pari vuotta sitten kaikkialla – Missä hän on oikein ollut?

 8. 8

  Näin Juhana Helmen­kalastajasta tuli Suomen tv-viihteen vihatuin tyyppi täsmälleen samasta syystä kuin 15 vuotta aiemmin

 9. 9

  Kallion Populus on auki kellon ympäri, ja tältä näyttää päättymätön juhla – Kaljankaltainen kannattelee juhlijoita aamuyön tunnit, ja välillä oli tulla turpaan

  Tilaajille
 10. 10

  Legendaarinen Noidan käsikirja on järkyttänyt kokonaisia sukupolvia Suomessa tarinoillaan – Luimme kirjan ja kokosimme sen kamalimmat hetket, jotka painuivat mieleen jo lapsena

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Saksan suuret TV-kanavat ostivat oikeudet suomalaiseen hittisarjaan ja tekivät siitä oman versionsa, joka on identtinen – lukuun ottamatta tapaa, jolla käydään vessassa

 2. 2

  Suomalaiskuvaajan kuvat yhdestä saaresta Lapissa nousivat viraalihitiksi maailmalla – eikä ihme, sillä ne näyttävät täydellisesti Suomen luonnon upeuden

 3. 3

  Anna Abreu vaihtoi nimensä Abreuksi ja tyhjensi Instagram-tilinsä, ja se oli täysin hänen oma ideansa – Nyt hän ”ei varo sanomisiaan”, mutta mitä se tarkoittaa?

 4. 4

  Suuri ketjukahvilatesti: Veimme kaksi kahvien asiantuntijaa arvioimaan Helsingin keskustan ketjukahvilat – Tässä ovat paikkojen hyvät ja huonot puolet

 5. 5

  Legendaarinen Noidan käsikirja on järkyttänyt kokonaisia sukupolvia Suomessa tarinoillaan – Luimme kirjan ja kokosimme sen kamalimmat hetket, jotka painuivat mieleen jo lapsena

 6. 6

  Kaikki, siis kaikki pelaavat nyt Fortnitea – ja tämä teini jatkoi pelaamista samalla kun pyörremyrsky tuhosi naapuruston

 7. 7

  Tätä lähes 100 vuotta vanhaa kuvaa pidetään nyt maailman vanhimpana meeminä – ja se osoittaa täydellisesti, ettei huumorimme ole muuttunut ollenkaan

 8. 8

  Helsingin ensimmäinen vegaaninen lippakioski sai luvan alkaa myydä alkoholia terassillaan – ja se voi olla jopa historiallinen hetki

 9. 9

  Vuoden suurin tv-ilmiö alkaa sunnuntaina, kun Westworld palaa uusin jaksoin – nyt on viimeinen hetki kerrata henkilöt, juonenkäänteet ja mitä odottaa

 10. 10

  Näin Juhana Helmen­kalastajasta tuli Suomen tv-viihteen vihatuin tyyppi täsmälleen samasta syystä kuin 15 vuotta aiemmin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Näin Juhana Helmen­kalastajasta tuli Suomen tv-viihteen vihatuin tyyppi täsmälleen samasta syystä kuin 15 vuotta aiemmin

 2. 2

  Tätä lähes 100 vuotta vanhaa kuvaa pidetään nyt maailman vanhimpana meeminä – ja se osoittaa täydellisesti, ettei huumorimme ole muuttunut ollenkaan

 3. 3

  Tämä kuva pöllöistä tuijottamassa toimiston ikkunasta sisään riitti täyttämään Twitterin pöllövitseillä – eikä se ole ihme, koska kuva on upea

 4. 4

  Saksan suuret TV-kanavat ostivat oikeudet suomalaiseen hittisarjaan ja tekivät siitä oman versionsa, joka on identtinen – lukuun ottamatta tapaa, jolla käydään vessassa

 5. 5

  Legendaarinen Noidan käsikirja on järkyttänyt kokonaisia sukupolvia Suomessa tarinoillaan – Luimme kirjan ja kokosimme sen kamalimmat hetket, jotka painuivat mieleen jo lapsena

 6. 6

  Kallion Populus on auki kellon ympäri, ja tältä näyttää päättymätön juhla – Kaljankaltainen kannattelee juhlijoita aamuyön tunnit, ja välillä oli tulla turpaan

  Tilaajille
 7. 7

  Suomalaiskuvaajan kuvat yhdestä saaresta Lapissa nousivat viraalihitiksi maailmalla – eikä ihme, sillä ne näyttävät täydellisesti Suomen luonnon upeuden

 8. 8

  Supertähti Ed Sheeranin henkivartija liittyi Instagramiin, ja hänestä tuli sensaatio – ja aivan syystä, sillä vartija ei kunnioita staraa liiaksi ja se näkyy kuvissa

 9. 9

  Kaikki maailman väittelyt voidaan ilmaista tällä viime viikkojen hittimeemillä – ja se on mahtavaa, koska kuvasarjoista todella oppii asioita

 10. 10

  Mitä jos luotettavuutesi pisteyttäisiin, ja saisit edullisempia lainoja, parempia hotellihuoneita ja vip-kohtelun lentokentällä? Kiinassa tämä on todellisuutta ja ihmiset pitävät siitä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Ammattikorkeakouluihin haetaan vilpillä sisään Helsingissä, helposti – ”Koe mittaa enemmänkin kykyä olla epärehellinen kuin oikeaa osaamista”

 2. 2

  Saksa huolestui muslimi­maahanmuuttajien juutalais­vastaisuudesta – keskitysleiri­sanoituksista tunnetun hip hop -duon palkitseminen nosti myrskyn

 3. 3

  Paavo Väyrynen yllättää jälleen: Kertoo vetäytyvänsä keskustan puheenjohtajakisasta

 4. 4

  Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen: Suomeen tarvitaan vanhempien kansanliike, jos emme halua menettää lapsiamme peliriippuvuudelle

 5. 5

  Tasavallan presidentti nimitti kaksi professoria korkeimman oikeuden tuomareiksi

 6. 6

  Espoolainen Jorma Järvinen istuskeli kaikessa rauhassa omakotitalonsa portailla, kun metsästä astui esiin kauris jouluvalot päässään

 7. 7

  1900-luvun alun talot ovat energia­tehokkaampia, kestävämpiä ja terveellisempiä kuin uusilla menetelmillä rakennetut, väittää radikaali arkkitehtiviisikko

 8. 8

  ”Tämä minun elämäni nyt meni näin” – Yli tuhat HS:n lukijaa kertoi, miltä lapsihaaveiden kariutuminen tuntuu ja kuinka tuskasta pääsee yli

  Tilaajille
 9. 9

  Halparuokaketjut Lidl ja Aldi alkoivat rakentaa kerrostaloja laatikkomyymälöiden päälle Berliinissä – voisiko idea toimia myös Suomessa?

 10. 10

  ”Yksi kaveri oli kaivanut mikrofilmillä olleen vanhan gradun toisesta yliopistosta ja vaihtanut lauserakenteita” – plagioituja tutkielmia paljastuu joka vuosi, vaikka opettajien apuna on järeät vilppiskannerit

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen: Suomeen tarvitaan vanhempien kansanliike, jos emme halua menettää lapsiamme peliriippuvuudelle

 2. 2

  Saksan suuret TV-kanavat ostivat oikeudet suomalaiseen hittisarjaan ja tekivät siitä oman versionsa, joka on identtinen – lukuun ottamatta tapaa, jolla käydään vessassa

 3. 3

  Eteläsuomalainen pariskunta syytteessä alle kouluikäisen lapsensa törkeästä pahoinpitelystä – epäilyt paljastuivat, kun perhe oli lähdössä pitkälle purjehdukselle

 4. 4

  Onnistujia yhdistää yksi olennainen piirre, ja psykologi Satu Kaski löysi sen – Nyt hän kertoo, mitä ominaisuuksia kannattaa kehittää, jos haluaa menestyjäksi

  Tilaajille
 5. 5

  Ammattikorkeakouluihin haetaan vilpillä sisään Helsingissä, helposti – ”Koe mittaa enemmänkin kykyä olla epärehellinen kuin oikeaa osaamista”

 6. 6

  Turun puukottajan kuulemisesta tuli hyvin sekava – Bouananen käytöksestä voi tehdä muutaman päätelmän siitä, millainen ihminen salissa istui

 7. 7

  Ranskalainen parisuhde eroaa suomalaisesta, koska puoliso menee lasten edelle eikä uskottomuutta tuomita – kirjailija Helena Liikanen-Renger kertoo, mitä parisuhteen salaisuuksia voimme oppia ranskalaisilta

  Tilaajille
 8. 8

  ”Juoksin kotiin mielessäni kuolleet hevoset ja päätön nainen” – Helsinkiläisnaisen jäämistöstä paljastui ennennäkemättömiä kuvia Helsingin valtauksesta 1918

 9. 9

  Tutkimus osoitti ylivertaisuus­vinouman pätevän myös politiikkaan: Mitä vähemmän ihminen tajuaa aiheesta, sitä enemmän hän luulee tietävänsä

 10. 10

  Taksien hinnoittelu vapautuu, Trafi julkaisi esimerkkihinnaston – onnistuuko sinulta tämän taulukon lukeminen aamuyön taksijonossa?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Näin Juhana Helmen­kalastajasta tuli Suomen tv-viihteen vihatuin tyyppi täsmälleen samasta syystä kuin 15 vuotta aiemmin

 2. 2

  Tämä maatila ehti olla saman suvun hallussa 300 vuotta – nyt Vantaa saa pakkolunastaa alueen tonttimaaksi

 3. 3

  Eteläsuomalainen pariskunta syytteessä alle kouluikäisen lapsensa törkeästä pahoinpitelystä – epäilyt paljastuivat, kun perhe oli lähdössä pitkälle purjehdukselle

 4. 4

  Onnistujia yhdistää yksi olennainen piirre, ja psykologi Satu Kaski löysi sen – Nyt hän kertoo, mitä ominaisuuksia kannattaa kehittää, jos haluaa menestyjäksi

  Tilaajille
 5. 5

  ”Ei 20 vuotta sitten ollut sen näköisiä hampaita” – Purentaelimistön vaivat ovat lisääntyneet huimasti, sanoo hammasasiantuntija, ja syy on kahdessa isossa muutoksessa

  Tilaajille
 6. 6

  Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen: Suomeen tarvitaan vanhempien kansanliike, jos emme halua menettää lapsiamme peliriippuvuudelle

 7. 7

  Tippuri yleistyy nuorten keskuudessa – ”Kukaan ei tunnista muita odotushuoneessa, ja kaikki ilmoittavat olevansa saman henkilön vakituinen seksikumppani”

 8. 8

  Tätä lähes 100 vuotta vanhaa kuvaa pidetään nyt maailman vanhimpana meeminä – ja se osoittaa täydellisesti, ettei huumorimme ole muuttunut ollenkaan

 9. 9

  Venäjän vaatimus Syyriaan tehtyjen iskujen tuomitsemiseksi sai laihan kannatuksen YK:n turvaneuvostossa – Yhdysvallat: Olemme valmiita uuteen iskuun

 10. 10

  Lukuisten autoilijoiden pihoilla kytee tuhansien eurojen vakuutus­pommi – heitä ei voi varoittaa, sillä käytännössä kukaan ei tiedä, keitä he ovat

 11. Näytä lisää