Westworldin toisen kauden viimeinen jakso on koko kauden huonoin – Lue tämä juttu, jos finaalin sekamelska meni yli hilseen, yritämme selittää

Seuraamme Westworldin toista kautta jakso jaksolta. Tässä kauden kymmenennen ja samalla viimeisen jakson ”The Passenger” arvio ja läpikäynti.

Tämä on Westworld-tv-sarjan toisen kauden kymmenennen jakson ”The Passenger” arvio ja läpikäynti. Jos et ole katsonut jaksoa, älä lue juttua ellet erityisesti halua tietää, mitä jaksossa tapahtuu katsomatta sitä!

Aiemmat jaksoarviot: ensimmäinen, toinen, kolmas, neljäs, viides, kuudes, seitsemäs, kahdeksas ja yhdeksäs jakso.

***

Westworldin toinen kausi on päättynyt.

Kauteen mahtui suuria teemoja kuolemattomuudesta vapaaseen tahtoon, aivan ekstrahuippuja jaksoja (erityisesti jaksot neljä, viisi ja kahdeksan) ja varsin surkea viimeinen jakso.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jakso on todennäköisesti kauden huonoin.

Viimeinen jakso kestää lähes 90 minuuttia, mutta jaksossa ei ollut juuri mitään, mikä oikeuttaisi elokuvallisen mitan.

Jaksossa on myös varsin vähän selittämistä ja spekuloitavaa, sillä jakso selittää edetessään jatkuvasti itse itseään. Tämä ei ole hyvää tarinankerrontaa. Varsinkin lopussa toisiaan seuraavat puheet lähinnä ärsyttävät. Loppu ei tunnu kunnon lopetukselta.

Suurimmat tunteelliset iskut sarja antoi katsojille jaksossa kahdeksan, ja varsin koville jouduttiin myös edellisessä jaksossa. Finaalilta sen sijaan puuttui emotionaalinen voima lähes tyystin.

Kun ensimmäinen kausi onnistui viimeisen jakson kanssa täydellisesti, toinen kausi epäonnistuu lähes yhtä täydellisesti.

Oli odotettavissa, että viimeisessä jaksossa kaikki toisella kaudella nähdyt suuret tarinat yhdistyvät: tottakai Mies mustissa eli William (Ed Harris), Dolores (Evan Rachel Wood) ja Bernard (Jeffrey Wright) tapasivat Ahjon (eli Valley Beyondin) ovella. Tottakai Akechetan (Zahn McClarnon) heimo muiden robottien kanssa sekä Maeven (Thandie Newton) jengi tapasivat siellä heti perään.

Mutta sarja tekee outoja ratkaisuja: miksi Doloreksen ja Miehen mustissa täytyi liittoutua hetkeksi, kun tuo liitto kestää noin kahden kohtauksen ajan? Mies mustissa oli lopulta syy sille, että Dolores saavutti itsetietoisuuden. Mies mustissa oli Doloreksen trauma ja symboli kaikesta, mikä ihmisissä on vialla.

Dolores ehti välillä jo muuttua siksi, mitä hän ihmisissä vihasi. Dolores manipuloi Teddyä (James Marsden), teki hänestä hirviön. Teddy tappoi itsensä yhdeksännessä jaksossa.

Kauden viimeisen jakson aluksi Dolores herää kuolleen Teddyn vierestä. Miten Dolores voi tämän jälkeen liittoutua Miehen mustissa kanssa?

En pysty ymmärtämään.

Toinen outo ratkaisu kaiken tarinan rakentamisen ja Mesasta viime hetkellä pelastumisen jälkeen: miten Maeven ja hänen jenginsä annettiin kuolla taistelussa digitaaliseen paratiisiin vievän oven luona? (Jaksossa näytettiin erikseen, että ihmiset eivät porttia robottien tuonpuoleiseen nähneet, siksi digiovi.)

Tuo taistelu ja sen aiheuttamat kuolemat eivät tuntuneet miltään. Sarja on tässä on jälleen saman ongelman äärellä kuin se on ollut useasti ennenkin: jos kuolema ei todella ole kuolema, kuolema ei tunnu kuolemalta. Mikään dramaattiseksi lopuksi suunniteltu ei oikein tunnu dramaattiselta lopulta.

Maeven tarina olisi loppunut dramaattisesti paljon tyylikkäämmin Mesan leikkauspöydälle.

Mutta tässä on koko ongelma: Mesassa Maeven loppu olisi todella ollut loppu, ja se ei tarinankerronnan puolesta käy.

Nyt Maeve kuoli, mutta jakson lopussa annetaan ymmärtää, että Felix (Leonardo Nam) ja Sylvester (Ptolemy Slocum) korjaavat Maeven jälleen elävien kirjoihin. Ehkä Hector (Rodrigo Santoro) ja Armistice (Ingrid Bolsø Berdal) herätetään myös.

Ainoat kuolemat, jotka todella tuntuivat joltakin, olivat alkuperäiskansaan kuuluvan Akechetan ja käsikirjoittaja Lee Sizemoren (Simon Quarterman).

Tuntui aidosti pahalta, kun Akecheta sai luodista selkäänsä. Mutta Akecheta selvisi robottien tuonpuoleiseen, ”laakson toiselle puolelle”, ja löysi sieltä vaimonsa Kohanan (Julia Jones).

Vaikka näihin hahmoihin on tutustuttu kunnolla vain yhdessä eli toisen kauden kahdeksannessa jaksossa, niistä välitti.

Silti tässäkään kohtaa kuolema ei ollutkaan kuolema.

Sen sijaan Lee Sizemoren kohdalla se oli. Hän jäi puolustamaan asemia ja päästi Maeven jengin tarpeeksi pitkälle karkumatkalle kohti Ahjoa.

Sizemore ei antanut Hectorin jäädä jälkeen ja pitää puhetta, sillä puhe on Sizemoren kirjoittama. Hän halusi vihdoin pitää sen itse.

”Halusitte minut? Kaikki mitä voin tuohon sanoa on, että tässä minä saatana olen!” Sizemore julisti melodramaattisesti ennen kuolemaansa.

Näin Sizemoren hahmo teki klassisen muodonmuutoksen pahiksesta hyvikseksi. Pelkuruus muuttui epäitsekkyydeksi ja suursydämisyydeksi.

Westworldin ihmiskuva on hyvin pessimistinen, jopa vihamielinen. Mutta kun pelistä tuli lopulta todellinen ja robotit kapinoivat, jotkut ihmisistä osoittivat sankarillisuutensa.

Sizemoresta tuli se sankari, jonka hän oli robottien tarinoihin sijaiskirjoittanut.

Tämä ei poista sarjan misantropiaa ja kyynisyyttä. Mitä Bernard ja Dolores löysivät Ahjosta? Ohjelman, jonka tehtäväksi annettiin selvittää ihmisyyden salaisuus kopiointia ja kuolemattomuutta varten.

Mikä salaisuus on? Se, että ihmisten koodi on lopulta hyvin yksinkertainen: 10 247 riviä.

”Totuus on, että ihminen on vain lyhyt algoritmi”, järjestelmä kertoo Bernardille ja Dolorekselle.

Tämä on ase, jota Dolores aikoo käyttää ihmisiä vastaan. Tämän tiedon Delos onnistui puiston vierailijoista keräämään.

Kukaan ei loppujen lopuksi hallitse omia tekojaan. Vapaata tahtoa ei ole olemassa. Siitä jakson nimi ”The Passenger” eli ”Matkustaja”. Tietoisuutemme on vain oman alitajuntamme ohjaaman ruumiin matkustaja.

Joka ainoa James Deloksen (Peter Mullan) miljoonasta simulaatiosta päätyi uima-altaalle merenrannalle, viimeiseen keskusteluun hänen poikansa Loganin (Ben Barnes) kanssa. Joka kerta se päättyi samalla tavalla. Keskustelu jää viimeiseksi, poika tappaa itsensä.

Parasta, mitä ihmiset voivat tehdä, on elää koodinsa mukaan. Muuta emme voi tehdä, järjestelmä väittää.

Ihmisten dekoodaus on siis suhteellisen helppoa, helpompaa kuin todella itsetietoisen tekoälyn koodaus.

Deloksen ja Loganin keskustelu merenrannalla on jälleen yksi jakson onnistumisista. Siinä on vielä hieno viittaus kauden parhaaseen eli neljänteen jaksoon. Punamustassa helvetissä James Deloksen kopio toistaa poikansa Loganin merenrannalla sanoman: ”Olen nyt pohjalla. Näen pohjaan asti.”

Mutta: onko järjestelmän vastaus lopullinen vastaus? Tiedämme, että Delos ei ole onnistunut tekemään toimivia kopioita ihmisistä. Jokin menee rikki tosimaailmassa, vaikka simulaatiossa kaikki toimii.

Spekulaatiota, johon haluaisi uskoa: ehkä ihmisten kopioiminen tosimaailmaan ei onnistu, koska toisin kuin robotit, ihminen ei ole kartesiolainen olento. Mieli ja ruumis eivät ole toisistaan erillään.

Robotit voivat paeta ihmisiä digitaaliseen paratiisiin, sillä heille rakennetut ruumiit ovat vain tyhjiä astioita. Robottien mieli ja tietoisuus on täysin digitaalinen ja ruumiista irrallaan.

Ihmisen ei ole.

Ehkä ihmisillä on miljoonia simulaatioita tehneen järjestelmän päätelmistä huolimatta sittenkin vielä toivoa, kuten Lee Sizemore osoitti.

Miehellä mustissa kykyä muuttua ei sen sijaan näytä olevan. Näen lopputekstien jälkeisen kohtauksen seuraavasti:

Joskus kaukana tulevaisuudessa joku, emme tiedä kuka, ehkä jossain pilvessä elävä Williamin mieli, kokeilee, olisiko William kyennyt muuttumaan. Tässä vaiheessa ihmisten kopioimisessa on ehkä jo onnistuttu, sillä kyseessä ei ole simulaatio. Jakso tekee sen hyvin selväksi.

Williamin elämää määrittävä hetki näyttäisi olevan se, että hän tappoi sekopäissään oman tyttärensä. Jokainen Williamista tehty kopio päätyy tappamaan Emilyn (Katja Herbers), ja jokainen kopio päätyy Ahjon ovelle.

William halusi päästä Ahjoon, koska hän halusi todistaa, että yksikään järjestelmä ei voi sanella, kuka hän on. Että hänellä on mahdollisuus valita.

Näyttää, ettei mahdollisuutta ole. William ei ole pelastettavissa. Hän elää omaa helvettiään uudestaan ja uudestaan.

Siinä se. Ennen viimeistä kohtausta nähdyt Williamin edesottamukset puistossa tapahtuivat kaikki samaan aikaan kuin muukin puistossa tapahtui, mutta viimeinen kohtaus tapahtuu jossain epämääräisessä tulevaisuudessa.

Ennen viimeistä kohtausta William on ihminen. Sen sijaan lopputekstien jälkeen nähtävä William ei enää ole ihminen, vaan kopio. Olemme kaukana tulevaisuudessa ja ihmis-William on kuollut aikoja sitten.

Vielä lyhyesti jakson lopusta ennen lopputekstejä.

Tapahtumat selittävät itsensä tai pikemminkin ne tylsästi selitetään erikseen niin hyvin, ettei niitä ole syytä käydä kovin tarkasti läpi. Sen sijaan hauskaa on, että sarjassa on nyt kahden kauden aikana tapahtunut seuraavaa Arnoldin/Bernardin ja Doloreksen välillä:

Arnold loi Doloreksen.

Dolores tappoi Arnoldin.

Arnoldista tehtiin hieman tästä poikkeava kopio nimeltä Bernard, jonka Dolores loi vähitellen muistoillaan Arnoldista.

Bernard tappoi Doloreksen.

Bernard loi Doloreksen uudelleen Charlottena.

Charlotte/Dolores tappoi Bernardin.

Charlotte/Dolores loi Bernardin uudelleen.

Dolores ja Bernard ovat vähän kuin jin ja jang, kaksi toisiaan täydentävää perusvoimaa. Dolores ymmärsi jakson lopuksi, että hän tarvitsee itselleen vastavoimaa.

Toisaalta nähtyään Charlotten (Tessa Thompson) tappavan Elsien (Shannon Woodward) Bernard ymmärsi, että itsetietoiset robotit eivät selviä Charlotten kaltaisten ihmisten armoilla.

Charlotten kaltaiset ihmiset eivät pidä edes heidän tielleen tulevia ihmisiä säästämisen arvoisina. Silloin Bernard ymmärsi, että jos robotit aikovat selvitä, hän tarvitsee Doloresta.

Näin päästiin lopulta ihmisten maailmaan. Minusta asiassa ei ole kahta epäilyksen sanaa. Westworldin jatkuminen kolmannelle kaudelle on jo vahvistettu, joten oletettavasti jatkamme näistä asetelmista. Lisää tulevaisuuden näkymistä voit lukea täältä.

Jakso vihjasi kaikin mahdollisin tavoin, että Dolores, Bernard ja Charlotten hahmossa oleva joku ovat nyt ihmisten ilmoilla. Muut robotit ovat digitietoisuuksineen uudessa maailmassa jossain pilvessä, joka on jossain piilossa. Ilmeisesti vain Dolores tietää, missä.

Ehkä tärkein vihje: kun sarjassa kuultu Radioheadin musiikki on aiemmin ollut erikseen säveltäjä Ramin Djawadin sarjaa varten sovittamaa, jakson lopuksi soiva Codex kuullaan alkuperäisenä versiona lyriikoineen kaikkineen.

Westworld on jätetty taakse, olemme saapuneet Realworldiin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Westworld
 • Nyt
 • Pekka Torvinen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Weekend-festivaalin artistiesittelyt aiheuttavat hilpeyttä – Testaa, tunnistatko esiintyjät sekavista kuvauksista

 2. 2

  Konalaan avattiin pikkuravintola, jonka ruokalista on sekoitus vähän kaikkea ja jonka buffetti on hyvä

 3. 3

  Ex-radiojuontaja Jussi Heikelä perusti nettiin sivuston, missä voi sytyttää virtuaalisen kynttilän kuolleelle

  Tilaajille
 4. 4

  Sunnuntaina Suomessa: Kendrick Lamar on tämän hetken paras räppäri, ja Barack Obamakin fanittaa häntä – koska musiikilla voi saada oikeasti muutoksen aikaan

 5. 5

  Kesken keikan huudellut fani aloitti Britney Spearsin keikoilla hitti-ilmiön, jolle Spears itsekin nauraa – Ja nyt sitä hehkuttaa myös Spearsin miesystävä

 6. 6

  Alppiharjussa yli 10 vuotta toiminut Soul Kitchen lopetti: ”Perinteisen ruokaravintolan pyörittäminen alkoi käydä hirveän raskaaksi”

 7. 7

  Helsingistä saa satojen eurojen kuukausihinnalla työpisteen, laatukahvia ja lainattavan rullalaudan – testasimme kolme keskustan coworking-tilaa

 8. 8

  Tällainen on ”kaikkien aikojen törkyisin tv-sarja”, jonka osallistujat voivat tienata paremmin kuin huippuyliopistoissa opiskelleet – ja näin sen Suomi-versiossa käy

 9. 9

  Naiset alistetaan synnytyskoneiksi, homoja silvotaan ja tapetaan: HBO:n The Handmaid’s Tale on pelottavin ja vaikuttavin tv-sarja juuri nyt, koska se voisi olla täyttä totta

 10. 10

  42,195 kiinnostavaa tietoa maratonista: legendaarisen matkan pituus on alun perin sattuma

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsingistä saa satojen eurojen kuukausihinnalla työpisteen, laatukahvia ja lainattavan rullalaudan – testasimme kolme keskustan coworking-tilaa

 2. 2

  Facebookin isoin suomenkielinen feminismiryhmä kumosi mielipiteitä herättäneen islam- ja muslimiaiheisten keskusteluiden kiellon

 3. 3

  Weekend-festivaalin artistiesittelyt aiheuttavat hilpeyttä – Testaa, tunnistatko esiintyjät sekavista kuvauksista

 4. 4

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 5. 5

  Hirtto- tai mestaustuomion saattoi 1600-luvun Ruotsi-Suomessa saada ihmisen tappamisesta tai vaikka avioliiton ulkopuolisesta suhteesta

 6. 6

  Tällaista oli entisajan Lapinlahden mielisairaalassa, jossa potilaiden kasvoille levitettiin paiseita nostattavaa elohopeaa – Tutustuimme Helsingin kävelykierroksiin

 7. 7

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 8. 8

  Antti Rinne on poliitikko, joka näyttää tunteensa – ”Hän on jonkinlainen representaatio jokamiehestä, sellainen suomalainen perusmies”, arvioi tutkija

 9. 9

  Valkosipulilla on hoidettu vaivoja tuberkuloosista ilmavaivoihin – Keravalla järjestetään taas valkosipulifestivaali

 10. 10

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 2. 2

  Unkarin hallitus aikoo lopettaa sukupuolentutkimuksen yliopistoista, koska se ”muistuttaa ideologiaa eikä tiedettä” – maalla ei ole varaa ”samanlaiseen ylellisyyteen” kuin muutamassa pohjoisessa Euroopan maassa

 3. 3

  Weekend-festivaalin artistiesittelyt aiheuttavat hilpeyttä – Testaa, tunnistatko esiintyjät sekavista kuvauksista

 4. 4

  Hirtto- tai mestaustuomion saattoi 1600-luvun Ruotsi-Suomessa saada ihmisen tappamisesta tai vaikka avioliiton ulkopuolisesta suhteesta

 5. 5

  Festareiden silmiinpistävät: Ruisrockiin vauvoiksi pukeutuneet Pekat, jotka häpeävät, mutta kertovat herättävänsä naisten äidilliset vaistot

 6. 6

  Helsingistä saa satojen eurojen kuukausihinnalla työpisteen, laatukahvia ja lainattavan rullalaudan – testasimme kolme keskustan coworking-tilaa

 7. 7

  Festareiden silmiinpistävät: Provinssin Iiro, joka rokkaa mekko päällä sukuelimet piiloon teipattuna

 8. 8

  CMX-fani piirsi kuvan veljelleen, se annettiin bändille, ja kuva ilmestyi seuraavan CMX:n levyn kansivihkoon – nyt sitä myydään postikortteina

 9. 9

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 10. 10

  Antti Rinne on poliitikko, joka näyttää tunteensa – ”Hän on jonkinlainen representaatio jokamiehestä, sellainen suomalainen perusmies”, arvioi tutkija

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Trumpin asianajaja Giuliani: ”Totuus ei ole totuus”

 2. 2

  Sikiön sydän löi, vaikka Susannan munanjohtimet oli poistettu – Lääkärit eivät ymmärrä, miten hän voi olla raskaana

  Tilaajille
 3. 3

  Trump ihastui tosi-tv-tähden häikäilemättö­myyteen mutta ei arvannut, mihin se johtaisi – Näin Omarosa Manigault-Newmanista tuli Valkoisen talon uusi vihollinen

 4. 4

  Pastan ja riisin välttelyllä voi olla vakavia seurauksia, kertoo tuore tutkimus – asiantuntijat neuvovat, miten vähentää hiilihydraatteja turvallisesti

 5. 5

  Tuhannet opiskelijat saavat jälleen pian kirjeen, jossa pyydetään selitystä hitaasti edenneille opinnoille – ”Jos asiaa ei selvitä, tuki lakkautetaan armottomasti”

 6. 6

  Kuvakooste: Weekend Festival päättyi tanssiin ilta-auringossa

 7. 7

  Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri kuvailee Weekend Festivalin aiheuttamia ongelmia pitkän uransa pahimmiksi – festivaalin edustaja ja poliisi eivät jaa näkemystä tuhoista

 8. 8

  Helsingin keskustaan ilmestyneistä kumpareista tuli somehitti ja lasten suosikki – ”Jännä kalteva pinta houkuttelee pyllähtämään”

 9. 9

  Kuvia Suomesta, osa 34: Akseli Valmunen palasi kesällä Lappiin kuvaamaan autioita turistikohteita

 10. 10

  Kaljaa, sikareita ja miesten välttelyä – satavuotiaiden selitykset ontuvat, mutta tiede on viimein löytämässä pitkän iän salaisuuden

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sikiön sydän löi, vaikka Susannan munanjohtimet oli poistettu – Lääkärit eivät ymmärrä, miten hän voi olla raskaana

  Tilaajille
 2. 2

  Kuvia Suomesta, osa 34: Akseli Valmunen palasi kesällä Lappiin kuvaamaan autioita turistikohteita

 3. 3

  Kaljaa, sikareita ja miesten välttelyä – satavuotiaiden selitykset ontuvat, mutta tiede on viimein löytämässä pitkän iän salaisuuden

  Tilaajille
 4. 4

  Pastan ja riisin välttelyllä voi olla vakavia seurauksia, kertoo tuore tutkimus – asiantuntijat neuvovat, miten vähentää hiilihydraatteja turvallisesti

 5. 5

  Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri kuvailee Weekend Festivalin aiheuttamia ongelmia pitkän uransa pahimmiksi – festivaalin edustaja ja poliisi eivät jaa näkemystä tuhoista

 6. 6

  Trump ihastui tosi-tv-tähden häikäilemättö­myyteen mutta ei arvannut, mihin se johtaisi – Näin Omarosa Manigault-Newmanista tuli Valkoisen talon uusi vihollinen

 7. 7

  Tove Jansson kirjoitti vuonna 1979 onnettomaksi tekevästä arkkitehtuurista – se tulee mieleen, kun katsoo Jätkäsaarta ja Kalasatamaa

 8. 8

  Mitä useamman auton jengiläiset polttavat Ruotsin lähiöissä, sitä paremman vaaliaseen saa Jussi Halla-aho

 9. 9

  Venezuelan talous­kaaos sukeltaa uusiin syvyyksiin maanantaina: Presidentti lupaa kansalle 36-kertaisen palkan­korotuksen ja leikkaa viisi nollaa rahan perästä

 10. 10

  Camden Elliott on Trumpia palvovan Amerikan kasvatti, joka vaihtoi kotiseudun huippuyliopistoon – Paluu Etelä-Virginiaan on kuin matka vieraaseen maahan

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yali Liu hämmästyi, kun suomalaiskollegat ottivat lounaspuheet tosissaan – Kolme Suomessa työskentelevää ulkomaalaista kertoo, miten me teemme töitä

  Tilaajille
 2. 2

  Solakka mies, joka myi huumeita, lakanoita ja seuraansa – Jari Sillanpään hovihankkija rakasti huippuhotelleja ja kärähti lapsipornosta

  Tilaajille
 3. 3

  Kuplavolkkarin nimi oli Jenny, ja sen lokasuojassa kulki maailmalle jotain poikkeuksellista – Kolme suomalaista taltioi Tšekkoslovakian miehitystä 1968, ja nyt HS näyttää ainutlaatuisen materiaalin

  Tilaajille
 4. 4

  ”Tule kotiin <3”, kirjoitti Eveliina Rimpeläinen – Sitä ennen hänen miehensä humalainen kaahailu oli katkennut piikkimattoon ja epäilyyn poliisin murhan yrityksestä

  Tilaajille
 5. 5

  Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ”Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle”

 6. 6

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 7. 7

  Genovan alueelle julistettiin vuoden hätätila tiistain siltaromahduksen vuoksi – Video näyttää täpärän pelastumisen

 8. 8

  Helsinkiläiskoulu jakoi oppilaat eri ryhmiin sukupuolen mukaan – Jenni Korkeaojan lapsi lähti tunnille, jonka nimi on lukujärjestyksessä ”Pojat”

 9. 9

  Sikiön sydän löi, vaikka Susannan munanjohtimet oli poistettu – Lääkärit eivät ymmärrä, miten hän voi olla raskaana

  Tilaajille
 10. 10

  Kuvia Suomesta, osa 34: Akseli Valmunen palasi kesällä Lappiin kuvaamaan autioita turistikohteita

 11. Näytä lisää