Aikuiset kiinnittävät Tanhupallossa huomion aivan vääriin asioihin, mutta lapset rakastavat hahmoa – Nyt Kiti Kokkonen kertoo, miten syntyi uusi Putous-suosikki

Kiti Kokkonen on näytellyt työkseen suurimman osan 2000-luvusta ja esiintynyt ensimmäisen kerran elokuvassa jo 1980-luvulla. Silti hänestä tuli koko kansan suursuosikki vasta alkaessaan esittää viisivuotiasta lasta MTV3:n lauantai-illoissa.

Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, päivittelee viime päivien kiireistä aikataulua.

Ei sillä, että siinä olisi hänelle enää edes mitään uutta.

Tätäkin haastattelua varten on yritetty löytää sopivaa aikaa usean viikon ajan, mutta helppoa se ei ole ollut. Nyt aikaa on löytynyt tunti, sekin maskeerauksen ja seuraavan sketsin harjoittelun välissä. Kokkonen istuu Putous-studion maskeeraushuoneen tuolissa, ja kuvaaja napsii kuvia, kun Kokkosen meikkiä viimeistellään.

Suurin osa Kokkosen viikosta kuluu Putous-harjoituksiin. Ohjelman on tarjottava joka lauantai miljoonalle katsojalle puolitoista tuntia uutta materiaalia. Jaksoissa suurin huomio keskittyy sketsihahmokilpailuun. Siinä Kokkosen hahmo, viisivuotias pikkutyttö Tanhupallo on ollut koko kauden suurin puheenaihe.


Se ei varsinaisesti vähennä Kokkosen kiireitä.

Harjoitusten ulkopuolinen aika onkin kulunut lähinnä tämän jutun kaltaisissa haastatteluissa. Viime viikkoina Kokkonen on ollut muun muassa Ilta-Sanomien, Iltalehden, Annan ja Avun kansissa. Kotona hän on saanut jo kuulla kommentteja jatkuvasta mediahuomiosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Olin jutellut monien Putous-näyttelijöiden kanssa ennen kauden alkua, ja ohjelman tekijätiimi on kertonut avoimesti, miten paljon tämä vie aikaa. Silti oli yllätys, miten kova tahti täällä todella on. Olen huomannut, että minulla alkaa tulla muistikapasiteetti vastaan. Tulee niin paljon uutta koko ajan, että asiat eivät meinaa pysyä enää päässä”, Kokkonen kertoo.

Oma huolensa on vielä se, että Kokkonen on jännittänyt jokaista Putous-esiintymistä paljon. Viime viikolla jännitys vihdoin väistyi ja Kokkonen pystyi keskittymään nauttimiseen.

”Nyt tulee jo sitten jo haikeus. Jäljellä on enää kaksi jaksoa.”

Putoukseen pääseminen on ollut Kokkosen haave vuosien ajan.

Se on hieman yllättävää.

Putousta on ollut helppo pitää ohjelmana, johon pääsemisestä haaveilevat ensisijaisesti vasta uransa alussa olevat lupaavat näyttelijät. Heille Putouksessa esiintyminen voi olla ponnahduslauta suuriin elokuvarooleihin ja esimerkiksi omaan tv-ohjelmaan.

Kokkonen sen sijaan on 43-vuotias pitkän linjan näyttelijä, joka on toiminut helsinkiläisen Suomen Komediateatterin taiteellisena johtajana vuodesta 2010.

Ohjaaja Ere Kokkosen ja näyttelijä Titta Jokisen tytär on halunnut lapsesta lähtien näyttelijäksi. Jo vuonna 1983 hän esiintyi tv-elokuvassa Kolme mummoa ja samana vuonna tv-sarjassa Tavataan Karppisilla. Lyhyesti Kokkonen on nähty myös parissa Ere Kokkosen ohjaamassa Uuno Turhapuro -elokuvassa.

Vanhemmat eivät patistelleet Kokkosta näyttelijäksi, päinvastoin. Kokkonen alkoi itse epäillä, onko hän sopiva alalle, kun ei päässyt Kallion ilmaisutaitolukioon.

Niinpä hän hylkäsi ajatukset näyttelijän työstä, ja siirtyi aikuisena mainosalalle. 2000-luvun alussa hän päätti yrittää uudelleen teatterimaailmaa ja pääsi Helsingin Ylioppilasteatteriin. Siitä lähtien Kokkonen on työskennellyt teatterimaailmassa.

Vaikka Kokkosen vanhemmat ovat tunnettuja nimiä, häntä ei ole koskaan urallaan mainittavasti syytetty vanhemmilta saadusta avusta. Satunnaisia juoruja hän on kuullut, mutta suoria syytöksiä hyvin vähän.


Kokkonen johtaa nykyisin isänsä perustamaa Suomen Komediateatteria, mutta alun perin hän haki teatteriin näyttelijäksi isältään salaa.

”Muistan isäni ilmeen, kun tulin pääsykokeisiin. Se oli yllättynyt. Olen jälkeenpäin tajunnut, että isänikin varmasti jännitti, mitä kaikki ajattelevat, kun tulen sinne.”

Kokkonen sanoo, että puhuu nykyään paljon ammatillisista asioista äitinsä kanssa. Hän uskoo, että sama tilanne olisi myös isän kanssa, jos hän olisi vielä elossa. Ere Kokkonen kuoli vuonna 2008.

”Isäni ei ollut mikään kehujen jakelija, mutta hän sanoi kaksi kertaa todella tärkeät kannustavat sanat. Ensimmäinen kerta oli, kun hän kävi katsomassa Ylioppilasteatterissa ensimmäisen esitykseni ja totesi, että ’Hieno juttu’. Toinen oli vähän ennen hänen menehtymistään. Se ei liittynyt mihinkään työtilanteeseen, vaan silloin tulivat vain oikeat sanat oikealla hetkellä.”

Pitkän tien Putoukseen kulkeneen Kokkosen haave ohjelmaan pääsystä toteutui, kun häntä oli pyydetty ohjelman koe-esiintymiseen.

Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun hänelle soitettiin ohjelmasta. Kokkosta oli pyydetty jo edellisen kauden koe-esiintymiseen, mutta silloin hän ei pystynyt osallistumaan, koska oman Myydään 3h+k -näytelmän aikataulut menivät ristiin Putouksen kanssa. Kokkonen toivoi, että hänelle soitettaisiin vielä uudestaan, ja niin myös kävi.

”Silti menin siitä puhelusta niin paniikkiin, että sanoin haluavani miettiä asiaa yön yli. Mieheni sanoi, että olen hullu, jos en nyt mene.”

Putoukseen pääsemisestä Kokkonen on haaveillut, koska on sitä katsoessaan tuntenut ”positiivista kateutta”. Lisäksi hän halusi päästä kokeilemaan jotain uutta, mitä on pyrkinyt tekemään koko uransa ajan.

Kokkosella on paljon kokemusta sketsiviihteestä esimerkiksi revyiden muodossa, mutta Putouksesta tuttua improvisaatiota hän ei ollut tehnyt koskaan ennen.

Vaikka Kokkosen Tanhupallo-hahmosta on puhuttu koko alkuvuoden ajan, ei Kokkonen ole omien sanojensa mukaan huomannut, että ihmiset olisivat hänestä itsestään sen enempää kiinnostuneita kuin aiemmin.

Ei hän edes kaipaa itselleen huomiota tai lisänostetta henkilökohtaiselle uralleen Putouksen jälkeen. Jos huomiota tulee, hän toivoo sen suuntautuvan johtamaansa teatteriin.

”En näyttele siksi, että joku tykkäisi minusta. Riittää, että tekemästäni työstä pidetään”, Kokkonen sanoo.

Juuri niin on tänä talvena käynyt.

Kokkosen sketsihahmo, sympaattinen ja pikkuvanha viisivuotias Tanhupallo-tyttö on ollut ensiesiintymisestään lähtien kauden kiistaton ykkössuosikki. Ainakin jos uskoo iltapäivälehtien järjestämiin äänestyksiin aiheesta. Nyt Kokkosen lisäksi sketsihahmokilpailussa ovat jäljellä Ernest Lawsonin Ansa Kynttilä ja Alina Tomnikovin Kikka Vaara.

Kun Kokkonen meni Putouksen koekuvauksiin, hän ei ajatellut esiintyvänsä ohjelmassa Tanhupallona. Kokkosella oli mielessään aivan toisenlainen, omasta mielestään mahtava hahmo, mutta tuotantotiimi ei innostunut siitä.

”Minulta kysyttiin, onko minulla jotain muuta, ja silloin esitin lapsihahmon.”

Lapsen esittäminen on Kokkoselle tuttua. Hän on aikaisemminkin esiintynyt lapsena teatterissa ja ääninäytellyt lasten roolia. Pyrkiessään Teatterikorkeakouluun ensimmäistä kertaa hän oli kehitellyt pikkuvanhan lapsihahmon, joka oli kuitenkin paljon Tanhupalloa yksinkertaisempi.

”Tanhupallo on ikään kuin osa minua. Siitä se syntyi”, Kokkonen kertoo.

Tanhupallossa parasta on hänen mielestään se, että lapsihahmo pystyy sanomaan vakaviakin asioita, eikä niistä tule ikävä olo. Yhdessä Putouksen jaksossa Tanhupallo luki ”uutisia” ja totesi, etteivät aikuiset oikeastaan tunnu edes tajuavan yhteiskunnallisia asioita, joista ovat niin huolissaan. Studioyleisö nauroi hervottomasti.


Jos saman asian olisi sanonut aikuinen, se ei olisi ollut ollenkaan hauskaa.

”Tanhupallo voi esimerkiksi sanoa, että ei saa kiusata, ja ihmiset saattavat oikeasti jäädä miettimään asiaa. Jos sanoisin tässä haastattelussa, että kiusaamiseen pitää puuttua, ei sillä ole ollenkaan samanlaista merkitystä.”

Toki hahmosta pidetään myös siksi, että se on lapsi.

”Jos hahmona on lapsi tai eläin, ihmiset eivät voi suuttua – tai ainakaan suurin osa. Olen minäkin saanut palautetta, että Tanhupallo on ihan paska.”

Putouksen toisella tuotantokaudella Riku Niemisen näyttelemä Munamies nousi voittoon samalla reseptillä. Kokkonen on saanut kuulla paljon Tanhupallon ja Munamiehen yhteneväisyyksistä ja sanoo ymmärtävänsä kommentit, vaikkei etukäteen ollut ajatellut, että hahmoissa oli jotain samaa.

Lisäksi Tanhupallossa ihastuttaa sen upea ääni. Alla olevalla videolla Kiti Kokkonen kertoo, miten Tanhupallon ääni syntyy.


Suosio on tuonut myös kysymyksiä, joihin Kokkonen ei ole ollut erityisen kiinnostunut vastaamaan.

”Moni on kysynyt, onko minulla ollut ulkonäköpaineita näyttelijän työssä. Se kysymys on ärsyttänyt, koska en ymmärrä sitä. Miten voisi olla? Enhän näyttele itseäni, vaan näyttelen roolihahmoa. Miten ulkonäköni liittyy siihen?”

Toinen asia on jatkuva keskustelu Kokkosen pituudesta, joka jos ei ihan ärsytä, ainakin hämmentää Kokkosta.

”Haluaisin ajatella, että olisi keskitytty enemmän sisältöön kuin siihen, minkä pituisia tai kokoisia ihmiset ovat. Ymmärtäisin, jos olisi kaksi päätä tai salainen häntä. Sitten voitaisiin puhua ulkonäöstä.”

Sekin on Kokkosesta hämmentävää, että ihmiset kehuvat hänen rohkeuttaan, kun hän on ”uskaltanut laittaa itsensä peliin ja pukea balettiasun päälleen”. Ihan kuin se olisi asia, jota pitäisi hävetä, Kokkonen ihmettelee.

”Yhdessä kolumnissa kirjoitettiin, että Tanhupallo on nerokas kannanotto ylipainoisista lapsista. Tulin siitä todella surulliseksi. En ole missään vaiheessa ajatellut näytteleväni ylipainoista lasta, vaan lasta. Jos olen lyhyt ja pyöreä, ei se tarkoita, että hahmoni olisi jotenkin karikatyyri.”

Kokkosen mainitsema kolumni on Helsingin Sanomissa julkaistu urheilulääkäri Pippa Laukan kolumni ”Putouksen uusi hahmo Tanhupallo on surullisen osuva”.

Kohta Kokkosen Putous-kiireet ovat ohi. Riippuu paljon hänestä itsestään, mitä se tarkoittaa Tanhupallon tulevaisuuden kannalta.

Vaikka Tanhupallo ei voittaisi sketsihahmokilpailua, on jo varmaa, että kysyntää hahmolle riittäisi erilaisissa tilaisuuksissa ja juhlissa. Kokkonen ei ole silti innostunut viemään Tanhupalloa kaikkialle.

”Sitä paitsi Tanhupallo on vain viisi, eihän se jaksa edes kaikkea”, Kokkonen sanoo ja virnistää.

Kieltämättä Tanhupallossa on jotain, mikä elää Kokkosen sisällä kuin omaa elämäänsä.

”Tämä kuulostaa ihan hassulta... Olin suunnitellut ensi jaksoon Tanhupallolle ihan toisenlaista esitystä, mutta Tanhupallo lähti viemään sitä ihan toiseen suuntaan”, Kokkonen selittää ja repeää nauramaan.

Arvaamaton Tanhupallo on erityisesti lapsiperheiden suosikki, ja sen Kokkonen on ehtinyt huomata.

”Meidän kotipostilaatikkoon on tullut Tanhupallolle fanipiirustuksia. Olen ihmetellyt, mistä ne tietävät, että Tanhupallo asuu täällä. Meidän oven takana on käynyt myös muutama lapsi kertomassa, että tykkäävät Tanhupallosta.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Putous
 • Televisio
 • Tv-ohjelmat
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Mikä on ”incel”? Torontossa ihmisten päälle ajanut opiskelija ilmeisesti julistautui liikkeen kannattajaksi, tästä siinä on kyse

 2. 2

  Trumpin ja Macronin eli ”cher Donaldin” ja ”Emmanuelin” bromance ylitti tiistaina kaikki odotukset – tässä parhaat palat giffeinä

 3. 3

  Tämä upea kuva Yhdysvaltojen presidenteistä ja heidän puolisoistaan on nyt kaikkialla – Erityinen huomio kiinnittyy hymyilevään Melania Trumpiin

 4. 4

  Legendaarinen Noidan käsikirja on järkyttänyt kokonaisia sukupolvia Suomessa tarinoillaan – Luimme kirjan ja kokosimme sen kamalimmat hetket, jotka painuivat mieleen jo lapsena

 5. 5

  Mukava kundi haluaa palkintoseksiä normaalista käytöksestä

  Tilaajille
 6. 6

  Toimittajaa kopeloitiin festivaalilla 22 kertaa – oli haastattelemassa juttuunsa 54 naista, joita kopeloitiin myös joka ikistä

 7. 7

  Netissä nauretaan lapio kädessä heiluville Donald Trumpille ja Emmanuel Macronille, eikä lapiointikuvasta väännetyille vitseille näy loppua

 8. 8

  Amerikkalainen lukiolaistyttö pyysi Dwayne Johnsonia parikseen tanssiaisiin – ”The Rock” vastasi kieltävästi, mutta järjesti korvaukseksi mahtavan yllätyksen

 9. 9

  Seurasimme keskustelua Facebookin 20 puskaradiossa – Näin absurdeista asioista puhutaan ryhmissä, joissa oikea Suomi kokoontuu

 10. 10

  Uutta suomalaista viinavalistusvideota ylistetään maailmalla – Hollywood-tähtikin kehui

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mikä on ”incel”? Torontossa ihmisten päälle ajanut opiskelija ilmeisesti julistautui liikkeen kannattajaksi, tästä siinä on kyse

 2. 2

  Tämä upea kuva Yhdysvaltojen presidenteistä ja heidän puolisoistaan on nyt kaikkialla – Erityinen huomio kiinnittyy hymyilevään Melania Trumpiin

 3. 3

  Trumpin ja Macronin eli ”cher Donaldin” ja ”Emmanuelin” bromance ylitti tiistaina kaikki odotukset – tässä parhaat palat giffeinä

 4. 4

  Toimittajaa kopeloitiin festivaalilla 22 kertaa – oli haastattelemassa juttuunsa 54 naista, joita kopeloitiin myös joka ikistä

 5. 5

  Netissä nauretaan lapio kädessä heiluville Donald Trumpille ja Emmanuel Macronille, eikä lapiointikuvasta väännetyille vitseille näy loppua

 6. 6

  Mukava kundi haluaa palkintoseksiä normaalista käytöksestä

  Tilaajille
 7. 7

  Pikatestissä Cafe Kruunu, joka on leppoisa kulmakuppila espanjalaisella kuorrutuksella

 8. 8

  Piirsimme kadulle hyppyruudukon ja kuvasimme salaa, moniko innostuu hyppimään – suomalainen kansanluonne tarttui upeasti videolle

 9. 9

  Oletko huomannut, kuinka tympeää internetissä on? Internetin pilasi alt-right mutta syy on vasemmiston

 10. 10

  Amerikkalainen lukiolaistyttö pyysi Dwayne Johnsonia parikseen tanssiaisiin – ”The Rock” vastasi kieltävästi, mutta järjesti korvaukseksi mahtavan yllätyksen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tämä upea kuva Yhdysvaltojen presidenteistä ja heidän puolisoistaan on nyt kaikkialla – Erityinen huomio kiinnittyy hymyilevään Melania Trumpiin

 2. 2

  Amerikkalainen lukiolaistyttö pyysi Dwayne Johnsonia parikseen tanssiaisiin – ”The Rock” vastasi kieltävästi, mutta järjesti korvaukseksi mahtavan yllätyksen

 3. 3

  Saksan suuret TV-kanavat ostivat oikeudet suomalaiseen hittisarjaan ja tekivät siitä oman versionsa, joka on identtinen – lukuun ottamatta tapaa, jolla käydään vessassa

 4. 4

  Netissä nauretaan lapio kädessä heiluville Donald Trumpille ja Emmanuel Macronille, eikä lapiointikuvasta väännetyille vitseille näy loppua

 5. 5

  Suomalaiskuvaajan kuvat yhdestä saaresta Lapissa nousivat viraalihitiksi maailmalla – eikä ihme, sillä ne näyttävät täydellisesti Suomen luonnon upeuden

 6. 6

  Seurasimme keskustelua Facebookin 20 puskaradiossa – Näin absurdeista asioista puhutaan ryhmissä, joissa oikea Suomi kokoontuu

 7. 7

  Mikä on ”incel”? Torontossa ihmisten päälle ajanut opiskelija ilmeisesti julistautui liikkeen kannattajaksi, tästä siinä on kyse

 8. 8

  Toimittajaa kopeloitiin festivaalilla 22 kertaa – oli haastattelemassa juttuunsa 54 naista, joita kopeloitiin myös joka ikistä

 9. 9

  Legendaarinen Noidan käsikirja on järkyttänyt kokonaisia sukupolvia Suomessa tarinoillaan – Luimme kirjan ja kokosimme sen kamalimmat hetket, jotka painuivat mieleen jo lapsena

 10. 10

  Anna Abreu vaihtoi nimensä Abreuksi ja tyhjensi Instagram-tilinsä, ja se oli täysin hänen oma ideansa – Nyt hän ”ei varo sanomisiaan”, mutta mitä se tarkoittaa?

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kuvapäiväkirja Pohjois-Koreasta kurkistaa suljetun maan elämään – Kuvat vievät vesipuistoon, olympiavoittajan moderniin kotiin sekä maaseudulle, jossa elämä on selviämistä

 2. 2

  Loistavan veljessarjan sisar sai osakseen pelkkää kurjuutta – Erkkojen mahtisuku vaikeni Hilda-siskosta, joka päätyi kahdesti jätettynä ja mielisairaalan jälkeen köyhien nimettömään nurmihautaan

 3. 3

  Otaniemessä porattiin Suomen syvin reikä 6,4 kilometrin syvyyteen – maan uumenista aletaan pumpata 120-asteista vettä Espoon kaukolämpöverkkoon

 4. 4

  Syyttäjä antoi Madsenin puhua oikeudenkäynnissä itsensä pussiin

 5. 5

  Ole kova, ole tunteeton ja kilpaile ankarasti – nuoren pojan rooli on Suomessa yhä tyly, ja asiantuntijan mukaan aikuisten olisi aika havahtua

  Tilaajille
 6. 6

  Pohjois-Korean sotilas Hyong Myong-jin kertoo, millaista on työskennellä maailman vaarallisimmalla rajalla – ”Sodan uhka on läsnä koko ajan”

 7. 7

  Tällainen on Suomen kallein vientituote – Puolen miljardin arvoinen risteilyalus Mein Schiff 1 lähti Turun satamasta

 8. 8

  Seksi lakkasi, mutta Hanna halusi perheen ja jaksoi uskoa – millaista on elää seksittömässä suhteessa ja mitä sille voi tehdä?

  Tilaajille
 9. 9

  Ensin Venäjän hallituksen lehti haukkui Fortumin maan rakoon, nyt se saa vuolasta ylistystä – Mistä U-käännöksessä on kyse?

 10. 10

  Onko diilimies Harkimo Suomen oma Trump?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Seksi lakkasi, mutta Hanna halusi perheen ja jaksoi uskoa – millaista on elää seksittömässä suhteessa ja mitä sille voi tehdä?

  Tilaajille
 2. 2

  Whatsapp kieltää käytön alle 16-vuotiailta EU:n alueella

 3. 3

  Syyttäjä antoi Madsenin puhua oikeudenkäynnissä itsensä pussiin

 4. 4

  Mikä on ”incel”? Torontossa ihmisten päälle ajanut opiskelija ilmeisesti julistautui liikkeen kannattajaksi, tästä siinä on kyse

 5. 5

  Suomessa vallitseva ilmapiiri ajoi minut osaksi aivovuotoa

 6. 6

  Onko koolla merkitystä ja kahdeksan muuta kysymystä – Urologi kertoo, mitä kumppanin on hyvä tietää peniksestä

 7. 7

  Isovanhempien arkinen läsnäolo ja lämpö ovat aarre, josta moni lapsi jää tänäkin päivänä paitsi

 8. 8

  Suomalainen työpari keksi keinon, jolla voi luoda yleisavaimen hotelleihin ympäri maailman – Katso HS:n videolta, miten laite toimii

 9. 9

  Kokoomuksen Elina Lepomäki haukkuu kirjassaan kokoomuksen ja kertoo suoraan mihin pyrkii: valtaan

 10. 10

  Väyrynen palaa eduskuntaan, hallituksen enemmistö ohenemassa entisestään – ”Minulla ei ole enää mitään syytä edistää sote-uudistusta”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onnistujia yhdistää yksi olennainen piirre, ja psykologi Satu Kaski löysi sen – Nyt hän kertoo, mitä ominaisuuksia kannattaa kehittää, jos haluaa menestyjäksi

  Tilaajille
 2. 2

  Tämä upea kuva Yhdysvaltojen presidenteistä ja heidän puolisoistaan on nyt kaikkialla – Erityinen huomio kiinnittyy hymyilevään Melania Trumpiin

 3. 3

  Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen: Suomeen tarvitaan vanhempien kansanliike, jos emme halua menettää lapsiamme peliriippuvuudelle

 4. 4

  Ammattikorkeakouluihin haetaan vilpillä sisään Helsingissä, helposti – ”Koe mittaa enemmänkin kykyä olla epärehellinen kuin oikeaa osaamista”

 5. 5

  Sata vuotta sitten säveltäjä Toivo Kuula sai luodin päähänsä, eikä tappaja koskaan selvinnyt – Pari viikkoa sitten Kuulan tyttärenpoika sai puhelun, joka oli pudottaa hänet sängystä

  Tilaajille
 6. 6

  Onko koolla merkitystä ja kahdeksan muuta kysymystä – Urologi kertoo, mitä kumppanin on hyvä tietää peniksestä

 7. 7

  Eteläsuomalainen pariskunta syytteessä alle kouluikäisen lapsensa törkeästä pahoinpitelystä – epäilyt paljastuivat, kun perhe oli lähdössä pitkälle purjehdukselle

 8. 8

  Kolme kuoliaaksi kuristettua ihmistä, lukuisia hyökkäyksiä naisten kimppuun, raiskaamista ja vankilapakoja – näin Oulussa pajatsoja huijanneesta nuorukaisesta tuli kylmäverinen tappaja

  Tilaajille
 9. 9

  Ruotsalaistutkija varoittaa: Suomi toistaa uudessa opetus­suunnitelmassa Ruotsin virheet – ”Pelkään, että sitä tullaan katumaan, koska me kadumme nyt”

  Tilaajille
 10. 10

  Amerikkalainen lukiolaistyttö pyysi Dwayne Johnsonia parikseen tanssiaisiin – ”The Rock” vastasi kieltävästi, mutta järjesti korvaukseksi mahtavan yllätyksen

 11. Näytä lisää