Näin 31-vuotiaasta Pikku G:stä tuli taas koko Suomen kuuntelema hittiartisti, vaikka sen ei pitänyt olla mitenkään mahdollista

Pikku G palasi lavoille tasan vuosi sitten Himoksen juhannuksessa. Moni ei uskonut, että se tapahtuisi koskaan. Vielä harvempi uskoi siihen, että paluusta syntyisi mitään pysyvää.

”Tämä oli ennen tosi kova keikkapaikka.”

31-vuotias räppäri Pikku G, oikealta nimeltä Henri Vähäkainu, katsoo Helsingin Punavuoressa sijaitsevaa Kulttuuritalo Gloriaa.

15 vuotta sitten Vähäkainu seisoi samaisessa paikassa. Edessä oli hänen levynjulkistuskeikkansa.

Tuolloin Vähäkainu tuskin kuvitteli olevansa tässä tilanteessa ja tässä paikassa juuri nyt. Parkkeeraamassa Range Rover -autoaan Glorian eteen. Antamassa haastattelua tulevan kesän keikoistaan ja uudesta, torstaina julkaistavasta Paratiisiin-kappaleestaan. Pohtimassa sitä, miksi päätti yli 10 vuoden tauon jälkeen palata musiikkibisnekseen. Ja miten hän on yhtäkkiä taas yksi Suomen kuunnelluimpia muusikoita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Videolla Pikku G kertoo, miten uusi Paratiisiin-kappale syntyi.Gloria on hyvä lähtöpiste pohdinnoille. Paikka oli tuttu Nurmijärvestä kotoisin olevalle muusikolle jo teininä.

Hän oli käynyt siellä katsomassa muun muassa rap-artisti Avaimen Punainen tiili -levynjulkaisukeikan 2000-luvun alussa.

Pikku G:n oma debyyttialbumi Räjähdysvaara oli julkaistu toukokuussa 2003, eikä noin viikkoa myöhemmin Gloriassa koittaneen oman keikan aikaan kukaan vielä tiennyt, mitä olisi edessä.

Ensimmäisenä singlenä julkaistu Shala-la-la ei ollut kiinnostanut radioita eikä siksi myöskään suurta yleisöä.

Glorian keikalla riitti silti yleisöä. Nuoria lapsia, jotka olivat tulleet vanhempiensa kanssa paikalle. Se oli merkki siitä, että Pikku G:ssä saattaisi olla aineksia johonkin isompaan. Levy-yhtiössä ei odotettu silti liikoja. Levy debytoi albumilistan sijalla 11, mikä ei ollut huonosti muttei erityisen hyvinkään.

”Muistan, että mua jännitti silloin ennen keikkaa. Olin tietenkin tosi innoissani, että olin päässyt esiintymään heti Glorialle.”

Sinne Pikku G oli päätynyt monien – onnekkaidenkin – sattumusten kautta.

Teini-ikäinen Henri Vähäkainu harrasti breakdancea ja vietti vapaa-aikaa IRCissä, oman aikansa somessa. Siellä hän tutustui itseään muutaman vuoden vanhempaan Ezkimo-nimiseen räppäriin, jota Vähäkainu oli fanittanut jo aiemmin. Tutustuttuaan paremmin Ezkimoon Pikku G alkoi kiinnostua itsekin tosissaan musiikin tekemisestä ja päätyi viettämään aikaa Ezkimon edustaman Rockin’ Da North -porukan kanssa.

Kun Rockin’ Da North esitti tekemänsä kesäkumikappaleen Kaisaniemen puistossa alkukesästä 2002, porukka pyysi Vähäkainua mukaan breakdance-tanssijaksi. Samana vuonna Pikku G räppäsi Rockin’ Da Northin levyllä ja kävi esiintymässä muutamalla heidän keikallaan.

Sitten oikeat henkilöt bongasivat Pikku G:n. Warner Music teki levytyssopimuksen vain 15-vuotiaan räppärin kanssa.

Se oli täysin poikkeuksellista.

Vaikka monet rap-artistit olivat aloittaneet uransa nuorena, 15-vuotias Vähäkainu oli erityisen nuori sooloartisti. Suomessa ei ollut 2000-luvun alussa vielä Robinin tai Isac Elliotin kaltaisia musiikkialan lapsitähtiä.

Pikku G oli edelläkävijä: idoli, jonka fanit olivat lähes saman ikäisiä kuin fanitettava itse. Räppäri, joka puhui samoista jutuista kuin he itse. Esimerkiksi näin:

”On ihan tavallinen maanantaipäivä / Mä chillaan välkkärillä, eikä oo huolen häivää / Matikantunti alkaa koht, ja läksyt on tekemättä”

Tämä poikkeuksellinen resepti johti suosioon, johon kukaan ei ollut varautunut.

Räjähdysvaarasta tuli vuoden 2003 myydyin äänite. Vanhemmat rahtasivat lapsilleen Pikku G:tä selkä vääränä. Levyä myytiin yhteensä yli 120 000 kertaa. Debyyttiviikkonsa jälkeen se pomppasi albumilistan kärkisijoille, jossa se pysyi koko loppuvuoden ajan. Listojen kärkikymmenikön ulkopuolelle levy putosi vasta tammikuussa 2004.

Parin seuraavan vuoden aikana Pikku G keikkaili ympäri maata satoja kertoja. 1980- ja 1990-lukujen taitteessa syntyneistä tuli Me ollaan nuoriso -sukupolvi.

Vähäkainu ei pyri vähättelemään tätä. Päinvastoin: hän mainitsee itse useaan kertaan Räjähdysvaaran jättämän vaikutuksen.

Kun Vähäkainu muistelee 15 vuoden tapaisia tapahtumia, häntä itseäänkin naurattaa.

”Nykyinen managerini ja hyvä ystäväni Pete Eklund työskenteli Warnerilla markkinointipäällikkönä ja oli isona apuna minulle. Pete oli silloin 30-vuotias, ja muistuttaa mua edelleen siitä, miten sanoin kerran, että kukaan voi olla noin vanha.”

Vähäkainu sanoo eläneensä kuplassa, jossa suosion poikkeuksellisuutta ei pystynyt edes käsittämään. Levy-yhtiö ja vanhemmat toimivat ratkaisevana apuna arjessa pärjäämisessä.

Raskainta oli suosion mukana tuoma julkisuus. Levy-yhtiöltä tuli selvät ohjeet: Helsingin keskustaan ei saanut lähteä liikkumaan yksin ollenkaan.

Koska rauta oli tulikuumaa, takomista jatkettiin. Pikku G:n toinen levy Suora lähetys julkaistiin alkusyksystä 2004. Se aloitti listaykkösenä ja myi kymmeniä tuhansia kappaleita, mutta Räjähdysvaara-ilmiötä lähellekään se ei yltänyt.

”Mä olin itse tosi tyytyväinen Suoraan lähetykseen, ja se myi platinaa, mutta samanlainen hitti se ei enää ollut. Oli havaittavissa, että rap-musiikin suurin suosio oli laantumassa. Rock oli nousemassa tilalle.”

Lisäksi Pikku G:llä oli tunne, että hän oli tehnyt jo ennen täysi-ikäisyyttä kaiken, mikä oli tehtävissä.

”Bisnes oli silloin kivikautista nykyiseen verrattuna. Kukaan ei haaveillut areena- ja stadionkeikoista tai elokuvista.”


Vähäkainu olisi halunnut tehdä kolmannesta levystään hyvin erilaisen.

Sitä ei tehty koskaan.

Sen sijaan Vähäkainu lähti opiskelemaan audiovisuaalista viestintää, täytti 18 vuotta, pyrki eduskuntaan keskustan listoilta, matkusti Yhdysvaltoihin ja otti omaa aikaa. Levy-yhtiön kanssa sovittiin määrittelemättömästä tauosta.

Tauko muuttui päätökseksi uran lopettamisesta. Paluu Pikku G -aikaan ei kiinnostanut. Vähäkainu teki ystäviensä pyynnöstä lyhyen paluun Gee-artistinimellä vuonna 2008, mutta sen tarkoitus ei ollut Vähäkainun mukaan olla missään vaiheessa pysyvä comeback.

”Mulla oli paljon vapaa-aikaa. Liikaakin, jolloin oli aikaa tehdä myös tyhmiä juttuja”, Vähäkainu sanoo.

Seurauksia luettiin otsikoista: vuonna 2009 Vähäkainu sai tuomion törkeästä rattijuopumuksesta, vuonna 2010 huumausainerikoksesta.

Vähäkainu sanoo, ettei tuomioissa häntä ahdistanut niinkään se, mitä muut ajattelisivat hänestä, vaan se, että hänen läheisensä joutuisivat kärsimään hänen mokailustaan.

Niinpä Vähäkainu kävi läpi perinteisen polun, otti virheistään oppia. Mokat loppuivat, kun hän tapasi Marko Lehtimäen ja perusti hänen kanssaan AppGyver-nimisen ohjelmointiyrityksen.

Rap-kuplassa 2000-luvun alussa elänyt Vähäkainu siirtyi 2010-luvulla start up -kuplaan.

AppGyverin tarkoituksena on auttaa isoja yrityksiä digitalisoitumaan ja luomaan ketterästi sovelluksia, joiden tekeminen on muuten yrityksille hidasta ja kallista.

Menestys ei ole silti ollut yhtä räjähdysmäistä kuin Pikku G:n musiikkiuralla.

2010-luvun alussa perustettu yritys on pysynyt toistaiseksi varsin pienenä, vaikka on kerännyt rahaa sekä Tekesiltä että Skypen perustajien kaltaisilta isoilta rahoittajilta. Liikevaihto on kasvanut satoihin tuhansiin euroihin, mutta tappiota on tullut enemmän. Viime vuonna tappiolle jäätiin 1,3 miljoonaa.

Kun Vähäkainu pääsee puhumaan yrityksestään, vaihtuu myös puheen tyyli. Muusikosta tulee yhtäkkiä yritysjohtaja.

”Me olemme maksaneet oppirahoja, ja vasta nyt tuote alkaa olla siinä pisteessä, mistä olemme alun perin unelmoineet. Se on nyt vihdoin valmis. Monesti kun katsotaan menestystarinoita, ei nähdä taustalla olevia kymmeniä epäonnistumisia.”

Yrityksestään Vähäkainu voisi puhua pidempäänkin. Palataan silti musiikkiin.

Tätä tasapainoilua Vähäkainu joutuu tekemään nykyisin koko ajan.

”Välillä levy-yhtiöstä soitetaan mulle kesken päivää jostain musaan liittyvästä asiasta, ja joudun sanomaan, että palataan tähän illalla. Silloin mulla on kaikki aika keskittyä tähän toiseen uraani”, räppäri sanoo.

Vähäkainu valitsi kaksoiselämän, vaikka oli monen vuoden ajan varma, ettei koskaan haluaisi palata räppäriksi.

Se ei johtunut siitä, ettei kukaan olisi pyytänyt. Vähäkainu sai vuosien ajan useita comeback-tarjouksia. Osassa puhuttiin isoista summista rahaa. Vähäkainu kieltäytyi järjestelmällisesti.

Sitten vuoden 2017 alussa turkulaiset opiskelijat ottivat häneen yhteyttä. Opiskelijabileitä varten oli päätetty valita esiintyjä vapaalla äänestyksellä. Sen oli voittanut ylivoimaisesti Pikku G.

Kuten aikaisemminkin, Vähäkainu kieltäytyi ensin. Sitten hän alkoi harkita asiaa. Joku tässä pyynnössä oli toisin kuin aiemmissa. Turkulaisopiskelijat eivät luovuttaneet. He halusivat Pikku G:n, eivät muita.

Vähäkainu alkoi jutella tyttöystävänsä ja muiden läheistensä kanssa. Kaikki kannustivat häntä kokeilemaan paluuta. Yksi keikka vain.

Läheisten rohkaisun ansiosta Vähäkainu suostui, pyysi vanhan ystävänsä Mikko Honkasen parikseen lavalle ja nousi turkulaisen yökerhon lavalle maaliskuussa 2017. Liput oli myyty loppuun alle tunnissa. Me ollaan nuoriso -sukupolvesta oli kasvanut 20–30-vuotiaita opiskelijoita, jotka lauloivat Pikku G:n kappaleet alusta loppuun mukana.

”Silloin jännitti paljon. Olin ennen yökerhoon menemistä pelännyt, olisiko tämä vitsi. Sitten kun kuulin yleisön reaktion, tajusin, että tämä on real deal.”

Ajaessaan takaisin Turusta kotiin Vähäkainu päätti, ettei tätä voi jättää tähän.

Vähäkainu lähestyi vanhaa levy-yhtiötään, joka otti oman poikansa takaisin innoissaan. Viime vuodet ovat olleet comebackien kulta-aikaa, joten Pikku G:n kysyntä oli lähes varmaa. Kesälle buukattiin muutama festariesiintyminen.

Niistä ensimmäinen järjestettiin tasan vuosi sitten Himoksen juhannuksessa. Yleisö riehaantui nostalgiapäissään.

Kaikki tämä kuulostaa toki liian hyvältä tarinalta ollakseen totta. Että turkulaisten opiskelijoiden pyyntö olisi johtanut Pikku G:n pysyvään paluuseen. Että taustalla ei olisi levy-yhtiön viimeiseen asti laskelmoitua suunnitelmaa tuoda Pikku G pienissä erissä takaisin.

Vähäkainu vakuuttaa, että mitään suunnitelmaa ei ollut. Kaikki tapahtui onnekkaiden sattumusten ansiosta. Ihan kuin 15 vuotta sitten.


Vielä viime kesänä osa nettikommentoijista piti Pikku G:n paluuta vitsinä.

30-vuotias it-yrittäjä nousisi festarilavalle ja räppäisi samoista kouluihastuksista kuin 15 vuotta aiemmin. Ei voisi toimia.

Pikku G osoitti epäilijät vääräksi. Nostalgian voima on niin suurta, että se mahdollistaa jopa tämän.

”Oli tärkeää, että esitetään vanhat kappaleet alkuperäisinä versioina.”

Monet viime aikojen comebackeista ovat jääneet juuri tähän. Tutut nimet ovat tulleet esittämään vanhat hitit vielä kerran. Uutta materiaalia ei ole tehty. Samaa suosittelivat Pikku G:lle myös ystävät.

”Mulle sanottiin, että ei välttämättä kannata tehdä uutta musiikkia. Jos se ei toimi, se voi samalla pilata sen maineen, mikä mulla on ollut. Kehotettiin ennemmin vetämään nostalgiakeikkoja sen aikaa, kun niille olisi kysyntää.”

Pikku G ei uskonut neuvojia – taaskaan. Joulukuun alussa julkaistiin Solmussa, ensimmäinen Pikku G:n uusi kappale yli 10 vuoteen.

Viimeistään se osoitti, että Pikku G:n paluu ei ollut vain vitsi. Solmussa on kerännyt tähän mennessä 9,3 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa.

Olisi helppo sanoa, että syy suosiolle on ilmeinen. Ihmiset ovat nostalgiahuuruissaan kuunnelleet vielä yhden uuden kappaleen teini-idoliltaan. Se ei kuitenkaan selitä kaikkea. 10 miljoonan kuuntelun määrää pidetään Suomen Spotifyssa haamurajana, johon yltävät vain todella harvat. Nyt on jo käytännössä varmaa, että Solmussa ylittää tuon luvun.

Pikku G:n uutta kappaletta on kuunneltu enemmän kuin yhtäkään sen jälkeen julkaistua suomenkielistä kappaletta. Kakkoseksi ovat jääneet uusilla biiseillään muun muassa Cheek, JVG, Evelina ja Sanni.

Miksi taas Pikku G?

Ehkä juuri siksi. Solmussa on hyvin perinteinen nykypäivän rap-kappale. Sopivan kevyt taustabiitti, omasta elämästä riimittelyä ja naislaulaja hoitamassa kertosäkeenä toimivan lauluosuuden. Siitä ei ole yritettykään tehdä samanlaista kuin Pikku G:n vanhoista kappaleista.

Kun tähän yhdistää Me ollaan nuoriso -sukupolven muistot lapsuudestaan, syntyy hämmentävä resepti.

”Tärkeintä on, että vanhat tutut fanit tykkäävät myös uusista kappaleista”, Vähäkainu sanoo itse.

Seuraava kysymys on, miten kauan tuo resepti toimii. Tuleeko Pikku G:stä pysyvästi yksi Suomen kuunnelluimmista artisteista, vai muuttuuko tie yhtä kivikkoiseksi kuin start up -maailmassa?

Paljon riippuu siitä, miten juhannuksena julkaistava uusi kappale Paratiisiin menestyy.

Vähäkainu itse ei ota näistä asioista stressiä. Kuten ei siitäkään, julkaistaanko jossain vaiheessa häneltä se kolmas levy, joka jäi päälle kymmenen vuotta sitten tekemättä. Hän sanoo tekevänsä päätöksiä sen perusteella, mikä tuntuu hyvältä. Toimeentulo ei riipu uusista kappaleista tai keikoista.

Nyt hyvältä tuntuu, että hän on jäänyt musiikkibisnekseen pysyvästi – vaikka vielä puolitoista vuotta sitten hän piti sitä mahdottomana ajatuksena.

Tuleva kesä on täynnä keikkoja. Yksikään niistä ei tosin ole Gloriassa, jonka edustalta Vähäkainu nousee autonsa kyytiin. Sen sijaan suuri osa kesän isoimmista festareista on buukannut Pikku G:n esiintyjäkseen.

”Festarikeikkoja taitaa olla 16. Ei niitä kauheasti sen enempää ehtisikään”, Vähäkainu sanoo ja virnistää.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Rap-musiikki
 • Musiikki
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tämä pidätetty mopsi on sympaattisin juttu internetissä tällä hetkellä – eivätkä ihmiset voi olla ihastelematta sitä

 2. 2

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 3. 3

  Markus Kaakinen tutki perusteellisesti nettivihaa, koska niin ei ole tähän mennessä mainittavasti tehty, ja tämä kaikki selvisi

 4. 4

  Pikatestissä Green Hippo Café: aamupala-annokset ovat huolellisesti mietittyjä kokonaisuuksia, joissa kaikki on kohdallaan

 5. 5

  Nyt on ihan tuskaisen kuuma, mutta ei hätää: tätä videota katsomalla tulee paljon viileämpi olo

 6. 6

  Pikatestissä Leblonin terassi: syntisen hyviä ranskalaisia ja laadukasta hampurilaista varjostaa vain Hanasaaren hiilikasa

 7. 7

  Rebekka Härkönen kirjoitti yhden jutun ja joutui pakenemaan kotikaupungistaan uhkausten vuoksi – Nyt hän kertoo, miksi nykylaki ei suojele vihapuheen uhreja tarpeeksi

 8. 8

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 9. 9

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 10. 10

  Tätä lähes 100 vuotta vanhaa kuvaa pidetään nyt maailman vanhimpana meeminä – ja se osoittaa täydellisesti, ettei huumorimme ole muuttunut ollenkaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 2. 2

  Markus Kaakinen tutki perusteellisesti nettivihaa, koska niin ei ole tähän mennessä mainittavasti tehty, ja tämä kaikki selvisi

 3. 3

  Pikatestissä Green Hippo Café: aamupala-annokset ovat huolellisesti mietittyjä kokonaisuuksia, joissa kaikki on kohdallaan

 4. 4

  Nyt on ihan tuskaisen kuuma, mutta ei hätää: tätä videota katsomalla tulee paljon viileämpi olo

 5. 5

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 6. 6

  Pikatestissä Leblonin terassi: syntisen hyviä ranskalaisia ja laadukasta hampurilaista varjostaa vain Hanasaaren hiilikasa

 7. 7

  Tämä pidätetty mopsi on sympaattisin juttu internetissä tällä hetkellä – eivätkä ihmiset voi olla ihastelematta sitä

 8. 8

  Netflixin hittisarjan Stranger Thingsin kolmannesta kaudesta julkaistiin ensimmäinen teaser-video, ja tätä sen perusteella jatkosta voi päätellä

 9. 9

  Amerikkalaismies aloitti vahingossa viikon parhaan meemin ”menestyneimmistä tapaamistaan ihmisistä” – ja poistui lopulta Twitteristä, kun läppä lähti lapasesta

 10. 10

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 2. 2

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 3. 3

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 4. 4

  Unohtakaa kuivakat ja viralliset ohjeet – Näitä viittä turvallisuusuhkaa Trumpin ja Putinin pitää Helsingissä oikeasti varoa

 5. 5

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 6. 6

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 7. 7

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 8. 8

  Pikatestissä Kotipizzan uusi konsepti­ravintola No Pizza – monimutkainen puhelintilaus stressaa, mutta roseeviini on täydellistä

 9. 9

  Pikatestissä turkkilainen ravintola, jonka tunnelma on lähes kaurismäkeläinen: Istanbul Grillillä on potentiaalia, mutta ruokalista on liian laaja

 10. 10

  Asuntokupla uhkaa! Markkinat yllättyivät! Puhumme talousasioista kuin ne olisivat satuolentoja tai luonnonvoimia, ja se on vaarallista

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

 2. 2

  Kuka näitä lavuaareja oikein suunnittelee? Liisa Marsion upouuden kodin allas on niin pieni, ettei edes käsien peseminen onnistu

 3. 3

  Tämä pidätetty mopsi on sympaattisin juttu internetissä tällä hetkellä – eivätkä ihmiset voi olla ihastelematta sitä

 4. 4

  Britannian poliisin kerrotaan tunnistaneen Skripalien myrkyttämisestä epäiltyjä – CNN: Ei tunnettuja vakoojia

 5. 5

  Erkko Välimäki, 50, haluaa isäksi – lapsen synnyttää ukrainalainen nainen, joka luopuu oikeuksista lapseen jo etukäteen

  Tilaajille
 6. 6

  Pori on nyt ihmismäärällä mitattuna Suomen toiseksi suurin kaupunki, ja äkkilähtö sinne voi maksaa 800 euroa yöltä – ”Onhan tämä hullua parissa päivässä saada kuun vuokra”

 7. 7

  Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

 8. 8

  Varsinais-Suomen jättipaloa yritetään saada hallintaan porottavassa helteessä ja vaikeissa oloissa – palavasta metsästä kävelee tuhkan peitossa olevia pelastajia

 9. 9

  Tennistähteydestä haaveillut eteläkorealainen paljasti maansa urheilijoiden karmean kohtelun – raiskaukset ja lyömiset arkipäivää

 10. 10

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

 2. 2

  Kuumista öistä tulee viikon­loppuna vielä ”trooppisempia” – Näillä keinoilla saat unta tukalassa asunnossa

 3. 3

  Kuka näitä lavuaareja oikein suunnittelee? Liisa Marsion upouuden kodin allas on niin pieni, ettei edes käsien peseminen onnistu

 4. 4

  Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

 5. 5

  This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

 6. 6

  Heidi Juvonen on ollut pian vuoden ostamatta mitään turhaa, vaikka hänellä on kolme alaikäistä lasta ja kaksi kissaa – Näin se onnistui

  Tilaajille
 7. 7

  HS tapasi Trumpin ja Putinin tilaisuutta hämmentäneen ja putkaan viedyn toimittajan: ”Tätäkö on Suomen mainostettu lehdistönvapaus?”

 8. 8

  ”Rajuilla välineillä nopeasti sisään ja nopeasti ulos” – Asunto­murto­kopla piinaa Helsingin kanta­kaupunkia, epäilee poliisi

 9. 9

  Pyhärannan laaja maastopalo saatiin yöllä rajattua, mutta sammutus­töissä voi kestää jopa päiviä – ”Vettä menee tolkuton määrä”

 10. 10

  Trump sanoo nyt Putinin olevan vastuussa Venäjän vaali­vaikuttamisesta – vain hetkeä aiemmin Valkoinen talo joutui jälleen selittelemään presidentin puheita

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

 2. 2

  Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

 3. 3

  Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

 4. 4

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 5. 5

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 6. 6

  Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

 7. 7

  Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

 8. 8

  Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

 9. 9

  ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

  Tilaajille
 10. 10

  Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

 11. Näytä lisää