Tinder ärsyttää monia niin paljon, että siitä on luovuttu kokonaan – selvitimme, mitä deittisovelluksia kannattaa kokeilla välttääkseen Tinderin huonot puolet

Ainakin nämä sovellukset yrittävät tarjota vaihtoehdon deittisovellusten McDonald’sille eli Tinderille.

Ghostaus, tinderfingers, dickpicit.

Siinä muutama syy Tinder-tilin poistamiseen ja deittiuupumukseen.

Monet deittisovellusten käyttäjät ovat joutuneet kohtaamaan ”mätsäämisen” negatiiviset lieveilmiöt.

Ne ovat saaneet jo omia termejäkin.

Edellä mainitut ”Tinder-slangia” olevat sanat kääntyisivät suomeksi jotakuinkin näin: äkillinen ja ilman mainittua syytä tapahtunut viesteihin vastaamatta jättäminen (ghostaus), hyvän matchin pyyhkäisy vasemmalle vahingossa (tinderfingers) ja tuntemattoman peniksestään lähettämä kuva (dickpic).
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Seuranhaku on siirtynyt jo ajat sitten baaritiskiltä älypuhelimien näytöille, ja sitä johtaa Tinder, kaikkien deittisovellusten valtias.

Tinderiä käyttää arviolta yli 50 miljoonaa ihmistä yli 40 eri kielellä. Tinder lanseerattiin vuonna 2012, ja sen jälkeen monet käyttäjät ovat jo ehtineet kyllästyä tai väsyä sovelluksen käyttöön.

Jo vuonna 2016 HS.fissä julkaistiin juttu deittiuupumuksesta.

Siinä kuvailtiin keskeisimpiä syitä deittisovellusten aiheuttamaan ahdistukseen: pinnallisuus ärsyttää, itsetunto laskee ja toisaalta deittisovellusten näpräilyyn jää koukkuun.

Tinderin kaltaisissa sovelluksissa joutuu myös pettymään jatkuvasti, eikä sellainen tee hyvää kenenkään itsetunnolle.

Viime vuosina tinderöinnille on tarjottu monia vaihtoehtoja. Yksi on tietenkin keskustelun aloitus kasvokkain esimerkiksi baarissa, mutta se voi näytön pyyhkimisen aikakautena tuntua aikamoiselta liioittelulta. Joten pysytellään sovellusmaailmassa.

Tinderin ohella deittisovelluksista puhuttaessa erittäin paljon on ollut esillä homo- ja bi-miesten ympäri maailmaa käyttämä Grindr, joka on perustettu jo vuonna 2009.

Keräsimme muut kiinnostavimmat ja oudoimmat ilmaiset deittisovellukset, ja tässä ne ovat, olkaa hyvät!

Bumble

Bumble-sovellus on tullut tunnetuksi ”feministisenä Tinderinä”. Ensinnäkin siksi, että yrityksen johdossa on enimmäkseen naisia, ja mikä tärkeintä siksi, että tässä sovelluksessa keskustelun oman matchin kanssa voi aloittaa vain nainen, elleivät molemmat matchaajat ole samaa sukupuolta.

Bumblen perustaja Whitney Wolfe oli mukana perustamassa myös Tinderiä. Myöhemmin Wolfe riitaantui toisen perustajajäsenen ja entisen poikaystävänsä Justin Mateenin kanssa ja jätti yhtiön. Sen jälkeen Wolfe vaati yhtiötä vastuuseen seksuaalisesta häirinnästä: Wolfen mukaan Mateenin käytös oli muuttunut häiritseväksi ja asiattomaksi heidän eronsa jälkeen. Tapaus soviteltiin lopulta oikeuden ulkopuolella.

Sittemmin Wolfe on sanonut muun muassa New York Timesin haastattelussa haluavansa antaa naisille enemmän valtaa ja mahdollisuuksia deittailukulttuurissa.

Siksi Bumblessa naiset aloittavat keskustelut, sovelluksessa on alhainen rima ahdistelun tai loukkauksien etsimiseen ja niihin sortuvat henkilöt saattavat joutua jopa julkisen arvostelun kohteeksi.

Näin kävi vuonna 2016 esimerkiksi käyttäjälle Connor, joka pillastui matchiinsa, joka kysyi häneltä, mitä tämä tekee työkseen. Lopulta Connor nimitti matchiaan ”reittä pitkin kiipeäväksi siipeilijäksi”.

Bumblen ylläpito julkaisi tämän jälkeen julkisen kirjeen, jossa tuomittiin Connorin käytös, julkaistiin miehen viestit ja lanseerattiin #laterConnor-tunniste joka levisi sosiaalisessa mediassa. Tapaus keräsi paljon kansainvälistä mediahuomiota.

Viime marraskuussa Bumblella oli 23 miljoonaa käyttäjää. Tänä vuonna julkaistun Bumblen oman tutkimuksen mukaan 85 prosenttia sovelluksen käyttäjistä etsii joko parisuhdetta tai jopa aviopuolisoa. Bumble ei siis ole – tai ainakaan se ei halua brändäytyä – yhden yön juttujen etsintään sopivaksi deittisovellukseksi.

Bumblella on paljon käyttäjiä myös Suomessa. Etiketin ja muutamien pyyhkäisyjen perusteella siellä kohtaavat yhteiskunnallisesti valveutuneet ja uraorientoituneet kaupunkilaiset nuoret. Sovelluksessa ei voi ”roikuttaa” matcheja ja pitää potentiaalista kumppania piinassa, vaan naisen on tehtävä aloite matchin kanssa vuorokauden sisällä. Mikäli keskustelua ei tässä ajassa aloiteta, löytynyt match katoaa. Mikäli löytynyt match on samaa sukupuolta, kumpi vain voi aloittaa keskustelun.

Bumble toimii sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmällä. Sisään kirjaudutaan Facebook-tunnuksilla, ja sovelluksesta voi myös etsiä omia Facebook-kavereita.

Klip

Tinderissä häiritsee tietenkin myös sovelluksen pinnallisuus. Potentiaaliset deittikumppanit tuomitaan sekunneissa tai jopa nopeammin profiilikuvan perusteella. Siis yhden, tai parhaassa tapauksessakin vain muutaman kuvan, jotka selataan nopeasti läpi. Ihmisestä näkee ensimmäisenä tämän valitseman omakuvan. Se voi olla kuinka filtteröity tahansa, ja totuus selviää vasta ensimmäisillä treffeillä, jos sellaiset koskaan saadaan järjestettyä. Treffeillä voi sitten käydä niin, että kumppani ei olekaan sitä, miltä sovelluksen perusteella voisi odottaa.

Suomalainen Klip-sovellus lupaa näytöllä deittailusta aidompaa kokemusta – videoiden avulla. Klipiin ladataan itsestä lyhyt video, jossa vastataan sovelluksen esittämään kolmeen sattumanvaraiseen kysymykseen. Sellaisiin kuten ”Mitä luonto merkitsee sinulle?”, tai ”Millainen on jääkaappisi sisältö” tai ”Mikä on inhokkiruokasi?”.

Klipissä match saadaan samalla tavalla kuin muissakin sovelluksissa, eli kun molemmat käyttäjät tykkäävät toistensa profiilista. Videoformaatti ei kuitenkaan jää vain oman profiilin luontiin, vaan myös matchien kanssa voi viesteillä chatissa videoilla.

Klip on perustettu vuonna 2016, ja tähän mennessä sillä on 25 000 käyttäjää, joista 90 prosenttia on Suomessa. Nopean testauksen perusteella sovellusasetukset toimivat samalla tavalla kuin esimerkiksi Tinderissä: muita käyttäjiä voi etsiä etäisyyden ja ikähaarukan perusteella.

Videot ovat sympaattisia, ja mahdollisen tulevan treffikumppanin voi nähdä ”livenä” heti, mikä tuo aitouden tuntua ruudun pyyhkimiseen. Videoihin ei ole panostettu hurjasti, eikä esimerkiksi taustaa ole useinkaan mietitty sen enempää: videoita on kuvattu kotoisasti sohvalla tai sängyssä löhöten, pöydän ääressä tai jääkaapin edessä.

Klip on lanseeraamassa tänä kesänä myös uuden tapahtumatoiminnon, jonka avulla voi matchata henkilöiden kanssa, jotka ovat esimeriksi menossa samoihin tapahtumiin.

Klip esiteltiin kattavasti HS:n jutussa vuonna 2017, joten täältä voi lukea lisää sovelluksesta. Sovellus toimii sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmällä.

Heya

Myös Heya on kotimainen sovellus, ensimmäinen sellainen. Heya lanseerattiin 2016, ja se toimii Tinderin tavoin. Eroja kuitenkin löytyy: Heyassa näkyvät heti itsestä tykänneet henkilöt, joten matchia ei tarvitse odotella kuten Tinderissä, vaan käyttäjä näkee sovelluksesta heti, ketkä ovat tykänneet hänestä.

Tykänneistä voi sitten valita itseä kiinnostavat henkilöt tavanomaisen selailun lisäksi.

Myös Heyaan kirjautudaan Facebook-tunnuksilla, ja profiilikuvaksi määräytyy automaattisesti Facebookin profiilikuva. Oma profiili Heyassa on toki muokattavissa. Sovellus on ladattu Suomessa yli 50 000 laitteelle, eli käyttäjiä löytyy.

Heya on ladattavissa Android- ja iOS-puhelimiin.

Tonight

Vaikka Tinder-chatissa ei joutuisikaan trollailun tai asiattomuuksien kohteeksi, keskustelu ei välttämättä johda treffeihin, vaan keskustelukumppani voi äkisti lopettaa vastaamasta tai homma kuivuu muuten kokoon. Monen keskustelun ylläpitäminen on turhauttavaa ja aikaa vievää puuhaa.

Tähän ongelmaan on tarttunut uusi, viime vuonna lanseerattu Tonight-sovellus, jossa matchien kanssa sovitaan heti treffit. Sovellukseen kirjataan, milloin itse olisi vapaana kyseisenä päivänä deiteille, ja mikäli jonkun matchin kanssa aikataulu sopii yhteen, sovellus ehdottaa aikaa ja paikkaa, jossa matchit voivat tavata, ilman etukäteen käytyä vaivaannuttavaa viesteilyä.

Mikäli sovituille deiteille jättää saapumatta, sovellus antaa siitä varoituksen, ja toistuva ”feidaaminen” johtaa sovelluksen käytön estoon. Matchata voi sekä sellaisen henkilön kanssa, joka on vapaa samana iltana, tai jonkun muun itseä kiinnostavan kanssa. Tällöin sovellus ehdottaa ensimmäistä yhteistä sopivaa päivää treffipäiväksi.

Sovellukseen on kirjauduttava ennen kuutta illalla saadakseen sovittua deitit samalle illalle, jotta sovellusta ei käytettäisi ensisijaisesti baarissa pikkutunteina seksiseuran toivossa.

Suurin osa Tonightin käyttäjistä asuu New Yorkissa Yhdysvalloissa. Tonightin perustaja Eve Peters kertoo sähköpostitse, että sovelluksella on pieni, mutta kasvava käyttäjäkunta myös Suomessa. Tällä hetkellä sovelluksen saa vain Applen laitteisiin.

Her

Her on vuonna 2015 avattu deittiappi vain queer-naisille ja LGBTQ+ -henkilöille. Her on siis ikään kuin naisten versio homomiesten Grindr-sovelluksesta, mutta ei kuitenkaan samanlainen. Her on maailmalla valtavan suosittu: sillä on yli 2 miljoonaa käyttäjää 55 maassa, ja sillä on käyttäjiä myös Suomessa.

Herissä pääpainona ei ole ainoastaan parisuhteen etsiminen, vaan myös queer-yhteisöjen luominen ja ylläpitäminen. Herissä yhteisten tykkäyksen jälkeen avautuu automaattisesti chat-ikkuna, ja jos keskustelu ei lähde käyntiin, sovellus esittää chatissa jonkin yhteisen kysymyksen matcheille.

Herissä voi etsiä mahdollisen romanttisen suhteen lisäksi ystäviä tai vinkkejä hyvistä queer-tapahtumista tai esimerkiksi elokuvista.

Suomessa sovellusta vaikuttavat käyttävän hyvin monenlaiset naiset, erityisesti nuoret aikuiset. Her on saatavilla Android- ja iOS-puhelimiin.

Ja sitten lopuksi deittisovellukset, joihin kannattaa suhtautua erityisellä varauksella, tai ainakin huumorilla:

Tindog

Koirien oma Tinder, tietenkin. Eli: perusta koirallesi tili, kerro ikä, rotu, sukupuoli ja kuvaus doggon luonteesta. Sitten ei muuta kuin pyyhkimään. Mahdolliset koiradeitit voivat toki saattaa yhteen myös omistajia, joiden tietoja tai kuvan voi liittää koiran profiiliin. Tämänkin sovelluksen saa sekä Android- että iOS-puhelimiin.

Sugar Daddy & Sugar Mama -sovellukset

Tähän kategoriaan löytyy esimerkiksi Googlen Play-sovelluskaupasta suuri määrä erilaisia sovelluksia. Yksi niistä on Suggar Daddy Meet, jolla on yli miljoona käyttäjää. Näissä sovelluksissa siis rikkaat miehet, ”isukit”, tai naiset, ”mammat” etsivät nuorempaa seuraa. Suggar Daddy Meet tarjoaa esimerkiksi palvelua, jolla voi vahvistaa henkilöllisyytensä sovelluksen turvallista käyttöä varten.

Facebookin deittisovellus

Moniin sovelluksiin kirjaudutaan Facebook-tunnuksilla, mutta some-yrityksellä on nyt suunnitteilla oma deittisovellus. Facebook-johtaja Mark Zuckerberg paljasti suunnitelman yhtiön vuotuisessa kokouksessa huhtikuun lopussa. Suunnitelmana on luoda deittiappi siten, että se ja oma Facebook-profiili eivät ole mitenkään yhteydessä toisiinsa.

Kukaan Facebook-kaveri ei siis pääse näkemään, mitä muut puuhaavat sovelluksessa. Silti sovelluksen algoritmi etsii käyttäjien Facebook-profiileista yhtäläisyyksiä ja ehdottelee ”sopivia” henkilöitä, ja esimerkiksi sellaisia, jotka ovat osallistumassa samoihin tapahtumiin. Uusi sovellus on tulossa markkinoille tämän vuoden aikana.

Facebookin deittisovellus-suunnitelmaa on kritisoitu, sillä yhtiö kärähti juuri valtavista tietovuodoista. Kuinka turvallinen on yrityksen deittisovellus, jossa jaetaan hyvin intiimiäkin sisältöä? Se jäänee nähtäväksi.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että jos Tinder uuvuttaa, muitakin vaihtoehtoja on!

Kuten keskustelun aloittaminen sattumanvaraisesti festareilla vieressä seisovan tuntemattoman henkilön kanssa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Deittisovellukset
 • Tinder
 • Treffit
 • Nyt
 • Säde Mäkipää
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Villejä huhuja ja törkypuheita: Suomalaisten suosikkisovelluksessa puhutaan julkkiksista mitä halutaan, poliisikin tutkii keskusteluja – tästä on kyse

 2. 2

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 3. 3

  Hehän ovat kuin kaksi marjaa

  Tilaajille
 4. 4

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 5. 5

  Unohtakaa kuivakat ja viralliset ohjeet – Näitä viittä turvallisuusuhkaa Trumpin ja Putinin pitää Helsingissä oikeasti varoa

 6. 6

  Kissa häiritsi äärimmäisen vakavaa tv-haastattelua – omistaja vähät välitti, ja lopputuloksena oli viikon paras video

 7. 7

  Etkö ymmärtänyt päivän Fingerporia? Ei se mitään, koska ei ymmärtänyt kukaan muukaan

 8. 8

  Baarit täyttyvät nyt nuorista aikuisista, joita ei houkuttele halpa kalja tai pitkät aukioloajat, vaan runous – Tästä on kyse uudessa muoti-ilmiössä

 9. 9

  Melania Trump myrskyn silmässä: Matkusti Harvey-hurrikaanin tuhoalueelle piikkikorkokengissä, some sai hepulin – Melania Trump: ”Surullista”

 10. 10

  Legendaarinen Noidan käsikirja on järkyttänyt kokonaisia sukupolvia Suomessa tarinoillaan – Luimme kirjan ja kokosimme sen kamalimmat hetket, jotka painuivat mieleen jo lapsena

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 2. 2

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 3. 3

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 4. 4

  Kysy mitä vaan: Mitä tapahtuu, jos mies ottaa e-pillerin tai abortissa käytettävän pillerin?

 5. 5

  Pikatestissä turkkilainen ravintola, jonka tunnelma on lähes kaurismäkeläinen: Istanbul Grillillä on potentiaalia, mutta ruokalista on liian laaja

 6. 6

  Ruisrock on suositumpi ja suurempi kuin koskaan, mutta miksi? Näin syntyi itseään ruokkiva suosio, jolle ei näy loppua

 7. 7

  Pikatestissä Kotipizzan uusi konsepti­ravintola No Pizza – monimutkainen puhelintilaus stressaa, mutta roseeviini on täydellistä

 8. 8

  Kissa häiritsi äärimmäisen vakavaa tv-haastattelua – omistaja vähät välitti, ja lopputuloksena oli viikon paras video

 9. 9

  Unohtakaa kuivakat ja viralliset ohjeet – Näitä viittä turvallisuusuhkaa Trumpin ja Putinin pitää Helsingissä oikeasti varoa

 10. 10

  10 hyvää baaria Helsingissä, joissa seurata jalkapallon MM-kisoja

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kissa häiritsi äärimmäisen vakavaa tv-haastattelua – omistaja vähät välitti, ja lopputuloksena oli viikon paras video

 2. 2

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 3. 3

  Ruisrock on suositumpi ja suurempi kuin koskaan, mutta miksi? Näin syntyi itseään ruokkiva suosio, jolle ei näy loppua

 4. 4

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 5. 5

  Unohtakaa kuivakat ja viralliset ohjeet – Näitä viittä turvallisuusuhkaa Trumpin ja Putinin pitää Helsingissä oikeasti varoa

 6. 6

  Soitimme toimittajalle, joka kirjoitti päättömän jutun Timo Soinista törmäämässä moottoripyörällä englantilaiseen maanviljelijään Thaimaassa – Miten perätön uutinen syntyi?

 7. 7

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 8. 8

  ”Tuntuu kuin olisi rangaistavaa, että saa tehdä rakastamaansa työtä”, sanoo Alina Tomnikov, joka on nyt kaikkialla ja saa kuulla siitä kovia kommentteja

 9. 9

  Pikatestissä Kotipizzan uusi konsepti­ravintola No Pizza – monimutkainen puhelintilaus stressaa, mutta roseeviini on täydellistä

 10. 10

  Keskisormea heilutteleva Maradona, kivusta kierivä Neymar ja raskaasti pettynyt Niinistö – jalkapallon MM-kisat ovat olleet internetin meemijuhlaa, tässä parhaat palat

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Donald Trump suuntaa heti aamusta Mäntyniemeen, jakoi kuvan suomalais­yleisöstä eilisen saattueen varrelta – HS seuraa huippu­kokous­päivää hetki hetkeltä

 2. 2

  S-ryhmän työntekijät kommentoivat verkkokeskusteluja jopa anonyymissa Jodelissa – ”Kyllä siellä pitää olla kuuntelemassa asiakkaita”

 3. 3

  Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

 4. 4

  Esa luuli saaneensa unelmaduunin, mutta pomon käytös ajoikin hänet masennukseen – Kun työntekijän ja työnantajan arvot eivät kohtaa, edessä saattaa olla iso kriisi

  Tilaajille
 5. 5

  Jos mieheni alkaisi huomautella ylipainosta, suuttuisin varmasti

 6. 6

  Helsingin keskustassa liikennekaaos: junat eivät kulje, raitiovaunut pysähtelevät – lue ajantasainen tieto aikatauluista ja liikennejärjestelyistä tästä jutusta

 7. 7

  Taas pukkaa hikeä, mutta miksi hikoilen enemmän kuin vierustoveri? Ihotautilääkäri vastaa 12 kysymykseen hikoilusta ja miten sitä voi vähentää

  Tilaajille
 8. 8

  Valtionjohtajien turvatoimet ovat omaa luokkaansa: Putin pelkää myrkytystä, Trumpia ympäröi huomaamattomien salaisten agenttien joukko

 9. 9

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 10. 10

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 2. 2

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 3. 3

  Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

 4. 4

  Kaliforniassa viikko sitten kadonnut nuori nainen löydettiin elossa – selvisi juomalla vettä jäähdyttimen letkun kautta

 5. 5

  Nobelisti Bengt Holmström selittää, miksi Trump tuntuu aidolta silloinkin, kun ei puhu totta, kun taas muut poliitikot tuntuvat teeskentelijöiltä, vaikka puhuisivat totta

  Tilaajille
 6. 6

  Mitä Trumpin suosikki­kanava Fox kertoo Suomesta? ”Suomalaiset menevät naimisiin toisten suomalaisten kanssa, joten heidän yhteis­kuntansa on puhdas”

 7. 7

  Osa Helsingistä eristetään tänään, joukko­liikenne pysähtyy paikoin täysin – kartta näyttää, miten liikenne järjestetään keskustassa

 8. 8

  Avoin kirje Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenteille: Ettehän päätä eurooppalaisten asioista Euroopan pään yli

 9. 9

  Ilosaarirock ei osaa päättää, ollako rockfestari vai palvellako nuorisoa – Zara Larsson oli päälavalla hukassa, mutta pikkulavojen bändit pelastivat loppuunmyydyn lauantain

 10. 10

  Vain Putin sai heti sateenvarjon, kun rankkasade yllätti MM-finaalin palkintojenjaon – Ranskan ja Kroatian presidentit seisoivat likomärkinä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netissä pyöriminen kuormittaa ja vie keskittymiskyvyn – tämän jutun voit lukea vain ilman verkkoyhteyttä

 2. 2

  Kävin Elastisen kuntosalilla ja vaivaannuin suunnattomasti – Mitä vikaa on keskinkertaisuudessa?

 3. 3

  Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

 4. 4

  Kaikki loukkuun jääneet pelastettiin luolasta Thaimaassa, myös lääkäri ja sukeltajat pääsivät ulos – ”Emme tiedä, onko tämä ihme, tiedettä vai mitä”

 5. 5

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 6. 6

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 7. 7

  Suomalais­sukeltaja Mikko Paasi oli thaimaalaisessa luolassa viimeisten joukossa ja joutui pakenemaan nousevaa vettä viime hetkellä – nyt hän kertoo HS:lle tapahtumien dramaattiset vaiheet

 8. 8

  Espoolaisilta 13-vuotiailta löytyi huume­seulassa jopa viittä eri ainetta – Eräs poika yritti sekavassa tilassa kaupata rauhoittavia lääkkeitä lastensuojelun työntekijällekin

 9. 9

  Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

 10. 10

  Grafiikka näyttää: Näin sukeltajat saattavat lapsia ulos luolastosta

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Helsingin keskustassa liikennekaaos: junat eivät kulje, raitiovaunut pysähtelevät – lue ajantasainen tieto aikatauluista ja liikennejärjestelyistä tästä jutusta
 3. ”Miksi mä en saa kun noi muutkin tekee noin” on aina ollut huono perustelu millekään – ja etenkin siksi Scarlett Johanssonin ympärille nousi kohu
 4. Kritiikistä huolimatta musiikki voittaa Pori Jazzeilla
 5. Minihuuhkajat pelaavat isännän elkein jalkapallon EM-kisoissa – ”Tyhmintä, mitä voi tehdä, on pelätä”
 6. Ranska repesi liitoksistaan riemuun ja verhoutui sinivalkopunaiseen: soihtuja, savua ja suudelmia – katso kuvakooste railakkaista MM-kultajuhlista
 7. Donald Trump suuntaa heti aamusta Mäntyniemeen, jakoi kuvan suomalais­yleisöstä eilisen saattueen varrelta – HS seuraa huippu­kokous­päivää hetki hetkeltä
 8. S-ryhmän työntekijät kommentoivat verkkokeskusteluja jopa anonyymissa Jodelissa – ”Kyllä siellä pitää olla kuuntelemassa asiakkaita”
 9. Taas pukkaa hikeä, mutta miksi hikoilen enemmän kuin vierustoveri? Ihotautilääkäri vastaa 12 kysymykseen hikoilusta ja miten sitä voi vähentää Tilaajille
 10. Kansallispuistot tarvitsevat rahaa Tilaajille
 11. Galleriat Huuto ja Rankka avaavat Eerikinkadulla syksyllä – Jätkäsaaresta häädön saaneille löytyi tila Kampista, kun Metropolia muutti pois
 12. Näytä lisää