Tämän takia Seiskan uutinen Paula Vesalan ja Samuli Edelmannin ”yllätysromanssista” on päivän puheenaihe suomalaismediassa

Seiska uutisoi, että Suomen tunnetuimpiin muusikoihin kuuluvat Paula Vesala ja Samuli Edelmann on nähty suutelemassa Helsingin keskustassa. Tapaus nousi torstain puheenaiheeksi Suomessa, mutta miksi?

Kun tänä aamuna on avannut lähes minkä tahansa suomalaismedian etusivun, somekanavan tai kuunnellut radion aamuohjelmaa, on todennäköisesti törmännyt yhteen ja samaan aiheeseen.

Esimerkiksi Ilta-Sanomien etusivulla aihetta ei varsinaisesti voinut välttää.


Viihdeuutisoinnistaan ja julkisuuden henkilöiden yksityiselämää koskevista skuupeistaan tunnettu Seiska uutisoi tänään muusikoiden Paula Vesalan ja Samuli Edelmannin ”yllätysromanssista”.

Lehden tietojen mukaan Vesala ja Edelmann ovat viihtyneet yhdessä läheisissä tunnelmissa jo juhannuksena ja viettäneet yhteisiä hotelliöitä. Kesäkuun lopussa lehden paparazzi sai otettua Helsingissä kuvan parista suutelemassa.

Seiskan jutussa ei ole Edelmannin tai Vesalan kommenttia aiheeseen. HS yritti tavoitella molempia, mutta kumpikaan ei vastannut yhteydenottoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Seiskan uutinen ei poikkea muodoltaan lukuisista muista viihdemedioiden ihmissuhdeuutisista. Niitä on käsitelty esimerkiksi Helsingin Sanomissa hyvin maltillisesti.

Tällä kertaa Vesalan ja Edelmannin ”yllätysromanssi” on kuitenkin noussut pääuutiseksi ja suomalaismedioiden isoksi puheenaiheeksi.

Seiska: Paula Vesala ja Samuli Edelmann – Romanssi!”, kertoo Ilta-Sanomat.

Seiska: Paula Vesala ja Samuli Edelmann kuvattiin suutelemassa - romanssi!”, uutisoi Iltalehti.

Seiska: Salasuhde! Paula Vesala ja Samuli Edelmann kuvattiin suutelemassa”, ilmoitti MTV.

Ja niin edelleen.

Miksi?

Syyn ymmärtämiseksi pitää tajuta Samuli Edelmannin ja Paula Vesalan merkittävyys koko suomalaisessa kulttuurimaailmassa.

Samuli Edelmann.

Samuli Edel­mann, 49, on Suomen tunne­tuimpia ja rakaste­tuimpia näytteli­jöitä ja laulajia. Jos suoma­laisia pyydet­täisiin nimeä­mään yksi ihminen, jonka lauluja tai elokuvia liki jokai­nen on nähnyt tai kuullut, moni nimeäisi varmasti juuri Edelmannin.

Näyttelijä Marja-Leena Koukin ja säveltäjä Toni Edelmannin poika Samuli Edelmann teki ensiroolinsa Pekka Parikan Talvisota-elokuvassa (1989). Pari vuotta myöhemmin ilmestynyt Veturimiehet heiluttaa (1992) sinetöi Edelmannin herkät kasvot suomalaiseen elokuvahistoriaan. Opettavaista nuorisoelokuvaa esitettiin tiuhaan esimerkiksi kouluissa VHS-kasetilta.

Seuraavana vuonna Edelmann näytteli Aleksi Mäkelän ohjaamassa Romanovin kivissä (1993), joka kertoi tsaarinaikaisia arvokiviä hamuavasta rikollisjengistä. Tästä alkoi pitkä taiteellinen yhteistyö, jonka hedelmiä ovat muun muassa Häjyt (1999) sekä Vares – yksityisetsivä (2004), josta Edelmann oli ehdolla parhaan miessivuosa-Jussin saajaksi.

Edelmann kuului läpi 1990- ja 2000-lukujen Markus Selinin johtaman Solar Films –elokuvastudion vakiokaartiin. Suomalaiset tottuivat näkemään Edelmannia, sillä Solarin elokuvat olivat valtavia yleisömenestyksiä toinen toisensa perään.

Edelmann on myös parhaiten menestyneitä suomalaisia näyttelijöitä maailmalla: näyttävimpiin roolitöihin kuuluu pahis-Wistromin esittäminen Mission: Impossible – Ghost Protocolissa (2011), jonka pääosaa esitti Tom Cruise. Television puolella useat sukupolvet suomalaisia muistavat Edelmannin eritoten Muumien keksijänero Niiskun äänenä sekä huumorisarja Vintiöistä.

Käsi kädessä näyttelemisen kanssa Edelmann on tehnyt koko ajan myös menestyksekästä laulajan uraa. Useimmille suomalaisille tutuimmat kappaleet ovat euroviisuehdokas Peggy vuodelta 1991 sekä Aikakoneesta tutun Sanin kanssa duettona tehty Tuhat yötä, jotka molemmat soivat edelleen tiuhaan radiossa.

Hitit seurasivat toisiaan: (Sinä olet) Aurinko, Kaikki tahtoo, lystikäs tienpäällä elämisestä kertova Karavaanari sekä Ei mitään hätää ovat niistä tunnetuimpia. Viime vuosina Edelmann on tehnyt hengelliseksi luokiteltavaa musiikkia ja täyttänyt kirkkosaleja kiertue toisensa perään. Edelmannin uudelleentulkinta Lumiukko-animaatiosta tutusta Walking in the Airista soi monissa kodeissa nykyjouluina.

1990-luvun huippuvuosina hitit ja hittielokuvat seurasivat toisiaan. Edelmann on kertonut useissa haastatteluissa, miten mopo uhkasi karata käsistä.

HS:n tannnoisessa 50-vuotishaastattelussa Edelmann kertasi historiaansa. Koulussa ongelmissa ollutta ja eri tavoin oireillutta Edelmannia oltiin lähettämässä vuodeksi Lastenlinnaan, mutta sitten tulivat musiikki, teatteri ja elokuvien tekeminen kaverien kanssa ja pelastivat.

”Ilman sitä tämä tarina olisi toisenlainen”, Edelmann kertoi HS:n haastattelussa.

Epävarma Edelmann löysi jo varhain alkoholin. Uransa kovimmassa nousukiidossa alkoholi oli viedä kaiken.

Sitten Edelmann meni terapiaan ja jätti alkoholin. Nyt 17 vuotta raittiina ollut Edelmann tuli myös uskoon 2000-luvun alussa. Vähän tämän jälkeen Edelmann muutti vaimonsa Laura Tuomarilan ja kahden lapsensa kanssa Maltalle, jossa he asuivat kymmenen vuotta. Etäisyyden otto Suomeen oli tarpeellinen hengähdystauko.

Vuoden 2018 keväällä Edelmann ja Tuomarila kertoivat eroavansa.

Paula Vesala.

PMMP-­yhtyeen toisena solistina ensim­mäisen kerran ison yleisön tietoi­suuteen noussut Vesala, 36, on yksi koko tämän vuosi­tuhannen merkittä­vimmistä suoma­laisista muusi­koista, jota on kuvailtu esimerkiksi Nyt-liitteen jutussa Suomen johtavaksi sanoittajaksi.

20-vuotiaana Vesala osallistui Popstars-laulukilpailuun, joka oli uusi nykyaikainen kykyjenetsintäkilpailu ennen Idolsia tai lukuisia muita musiikkikilpailuja. Vesala ei voittanut kisaa mutta tutustui siellä Mira Luotiin. Kaksikko päätti perustaa PMMP-yhtyeen ja sai lauluntekijäkseen Jori Sjöroosin.

PMMP:n ensimmäinen hitti oli kesällä 2003 julkaistu Rusketusraidat, mikä nosti Vesalan ja Luodin koko Suomen tietoisuuteen.

Sen jälkeen yhtye alkoi kerätä mainetta yhtenä Suomen rakastetuimmista yhtyeistä, joka täytti keikkapaikat ja festareiden päälavat vuodesta toiseen ja sai maineen hurjasta keikkameiningistään. Kymmenen vuoden aikana yhtye julkaisi seitsemän albumia, joista kaikki ovat ylittäneet kultalevyn rajan. Emma-palkintoja yhtye voitti uransa aikana yhdeksän.

Kun PMMP ilmoitti vuonna 2013 lopettavansa uransa, oli se yksi vuoden suurimmista kulttuuriuutisista. Yhtye oli kiistatta Suomen suurimpia yhtyeitä lopettaessaan.

Vesala alkoi myös sanoittaa kappaleita lukemattomille muille suomalaisille hittiartisteille, kuten Jenni Vartiaiselle, Vesa-Matti Loirille, Antti Tuiskulle ja Katri Helenalle. Vuonna 2016 Vesala sai Juha Vainio -sanoituspalkinnon. Samana vuonna hän voitti myös kolme Emma-palkintoa.

PMMP:n lopettamisen jälkeen Vesala siirtyi soolouralle, ja hänen debyyttilevynsä Vesala oli vuoden 2016 suurimpia levyjä. Musiikkiuransa lisäksi Vesala on kuitenkin tehnyt myös paljon muuta. Vuonna 2014 hän aloitti näytelmäkirjailijan maisteriopinnot UCLA:ssa Kaliforniassa.

Näyttelijänä hänet on nähty muun muassa Tyttö nimeltä Varpu ja Tuntematon sotilas -elokuvissa. Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan roolistaan hän sai Jussi-palkintoehdokkuuden. Vesala on tehnyt näytelmäkäsikirjoituksia ja suomensi tänä keväänä Suomessa esitetyn Mamma Mia! -musikaalin kappaleet.

Vesala on ollut aktiivinen yhteiskunnallinen kannanottaja ja ollut esillä puhuessaan viime aikoina muun muassa #metoo-liikkeen puolesta. Aikaisemmin hän on musiikillaan tukenut Amnestyn työtä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Yksityiselämästään vaitonainen Vesala avioitui The Rasmus -yhtyeestä tunnetun pitkän linjan muusikon Lauri Ylösen kanssa vuonna 2014. Pariskunta ilmoitti kaksi vuotta myöhemmin eroavansa. Sen jälkeen Vesalan on kerrottu viettäneen aikaa yhdessä näyttelijä Johannes Holopaisen kanssa.

Vesala ja Edelmann.

Vesalan ja Edelmannin merkittävin yhteys tähän asti on ollut osallistuminen huippusuositun Vain elämää -ohjelman kolmannelle tuotantokaudelle.

Vesalan, Edelmannin, Vesa-Matti Loirin, Toni Wirtasen, Paula Koivuniemen, Jenni Vartiaisen ja Elastisen tähdittämä kausi nousi koko ohjelman historian katsotuimmaksi. Keskimäärin kolmas kausi sai noin 900 000 katsojaa.

Vain elämää -kauden päätösjaksossa Vesala ja Edelmann esittivät duettona Vesalan ja Lauri Ylösen yhdessä sanoittaman kappaleen Rakkauslaulu.


Ennen Vain elämää -ohjelmaa Edelmann ja Vesala näyttelivät vuonna 2010 elokuvassa Prinsessa, jossa Vesala teki elokuvadebyyttinsä näyttelijänä. Vesala on myös tehnyt Edelmannille kappaleen Aamun matkalainen.

Vesala ja Edelmann ovat mittavan uransa ja lukuisien saavutustensa ansiosta kiistatta tämän päivän isoimpia suomalaisia kulttuurimaailman nimiä, ja juuri sen takia Seiskan uutinen heidän romanssistaan on ollut valtakunnallinen puheenaihe.

Vastaavan kokoluokan uutiset kahden kaikkien tunteman tähden parisuhteesta ovat suomalaishistoriassa erittäin harvinaisia. Maailmalla yksi klassisimmista esimerkeistä on huippunäyttelijöiden Angelina Jolien ja Brad Pittin avioliitto – ja sen päättyminen eroon.

Kerroimme vuonna 2016, miksi käytännössä kaikki merkittävät mediat pitivät Jolien ja Pittin eroa ykkösuutisenaan.

”Ilmoitus avioerosta järkytti: pariin oli ladattu odotuksia rakkaudesta, joka kestää ikuisesti”, kirjoitimme.

Yhtä lailla tieto Vesalan ja Edelmannin väitetystä romanssista yllätti monet. Vastaavaa julkkisparien yhteyttä tuskin kukaan osasi edes kuvitella etukäteen – ja juuri siksi aihe on nyt uutinen kaikkialla.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Viihde
 • Media
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
 • Jutta Sarhimaa
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 2. 2

  Jos seksuaalinen häirintä oli niin pahaa, miksei poliisille ilmoitettu, kysyi Donald Trump – ja sai vastaansa ryöpyn kertomuksia siitä miten vaikeaa seksuaalisesta häirinnästä on puhua

 3. 3

  Kun tunnettu ihminen kuolee, suomalaiset ryntäävät hänen Wikipedia-sivulleen – kokosimme tiedot kolmen vuoden ajalta nähdäksemme kuka kiinnostaa

 4. 4

  Naiset alistetaan synnytyskoneiksi, homoja silvotaan ja tapetaan: HBO:n The Handmaid’s Tale on pelottavin ja vaikuttavin tv-sarja juuri nyt, koska se voisi olla täyttä totta

 5. 5

  Vegaaninen kahvila Voima tarjoaa tuhteja herkkuja ja joogatunteja Vallilassa

 6. 6

  Tällainen on ”kaikkien aikojen törkyisin tv-sarja”, jonka osallistujat voivat tienata paremmin kuin huippuyliopistoissa opiskelleet – ja näin sen Suomi-versiossa käy

 7. 7

  ”Hänen pitäisi hymyillä enemmän” – Marvelin ensimmäinen naissupersankarin traileri julki, alle hetkessä internetin huomio kiinnittyi siihen ettei hän hymyile nätisti

 8. 8

  ”Oletko ENFP vai INTJ?” Armottoman vanhentunutta persoonatestiä käytetään jatkuvasti työelämässä ja deittiprofiileissa – psykologi kertoo, miksi se ei toimi

 9. 9

  Maija Li Raudaskoski löysi teininä oman paikkansa naisvihaa lietsovasta nettiyhteisöstä, kunnes sai tarpeekseen – Nyt hän kertoo, miksi kuvalaudat ovat vaarallisia

 10. 10

  Urheilumaailma on puhunut päivä­kausia Serena Williamsista tehdystä pila­piirroksesta – Kysyimme tutkijalta, miksi kuva on rasistinen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 2. 2

  Kun tunnettu ihminen kuolee, suomalaiset ryntäävät hänen Wikipedia-sivulleen – kokosimme tiedot kolmen vuoden ajalta nähdäksemme kuka kiinnostaa

 3. 3

  Jos seksuaalinen häirintä oli niin pahaa, miksei poliisille ilmoitettu, kysyi Donald Trump – ja sai vastaansa ryöpyn kertomuksia siitä miten vaikeaa seksuaalisesta häirinnästä on puhua

 4. 4

  Vegaaninen kahvila Voima tarjoaa tuhteja herkkuja ja joogatunteja Vallilassa

 5. 5

  Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

 6. 6

  ”Hänen pitäisi hymyillä enemmän” – Marvelin ensimmäinen naissupersankarin traileri julki, alle hetkessä internetin huomio kiinnittyi siihen ettei hän hymyile nätisti

 7. 7

  Tältä näyttävät baarimestareiden suosittelemat trendi­cocktailit – Nyt niitä saa ympäri Helsinkiä, koska suomalaiset ovat oppineet, mitä cocktail on oikeasti

 8. 8

  Maija Li Raudaskoski löysi teininä oman paikkansa naisvihaa lietsovasta nettiyhteisöstä, kunnes sai tarpeekseen – Nyt hän kertoo, miksi kuvalaudat ovat vaarallisia

 9. 9

  Naiset alistetaan synnytyskoneiksi, homoja silvotaan ja tapetaan: HBO:n The Handmaid’s Tale on pelottavin ja vaikuttavin tv-sarja juuri nyt, koska se voisi olla täyttä totta

 10. 10

  Internet kysyy nyt, miksi Captain Marvel vetää uudessa trailerissa mummoa turpaan – kerromme, miksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

 2. 2

  Maija Li Raudaskoski löysi teininä oman paikkansa naisvihaa lietsovasta nettiyhteisöstä, kunnes sai tarpeekseen – Nyt hän kertoo, miksi kuvalaudat ovat vaarallisia

 3. 3

  Rihanna lähetti Juha Sipilälle Suomen lipulla ja kiitos-sanalla höystetyn Twitter-viestin – ja vaati Suomelta lisää rahaa kehitysmaiden koulutuksen tukemiseen

 4. 4

  Uudesta Jokerista julkaistiin ensimmäinen kuva, eikä hahmo näytä yhtään itseltään – kaikkein eniten faneja on silti hämmentänyt Jokerin nimi, johon piiloutuu vitsi

 5. 5

  Kaikki puhuvat ”toadista” Twitterissä, mutteivät ääneen, koska some suosii halpaa populismia – siksi se johtaa tyrannien nousuun, uskovat asiantuntijat

 6. 6

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 7. 7

  Internet kysyy nyt, miksi Captain Marvel vetää uudessa trailerissa mummoa turpaan – kerromme, miksi

 8. 8

  Kolumni: Datavakoilu on menossa syvemmälle minuuteen kuin koskaan – Spotify vakoilee käyttäjiensä tunnetiloja, ja se on samaan aikaan sekä häikäilemätöntä että nerokasta

 9. 9

  Tältä näyttävät baarimestareiden suosittelemat trendi­cocktailit – Nyt niitä saa ympäri Helsinkiä, koska suomalaiset ovat oppineet, mitä cocktail on oikeasti

 10. 10

  ”Hänen pitäisi hymyillä enemmän” – Marvelin ensimmäinen naissupersankarin traileri julki, alle hetkessä internetin huomio kiinnittyi siihen ettei hän hymyile nätisti

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 2. 2

  Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

 3. 3

  Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

  Tilaajille
 4. 4

  Poliisi: Molemmat Turun saariston talousrikos­tutkinnassa pidätetyt ovat ulkomaalaisia – Venäläismediat: Toinen on Venäjän kansalainen

 5. 5

  Kammottavassa kunnossa oleva julkinen käymälä teljetään lopullisesti Espoossa – ”On ihmisarvoa alentavaa vaatia, että kukaan kävisi siellä”

 6. 6

  Kuin kärpänen laskeutuisi luodin päälle pimeässä – Japani onnistui laskemaan kaksi hyppivää robottia huimaa vauhtia kiitävän asteroidin pinnalle

 7. 7

  Lähestyvää kaamosväsymystä kannattaa ehkäistä jo nyt, sanoo asiantuntija – Testaa, kärsitkö kaamosoireista

 8. 8

  Mitä saa perustellusti kysyä työhaastattelussa ja mitä ei? Asiantuntijat kertovat myös, miten oudon kysymyksen voi väistää

 9. 9

  HS selvitti krp:n operaation kohteena olleen Airiston Helmen omistukset Turun saaristossa – grafiikka näyttää, kuinka yritys on ostanut lukuisia saaria tärkeältä laivaväylältä

 10. 10

  Satiiriohjelma opastaa kiinalaisia käyttäytymään Ruotsissa: ”Historiallisten rakennusten ulkopuolelle ei saa ulostaa” – Kiina vaatii SVT:ltä anteeksipyyntöä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

 2. 2

  Trump väitti, että Yhdysvalloissa on maailman puhtain ilma – WHO:n mukaan oikea vastaus on Suomi

 3. 3

  Krp:tä kiinnostaneet huvilat vilisevät valvonta­kameroita ja rannassa on viran­omaisilta ostettuja veneitä – HS tutustui poliisin ratsaaman yrityksen kiinteistöihin

 4. 4

  Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

  Tilaajille
 5. 5

  HS selvitti krp:n operaation kohteena olleen Airiston Helmen omistukset Turun saaristossa – grafiikka näyttää, kuinka yritys on ostanut lukuisia saaria tärkeältä laivaväylältä

 6. 6

  Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

  Tilaajille
 7. 7

  Kun kaljatölkki osui Konsta Pylkkäsen, 28, selkään, hän muisti, etteivät nämä olekaan oikeita kavereita – Moni vammainen kokee kiusaamista ja syrjintää

 8. 8

  Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

 9. 9

  Lännen media: Ensimmäiset jäljittävät valvonta­kamerat Nelostielle syksyllä, jarruttelu ennen kameraa ei enää estä kiinni jäämistä

 10. 10

  Sydämen jäykistyminen aiheuttaa nuorten äkkikuolemia – lihakseen kasvava sidekudos voi tuottaa kohtalokkaan rytmihäiriön

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

 2. 2

  Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

 3. 3

  Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

  Tilaajille
 4. 4

  Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

 5. 5

  Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

 6. 6

  Virpi oli luokan priimus ja lääkäriperheen kultahippu – Hänestä tuli kirurgi, joka leikkasi potilaita lääkehuuruissa ja joutui lopulta vankilaan

  Tilaajille
 7. 7

  Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

  Tilaajille
 8. 8

  Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

 9. 9

  ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

 10. 10

  Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

 11. Näytä lisää