Westworldin toinen kausi jatkui erittäin vahvalla jaksolla, joka oli täynnä paljastuksia menneisyydestä

Seuraamme Westworldin toista kautta jakso jaksolta. Tässä kauden toisen jakson nimeltä ”Reunion” arvio ja läpikäynti.

Voi tätä aikatasojen määrää! Mutta ainakaan sitä ei piilotella niin kuin ensimmäisellä kaudella.

Tämä on Westworld-tv-sarjan toisen kauden toisen jakson arvio ja läpikäynti. Jos et ole katsonut jaksoa, älä lue juttua ellet erityisesti halua tietää, mitä jaksossa tapahtuu katsomatta sitä!

Toisen kauden ensimmäisen jakson arvioimme ja kävimme läpi viikko sitten.

Kun Westworldin toisen kauden ensimmäinen jakso oli keskittyi enimmäkseen Bernard-robottiin (Jeffrey Wright) ja tämän repaleisiin muistoihin, toinen jakso, nimeltään ”Reunion”, keskittyy Dolores-robottiin (Evan Rachel Wood) ja tämän paljon tarkempiin muistoihin.

Ja kun ensimmäinen jakso oli kaikkine tapahtumineen melko sekava, kerii toinen jakso lähes kaikki tapahtumansa taitavasti Doloreksen ja hänen muistojensa ympärille.

Lopputuloksena on selvästi edellistä parempi jakso, jossa saadaan raamattuviittauksia, taustatarinan auki kerimistä – ja jälleen uusi mysteeri jakson lopuksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jakso alkoi Doloreksen muistolla noin 35–40 vuoden takaa, kun Arnold eli Bernardin esikuva ja Robert ovat vieneet niin Doloreksen kuin joukon muita robotteja ulkomaailmaan mahdollisille sijoittajille esiteltäviksi.

Dolores on Arnoldin suosikki, ja Arnold vertaa tätä lapseensa Charliehen.

”Sinulla ja Charliella on hyvin paljon yhteistä. Te kumpikin näette sen niin selvästi. Tämän kauneuden. Sen mahdollisuudet. Niin monet ovat kokonaan lakanneet näkemästä sitä. Sen ihmeellisyyttä”, Arnold sanoo.

”Ehkä heillä ei ole rohkeutta”, Dolores sanoo.

Dolorekselta ei rohkeutta puutu, mutta vuosien hyväksikäyttö on jättänyt jälkensä.

Nykyhetkessä (tai missä ikinä, mutta ainakin myöhemmin) Dolores ei enää ole se, joka näkee kaiken kauneuden.

Hän muistaa nyt, mitä ihmiset ovat hänelle tehneet, eikä hän anna anteeksi. Hän kokoaa armeijaa. Nyt hän näkee maailman kauneuden sijasta ”sen totuuden”, Dolores kertoo WTF-ilmeellä koko jakson toimivalle Teddylle (James Marsden).

Kuinka hän näkee maailman totuuden?

Muistamalla, mitä hänelle on tehty.

Miten koko kakkosjakso toimii?

Esittämällä muistoja.

Muistojen voima on valtava, ehkä suurempi kuin minkään muun, näyttää jakso sanovan.

Niinpä Doloreksen monologin jälkeen hypätään takaumaan, jossa William (Jimmi Simpson) ja tämän tuleva lanko Logan (Ben Barnes) ja Delos-yhtiön perillinen tutustuvat Arnoldin ja Robertin robotteihin ensimmäistä kertaa. Tämä tapahtuu samaan aikaan, kun Arnold esittelee Dolorekselle tulevaa kotiaan ulkomaailmassa.

Takaumaan hypätään Kanye Westin (Kanye Westworld, hehhehheh…) Runaway-biisin tahtiin, jonka on jälleen sovittanut uusiksi Westworld-sarjan säveltäjä Ramin Djawadi.

Williamia seurataan jaksossa muutenkin paljon, sillä hänen menneisyytensä yhdistyy Doloreksen menneisyyteen.

Doloresta on rääkätty puistossa mielin määrin, mutta mitä hän tässä jaksossa muistaa?

Williamin käytöksen sen jälkeen, kun he rakastuivat ykköskaudella nähdyissä takautumissa ja kun William tajusi, että Dolores oli vain tarina, vain ihmisvieraiden hurmaamiseksi luotu valhe.

Mutta oliko Dolores vain sitä? Ei, William ymmärsi väärin. Dolores oli Arnoldin suosikki, Dolores olisi se, joka tulisi muistamaan ja muistamalla kärsimyksensä saavuttamaan itsetietoisuuden.

Siksi Dolores muistaa jakson lopussa nähtävän Williamin käytöksen niin hyvin.

Se on hänen itsetietoisuutensa yksi peruskivi, koska puiston tässä vaiheessa omistava William kohtelee Doloresta niin kylmästi.

”Olet todella pelkkä esine. En voi uskoa, että rakastuin sinuun. Tiedätkö, mikä pelasti minut? Käsitän, ettei kyse ollut sinusta lainkaan. Et saanut minua kiinnostumaan sinusta, vaan itsestäni. Et siis ole edes esine. Olet heijastus.”

Tämän sanoo mies, joka tuli kerran auttamaan ja pelastamaan Doloreksen, tekemään juuri sen, mitä hänet oli ohjelmoitu odottamaan.

Tämän muistaa robotti, joka nimenomaan on paljon enemmän kuin esine.

Tämän muistaa robotti, jonka William kerran luuli olevan niin inhimillinen, että käytännössä hänet pitäisi laskea ihmiseksi.

Tämän muistaa robotti, joka tietää nyt olevansa niin inhimillinen, että on lähtenyt kostamaan ihmisille, jotka panivat hänet kärsimään.

Hän on tullut näyttämään totuuden muille roboteille, ja tekee sen tarvittaessa tappamalla kaikki ja herättämällä heidät uudestaan henkiin.

Kun Dolores ja hänen jenginsä menevät tapamaan majuri Craddockia (Jonathan Tucker) ja muita konfederaatiosotilaita, Viimeinen ehtoollinen -tuntemuksilta ei voi välttyä. Millainen porukka muuten söisi vain yhdellä puolen pöytää, ellei sitten viitatakseen Leonardo da Vincin maalaukseen?

Craddock mainitsee Kaikkivaltiaan, kun hän kieltäytyy Doloreksen yhteistyötarjouksesta.

Seuraavaksi Craddock ja hänen miehensä ovatkin kuolleita. Dolores herättää Craddockin henkiin mukaan ottamansa teknikon avulla.

Dolores kertoo tappaneensa Jumalan – oletettavasti tässä tapauksessa siis Robert Fordin (Anthony Hopkins).

Dolores on nyt robottien jumala, tai ainakin kristus.

Dolores näyttää myös tietävän puiston todellisen merkityksen. Hän kysyy kiinniotetulta vartijalta, tietääkö hän edes, mitä hän vahti. Ei, ei hän tiedä, niin kuin me katsojatkaan emme tiedä.

Dolores sen sijaan tietää niin kuin tietää myös William, sillä William oli se, joka puiston todellisen merkityksen Dolorekselle aikoinaan näytti.

Jakson lopun takaumassa William sanoo Doloresta ensin pelkäksi heijastukseksi, mutta vie tämän sitten katsomaan puiston todellista merkitystä, joka on takaumassa vasta rakenteilla. Valtavat koneet louhivat kiveä ja kalliota.

Todennäköisesti tämä ”todellinen merkitys” liittyy toisen kauden ensimmäisessä jaksossa paljastuneeseen Delos-yhtiön tapaan kerätä salaa puiston ihmisvieraiden kokemuksia ja dna-näytteitä.

Facebook ja Cambridge Analytica -mielikuvat vain voimistuvat – datalouhinta vs. todellinen louhinta (tai ”todellinen”, olemmehan Westworld-puistossa).

Eivätkä tässä voimistu pelkästään Facebook-mielikuvat, vaan mieleen tulee koko sosiaalisen median tapa kerätä meistä kaikki mahdollinen tieto ja hyödyntää sitä omiin tarkoituksiin.

Jaksossa nähdään mielestäni lähes suora kommentti todellisiin tapahtumiin. Kun William yrittää vakuuttaa appensa James Deloksen (Peter Mullan) Westworldiin sijoittamisen järkevyydestä, appiukko tappelee vastaan. Hän ei ole kiinnostunut fantasiasta, hän on kiinnostunut todellisuudesta.

Mutta mitä kaikkea fantasiaan osallistuminen kertookaan todellisuudesta! Kun ihmisvieraat ovat vapaita tekemään mitä haluavat, kun heitä ei vahdita, kun heitä ei tuomita, he paljastavat itsestään kaiken, sanoo William.

Tietenkin heitä vahditaan. Tietenkin meitä vahditaan. Google ja Facebook tietävät meistä kaiken. He ovat nähneet meidät sellaisina kuin me todella olemme.

Kaikki kirjautumisemme, selaushistoriamme, suuren osan ostoksistamme…paheemme ja hyveemme. Ja kuinka paljon rahaa noiden asioiden tietämisellä voikaan tehdä vain mainostamalla! Mutta ei tiedoilla tehdä pelkästään rahaa, niillä voidaan myös manipuloida ihmisiä.

Delos on manipulaatiobisneksessä todennäköisesti hyvin pitkällä. Ensimmäisen jakson dna-keräyksen jälkeen spekuloin, että Delos suunnittelee ihmisten kopioimista omiin tarkoitusperiinsä.

”Westworld on tarkoitettu maailman rikkaimmille ihmisille, ja jos Delos voi kopioida heidät ja ohjailla kopioita mielensä mukaan, Delos hallitsee pian koko maailmaa”, kirjoitin viikko sitten.

Deloksen suunnitelmat ovat kuitenkin mahdollisesti vielä pidemmälle meneviä. Toisen jakson loppupuolella nähdään kohtaus, jossa James Delos jää eläkkeelle noin 30 vuotta menneisyydessä.

James Delos on takaumassa mitä todennäköisimmin kuolemassa keuhkosyöpään. Mutta hän elättelee toivoa jostain. Jostain, minkä William sanoo edistyvän. Tarvitaan vain kärsivällisyyttä.

Suunnitteleeko Delos-yhtiö jonkin sortin mielten latausta koneisiin? Onko Delos yhtiö, jolle kuolemakin on vain yksi ratkaistavissa oleva ongelma?

Kuolemattomuus teknologialle uhrautumisen kautta -tulkintaan vie James Deloksen poika Logan, joka nähdään samojen eläköitymisjuhlien kääntyessä iltaan.

Logan oli se, joka ensimmäisenä innostui Westworld-puistosta ja oli valmis sijoittamaan siihen valtavan määrän rahaa. Hänelle riitti pelkkä pelleily ja seksin harrastaminen ihmismäisten robottien kanssa, jotka ovat liian täydellisiä ja jotka voisi tarpeen tullen myös tappaa aina uudelleen.

William näki puistossa kuitenkin lopulta paljon enemmän. Niin paljon, että Logan on isänsä eläköitymisjuhlissa kaikkeen pettynyt ja johonkin muuhun huumeeseen kuin Westworldiin koukussa.

Logan kertoo Dolorekselle, että hänen nähdäkseen juhlissa on pelkkiä typeryksiä koheltamassa ”samalla, kun koko helvetin laji alkaa palaa poroksi”.

”Hassuin juttu siinä on, että he sytyttivät tulitikun. Tässä siis teille, paskiaiset. Olkoon ikuisuutenne autuaan lyhyt”, Logan sanoo ja ottaa viskiryypyn.

Kuolemattomuus mielten lataamisella pilveen tai robottiaivoihin? Ehkä, mutta samalla Loganin kehitys innokkaasta kaikkeen pettyneeksi kuvaa monen suhtautumista sosiaalisen mediaan.

Miten hauskoja kaikki sosiaalisen median alustat ja sovellukset olivatkaan vielä 10 tai jopa vähän yli viisi vuotta sitten!

Sitten paljastui, että NSA ja GCHQ ovat seuranneet meitä sosiaalisen median avulla vaikka kuinka kauan puhuttamakaan itse sosiaalisen median jäteistä. Annoimme kaikki tietomme ilmaiseksi, emmekä ajatelleet asiaa sen pidemmälle.

Innostus on vaihtunut pettymykseksi. Minkälaista valvontayhteiskuntaa kohti olemme matkalla?

Dolores ja Teddy armeijoineen ovat matkalla kohti Westworld-puiston todellista merkitystä, kuten on myös Mies mustissa eli vanha William.

Vanha William näyttää tuntevan jaksossa jonkinlaista katumusta. Puiston todellinen merkitys on paikka, jonka William rakensi, ja se hänen ”suurin virheensä”.

Sekä Dolores että William tietävät, että he tarvitsevat mukaansa armeijan. Dolores robottien kristuksena saa sellaisen kasaan, mutta William ei. Puiston tapahtumiin edelleen vaikuttava Robert ei anna Williamin hankkia apulaisia, Lawrencea lukuun ottamatta.

”Se ei ole paikka. Se on ase, ja aion käyttää sitä heidän tuhoamiseen”, Dolores sanoo ja päättää toisen jakson.

Dolores muistaa kaiken.

P.S. Giancarlo Espositon (mm. Breaking Badin huumeparoni Gus Fring) rooli El Lazona oli lyhyt mutta sitäkin hienompi!

Espositon esiintymistä ei paljastettu alkuteksteissä vaan se tuli täytenä yllätyksenä. Better Call Saulin neljäs kausi saisi alkaa jo, kaipaan Fringiä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Westworld
 • Nyt
 • Pekka Torvinen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 2. 2

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 3. 3

  Kuva Daniel Radcliffesta pitelemässä aseita kylpytakkiin pukeutuneena on nyt kaikkialla – eikä ihme, koska siitä irtoaa loputtomasti Harry Potter -vitsejä

 4. 4

  Prinssi Harryn ex-tyttöystävän tympeä ilme, Amal Clooneyn aviomies ja nuori Meghan Markle palatsin edessä – internet sekosi kuninkaallisista häistä, tässä parhaat palat

 5. 5

  Helsinkiinkin suunniteltu "pro-raiskaustapahtuma" peruttiin – tästä on kyse liikkeessä, jota ajaa netin tunnetuin naisvihaaja

 6. 6

  Netissä nauretaan teksteille, jotka selittävät kappaleiden lyriikat niin kuivasti kuin on mahdollista – Tällaisia ne ovat parhaimmillaan

 7. 7

  44 vuotta vanhan elokuvaklassikon raiskauskohtaus järkyttää maailmaa – Miksi vasta nyt?

 8. 8

  Mikä on ”incel”? Torontossa ihmisten päälle ajanut opiskelija ilmeisesti julistautui liikkeen kannattajaksi, tästä siinä on kyse

 9. 9

  Westworld jatkui esittelemällä uuden ja upean maailman – sekä kertomalla puolessa tunnissa koomisen verisen ja mahtavan tarinan, jonka aikana itketti ja nauratti

 10. 10

  Teinitytön anoreksiasta kertovaa Netflix-leffaa on syytetty maailmalla vakavan sairauden romantisoinnista – tästä on kyse

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 2. 2

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 3. 3

  Kuva Daniel Radcliffesta pitelemässä aseita kylpytakkiin pukeutuneena on nyt kaikkialla – eikä ihme, koska siitä irtoaa loputtomasti Harry Potter -vitsejä

 4. 4

  Prinssi Harryn ex-tyttöystävän tympeä ilme, Amal Clooneyn aviomies ja nuori Meghan Markle palatsin edessä – internet sekosi kuninkaallisista häistä, tässä parhaat palat

 5. 5

  44 vuotta vanhan elokuvaklassikon raiskauskohtaus järkyttää maailmaa – Miksi vasta nyt?

 6. 6

  Helsinkiinkin suunniteltu "pro-raiskaustapahtuma" peruttiin – tästä on kyse liikkeessä, jota ajaa netin tunnetuin naisvihaaja

 7. 7

  Westworld jatkui esittelemällä uuden ja upean maailman – sekä kertomalla puolessa tunnissa koomisen verisen ja mahtavan tarinan, jonka aikana itketti ja nauratti

 8. 8

  Yhdysvalloissa julkaistiin kolikko, jossa Donald Trump ja ”suurjohtaja” Kim Jong-un ovat läheisissä tunnelmissa – eikä kestänyt kauaa, kun kolikko oli jo vitsien kohteena

 9. 9

  Ensimmäisellä keikallaan Iisa pelkäsi kuollakseen esiintymistä – ”Ajattelin, että jos se ei onnistu, niin minä kuolen häpeään”

 10. 10

  Netissä nauretaan teksteille, jotka selittävät kappaleiden lyriikat niin kuivasti kuin on mahdollista – Tällaisia ne ovat parhaimmillaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Prinssi Harryn ex-tyttöystävän tympeä ilme, Amal Clooneyn aviomies ja nuori Meghan Markle palatsin edessä – internet sekosi kuninkaallisista häistä, tässä parhaat palat

 2. 2

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 3. 3

  Tämä Patrik Laineen reaktio Suomen Sveitsi-tappioon olisi täydellinen meemi, joka sopisi vastaukseksi mihin tahansa huonoon uutiseen

 4. 4

  Kolumni: Kaverisi jonka nimi alkaa T:llä ei osta sinulle olutta – kiitos kun pilasit Facebookin

 5. 5

  Juoksuhiekkaan uppoaminen pelotti kokonaista sukupolvea, kunnes kaikki unohtivat sen – Kokoamme yhteen omituiset lapsuuden pelot

 6. 6

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 7. 7

  Netissä nauretaan teksteille, jotka selittävät kappaleiden lyriikat niin kuivasti kuin on mahdollista – Tällaisia ne ovat parhaimmillaan

 8. 8

  Suomi hävisi Euroviisut – ja tässä on siihen syy

 9. 9

  Kuva Daniel Radcliffesta pitelemässä aseita kylpytakkiin pukeutuneena on nyt kaikkialla – eikä ihme, koska siitä irtoaa loputtomasti Harry Potter -vitsejä

 10. 10

  ”Kaikilla meillä on kuule rajoitteita!” sanoi Susanna Koski A-studiossa pitkäaikaistyöttömälle ja suututti ihmiset somessa – ja oli yhtä aikaa oikeassa sekä aivan väärässä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 2. 2

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 3. 3

  Tuomari: Trumpin rajoitukset Twitterissä ovat perustuslain vastaisia

 4. 4

  Olemme jäljessä aika­taulusta, Vallilan kone­pajan ostanut Bruce Oreck sanoo HS:lle – hänen mukaansa vaikea korjaus­urakka ”on osa projektin hauskuutta”

 5. 5

  Kalle sai puhelun, mietti vedessä pulikoivia lapsiaan ja vastasi kyllä – Se päätös teki hänestä hyvän isän aivan viime hetkellä

  Tilaajille
 6. 6

  WSJ: Yhdysvallat harkitsee 25 prosentin tuontiveroa ulkomaisille autoille

 7. 7

  Veroparatiisiin 50–60 miljoonaa piilottaneet selvisivät 0,8 miljoonan euron veronkorotuksella – Oikeus määräsi tiedot julkisiksi

 8. 8

  Radikaali ehdotus: Naiset kutsuntoihin, sivarille loppu ja tilalle koko ikäluokan varautumis­palvelu – puolustus­ministeri varoittaa ”Pandoran lippaan” avaamisesta

 9. 9

  Lihavuutta, masennusta, finnejä ja kummallista karvankasvua: Joka kymmenes nainen kärsii lapsettomuutta aiheuttavasta PCOS-oireyhtymästä – puolet heistä ei tiedä sitä

 10. 10

  Sote-uudistuksen lykkääntyminen alkaa näyttää selvältä – valinnanvapaus­laista löytyi pari­kymmentä ongelmaa ja maakunta­vaaleja voidaan ”justeerata”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 2. 2

  Kalle sai puhelun, mietti vedessä pulikoivia lapsiaan ja vastasi kyllä – Se päätös teki hänestä hyvän isän aivan viime hetkellä

  Tilaajille
 3. 3

  Oletko miettinyt, miten vaivalloisia puolisot, vauvat ja lemmikit voivat olla? Mitään merkittävää ei voi saavuttaa yksin mukavuudesta käsin

 4. 4

  Olemme jäljessä aika­taulusta, Vallilan kone­pajan ostanut Bruce Oreck sanoo HS:lle – hänen mukaansa vaikea korjaus­urakka ”on osa projektin hauskuutta”

 5. 5

  Radikaali ehdotus: Naiset kutsuntoihin, sivarille loppu ja tilalle koko ikäluokan varautumis­palvelu – puolustus­ministeri varoittaa ”Pandoran lippaan” avaamisesta

 6. 6

  Näin suomalaisten työajat voivat muuttua – HS kokosi 5 tärkeintä uudistusta, joita hallitus esittää kiisteltyyn työaikalakiin

 7. 7

  Lihavuutta, masennusta, finnejä ja kummallista karvankasvua: Joka kymmenes nainen kärsii lapsettomuutta aiheuttavasta PCOS-oireyhtymästä – puolet heistä ei tiedä sitä

 8. 8

  Oluen myynnin kellonaika­rajoitukset ovat pelkkä vitsi

 9. 9

  Tiedon rakentama järjestelmä sekoitti Helsingin hammashoidon ajanvarauksen täysin – nyt se on niin sekaisin, että iltapäivisin puhelimet täytyy sulkea kokonaan

 10. 10

  Mutaa tihkuva Porsche nostettiin merenpohjasta Helsingin Vuosaaressa – viime kesänä samalta paikalta löytyi vuosikymmeniä sitten kadonnut Mazda

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sanna oli 16-vuotias, kun hän kertoi tulleensa raiskatuksi – Viisi vuotta myöhemmin hän paljasti, että vankilaan joutui syytön mies

  Tilaajille
 2. 2

  Prinssi Harryn ex-tyttöystävän tympeä ilme, Amal Clooneyn aviomies ja nuori Meghan Markle palatsin edessä – internet sekosi kuninkaallisista häistä, tässä parhaat palat

 3. 3

  Syöpää aiheuttava virus huolestuttaa maailmalla, ja nyt sitä löytyi Suomestakin – osa seksin välityksellä tarttuvan viruksen kantajista sairastuu leukemiaan

  Tilaajille
 4. 4

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 5. 5

  Juha Kärkkäisen tavaratalo on synnyttämässä Rovaniemellä poliittisen kiistan – ”En hyväksy tällaista ihmisvihamielisyyttä”

 6. 6

  Kysy nämä kaksi kysymystä, kun lapsi uhmaa ja raivoaa – kasvatuskouluttaja Liisa Ahosen mukaan ongelmalapsia käsitellään väärin

  Tilaajille
 7. 7

  Kalle sai puhelun, mietti vedessä pulikoivia lapsiaan ja vastasi kyllä – Se päätös teki hänestä hyvän isän aivan viime hetkellä

  Tilaajille
 8. 8

  Jasper Pääkkösellä on merkittävä rooli Spike Leen uutuuselokuvassa, josta tuli Cannesissa suuri tapaus – ”Iski tajuntaan, että olen oikeasti osa tällaista”

  Tilaajille
 9. 9

  Häkellyttävän moni kertoo joutuneensa avaruusolentojen sieppaamaksi – Ilmiölle on nimi, ja se selittää, miksi sieppaustarinat ovat nyt loppuneet

  Tilaajille
 10. 10

  Meghanin puku oli aikuisen naisen valinta – kuningatar lainasi tiaran ja Harry poimi kukat

 11. Näytä lisää