Pinnipäiset ja moppitukkaiset brittipopfanit olivat kuin 90-luvun hipstereitä – erityisen suosittu oli poppareiden bingoilta Punavuoressa - Nyt.fi | HS.fi

Pinnipäiset ja moppitukkaiset brittipopfanit olivat kuin 90-luvun hipstereitä – erityisen suosittu oli poppareiden bingoilta Punavuoressa

Klubi kerää brittipopveteraaneja juhlimaan kuin reilu parikymmentä vuotta sitten.

Brittipoptyyliä vuodelta 1995. Bingoklubeilla viihtynyt Inka Achté (oik.) ja ystävänsä Marja Lahelma matkasivat Tukholmaan Elastican konserttiin. Samana vuonna Nyt-liitteessä kerrottiin Bingo-klubista.

14.4.2018 14:00

Helsingin 1990-luvun puolivälin urbaanin kulttuurin ilmiöitä oli Punavuoreen keskittyneen popkulttuurin nousu brittipopbuumin vanavedessä.

Englantilaisista musiikkilehdistä ja 60-luvulta vaikutteita napanneita pinnipäisiä ja moppitukkaisia poppareita voi pitää nykyvinkkelistä oman aikansa hipstereinä, kansainvälisistä ja retroilmiöistä intoutuneina tyyliniekkoina. Dokumenttiohjaaja Inka Achté, tuolloin alaikäinen lukiolainen, sai brittipopherätyksen läpimurron kynnyksellä olleen Blurin keikalla Tallinnassa kesällä 1993.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat