Westworldin uusin jakso on sarjan paras – tässä jutussa kerromme, miksi

Seuraamme Westworldin toista kautta jakso jaksolta. Tässä kauden neljännen jakson ”The Riddle of the Sphinx” arvio ja läpikäynti.

Tämä on Westworld-tv-sarjan toisen kauden neljännen jakson arvio ja läpikäynti. Jos et ole katsonut jaksoa, älä lue juttua ellet erityisesti halua tietää, mitä jaksossa tapahtuu katsomatta sitä!

Westworldin toinen kausi alkaa vihdoin lunastaa siihen asetettuja odotuksia. Kauden neljäs jakso ”The Riddle of the Sphinx” on koko tähänastisen sarjan paras.

Aiemmat jaksoarviot: ensimmäinen jakso, toinen jakso ja kolmas jakso.

Neljäs jakso onnistuu niin hyvin, koska se pitää asiat pieninä. Oikeastaan jaksossa tapahtuu vain kolme eri asiaa:

1) ”James Delos” ja William ovat pyöreässä huoneessa

2) Bernard ja Elsie ovat laboratoriossa

3) Majuri Craddock ja Mies mustissa ovat pikkukylässä nitroglyseriinin kanssa

Aloitetaan siitä, millä jaksokin alkaa. Rolling Stonesin Play With Fire soi vinyyliltä, ja kamera kiertää vintagemaisesti sisustetun huoneen vähitellen ympäri.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikki luksuselämän merkit ovat esillä. Näemme hahmon, joka polken hetken kuntopyörällä kunnes saa tarpeekseen, nappaa tupakat mukaansa, juo lasin vettä, nostaa neulan pois levyltä ja panee tupakaksi.

Kun huone on kierretty, paljastuu, kuka tupakaksi pannut asukki on: James Delos (Peter Mullan).

Jakson alku on aivan kuin Lostin toisen kauden avausjakson kuuluisa alku. 1960-luvun poppi pannaan soimaan vinyyliltä, joku vielä tuntematon kuntopyöräilee, tiskaa, pyykkää, tekee ruokaa eikä katsojilla ole hajuakaan, miten tämä liittyy ykköskauden tapahtumiin – kunnes kuullaan räjähdys, ja vähitellen katsojat ymmärtävät, että juuri näytetyt asiat tapahtuivat ykköskauden suurimman mysteerin eli luukun sisällä!

Westworld aloitti toisen kauden jakson siis jälleen mysteerillä. Missä olemme? Missä on tämä paikka, jossa James Delos syö omenaa, syöttää kultakalaa, mittaa aivokäyräänsä(?), masturboi ja lopulta kaataa kahviinsa maitoa niin epäonnistuneesti, että tiedämme, että kaikki ei ole ok?

Kun William (Jimmi Simpson) saapuu vieraaksi ja mainitsee keskustelussa sanan ”fidelity” eli toistotarkkuus, ainakin minä tiesin heti, että James Delos onkin ”James Delos” eli robotti. Oikea James Delos kuoli siihen tautiin, joka hänellä kauden toisessa jaksossa oli, mutta nyt hänen mielensä on ladattu robottiin. Kävi siis jotakuinkin niin kuin silloin uumoilin.

Siksi on pettymys, että ensimmäinen kerta ”James Deloksen” vankilassa loppuu siihen, että William antaa hänen luettavakseen paperin, josta paljastuu vasta myöhemmällä kerralla juuri se keskustelu, jonka James ja William juuri kävivät.

Eikö heti ensimmäinen kohtaus tehnyt tämän selväksi kuvakielellään? Levy pyörii ympyrää, kuntopyörä pyörii ympyrää, kamera pyörii ympyrää ympyrän muotoisessa huoneessa.

”James Delos” on loputtomassa silmukassa, hän ei ole ihminen eikä näin vastaus jakson nimen arvoitukseen.

Westworld kompastuu liian usein siihen, että juonta ei voi edistää, koska sen edistäminen nimenomaisessa kohdassa veisi asioita liian nopeasti eteenpäin. Sitten tyydytään seuraamaan, kun hahmot matkaavat erämaassa jälleen kerran kohti tuntematonta.

Siksi jaksojen mitatkin tuppaavat kasvamaan liian pitkiksi. Uusin jakso on 68-minuuttinen, mutta jakson tapahtumat eivät pituutta oikeuta.

Pettymyksestä huolimatta ”James Deloksen” ja Williamin vuosien mittaan käymä sama keskustelu uudestaan ja uudestaan toimii. Se toimii, koska näyttelijät ovat niin hyviä, ja koska uudestaan toistuva keskustelu koskettaa kaikkia Westworldin lempiteemoja: Mikä on uudestisyntymisen ja kuolemattomuuden hinta? Mitä ihmisyys on? Onko tietoisuus vain koodia? Kuinka vapaita olemme? Jne. yms.

Kuten ”James Delos” sanoo, ”kun yrittää huijata pirua, hän vaatii uhrilahjan”. Uhrilahja taitaa vain olla melko paljon hintavampi kuin lasi viskiä jäillä.

So don't play with me, 'cause you're playing with fire

So don't play with me, 'cause you're playing with fire

Näin laulaa Mick Jagger jakson aloittaneessa Play With Firessa. Kuoleman kanssa ei pelleillä.

Deloksen leikillä on nimittäin hintansa, ja se on yhtiön perustaja ”James Delos”. Hänet ja hänen vankilansa on tuhottu liekeissä 148 kertaa, ja ”Delos” tuotu uudestaan henkiin ja vankila rakennettu takaisin 149 kertaa, mutta se ei näytä auttavan. Joka kerta Delosin uuteen ruumiseen ladattu mieli kieltäytyy hyväksymästä todellisuutta. Ladattu mieli saavuttaa ”kognitiivisen tasanteen” ja lopulta romahtaa. Joka kerta.

Ladattu mieli hylkii itseään.

Paljon tätä suorempaa kritiikkiä kuolemattomuuspyrkimyksille ei enää saa. Siksi onkin niin mahtavaa, että lopun punamusta helvetti onnistuu vielä ylittämään tämän sanallisen muotoilun.

Delos-yhtiö ei siis ilmeisesti ole onnistunut saamaan kuolemattomuutta toimimaan kunnolla. Se on kuitenkin mahdollisesti vain parin vuoden päässä eli kaikki mahdollinen data on hyvin arvokasta.

Kun ”James Delos” menee rikki, hänet ja hänen vankilansa poltetaan uutta yritystä varten (joka on muuten jakson lopuksi edelleen yritys numero 149).

Play With Fire, todellakin. Merkitysten tuputtaminen on siinä ja siinä, että se menisi jo liiallisuuksiin. Mutta kun Westworld yhdistää kaiken lopun punamustaksi helvetiksi ja tuo Elsien ja Bernardin aikajanalle ”James Deloksen” vankilan, kaikki toimii ehkä paremmin kuin mikään Westworldissa on aiemmin toiminut.

Mistä päästäänkin jakson toiseen erinomaisesti toimivaan osaan: Bernard (Jeffrey Wright) ja Elsie (Shannon Woodward) salaisessa laboratoriossa.

Jälleen: hyvät näyttelijät, pieni tila ja Bernardin muistin temppuilu tekevät kohtauksista erinomaisia.

Tällä kertaa ei tarvitse edes pettyä, kun Westworld jälleen jättää kertomatta asioita, ettei juoni vain etenisi liian nopeasti: kun Bernard on jo kertomassa, mistä laboratoriossa on kyse, jotain täytyy tapahtua. Niinpä jokin Elsien kuulema outo ääni keskeyttää Bernardin selityksen: ei, laboratoriossa ei rakennettu isäntiä, ei tarkalleen ottaen. Laitteisto on sama, mutta koodi on erilainen. Koodi ei oikeastaan edes ole koodia.

Täällä käytetty koodi on ihmisten pilveen ladattu mieli. Sitä Bernard ei kuitenkaan ehdi sanoa.

Nyt ei kuitenkaan harmita, sillä toteutus on niin hieno: seuraamme Bernardin yrityksiä muistaa, mitä laboratoriossa tapahtui niin aiemmin kuin ”nyt” Elsien kanssa. Todellisuudessa myös tapahtumat Elsien kanssa ovat muistoja, sillä kuten tiedämme, Bernardin nykyhetki on tiettävästi useita päiviä laboratoriotapahtumia tulevaisuudessa.

Kun Elsie ja Bernard lopulta menevät erikseen lukittuun huoneeseen, johon Bernard jonkin muistin sirpaleen pohjalta erikseen varoittaa menemästä, ja näemme ympyrän muotoisen huoneen, tiedämme jo mitä odottaa.

Tällä kertaa etukäteen tietäminen toimii, ja sen takia punamusta kuvakieli kaikessa ”fire and fury”-liiallisuudessaan on juuri täydellinen.


Tämä on kuolemattomuuden hinta, ja tähän liittyy myös vanhan Williamin (Ed Harris) aiemmassa jaksossa sanoma: puiston todellinen tarkoitus eli kuolemattomuuden hankkiminen tai sen yrittäminen joillekin maailman tärkeimmille ihmisille on hänen suurin virheensä.

Saman hän sanoo keskustelussa ”James Deloksen” kanssa. Ihmisten ei kuulu elää ikuisesti. Ehkä koko yritys oli virhe.

Mistä päästään jakson kolmanteen toimivaan osaan: vanhan Williamin eli Miehen mustissa ja majuri Craddockin (Jonathan Tucker) kohtauksiin.

Doloreksen/Wyattin jengi tappoi ja herätti Craddockin henkiin. Tieto kuoleman takaa palaamisesta on saanut Craddockin uskomaan, ettei tämä vaikuta häneen.

”Se lähetti minut tekemään käskynsä mukaan” eli ilmeisesti räjäyttelemään muita robotteja nitroglyseriinillä. (Joka ei hyvin todennäköisesti toimi aivan niin kuin show sen esittää toimivan, mutta annan tämän anteeksi.)

Tämä räjäyttely on näyttävää, mutta täysin mielenkiinnotonta. Minulla ei ole katsojana mitään sidettä näissä kohtauksissa tapettuihin, enkä välitä myöskään, mitä Craddockille tapahtuu. Siksi näihin tapahtumiin käytettiin jälleen liikaa aikaa.

Mutta osa kohtauksista toimii, varsinkin lopussa.

Jokin vanhassa Williamissa ei nimittäin siedä Craddockin käytöstä, vaikka vielä ykköskaudella nimenomaan vanha William olisi saattanut tehdä jotain samanlaista. Johtuuko Williamin päätös pelastaa Lawrencen (Clifton Collins Jr.) perhe siitä, että ”panokset ovat nyt todelliset” eli että myös robotit todella kuolevat tällä kertaa? Ei enää uusia tarinoita, tämä on niistä viimeinen.

Ainakin William muistaa, kuinka hän löysi vaimonsa itsemurhan tehneenä. Hän näkee Lawrencen tyttären (Izabella Alvarez) itkemässä varmaankin samaan tapaan kuin hän näki aikoinaan oman tyttärensä itkemässä (mikä on osuva pohjustus aivan jakson viimeiselle paljastukselle).

William kertoo, että kuoleman päätökset ovat lopullisia. Kuolema ei ole lähettänyt Craddockia takaisin.

”Vain elävät ovat epävakaita ja värjyviä. He eivät tiedä, keitä ovat ja mitä haluavat. Kuolema on aina totta.”

(Huomatkaa, kuinka tämä kohtaus tulee juuri ennen viimeistä ”James Deloksen” ja Williamin keskustelua, jossa puhutaan aivan samasta asiasta ja lisäksi siitä, että vähintään joidenkin ihmisten on parempi pysyä kuolleina. Kerrankin Westworld on saanut kaikki jakson osiot keskustelemaan hedelmällisesti keskenään.)

Ei siis enää uusia tarinoita. Mutta tarina tämä edelleen on, eikä yksi hyvä teko muuta puiston perustajan Fordin käsitystä Williamista, kuten Ford Lawrencen tyttären kautta tälle jakson lopuksi sanoo.

William kieltää, että olisi tehnyt hyvän teon. Hän vain pelaa Fordin pelin loppuun asti.

Tässä vaiheessa olin jo, että hohhoijaa, taasko tätä. Mutta William tuntee selvästi jonkinlaista syyllisyyttä siitä, mitä on mennyt tekemään.

Ja lisäksi: Ford kertoo, ettei William vieläkään ymmärrä todellista peliä.

”Jos katsot eteenpäin, katsot väärään suuntaan.”

No nyt, mielenkiintoista.

Fordin peliin viittasi myös se, miten ”kiinalaiset rautatietyöläiset” rakensivat rautatietä eri suuntaan kuin William odotti, ja että Clementine (Angela Sarafyan) toi Bernardin luolalle, jossa Elsie oli sidottuna ja jossa oli myös salaisen laboratorion sisäänkäynti.

Tämä on edelleen suurimmaksi osaksi Fordin peliä, ja kuten jakson lopussa saimme tietää, Bernard tulosti Fordin määräyksestä uuden hallintayksikön, jossa on jonkun ihmisen mieli. Ehkä Fordin?

Lopussa saadaan vielä paljastus, että viime jaksossa ensiesiintymisen tehnyt Grace (Katja Herbers) on Williamin tytär. Erinomaista, ettei asiaa pidetty piilossa tätä pidempään. Ja olipa hieno kohtaus, kun dialogiksi riitti ”Hei, isä” ja sellaiset katseet, joista luki heti, että nämä kaksi eivät tule toimeen.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Westworld
 • Nyt
 • Pekka Torvinen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Valkoinen suomalainen toimittaja pukeutui romaniksi ja testasi, syrjitäänkö häntä ulkonäön perusteella – jutusta leimahti suuri somekeskustelu, koska siinä ei esiintynyt yhtään oikeaa romania

 2. 2

  Mikä pelastaisi sarjakuvan? Hittisarjisten myyntiluvut laskevat, mutta netissä nousevat feministiset ja elämäkerralliset sarjakuvat – lue nämä tänä kesänä

 3. 3

  Hapanoluista kohkataan tänäkin kesänä – trendityyli on helppo astinlauta oluthifistelyn pariin

 4. 4

  Daniel Lehtonen alkoi haukkua naisia ja nousi julkisuuteen vihattuna Bile-Danina – Nyt ”parannuksen tehnyt” Lehtonen kertoo, mitä ajattelee oikeasti

 5. 5

  Nainen unelmoi Twitterissä olevansa 15 vuoden päästä futisäiti – perinteiset sukupuoliroolit aiheuttivat äläkän, ja nyt somessa haaveillaan vaikka mistä

 6. 6

  Tällainen on Paperi T:n uusi musiikkivideo, jossa leikitellään edellisen hittilevyn kuvastolla ja Chisu tekee ainutlaatuisen vierailun

 7. 7

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 8. 8

  Tässä on Suomenlinnan paras pullapaikka – Harvoin kahvilassa tulee mieleen, että vähempikin riittäisi

 9. 9

  Teslan toimitusjohtaja Elon Musk suuttui medialle ja suunnittelee nyt sivustoa, jolla kansalaiset voisivat arvioida juttujen luotettavuutta – ja sen nimeksi on tulossa Pravda

 10. 10

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Daniel Lehtonen alkoi haukkua naisia ja nousi julkisuuteen vihattuna Bile-Danina – Nyt ”parannuksen tehnyt” Lehtonen kertoo, mitä ajattelee oikeasti

 2. 2

  Valkoinen suomalainen toimittaja pukeutui romaniksi ja testasi, syrjitäänkö häntä ulkonäön perusteella – jutusta leimahti suuri somekeskustelu, koska siinä ei esiintynyt yhtään oikeaa romania

 3. 3

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 4. 4

  Kuva Daniel Radcliffesta pitelemässä aseita kylpytakkiin pukeutuneena on nyt kaikkialla – eikä ihme, koska siitä irtoaa loputtomasti Harry Potter -vitsejä

 5. 5

  Nainen unelmoi Twitterissä olevansa 15 vuoden päästä futisäiti – perinteiset sukupuoliroolit aiheuttivat äläkän, ja nyt somessa haaveillaan vaikka mistä

 6. 6

  Helsingin Munkkisaaren kehutussa bistrossa saa valtavia annoksia ja keittoa, joka herkistää – tieto arkipäivien illallismenusta ei selvästikään ole tavoittanut ihmisiä

 7. 7

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 8. 8

  Teslan toimitusjohtaja Elon Musk suuttui medialle ja suunnittelee nyt sivustoa, jolla kansalaiset voisivat arvioida juttujen luotettavuutta – ja sen nimeksi on tulossa Pravda

 9. 9

  Tässä on Suomenlinnan paras pullapaikka – Harvoin kahvilassa tulee mieleen, että vähempikin riittäisi

 10. 10

  Tällainen on Paperi T:n uusi musiikkivideo, jossa leikitellään edellisen hittilevyn kuvastolla ja Chisu tekee ainutlaatuisen vierailun

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 2. 2

  Prinssi Harryn ex-tyttöystävän tympeä ilme, Amal Clooneyn aviomies ja nuori Meghan Markle palatsin edessä – internet sekosi kuninkaallisista häistä, tässä parhaat palat

 3. 3

  Tämä Patrik Laineen reaktio Suomen Sveitsi-tappioon olisi täydellinen meemi, joka sopisi vastaukseksi mihin tahansa huonoon uutiseen

 4. 4

  Daniel Lehtonen alkoi haukkua naisia ja nousi julkisuuteen vihattuna Bile-Danina – Nyt ”parannuksen tehnyt” Lehtonen kertoo, mitä ajattelee oikeasti

 5. 5

  Kuva Daniel Radcliffesta pitelemässä aseita kylpytakkiin pukeutuneena on nyt kaikkialla – eikä ihme, koska siitä irtoaa loputtomasti Harry Potter -vitsejä

 6. 6

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 7. 7

  Kolumni: Kaverisi jonka nimi alkaa T:llä ei osta sinulle olutta – kiitos kun pilasit Facebookin

 8. 8

  Valkoinen suomalainen toimittaja pukeutui romaniksi ja testasi, syrjitäänkö häntä ulkonäön perusteella – jutusta leimahti suuri somekeskustelu, koska siinä ei esiintynyt yhtään oikeaa romania

 9. 9

  Netissä nauretaan teksteille, jotka selittävät kappaleiden lyriikat niin kuivasti kuin on mahdollista – Tällaisia ne ovat parhaimmillaan

 10. 10

  Suomi hävisi Euroviisut – ja tässä on siihen syy

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Moni palomies kokee seksuaalista ahdistelua työtehtävissä – helsinkiläispoliitikot vaativat kaupunkia kitkemään häirintää työpaikoilla

 2. 2

  Eläinlääkärit varoittavat: Koirien kuivatut kanaherkut saattavat aiheuttaa munuais­ongelmia – ”Vahvoja epäilyjä on”

 3. 3

  VR:n junissa saa varmasti naaman menosuuntaan vain yhdellä kikalla, eikä sekään toimi kaikilla reiteillä – miksi ihmeessä?

 4. 4

  Muutama vuosi sitten Eetu Pakkanen, 28, myi olemattomia tavaroita nettihuutokaupassa ja sekoili kamapäissään – Nyt hän roudaa Cheekiä ja toteuttaa omaa upeaa tuhkimotarinaansa

 5. 5

  Tietovuoto säikäytti eduskunnan: perustuslakivaliokunta lopettaa sähköisen työskentelyn ja lukitsee ovensa

 6. 6

  ”Kun tulen kotiin, en halua lisää vaatimuksia” – HS tutustui oppiviin seksirobotteihin ja mieheen, joka elää viiden robotin kanssa

  Tilaajille
 7. 7

  Parisuhde paranee yhdellä pienellä teolla – Tämä kirjoitustehtävä auttaa todistetusti pitämään tyytyväisyyttä yllä, sanovat asiantuntijat

 8. 8

  Parisuhteen julmuri on ulospäin mitä mainioin tyyppi – Näin henkinen väkivalta kasvaa pienistä moitteista tuhoisaksi kierteeksi

  Tilaajille
 9. 9

  Nobelisti Frank Wilczek poimi pesuainepaketin kyljestä nimen hiukkasille, joista kenties muodostuu universumin pimeä aine

 10. 10

  Sote-uudistuksen aikataulu ja jopa kohtalo on levällään – HS kertoo, mitä salaisen asiakirjan vuotaminen ja valiokunnan kritiikki merkitsee

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Parisuhteen julmuri on ulospäin mitä mainioin tyyppi – Näin henkinen väkivalta kasvaa pienistä moitteista tuhoisaksi kierteeksi

  Tilaajille
 2. 2

  Välimeren ruokavalio on kuollut: Alueen lapset ovat Euroopan lihavimpia – Suomalaisen ravitsemusasiantuntijan mukaan ”tilanne on vakava”

 3. 3

  Parisuhde paranee yhdellä pienellä teolla – Tämä kirjoitustehtävä auttaa todistetusti pitämään tyytyväisyyttä yllä, sanovat asiantuntijat

 4. 4

  Näytätkö johtajalta vai hoivaajalta? Nämä piirteet kasvoissasi määrittävät sen, millaisena muut ihmiset sinua pitävät

  Tilaajille
 5. 5

  Pääsykokeiden valehakijoista on tullut jokavuotinen ilmiö

 6. 6

  HS-selvitys paljastaa: Pääkaupunki­seudun koulut täyttyvät haitallisella ilmalla, ja syy on ikivanha käytäntö – ”Tämä on se kaikkein pahin tilanne”

  Tilaajille
 7. 7

  Rappiolla-hitin suomeksi laulanut Metallican basisti kertoo uudella videolla rakastavansa Ismo Alangon yhtyeen Enter Sandman -vastausta – katso videotervehdys tästä

 8. 8

  Tanska vetää maahanmuutossa tiukkaa linjaa, Ruotsi seuraa perässä, Suomessa aiheesta ei juuri keskustella – ”Kaikki alkavat ymmärtää, ettemme voi kutsua tänne kaikkia”

 9. 9

  Historiallisen tapaamisen perunut Trump sanoi ase­voimien olevan tarvittaessa valmiina – Pohjois-Korea ilmoitti olevansa edelleen valmis neuvotteluihin

 10. 10

  Naiset siivoavat, synnyttävät ja saavat pienempää palkkaa – vieläkö pitäisi suorittaa kansalais­palvelus?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 2. 2

  Prinssi Harryn ex-tyttöystävän tympeä ilme, Amal Clooneyn aviomies ja nuori Meghan Markle palatsin edessä – internet sekosi kuninkaallisista häistä, tässä parhaat palat

 3. 3

  Syöpää aiheuttava virus huolestuttaa maailmalla, ja nyt sitä löytyi Suomestakin – osa seksin välityksellä tarttuvan viruksen kantajista sairastuu leukemiaan

  Tilaajille
 4. 4

  Sanna oli 16-vuotias, kun hän kertoi tulleensa raiskatuksi – Viisi vuotta myöhemmin hän paljasti, että vankilaan joutui syytön mies

  Tilaajille
 5. 5

  Juha Kärkkäisen tavaratalo on synnyttämässä Rovaniemellä poliittisen kiistan – ”En hyväksy tällaista ihmisvihamielisyyttä”

 6. 6

  Parisuhteen julmuri on ulospäin mitä mainioin tyyppi – Näin henkinen väkivalta kasvaa pienistä moitteista tuhoisaksi kierteeksi

  Tilaajille
 7. 7

  Kysy nämä kaksi kysymystä, kun lapsi uhmaa ja raivoaa – kasvatuskouluttaja Liisa Ahosen mukaan ongelmalapsia käsitellään väärin

  Tilaajille
 8. 8

  Kalle sai puhelun, mietti vedessä pulikoivia lapsiaan ja vastasi kyllä – Se päätös teki hänestä hyvän isän aivan viime hetkellä

  Tilaajille
 9. 9

  Näytätkö johtajalta vai hoivaajalta? Nämä piirteet kasvoissasi määrittävät sen, millaisena muut ihmiset sinua pitävät

  Tilaajille
 10. 10

  Meghanin puku oli aikuisen naisen valinta – kuningatar lainasi tiaran ja Harry poimi kukat

 11. Näytä lisää