Pienpanimoiden omat brändätyt ravintolat ovat nyt alan kuumin trendi – Listasimme suomalaiset pienpanimobaarit, joissa kannattaa käydä
Pienpanimoiden mittelössä panimot erottautuvat omilla ravintoloilla, jotka pystyvät tarjoamaan korkeata laatua, tuoreutta ja erikoiseriä.
Espoon Fat Lizardissa riittää viikonloppuna kävijöitä. Fat Lizard on panimoravintola, jossa tarjotaan oman panimon tuotteita. Kuva: Mika Ranta / HS
Otto Talvio
11.5.2018 8:48
Pienpanimo-oluiden eli käsityöoluiden suosion kasvu on ollut yksi viime vuosikymmenien ilahduttavimmista trendeistä.
Onhan oluessa kyse teollisuudenalasta, jossa isot kansainväliset panimoyritykset ovat päässeet määrittelemään melko suurella vapaudella mitä kaupat tilaavat kylmäkaappeihinsa ja mitä baarit hanoistansa laskevat. Se on käytännössä tarkoittanut lagerin ylivaltaa kaikkialla paitsi erikoisliikkeissä ja alan baareissa.