Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on? - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

Jordan Peterson on noussut nopeasti yhdeksi tunnetuimmista julkisista älyköistä. Hän sanoo olevansa valistuksen puolestapuhuja, mutta tosiasiassa hän näyttää nojaavan perinteisiin ja myytteihin.

Jordan Peterson on psykologian professori Toronton yliopistossa ja suureen suosioon noussut Youtube-ajattelija. Kuvassa Peterson luennoimassa Toronton yliopistolla tammikuussa 2017.

Julkaistu: 23.5.2018 16:24, Päivitetty 24.5.2018 10:44

”Väkivaltaisia hyökkäyksiä tapahtuu silloin, kun miehillä ei ole kumppaneita, Jordan B. Peterson sanoo, ja yhteiskunnan täytyy tehdä töitä varmistaakseen, että nuo miehet ovat naimisissa.

’Hän oli vihainen Jumalalle, koska naiset torjuivat hänet’, Peterson sanoo Toronton tappajasta. ’Lääke siihen on pakotettu yksiavioisuus. Se on tosiasissa syy sille, miksi yksiavioisuus on syntynyt.’”

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Nyt.fi luetuimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat