Tinder ärsyttää monia niin paljon, että siitä on luovuttu kokonaan – selvitimme, mitä deittisovelluksia kannattaa kokeilla välttääkseen Tinderin huonot puolet

Ainakin nämä sovellukset yrittävät tarjota vaihtoehdon deittisovellusten McDonald’sille eli Tinderille.

Ghostaus, tinderfingers, dickpicit.

Siinä muutama syy Tinder-tilin poistamiseen ja deittiuupumukseen.

Monet deittisovellusten käyttäjät ovat joutuneet kohtaamaan ”mätsäämisen” negatiiviset lieveilmiöt.

Ne ovat saaneet jo omia termejäkin.

Edellä mainitut ”Tinder-slangia” olevat sanat kääntyisivät suomeksi jotakuinkin näin: äkillinen ja ilman mainittua syytä tapahtunut viesteihin vastaamatta jättäminen (ghostaus), hyvän matchin pyyhkäisy vasemmalle vahingossa (tinderfingers) ja tuntemattoman peniksestään lähettämä kuva (dickpic).
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Seuranhaku on siirtynyt jo ajat sitten baaritiskiltä älypuhelimien näytöille, ja sitä johtaa Tinder, kaikkien deittisovellusten valtias.

Tinderiä käyttää arviolta yli 50 miljoonaa ihmistä yli 40 eri kielellä. Tinder lanseerattiin vuonna 2012, ja sen jälkeen monet käyttäjät ovat jo ehtineet kyllästyä tai väsyä sovelluksen käyttöön.

Jo vuonna 2016 HS.fissä julkaistiin juttu deittiuupumuksesta.

Siinä kuvailtiin keskeisimpiä syitä deittisovellusten aiheuttamaan ahdistukseen: pinnallisuus ärsyttää, itsetunto laskee ja toisaalta deittisovellusten näpräilyyn jää koukkuun.

Tinderin kaltaisissa sovelluksissa joutuu myös pettymään jatkuvasti, eikä sellainen tee hyvää kenenkään itsetunnolle.

Viime vuosina tinderöinnille on tarjottu monia vaihtoehtoja. Yksi on tietenkin keskustelun aloitus kasvokkain esimerkiksi baarissa, mutta se voi näytön pyyhkimisen aikakautena tuntua aikamoiselta liioittelulta. Joten pysytellään sovellusmaailmassa.

Tinderin ohella deittisovelluksista puhuttaessa erittäin paljon on ollut esillä homo- ja bi-miesten ympäri maailmaa käyttämä Grindr, joka on perustettu jo vuonna 2009.

Keräsimme muut kiinnostavimmat ja oudoimmat ilmaiset deittisovellukset, ja tässä ne ovat, olkaa hyvät!

Bumble

Bumble-sovellus on tullut tunnetuksi ”feministisenä Tinderinä”. Ensinnäkin siksi, että yrityksen johdossa on enimmäkseen naisia, ja mikä tärkeintä siksi, että tässä sovelluksessa keskustelun oman matchin kanssa voi aloittaa vain nainen, elleivät molemmat matchaajat ole samaa sukupuolta.

Bumblen perustaja Whitney Wolfe oli mukana perustamassa myös Tinderiä. Myöhemmin Wolfe riitaantui toisen perustajajäsenen ja entisen poikaystävänsä Justin Mateenin kanssa ja jätti yhtiön. Sen jälkeen Wolfe vaati yhtiötä vastuuseen seksuaalisesta häirinnästä: Wolfen mukaan Mateenin käytös oli muuttunut häiritseväksi ja asiattomaksi heidän eronsa jälkeen. Tapaus soviteltiin lopulta oikeuden ulkopuolella.

Sittemmin Wolfe on sanonut muun muassa New York Timesin haastattelussa haluavansa antaa naisille enemmän valtaa ja mahdollisuuksia deittailukulttuurissa.

Siksi Bumblessa naiset aloittavat keskustelut, sovelluksessa on alhainen rima ahdistelun tai loukkauksien etsimiseen ja niihin sortuvat henkilöt saattavat joutua jopa julkisen arvostelun kohteeksi.

Näin kävi vuonna 2016 esimerkiksi käyttäjälle Connor, joka pillastui matchiinsa, joka kysyi häneltä, mitä tämä tekee työkseen. Lopulta Connor nimitti matchiaan ”reittä pitkin kiipeäväksi siipeilijäksi”.

Bumblen ylläpito julkaisi tämän jälkeen julkisen kirjeen, jossa tuomittiin Connorin käytös, julkaistiin miehen viestit ja lanseerattiin #laterConnor-tunniste joka levisi sosiaalisessa mediassa. Tapaus keräsi paljon kansainvälistä mediahuomiota.

Viime marraskuussa Bumblella oli 23 miljoonaa käyttäjää. Tänä vuonna julkaistun Bumblen oman tutkimuksen mukaan 85 prosenttia sovelluksen käyttäjistä etsii joko parisuhdetta tai jopa aviopuolisoa. Bumble ei siis ole – tai ainakaan se ei halua brändäytyä – yhden yön juttujen etsintään sopivaksi deittisovellukseksi.

Bumblella on paljon käyttäjiä myös Suomessa. Etiketin ja muutamien pyyhkäisyjen perusteella siellä kohtaavat yhteiskunnallisesti valveutuneet ja uraorientoituneet kaupunkilaiset nuoret. Sovelluksessa ei voi ”roikuttaa” matcheja ja pitää potentiaalista kumppania piinassa, vaan naisen on tehtävä aloite matchin kanssa vuorokauden sisällä. Mikäli keskustelua ei tässä ajassa aloiteta, löytynyt match katoaa. Mikäli löytynyt match on samaa sukupuolta, kumpi vain voi aloittaa keskustelun.

Bumble toimii sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmällä. Sisään kirjaudutaan Facebook-tunnuksilla, ja sovelluksesta voi myös etsiä omia Facebook-kavereita.

Klip

Tinderissä häiritsee tietenkin myös sovelluksen pinnallisuus. Potentiaaliset deittikumppanit tuomitaan sekunneissa tai jopa nopeammin profiilikuvan perusteella. Siis yhden, tai parhaassa tapauksessakin vain muutaman kuvan, jotka selataan nopeasti läpi. Ihmisestä näkee ensimmäisenä tämän valitseman omakuvan. Se voi olla kuinka filtteröity tahansa, ja totuus selviää vasta ensimmäisillä treffeillä, jos sellaiset koskaan saadaan järjestettyä. Treffeillä voi sitten käydä niin, että kumppani ei olekaan sitä, miltä sovelluksen perusteella voisi odottaa.

Suomalainen Klip-sovellus lupaa näytöllä deittailusta aidompaa kokemusta – videoiden avulla. Klipiin ladataan itsestä lyhyt video, jossa vastataan sovelluksen esittämään kolmeen sattumanvaraiseen kysymykseen. Sellaisiin kuten ”Mitä luonto merkitsee sinulle?”, tai ”Millainen on jääkaappisi sisältö” tai ”Mikä on inhokkiruokasi?”.

Klipissä match saadaan samalla tavalla kuin muissakin sovelluksissa, eli kun molemmat käyttäjät tykkäävät toistensa profiilista. Videoformaatti ei kuitenkaan jää vain oman profiilin luontiin, vaan myös matchien kanssa voi viesteillä chatissa videoilla.

Klip on perustettu vuonna 2016, ja tähän mennessä sillä on 25 000 käyttäjää, joista 90 prosenttia on Suomessa. Nopean testauksen perusteella sovellusasetukset toimivat samalla tavalla kuin esimerkiksi Tinderissä: muita käyttäjiä voi etsiä etäisyyden ja ikähaarukan perusteella.

Videot ovat sympaattisia, ja mahdollisen tulevan treffikumppanin voi nähdä ”livenä” heti, mikä tuo aitouden tuntua ruudun pyyhkimiseen. Videoihin ei ole panostettu hurjasti, eikä esimerkiksi taustaa ole useinkaan mietitty sen enempää: videoita on kuvattu kotoisasti sohvalla tai sängyssä löhöten, pöydän ääressä tai jääkaapin edessä.

Klip on lanseeraamassa tänä kesänä myös uuden tapahtumatoiminnon, jonka avulla voi matchata henkilöiden kanssa, jotka ovat esimeriksi menossa samoihin tapahtumiin.

Klip esiteltiin kattavasti HS:n jutussa vuonna 2017, joten täältä voi lukea lisää sovelluksesta. Sovellus toimii sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmällä.

Heya

Myös Heya on kotimainen sovellus, ensimmäinen sellainen. Heya lanseerattiin 2016, ja se toimii Tinderin tavoin. Eroja kuitenkin löytyy: Heyassa näkyvät heti itsestä tykänneet henkilöt, joten matchia ei tarvitse odotella kuten Tinderissä, vaan käyttäjä näkee sovelluksesta heti, ketkä ovat tykänneet hänestä.

Tykänneistä voi sitten valita itseä kiinnostavat henkilöt tavanomaisen selailun lisäksi.

Myös Heyaan kirjautudaan Facebook-tunnuksilla, ja profiilikuvaksi määräytyy automaattisesti Facebookin profiilikuva. Oma profiili Heyassa on toki muokattavissa. Sovellus on ladattu Suomessa yli 50 000 laitteelle, eli käyttäjiä löytyy.

Heya on ladattavissa Android- ja iOS-puhelimiin.

Tonight

Vaikka Tinder-chatissa ei joutuisikaan trollailun tai asiattomuuksien kohteeksi, keskustelu ei välttämättä johda treffeihin, vaan keskustelukumppani voi äkisti lopettaa vastaamasta tai homma kuivuu muuten kokoon. Monen keskustelun ylläpitäminen on turhauttavaa ja aikaa vievää puuhaa.

Tähän ongelmaan on tarttunut uusi, viime vuonna lanseerattu Tonight-sovellus, jossa matchien kanssa sovitaan heti treffit. Sovellukseen kirjataan, milloin itse olisi vapaana kyseisenä päivänä deiteille, ja mikäli jonkun matchin kanssa aikataulu sopii yhteen, sovellus ehdottaa aikaa ja paikkaa, jossa matchit voivat tavata, ilman etukäteen käytyä vaivaannuttavaa viesteilyä.

Mikäli sovituille deiteille jättää saapumatta, sovellus antaa siitä varoituksen, ja toistuva ”feidaaminen” johtaa sovelluksen käytön estoon. Matchata voi sekä sellaisen henkilön kanssa, joka on vapaa samana iltana, tai jonkun muun itseä kiinnostavan kanssa. Tällöin sovellus ehdottaa ensimmäistä yhteistä sopivaa päivää treffipäiväksi.

Sovellukseen on kirjauduttava ennen kuutta illalla saadakseen sovittua deitit samalle illalle, jotta sovellusta ei käytettäisi ensisijaisesti baarissa pikkutunteina seksiseuran toivossa.

Suurin osa Tonightin käyttäjistä asuu New Yorkissa Yhdysvalloissa. Tonightin perustaja Eve Peters kertoo sähköpostitse, että sovelluksella on pieni, mutta kasvava käyttäjäkunta myös Suomessa. Tällä hetkellä sovelluksen saa vain Applen laitteisiin.

Her

Her on vuonna 2015 avattu deittiappi vain queer-naisille ja LGBTQ+ -henkilöille. Her on siis ikään kuin naisten versio homomiesten Grindr-sovelluksesta, mutta ei kuitenkaan samanlainen. Her on maailmalla valtavan suosittu: sillä on yli 2 miljoonaa käyttäjää 55 maassa, ja sillä on käyttäjiä myös Suomessa.

Herissä pääpainona ei ole ainoastaan parisuhteen etsiminen, vaan myös queer-yhteisöjen luominen ja ylläpitäminen. Herissä yhteisten tykkäyksen jälkeen avautuu automaattisesti chat-ikkuna, ja jos keskustelu ei lähde käyntiin, sovellus esittää chatissa jonkin yhteisen kysymyksen matcheille.

Herissä voi etsiä mahdollisen romanttisen suhteen lisäksi ystäviä tai vinkkejä hyvistä queer-tapahtumista tai esimerkiksi elokuvista.

Suomessa sovellusta vaikuttavat käyttävän hyvin monenlaiset naiset, erityisesti nuoret aikuiset. Her on saatavilla Android- ja iOS-puhelimiin.

Ja sitten lopuksi deittisovellukset, joihin kannattaa suhtautua erityisellä varauksella, tai ainakin huumorilla:

Tindog

Koirien oma Tinder, tietenkin. Eli: perusta koirallesi tili, kerro ikä, rotu, sukupuoli ja kuvaus doggon luonteesta. Sitten ei muuta kuin pyyhkimään. Mahdolliset koiradeitit voivat toki saattaa yhteen myös omistajia, joiden tietoja tai kuvan voi liittää koiran profiiliin. Tämänkin sovelluksen saa sekä Android- että iOS-puhelimiin.

Sugar Daddy & Sugar Mama -sovellukset

Tähän kategoriaan löytyy esimerkiksi Googlen Play-sovelluskaupasta suuri määrä erilaisia sovelluksia. Yksi niistä on Suggar Daddy Meet, jolla on yli miljoona käyttäjää. Näissä sovelluksissa siis rikkaat miehet, ”isukit”, tai naiset, ”mammat” etsivät nuorempaa seuraa. Suggar Daddy Meet tarjoaa esimerkiksi palvelua, jolla voi vahvistaa henkilöllisyytensä sovelluksen turvallista käyttöä varten.

Facebookin deittisovellus

Moniin sovelluksiin kirjaudutaan Facebook-tunnuksilla, mutta some-yrityksellä on nyt suunnitteilla oma deittisovellus. Facebook-johtaja Mark Zuckerberg paljasti suunnitelman yhtiön vuotuisessa kokouksessa huhtikuun lopussa. Suunnitelmana on luoda deittiappi siten, että se ja oma Facebook-profiili eivät ole mitenkään yhteydessä toisiinsa.

Kukaan Facebook-kaveri ei siis pääse näkemään, mitä muut puuhaavat sovelluksessa. Silti sovelluksen algoritmi etsii käyttäjien Facebook-profiileista yhtäläisyyksiä ja ehdottelee ”sopivia” henkilöitä, ja esimerkiksi sellaisia, jotka ovat osallistumassa samoihin tapahtumiin. Uusi sovellus on tulossa markkinoille tämän vuoden aikana.

Facebookin deittisovellus-suunnitelmaa on kritisoitu, sillä yhtiö kärähti juuri valtavista tietovuodoista. Kuinka turvallinen on yrityksen deittisovellus, jossa jaetaan hyvin intiimiäkin sisältöä? Se jäänee nähtäväksi.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että jos Tinder uuvuttaa, muitakin vaihtoehtoja on!

Kuten keskustelun aloittaminen sattumanvaraisesti festareilla vieressä seisovan tuntemattoman henkilön kanssa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Deittisovellukset
 • Tinder
 • Treffit
 • Nyt
 • Säde Mäkipää
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tässä tämän kesän Pori Jazz -löytö: Los Angelesin KNOWER tekee kreiseintä tanssijazzia ikinä

 2. 2

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 3. 3

  Hittiräppärin uutuuskappale synnytti kesän kuumimman nettivillityksen – ja se oli hauska siihen asti, kunnes teinit alkoivat hyppiä ulos liikkuvista autoista

 4. 4

  Mitä ”creepy” tarkoittaa suomeksi? Nytin lukijat, kielentutkija ja kääntäjä vastaavat

 5. 5

  Suomi mainittu! Eduskunnan käytäville oksennellut avustaja ja apuun tullut Päivi Räsänen ovat jo kansainvälinen tapaus

 6. 6

  ”Vapauttakaa Melania” – Melania Trumpin lannistuva ilme Trumpin virkaanastujaisissa hämmentää somessa, tästä on kyse

 7. 7

  Supertähdet ja muoti-ikonit käyttävät nyt upeasti Uuno Turhapuro -aurinkolaseja, joista on tulossa kesän ilmiö

 8. 8

  Helsinkiin avattiin paikka, johon kuka tahansa pääsee silitettäväksi, halattavaksi ja paijattavaksi maksusta – testasimme

 9. 9

  Terrori-isku Itäkeskukseen, ilmahyökkäyksiä ja 80-luvun inttiarkea: 5 kiinnostavinta Puolustusvoimien elokuvaa

  Tilaajille
 10. 10

  Tässä 20 kivaa paikkaa Kalliossa ja yksi uutinen: On The Rocks laajentaa Fleminginkadulle, luvassa keikkojakin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sotatanner – raportti Malmön monikulttuurisesta helvetistä

  Tilaajille
 2. 2

  Hittiräppärin uutuuskappale synnytti kesän kuumimman nettivillityksen – ja se oli hauska siihen asti, kunnes teinit alkoivat hyppiä ulos liikkuvista autoista

 3. 3

  ”Sanottiin, että tämä on junttia ja maakuntajuttu” – Kenenkään ei pitänyt kiinnostua Tikkurila-festivaalista, mutta siitä kasvoi vahingossa suosikkitapahtuma

 4. 4

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 5. 5

  Markus Kaakinen tutki perusteellisesti nettivihaa, koska niin ei ole tähän mennessä mainittavasti tehty, ja tämä kaikki selvisi

 6. 6

  Tämä pidätetty mopsi on sympaattisin juttu internetissä tällä hetkellä – eivätkä ihmiset voi olla ihastelematta sitä

 7. 7

  Tässä tämän kesän Pori Jazz -löytö: Los Angelesin KNOWER tekee kreiseintä tanssijazzia ikinä

 8. 8

  Pori Jazzin esiintyjät laidasta laitaan arvostelivat Donald Trumpin esiintymistä Helsingissä – ja soittivat oikeudenmukaisuuden puolesta

 9. 9

  Hyvän ravintolakokemuksen perässä ei tarvitse matkata Helsingin keskustaan asti – Torpparinmäen Kulmassa on hyvä palvelu ja harkittuja annoksia

 10. 10

  Pikatestissä Green Hippo Café: aamupala-annokset ovat huolellisesti mietittyjä kokonaisuuksia, joissa kaikki on kohdallaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 2. 2

  Hittiräppärin uutuuskappale synnytti kesän kuumimman nettivillityksen – ja se oli hauska siihen asti, kunnes teinit alkoivat hyppiä ulos liikkuvista autoista

 3. 3

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 4. 4

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 5. 5

  Tämä pidätetty mopsi on sympaattisin juttu internetissä tällä hetkellä – eivätkä ihmiset voi olla ihastelematta sitä

 6. 6

  Markus Kaakinen tutki perusteellisesti nettivihaa, koska niin ei ole tähän mennessä mainittavasti tehty, ja tämä kaikki selvisi

 7. 7

  ”Sanottiin, että tämä on junttia ja maakuntajuttu” – Kenenkään ei pitänyt kiinnostua Tikkurila-festivaalista, mutta siitä kasvoi vahingossa suosikkitapahtuma

 8. 8

  Asuntokupla uhkaa! Markkinat yllättyivät! Puhumme talousasioista kuin ne olisivat satuolentoja tai luonnonvoimia, ja se on vaarallista

 9. 9

  Pikatestissä Green Hippo Café: aamupala-annokset ovat huolellisesti mietittyjä kokonaisuuksia, joissa kaikki on kohdallaan

 10. 10

  Pikatestissä Leblonin terassi: syntisen hyviä ranskalaisia ja laadukasta hampurilaista varjostaa vain Hanasaaren hiilikasa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Helsingissä vierailleen amerikkalaisen valokuvamallin puoliso edusti punaisessa solmiossa

 2. 2

  ”Perusterveet aikuiset soittavat, kun ovat vihaisia luonnolle” – Helle­aalto lisää turhia hätä­puheluja

 3. 3

  Kuvia Suomesta, osa 33: Jonne Heinonen kuvasi krapulaa

 4. 4

  Talousmahtien G20-kokous ajautui pattitilanteeseen – ”Emme neuvottele ase ohimollamme”, Ranskan talousministeri ilmoitti Yhdysvalloille

 5. 5

  Nakupyöräilijät kiersivät Helsingin keskustaa jo viidettä kertaa – maailman­laajuinen tapahtuma kritisoi autoilua

 6. 6

  Lämpöaallolle ei näy loppua, Ilmatieteen laitos varoittaa taas tukalasta helteestä

 7. 7

  Alanis Morissetten keskisormi miehille heiluu korkeammalla kuin koskaan – Porissa esiintyi hyväntuulinen tähti, joka kulki lavalla kuin nurmea leikkaava puistotyöntekijä

 8. 8

  Dramatiikkaa sateen sotkemassa Saksassa: Sebastian Vettel ajoi ulos, Lewis Hamilton kiri pitkältä takamatkalta voittoon: ”Olosuhteet olivat täydelliset tällaiseen nousuun”

 9. 9

  Onko maaseudulla ollenkaan tulevaisuutta? HS:n Heikki Aittokoski lähti selvittämään asiaa Ylä-Savoon, joka on pienois­malli siitä, mitä Suomessa nyt tapahtuu

  Tilaajille
 10. 10

  Suomalaistutkimus avaa uuden näkö­kulman syövän hoitoon – ”Kukaan muu ei ollut uskaltanut ajatella, että syöpä­lääkkeiden tehottomuuden taustalla voisi olla yhteinen tekijä”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kuvia Suomesta, osa 33: Jonne Heinonen kuvasi krapulaa

 2. 2

  Suomalaistutkimus avaa uuden näkö­kulman syövän hoitoon – ”Kukaan muu ei ollut uskaltanut ajatella, että syöpä­lääkkeiden tehottomuuden taustalla voisi olla yhteinen tekijä”

 3. 3

  Helsingissä vierailleen amerikkalaisen valokuvamallin puoliso edusti punaisessa solmiossa

 4. 4

  Kansainväliset toimittajat tulivat Suomeen väärällä hetkellä – ei täällä tällaista ole

 5. 5

  Onko maaseudulla ollenkaan tulevaisuutta? HS:n Heikki Aittokoski lähti selvittämään asiaa Ylä-Savoon, joka on pienois­malli siitä, mitä Suomessa nyt tapahtuu

  Tilaajille
 6. 6

  Jyväskylän Kalevan kisojen toimitsija totesi seitsenottelijoiden häiritsevän muita lajeja – hopeamitalisti Miia Sillman lataa täyslaidallisen: ”Huonoimmin järjestetyt Kalevan kisat ikinä”

 7. 7

  Saako vessan valoja räpsytellä vai tuleeko ne pitää päällä? Asian­tuntija kertoo, mikä on energia­tehokkain tapa käsitellä kodin valoja

 8. 8

  Helsingin keskustan 1800-luvun puutalot saatetaan purkaa tai siirtää muualle – Kampin ja Hietalahden alueella on käynnissä hurja kiinteistöruletti

 9. 9

  Pelottava hämäräheikki yritti tulla ikkunasta asuntoon, eikä Helsingin poliisia kiinnostanut – vai miten se nyt oikein meni?

 10. 10

  Venäjältä tihkuu tietoja ”sopimuksista”, joita Yhdysvallat ei vahvista – Trumpin ja Putinin Helsingin-tapaamisen sisällöstä vallitsee yhä epätietoisuus

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

 2. 2

  This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

 3. 3

  Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

 4. 4

  Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

 5. 5

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 6. 6

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 7. 7

  ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

  Tilaajille
 8. 8

  Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

 9. 9

  Kuvia Suomesta, osa 33: Jonne Heinonen kuvasi krapulaa

 10. 10

  Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

 11. Näytä lisää