Tämän takia Seiskan uutinen Paula Vesalan ja Samuli Edelmannin ”yllätysromanssista” on päivän puheenaihe suomalaismediassa

Seiska uutisoi, että Suomen tunnetuimpiin muusikoihin kuuluvat Paula Vesala ja Samuli Edelmann on nähty suutelemassa Helsingin keskustassa. Tapaus nousi torstain puheenaiheeksi Suomessa, mutta miksi?

Kun tänä aamuna on avannut lähes minkä tahansa suomalaismedian etusivun, somekanavan tai kuunnellut radion aamuohjelmaa, on todennäköisesti törmännyt yhteen ja samaan aiheeseen.

Esimerkiksi Ilta-Sanomien etusivulla aihetta ei varsinaisesti voinut välttää.


Viihdeuutisoinnistaan ja julkisuuden henkilöiden yksityiselämää koskevista skuupeistaan tunnettu Seiska uutisoi tänään muusikoiden Paula Vesalan ja Samuli Edelmannin ”yllätysromanssista”.

Lehden tietojen mukaan Vesala ja Edelmann ovat viihtyneet yhdessä läheisissä tunnelmissa jo juhannuksena ja viettäneet yhteisiä hotelliöitä. Kesäkuun lopussa lehden paparazzi sai otettua Helsingissä kuvan parista suutelemassa.

Seiskan jutussa ei ole Edelmannin tai Vesalan kommenttia aiheeseen. HS yritti tavoitella molempia, mutta kumpikaan ei vastannut yhteydenottoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Seiskan uutinen ei poikkea muodoltaan lukuisista muista viihdemedioiden ihmissuhdeuutisista. Niitä on käsitelty esimerkiksi Helsingin Sanomissa hyvin maltillisesti.

Tällä kertaa Vesalan ja Edelmannin ”yllätysromanssi” on kuitenkin noussut pääuutiseksi ja suomalaismedioiden isoksi puheenaiheeksi.

Seiska: Paula Vesala ja Samuli Edelmann – Romanssi!”, kertoo Ilta-Sanomat.

Seiska: Paula Vesala ja Samuli Edelmann kuvattiin suutelemassa - romanssi!”, uutisoi Iltalehti.

Seiska: Salasuhde! Paula Vesala ja Samuli Edelmann kuvattiin suutelemassa”, ilmoitti MTV.

Ja niin edelleen.

Miksi?

Syyn ymmärtämiseksi pitää tajuta Samuli Edelmannin ja Paula Vesalan merkittävyys koko suomalaisessa kulttuurimaailmassa.

Samuli Edelmann.

Samuli Edel­mann, 49, on Suomen tunne­tuimpia ja rakaste­tuimpia näytteli­jöitä ja laulajia. Jos suoma­laisia pyydet­täisiin nimeä­mään yksi ihminen, jonka lauluja tai elokuvia liki jokai­nen on nähnyt tai kuullut, moni nimeäisi varmasti juuri Edelmannin.

Näyttelijä Marja-Leena Koukin ja säveltäjä Toni Edelmannin poika Samuli Edelmann teki ensiroolinsa Pekka Parikan Talvisota-elokuvassa (1989). Pari vuotta myöhemmin ilmestynyt Veturimiehet heiluttaa (1992) sinetöi Edelmannin herkät kasvot suomalaiseen elokuvahistoriaan. Opettavaista nuorisoelokuvaa esitettiin tiuhaan esimerkiksi kouluissa VHS-kasetilta.

Seuraavana vuonna Edelmann näytteli Aleksi Mäkelän ohjaamassa Romanovin kivissä (1993), joka kertoi tsaarinaikaisia arvokiviä hamuavasta rikollisjengistä. Tästä alkoi pitkä taiteellinen yhteistyö, jonka hedelmiä ovat muun muassa Häjyt (1999) sekä Vares – yksityisetsivä (2004), josta Edelmann oli ehdolla parhaan miessivuosa-Jussin saajaksi.

Edelmann kuului läpi 1990- ja 2000-lukujen Markus Selinin johtaman Solar Films –elokuvastudion vakiokaartiin. Suomalaiset tottuivat näkemään Edelmannia, sillä Solarin elokuvat olivat valtavia yleisömenestyksiä toinen toisensa perään.

Edelmann on myös parhaiten menestyneitä suomalaisia näyttelijöitä maailmalla: näyttävimpiin roolitöihin kuuluu pahis-Wistromin esittäminen Mission: Impossible – Ghost Protocolissa (2011), jonka pääosaa esitti Tom Cruise. Television puolella useat sukupolvet suomalaisia muistavat Edelmannin eritoten Muumien keksijänero Niiskun äänenä sekä huumorisarja Vintiöistä.

Käsi kädessä näyttelemisen kanssa Edelmann on tehnyt koko ajan myös menestyksekästä laulajan uraa. Useimmille suomalaisille tutuimmat kappaleet ovat euroviisuehdokas Peggy vuodelta 1991 sekä Aikakoneesta tutun Sanin kanssa duettona tehty Tuhat yötä, jotka molemmat soivat edelleen tiuhaan radiossa.

Hitit seurasivat toisiaan: (Sinä olet) Aurinko, Kaikki tahtoo, lystikäs tienpäällä elämisestä kertova Karavaanari sekä Ei mitään hätää ovat niistä tunnetuimpia. Viime vuosina Edelmann on tehnyt hengelliseksi luokiteltavaa musiikkia ja täyttänyt kirkkosaleja kiertue toisensa perään. Edelmannin uudelleentulkinta Lumiukko-animaatiosta tutusta Walking in the Airista soi monissa kodeissa nykyjouluina.

1990-luvun huippuvuosina hitit ja hittielokuvat seurasivat toisiaan. Edelmann on kertonut useissa haastatteluissa, miten mopo uhkasi karata käsistä.

HS:n tannnoisessa 50-vuotishaastattelussa Edelmann kertasi historiaansa. Koulussa ongelmissa ollutta ja eri tavoin oireillutta Edelmannia oltiin lähettämässä vuodeksi Lastenlinnaan, mutta sitten tulivat musiikki, teatteri ja elokuvien tekeminen kaverien kanssa ja pelastivat.

”Ilman sitä tämä tarina olisi toisenlainen”, Edelmann kertoi HS:n haastattelussa.

Epävarma Edelmann löysi jo varhain alkoholin. Uransa kovimmassa nousukiidossa alkoholi oli viedä kaiken.

Sitten Edelmann meni terapiaan ja jätti alkoholin. Nyt 17 vuotta raittiina ollut Edelmann tuli myös uskoon 2000-luvun alussa. Vähän tämän jälkeen Edelmann muutti vaimonsa Laura Tuomarilan ja kahden lapsensa kanssa Maltalle, jossa he asuivat kymmenen vuotta. Etäisyyden otto Suomeen oli tarpeellinen hengähdystauko.

Vuoden 2018 keväällä Edelmann ja Tuomarila kertoivat eroavansa.

Paula Vesala.

PMMP-­yhtyeen toisena solistina ensim­mäisen kerran ison yleisön tietoi­suuteen noussut Vesala, 36, on yksi koko tämän vuosi­tuhannen merkittä­vimmistä suoma­laisista muusi­koista, jota on kuvailtu esimerkiksi Nyt-liitteen jutussa Suomen johtavaksi sanoittajaksi.

20-vuotiaana Vesala osallistui Popstars-laulukilpailuun, joka oli uusi nykyaikainen kykyjenetsintäkilpailu ennen Idolsia tai lukuisia muita musiikkikilpailuja. Vesala ei voittanut kisaa mutta tutustui siellä Mira Luotiin. Kaksikko päätti perustaa PMMP-yhtyeen ja sai lauluntekijäkseen Jori Sjöroosin.

PMMP:n ensimmäinen hitti oli kesällä 2003 julkaistu Rusketusraidat, mikä nosti Vesalan ja Luodin koko Suomen tietoisuuteen.

Sen jälkeen yhtye alkoi kerätä mainetta yhtenä Suomen rakastetuimmista yhtyeistä, joka täytti keikkapaikat ja festareiden päälavat vuodesta toiseen ja sai maineen hurjasta keikkameiningistään. Kymmenen vuoden aikana yhtye julkaisi seitsemän albumia, joista kaikki ovat ylittäneet kultalevyn rajan. Emma-palkintoja yhtye voitti uransa aikana yhdeksän.

Kun PMMP ilmoitti vuonna 2013 lopettavansa uransa, oli se yksi vuoden suurimmista kulttuuriuutisista. Yhtye oli kiistatta Suomen suurimpia yhtyeitä lopettaessaan.

Vesala alkoi myös sanoittaa kappaleita lukemattomille muille suomalaisille hittiartisteille, kuten Jenni Vartiaiselle, Vesa-Matti Loirille, Antti Tuiskulle ja Katri Helenalle. Vuonna 2016 Vesala sai Juha Vainio -sanoituspalkinnon. Samana vuonna hän voitti myös kolme Emma-palkintoa.

PMMP:n lopettamisen jälkeen Vesala siirtyi soolouralle, ja hänen debyyttilevynsä Vesala oli vuoden 2016 suurimpia levyjä. Musiikkiuransa lisäksi Vesala on kuitenkin tehnyt myös paljon muuta. Vuonna 2014 hän aloitti näytelmäkirjailijan maisteriopinnot UCLA:ssa Kaliforniassa.

Näyttelijänä hänet on nähty muun muassa Tyttö nimeltä Varpu ja Tuntematon sotilas -elokuvissa. Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan roolistaan hän sai Jussi-palkintoehdokkuuden. Vesala on tehnyt näytelmäkäsikirjoituksia ja suomensi tänä keväänä Suomessa esitetyn Mamma Mia! -musikaalin kappaleet.

Vesala on ollut aktiivinen yhteiskunnallinen kannanottaja ja ollut esillä puhuessaan viime aikoina muun muassa #metoo-liikkeen puolesta. Aikaisemmin hän on musiikillaan tukenut Amnestyn työtä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Yksityiselämästään vaitonainen Vesala avioitui The Rasmus -yhtyeestä tunnetun pitkän linjan muusikon Lauri Ylösen kanssa vuonna 2014. Pariskunta ilmoitti kaksi vuotta myöhemmin eroavansa. Sen jälkeen Vesalan on kerrottu viettäneen aikaa yhdessä näyttelijä Johannes Holopaisen kanssa.

Vesala ja Edelmann.

Vesalan ja Edelmannin merkittävin yhteys tähän asti on ollut osallistuminen huippusuositun Vain elämää -ohjelman kolmannelle tuotantokaudelle.

Vesalan, Edelmannin, Vesa-Matti Loirin, Toni Wirtasen, Paula Koivuniemen, Jenni Vartiaisen ja Elastisen tähdittämä kausi nousi koko ohjelman historian katsotuimmaksi. Keskimäärin kolmas kausi sai noin 900 000 katsojaa.

Vain elämää -kauden päätösjaksossa Vesala ja Edelmann esittivät duettona Vesalan ja Lauri Ylösen yhdessä sanoittaman kappaleen Rakkauslaulu.


Ennen Vain elämää -ohjelmaa Edelmann ja Vesala näyttelivät vuonna 2010 elokuvassa Prinsessa, jossa Vesala teki elokuvadebyyttinsä näyttelijänä. Vesala on myös tehnyt Edelmannille kappaleen Aamun matkalainen.

Vesala ja Edelmann ovat mittavan uransa ja lukuisien saavutustensa ansiosta kiistatta tämän päivän isoimpia suomalaisia kulttuurimaailman nimiä, ja juuri sen takia Seiskan uutinen heidän romanssistaan on ollut valtakunnallinen puheenaihe.

Vastaavan kokoluokan uutiset kahden kaikkien tunteman tähden parisuhteesta ovat suomalaishistoriassa erittäin harvinaisia. Maailmalla yksi klassisimmista esimerkeistä on huippunäyttelijöiden Angelina Jolien ja Brad Pittin avioliitto – ja sen päättyminen eroon.

Kerroimme vuonna 2016, miksi käytännössä kaikki merkittävät mediat pitivät Jolien ja Pittin eroa ykkösuutisenaan.

”Ilmoitus avioerosta järkytti: pariin oli ladattu odotuksia rakkaudesta, joka kestää ikuisesti”, kirjoitimme.

Yhtä lailla tieto Vesalan ja Edelmannin väitetystä romanssista yllätti monet. Vastaavaa julkkisparien yhteyttä tuskin kukaan osasi edes kuvitella etukäteen – ja juuri siksi aihe on nyt uutinen kaikkialla.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Viihde
 • Media
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
 • Jutta Sarhimaa
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Maanantaina paljastui maailman yksi epätoden­näköisimmistä seurustelu­suhteista, ja internet on yhtä aikaa sekä innoissaan että tyrmistynyt

 2. 2

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 3. 3

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 4. 4

  Villejä huhuja ja törkypuheita: Suomalaisten suosikkisovelluksessa puhutaan julkkiksista mitä halutaan, poliisikin tutkii keskusteluja – tästä on kyse

 5. 5

  Kissa häiritsi äärimmäisen vakavaa tv-haastattelua – omistaja vähät välitti, ja lopputuloksena oli viikon paras video

 6. 6

  Skinit hyökkäsivät somalien kimppuun, siitä kasvoi somalisukupolven urbaanilegenda, ja nämä koomikot tekivät tappelusta voimabiisin

 7. 7

  Teslan toimitusjohtaja Elon Musk suuttui medialle ja suunnittelee nyt sivustoa, jolla kansalaiset voisivat arvioida juttujen luotettavuutta – ja sen nimeksi on tulossa Pravda

 8. 8

  Pikatestissä Kallion uusi panimoravintola, joka on arki-iltanakin täyteen ahdettu – Tällainen baari on Panema

 9. 9

  Kävimme testaamassa Kallion uuden vegaanisen kahvilan, joka on myös joogastudio

 10. 10

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Maanantaina paljastui maailman yksi epätoden­näköisimmistä seurustelu­suhteista, ja internet on yhtä aikaa sekä innoissaan että tyrmistynyt

 2. 2

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 3. 3

  Villejä huhuja ja törkypuheita: Suomalaisten suosikkisovelluksessa puhutaan julkkiksista mitä halutaan, poliisikin tutkii keskusteluja – tästä on kyse

 4. 4

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 5. 5

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 6. 6

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 7. 7

  Pikatestissä turkkilainen ravintola, jonka tunnelma on lähes kaurismäkeläinen: Istanbul Grillillä on potentiaalia, mutta ruokalista on liian laaja

 8. 8

  Ruisrock on suositumpi ja suurempi kuin koskaan, mutta miksi? Näin syntyi itseään ruokkiva suosio, jolle ei näy loppua

 9. 9

  Kysy mitä vaan: Mitä tapahtuu, jos mies ottaa e-pillerin tai abortissa käytettävän pillerin?

 10. 10

  Unohtakaa kuivakat ja viralliset ohjeet – Näitä viittä turvallisuusuhkaa Trumpin ja Putinin pitää Helsingissä oikeasti varoa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kissa häiritsi äärimmäisen vakavaa tv-haastattelua – omistaja vähät välitti, ja lopputuloksena oli viikon paras video

 2. 2

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 3. 3

  Ruisrock on suositumpi ja suurempi kuin koskaan, mutta miksi? Näin syntyi itseään ruokkiva suosio, jolle ei näy loppua

 4. 4

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 5. 5

  Unohtakaa kuivakat ja viralliset ohjeet – Näitä viittä turvallisuusuhkaa Trumpin ja Putinin pitää Helsingissä oikeasti varoa

 6. 6

  Soitimme toimittajalle, joka kirjoitti päättömän jutun Timo Soinista törmäämässä moottoripyörällä englantilaiseen maanviljelijään Thaimaassa – Miten perätön uutinen syntyi?

 7. 7

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 8. 8

  ”Tuntuu kuin olisi rangaistavaa, että saa tehdä rakastamaansa työtä”, sanoo Alina Tomnikov, joka on nyt kaikkialla ja saa kuulla siitä kovia kommentteja

 9. 9

  Pikatestissä Kotipizzan uusi konsepti­ravintola No Pizza – monimutkainen puhelintilaus stressaa, mutta roseeviini on täydellistä

 10. 10

  Keskisormea heilutteleva Maradona, kivusta kierivä Neymar ja raskaasti pettynyt Niinistö – jalkapallon MM-kisat ovat olleet internetin meemijuhlaa, tässä parhaat palat

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Presidentti Niinistön mukaan keskustelu Trumpin kanssa oli monipuolinen, Putinin kone laskeutuu pian – HS seuraa huippu­kokousta hetki hetkeltä, suora lähetys käynnissä

 2. 2

  Hullutteleva suomalaispoliisi pelmahti keskelle uusiseelantilaisen kanavan suoraa lähetystä Finlandia-talolla – ”Tämä Jouni varasti show’n”

 3. 3

  Elon Musk sanasodassa Thaimaan sankarisukeltajan kanssa: haukkui luolapoikien pelastajaa ”pedofiiliksi” – Sukeltaja harkitsee oikeustoimia

 4. 4

  Uutiskanava CNN vieraili Hakaniemen pommisuojassa katsomassa, miten Suomi valmistautuu ”Venäjän uhkaan”

 5. 5

  Presidenttien aamiainen Mäntyniemessä päättyi, Trump kehui Natoa ja Suomen vieraanvaraisuutta – ”Suomi on mahtava maa”

 6. 6

  Sauli Niinistö on malttanut olla neuvomatta isompiaan, ja se on yksi syy Trumpin ja Putinin tapaamiseen Suomessa – nyt Niinistö voisi myös korottaa ääntään

 7. 7

  Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

 8. 8

  Tiesitkö? Näin äännät tasavallan presidentti Sauli Niinistön nimen oikein, jos amerikkalaista uutistoimistoa on uskominen

 9. 9

  Poliisi sulkee Presidentinlinnan ja Esplanadin ympäristöä liikenteeltä, vaikuttaa koko Helsingin keskustaan – lue ajantasainen tieto aikatauluista ja liikennejärjestelyistä tästä jutusta

 10. 10

  Unohtakaa Trump ja Putin – maailman todellinen suurvaikuttaja on lähes näkymätön änkyrimato

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 2. 2

  Presidentti Niinistön mukaan keskustelu Trumpin kanssa oli monipuolinen, Putinin kone laskeutuu pian – HS seuraa huippu­kokousta hetki hetkeltä, suora lähetys käynnissä

 3. 3

  Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

 4. 4

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 5. 5

  Kaliforniassa viikko sitten kadonnut nuori nainen löydettiin elossa – selvisi juomalla vettä jäähdyttimen letkun kautta

 6. 6

  Nobelisti Bengt Holmström selittää, miksi Trump tuntuu aidolta silloinkin, kun ei puhu totta, kun taas muut poliitikot tuntuvat teeskentelijöiltä, vaikka puhuisivat totta

  Tilaajille
 7. 7

  Kalasatamasta nousi valtava höyrypatsas – silminnäkijät kertoivat pamauksesta Hanasaaren voimalassa

 8. 8

  Osa Helsingistä eristetään tänään, joukko­liikenne pysähtyy paikoin täysin – kartta näyttää, miten liikenne järjestetään keskustassa

 9. 9

  Ilosaarirock ei osaa päättää, ollako rockfestari vai palvellako nuorisoa – Zara Larsson oli päälavalla hukassa, mutta pikkulavojen bändit pelastivat loppuunmyydyn lauantain

 10. 10

  Mitä Trumpin suosikki­kanava Fox kertoo Suomesta? ”Suomalaiset menevät naimisiin toisten suomalaisten kanssa, joten heidän yhteis­kuntansa on puhdas”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netissä pyöriminen kuormittaa ja vie keskittymiskyvyn – tämän jutun voit lukea vain ilman verkkoyhteyttä

 2. 2

  Kävin Elastisen kuntosalilla ja vaivaannuin suunnattomasti – Mitä vikaa on keskinkertaisuudessa?

 3. 3

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 4. 4

  Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

 5. 5

  Kaikki loukkuun jääneet pelastettiin luolasta Thaimaassa, myös lääkäri ja sukeltajat pääsivät ulos – ”Emme tiedä, onko tämä ihme, tiedettä vai mitä”

 6. 6

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 7. 7

  Suomalais­sukeltaja Mikko Paasi oli thaimaalaisessa luolassa viimeisten joukossa ja joutui pakenemaan nousevaa vettä viime hetkellä – nyt hän kertoo HS:lle tapahtumien dramaattiset vaiheet

 8. 8

  Espoolaisilta 13-vuotiailta löytyi huume­seulassa jopa viittä eri ainetta – Eräs poika yritti sekavassa tilassa kaupata rauhoittavia lääkkeitä lastensuojelun työntekijällekin

 9. 9

  Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

 10. 10

  Grafiikka näyttää: Näin sukeltajat saattavat lapsia ulos luolastosta

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Trumpin suosikkikanava Fox News kertoi kuopiolaisen pienpanimon oluesta ja kieltäytyi syömästä poroa – ”En voinut kajota Petteriin”
 3. Presidentti Niinistön mukaan keskustelu Trumpin kanssa oli monipuolinen, Putinin kone laskeutuu pian – HS seuraa huippu­kokousta hetki hetkeltä, suora lähetys käynnissä
 4. Kaupungin ääni on helikopterin läpsytys, poliisi opastaa presidenttibongareita parhaille paikoille – Lue tästä, miten ja millaisissa oloissa helteinen kaupunki valmistautui kohtaamaan kaksi superjohtajaa
 5. Näin kärkipoliitikot kommentoivat Trumpin ja Putinin tapaamista – Petteri Orpo tviittaili naisten oikeuksista ja ilmastonmuutoksesta: ”Olemme valinneet puolemme”
 6. Poliisi sulkee Presidentinlinnan ja Esplanadin ympäristöä liikenteeltä, vaikuttaa koko Helsingin keskustaan – lue ajantasainen tieto aikatauluista ja liikennejärjestelyistä tästä jutusta
 7. Hullutteleva suomalaispoliisi pelmahti keskelle uusiseelantilaisen kanavan suoraa lähetystä Finlandia-talolla – ”Tämä Jouni varasti show’n”
 8. Huippukokous sähköistää Helsingin – päivittyvä kuvakooste seuraa presidenttien tapaamista ja kaupungin kuhinaa
 9. Sauli Niinistö on malttanut olla neuvomatta isompiaan, ja se on yksi syy Trumpin ja Putinin tapaamiseen Suomessa – nyt Niinistö voisi myös korottaa ääntään
 10. Elon Musk sanasodassa Thaimaan sankarisukeltajan kanssa: haukkui luolapoikien pelastajaa ”pedofiiliksi” – Sukeltaja harkitsee oikeustoimia
 11. Putin saapuu pian Suomeen – Venäjän presidentti toivoo Trumpin tapaamisesta jatkoa MM-jalkapallon myönteiselle julkisuudelle
 12. Näytä lisää