Pienpanimoiden omat brändätyt ravintolat ovat nyt alan kuumin trendi – Listasimme suomalaiset pienpanimobaarit, joissa kannattaa käydä

Pienpanimoiden mittelössä panimot erottautuvat omilla ravintoloilla, jotka pystyvät tarjoamaan korkeata laatua, tuoreutta ja erikoiseriä.

Pienpanimo-oluiden eli käsityöoluiden suosion kasvu on ollut yksi viime vuosikymmenien ilahduttavimmista trendeistä.

Onhan oluessa kyse teollisuudenalasta, jossa isot kansainväliset panimoyritykset ovat päässeet määrittelemään melko suurella vapaudella mitä kaupat tilaavat kylmäkaappeihinsa ja mitä baarit hanoistansa laskevat. Se on käytännössä tarkoittanut lagerin ylivaltaa kaikkialla paitsi erikoisliikkeissä ja alan baareissa.

Asetelma on tuttu vaikkapa musiikkiteollisuudesta. Musiikin ja oluen parissa pienet tekijät luovat trendejä ja isot seuraavat perässä. Näin oluiden tyylivalikoima vaikkapa vähittäiskaupassa on viime vuosina laajentunut huomattavasti myös isojen tuottajien tuotteissa, alkaen IPA-, APA- ja hapanoluttrendeistä.

Panimoliiton tilastoista näkyy, että viime vuonna ale-tyyppisiä oluita myytiin 2,5 kertaa yhtä paljon kuin 2012. Samassa ajassa lager- ja pilsner-tyyppisten oluiden myynti oli pudonnut 6 prosenttia. Gluteenittomien oluiden, luomuoluiden ja alkoholittomien oluiden myynnit olivat kasvaneet kymmeniä prosentteja. Kuluttajat osaavat selvästi hakea erikoistuotteita paremmin kuin aikaisemmin.


Craft-panimoiden läsnäolo onkin alkanut näkyä kaupunkikuvassa. Pienpanimoiden omat baarit ovat yhä merkittävämpi osa olutravintoloiden kirjoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos ei keskitytä perinteisempiin panimoravintoloihin, joilla panimolaitteet sijaitsevat ravintolan yhteydessä ja tuottavat olutta paikan omiin hanoihin, niin uusi trendi on panimoiden omat brändätyt olutravintolat, kuten vaikkapa Fat Lizardin ravintola Otaniemessä, kivenheiton päässä heidän panimostaan.

Eurooppalaisista käsityöolutpanimoista vahvimmin baari­trendiin ovat lähteneet skotlantilainen BrewDog ja tanskalainen Mikkeller, jotka molemmat avasivat ensimmäiset omat baarinsa 2010. BrewDog on laajentunut erityisen aggressiivisesti. Sillä on yli 40 baaria kansainvälisesti ja tänä vuonna aukeaa vielä useita lisää. Mikkellerillä on 33 baaria, ravintolaa ja maisteluhuonetta eri puolilla maailmaa.

Helsingistä Mikkeller etsii edelleen hyvää toimitilaa ravintolalleen, vahvistaa Mikkellerin kehitysjohtaja Helene Lassen Kööpenhaminasta.

Hänen mukaansa panimobaarit ovat paikkoja, joissa varmasti toteutuvat panimon omat laatuvaatimukset. Pienpanimoille oma baari takaa myös sen, että ainakin yhdessä paikassa varmasti saa oluen tarjoiltuna puhtaasta ja hyvin huolletusta hanasta, koska toisin kuin isot panimot huoltoineen, pienpanimot harvemmin pystyvät kontrolloimaan kuinka hyvin hoidetuista hanoista heidän oluensa lasketaan.

”Meidän baarejamme pyöritetään maailmalla eri tavoin. Pyöritämme itse osaa niistä, mutta suurinta osaa teemme yhdessä paikallisen laadukkaan yhteistyökumppanin kanssa.”

Helsinki ei ole tässä poikkeus. Hyvää liiketilaa ei ole vain vielä löytynyt.

”Meillä on baareja 13 maassa ja olemme tottuneet paikallisiin haasteisiin. Suomesta emme ole kuulleet vielä mitään, mikä pelottaisi meitä”, Lassen lisää.


Pienpanimot tekevätkin usein kansainvälistä yhteistyötä. Mikkeller toki tunnetaan niin kutsuttuna ”mustalaispanimona”, joka valmistaa oluensa muiden panimoiden tiloissa. Heille yhteistyö on elinehto.

Suomessa esimerkiksi Stadin Panimo on myös tehnyt yhteistyöoluita vaikkapa berliiniläisen Brewbakerin kanssa, joka tunnetaan Berliner Weissestaan, sekä baijerilaisen Gänstallerin kanssa.

”He ovat olleet myös keittämässä meillä eli tämä toimii puolin ja toisin. Jos panimon toiminta on vakiintunut yksiin tiloihin, niin silloin tämä tarkoittaa, että kuluttaja saa toisinaan näitä kiinnostavia kertaeriä. Mikkellerin tapauksessahan tällainen on sitten sen koko toiminnan perusta”, Ingrid Viertola Stadin Panimolta arvioi.

Toisin sanoen panimobaarien valttikortteja ovat laadun kontrollointi ja erikoiserät.

”Eikä pidä unohtaa tuoreutta!” huudahtaa Viertola.

”Me tehdään tuotetta aidolla tyylillä ja myydään se heti eteenpäin. Siinä on hiilijalanjälkikin ihan olematon. On paljon ravintoloita, joilla on vaikeuksia tuoreuden kanssa. Se on ihan kansainvälinen ilmiö. Mutta craft-baarin etu on myös siinä, että siellä oppii tuntemaan asiakkaansa ja voi sitä kautta myös tuotannossa palvella asiakkaitaan paremmin.”


Pienpanimoiden omissa pubeissa ei sinänsä ole mitään uutta tai radikaalia. Panimot ovat omistaneet ravintoloita kautta aikojen ja Kölnin tai Münchenin panimoravintoloissa ei ole häivääkään siitä trendikkyydestä, jota vaikka BrewDog edustaa. Loppujen lopuksi kyse on ihan samasta asiasta – myydään omaa tuotetta niin hyvin kontrolloiduissa olosuhteissa kuin mahdollista ja vahvistetaan samalla oman tuotteen mainetta.

Suomessa panimoiden omien pubien lisääntyminen sattuu yhteen pienpanimoiden oman ulosmyynnin mahdollistavan uuden alkoholilain kanssa. Viertola ei usko, että alkoholilain muutos selittäisi pienpanimoiden kasvavaa määrää. Pubien ulosmyynti ei vielä ole tarpeeksi merkittävää, mutta sitä kyllä tapahtuu.

”Yleisesti ulosmyynti kyllä hyödyttää pienpanimoita ja niiden taloutta. Erityisesti jos pystyy rakentamaan pienen myymälän, niin kyllä sillä tehdään lisää myyntiä. Asiakkaat, jotka tulevat Stadin Panimobaariin oluelle ostavat usein lähtiessään parit oluet vielä vaikka iltaa tai seuraavaa päivää varten”, Viertola sanoo.

”Panimolle on kuitenkin poikkeuksetta hyvin kannattavaa perustaa se baari siihen panimon sivuun”, hän jatkaa. Stadin Panimolla on ollut oma baari Suvilahden panimollaan kolme vuotta ja he ovat näin ollen yksi pitempään toimineista helsinkiläisistä pienpanimobaareista.

”Kun kilpailutilanne niin maailmalla kuin Suomessakin on aika tiukka, niin oma panimobaari on hyvä väylä myydä omia tuotteita eteenpäin. Logistiikkakuluja ei juuri ole ja on tuoreustakuu. Lisäksi niitä oluita ei tarvitse juuri erikseen myydä, vaan suurimmalle osalle omia oluita on varma menekki”, Viertola listaa.

”Lisäksi valikoimansa voi sitten valita itse eli voi tehdä kokeellisempia ja erikoisempia oluita, joita ketjuravintolat eivät välttämättä uskaltaisi ottaa valikoimiinsa. Voi vaikkapa aika helposti noudattaa uusia trendejä – esimerkiksi NEIPA-oluita on näkynyt viime aikoina aika paljon helsinkiläisissä pienpanimobaareissa”, Viertola sanoo.

NEIPA eli New England India Pale Ale on samea ja hedelmäinen ale, josta puuttuu IPAlle tyypillinen katkeruus.

Aggressiivisella kuivahumaloinnilla ja oikealla hiivalla on pystytty luomaan poikkeuksellisen aromaattisia oluita, joissa riittää hedelmäistä makua ja oranssi sameuskin lisää mehumaista vaikutelmaa.

Suutuntuma niissä on rikas ja miellyttävä. Toisinaan niissä on myös käytetty hedelmää eli kaikki trooppiset aromit eivät tule vain kiusaamalla humaloista niiden aromaattisia öljyjä ulos. Se on hyvä esimerkki modernista oluesta, jolla nimestään huolimatta ei ole paljonkaan tekemistä klassisen India Pale Alen kanssa.

Mikä sitten näyttäisi olevan se, mikä vaikkapa Stadin Panimobaarissa menee parhaiten kaupaksi?

”IPA ja Pale Ale kyllä menevät edelleen, mutta nyt meidän craft-lagerit näyttävät kiinnostavan tosi paljon. Ykkösenä on Pilsner, mutta myös punertava Vienna Lager on saanut todella hyvän vastaanoton.”

Näissä kannattaa poiketa

Ravintola Fat Lizard

Otaniemen metroasemaa vastapäätä sijaitseva Ravintola Fat Lizard tarjoilee lounasta ja tuhteja, lihavoittoisia annoksia listalta, sekä tietysti laajan valikoiman käsityöoluita, erityisesti täysin tuoreita Fat Lizardin oluita. Fat Lizard on yksi suomalaisten pienpanimoiden viime vuosien menestyskertomuksia ja sen onnistuminen johtuu ennen kaikkea kiinnostavista ja hyvin tehdyistä oluista. Fat Lizardin ravintola on selkeästi myös Itä-Espoon merkittävä ajanviettopaikka.

Tietotie 1, Otaniemi, Espoo. Avoinna su–to 10.30–24, pe–la 10.30–4.

Ravintola Panema

Helsingin­kadun ja Kustaan­kadun kulma­kiinteistö­ssä sijaitseva Panema on siitä poikkeuk­sellinen uusien pien­panimo­ravintoloiden joukossa, että sen taustalla on omistajia muun muassa CoolHead Brew ja Ice Beaver -panimoista. Yli 20 hanan valikoimallaan se on myös yksi Kallion parhaiten varusteltuja olutravintoloita. Viikonloppuiltana se on tupaten täynnä ja meno siellä edustanee Kallion gentrifikaatiota puhtaimmillaan. Laadukkaiden oluiden lisäksi Panemassa on myös asiantunteva henkilökunta, jonka kanssa voi keskustella oluista.

Helsinginkatu 11, Helsinki. Avoinna ma–ti 15–24, ke–to 15–01, pe–la 15–2, su 15–23.

BrewDog Helsinki

Helsingin BrewDog Bar Viiskulmassa oli yksi helsinkiläisen craft beer -buumin alkuperäisistä käynnistäjistä. Sieltä löytyy hanasta kuutta BrewDogin omaa olutta ja 12 vierashanaa, joiden joukossa muun muassa useita Mikkellerin ja Omnipollon oluita. Valikoima siis on kohdillaan. Henkilökunta on ystävällistä ja asiantuntevaa.

Tarkk’ampujankatu 20, Helsinki. Avoinna ma–ti 14–24, ke–to 14–1, pe 14–2, la 12–2, su 15–23.

Stadin Panimobaari

Stadin Panimon baari Suvilahdessa sijaitsee Stadin Panimon panimotilojen yhteydessä ja sieltä saa näin ollen poikkeuksellisen tuoretta StaPan olutta. Koska yhtiöllä on myös maahantuontia, löytyy StaPan baarista myös poikkeuksellisen hyvä valikoima belgialaisia oluita. Baarin yhteydessä on myös pieni olutmyymälä. Kiinnostuneiden kannattaa kysellä baarista myös panimokierroksen mahdollisuutta.

Kaasutehtaankatu 1, rakennus 6, Helsinki. Avoinna ti–to 15.30–23, pe–la 15.30–2.

Sori Taproom

Tallinnassa toimivan suomalaistaustaisen pienpanimo Sorin ravintola ja baari Helsingin Kaisaniemessä tarjoilee olutta reilun parinkymmenen hanan voimin, joista vajaat puolet on omaa tuotantoa ja loput hyvin valittuja kotimaisia ja kansainvälisiä pienpanimo-oluita. Ravintolan keittiön vetonaula näyttää olevan hampurilaiset. Sori Taproomin saapuminen Kaislan naapuriin Kaisaniemeen on tehnyt Vilhonkadun ja Vuorikadun kulman korttelista yhden Helsingin parhaista oluennauttimis-osoitteista.

Vuorikatu 16, Helsinki. Avoinna: ma–to 11–24, pe 11–2, la 12–2, su 12–22.

Muista myös nämä

 Solmu Pub, Vaasankatu 8, Helsinki. Avoinna ma 15–01, ti–pe 15–02, la 14–02, su 14–01.

 Tommyknocker Craft Beer Bar, Iso Roobertinkatu 13, Helsinki. Avoinna: ma–ti 14–24, ke–pe 14–01, la 12–01, su 14–24.

 Bryggeri, Sofiankatu 2, Helsinki. Avoinna: ma–pe 11–24, la 12–24.

 Ravintola Suomenlinnan Panimo, Suomenlinna C 1, Helsinki. Avoinna (7.5.–1.9.) ma–la 12–22, su 12–18.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Olut
 • Ravintolat
 • Baarit
 • Nyt
 • Otto Talvio
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 2. 2

  Nyt on ihan tuskaisen kuuma, mutta ei hätää: tätä videota katsomalla tulee paljon viileämpi olo

 3. 3

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 4. 4

  Pikatestissä Leblonin terassi: syntisen hyviä ranskalaisia ja laadukasta hampurilaista varjostaa vain Hanasaaren hiilikasa

 5. 5

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 6. 6

  Netflixin hittisarjan Stranger Thingsin kolmannesta kaudesta julkaistiin ensimmäinen teaser-video, ja tätä sen perusteella jatkosta voi päätellä

 7. 7

  Kirppishysteria iski Helsinkiin: Listasimme parhaat kirpputorit

  Tilaajille
 8. 8

  ”Syö vähemmän ja liiku enemmän” on pahimmillaan todella vahingollinen ohje, sanoo tv-juontaja Jenny Lehtinen – Tämän takia hän päätti lopettaa laihduttamisen

 9. 9

  17-vuotias tubettaja Tuure Boelius julkaisi biisin, jossa lätkäjätkä ihastuu poikaan – miksi jääkiekko ja homot eivät edelleenkään sovi yhteen?

 10. 10

  Tässä ovat Helsingin parhaat pizzat

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 2. 2

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 3. 3

  Pikatestissä Leblonin terassi: syntisen hyviä ranskalaisia ja laadukasta hampurilaista varjostaa vain Hanasaaren hiilikasa

 4. 4

  Netflixin hittisarjan Stranger Thingsin kolmannesta kaudesta julkaistiin ensimmäinen teaser-video, ja tätä sen perusteella jatkosta voi päätellä

 5. 5

  Asuntokupla uhkaa! Markkinat yllättyivät! Puhumme talousasioista kuin ne olisivat satuolentoja tai luonnonvoimia, ja se on vaarallista

 6. 6

  Nyt on ihan tuskaisen kuuma, mutta ei hätää: tätä videota katsomalla tulee paljon viileämpi olo

 7. 7

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 8. 8

  ”Syö vähemmän ja liiku enemmän” on pahimmillaan todella vahingollinen ohje, sanoo tv-juontaja Jenny Lehtinen – Tämän takia hän päätti lopettaa laihduttamisen

 9. 9

  Hyvän ravintolakokemuksen perässä ei tarvitse matkata Helsingin keskustaan asti – Torpparinmäen Kulmassa on hyvä palvelu ja harkittuja annoksia

 10. 10

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 2. 2

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 3. 3

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 4. 4

  Unohtakaa kuivakat ja viralliset ohjeet – Näitä viittä turvallisuusuhkaa Trumpin ja Putinin pitää Helsingissä oikeasti varoa

 5. 5

  Kissa häiritsi äärimmäisen vakavaa tv-haastattelua – omistaja vähät välitti, ja lopputuloksena oli viikon paras video

 6. 6

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 7. 7

  Soitimme toimittajalle, joka kirjoitti päättömän jutun Timo Soinista törmäämässä moottoripyörällä englantilaiseen maanviljelijään Thaimaassa – Miten perätön uutinen syntyi?

 8. 8

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 9. 9

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 10. 10

  Pikatestissä Kotipizzan uusi konsepti­ravintola No Pizza – monimutkainen puhelintilaus stressaa, mutta roseeviini on täydellistä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  ”Rajuilla välineillä nopeasti sisään ja nopeasti ulos” – Asunto­murto­kopla piinaa Helsingin kanta­kaupunkia, epäilee poliisi

 2. 2

  Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

 3. 3

  Lapissa paukahti kaikkien aikojen helle-ennätys rikki – myös Suomen tämän kesän huippulukema meni taas uusiksi

 4. 4

  HS tapasi Trumpin ja Putinin tilaisuutta hämmentäneen ja putkaan viedyn toimittajan: ”Tätäkö on Suomen mainostettu lehdistönvapaus?”

 5. 5

  Heidi Juvonen on ollut pian vuoden ostamatta mitään turhaa, vaikka hänellä on kolme alaikäistä lasta ja kaksi kissaa – Näin se onnistui

  Tilaajille
 6. 6

  Naton huippu­kokouksessa hoiperrellut Juncker: ”Pyydän kunnioitusta”

 7. 7

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 8. 8

  Ihminen voi hukkua täpötäydellä uimarannalla 30 sekunnissa kenenkään huomaamatta – ”Hukkuva ei näytä yleensä hukkuvalta”

 9. 9

  Pyhärannassa Varsinais-Suomessa roihuaa laajalle levinnyt maasto­palo, jota ei ole saatu hallintaan

 10. 10

  ”Kaivoimme, koska luulimme ettemme voi odottaa” – Luolasta pelastetut pojat astelivat ensimmäistä kertaa median eteen ja kertoivat koettelemuksestaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

 2. 2

  Trump pyörtää puheitaan Helsingin-kokouksen jälkeen: Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen vaaleihin

 3. 3

  Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

 4. 4

  Trump purki raivoaan Fox Newsin haastattelussa ja muisteli Neuvostoliiton sotauhreja – ”En halua edes käyttää Venäjästä sanaa vastustaja”

 5. 5

  Lastaan pelastaessa hukkunut äiti oli veden alla yli 40 minuuttia vilkkaalla uimarannalla Vantaalla – Uima­valvojille on järjestetty kriisiapua

 6. 6

  Täysin kokeellinen hoito tuotti yllättävän tuloksen: ihosyöpä hävisi kokonaan 97-vuotiaalta naiselta

 7. 7

  Sana ”moi” riitti lopettamaan huumeidenkäyttäjien häiriköinnin Töölön kirjastossa – ”Jos ihminen nähdään vain järjestyshäiriönä, käytös on sen mukaista”

 8. 8

  Poliisi tutkii: Amstaffi tappoi shetlanninlammaskoiran ja hyökkäsi 16-vuotiaan tytön kimppuun Espoossa

 9. 9

  Heidi Juvonen on ollut pian vuoden ostamatta mitään turhaa, vaikka hänellä on kolme alaikäistä lasta ja kaksi kissaa – Näin se onnistui

  Tilaajille
 10. 10

  Mandalay Bay -hotellin omistajayhtiö haastoi Las Vegasin joukkosurman uhreja oikeuteen – festivaaliyleisöä tulitettiin hotellin ikkunasta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

 2. 2

  Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

 3. 3

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 4. 4

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 5. 5

  Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

 6. 6

  Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

 7. 7

  Suomalais­sukeltaja Mikko Paasi oli thaimaalaisessa luolassa viimeisten joukossa ja joutui pakenemaan nousevaa vettä viime hetkellä – nyt hän kertoo HS:lle tapahtumien dramaattiset vaiheet

 8. 8

  Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

 9. 9

  Espoolaisilta 13-vuotiailta löytyi huume­seulassa jopa viittä eri ainetta – Eräs poika yritti sekavassa tilassa kaupata rauhoittavia lääkkeitä lastensuojelun työntekijällekin

 10. 10

  Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

 11. Näytä lisää