Näiden hittisarjojen toinen kausi oli koko sarjan huonoin – ja epäonnistumiset kannattaa pitää mielessä, kun miettii tämän hetken suosikkeja

Toinen tuotantokausi on monelle sarjalle ratkaiseva hetki, jolloin joko lunastetaan odotukset tai aiheutetaan paha pettymys.

Toinen tuotantokausi on tv-tuotannossa monesti yhtä lailla kriittinen hetki kuin musiikkimaailmassa legendaarinen ”toinen levy”.

Jos ensimmäinen kausi on nostanut sarjan suursuosioon, on monta kertaa kovemmat paineet onnistua. Toinen tuotantokausi voi joko tehdä sarjasta klassikon tai pilata sen maineen.

Vulture-sivuston toimittaja Nate Jones kirjoitti tänä keväänä aiheesta kolumnin: tv-sarjan toinen kausi on joko sen paras tai huonoin.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa hyvin suositulla Unelmien kentät -jenkkifutisdraamalla on kyseenalainen maine siksi, että sen taso romahti kriitikoiden ja suuren yleisön mielestä toisen kauden alkaessa. Myöhemmin sarja palasi uudestaan suosioon. Suomessa Unelmien kentät ei ole koskaan ollut yhtä suosittu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toisen kauden ongelmia on jouduttu miettimään kuluneen kevään ja kesän aikana.

Useasta ensimmäisellä kaudella suuret katsojaluvut keränneestä ja kriitikoiden kehut saavuttaneesta sarjasta on julkaistu keväällä toinen kausi, eikä ensimmäisen kauden suosion toistaminen ole ollut yhtä helppoa kuin olisi toivottu.

Suurimmassa valokeilassa myös meillä Nyt.fi:ssä on ollut HBO:n Westworld, jonka ensimmäinen kausi vuonna 2016 oli jättimäinen tv-ilmiö.

Koska HBO:n suurin hittisarja Game of Thrones jatkuu vasta ensi vuonna, povattiin tänä keväänä alkunsa saaneesta Westworldin toisesta tuotantokaudesta koko vuoden suurinta tv-tapausta.

Siihen nähden Westworld on ollut pettymys.

Laadultaan sarja on pysynyt monien kriitikoiden (myös meidän) mielestä edelleen hyvänä, mutta samanlaista ilmiötä sarja ei ole onnistunut synnyttämään kuin ensimmäisellä kaudella.

Westworld-keskustelu on ollut paljon vaisumpaa, ja sarjoihin kohdistuvaa kiinnostusta mittaava Parrot Analytics osoittaa myös, että Westworld on hävinnyt suosiossa tänä keväänä monille muille sarjoille. Yhdysvalloissa sarjan katsojaluvut olivat toisen kauden avausjakson jälkeen usean jakson ajan selvässä laskusuhdanteessa. Luvut ovat kahden edellisen jakson aikana kuitenkin nousseet hieman. Ne ovat silti alempana kuin missään vaiheessa ensimmäisen kauden aikana.

Mikä on syy Westworldin toisen kauden vähintäänkin lievään floppaamiseen?

Yksittäistä selitystä on vaikea tarjota. Luultavasti syy onkin kokonaisuudessa. Westworld ei ole vain onnistunut yllättämään samalla tavalla kuin ensimmäisellä kaudella. Ensimmäinen kausi tarjosi suuren määrän jännitystä ja spekuloitavaa. Toinen kausi on ollut paljon turvallisempi, hetkittäin ehkä jopa tylsä.

Toki sarjalla on vielä mahdollisuus korjata kurssinsa viimeisten jaksojen aikana.

Toisen kauden kirouksen kukistaminen ei ole ollut helppoa myöskään 13 Reasons Why -sarjalle.

13 Reasons Why on Netflixin kevään odotetuimpia sarjoja. Ensimmäinen kausi oli suurmenestys, ja monien mielestä sarjan ei olisi edes kannattanut jatkua enää toiselle tuotantokaudelle. Kysyntä ohjasi kuitenkin tarjontaa, ja toinen tuotantokausi tehtiin. Arvostelut eivät ole olleet mairittelevia.

Seuraavaksi Netflixillä on edessä niin ikään kehutun Glow-sarjan toinen tuotantokausi. Nähtäväksi jää, onnistuuko se paremmin.

Suuri ongelma toisen kauden kohdalla on juuri se, että monesti se tehdään pakon sanelemana, toisinaan aivan liian nopealla aikataululla.

Juuri tämä johtaa keskinkertaisuuteen, pahimmillaan koko sarjan kiinnostavuuden romuttumiseen.

Westworld ja 13 Reasons Why eivät kuitenkaan ole esimerkkejä siitä, miten huippusarjalle voi kaikkein huonoimmillaan käydä toisella tuotantokaudella.

Päätimme koostaa muutaman esimerkin sarjoista, joiden toinen tuotantokausi epäonnistui pahasti. Osassa tapauksista myöhemmät kaudet onnistuivat pelastamaan sarjan, osassa ei niinkään.


1. Prison Break

Suomessa MTV3 toi vuonna 2006 televisioon Pako-nimisen sarjan. Prison Break -nimellä maailmalla tunnettu sarja oli noussut Yhdysvalloissa suursuosioon jo vuotta aiemmin, ja hyvin nopeasti siitä tuli tv-ilmiö myös Suomessa.

Sarjan ensimmäinen kausi keräsi myös kriitikoilta ylistyssanoja, eikä ihme. Tarina on yksinkertainen mutta jännittävä. Michael Scofield (Wentworth Miller) hankkiutuu vankilaan, jotta voisi auttaa veljensä Lincoln Burrowsin (Dominic Purcell) sieltä pois. Burrows puolestaan on joutunut vankilaan syyttömänä – tai näin Scofield olettaa.

Koko ensimmäisen kauden ajan seurataan, kun Scofield ja Burrows juonivat vankilasta pakenemista. Sarjasta oli muotoutumassa seuraava vankilaan sijoittuva klassikko Kylmän ringin jälkeen. Ikävä kyllä sen suurin vahvuus oli alusta lähtien myös sen suurin ongelma.

Jossain vaiheessa Scofieldin ja Burrowsin olisi onnistuttava pakenemaan. Ja mitä sitten?

Ensimmäinen kausi päättyi vankilajengin pakoon. Jälkiviisaana on tietenkin helppo todeta, että sarjan olisi pitänyt päättyä siihen. Ehkä se olisikin päättynyt, ellei siitä olisi tullut ensimmäisen kautensa aikana niin suunnattoman suosittua.

Niinpä sarjan oli pakko jatkua. Toinen kausi oli alusta lähtien todella sekava. Nyt hahmot olivat vankilan ulkopuolella, ja suuri osa sarjan hohdosta oli kadonnut hetkessä. Asiaa ei auttanut se, että sarjan juonta alettiin viedä aivan liian monimutkaiseen suuntaan. Lopulta niin monimutkaiseen, ettei missään tuntunut olevan enää mitään järkeä. Myös katsojat olivat samaa mieltä: katsojaluvut lähtivät laskuun.

Toinen kausi oli onnistunut tuhoamaan koko ensimmäisen kauden viehätyksen. Mikä pahinta, Prison Break ei toipunut tuosta sukelluksesta enää koskaan. Kolmannelle kaudella hahmot palautettiin vankilaan, mutta taikaa ei pysty niin vain uusimaan. Neljänteen kauteen mennessä sarja oli enää vain varjo entisestään.


2. True Detective

Vuonna 2014 alkunsa saanut True Detective on erinomainen esimerkki nykyajan sarjatuotannon ongelmista.

True Detectiven ensimmäinen kausi oli Matthew McConaugheyn, Woody Harrelsonin ja Michelle Monaghanin tähdittämä loistava rikossarja, yksi parhaista pitkään aikaan. Jännittävä rikossarja sai kriitikoilta ylistäviä arvioita ja keräsi ensimmäisen kauden loppua kohden kovia katsojalukuja.

Suosion vuoksi True Detectivelle kävi kuten saattoi olettaa. HBO:n ja Netflixin kaltaiset hittisarjojen tehtailijat rakastuvat nopeasti suosittuihin sarjoihinsa. Rakastuvat niin kovaa, että haluavat niille äkkiä jatkoa.

HBO:n ohjelmapäällikkö Michael Lombardo on myöntänyt haastattelussa, että True Detectiven kanssa he tekivät virheen aikatauluvaatimuksissaan.

Lombardo sanoi The Framen haastattelussa, että sarjan ensimmäinen kausi oli jotain, mitä sarjan luonut Nic Pizzolatto oli miettinyt todella pitkään. Kun Pizzolaton pitkään kehittelemä visio yritettiin vain kopioida ja luoda uudestaan reilun vuoden päästä julkaistulla toisella kaudella, se ei niin vain onnistunut.

Lopputuloksena oli keskinkertainen toinen kausi, jonka suosio jäi kauas ykköskauden hehkutuksesta. Nyt tekeillä on kolmas kausi, joka julkaistaan vuonna 2019. Toivoa sopii, että pitkä tauko palauttaa sarjaan ykköskauden hohdon.


3. Walking Dead

Zombie-sarja Walking Dead alkoi ryminällä vuonna 2010. Ensimmäinen kausi oli minikokoinen, vain kuuden jakson mittainen, mutta se toimi täydellisesti siinä mielessä, että se sai ihmiset odottamaan lisää.

Ensimmäisellä kaudella tarinassa päästiin vasta alkuun. Kävi selväksi, että ihmiskunta on lähes tulkoon tuhon oma, koska zombit ovat vallanneet kaikki isot kaupungit. Tunnelma oli ensimmäisestä jaksosta lähtien ihanan ahdistava. Missään vaiheessa ei tiennyt, mitä tapahtuu seuraavaksi. Yhtään tylsää hetkeä ei ollut.

Juuri siksi sarjan toinen kausi oli hämmästyttävällä tavalla todellinen pannukakku. Muutamassa jaksossa koko sarjan vauhti, jännitys ja samalla kiinnostavuus tapettiin täysin. Zombeja pakoillut pieni selviytyjäporukka jämähti paikoilleen keskellä ei-mitään sijaitsevaa maatilaa aivan liian pitkäksi aikaa, eikä yhtäkkiä mitään tapahtunut.

Toisen kauden keskivaiheen jaksoja katsoessa tuntui siltä, että käsikirjoittajat olivat yrittäneet pitkittää tarinaa mahdollisimman tehokkaasti luomalla jaksoja, joissa näennäisesti tapahtuu jotain mutta todellisuudessa mitään kiinnostavaa kerrottavaa ei ole.

Sarja palasi onneksi kiinnostavien tapahtumien äärelle aivan toisen kauden lopussa, ja erityisesti kolmannella kaudella se löysi itsensä uudelleen. Ikävä kyllä sarja ei onnistunut säilyttämään tasoaan loputtomiin. Viimeisimmät Walking Dead -kaudet ovat olleet jälleen harmillisen heikkoja. Pahin hetki sarjan fanille oli silti toisen kauden hämmentävä välikuolema.


4. Heroes

Vuonna 2006 alkaneen Heroesin ensimmäinen kausi oli erinomainen ja kutkuttava. Se yhdisti hämmentävällä tavalla scifiä, supersankaritarinoita ja teinidraamaa.

Hahmot olivat kiinnostavia, ja yksi osa kiinnostavuutta oli, että kaikki päähahmot eivät olleet perinteiseen tyyliin valkoisia amerikkalaisia.

Kaikkein suurin kohina Heroesin ympärillä kävi kuitenkin siksi, että ensimmäistä kautta katsoessa mietti koko ajan, mihin tämä voi oikein johtaa. Tavalliset ihmiset ympäri maailmaa löytävät itsestään erikoiskykyjä ja opettelevat käyttämään niitä. Vähitellen he huomaavat myös, että heidän elämänsä kytkeytyvät mitä kummallisimmilla tavoilla toisiinsa.

Ensimmäisen kauden lopusta odotettiin suurta huipennusta. Huipennus saatiin, mutta loppuun jätetty yllätyskäänne tuntui lähinnä väkinäiseltä kikalta pitkittää sarjaa tuleville tuotantokausille.

Toisella kaudella oli silti vielä mahdollisuuksia pelastaa sarja, mutta siinä se ei onnistunut. Sen sijaan toinen kausi tuntui lähinnä sekavalta, eikä siinä ollut enää ollenkaan samaa kutkuttavuutta kuin ensimmäisellä kaudella. Sarjan luoja Tim Kring on itsekin myöntänyt, että sarjassa tehtiin virheitä toisen tuotantokauden aikana.

On totta, että todellisen mahalaskun Heroes suoritti vasta kolmannella ja neljännellä kaudella, jotka olivat kaikin puolin surkeita. Silti suurin syy sarjan epäonnistumisesta menee toiselle kaudelle, koska juuri se epäonnistui ensimmäisen hittikauden asettamien valtavien odotuksien lunastamisessa. Kolmas ja neljäs kausi olivat vain jatkumoa tälle epäonnistumiselle.


5. Mustat lesket

Koska Suomessa on moniin muihin maihin verrattuna niin paljon vähemmän rahaa, tuotantoyhtiöitä ja katsojia, on myös suomenkielisiä tv-draamasarjoja suhteellisen vähän.

Tuosta joukosta on sitäkin vähemmän esimerkkejä suosituiksi nousseista sarjoista, joiden toinen tuotantokausi olisi pettänyt ensimmäisen kauden asettamat kovat odotukset. Tasonvaihtelu on vain harvoin todella radikaalia.

Kotimaisia toisen kauden pettymyksiä miettiessä on tarjolla silti pari 2010-luvun esimerkkiä. Ensimmäinen on Mustat lesket.

Ensimmäinen kausi oli hyvin kutkuttava. Sarja alkoi siitä, kun kolme päähahmoa, eli Veera Joentie (Pihla Viitala), Johanna Koskinen (Wanda Dubiel) ja Kirsi Lundberg (Malla Malmivaara), murhasivat yhdessä aviomiehensä, kukin omista motiiveistaan. Alkoi murhatyön salailu, kolmikon keskinäiset kriisit ja kasvava epävarmuus. Vähitellen selvisi myös, ettei surmaaminen ollutkaan sujunut täydellisen suunnitellusti.

Tästä asetelmasta riitti jännitystä koko ensimmäisen kauden ajan, ja Mustat lesket päihitti suvereenisti toisen samaan aikaan alkaneen suomalaisen draamasarjan Nymfit.

Ei ollut siis ihme, että Mustista leskistä päätettiin tehdä toinen tuotantokausi. Ikävä kyllä se ei yltänyt jännittävyydessään tai kiinnostavuudessaan ensimmäisen kauden tasolle. Juoni lässähti ja muuttui hetkittäin turhan sekavaksi.

Alun perin kiinnostavinta oli kolmen päähenkilön selviäminen surmatyön jälkeen. Siitä oli toki päästävä eteenpäin, mutta uudet kuviot, kuten päähahmojen uudet ihmissuhdekiemurat eivät vain enää puhutelleet samalla tavalla. Omaperäisyys oli kadonnut, ja tilalla oli perinteistä television ihmissuhdedraamaa.

Toisen kauden päätös jäi sen verran auki, että se tuntui pohjustavan kolmatta tuotantokautta. Sellaista ei ole kuitenkaan toistaiseksi nähty.


6. Downshiftaajat

Vastaavanlaisen toisen tuotantokauden pettymyksen aiheutti Downshiftaajat. Alun perin vain Elisa Viihde -palvelussa esitetty sarja sai alkunsa vuonna 2015. Suomalaiset ihastuivat sarjaan viimeistään sen jälkeen, kun ensimmäinen tuotantokausi nähtiin vuotta myöhemmin myös Ylellä.

Sarja kertoi kolmikymppisistä Sadusta ja Tommista, joiden yltäkylläinen nousukaselämä katkesi Tommin konkurssiin. Pari myi Mersunsa ja turkiksensa ja muutti kantakaupungista Vantaan Koivukylään. Alkoi armoton valehtelu lähipiirille. ”Mä pidän sapattivuoden. Me downshiftataan.”

Herkullinen asetelma, joka tarjosi hyvää vastakkainasettelua ja paljon viihdettä.

Kun sarjan jatkumisesta toiselle tuotantokaudelle ilmoitettiin, oli lupa odottaa paljon.

Sen sijaan toisella tuotantokaudella koko sarjan asetelma päätettiin kääntää ympäri. Tommi on yhtäkkiä rikastunut kuolleen naapurinmiehen lottovoitolla. Kuten HS:n kulttuuritoimittaja Mari Koppinen kirjoitti tämän vuoden helmikuussa, kakkoskaudella meno on totaalisen epäuskottavaa – pitkälti juuri äkillisen lottovoiton ansiosta.

”Paljon muutakin ontuvaa sarjasta löytyy. Se ei ole kakkoskaudella enää yhtään syvällinen, ei hauskakaan. Täysin ykköskauden vastakohta”, Koppinen kirjoitti.


7. Twin Peaks

Viimeinen esimerkki on kaikkein ilmeisin.

Twin Peaks on yksi koko televisiohistorian legendaarisimmista sarjoista, ja sen ensimmäinen kausi on yksi parhaista tv-sarjan tuotantokausista ikinä.

Yhtä legendaarisessa maineessa on myös sarjan toinen tuotantokausi – huonoutensa takia. Sarjan luoja David Lynch on itsekin kertonut pitävänsä toista kautta todella huonona.

Lynch oli mukana toisen tuotantokauden tekemisessä siihen asti, kunnes toisen kauden seitsemännessä jaksossa paljastettiin koko sarjaa kannatellut mysteeri: kuka tappoi Laura Palmerin? Sarjaa esittänyt kanava ABC halusi, että tappaja paljastetaan, vaikka Lynch ei olisi halunnut tehdä sitä.

”Lopetin sarjan katsomisen, koska se muuttui niin huonoksi”, Lynch sanoi The New York Timesille ja tiivisti fanien tunnot Twin Peaksin toisesta kaudesta.

Sitten sarja palasi yli 25 vuotta myöhemmin kolmannella tuotantokaudellaan, joka oli jälleen uskomattoman hieno. Ehkä jopa koko vuoden 2017 paras tv-sarja.

Twin Peaks on osoitus siitä, että surkea toinen tuotantokausi ei välttämättä pilaa kaikkea – tosin uusi paluu saattaa viedä aikaa jopa vuosikymmeniä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 2. 2

  Villejä huhuja ja törkypuheita: Suomalaisten suosikkisovelluksessa puhutaan julkkiksista mitä halutaan, poliisikin tutkii keskusteluja – tästä on kyse

 3. 3

  Katy Perry on käynyt oikeustaistoa nunnia vastaan kohta kolme vuotta, koska haluaa muuttaa luostariin, ja viime viikolla yksi nunnista kuoli oikeussalissa – tästä on kyse

 4. 4

  Keskisormea heilutteleva Maradona, kivusta kierivä Neymar ja raskaasti pettynyt Niinistö – jalkapallon MM-kisat ovat olleet internetin meemijuhlaa, tässä parhaat palat

 5. 5

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 6. 6

  Etkö ymmärtänyt päivän Fingerporia? Ei se mitään, koska ei ymmärtänyt kukaan muukaan

 7. 7

  Lapset viihtyvät näissä ravintoloissa ja kahviloissa: Esittelyssä 7 Helsingissä sijaitsevaa paikkaa – sekä HopLopin pop-up-rafla, joka avataan pian

 8. 8

  Tämän arvosteluasteikon väitetään antavan rehellisen vastauksen mihin tahansa mielipidekysymykseen – Näin se toimii käytännössä

 9. 9

  Mitä jos luotettavuutesi pisteyttäisiin, ja saisit edullisempia lainoja, parempia hotellihuoneita ja vip-kohtelun lentokentällä? Kiinassa tämä on todellisuutta ja ihmiset pitävät siitä

 10. 10

  Tällainen on Harry Potter -fanien rakastama urheilulaji, jonka MM-kisoissa Suomi jäi toiseksi viimeiseksi – Kysyimme, miten Suomesta saadaan huispauksen huippumaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 2. 2

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 3. 3

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 4. 4

  Kysy mitä vaan: Mitä tapahtuu, jos mies ottaa e-pillerin tai abortissa käytettävän pillerin?

 5. 5

  Pikatestissä turkkilainen ravintola, jonka tunnelma on lähes kaurismäkeläinen: Istanbul Grillillä on potentiaalia, mutta ruokalista on liian laaja

 6. 6

  Ruisrock on suositumpi ja suurempi kuin koskaan, mutta miksi? Näin syntyi itseään ruokkiva suosio, jolle ei näy loppua

 7. 7

  Pikatestissä Kotipizzan uusi konsepti­ravintola No Pizza – monimutkainen puhelintilaus stressaa, mutta roseeviini on täydellistä

 8. 8

  Unohtakaa kuivakat ja viralliset ohjeet – Näitä viittä turvallisuusuhkaa Trumpin ja Putinin pitää Helsingissä oikeasti varoa

 9. 9

  Kissa häiritsi äärimmäisen vakavaa tv-haastattelua – omistaja vähät välitti, ja lopputuloksena oli viikon paras video

 10. 10

  10 hyvää baaria Helsingissä, joissa seurata jalkapallon MM-kisoja

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kissa häiritsi äärimmäisen vakavaa tv-haastattelua – omistaja vähät välitti, ja lopputuloksena oli viikon paras video

 2. 2

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 3. 3

  Ruisrock on suositumpi ja suurempi kuin koskaan, mutta miksi? Näin syntyi itseään ruokkiva suosio, jolle ei näy loppua

 4. 4

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 5. 5

  Unohtakaa kuivakat ja viralliset ohjeet – Näitä viittä turvallisuusuhkaa Trumpin ja Putinin pitää Helsingissä oikeasti varoa

 6. 6

  Soitimme toimittajalle, joka kirjoitti päättömän jutun Timo Soinista törmäämässä moottoripyörällä englantilaiseen maanviljelijään Thaimaassa – Miten perätön uutinen syntyi?

 7. 7

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 8. 8

  ”Tuntuu kuin olisi rangaistavaa, että saa tehdä rakastamaansa työtä”, sanoo Alina Tomnikov, joka on nyt kaikkialla ja saa kuulla siitä kovia kommentteja

 9. 9

  Pikatestissä Kotipizzan uusi konsepti­ravintola No Pizza – monimutkainen puhelintilaus stressaa, mutta roseeviini on täydellistä

 10. 10

  Keskisormea heilutteleva Maradona, kivusta kierivä Neymar ja raskaasti pettynyt Niinistö – jalkapallon MM-kisat ovat olleet internetin meemijuhlaa, tässä parhaat palat

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Donald Trump suuntaa heti aamusta Mäntyniemeen, jakoi kuvan suomalais­yleisöstä eilisen saattueen varrelta – HS seuraa huippu­kokous­päivää hetki hetkeltä

 2. 2

  Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

 3. 3

  Esa luuli saaneensa unelmaduunin, mutta pomon käytös ajoikin hänet masennukseen – Kun työntekijän ja työnantajan arvot eivät kohtaa, edessä saattaa olla iso kriisi

  Tilaajille
 4. 4

  Jos mieheni alkaisi huomautella ylipainosta, suuttuisin varmasti

 5. 5

  Taas pukkaa hikeä, mutta miksi hikoilen enemmän kuin vierustoveri? Ihotautilääkäri vastaa 12 kysymykseen hikoilusta ja miten sitä voi vähentää

  Tilaajille
 6. 6

  S-ryhmän työntekijät kommentoivat verkkokeskusteluja jopa anonyymissa Jodelissa – ”Kyllä siellä pitää olla kuuntelemassa asiakkaita”

 7. 7

  Vältä tänään bussia, raitiovaunua ja omaa autoa Helsingin keskustassa –Trumpit lähtevät Mäntyniemeen kello 9.25, kertaa aikataulut ja liikennejärjestelyt tästä

 8. 8

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 9. 9

  Valtionjohtajien turvatoimet ovat omaa luokkaansa: Putin pelkää myrkytystä, Trumpia ympäröi huomaamattomien salaisten agenttien joukko

 10. 10

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 2. 2

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 3. 3

  Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

 4. 4

  Kaliforniassa viikko sitten kadonnut nuori nainen löydettiin elossa – selvisi juomalla vettä jäähdyttimen letkun kautta

 5. 5

  Nobelisti Bengt Holmström selittää, miksi Trump tuntuu aidolta silloinkin, kun ei puhu totta, kun taas muut poliitikot tuntuvat teeskentelijöiltä, vaikka puhuisivat totta

  Tilaajille
 6. 6

  Mitä Trumpin suosikki­kanava Fox kertoo Suomesta? ”Suomalaiset menevät naimisiin toisten suomalaisten kanssa, joten heidän yhteis­kuntansa on puhdas”

 7. 7

  Osa Helsingistä eristetään tänään, joukko­liikenne pysähtyy paikoin täysin – kartta näyttää, miten liikenne järjestetään keskustassa

 8. 8

  Avoin kirje Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenteille: Ettehän päätä eurooppalaisten asioista Euroopan pään yli

 9. 9

  Ilosaarirock ei osaa päättää, ollako rockfestari vai palvellako nuorisoa – Zara Larsson oli päälavalla hukassa, mutta pikkulavojen bändit pelastivat loppuunmyydyn lauantain

 10. 10

  Vain Putin sai heti sateenvarjon, kun rankkasade yllätti MM-finaalin palkintojenjaon – Ranskan ja Kroatian presidentit seisoivat likomärkinä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netissä pyöriminen kuormittaa ja vie keskittymiskyvyn – tämän jutun voit lukea vain ilman verkkoyhteyttä

 2. 2

  Kävin Elastisen kuntosalilla ja vaivaannuin suunnattomasti – Mitä vikaa on keskinkertaisuudessa?

 3. 3

  Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

 4. 4

  Kaikki loukkuun jääneet pelastettiin luolasta Thaimaassa, myös lääkäri ja sukeltajat pääsivät ulos – ”Emme tiedä, onko tämä ihme, tiedettä vai mitä”

 5. 5

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 6. 6

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 7. 7

  Suomalais­sukeltaja Mikko Paasi oli thaimaalaisessa luolassa viimeisten joukossa ja joutui pakenemaan nousevaa vettä viime hetkellä – nyt hän kertoo HS:lle tapahtumien dramaattiset vaiheet

 8. 8

  Espoolaisilta 13-vuotiailta löytyi huume­seulassa jopa viittä eri ainetta – Eräs poika yritti sekavassa tilassa kaupata rauhoittavia lääkkeitä lastensuojelun työntekijällekin

 9. 9

  Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

 10. 10

  Grafiikka näyttää: Näin sukeltajat saattavat lapsia ulos luolastosta

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Kritiikistä huolimatta musiikki voittaa Pori Jazzeilla
 3. Minihuuhkajat pelaavat isännän elkein jalkapallon EM-kisoissa – ”Tyhmintä, mitä voi tehdä, on pelätä”
 4. Vältä tänään bussia, raitiovaunua ja omaa autoa Helsingin keskustassa –Trumpit lähtevät Mäntyniemeen kello 9.25, kertaa aikataulut ja liikennejärjestelyt tästä
 5. Ranska repesi liitoksistaan riemuun ja verhoutui sinivalkopunaiseen: soihtuja, savua ja suudelmia – katso kuvakooste railakkaista MM-kultajuhlista
 6. Donald Trump suuntaa heti aamusta Mäntyniemeen, jakoi kuvan suomalais­yleisöstä eilisen saattueen varrelta – HS seuraa huippu­kokous­päivää hetki hetkeltä
 7. S-ryhmän työntekijät kommentoivat verkkokeskusteluja jopa anonyymissa Jodelissa – ”Kyllä siellä pitää olla kuuntelemassa asiakkaita”
 8. Taas pukkaa hikeä, mutta miksi hikoilen enemmän kuin vierustoveri? Ihotautilääkäri vastaa 12 kysymykseen hikoilusta ja miten sitä voi vähentää Tilaajille
 9. Kansallispuistot tarvitsevat rahaa Tilaajille
 10. Galleriat Huuto ja Rankka avaavat Eerikinkadulla syksyllä – Jätkäsaaresta häädön saaneille löytyi tila Kampista, kun Metropolia muutti pois
 11. Anniskeluaikojen pidentyminen on lisännyt poliisin hälytystehtäviä – hälytyksiä aiempaa enemmän erityisesti aamuviiden jälkeen
 12. Näytä lisää