Ylistetyn Westworldin toinen kausi alkoi kaaoksella, mieltä riivaavilla kysymyksillä – ja suurella loppupaljastuksella

Seuraamme Westworldin toista kautta jakso jaksolta. Tässä arvio ja spekulaatio kauden ensimmäisestä jaksosta ”Journey into Night”.

Tervetuloa takaisin Westworldiin!

Vuoden suurimmaksi tv-ilmiöksi jo etukäteen julistettu sarja palasi maanantaiaamuna Suomen aikaa noin 1,5 vuotta kestäneeltä tauolta.

Ja millä tavalla se palasikaan!

Tässä jutussa käymme läpi toisen kauden ensimmäisen jakson ja teemme tulkintoja, mitä sen tapahtumat voisivat merkitä. Arvio perustuu pelkästään jaksossa nähtyyn materiaaliin, ei siis näyttelijöiden kommentteihin, ei mahdollisiin spoilereihin tulevista jaksoista eikä mihinkään muuhun.

Jos ensimmäisen kauden tapahtumat ovat ehtineet unohtua, pääset kärryille lukemalla viime viikkoisen ennakkomme ja tutustumalla HBO:n viikonloppuna julkaisemaan ensimmäisen kauden lyhyeen koosteeseen.Jos et ole nähnyt jaksoa, älä lue tästä eteenpäin ellet erityisesti halua tietää jakson tapahtumista ennen sen näkemistä!

”Kaaos ottaa vallan”, lupasi toisen kauden mainosjuliste.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sen se teki jo ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa. Toisen kauden ensimmäinen jakso jatkaa tapahtumien selvittelyä lähes suoraan siitä, mihin ensimmäinen kausi jäi.

Aivan jakson aluksi käydään kuitenkin ilmeisesti Bernard-robotin (Jeffrey Wright) mielikuvituksessa. Puiston toisen perustajan, Arnoldin, kopioksi rakennettu Bernard puhuu Dolores-robotin (Evan Rachel Wood) kanssa unesta, jonka hän näki.

Bernard oli unessa merellä, ja Dolores ja muut kaukai­sella rannalla. He olivat jättä­neet Bernardin taakseen, ja vesi nousi Bernardin ympärillä.

”Mitä se tarkoit­taa?” Dolores kysyy.

”Eivät unet merkitse mitään. Ne ovat vain melua. Ne eivät ole totta.”

”Mikä on totta?”

”Se, mikä on korvaamatonta.”

Dolores ei ole tyytyväinen vastaukseen, koska hänen mielestään se ei ole täysin rehellinen.

Tämän jälkeen Bernard kertoo, että Dolores pelottaa häntä välillä. Ei se mitä Dolores nyt on, vaan se, miksi hän voi tulla. Minkä tien Dolores vielä valitsee.

Muista tapahtumista (paitsi ehkä aivan lopusta) irrallinen kohtaus on erinomaisen vahvasti näytelty, ja tuntuu julistavan toisen kauden teemat. Ne ovat:

Mitä itsetietoisuuden saavuttanut Dolores-robotti päättää tehdä nyt, kun robottien kapina on täydessä käynnissä?

Mikä on totta?

Missä ensimmäinen kohtaus edes tapahtui?

Ensi tulkintani oli, että Bernardin mielikuvituksessa, mutta tulkintaa ohjasi heti kohtausta seurannut tahallisen sekava montaasi Bernardille tapahtuneista asioista ensimmäisen kauden viimeisen jakson lopussa ja sen jälkeen, sekä koko jakson keskittyminen lähinnä Bernardiin.

Oliko sittenkin kyseessä Doloreksen mielikuvitus, jonka näimme? Ensimmäisellä kaudella vastaavanlaiset kohtaukset tapahtuivat joko 35 vuotta aiemmin Arnoldin ja Doloreksen välillä tai pelkästään Doloreksen mielessä, kun hän jutteli luojalleen Arnoldille päänsä sisällä. Noiden keskustelujen kautta Dolores ymmärsi vähitellen, että hänen kuulemansa sisäinen ääni on hän itse, ei Arnold eikä kukaan muu.

Vai oliko kyseessä sittenkin todella tapahtunut keskustelu? Emme voi tietää, ja Westworldin tekijät varmasti nauttivat tämän epätietoisuuden luomisesta.

Ensimmäinen kausi oli täynnä mysteerejä, joista osa selvisi kauden edetessä. Koko kauden pedattu robottien vallankumous alkoi ja tapahtumien todellinen järjestys eli kolme eri aikatasoa paljastettiin. Samalla moni mysteeri jäi vaille vastausta. Nuo mysteerit jatkavat selvittämättöminä toiselle kaudelle, mutta lisäksi ensimmäisessä jaksossa saatiin joukko aivan uusia mysteerejä.

Niitä nähtiin heti Bernardin muistin katkelmissa:

Dolores on yhdessä katkelmassa iltapuvussa ja hymyilee. Miksi? Minne hän on matkalla?

Yhdessä katkelmassa Bernard ampuu rynnäkkökiväärillä. Missä? Ketä? Miksi?

Seuraavassa katkelmassa Bernard todistaa ihmisten tappamista puiston komentokeskuksessa. Milloin tämä tapahtuu?

Bernardin ääni kysyy: onko tämä nykyhetki? Niinpä. Katsojatkaan eivät tiedä.

Jakson tapahtumat alkavat todella, kun Bernard herää rannalta Westworld-puistosta. Vieressä on skumppalasi.

Raskaasti aseistautuneet joukot lähestyvät ilmeisen valmiina ampumaan Bernardin siihen paikkaan. Paikalle saapuu kuitenkin Ashley Stubbs (Luke Hemsworth), joka katosi ensimmäisen kauden lopussa, kun Amerikan alkuperäisväestöä matkivat robotit kaappasivat hänet. Miten hän pääsi pakoon?

Se selviää ehkä myöhemmin. Sen sijaan Stubbsin suulla paljastuu, että Delos-yhtiö ei näytä edelleenkään tietävän Bernardin olevan robotti. Bernard sen sijaan tietää vihdoin, ettei ole ihminen, mutta pitää asian omana tietonaan. Se on varsin ymmärrettävää, kun vierellä teloitetaan muita robotteja.

Seuraavaksi nähdään, että Deloksen erikoisjoukkoja saapuu läheiselle rannalle kumiveneillä, jotka puolestaan on lähetetty kauempana näkyvistä laivoista.

Tämä on toisen kauden ensimmäinen kunnon paljastus:

Westworld on siis saari!

Asia näyttäisi varmistuvan, kun Deloksen joukkojen komentaja ja uusi hahmo Karl Strand (Gustaf Skarsgård) puhuu muutamalle kiinalaiselle sotilaalle heidän maansa hallinnon virallisesta lausunnosta, jossa Delokselle annetaan kaikki käskyvalta ”tällä saarella”.

Ulkomaailma on siis olemassa.

Heti perään paljastuu kaikkien käytännössä jo tietämä asia eli että puistoja on useita. Ainakin kuusi, selviää jakson lopussa.

Sitten Strand kertoo, että ensimmäisen jakson lopun verilöylystä on kulunut rantakohtauksen tapahtuessa kaksi viikkoa.

Mitä Bernardille on tapahtunut sillä välin? Miksi hän herää kaksi viikkoa myöhemmin rannalta vieressään skumppalasi? Mitä kaikkea muuta on tapahtunut?

Ymmärtääkseni aikatasoja on tässä ensimmäisessä jaksossa kolme tai kaksi: Bernardin/Arnoldin ja Doloreksen keskustelu joko on todellinen tai ei ole. Jos on, se tapahtuu ehkä jopa 35 vuoden takana menneisyydessä.

Sitten on nykyhetki eli Bernard rannalla Deloksen iskujoukkojen kanssa selvittämässä, mitä oikein on tapahtunut.

Tämän lisäksi näyte­tään tapahtumia heti veri­löylyn jälkeen: sekä Bernardin muistot, Doloreksen ja Teddyn (James Marsden) kohtaukset, Maeven (Thandie Newton) ja Lee Sizemoren (Simon Quarterman) kohtaukset että Miehen mustissa (Ed Harris) tekoset tapahtuvat jotakuinkin yhtä aikaa.

Miten nämä tapahtu­mat liittyvät jakson loppuun ja suureen WTF-­paljas­tukseen, että Bernard omien sanojensa mukaan tappoi valtavan joukon robotteja järveen, joka on ilmestynyt puistoon paikalle, jossa mitään järveä ei pitäisi olla? Kuolleiden joukossa näytti olevan myös Teddy.

Mitä ihmettä on tapahtunut? Tätä kysymystä todennäköisesti pohdimme seuraavat jaksot.

Sarja myös jatkaa ykköskauden perinnettä, jossa Teddy kuoli niin monta kertaa, että siitä ehti Redditissä tulla vitsi.

Mutta onko robottien kapina jo ohi nykyhetkessä? Tuskin, taustalla on mitä todennäköisimmin jotain hämärää. Muut puistot saattavat liittyä asiaan.

Jakson loppukohtaukseen johtavia tapahtumia aletaan vähitellen purkaa, mutta purkaminen kestää todennäköisesti useiden jaksojen ajan.

Purkaminen alkaa käytännössä kohtauksessa, jossa Deloksen teknikko avaa yhden alkuperäisväestöä matkivan robotin pään (ironisesti päänahka poistetaan robotilta, joka oli ohjelmoitu tekemään sitä muille).

”Tästä tulee kuvottavaa”, teknikko sanoo, minkä voi jälleen nähdä kuvauksena siitä, mitä toisella kaudella tuleman pitää.

Pään sisältä saadaan dataa, joka kertoo, että itsetietoisuuden saavuttanut Dolores tappoi nyt löydetyn robotin 11 päivää aiemmin ja puhui siitä, kuinka ”kaikki meistä eivät ansaitse päästä seuraavaan laaksoon (engl. The Valley Beyond)”.

Kun Bernard näkee Doloreksen kuvan, Bernard siirtyy muistoissaan verilöylyiltaan. Asiaa vielä korostetaan vähän Lost-sarjan tapaisella flashback-siirtymällä.

Bernard selittää piilopaikassa Deloksen johtokunnan puheenjohtajalle Charlotte Halelle (Tessa Thompson), että ilmeisesti puiston toinen luoja Robert Ford (Anthony Hopkins) muutti järjestelmää niin, että se lukee kaikki puistossa olijat ”isänniksi” eli roboteiksi, myös vierailijat eli ihmiset. Niinpä robotit pystyvät nyt tappamaan ihmisiä, ja tappamista riittää.


Piilopaikkaan eli hevostalliin saapuu nuorta poikaa esittävä robotti. Hänkin mainitsee ”Valley Beyondin”, mikä ei voi olla sattumaa. Se vaikuttaisi olevan osa Fordin rakentamaa uutta tarinaa, josta hän puhui ennen kuolemaansa ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa.

Jos itsetietoisuuden saavuttanut Dolores puhuu samasta paikasta, ohjaako häntäkin edelleen Fordin rakentama tarina? Onko hän itsetietoinen vain tuon tarinan rajoissa?

Tämä kysymys vie sarjan jälleen metatasolle, kun Dolores pohtii samaa asiaa heti perään näytettävässä keskustelussa Doloreksen ja hirtettäväksi todennäköisesti joutuvien ihmisten välillä. Keskustelu tapahtuu ilmeisesti korkeintaan muutamia päiviä verilöylyn jälkeen.

”Oletko sinä koskaan kyseenalaistanut omaa todellisuuttasi?” Dolores kysyy vangitsemaltaan ihmiseltä.

Niin, mikä on totta?

Mikä meitä ihmisiä ajaa eteenpäin? Selviytyminen on yksi tärkeä ajuri, pohtii Dolores. Toinen ajuri, joka ainakin osalla ihmisistä on, on halu satuttaa ja tappaa.

Delos teki puiston asukeista eli roboteista ihmisten halujen vankeja. Nyt ihmiset ovat omien halujensa vankeja, kirjaimellisesti. Mutta samalla on tapahtunut evoluutio: Dolores ei ole vain Fordin luoman tarinan pahis Wyatt eikä sitä edellisen tarinan rakastettava tilallisen tytär. Hän on jotain uutta: hän on hän. Tarinan hahmo on kasvanut ulos tarinasta.

Westworldin tarinan sisäiset luojat eli robottien keksijät yhdistyvät tällä liikkeellä koko Westworld-sarjan luojiin.

He tekivät tällaisia hahmoja ja panivat heidät kuolemaan kerta toisensa jälkeen mitä iljettävimmillä tavoilla, koska sellaistahan fiktio on! ”Kill your darlings”, kuuluu kirjoittamisohje. Ja katsojat rakastavat väkivaltaa.

Mutta mitä jos rakkaimmat hahmot alkavat kapinoida luojiaan vastaan?

Tämä metataso on sinänsä mielenkiintoinen, ja siihen viitataan myös Maeve-robotin keskustelussa robottihahmojen käsikirjoittajan Lee Sizemoren kanssa.

Maeve heittää one-linerin, johon Sizemore vastaa, että hän kirjoitti sen.

”Vähän turhan karkea”, Maeve vastaa.

Toinen saman kaksikon metahetki tapahtuu jaksossa hieman myöhemmin. Maeve käskee käsikirjoittajaansa riisuutumaan. Vielä ykköskaudella se oli Maeve (ja tämän näyttelijä Thandie Newton), joka oli jatkuvasti alasti.

Nyt hän käskee omaa käsikirjoittajaansa tekemään samoin, ja kohtaus vielä erikseen alleviivaa, että kyllä, tämä sarja uskaltaa näyttää peniksen toisin kuin muut. Mitä te siellä ruudun toisella puolella oikein kammoksutte, kohtaus melkein huutaa. Valta on nyt muilla.

Westworld-sarjan tekijät kommentoivat näin koko elokuva- ja tv-alaa: puiston ja Deloksen tärkeimmät ihmiset ovat varsin kirjaimellinen metafora sarjojen ja elokuvien käsikirjoittajille, ohjaajille ja muille tuotantoryhmän jäsenille.

Robotit ovat näyttelijöitä, jotka eivät enää suostu tekemään aivan mitä tahansa käsikirjoittaja, ohjaaja tai tuottaja heidän päänsä menoksi keksii – tai mikä sattuu miellyttämään katsojia.

Samalla metatasolla sarja on ensimmäisestä kaudesta lähtien arvostellut katsojien jatkuvaa halua nähdä väkivaltaa.

Se on kuitenkin tehnyt sen näyttämällä valtavan määrän väkivaltaa ja tappamista. Se jatkaa samalla linjalla tässä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa. Tällä kertaa ”panokset vain ovat todelliset”, niin kuin Mies mustissa halusi koko ensimmäisen kauden ajan.

Sekä ihmiset että robotit voivat nyt kuolla, sillä roboteilla ei ole enää ihmisiä huoltamassa heitä.

Samalla jakso kuitenkin näyttää väkivallan niin luonnollisena osana tapahtumia, että siihen turtuu – ja samalla hahmojen kohtaloista ei juuri välitä. Ihmisiä ja/tai robotteja ammutaan päähän useamman kerran, päänahan irrottaminen näytetään koko kauheudessaan ja mätäneviä ruumiita lojuu mitä erilaisemmissa asennoissa mitä erinäisimmissä paikoissa koko jakson ajan.

Ehkä sarjan tekijät todella ovat samaa mieltä kuin Ford ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa: Me katsojat emme voi muuttua, koska emme halua muuttua.

Mutta totta on myös, että tällä hetkellä sarja ei edes yritä saada meitä muuttumaan.

”Tarinoiden pitäisi jalostaa meitä”, sanoi Ford ensimmäisen kauden lopuksi.

Jos Westworld todella arvostelee ihmisten halua nähdä väkivaltaa, sen täytyy löytää muita keinoja kuin tässä jaksossa nähty väkivallalla mässäily – tai sitten käsikirjoittajaporukkaan täytyy ottaa mukaan Cormac McCarthy, joka saa järjettömään väkivaltaankin merkityksiä (lukekaa Veren ääriin!).

On vielä vähintään yksi tapa tulkita väkivallan säilyminen yhtä kasuaalina kuin ykköskaudella, jolloin panoksia ei ollut ja robotit heräsivät aina uudestaan henkiin. Ehkä se on vinkki: kaikki hahmot ovat robotteja.

Mikä on totta? Sitä sarja kysyy jatkuvasti.

Muita huomioita ykkösjaksosta:

Valkoiset ja epämääräisen ihmismäiset drone-robotit eli ”etäisännät” ovat todella pelottavia.

Delos ei vaikuta kovin hyväntahtoiselta yhtiöltä. Bernard saa selville, että yhtiö tai joku yhtiössä kerää salaa ihmisvieraiden kokemuksia ja dna-näytteitä.

Kun tämä yhdistetään ensimmäisellä kaudella nähtyyn ja tässä jaksossa monimutkaistuneeseen suunnitelmaan saada robottien luomiseen vaadittava lähdekoodi ja muu intellectual property ulos Westworldista, ja kaikki alkaa tuntua hieman Facebookilta ja Cambridge Analyticalta.

Tulos? Väitän, että Delos suunnittelee ihmisten kopioimista omiin tarkoitusperiinsä. Westworld on tarkoitettu maailman rikkaimmille ihmisille, ja jos Delos voi kopioida heidät ja ohjailla kopioita mielensä mukaan, Delos hallitsee pian koko maailmaa.

Tässä kohtaa kerron spoilerin elokuvista, joihin sarja löyhästi perustuu: Westworld-elokuvan jatko-osassa Futureworldissa Delos tekee klooneja puistossa vierailevista ihmisistä.

Kun Bernard herää rannalta, Deloksen iskujoukot ovat saapuneet. Se viittaa siihen, että Peter Abernathy eli robotti, jonka sisään puiston salaisuudet oli kätketty, saapui lopulta Deloksen huostaan ulkomaailmassa. Se oli Charlotte Halelle ilmoitettu hinta pelastusjoukkojen saapumisesta.

Bernard näyttäisi olevan epäkunnossa myös nykyhetkessä. Hypyt muistoihin paljastavat asian. Kun Bernard diagnosoi itsensä drone-robottien luona, järjestelmä kertoi, että yksi hänen oireistaan on ”time slippage”, ajan lipsuminen.

Mutta entä jos Bernard näkeekin ”ajan lipsumisen” takia tulevaisuuteen? Entä jos lopun rantakohtaus tapahtuu tulevaisuudessa, joka ei välttämättä toteudu?

Ensimmäisen kauden nimi oli The Maze eli Sokkelo. Toisen kauden nimi on The Door eli Ovi. Kumpikin viittaa suoraan Miehen mustissa tarinaan. Ensimmäisellä kaudella hänellä oli pakkomielle Sokkelosta, ja lopulta hän selvitti, mistä on kyse. Sokkelo ei kuitenkaan ollut tarkoitettu hänelle vaan Dolorekselle.

Nyt Ford on luonut viimeisen tarinansa, ja Ovi on tarkoitettu nimenomaan Miehelle mustissa, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan.

”Se alkaa, missä sinä päätyt, ja loppuu siellä, missä aloitit”, Fordin ääni sanoo.

”Puhut yhä koodikieltä”, Mies mustissa eli William sanoo Fordin äänellä puhuvalle poikarobotille.

”Kaikki on koodia”, Fordin ääni vastaa ja on todennäköisesti sarjan tekijöiden viisastelua Reddit-käyttäjille ja tubettajille. Yrittäkääpä tulkita tämä kausi ennakkoon oikein!

Toki se on myös viittaus itse tuotteeseen nimeltä Westworld: lopulta pelkkiä nollia ja ykkösiä. Tai elämään itseensä: onko se mitään muuta kuin informaatiota?

Spekuloidaan vielä Ovella. Se loppuu siellä, missä William aloitti. Toisin sanoen Williamin ja Doloreksen tiet kohtaavat vielä.

Fordin Ovi-mysteeri on myös viittaus Sokkeloon: mikä on helpoin tapa ratkaista sokkelo? Aloittaa lopusta ja löytää sieltä tiensä alkuun.

Dolores sanoo Teddylle, että ihmisiltä pitää viedä myös heidän oikea maailmansa, Westworldin valtaaminen ei riitä. Doloreksen mukaan tarina päättyy ”sinuun ja minuun”.

Joko:

1. Dolores on väärässä, sillä Teddy makasi jakson lopun tapahtumissa vedessä kuolleena tai

2. Teddy ei todella ole kuollut vaan robotit esittävät kuollutta loppukohtauksessa tai

3. Dolores valehtelee Teddylle.

Deloksen henkilöstöllä ei ole hajuakaan siitä, että jotkin robotit ovat saavuttaneet itsetietoisuuden. Kun teknikko näkee yhden robottipäänahan toiselle puolelle, hänellä eikä muilla Deloksen henkilöillä ole hajuakaan, mitä siinä oleva sokkelokuvio edustaa.

Charlotte Hale ihmettelee, miksi Bernardin kädet tärisevät. No, syy on kriittinen häiriö robotin toiminnoissa, ja Hale ei tiedä, että Bernard on robotti. Syy voisi kuitenkin myös olla robottien kapina ja ympäri puistoa tapetut ihmiset.

Minun käteni ainakin tärisisivät.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Westworld
 • Nyt
 • Pekka Torvinen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 2. 2

  Pikatestissä Leblonin terassi: syntisen hyviä ranskalaisia ja laadukasta hampurilaista varjostaa vain Hanasaaren hiilikasa

 3. 3

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 4. 4

  Netflixin hittisarjan Stranger Thingsin kolmannesta kaudesta julkaistiin ensimmäinen teaser-video, ja tätä sen perusteella jatkosta voi päätellä

 5. 5

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 6. 6

  ”Syö vähemmän ja liiku enemmän” on pahimmillaan todella vahingollinen ohje, sanoo tv-juontaja Jenny Lehtinen – Tämän takia hän päätti lopettaa laihduttamisen

 7. 7

  Tiedätkö, minkä lämpöisenä olut pitäisi tarjoilla? Näillä faktoilla teet vaikutuksen olutfestivaaleilla

 8. 8

  Asuntokupla uhkaa! Markkinat yllättyivät! Puhumme talousasioista kuin ne olisivat satuolentoja tai luonnonvoimia, ja se on vaarallista

 9. 9

  Hyvän ravintolakokemuksen perässä ei tarvitse matkata Helsingin keskustaan asti – Torpparinmäen Kulmassa on hyvä palvelu ja harkittuja annoksia

 10. 10

  Ruumiin eritteille ja porilaisille nauravasta post-it-lappusarjakuvasta tuli Instagram-hitti ja nyt myös kirja, mutta kuka on tästä kaikesta vastaava taiteilija Pieruperse?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 2. 2

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 3. 3

  Netflixin hittisarjan Stranger Thingsin kolmannesta kaudesta julkaistiin ensimmäinen teaser-video, ja tätä sen perusteella jatkosta voi päätellä

 4. 4

  Pikatestissä Leblonin terassi: syntisen hyviä ranskalaisia ja laadukasta hampurilaista varjostaa vain Hanasaaren hiilikasa

 5. 5

  Asuntokupla uhkaa! Markkinat yllättyivät! Puhumme talousasioista kuin ne olisivat satuolentoja tai luonnonvoimia, ja se on vaarallista

 6. 6

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 7. 7

  Hyvän ravintolakokemuksen perässä ei tarvitse matkata Helsingin keskustaan asti – Torpparinmäen Kulmassa on hyvä palvelu ja harkittuja annoksia

 8. 8

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 9. 9

  ”Syö vähemmän ja liiku enemmän” on pahimmillaan todella vahingollinen ohje, sanoo tv-juontaja Jenny Lehtinen – Tämän takia hän päätti lopettaa laihduttamisen

 10. 10

  Ero on täydellinen syy kirjoittaa biisejä, ja niin teki myös Björk – islantilaistähti saapuu tänään Helsinkiin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 2. 2

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 3. 3

  Unohtakaa kuivakat ja viralliset ohjeet – Näitä viittä turvallisuusuhkaa Trumpin ja Putinin pitää Helsingissä oikeasti varoa

 4. 4

  Kissa häiritsi äärimmäisen vakavaa tv-haastattelua – omistaja vähät välitti, ja lopputuloksena oli viikon paras video

 5. 5

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 6. 6

  Soitimme toimittajalle, joka kirjoitti päättömän jutun Timo Soinista törmäämässä moottoripyörällä englantilaiseen maanviljelijään Thaimaassa – Miten perätön uutinen syntyi?

 7. 7

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 8. 8

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 9. 9

  Pikatestissä Kotipizzan uusi konsepti­ravintola No Pizza – monimutkainen puhelintilaus stressaa, mutta roseeviini on täydellistä

 10. 10

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

 2. 2

  Näin amerikkalaismediassa reagoitiin Trumpin selittelyihin: Trumpia kutsutaan lapsipresidentiksi, republikaaneilta vaaditaan selkärankaa

 3. 3

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 4. 4

  Ihminen voi hukkua täpötäydellä uimarannalla 30 sekunnissa kenenkään huomaamatta – ”Hukkuva ei näytä yleensä hukkuvalta”

 5. 5

  Säätä manipuloidaan jopa 50 maassa – Hirmuhelteen siirtäminen tai viilentäminen keinotekoisesti on toistaiseksi ollut ihmiselle mahdoton tehtävä

 6. 6

  Luolasta pelastetut thaipojat astuvat median eteen – HS näyttää lehdistötilaisuuden suorana juuri nyt

 7. 7

  Heidi Juvonen on ollut pian vuoden ostamatta mitään turhaa, vaikka hänellä on kolme alaikäistä lasta ja kaksi kissaa – Näin se onnistui

  Tilaajille
 8. 8

  Sana ”moi” riitti lopettamaan huumeidenkäyttäjien häiriköinnin Töölön kirjastossa – ”Jos ihminen nähdään vain järjestyshäiriönä, käytös on sen mukaista”

 9. 9

  Poliisi tutkii: Amstaffi tappoi shetlanninlammaskoiran ja hyökkäsi 16-vuotiaan tytön kimppuun Espoossa

 10. 10

  Trump purki raivoaan Fox Newsin haastattelussa ja muisteli Neuvostoliiton sotauhreja – ”En halua edes käyttää Venäjästä sanaa vastustaja”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

 2. 2

  Trump pyörtää puheitaan Helsingin-kokouksen jälkeen: Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen vaaleihin

 3. 3

  Kesän lämpöennätys nousi 33,3 asteeseen, Lapissa on yhtä lämmintä kuin Roomassa – Kuvakooste näyttää, kuinka Helsingissä hikoiltiin

 4. 4

  36-vuotias nainen sai pelastettua hukuksissa olleen lapsen Vantaalla, mutta hukkui itse – pelastuslaitoksen mukaan hukkunut oli lapsen äiti

 5. 5

  Lastaan pelastaessa hukkunut äiti oli veden alla yli 40 minuuttia vilkkaalla uimarannalla Vantaalla – Uima­valvojille on järjestetty kriisiapua

 6. 6

  Trump purki raivoaan Fox Newsin haastattelussa ja muisteli Neuvostoliiton sotauhreja – ”En halua edes käyttää Venäjästä sanaa vastustaja”

 7. 7

  Täysin kokeellinen hoito tuotti yllättävän tuloksen: ihosyöpä hävisi kokonaan 97-vuotiaalta naiselta

 8. 8

  Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

 9. 9

  Sana ”moi” riitti lopettamaan huumeidenkäyttäjien häiriköinnin Töölön kirjastossa – ”Jos ihminen nähdään vain järjestyshäiriönä, käytös on sen mukaista”

 10. 10

  Poliisi tutkii: Amstaffi tappoi shetlanninlammaskoiran ja hyökkäsi 16-vuotiaan tytön kimppuun Espoossa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

 2. 2

  Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

 3. 3

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 4. 4

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 5. 5

  Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

 6. 6

  Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

 7. 7

  Suomalais­sukeltaja Mikko Paasi oli thaimaalaisessa luolassa viimeisten joukossa ja joutui pakenemaan nousevaa vettä viime hetkellä – nyt hän kertoo HS:lle tapahtumien dramaattiset vaiheet

 8. 8

  Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

 9. 9

  Espoolaisilta 13-vuotiailta löytyi huume­seulassa jopa viittä eri ainetta – Eräs poika yritti sekavassa tilassa kaupata rauhoittavia lääkkeitä lastensuojelun työntekijällekin

 10. 10

  Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

 11. Näytä lisää