Tällainen on Harry Potter -fanien rakastama urheilulaji, jonka MM-kisoissa Suomi jäi toiseksi viimeiseksi – Kysyimme, miten Suomesta saadaan huispauksen huippumaa

Suomi ei ole vielä huispauksen kärkimaita.

Luulitko, että jalkapallon MM-kisat ovat ainoat merkittävät joukkueurheilun MM-kilpailut, jotka ovat olleet käynnissä kuluneen kesän aikana?

Luulit väärin.

On kieltämättä totta, että jalkapallo on dominoinut viime viikkoina urheilu-uutisia. Tällä hetkellä futiskisat ovat edenneet siihen vaiheeseen, että jäljellä on kahdeksan parasta maata: Uruguay, Ranska, Brasilia, Belgia, Venäjä, Kroatia, Ruotsi ja Englanti.

Mutta se jalkapallosta.

Viime viikon keskiviikkona Italian Firenzessä alkoivat nimittäin huispauksen MM-kilpailut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kyllä, huispauksen MM-kilpailut.

Sen saman lajin, jota pelataan Harry Potter -kirjoissa ja -elokuvissa luudilla lentämällä.

Huispauksen MM-kilpailut päättyivät tämän viikon maanantaina, ja finaalissa Yhdysvaltojen joukkue päihitti Belgian tiukan kamppailun jälkeen 120–70, kun joukkueen etsijä nappasi siepin.

Yhteensä kisoihin osallistui 29 maata. Kisat ovat historian suurimmat – mutta eivät suinkaan ensimmäiset – lajin MM-kilpailut.

Vuonna 2010 perustettu kansainvälinen huispausliitto IQA on järjestänyt huispauksen MM-kilpailut joka toinen vuosi vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2012 mukana oli viisi maata, vuonna 2014 seitsemän maata ja vuonna 2016 jo 21 maata. Toistaiseksi kaikki halukkaat maat ovat saaneet osallistua MM-kilpailuihin, esikarsintoja ei ole.

Tänä vuonna kisoihin osallistui ensimmäistä kertaa Suomi.

Koska olemme menestyshullua kansaa, on hyvä heti ensimmäisenä kertoa, että ainakaan vielä Suomi ei kuulu huispauksen kärkimaihin.

Alkulohkossaan Suomi hävisi kaikki ottelunsa: vastassa olivat Belgia, Turkki, Slovenia ja Hongkong. Lopuksi Suomi onnistui voittamaan Islannin.

Suomen loppusijoitus turnauksessa oli 28:s.

Taakse jäi Islanti, eli emme olleet maailman emmekä edes pohjoismaiden huonoin huispausmaa.

On hyvä korostaa, että Suomen joukkueelta ei kukaan odottanutkaan mestaruusjuhlia tai muutakaan menestystä.

Joukkueen valmentaja Outi Valkonen, 26, kuvaa Suomen joukkuetta ”keräilyjoukkueeksi”: joukosta innostuneita, joista osalla ei ollut lähes minkäänlaista ennakkokokemusta huispauksesta.

Suomen osallistuminen MM-kilpailuihin olikin tarkoitus olla lähinnä päänavaus sille, että tulevaisuudessa Suomessa voisi harrastaa huispausta paljon laajemmin.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa, Australiassa ja Britanniassa huispaus on saavuttanut aseman jo oikeana urheilulajina, jolla on esimerkiksi lajiliitto ja kotimainen mestaruussarja. Maajoukkueet harjoittelevat yhdessä pitkään ennen MM-kilpailuja, ja lajin huippumaiden pelaajat ovat täynnä kovia yliopistourheilijoita.


Kyllä, puhumme edelleen Harry Potter -maailmasta tutusta huispauksesta.

Valkosen mukaan myös monilla lajin harrastajiksi päätyneillä on ollut vahvoja ennakkoluuloja pelistä ennen kuin ovat kokeilleet sitä itse.

Se ei ole ihme, koska huispauksesta tulee ensimmäisenä mieleen luudalla lentäminen, mystisesti ilmassa lentelevät väkivaltaiset ryhmy-nimiset pallot ja pienenpieni kultainen sieppi, joka huispausjoukkueen tietyn jäsenen on saatava napattua, jotta peli päättyisi joskus.

Siis asioita, jotka toimivat toki fantasiamaailmassa, mutta joita on vaikea kuvitella tavalliseen arkeen.

Silti Harry Potter -maailmaa varten J. K. Rowlingin keksimästä urheilulajista on tullut ihan oikea harrastus myös fantasiamaailman ulkopuolella.

Huispausta pelataan oikeasti liikkumalla pelikentällä luuta jalkojen välissä, mutta pelaaminen tapahtuu tiukasti maan pinnalla.

Muuten pelin säännöt mukailevat varsin orjallisesti Potter-maailmaa. Joukkueessa on jahtaajia, pitäjä, lyöjiä ja etsijä. Jahtaajat yrittävät tehdä maaleja heittämällä kaadon (lentopallon tapaisia palloja) maalisalkojen läpi. Pitäjä yrittää estää jahtaajia tekemästä maaleja. Yhdestä maalista saa aina 10 pistettä.

Lyöjät häiritsevät vastustajajoukkueen pelaajia heittämällä heitä ryhmyillä (hieman kevyemmillä polttopalloilla). Etsijät ratkaisevat pelin: he yrittävät saada kiinni siepin (kentällä juoksevan ylimääräisen henkilön alaselkään kiinnitettyyn keltaiseen pussiin kiinnitetyn tennispallon). Peli päättyy, kun sieppi on napattu.

Pieniä muutoksia sääntöihin on tehty, jotta peli on pelattavampaa. Pelissä on esimerkiksi sääntöjen rikkomisista sinisiä, keltaisia ja punaisia kortteja. Oleellinen ero on myös se, että siepin nappaamisesta saa vain 30 pistettä, kun Potter-maailmassa pisteitä saa 150. Käytännössä se tarkoitti sitä, että siepin napannut joukkue voitti lähes varmasti pelin. Tosimaailman huispauksessa asetelma on armollisempi.


Millaista huispauksen MM-kisoissa sitten oikein oli?

Sitä pitää kysyä maajoukkueen pelaajavalmentajalta Outi Valkoselta. Hän saattaa hyvinkin olla Suomen paras huispaaja – ainakin yksi parhaista.

Suomen huispausmaajoukkueen perustaminen oli nimenomaan Valkosen ja hänen ystävänsä Fabian Bruntin idea. Liikunnanohjaajan töitä tekevä Valkonen on harrastanut urheilua lähes koko ikänsä, ja aikaisemmin hän on kilpaillut suunnistuksessa ja hiihtosuunnistuksessa.

Huispaukseen Valkonen tutustui muutettuaan Lontooseen. Vuonna 2016 hän törmäsi Facebookissa ilmoitukseen paikallisen huispausjoukkueen harjoituksista ja päätti lähteä kokeilemaan, millaista se olisi.

”Ajattelin, että on uusi vuosi ja nyt on hyvä hetki mennä kokeilemaan jotain uutta. Laji kiinnosti heti. Siinä pääsee oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Huispaus on urheilulajina tosi monipuolinen”, Valkonen kertoo.

Kaikkein parasta Valkosen mielestä huispauksessa on se, miten avoimesti siinä otetaan mukaan kaikki uudet harrastajat.

”Huispausporukka on Britanniassa tosi avointa. Kuka tahansa voi tulla kokeilemaan, ja ketään ei katsota nenänvartta pitkin. Haluaisin tuoda samanlaista tunnelmaa Suomeen.”

Niinpä Valkonen sai Bruntin kanssa idean lähteä edustamaan Suomea tämän vuoden MM-kisoihin. Brunt on asunnut kolme vuotta Suomessa ja saa siksi huispaussääntöjen mukaan edustaa Suomea.

Valkonen ja Brunt alkoivat kasata joukkuetta ja saivat lopulta kasaan 15 pelaajaa.


Se ei ollut itsestäänselvyys, koska Suomessa huispauksella ei ole vielä lähes minkäänlaisia perinteitä. Valkosen mukaan joissain opiskelijajärjestöissä huispausta pelataan jossain määrin.

Siinä mielessä Suomi noudattaa kansainvälistä trendiä: aluksi vitsiltä kuulostavasta pelistä on alkanut tulla todellinen urheilulaji nimenomaan yliopistojoukkueiden kiinnostuksen ansiosta. Lisäksi ainakin Tampereella on oikea huispausjoukkue nimeltään Mansen manaliukset.

Tänä keväänä takaisin Suomeen muuttaneen Valkosen tavoite on se, että tulevaisuudessa huispaus ei olisi Suomessakaan vain satunnainen opiskelijajärjestöjen harrastelu tai vitsi.

”Olisi hienoa lähteä rakentamaan Suomeen huispausperinnettä. Ensin pitäisi perustaa lajiliitto. Se helpottaisi sitä, että kiinnostuneet ihmiset voisivat ottaa tiettyyn paikkaan yhteyttä”, Valkonen sanoo.

Lajiliiton perustamista ja Suomen huispausperinteen rakentamista ideoitiin Firenzessä MM-kisojen yhteydessä.

Juuri kisoista Suomeen palannut Valkonen kertoo, että hänen päänsä on vielä pyörällä koko kisamatkasta.

”Päällimmäisenä on ennen kaikkea myönteinen fiilis. Saimme oikeasti joukkueen kisoihin, emmekä olleet edes viimeisiä. Kehityimme pelien aikana joukkueena todella paljon. Pelaajat, jotka eivät olleet pelanneet koskaan aiemmin, pelasivat joka pelissä paremmin. Lopuksi pääsimme vielä pelaamaan maailman parhaita joukkueita vastaan. Syksyllä olisi tarkoitus mennä Pohjoismaiden kisoihin.”

Valkonen uskoo siihen, että huispaus voi kerätä paljon lisää harrastajia Suomessakin, vaikka ennakkoluuloja riittää.

”Ulkopuoliselle se voi aluksi näyttää ja kuulostaa oudolta varsinkin jalkojen välissä olevan luudan takia. Mutta kun peliin pääsee sisään, ei sitä luutaa edes huomaa – ja se tuo peliin juuri tarvittavan haasteen.”

Kovimmat huispaajat eivät välttämättä edes ole lukeneet Harry Potter -kirjoja ollenkaan.

”Mukana on pelaajia, joiden tausta on esimerkiksi rugbyssa. Kun he ovat ensimmäisen kerran kuulleet huispauksesta, he ovat nauraneet sille. Sitten kun he ovat kokeilleet sitä, he ovat innostuneet lajista heti.”

Osa harrastajista on toki kovia Potter-faneja, ja siinä piilee Valkosen mukaan myös lajin hienous.

”He haluavat kokeilla, millaista huispaus olisi todellisessa elämässä. Osa ei ole ehkä harrastanut edes urheilua ja ovat kokeneet, etteivät ole siinä hyviä. Huispauksesta he ovat saaneet ihan uuden tunteen ja tajunneet, että voivat tykätä urheilusta. Näin liikunnanohjaajan näkökulmasta se on tosi hienoa.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Urheilu
 • Harry Potter
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Siennaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

 2. 2

  Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

 3. 3

  HBO:n uudessa sarjassa kuvataan Suomea ja yksi keskeisistä hahmoista on Satu – suomalainen noita, joka loitsii etäisesti suomea muistuttavalla sekasotkulla

 4. 4

  Yhdysvalloissa nousi metakka tosi-tv-ohjelman päätöksestä, joka oli katsojien mielestä ”brutaali”, ”julma”, ja ”sydämetön”

 5. 5

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 6. 6

  Saksalaiseen keittiöön nojaavassa ravintola Hausmanissa kaikki ei ole ihan kunnossa – perinteiset reseptit onnistuvat, mutta ongelma on ideoissa ja viitseliäisyydessä

 7. 7

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 8. 8

  Suomessa helposti unohtaa, ettei täältä oikeasti saa melkein mitään roskaruokaa – Taco Bell saapuu tällä viikolla ja paikkaa yhden aukon, mutta nämä kaikki puuttuvat yhä

 9. 9

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 10. 10

  Jos seksuaalinen häirintä oli niin pahaa, miksei poliisille ilmoitettu, kysyi Donald Trump – ja sai vastaansa ryöpyn kertomuksia siitä miten vaikeaa seksuaalisesta häirinnästä on puhua

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 2. 2

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 3. 3

  Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

 4. 4

  HBO:n uudessa sarjassa kuvataan Suomea ja yksi keskeisistä hahmoista on Satu – suomalainen noita, joka loitsii etäisesti suomea muistuttavalla sekasotkulla

 5. 5

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 6. 6

  Koko viikon nettiä kuohuttaneeseen ”Yanny vai Laurel” -kiistaan on löytynyt loppullinen totuus – tässä kaikki, minkä tapauksesta voi ylipäänsä selvittää

 7. 7

  Tämä urheilujoukkueen uusi maskotti on hämmentävin asia internetissä, uusi meemisuosikki – ja yhtä kammottava kuin Pikku Kakkosen Morso

 8. 8

  Yhdysvalloissa nousi metakka tosi-tv-ohjelman päätöksestä, joka oli katsojien mielestä ”brutaali”, ”julma”, ja ”sydämetön”

 9. 9

  Suomessa helposti unohtaa, ettei täältä oikeasti saa melkein mitään roskaruokaa – Taco Bell saapuu tällä viikolla ja paikkaa yhden aukon, mutta nämä kaikki puuttuvat yhä

 10. 10

  Pikatestissä marokkolainen ravintola Casserole, joka tuo ykkösluokan asiakaspalvelun vaatimattomiin puitteisiin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 2. 2

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 3. 3

  Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

 4. 4

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 5. 5

  Kaikki puhuvat ”toadista” Twitterissä, mutteivät ääneen, koska some suosii halpaa populismia – siksi se johtaa tyrannien nousuun, uskovat asiantuntijat

 6. 6

  Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

 7. 7

  Tältä näyttävät baarimestareiden suosittelemat trendi­cocktailit – Nyt niitä saa ympäri Helsinkiä, koska suomalaiset ovat oppineet, mitä cocktail on oikeasti

 8. 8

  Internet kysyy nyt, miksi Captain Marvel vetää uudessa trailerissa mummoa turpaan – kerromme, miksi

 9. 9

  Rihanna lähetti Juha Sipilälle Suomen lipulla ja kiitos-sanalla höystetyn Twitter-viestin – ja vaati Suomelta lisää rahaa kehitysmaiden koulutuksen tukemiseen

 10. 10

  ”Hänen pitäisi hymyillä enemmän” – Marvelin ensimmäinen naissupersankarin traileri julki, alle hetkessä internetin huomio kiinnittyi siihen ettei hän hymyile nätisti

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

 2. 2

  Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

 3. 3

  Näin lääketieteellisen pääsykoehuijaus toteutettiin – Huijarikaksikko peukaloi alkuperäistä valintakoepaperia, tässä ovat käytetyt mallivastaukset

 4. 4

  Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Siennaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

 5. 5

  Suomalaista miesnäyttelijää syytetään raiskauksesta

 6. 6

  Petosvyyhti Helsingin seudulla: Yritys pumppasi petollisten lainojen ja tekaistujen laskujen avulla 150 000 euroa ulkomaisille tileille

 7. 7

  Ilmatieteen laitos varoittaa: Myrsky iskee illalla Etelä-Suomeen

 8. 8

  Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

 9. 9

  Suomessa teinit juovat harvemmin kuin muissa Euroopan maissa mutta useammin humalaan asti – Vertailussa näkyy dramaattinen muutos vuoteen 2002

 10. 10

  Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

 2. 2

  Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

 3. 3

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 4. 4

  Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

 5. 5

  Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

 6. 6

  Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

  Tilaajille
 7. 7

  Suomalaista miesnäyttelijää syytetään raiskauksesta

 8. 8

  Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi

 9. 9

  Kiira Korven tilitys entisistä valmentajistaan on karua luettavaa: ”Jälkeenpäin on ollut pysäyttävää tajuta, kuinka pahoin voin”

 10. 10

  Trump jakoi YK-puheessa maailman Yhdysvaltojen ystäviin ja hyväksikäyttäjiin – video näyttää, kuinka kuulijat nauroivat presidentin väitteelle hänen hallituksensa saavutuksista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

 2. 2

  Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

 3. 3

  Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

  Tilaajille
 4. 4

  Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

 5. 5

  Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

 6. 6

  Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

  Tilaajille
 7. 7

  Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

  Tilaajille
 8. 8

  Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

 9. 9

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 10. 10

  Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Sipilä ja Medvedev puhuvat ainakin ongelmajätteistä
 3. Suomessa teinit juovat harvemmin kuin muissa Euroopan maissa mutta useammin humalaan asti – Vertailussa näkyy dramaattinen muutos vuoteen 2002
 4. Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset
 5. Petosvyyhti Helsingin seudulla: Yritys pumppasi petollisten lainojen ja tekaistujen laskujen avulla 150 000 euroa ulkomaisille tileille
 6. Kiira Korpi halusi olla tarkoituksella avoin elämäkerrassaan – ”Menestyksen hinta voi olla kova”
 7. Kiira Korven tilitys entisistä valmentajistaan on karua luettavaa: ”Jälkeenpäin on ollut pysäyttävää tajuta, kuinka pahoin voin”
 8. Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Siennaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä
 9. Näin lääketieteellisen pääsykoehuijaus toteutettiin – Huijarikaksikko peukaloi alkuperäistä valintakoepaperia, tässä ovat käytetyt mallivastaukset
 10. Tuomariehdokas Kavanaugh kiisti seksuaalisen ahdistelun moneen kertaan – Ja kiistämisen hän oppi mestarilta, Bill Clintonilta
 11. Bisnestapahtuma Nordic Business Forum alkoi Helsingissä – HS seuraa ja näyttää suorana
 12. Näytä lisää