Suomalainen menee baariin ja tilaa talon viiniä, sillä se on helppo ja halpa – testasimme asiantuntijan kanssa, mitä kaikkea meille myydään ”talon viineinä”

Talon viiniä saa käytännössä jokaisesta baarista. Lähetimme vuoden 2017 nuoren sommelierin testaamaan Helsingin keskustan tarjonnan.

”Jaahas, laitetaanko kuitenkin kokonainen pullo? Maksaisi vain pari kymppiä”, tarjoaa Kolme Kaisaa -pubin baarimikko.

Olen tilannut kaksi lasia talon viiniä. Yhden valkoista, yhden punaista.

Kommentti riittää kertomaan kaiken olennaisen. Kun tilataan talon viiniä, määrä on oleellisempaa kuin laatu. Ja jos vähemmällä rahalla saa enemmän viiniä, kannattaisi tarjoukseen tarttua.

Tämä on ainakin se stereotyyppinen ajatus, joka minulle ja monille tuttavilleni tulee mieleen sanaparista talon viini.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yleensä talon viiniä tilataan juuri paikoissa, joissa ei ole varsinaisesti erikoistuttu viineihin. Välillä on tuntunut siltä, että talon viinit ovat aina sitä samaa.

Juuri siksi olen halunnut lähteä testaamaan, vastaako totuus mielikuvaa. Onko talon viineissä eroja? Saako jostain erityisen hyvää talon viiniä?

Olen valinnut testiä varten yhteensä kuusi paikkaa kolmelta Helsingin keskeiseltä alueelta. Sellaisilta, joissa voi kesäpäivää viettäessä etsiä nopeasti baarin. Kaksi testipaikkaa sijaitsee Sörnäisten metroaseman lähellä, kaksi Helsingin ydinkeskustassa ja kaksi Isolla Roobertinkadulla Punavuoressa.

Talon viini -sanapari on tuttu myös ravintola Murun ravintolapäällikölle Saara Alanderille, joka seisoo vieressäni Kolme Kaisaa -pubin baaritiskillä.

”Olemme miettineet kavereideni kanssa, mistä idea talon viineistä tulee. Viineihin keskittyvissä ravintoloissa sellaisia ei ole, vaan viinejä suositellaan maun mukaan. Jos talon viini on, senhän pitäisi jotenkin sopia talon tyyliin. Kertoa jotain paikasta. Ainakaan sen ei pitäisi olla vain se halvin viini, joka on saatu myyntiin”, Alander sanoo.

Alander on opiskellut viinejä kymmenen vuoden ajan ja valittu viime vuonna vuoden nuoreksi sommelieriksi, viinituntijaksi. Tänä vuonna hän tuli kolmanneksi Suomen parhaan sommelierin kilpailussa.

Alander pitää talon viinien testaamisesta erittäin kiinnostavana ideana. Hän on lähtenyt kierrokselle kanssani kertomaan, millaisia eroja asiantuntija löytää viineistä. Se on hyvä, sillä oma viiniasiantuntemukseni on hyvin ohut.


Ensimmäinen testipaikka on Sörnäisten metroaseman vieressä sijaitseva Kolme Kaisaa. Baarimikon suosituksesta huolimatta tyydyn tilaamaan 12 senttilitraa molempia. Tilaamme jokaisessa paikassa saman määrän, 12 senttilitraa. Hinta on maltillinen: viisi euroa lasilta.

Alander pitää palvelua hyvänä, erityisesti paikkaan sopivana.

”Tulee mieleen sellainen pubi-isäntä”, Alander sanoo.

Entäs se viini? Valkoviini on eteläafrikkalaista chenin blanc -rypäleestä valmistettua viiniä. Punaviini on puolestaan espanjalaista merlot-, shiraz-, ja tempranillo-rypäleiden sekoitusta.

”Tosi usein talon viinit ovat uuden maailman viinejä, muualta kuin Euroopasta. Uuden maailman viineissä käytetään paljon tammea, ja koska lämpötilat ovat korkeampia, kypsät maut korostuvat. Eurooppalaiset viinit ovat hapokkaampia”, Alander selittää.

Alanderin suosikkiviinit tulevat Ranskasta ja Italiasta. Eniten hän itse juo samppanjaa.

Ei hän silti oleta, että kaikkialla pitäisi myydä samppanjaa tai vain kalliita viinejä. Oleellista on hänen mukaansa suhteuttaa tarjonta nimenomaan asiakaskuntaan. Pubeissa on tärkeää tarjota sellaista viiniä, joita on helppo kuluttaa. ”HT”, eli helppo tuutata, kuten Alander kertoo vitsailevansa kavereidensa kanssa.

Eikä mitään absoluuttista totuutta viinin hyvyydestä tai huonoudesta tietenkään ole. Oleellista on tunnistaa oma makunsa: mistä pitää ja mistä ei. Tehdä valinnat sen mukaan.

Vielä ennen testaamista Alander huomauttaa yleisimmästä vaaranpaikasta tilatessa talon viinejä paikoissa, joissa viinin myynti on vähäistä.

”Viini ei säily hyvänä kuin 1–2 päivää. Jos viiniä myydään vain vähän, pullot saattavat olla auki pitkään ja silloin laseittain myytävät viinit eivät ole enää tikissä.”

Täällä tuota huolta ei ole. Viinit ovat täysin juomakelpoisia.

”Valkoviini on tosi kiinnostava. Chenin blanc ei ole ihan perinteinen valinta. Tässä on tosi raikas hapokkuus. Rakennetta on sopivasti, helppo juoda. Ihan nautittavaa”, arvioi Alander.

”Punaviinissä on tuhti tammisuus, vähän tulee mukaan vaniljaa ja mausteisuutta. Tällainen kypsä hedelmäisyys vetoaa kuluttajiin, jotka eivät ole tottuneet juomaan paljon punaviiniä. Turvallinen valinta, ei mitenkään erikoinen”, Alander sanoo.

Minäkin maistan ja nyökkäilen vieressä. Valkoviini on yllättävän hyvää. Punaviini maistuu juuri sellaiselta, josta en ole oikeastaan koskaan oppinut tykkäämään. Vaikka sen pitäisi olla ”helppo punaviini”.


Siirrymme Alanderin kanssa seuraavaan paikkaan, Vaasankadulla sijaitsevaan Iltakouluun. Baarimikolla meinaa mennä hermot meihin, koska yritämme päästä väkisin sisälle, vaikka paikka on vasta avaamassa oviaan.

Lopulta pääsemme sisälle ja tilaamme lasilliset talon viiniä. Punaviini on australialaista pinot noiria, valkoviini ranskalainen sauvignon blancin ja muscatin yhdistelmä. Erityisesti valkoviini kiinnittää Alanderin huomion, koska merkki ei ole hänelle tuttu.

Viinien hinta on vielä astetta halvempi kuin Kolmessa Kaisassa, neljä euroa lasilta.

Halvoissa hinnoissa piilee Alanderin mukaan suurin syy siihen, että talon viinit eivät voi olla kovin erikoisia.

”Jos viinilasi maksaa viisi euroa, pullo maksaa 30–40 euroa. Silloin ravintola on maksanut pullosta enintään seitsemän euroa. Siitä ei jää paljon voittoa tuottajalle, mikä tarkoittaa sitä, että jossain on pitänyt säästää. Käsityön määrä vähenee, tarhat eivät ole kovin hyviä ja viinejä tehdään isoina määrinä.”

Tämä koituu Iltakoulun valkoviinin ongelmaksi.

”Yhtä mielenkiintoinen kuin miltä etukäteen kuulosti. Maku on epätasapainoinen. Huomaa, että ollaan todella halvan viinin äärellä. Tässä on selvästi ollut ideana se, että tehdään raikasta viiniä, kun raikasta halutaan juoda.”

Punaviini saa astetta hyväksyvämmän reaktion.

”Tämä on laadultaan tasapainoisempi, mutta tämä on ollut luultavasti vähän liian kauan auki. Aika makeaa, ylikypsän hedelmän maku löytyy. Samoja juttuja kuin Kolmen Kaisan punaviinissä.”

En maista punaviinissä mainittavaa eroa Kolmen Kaisan punaviiniin verrattuna. Sen sijaan valkoviini maistuu kieltämättä hieman erikoiselta. Olisinko maistanut erikoisuutta, jos Alander ei olisi siitä sanonut? En ehkä heti, mutta yhteen lasiin tämän juominen olisi varmasti jäänyt.


Keskustassa menemme ensimmäisenä Molly Malone’siin. Olen halunnut testiin myös yhden paikan, joka toimii öisin yökerhona.

Valkoviini on rieslingiä, punaviini shirazia. Hinta nousee keskustan paikassa kuuteen euroon lasilta. Palvelun tasossa se ei tosin näy. Baarimikko vaikuttaa olevan enemmänkin ärtynyt siitä, että olemme tulleet juomaan hieman puolenpäivän jälkeen viiniä hänen paikkaansa.

Nyt ollaan hyvin stereotyyppisten talon viinien äärellä. Riesling ja shiraz ovat perinteisiä rypälelajikkeita, joista löytyy halpoja ja hinta–laatu-suhteeltaan sopivia viinejä. ”HT”, helppo tuutatata.

Molemmat viinit saavat Alanderilta myös hyväksyvän arvion, vaikka häntä huolestuttaakin se, että valkoviinilasi kaadettiin kahden pullon pohjallisista.

”Valkoviini on ollut liian kauan auki, hedelmäisyys on vähän kadonnut. Laadullisesti tämä on silti paras viini tähän mennessä. Pehmeän hapokas, tasapainoinen ja maistuu varmasti monille”, Alander arvioi.

”Punaviini on selvästi voimakkaampi kuin kahdessa edellisessä paikassa. Tämä on aivan hyvä viini, maussa löytyy sopivasti pippurisuutta.”

Alander ojentaa lasit minulle. Nyt kieltämättä ollaan talon viinien ytimessä. Tällaista oletan saavani, kun tilaan talon viiniä. Erityisesti valkoviini maistuu erittäin hyvältä. Tätä voisi juoda enemmänkin.

Neljäs paikka on Elielinaukiolla sijaitseva Vltava: pubi, jonka tuhannet ihmiset näkevät Helsingissä ensimmäisenä saapuessaan junalla kaupunkiin.

Kevätpäivä on aurinkoinen, suorastaan kuuma. Käymme istumaan terassille viinien tilaamisen jälkeen. Punaviini on argentiinalaista malbec-rypäleestä valmistettua viiniä. Valkoviini on ranskalainen muscat-, pinot gris- ja riesling-rypäleiden yhdistelmä. Punaviini maksaa 7,70 euroa. Valkoviini 6,90 euroa.

Terassille istuessa on aikaa rupattelulle. Pitää kysyä, miten Alander on päätynyt viiniasiantuntijaksi.

Alander kertoo hakeutuneensa alun perin ravintola-alalle ja huomattuaan sitten, että työskentelee ennemmin asiakkaiden kanssa kuin keittiössä. Alusta lähtien viinit olivat isossa osassa työtä, koska Alanderin työpaikoissa viineillä on aina ollut iso merkitys. Viinitietoutta piti kartuttaa todella suuri määrä, jotta pystyi palvelemaan asiakkaita.

Vltavassa asiakaspalvelu on ollut päivän parasta. Baarimikko on esitellyt talon viinejä ja jopa osannut kertoa vähän lisätietoja niistä. Entä itse viinit?

”Punaviini on tosi voimakas, jopa kahvilta maistuva. Täyteläisen kypsä maku muistuttaa jopa tummaa suklaata. Tällaista ei jaksa juoda montaa lasia.”

”Valkoviini on puolestaan kesäinen, tulee jopa kukkainen makumaailma esille. Tämä voi olla monille vähän liian erikoinen, eli ei turvallinen valinta talon viiniksi. Kesään tämä sopii.”

Kieltämättä valkoviini on varsin erikoinen. Yhtä lasia enempää en sitä ainakaan joisi. Punaviini maistuu voimakkaalta, mutta en huomaa siinä niin selvää eroa kuin Alander. Amatöörin ja ammattilaisen ero tulee jälleen esille.


Viides paikka on Isolla Roobertinkadulla sijaitseva Jussi 69:n omistama rock-baari The Riff. Punaviininä on tarjolla italialaista Nero d’Avola-shirazia, valkoviininä niin ikään italialaista pinot grigio -viiniä. Hinta: 7 euroa lasilta.

Alander kiinnittää huomiota ensimmäisenä siihen, että valkoviini on kaadettu lasiin samalla mitalla kuin punaviini. Rock-baari saa myös Alanderin pohtimaan jälleen talon viinin mahdollisuuksia.

”Monilla rock-tähdillähän on omia viinejä. Miksei täällä talon viini ole jokin sellainen?”

Tarjolla olevat talon viinit eivät välttämättä sovi rock-imagoon mutta saavat Alanderilta hyväksyvän arvion.

”Valkoviini on tosi tasapainoinen, helposti nautittava. Tämä on hyvin perinteinen, pehmeän hedelmäinen. Päärynän maku tulee esille.”

”Punaviini noudattaa samaa linjaa kuin monissa muissa paikoissa. Kypsän marjainen, maultaan tosi tiukka. Pullo on ollut auki vähän turhan kauan.”

Tässä vaiheessa minulla ei ole enää mitään sanottavaa. Valkoviini maistuu hyvältä keskivertoviiniltä. Punaviini maistuu suunnilleen samalta kuin muissa paikoissa.


Viimeisenä on vuorossa viime vuonna Isolle Roobertinkadulle avattu Jackie. Erityisesti pizzaa tarjoileva Jackie on testipaikoista ainut, jossa on myös kunnon ruokatarjonta. Se näkyy Alanderin mukaan myös viineissä. Listalla on heti enemmän viinejä, ja niitä voi sovitella annosten mukaan.

Silti myös talon viini löytyy, molemmat Italiasta. Se on Alanderin mieleen. Italialaista ruokaa tarjoileva ravintola tarjoilee italialaista viiniä. Valkoviini on pinot grigio- ja chardonnay-rypäleiden yhdistelmä, punaviini merlot- ja sangiovese-rypäleiden yhdistelmä. Hinta: 6,50 euroa lasilta.

Palvelu on kierroksen parasta, tai ainakin yhtä hyvää kuin Vltavassa. Entä viinit?

”Valkoviini on vähän liian kylmää. Niin käy helposti, kun viini on jääkulhossa. Maku on raikkaan omenainen, helposti lähestyttävä.”

”Punaviinissä on enemmän hapokkuutta kuin muissa. Maussa on menty gastronomisempaan suuntaan, kokonaisuutena tämä on varsin laadukas. Lämpötilassa on perinteinen ongelma: valkoviini on liian kylmää ja punaviini liian lämmintä”, Alander kertoo.

Maistan viimeisen kerran. Ainut huomioni on se, että valkoviini on todella kylmää. Liian kylmää.

Mikä on lopputuomio?

Alander kertoo olevansa koko kierroksesta erittäin positiivisesti yllättynyt. Kaikki 12 viiniä ovat olleet juotavia.

”Oletin etukäteen, että jossain paikassa voisi hyvinkin tulla juomakelvotonta viiniä. Sellaista ei ole ollut missään.”

Eikä yhdessäkään paikassa talon viini ollut samaa kuin toisessa. Punaviinit olivat silti Alanderin mukaan keskimäärin hyvin samanlaisia. Sen sijaan valkoviineissä oli huomattavia eroja ja villejä kokeiluja.

Kiinnostavana huomiona Alander pitää sitä, että missään ei tarjoiltu chardonnayta, jolla on rypäleistä selvästi keskivertoa huonompi maine.

Mitkä sitten olivat parhaat – ja huonoimmat?

Valkoviineistä Alander nostaa kahdeksi parhaaksi Molly Malone’sin rieslingin ja The Riffin pinot grigion. Huonoin valkoviini oli Alanderin mukaan Iltakoulun erikoinen sauvignon blanc- ja muscat-yhdistelmä.

Punaviineissä voiton vievät Jackien merlot- ja sangiovese-yhdistelmä ja Molly Malone’sin shiraz. Heikoin punaviini oli Alanderin arvion mukaan Vltavan liian voimakas malbec.

Oikaisu 9.6. 2018 kello 12.30: Isolla Roobertinkadulla sijaitseva Jackie avattiin viime vuonna, ei tänä vuonna kuten artikkelissa aiemmin virheellisesti väitettiin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Viinit
 • Ravintolat
 • Baarit
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Julkkiskokki Harri Syrjäsen Hampton Bay pettää odotukset – kala-annos osoittautuu läpeensä epäonnistuneeksi tekeleeksi, ja jälkiruuasta tulee mieleen opiskelijaruokala

 2. 2

  Suomea vaivaa nyt ”uskomaton käristyskupoli”, ja ”helletti on irti” – eli mitä? Soitimme meteorologille, joka ei ollut kupolista kuullutkaan

 3. 3

  Pikatestissä Leblonin terassi: syntisen hyviä ranskalaisia ja laadukasta hampurilaista varjostaa vain Hanasaaren hiilikasa

 4. 4

  Pori Jazz 2018 kulki vaikeuksien kautta voittoon: Kolme kiitosta ja kolme toivomusta – nämä voisivat olla ensi vuonna vielä paremmin

 5. 5

  Hittiräppärin uutuuskappale synnytti kesän kuumimman nettivillityksen – ja se oli hauska siihen asti, kunnes teinit alkoivat hyppiä ulos liikkuvista autoista

 6. 6

  Maanantaina paljastui maailman yksi epätoden­näköisimmistä seurustelu­suhteista, ja internet on yhtä aikaa sekä innoissaan että tyrmistynyt

 7. 7

  Mukava kundi haluaa palkintoseksiä normaalista käytöksestä

  Tilaajille
 8. 8

  Juoksuhiekkaan uppoaminen pelotti kokonaista sukupolvea, kunnes kaikki unohtivat sen – Kokoamme yhteen omituiset lapsuuden pelot

 9. 9

  ”Kukaan ei räppää paremmin”, sanoo Cheek tästä 20-vuotiaasta miehestä, ja se saattaa muuttaa hänen elämänsä – mutta voiko tähti noin vain tehdä toisen?

 10. 10

  ”Sanottiin, että tämä on junttia ja maakuntajuttu” – Kenenkään ei pitänyt kiinnostua Tikkurila-festivaalista, mutta siitä kasvoi vahingossa suosikkitapahtuma

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Julkkiskokki Harri Syrjäsen Hampton Bay pettää odotukset – kala-annos osoittautuu läpeensä epäonnistuneeksi tekeleeksi, ja jälkiruuasta tulee mieleen opiskelijaruokala

 2. 2

  Suomea vaivaa nyt ”uskomaton käristyskupoli”, ja ”helletti on irti” – eli mitä? Soitimme meteorologille, joka ei ollut kupolista kuullutkaan

 3. 3

  Maanantaina paljastui maailman yksi epätoden­näköisimmistä seurustelu­suhteista, ja internet on yhtä aikaa sekä innoissaan että tyrmistynyt

 4. 4

  ”Sanottiin, että tämä on junttia ja maakuntajuttu” – Kenenkään ei pitänyt kiinnostua Tikkurila-festivaalista, mutta siitä kasvoi vahingossa suosikkitapahtuma

 5. 5

  Hittiräppärin uutuuskappale synnytti kesän kuumimman nettivillityksen – ja se oli hauska siihen asti, kunnes teinit alkoivat hyppiä ulos liikkuvista autoista

 6. 6

  Pikatestissä Leblonin terassi: syntisen hyviä ranskalaisia ja laadukasta hampurilaista varjostaa vain Hanasaaren hiilikasa

 7. 7

  Pori Jazz 2018 kulki vaikeuksien kautta voittoon: Kolme kiitosta ja kolme toivomusta – nämä voisivat olla ensi vuonna vielä paremmin

 8. 8

  Porvoolaisravintola saa Nytin kriitikon aivan lääpälleen – ”Tuskin malttaa odottaa seuraavaa kertaa”

 9. 9

  Tässä tämän kesän Pori Jazz -löytö: Los Angelesin KNOWER tekee kreiseintä tanssijazzia ikinä

 10. 10

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 2. 2

  Julkkiskokki Harri Syrjäsen Hampton Bay pettää odotukset – kala-annos osoittautuu läpeensä epäonnistuneeksi tekeleeksi, ja jälkiruuasta tulee mieleen opiskelijaruokala

 3. 3

  Hittiräppärin uutuuskappale synnytti kesän kuumimman nettivillityksen – ja se oli hauska siihen asti, kunnes teinit alkoivat hyppiä ulos liikkuvista autoista

 4. 4

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 5. 5

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 6. 6

  Tämä pidätetty mopsi on sympaattisin juttu internetissä tällä hetkellä – eivätkä ihmiset voi olla ihastelematta sitä

 7. 7

  Markus Kaakinen tutki perusteellisesti nettivihaa, koska niin ei ole tähän mennessä mainittavasti tehty, ja tämä kaikki selvisi

 8. 8

  ”Sanottiin, että tämä on junttia ja maakuntajuttu” – Kenenkään ei pitänyt kiinnostua Tikkurila-festivaalista, mutta siitä kasvoi vahingossa suosikkitapahtuma

 9. 9

  Suomea vaivaa nyt ”uskomaton käristyskupoli”, ja ”helletti on irti” – eli mitä? Soitimme meteorologille, joka ei ollut kupolista kuullutkaan

 10. 10

  Pikatestissä Leblonin terassi: syntisen hyviä ranskalaisia ja laadukasta hampurilaista varjostaa vain Hanasaaren hiilikasa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Ampiaisia on jopa 20-kertainen määrä viime vuoteen verrattuna, ja kohta ne ovat kiukkuisimmillaan – Tuholaistorjuja hävittää ”jalkapallon kokoisia” pesiä

 2. 2

  Maailmalla kärvistellään tukalassa kuumuudessa – ruumishuoneet täyttyivät Montrealissa, Kiinassa haetaan viilennystä pommisuojista

 3. 3

  ”Aamulehteä johdetaan Tampereelta”, sanoo Alma Median Kai Telanne – mutta hän itse asuu Tampereella, vaikka yhtiön pääkonttori on Helsingissä

 4. 4

  Terveysvesien trendi voi johtaa ”seuraavaan mahdolliseen kansan­tautiin” – Tutkija huomasi, että suomalaisten hampaat ovat alkaneet kärsiä eroosiosta

 5. 5

  Sankarikosmonautti Juri Gagarinin presidentti Urho Kekkoselta saama sauna paloi Moskovan lähellä

 6. 6

  Lapsi putosi yli viisi metriä Suomenlinnassa, helikopteri lensi apuun – loukkaantuneella ei ole hengenvaaraa

 7. 7

  Julkkiskokki Harri Syrjäsen Hampton Bay pettää odotukset – kala-annos osoittautuu läpeensä epäonnistuneeksi tekeleeksi, ja jälkiruuasta tulee mieleen opiskelijaruokala

 8. 8

  Anna Erikssonin elokuva valittiin Venetsian kriitikkojen viikon kilpa­sarjaan – Laulaja pohtii nyt, kannattaako uutta musiikkia enää julkaista

 9. 9

  Helsingissä vierailleen amerikkalaisen valokuvamallin puoliso edusti punaisessa solmiossa

 10. 10

  Puhelias ”höppänä” käveli Sofiankadulla ravintolaan, tilasi ruokaa ja juomaa 80 eurolla ja jätti laskun maksamatta – Näin toimii Helsingin ravintoloita jo vuosia kiertänyt sarjasyömäri

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsingissä vierailleen amerikkalaisen valokuvamallin puoliso edusti punaisessa solmiossa

 2. 2

  Kuvia Suomesta, osa 33: Jonne Heinonen kuvasi krapulaa

 3. 3

  Terveysvesien trendi voi johtaa ”seuraavaan mahdolliseen kansan­tautiin” – Tutkija huomasi, että suomalaisten hampaat ovat alkaneet kärsiä eroosiosta

 4. 4

  Julkkiskokki Harri Syrjäsen Hampton Bay pettää odotukset – kala-annos osoittautuu läpeensä epäonnistuneeksi tekeleeksi, ja jälkiruuasta tulee mieleen opiskelijaruokala

 5. 5

  Voi vain ihmetellä, millä perusteella kaupungin vuokra-asuntoja jaetaan

 6. 6

  ”Peilikaappi on asennettu niin alas, ettei pää mahdu väliin” – Tällaisia ovat uudet, epäkäytännölliset kylpyhuoneet

 7. 7

  ”Perusterveet aikuiset soittavat, kun ovat vihaisia luonnolle” – Helle­aalto lisää turhia hätä­puheluja

 8. 8

  Egyptin vanhan valta­kunnan romahduttanut kuivuus tallentui kiveen intialaisessa luolassa – siitä alkoi meghalaya-aika, jota nyt elämme

 9. 9

  ”Meno Yhdysvalloissa on ollut aivan hullua”, sanoo Oatlyn toimitusjohtaja – kaurajuomalla maailmanvalloitusta yrittävä yritys on tietenkin ruotsalainen

 10. 10

  Rangaistukset ovat aina huono idea, sanoo kasvatusammattilainen – Tässä 9 keinoa, joilla saat lapsen tottelemaan positiivisen kautta

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

 2. 2

  This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

 3. 3

  Kuvia Suomesta, osa 33: Jonne Heinonen kuvasi krapulaa

 4. 4

  Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

 5. 5

  Helsingissä vierailleen amerikkalaisen valokuvamallin puoliso edusti punaisessa solmiossa

 6. 6

  Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

 7. 7

  Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

 8. 8

  ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

  Tilaajille
 9. 9

  Heidi Juvonen on ollut pian vuoden ostamatta mitään turhaa, vaikka hänellä on kolme alaikäistä lasta ja kaksi kissaa – Näin se onnistui

  Tilaajille
 10. 10

  ”Konttorirotta” käveli Ancelikh Kaspisen ja Anni Nykäsen kojulle ja pyysi heidät Finlandia-talolle tarjoamaan mansikoita – Nyt kuvat ”sokeeraavan” makeista mansikoista leviävät maailmalla

 11. Näytä lisää