Kommentti: Yritin lukea Roope Salmisen tavoin ”kaikki Putous-twiitit” selvittääkseni ohjelman jättisuosion salaisuuden – Törmäsin lukuisiin anonyymitileihin ja löysin lopulta syyn

Viime viikon lauantaina Putouksen finaalia katsoi keskimäärin 1,2 miljoonaa ihmistä, ja kokonaisuudessaan Putousta seurasi kauden aikana 3,7 miljoonaa katsojaa. Menin Twitteriin keksiäkseni, miksi ”kaikki” katsovat ohjelmaa.

”Twiitatkaa hashtagilla #Putous. Lupaan lukea jokaisen twiitin!”


Tätä Putous-juontaja Roope Salminen toisti ohjelmassa jaksosta toiseen alkuvuoden ajan nähdyissä jaksoissa.

Todistaakseen väitteensä todeksi Salminen on ehtinyt myös kommentoida Twitterissä epäilyksiä siitä, ettei varmasti lue kaikkia twiittejä.
Kunnioitettava suoritus, koska ohjelma on kerännyt kuluneen vuoden aikana yli 15 000 twiittiä ja ollut yksi Suomi-Twitterin suosituimmista hashtageista.

Putous on ollut jälleen kuluneen alkuvuoden ajan MTV3:n takuuvarma hittiohjelma. Ainut, jolla se pääsee tällä hetkellä toistuvasti miljoonalukuihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viime lauantain finaalia katsoi keskimäärin 1,2 miljoonaa ihmistä, ja kanavan mukaan koko kausi on tavoittanut ”huikeat 3,7 miljoonaa katsojaa”.

Ei ole siis ihme, että Salminen ilmoitti jo kauden viimeisessä jaksossa, että seuraava Putous-kausi on tuloillaan. Se on ohjelman kymmenes tuotantokausi.

Ei ole myöskään ihme, että suosittu ohjelma on synnyttänyt paljon Twitter-keskustelua.

Silti ohjelman aiheuttama somekeskustelu on lähinnä pisara Putouksessa.

Jos yksi käyttäjä twiittaa Putouksesta kauden aikana keskimäärin kaksi–kolme kertaa, tarkoittaa se sitä, että Putouksesta on koko kauden aikana twiitannut enintään muutama tuhat ihmistä.

Se tarkoittaa, että kaikista Putous-finaalin tavoittaneista ihmisistä pari promillea (prosentin kymmenesosaa) olisi ilmaissut mielipiteensä Putouksesta Twitterissä oikealla hashtagilla kauden aikana.

Näin ilmaistuna ei kuulosta kovin paljolta.

Paljolta se silti tuntui, kun aloin kahlata läpi Putous-virtaa.

Tyydyin pelkästään kaikkien viime lauantain Putous-finaalin aikana lähetettyjen twiittien läpikahlaamiseen. Niitäkin oli yli 2 000. Sen jälkeen selailin muilta lauantailta parhaita paloja.

Halusin tehdä sen selvittääkseni, miksi ohjelma on nyt suositumpi kuin kertaakaan vuoden 2014 jälkeen.

Tuolloin ”klassisen Putous-porukan” jäseninä pidetyt Aku Hirviniemi, Krista Kosonen, Armi Toivanen, Jussi Vatanen, Iina Kuustonen, Jaakko Saariluoma ja Jukka Rasila jättivät ohjelman.

Vaikka Putous-twiittaajat edustavat vain promillea koko ohjelman katsojakunnasta, he lukeutuvat luultavasti juuri ohjelman suurimpiin faneihin.

Heidän mielipiteistään voi päätellä jotain siitä, miksi ohjelma edelleen puhuttelee niin suurta osaa suomalaisista. Varsinkin kun somessa riittää jatkuvasti myös puhetta siitä, kuinka surkeaksi ohjelma on vuosien aikana muuttunut.

Tätä varten on hyvä katsoa, ketkä Putouksesta puhuvat Twitterissä.

Nopea huomio on se, että Putous-hashtagin alla käydystä keskustelusta tuntuvat puuttuvan lähes kokonaan niin sanotut suomalaiset Twitter-vaikuttajat.

Blogisti Pyry-Samuli Lahti julkaisi viime vuoden lopussa määrällisen analyysin pohjalta listan ”200 suomalaisesta Twitter-vaikuttajasta”.

Tuon listan henkilöistä vain hyvin harva oli osallistunut ollenkaan Putous-keskusteluun ohjelman hashtagilla.

Sen sijaan ohjelmasta keskustelivat hyvin paljon täysin tavalliset suomalaiset henkilöt, joiden Twitter-tilillä ei ole välttämättä kuin muutamia kymmeniä seuraajia ja twiittejäkin on vain jokunen. Twiitit eivät kerää merkittävästi tykkäyksiä tai uudelleentwiittauksia, eli ne eivät nouse merkittävästi esille somekeskusteluissa.

Lisäksi joukossa oli hyvin paljon anonyymeilta vaikuttavia tilejä, joilla ei ole profiilikuvaa ollenkaan ja joilla ei ole välttämättä seuraajia tai seurattavia henkilöitä ollenkaan. Monet näistä tileistä on selvästi luotu vain ohjelman kommentoimista varten.


Muun muassa Twitterissä ja Redditissä on koko kauden ajan ihmetelty näiden anonyymien tilien määrää kaikista Putous-keskustelijoista.

Osa on pitänyt varmana, että pelkästään ohjelman kommentoimista varten juuri ohjelman lähetysajan aikana luodut anonyymit tilit ovat osoitus siitä, että MTV itse luo feikkitilejä, joilla voi lisätä somepöhinää ohjelman ympärillä.

Soitin sosiaalisen median asiantuntijalle Martti Lindholmille kysyäkseni, miltä väite kuulostaa.

Lindholm tietää asiasta paljon, koska työskenteli vuoteen 2015 asti nimenomaan MTV:n ohjelmien sosiaalisen median strategistina. Nykyisin hän on siirtynyt sosiaalisen median päälliköksi S-Pankkiin.

Lindholm pitää ajatusta MTV:n luomista feikkitileistä käytännössä mahdottomana. Hänen mukaansa mainosrahoitteinen televisiokanava ei hyödy mitään feikkitileistä.

”Uskon, että MTV:n päässä keskitytään edelleen ihan oikeisiin asioihin, kuten ohjelman virallisten sometilien luomiseen ja hallinnointiin. Omana aikanani työntekijämäärä somepuolella oli hyvin pieni, enkä usko sen kasvaneen merkittävästi.”

”Talouslukuja katsomalla näkee, että kaupallisella televisiolla ei mene mitenkään älyttömän hyvin, joten tuskin siellä käytetään aikaa, rahaa ja työvoimaa ylimääräisten Twitter-tunnusten luomiseen, joista ei ole käytännössä mitään hyötyä. Ei niillä ainakaan mainosmyyntiä lisätä.”

Lindholmin mukaan Twitter on tehnyt niin sanottujen feikkitilien luomisen myös kohtuullisen vaikeaksi, koska jokainen tili vaatii uniikin sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron, ja uudet tilit pitää aina vahvistaa sähköpostien avulla.

”Sillä vaivalla tehty muutama kymmentä lisätiliä ei muuttaisi asioita suuntaan tai toiseen”, Lindholm sanoo.

Mistä anonyymit tilit sitten ilmestyvät kommentoimaan Putousta Twitteriin juuri ohjelman aikana?

Esimerkiksi niistä Roope Salmisen kommenteista.

Suomalaisista edelleen vain murto-osa käyttää Twitteriä. Kun joku viihdeohjelma kerää yli miljoonayleisön, on joukossa paljon katsojia, joilla ei ole ollut Twitter-tiliä koskaan ennen. Sellainen luodaan, jotta päästään kommentoimaan ohjelmaa, kuten ohjelman juontaja on juuri kehottanut.

Juuri tätä strategiaa Lindholm on ollut tuomassa MTV:lle vuonna 2012, kun kanava alkoi nostaa twiittejä esille ohjelmissaan ja kannustaa katsojia twiittaamaan kommenttejaan ohjelmien sisällöistä.

Tärkeänä kannustimena toimi se, että oma twiitti saattaa päätyä televisioon – niiden muiden miljoonan ihmisen katsottavaksi.

”Voin kuvitella, että tämä on ollut yhtä mullistava muutos kuin 2000-luvun alussa, jolloin tv-chattiin pääsi lähettämällä tekstiviestin. Taustalla on varmasti ajatus näkyvyydestä. Uteliaisuus siitä, mitä tapahtuu, kun sanoo jotain”, Lindholm sanoo.

Silloin syntyy esimerkiksi tällaisia twiittejä.
Iso osa anonyymien tilien viesteistä on toki Putousta hyvin yksiulotteisesti ja parilla sanalla kehuvia (kuten ”Hyvä Roope” tai ”Nyt jännittää”), mikä voi vaikuttaa nopealla vilkaisulla kanavan luomalta lisäpöhinältä.

On myös kaksi muuta selitystä.

Ehkä positiivisilla twiiteillä pyritään juuri televisioon.

Tai ehkä anonyymit twiittaajat tykkäävät oikeasti ohjelmasta.

Tästä päästään varsinaiseen kysymykseen.

Mitä kaikki Putous-twiitit kertovat ohjelman nykyisen suosion syistä?

Sen, että tutut asiat toimivat.

Kun Putous alkoi vuonna 2010, isossa roolissa oli yllätyksellisyys. Kukaan ei tiennyt, mitä ohjelmassa oikein tapahtuu. Aina eivät edes näyttelijät, koska esimerkiksi ensimmäisellä kaudella lähes joka jaksossa mukana oli ”yllätystehtävä”, eli lisäohjelmanumero, jota ei ollut harjoiteltu etukäteen ollenkaan ja jonka näyttelijät joutuivat vetämään lonkalta.

Ohjelma alkoi myös aina Tulikoe-nimisellä improvisaatio-osuudella, jossa näyttelijät joutuivat tekemään tuttuja improvisaatiotehtäviä.

Yllätystehtäviä nähtiin kuluneella kaudella yksi. Tulikoe on edelleen mukana Putouksessa, mutta senkin luonne on tuntunut muuttuneen viime vuosina.

Osa tehtävistä on edelleen tuttuja improvisaatiotehtäviä, mutta entistä enemmän Tulikokeessa on asioita, joihin katsojat ja myös näyttelijät ovat voineet varautua jo etukäteen.

Yksi esimerkki on jokavuotiseksi osuudeksi muuttunut ”pikahahmo”-tehtävä.

Heti ohjelman ensimmäisellä kaudella alkoi suursuosion saavuttanut sketsihahmokilpailu. Alun perin koko kilpailun piti olla pelkkä parodia tositelevisiosta. Suomalaiset eivät ymmärtäneet vitsin metatasoa, ja sketsihahmokisasta tuli ohjelman tunnistettavin – ja suosituin – osio.

Muutama vuosi myöhemmin tuotiin yllätystehtävä, jossa näyttelijöiden piti luoda parissa minuutissa pikasketsihahmot. Ne jopa saattoivat oikeasti olla tyhjästä nyhjäistyjä, ja siksi juuri hauskoja.

Sen jälkeen pikahahmoista on tullut jokavuotinen ohjelmaosio, joten näyttelijät voivat jo ennen kauden alkua käytännössä luoda itselleen sekä sketsihahmon että pikasketsihahmon, koska jossain vaiheessa kautta sellaista tarvitaan. Kaikki eivät välttämättä tee niin, mutta suora mahdollisuus siihen on.

Katsojia tämä ei tunnu haittaavan, koska juuri pikahahmotehtävän kaltainen aikaisemmilta kausilta tuttu osio aiheuttaa Twitterissä eniten riemunkiljahduksia.

Samoin kävi, kun näyttelijät joutuivat improvisaatiotehtävässä näyttelemään toistensa sketsihahmoja. Sekin on tuttua viihdettä aiemmalta kaudelta.

Myös sketseissä eniten Twitter-porinaa tuntuivat aiheuttavan tutut sketsit. Viime kaudella Putoukseen tuotiin Mikko Penttilän näyttelemä Donald Trump -imitaatio. Tällä kaudella Penttilän Trump-hahmo tuotiin kahteen jaksoon takaisin, ja Twitter-kommentoijat riemuitsivat.

Ylivoimaisesti eniten Twitterissä puhutaan kuitenkin Putouksen osalta sketsihahmoista. Kuka on paras? Kenen pitäisi voittaa? Luodaan jopa käyttäjätilejä.


Sketsihahmoista puhutaan, koska ne ovat tuttuja ja koska niiden esiintymistä odotetaan.

Myös sketsihahmojen erinäiset tehtävät ovat entuudestaan tuttuja: imitaatioita Suomen suosituista tv-ohjelmista. Suuri osa tämän vuoden sketsihahmoviihteestä toteutettiin lauluina. Ei ihme: lauluohjelmanumerot vaikuttivat ainakin Twitterissä olevan todella suosittuja.

Twitter-kommentit osoittavat tyhjentävästi sen, että Putous on löytänyt reitin suuren yleisön sydämeen.

Ohjelmassa on erityisesti käsikirjoitetuissa sketseissä kyllä edelleen uusia ideoita ja yllätyksellisiä hetkiä, mutta pikku hiljaa Putouksessa on selvästi vähennetty yllättävien ja erikoisten osioiden määrää. Samalla on kasvatettu entuudestaan tuttujen ja katsojien uudelleen toivomien juttujen määrää.

Tuttuus on varsinkin bisneksen kannalta ajateltuna hyvin fiksu toimintatapa. Miksi yllättää jatkuvasti katsojia odottamattomilla yllätystehtävillä ja oudoilla improvisaatiotehtävillä, kun heille voi tarjota entuudestaan varmoiksi havaittuja hittiosioita, joita somessa jo odotetaan?

Samalla se syö kuitenkin paljon pois ohjelman alkuperäisestä ideasta.

Viime vuoden kausi tuntui yhdeltä Putous-historian parhaista juuri siksi, että pienillä nikseillä se oli saatu raikkaaksi ja taas hauskaksi.

Tällä kaudella ohjelma tuntui keskittyvän viime kauden tapaisen suosion varmisteluun tutuilla jutuilla. Suureen yleisöön se näytti purevan, itse jäin kaipaamaan jo jotain uutta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Putous
 • Televisio
 • Sosiaalinen media
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Valkoinen suomalainen toimittaja pukeutui romaniksi ja testasi, syrjitäänkö häntä ulkonäön perusteella – jutusta leimahti suuri somekeskustelu, koska siinä ei esiintynyt yhtään oikeaa romania

 2. 2

  Euroopan uusi tietosuoja-asetus astui voimaan, ja some täyttyi gdpr-meemeistä – Kokosimme niistä parhaimmat

 3. 3

  Daniel Lehtonen alkoi haukkua naisia ja nousi julkisuuteen vihattuna Bile-Danina – Nyt ”parannuksen tehnyt” Lehtonen kertoo, mitä ajattelee oikeasti

 4. 4

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 5. 5

  Tässä on Suomenlinnan paras pullapaikka – Harvoin kahvilassa tulee mieleen, että vähempikin riittäisi

 6. 6

  Youtube-isä Amos Soivio tukee nuoria verkossa

  Tilaajille
 7. 7

  Tällainen on Paperi T:n uusi musiikkivideo, jossa leikitellään edellisen hittilevyn kuvastolla ja Chisu tekee ainutlaatuisen vierailun

 8. 8

  Facebook pyytää käyttäjiä lähettämään yritykselle alastonkuviaan, koska se pyrkii taistelemaan kostopornoa vastaan

 9. 9

  Mikä pelastaisi sarjakuvan? Hittisarjisten myyntiluvut laskevat, mutta netissä nousevat feministiset ja elämäkerralliset sarjakuvat – lue nämä tänä kesänä

 10. 10

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Valkoinen suomalainen toimittaja pukeutui romaniksi ja testasi, syrjitäänkö häntä ulkonäön perusteella – jutusta leimahti suuri somekeskustelu, koska siinä ei esiintynyt yhtään oikeaa romania

 2. 2

  Daniel Lehtonen alkoi haukkua naisia ja nousi julkisuuteen vihattuna Bile-Danina – Nyt ”parannuksen tehnyt” Lehtonen kertoo, mitä ajattelee oikeasti

 3. 3

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 4. 4

  Nainen unelmoi Twitterissä olevansa 15 vuoden päästä futisäiti – perinteiset sukupuoliroolit aiheuttivat äläkän, ja nyt somessa haaveillaan vaikka mistä

 5. 5

  Euroopan uusi tietosuoja-asetus astui voimaan, ja some täyttyi gdpr-meemeistä – Kokosimme niistä parhaimmat

 6. 6

  Teslan toimitusjohtaja Elon Musk suuttui medialle ja suunnittelee nyt sivustoa, jolla kansalaiset voisivat arvioida juttujen luotettavuutta – ja sen nimeksi on tulossa Pravda

 7. 7

  Tässä on Suomenlinnan paras pullapaikka – Harvoin kahvilassa tulee mieleen, että vähempikin riittäisi

 8. 8

  Mikä pelastaisi sarjakuvan? Hittisarjisten myyntiluvut laskevat, mutta netissä nousevat feministiset ja elämäkerralliset sarjakuvat – lue nämä tänä kesänä

 9. 9

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 10. 10

  Kuva Daniel Radcliffesta pitelemässä aseita kylpytakkiin pukeutuneena on nyt kaikkialla – eikä ihme, koska siitä irtoaa loputtomasti Harry Potter -vitsejä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 2. 2

  Prinssi Harryn ex-tyttöystävän tympeä ilme, Amal Clooneyn aviomies ja nuori Meghan Markle palatsin edessä – internet sekosi kuninkaallisista häistä, tässä parhaat palat

 3. 3

  Tämä Patrik Laineen reaktio Suomen Sveitsi-tappioon olisi täydellinen meemi, joka sopisi vastaukseksi mihin tahansa huonoon uutiseen

 4. 4

  Daniel Lehtonen alkoi haukkua naisia ja nousi julkisuuteen vihattuna Bile-Danina – Nyt ”parannuksen tehnyt” Lehtonen kertoo, mitä ajattelee oikeasti

 5. 5

  Kuva Daniel Radcliffesta pitelemässä aseita kylpytakkiin pukeutuneena on nyt kaikkialla – eikä ihme, koska siitä irtoaa loputtomasti Harry Potter -vitsejä

 6. 6

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 7. 7

  Kolumni: Kaverisi jonka nimi alkaa T:llä ei osta sinulle olutta – kiitos kun pilasit Facebookin

 8. 8

  Valkoinen suomalainen toimittaja pukeutui romaniksi ja testasi, syrjitäänkö häntä ulkonäön perusteella – jutusta leimahti suuri somekeskustelu, koska siinä ei esiintynyt yhtään oikeaa romania

 9. 9

  Netissä nauretaan teksteille, jotka selittävät kappaleiden lyriikat niin kuivasti kuin on mahdollista – Tällaisia ne ovat parhaimmillaan

 10. 10

  Suomi hävisi Euroviisut – ja tässä on siihen syy

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Facebook pyytää käyttäjiensä alastonkuvia nyt myös briteiltä, amerikkalaisilta ja kanadalaisilta – ”Kuulostaa järkyttävältä”, kommentoi suomalainen asiantuntija

 2. 2

  FBI varoitti venäläisten tehneen laajan verkkohyökkäyksen – kotireitittimetkin kannattaa päivittää

 3. 3

  Parisuhde paranee yhdellä pienellä teolla – Tämä kirjoitustehtävä auttaa todistetusti pitämään tyytyväisyyttä yllä, sanovat asiantuntijat

 4. 4

  Finnair vetosi WC-tukokseen ja sitten hyvän tavan vastaisuuteen – oikeus pani yhtiön maksamaan sekä myöhästymis­korvaukset että perintä­kulut

 5. 5

  Ihmisiä on vain 0,01 prosenttia kaikesta elämästä, mutta olemme jo tuhonneet 83 prosenttia luonnon­varaisista nisäkkäistä ja puolet kaikista kasveista

 6. 6

  Eläinlääkärit varoittavat: Koirien kuivatut kanaherkut saattavat aiheuttaa munuais­ongelmia – ”Vahvoja epäilyjä on”

 7. 7

  HS-selvitys paljastaa: Pääkaupunki­seudun koulut täyttyvät haitallisella ilmalla, ja syy on ikivanha käytäntö – ”Tämä on se kaikkein pahin tilanne”

  Tilaajille
 8. 8

  Vain elämää on formaatti, joka pitää hyväksyä tai hylätä, välimuotoja ei ole

 9. 9

  Patrik Laine löysi illalla parturin tuoliin – julkaisi kuvan ajetusta parrastaan Instagramissa

 10. 10

  Näytätkö johtajalta vai hoivaajalta? Nämä piirteet kasvoissasi määrittävät sen, millaisena muut ihmiset sinua pitävät

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Parisuhde paranee yhdellä pienellä teolla – Tämä kirjoitustehtävä auttaa todistetusti pitämään tyytyväisyyttä yllä, sanovat asiantuntijat

 2. 2

  HS-selvitys paljastaa: Pääkaupunki­seudun koulut täyttyvät haitallisella ilmalla, ja syy on ikivanha käytäntö – ”Tämä on se kaikkein pahin tilanne”

  Tilaajille
 3. 3

  Eläinlääkärit varoittavat: Koirien kuivatut kanaherkut saattavat aiheuttaa munuais­ongelmia – ”Vahvoja epäilyjä on”

 4. 4

  Muutama vuosi sitten Eetu Pakkanen, 28, myi olemattomia tavaroita nettihuutokaupassa ja sekoili kamapäissään – Nyt hän roudaa Cheekiä ja toteuttaa omaa upeaa tuhkimotarinaansa

 5. 5

  Parisuhteen julmuri on ulospäin mitä mainioin tyyppi – Näin henkinen väkivalta kasvaa pienistä moitteista tuhoisaksi kierteeksi

  Tilaajille
 6. 6

  Näytätkö johtajalta vai hoivaajalta? Nämä piirteet kasvoissasi määrittävät sen, millaisena muut ihmiset sinua pitävät

  Tilaajille
 7. 7

  Tanska vetää maahanmuutossa tiukkaa linjaa, Ruotsi seuraa perässä, Suomessa aiheesta ei juuri keskustella – ”Kaikki alkavat ymmärtää, ettemme voi kutsua tänne kaikkia”

 8. 8

  Naiset siivoavat, synnyttävät ja saavat pienempää palkkaa – vieläkö pitäisi suorittaa kansalais­palvelus?

 9. 9

  Moni palomies kokee seksuaalista ahdistelua työtehtävissä – helsinkiläispoliitikot vaativat kaupunkia kitkemään häirintää työpaikoilla

 10. 10

  Kaikkien kevään ylioppilaiden nimet HS:n hakukoneessa – Viivi Mäkelä muistaa opon tunnin, jolla kevään arvosanojen poikkeuksellinen painoarvo paljastui

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 2. 2

  Prinssi Harryn ex-tyttöystävän tympeä ilme, Amal Clooneyn aviomies ja nuori Meghan Markle palatsin edessä – internet sekosi kuninkaallisista häistä, tässä parhaat palat

 3. 3

  Syöpää aiheuttava virus huolestuttaa maailmalla, ja nyt sitä löytyi Suomestakin – osa seksin välityksellä tarttuvan viruksen kantajista sairastuu leukemiaan

  Tilaajille
 4. 4

  Sanna oli 16-vuotias, kun hän kertoi tulleensa raiskatuksi – Viisi vuotta myöhemmin hän paljasti, että vankilaan joutui syytön mies

  Tilaajille
 5. 5

  Parisuhteen julmuri on ulospäin mitä mainioin tyyppi – Näin henkinen väkivalta kasvaa pienistä moitteista tuhoisaksi kierteeksi

  Tilaajille
 6. 6

  Juha Kärkkäisen tavaratalo on synnyttämässä Rovaniemellä poliittisen kiistan – ”En hyväksy tällaista ihmisvihamielisyyttä”

 7. 7

  Kysy nämä kaksi kysymystä, kun lapsi uhmaa ja raivoaa – kasvatuskouluttaja Liisa Ahosen mukaan ongelmalapsia käsitellään väärin

  Tilaajille
 8. 8

  Kalle sai puhelun, mietti vedessä pulikoivia lapsiaan ja vastasi kyllä – Se päätös teki hänestä hyvän isän aivan viime hetkellä

  Tilaajille
 9. 9

  Näytätkö johtajalta vai hoivaajalta? Nämä piirteet kasvoissasi määrittävät sen, millaisena muut ihmiset sinua pitävät

  Tilaajille
 10. 10

  Meghanin puku oli aikuisen naisen valinta – kuningatar lainasi tiaran ja Harry poimi kukat

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. FBI varoitti venäläisten tehneen laajan verkkohyökkäyksen – kotireitittimetkin kannattaa päivittää
 3. Patrik Laine löysi illalla parturin tuoliin – julkaisi kuvan ajetusta parrastaan Instagramissa
 4. Tunti sitten
 5. Facebook pyytää käyttäjiensä alastonkuvia nyt myös briteiltä, amerikkalaisilta ja kanadalaisilta – ”Kuulostaa järkyttävältä”, kommentoi suomalainen asiantuntija
 6. Vain elämää on formaatti, joka pitää hyväksyä tai hylätä, välimuotoja ei ole
 7. Lakkoilu lamauttaa Brasilian talous­keskusta, presidentti määräsi armeijan hajottamaan rekka­kuskien tiesulut
 8. Pietarin lähellä on kaksi miljoonaa tonnia vaarallisia jätteitä, joista osan Fortum haluaa tuoda ”esimerkiksi Riihimäelle” – Krasnyi Borin myrkyt ovat ympäristöriski myös Itämerelle
 9. Ihmisiä on vain 0,01 prosenttia kaikesta elämästä, mutta olemme jo tuhonneet 83 prosenttia luonnon­varaisista nisäkkäistä ja puolet kaikista kasveista
 10. 2 tuntia sitten
 11. Supernuori vaihtoi pallon keihääseen ja nyt Oliver Helanderia jo tervehditään ”tulevana olympiavoittajana” – ”Hyvältähän ne puheet kuulostavat”
 12. Sakari Oramolle uudet sopimukset Suomessa ja Lontoossa – kapellimestari paljastaa HS:lle, mitä kolmen orkesterin herruuden jälkeen tapahtuu
 13. Fortum suunnittelee Ämmässuolle lämpövoimalaa – polttoaineena haketta ja purkupuuta
 14. Näytä lisää