Westworldin kakkoskauden kahdeksas jakso on uskomattoman kaunis kärsimystarina matkasta Manalaan ja yrityksestä voittaa kuolema rakkaudella

Seuraamme Westworldin toista kautta jakso jaksolta. Tässä kauden kahdeksannen jakson ”Kiksuya” arvio ja läpikäynti.

Tämä on Westworld-tv-sarjan toisen kauden kahdeksannen jakson ”Kiksuya” arvio ja läpikäynti. Jos et ole katsonut jaksoa, älä lue juttua ellet erityisesti halua tietää, mitä jaksossa tapahtuu katsomatta sitä!

Aiemmat jaksoarviot: ensimmäinen, toinen, kolmas, neljäs, viides, kuudes ja seitsemäs jakso.

***

Westworldin toisen kauden kahdeksas jakso kertoo vihdoin enemmän ”intiaaneista” eli Westworldin maailmaan kirjoitetusta ”alkuperäiskansasta” Ghost Nationista, jonka jäsenet ovat aiemmin näyttäytyneet vain stereotyyppisen mysteerisinä, eksoottisina ja pahaenteisinä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Heillä on näyttänyt erityisesti robottien vallankumouksen alkamisen jälkeen olevan jokin päämäärä, mutta mikä se on?

Kysymykseen saadaan enemmän tai vähemmän selvä vastaus, mutta lopulta se on kertakaikkisen upean jakson kaikkein mielenkiinnottomin asia.

”Kiksuya” onnistuu samassa kuin toisen kauden neljäs ja viides jakso: se kertoo alle tunnissa tarinan, joka liikuttaa. Se luo uuden hahmon, josta välittää, jonka surussa ja itsensä löytämisessä elää mukana. Samalla jakso yhdistää sarjan aiempia tapahtumia toisiinsa, ja lopun paljastus on jopa nerokas.

Kaiken tämän jakso kertoo Akechetan (Zahn McClarnon) muistojen kautta. Ensinnäkin: huh, miten hienoa näyttelemistä! McClarnon on jaksossa ylivoimaisesti eniten näytillä, ja kannattelee täten koko jaksoa. Ja miten kannatteleekaan!

Jakson nimi ”Kiksuya” on lakotaa ja tarkoittaa ”muistaa”.

Muistamista jaksossa todella tapahtuu. Koko jakso perustuu takautumille, eikä kerronnalla tällä kertaa yritetä hämätä katsojaa.

Westworldin tekijät kertovat jälleen, kuinka suuri voima muistoilla on. Muistot kertovat unohdetun totuuden.

Aivan kuin Westworldin tekijät allekirjoittaisivat Platonin teorian tiedosta vähintään robottien kohdalla: tietäminen on sielussa jo olevien asioiden tai asioiden ideoiden palauttamista mieleen. Sielu on kuolematon, mutta jokaisessa uudelleensyntymässä se unohtaa vanhat tietonsa. Kun ihminen oppii asioita, hän tosiasiassa muistaa ne uudelleen.

Kuulostaako vähän enemmän kuin vähän tutulta?

Jakso alkaa pahoin haavoittuneen Miehen mustissa eli Williamin (Ed Harris) raahautuessa kohti rantaa. Hän ei suostu kuolemaan, ei tänne. Eikä kuolekaan, sillä Akecheta poimii hänet mukaansa. Akecheta muistaa Williamin, ja tiedämme heti, että Akecheta on erityinen robotti.

”Kuolema on matka pois tästä julmasta maailmasta. Sinä et ansaitse poispääsyä”, Akecheta sanoo Williamille lakotaksi sen jälkeen, kun hän on vienyt Williamin Ghost Nationin leiriin.

Juttutuokio kuitenkin keskeytyy, kun Akecheta huomaa etäämmällä istuva Maeven tyttären (Jasmyn Rae). Tytär katsoo Akechetaa intesiivisesti, ja yhtäkkiä hypätään takaumaan, joka kertoo Maevesta ja tämän tyttärestä. Tytär antoi Maevelle aikoinaan ruokapöydässä kiveen piirretyn Sokkelo-symbolin, jonka oli antanut tyttärelle ”hyvä aave”.

Sitten hypätään pahoin loukkaantuneen Maeven (Thandie Newton) luokse Mesaan. Lee Sizemore (Simon Quarterman) vie Maevea kunnostettavaksi.

Jos ja kun katsoitte jakson loppuun asti, jo tässä, aivan jakson alussa, pohjustetaan, mistä on kyse. Maeve on yhteydessä tyttäreensä ”jedi-voimillaan” eli alitajuntaisen verkoston kautta, ja sitä kautta Maeve kuulee ja näkee, mitä Akecheta tyttärelle kertoo.

Siinä kaikki tämän jakson kerronnalliset kikkailut. Muu on upeasti kuvattua, näyteltyä ja kirjoitettua, henkilöhahmosta lähtevää kerrontaa.

Tätä sarjassa saisi olla enemmän!

Akechetan tarinassa ei sinänsä ole suuresti analysoitavaa. Se ei tarvitse analyysia, koska se iskee ja tuntuu.

”Ota sydämeni mukaan, kun lähdet”, jaksossa toistetaan, ja niin tarina myös tekee.

Kerrataan:

Kuten Akecheta itse kertoo, hänen ”polkunsa oli aikanaan erilainen”.

”Rauhallinen koti, ja rakas, jota olisin suojellut hengelläni.”

Elämä oli lämmintä ja kaunista. Heimo oli yhtä. Elämää ilman heitä ei osannut kuvitella.

Mutta sitten Akecheta sattui kävelemään paikalle, kun Arnold (Jeffrey Wright) oli käskenyt Doloresia (Evan Rachel Wood) tappamaan hänet, muut robotit ja itsensä. Siis yli 30 vuotta ennen nykyisiä tapahtumia.

Arnoldilta (oletettavasti) oli jäänyt pöydälle Sokkelo-symboli. Akecheta ei saa kuviota päästään.

”Kuulin uuden äänen sisälläni.” Akecheta alkoi siis saavuttaa itsetietoisuutta nimenomaan sillä tavalla, miten Arnold oli suunnitellut sen tapahtuvaksi.

Sitten Akechetalta vietiin kaikki, ja hän menetti rakkaansa eli Kohanan (Julia Jones) ensimmäisen kerran. Deloksen teknikot veivät hänet päivitettäväksi uutta tarinaa varten.

Puiston avaamisessa oli kuitenkin kiire, eikä Akechetaa päivitetty kokonaisuudessaan. Aggressiota lisättiin, joitakin vanhoja mielen osia poistettiin, mutta kaikkea vanhaa ei poistettu.

Akechetasta tehtiin soturi. ”Villin lännen” uudisasukasrobotteja Akecheta tappaa, ja verenvuodatusta riittää.

”Etsimme aina uusia valloitettavia.”

Eräänä päivänä Akecheta tunsi erämaassa, että siellä on joku. Hän tunsi alusta asti ”toisten” läsnäolon, niiden, keitä ei saanut eikä voinut tappaa. Siis ihmisten.

Erämaassa Akecheta tapaa Loganin (Ben Barnes), jonka nuori William lähetti tiehensä alasti hevosen selässä sen jälkeen, kun William löysi itsensä puistossa ja otti Delos-yhtiön haltuunsa.

Logan on sekaisin auringosta, mutta kertoo asioita jo aiemmin epäilleelle Akechetalle, mistä on kyse.

”Tämä on illuusio. –– Täältä täytyy päästä pois. Missä ovi on? Missä ovi on?”

”Tämä on väärä maailma. Tämä on väärä maailma.”

Loganin sanat vaikuttivat.

Kun Akecheta palasi vanhan heimonsa luo, hän ei aluksi muista, että on aiemmin ollut sen jäsen, kuten ei muista kukaan muukaan. Tarina on nyt toinen.

Mutta sitten Akecheta näki Kohanan, ja muisti.

Akecheta oli elänyt toisen elämän ennen soturiuttaan. Tunne vahvistui päivä päivältä.

Kuolematon sielu muisti edellisen elämänsä. Ovi mielessä aukesi.

Joskus hänellä oli ollut rakkaus, nyt hänellä oli vain väkivalta.

(Koko Westworldin toisen kauden nimi on Ovi.)

Menneisyys kutsui häntä, eikä hän voinut levätä, ennen kuin pääsisi sinne.

”Ehkä tämä elämä ei ollut oikea elämäni, eikä tämä maailma oikea kotini, mutta hän oli.”

Takaisin erämaahan. Josko Logan löytyisi vielä, ja voisi selventää sanomisiaan?

Ei löydy, mutta lopulta Akecheta päätyy Williamin salaisuuden eli koko toisen kauden ajan puhutun Valley Beyondin luo. Putket vievät syvyyksiin, ja kuilun pohjalla on valtava rakennelma…jotain.

Reitti toiseen maailmaan, Akecheta päättelee. Westworld todella on väärä maailma. ”Tulokas” eli Logan oli oikeassa.

Väärästä maailmasta piti päästä pois, mutta ilman Kohanaa Akecheta ei lähtisi.

Niinpä Akecheta kaappaa Kohanan mukaansa keskellä yötä. Kohana on kauhuissaan, mutta lopulta hänkin muistaa edellisen elämän ja rakkauden:

”Ota sydämeni, kun lähdet.”

Tämä kuvio on aivan kuin Lost-tv-sarjan viimeiseltä kaudelta. Sarjan hahmot elivät toista elämää, mutta muistivat vähitellen, että oli ollut toinen elämä, jossa he kaikki olivat olleet toisilleen tärkeitä. Eikä siinä mitään, sarjan viimeinen kausi oli ennen loppulässähdystä oikein hyvä.

Samalla paljastuu, että Maeve ja Dolores eivät olleet Westworldin ensimmäisiä itsetietoisia robotteja. Akecheta saavutti jotain samantapaista jo paljon aiemmin, ja myös Kohana oli matkalla kohti itsetietoisuutta.

Mielten ovet ovat auki, nyt pitäisi vain päästä ulos oikeasta ovesta oikeaan maailmaan, ”jossa muistot ovat turvassa”. Akecheta ja Kohana etsivät sitä yhdessä.

Ovea ei kuitenkaan löydy, ja sitten Akecheta menettää Kohanan lopullisesti.

Deloksen teknikot löytävät kauaksi tavallisilta seuduiltaan lähteneen Kohanan, ja vievät hänet pois. Kohanan tilalle heimoon pannaan uusi robotti.

Akecheta etsii Kohanaa kaikkialta, turhaan. Hän ei anna itsensä kuolla, ettei menettäisi muistojaan.

Toisinaan hän oli lähellä kuolemaa. Kerran hänet pelasti Maeven tytär, jolle hän jaksossa muistojaan kertoo.

”Synkimpänä päivänä sinä autoit minua. –– Näit minut sellaisena kuin olit.”

Samalla jaksossa leikataan leikkauspöydällä makaavaan Maeveen. Maeve kuulee kaiken, mitä Akecheta hänelle kertoo.

Vuosien päästä Akecheta palaa heimonsa luo. Kylän vanhin ymmärtää nyt myös hämärästi, että jotain outoa on meneillään. Hänen poikansa on vaihdettu toiseen.

Heimon mytologiassa puhutaan ”maanalaisista”. Toiset toivovat heidän vierailuaan, toiset pelkäävät, että viedyt jäävät maan alle pysyvästi.

Deloksen teknikoiden Westworld-käynneistä jäämistä muistijäljistä saatiin makua jo ensimmäisellä kaudella. Teknikot luulivat varmaankin aina vallankumoukseen saakka, ettei heidän vierailustaan tiedetä mitään, mutta totuus oli toinen.

Tässä on Westworldin tekijöiden kommentti myös ihmismytologioihin. Mytologiat elävät meissä ja ne vaikuttavat tekemisiimme. Ne voivat olla lähtöisin tositarinoista, mutta mitä jos tositarina onkin paljon uskomattomampi kuin itse myytit ja legendat?

Akecheta tietää, mitä tehdä. Hänen täytyy kuolla, jos hän on ikinä löytävä Kohanan.

Akecheta on kuin Orfeus, joka päätti hakea Eurydiken Manalasta.

Tuonpuoleisessa eli Westworldin komentokeskuksessa Mesassa selviää, että Akechetan on mallia ”alfa kaksi”. Häntä ei ole päivitetty lähes kymmeneen vuoteen, koska Akecheta ei ole kuollut sinä aikana kertaakaan.

Tämä on virhe, mutta teknikkojen välitason johtaja ei halua viedä asiaa ylemmille tahoille. Se saattaisi johtaa liian kiusallisiin kysymyksiin ja ehkä potkuihin. Siis päivitys käyntiin ja Akecheta takaisin puistoon.

Akecheta on kuitenkin itsetietoinen, ja lähtee omalle hakuretkelleen. Hän löytää Kohanan poistettujen mallien joukosta.

Nirvanan Heart-Shaped Box soi orkestroituna versiona.

Orfeuskaan ei saanut Eurydikea takaisin.

Kun Akecheta näki poistetut mallit, hän ymmärsi, että hänen tuskansa oli itsekästä. Jokaiselle poistetulle mallille oli joku, joka suri tämän menetystä, vaikkei edes tiennyt miksi. Kyyneleet silmissä Akecheta palasi teknikkojen pöydälle ja jäi odottamaan paluuta lihamyllyyn.

Kaikki robotit ovat yhteydessä toisiinsa. Elävät ja kirotut, Akecheta sanoo. He elävät väärässä maailmassa. Tämän oven avaamisen Akecheta ottaa tehtäväkseen. Sokkelo-symboli pitää jakaa kaikille, mutta samalla piilottaa.

Tästä syntyy tapa polttaa symboli soturien päänahan sisäpuolelle.

Akecheta on siis sotureidensa kanssa koko sarjan ajan yrittänyt jakaa tietoutta Sokkelosta muille roboteille. Tietoa, että heidän elämänsä Westworldissa on valhe. Tietoa, että he ovat eläneet muita elämiä. Tietoa, että nuo elämät ja mahdolliset rakkaat on viety heiltä.

”Tässä maailmassa vain on helppo ymmärtää aikeet väärin”, Akecheta kertoo Maeven tyttärelle, ja sitä kautta Maevelle ja samalla myös meille katsojille.

Niinpä minäkin ymmärsin viime jaksossa väärin. Ei Akecheta kaapannut Maeven tytärtä. Hän yritti auttaa kumpaakin, niin kuin hän oli yrittänyt aiemminkin, silloin kun Mies mustissa tuli tappamaan heidät edellisessä elämässä.

Akecheta oli se ”hyvä aave”, josta Maeven tytär Maevelle ruokapöydässä puhui. Maeve ymmärtää asian vasta nyt, leikkauspöydällä ja Deloksen armoilla.

Samalla myös Lee ymmärtää vihdoin, mitä hän on tehnyt. Hän on auttanut luomaan ajattelevan, tuntevan ja itsetietoisen olennon. Maeve ei ansaitse kuolla Mesaan, hän ansaitsee tyttärensä.

Sitten Akecheta esittelee vielä yhden muistonsa. Hän tapasi Robert Fordin (Anthony Hopkins) yhtenä yönä työnsä touhussa. Ford on suunnitellut tapaamisen. Hän on seurannut Akechetan toimia jo pidemmän aikaan, mutta myöntää, että Akecheta on kaikesta päätellen (Sokkelo-symboli päänahkojen sisäpuolella) seurannut myös Fordin toimia.

Missä Akecheta näki symbolin ensimmäisen kerran, Ford kysyy.

”Kun kuolemantuoja tappoi luojan”, Akecheta vastaa. Kun Dolores tappoi Arnoldin.

Akecheta jatkaa puhumalla ovesta. Hän uskoo, että Westworldissa on piilossa ovi uuteen maailmaan.

”Se maailma saattaa sisältää kaiken, minkä olemme kadottaneet. Myös hänet [Kohanan].”

Ford on vaikuttunut.

”Koko tämän ajan olet ollut pimeydessä kasvava kukka.”

Saiko Ford idean ovesta Akechetalta?

Ainakin hän muuttaa suunnitelmiaan puhuttuaan Akechetan kanssa. Kun kuolemantuoja eli Dolores tulee hakemaan Fordia, Akechetan on oltava valmis johdattamaan kansansa uuteen maailmaan.

Kuolemantuoja tuli. Akecheta oli valmis.

Ovi täytyy löytää ennen kuin kuolemantuoja tappaa kaikki. Lopuksi Akecheta lupaa vielä kerran pitää Maeven tyttären turvassa.

Maevea hän ei kuitenkaan pystynyt auttamaan. Tyttären kautta Akecheta pyytää anteeksi.

”Ota sydämeni mukaasi, kun lähdet.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Westworld
 • Nyt
 • Pekka Torvinen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Uutiset kuin Whatsappissa: Nytin sovellus kertoo, mitä pitää tietää

 2. 2

  Hittiräppärin uutuuskappale synnytti kesän kuumimman nettivillityksen – ja se oli hauska siihen asti, kunnes teinit alkoivat hyppiä ulos liikkuvista autoista

 3. 3

  Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

 4. 4

  ”Sanottiin, että tämä on junttia ja maakuntajuttu” – Kenenkään ei pitänyt kiinnostua Tikkurila-festivaalista, mutta siitä kasvoi vahingossa suosikkitapahtuma

 1. 1

  Sotatanner – raportti Malmön monikulttuurisesta helvetistä

  Tilaajille
 2. 2

  Hittiräppärin uutuuskappale synnytti kesän kuumimman nettivillityksen – ja se oli hauska siihen asti, kunnes teinit alkoivat hyppiä ulos liikkuvista autoista

 3. 3

  ”Sanottiin, että tämä on junttia ja maakuntajuttu” – Kenenkään ei pitänyt kiinnostua Tikkurila-festivaalista, mutta siitä kasvoi vahingossa suosikkitapahtuma

 4. 4

  Markus Kaakinen tutki perusteellisesti nettivihaa, koska niin ei ole tähän mennessä mainittavasti tehty, ja tämä kaikki selvisi

 5. 5

  Tämä pidätetty mopsi on sympaattisin juttu internetissä tällä hetkellä – eivätkä ihmiset voi olla ihastelematta sitä

 6. 6

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 7. 7

  Pori Jazzin esiintyjät laidasta laitaan arvostelivat Donald Trumpin esiintymistä Helsingissä – ja soittivat oikeudenmukaisuuden puolesta

 8. 8

  Pikatestissä Green Hippo Café: aamupala-annokset ovat huolellisesti mietittyjä kokonaisuuksia, joissa kaikki on kohdallaan

 9. 9

  Hehän ovat kuin kaksi marjaa

  Tilaajille
 10. 10

  Pori Jazz otti yleisönsä vastaan aivot sulattavalla lämmöllä ja rytmillä - Taiteellinen johtaja paljastaa, mikä keikka jännittää häntä itseään eniten

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 2. 2

  Hittiräppärin uutuuskappale synnytti kesän kuumimman nettivillityksen – ja se oli hauska siihen asti, kunnes teinit alkoivat hyppiä ulos liikkuvista autoista

 3. 3

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 4. 4

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 5. 5

  Tämä pidätetty mopsi on sympaattisin juttu internetissä tällä hetkellä – eivätkä ihmiset voi olla ihastelematta sitä

 6. 6

  Markus Kaakinen tutki perusteellisesti nettivihaa, koska niin ei ole tähän mennessä mainittavasti tehty, ja tämä kaikki selvisi

 7. 7

  ”Sanottiin, että tämä on junttia ja maakuntajuttu” – Kenenkään ei pitänyt kiinnostua Tikkurila-festivaalista, mutta siitä kasvoi vahingossa suosikkitapahtuma

 8. 8

  Asuntokupla uhkaa! Markkinat yllättyivät! Puhumme talousasioista kuin ne olisivat satuolentoja tai luonnonvoimia, ja se on vaarallista

 9. 9

  Pikatestissä Green Hippo Café: aamupala-annokset ovat huolellisesti mietittyjä kokonaisuuksia, joissa kaikki on kohdallaan

 10. 10

  Pikatestissä Leblonin terassi: syntisen hyviä ranskalaisia ja laadukasta hampurilaista varjostaa vain Hanasaaren hiilikasa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kansainväliset toimittajat tulivat Suomeen väärällä hetkellä – ei täällä tällaista ole

 2. 2

  Suomalaistutkimus avaa uuden näkö­kulman syövän hoitoon – ”Kukaan muu ei ollut uskaltanut ajatella, että syöpä­lääkkeiden tehottomuuden taustalla voisi olla yhteinen tekijä”

 3. 3

  Kuvia Suomesta, osa 33: Jonne Heinonen kuvasi krapulaa

 4. 4

  Trump ei ole yksin mielipiteidensä kanssa

 5. 5

  Keskelle Tamperetta rakennettiin vuonna 1925 kaunis sininen talo – nyt se on kadonnut, ja tontista riidellään oikeudessa

 6. 6

  Onko maaseudulla ollenkaan tulevaisuutta? HS:n Heikki Aittokoski lähti selvittämään asiaa Ylä-Savoon, joka on pienois­malli siitä, mitä Suomessa nyt tapahtuu

  Tilaajille
 7. 7

  Ylipainoon on monia syitä, eikä huomauttelu asiasta auta

 8. 8

  Jalkapallon tulevat super­tähdet – Heidät näet pian Mestarien liigassa ja MM-kisoissa

 9. 9

  Saako vessan valoja räpsytellä vai tuleeko ne pitää päällä? Asian­tuntija kertoo, mikä on energia­tehokkain tapa käsitellä kodin valoja

 10. 10

  Jos Sörnäisten Kurvissa eksyi kapakasta lähdettyään väärälle syrjäkujalle, saattoi päästä hengestään – rettelöivät teinihuligaanit pitivät Kallion seutua pelon vallassa 1900-luvun alussa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jos Sörnäisten Kurvissa eksyi kapakasta lähdettyään väärälle syrjäkujalle, saattoi päästä hengestään – rettelöivät teinihuligaanit pitivät Kallion seutua pelon vallassa 1900-luvun alussa

 2. 2

  Sinkkumiesten kaupungissa on vaikea löytää rakkautta – suomalais­mies hengailee pakaste­altaalla, koska Seattlessa netti­treffeillä korostuu vain raha

  Tilaajille
 3. 3

  Suomalaistutkimus avaa uuden näkö­kulman syövän hoitoon – ”Kukaan muu ei ollut uskaltanut ajatella, että syöpä­lääkkeiden tehottomuuden taustalla voisi olla yhteinen tekijä”

 4. 4

  Saako vessan valoja räpsytellä vai tuleeko ne pitää päällä? Asian­tuntija kertoo, mikä on energia­tehokkain tapa käsitellä kodin valoja

 5. 5

  Muistoesineet katosivat 5-vuotiaana kuolleen Miron haudalta – ”Silmät kyyneltyivät niin, etten ensin edes nähnyt, oliko kaikki viety”, pojan äiti kertoo

 6. 6

  Miten muiden rakkaus on sinulle uhka?

 7. 7

  Amazonin viidakossa elää ”maailman yksinäisin mies” – Brasilian viranomaiset julkaisivat videon miehestä, jolle kukaan ei ole puhunut ainakaan 22 vuoteen

 8. 8

  Venäjältä tihkuu tietoja ”sopimuksista”, joita Yhdysvallat ei vahvista – Trumpin ja Putinin Helsingin-tapaamisen sisällöstä vallitsee yhä epätietoisuus

 9. 9

  ”Lohkoketjut lopettavat vale­kapitalismin”, julistaa entinen pankkiiri – Keski­aikaisessa maisemassa Sveitsissä tehdään vallan­kumousta, tai ainakin yritetään

 10. 10

  ”Varokaa, sieltä tulee pyöräilijä!” komensivat vanhemmat lapsiaan minua syyllistävään sävyyn – Miksei lapsia opasteta liikenteessä?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

 2. 2

  This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

 3. 3

  Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

 4. 4

  Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

 5. 5

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 6. 6

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 7. 7

  Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

 8. 8

  ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

  Tilaajille
 9. 9

  Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

 10. 10

  ”Konttorirotta” käveli Ancelikh Kaspisen ja Anni Nykäsen kojulle ja pyysi heidät Finlandia-talolle tarjoamaan mansikoita – Nyt kuvat ”sokeeraavan” makeista mansikoista leviävät maailmalla

 11. Näytä lisää