Ruisrock on suositumpi ja suurempi kuin koskaan, mutta miksi? Näin syntyi itseään ruokkiva suosio, jolle ei näy loppua

Ruisrock on saavuttanut Suomen festareista aseman, josta kaikki haaveilevat.

”Mis?”


”Korokelavan rannan puolella heti, takakautta pääsee helposti”

”Ok!”

”Miksauskopin takana”

”Tuun koht siihen!”

”Jes ollaan ihan lavan reunassa kiinni” – ”Siis korokkeen”

”En pääse sinne asti!”

Tässä yksi esimerkki kaverini kanssa käymästä tekstiviestinvaihdosta Turun Ruissalossa. Tarkka ajankohta: perjantaina 22.47–23.20 räppäri Cheekin uran viimeisen Ruisrock-keikan aikana. Viestivälineenä tekstiviesti, koska mikään muu ei mene jatkuvasti parantuneista yhteyksistä huolimatta perille järkyttävän yleisömeren keskellä.

Samanlaisia viestejä puhelimeni on täynnä monelta viime vuodelta heinäkuun ensimmäisen viikonlopun ajalta. Epämääräisiä koordinaatteja, kuvia sijainnista, loputtomia kyselyitä siitä, mihin kukakin on menossa seuraavaksi ja missä sovitaan tapaaminen.

Aina sama kysymys.

”Mis?”


Jos pitäisi sanoa yksi asia, mihin 2010-luvun Ruisrock minulle tiivistyy, ne ovat nuo viestit.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tätä oli Ruisrock 2018:


Toki vastaavaa viestittelyä käydään kaikilla muillakin festareilla, mutta silti Ruissalossa 35 000 ihmisen keskeltä oman kaverinsa epätoivoisessa huhuilussa on ihan oma tunnelmansa.

Ruisrock on onnistunut kääntämään ärsyttävät piirteensä kummallisella tavalla edukseen.

Esimerkiksi näin:

Festarialue sijaitsee hieman alle 10 kilometrin päässä Turun keskustasta. Festaribussin päätepysäkiltäkin pitää kävellä itse alueelle vielä hieman päälle kaksi kilometriä – ja matka tuntuu jostain syystä paljon pidemmältä kuin oikeasti on.

Kuulostaa syyltä, jonka takia voisi jättää menemättä tapahtumaan, koska Suomi on nykyisin täynnä aivan keskusta-alueella sijaitsevia festareita.

Sitä se ei kuitenkaan ole. Sen sijaan Ruisrockin alueelle vievästä kävelyreitistä on kasvanut yksi suomalaisen festarikansan suurimmista yhteiskokemuksista: ”Via Dolorosa”, kärsimysten tie.

Ruisrockin Facebook-tapahtumasivusta on puolestaan muodostunut parin viime vuoden aikana eräänlainen sisäpiirivitsialue: paikka, jossa nauretaan yhdessä seuraavana päivänä kaikille niille kokemuksille, jotka normaalisti lähinnä ärsyttäisivät.

Olipa kyse Via Dolorosa -matkasta tai Facebook-ryhmän keskustelusta, juuri yhteisöllisyys on Ruisrockin kohdalla poikkeuksellisen vahvasti läsnä. Me kaikki osallistumme samaan tapahtumaan ja nautimme (sekä kärsimme) samoista asioista.

Ruisrockin suosiosta on kirjoitettu viime vuosina paljon, eikä ihme.

Se on tällä hetkellä poikkeuksellinen menestystarina. Festari on rikkonut kävijäennätyksensä vuodesta 2014 lähtien joka kesä aina viime vuoteen saakka. Tänä vuonna uutta ennätystä ei voitu enää tehdä, koska viime vuonna saavutettu 105 000 kävijää kolmen päivän (35 000 jokaisena päivänä) aikana on maksimimäärä, mitä Ruissaloon voidaan ahtaa.

Kun määrää ei voitu kasvattaa, Ruisrock teki toisenlaisen ennätyksen: tapahtuman kaikki liput myytiin loppuun jo huhtikuussa, lähes kolme kuukautta ennen tapahtuman alkamista.

Useat tapahtuma-alan ihmiset ovat yksimielisiä siitä, että se on Suomessa todella poikkeuksellista ainakin tämän kokoluokan tapahtumille.

Tyypillisintä on, että jos festari myy lippunsa loppuun, se tapahtuu vasta tapahtumaviikolla tai vähän sitä ennen.

Maailmalla on Glastonbury Festivalin ja Tomorrowlandin kaltaisia muutamia festareita, jotka voivat myydä kaikki lippunsa jopa ennen esiintyjien julkistamista, mutta ne ovat todella harvinaisia poikkeuksia. Useat isotkin kansainväliset festarit myyvät lippuja tapahtumaan aivan viimeisille päiville saakka.

Suomessa myös muita menestystarinoita toki riittää. Esimerkiksi Ilosaarirock oli hyvissä ajoin loppuunmyyty koko 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen ajan, ja Ilosaarirockilla olikin pitkään maine poikkeuksellisen haluttuna tapahtumana. Ruisrockilla on puolestaan välillä ollut hyvin vaikeaa: erityisesti 1990-luvun lopussa kävijöistä oli pulaa.

Viime vuosina Ruisrockista on huomaamatta tullut se tapahtuma, jossa ”pitää olla”. Eikä kukaan tiedä siihen oikeastaan syytä.

Luontevinta olisi tietenkin hakea syytä musiikista.

Koska musiikistahan musiikkifestareilla on kyse.

Ainakin niin sitä voisi luulla.

Juuri musiikkia ja keikkojen laatua on analysoitu viime päivinä esimerkiksi HS:n keikka-arvioissa. Viikonlopun jälkeen on helppo yhtyä arvioissa esitettyihin näkemyksiin. Suurin osa keikoista oli – noh – ihan hyviä. Ajoivat asiansa. Viihdyttivät. Siitähän festareilla on kyse.

Kunniaa Ruisrockille pitää toki antaa esiintyjälistan laajuudesta: siellä esiintyvät melkein kaikki Suomen kuunnelluimmat artistit. Sen lisäksi tarjotaan tietty määrä nousussa olevia ja kriitikoiden ylistämiä kotimaisia indie-yhteitä.

Maailmalta raahataan ne isot nimet, jotka on saatavissa järkevää korvausta vastaan ja jotka kannattaa tuoda tänne. Siis sellaiset elektronisen musiikin jätit kuin The Chainsmokers, Clean Bandit ja Marshmello tai pop-sensaatio Dua Lipa.


Ja koska Ruisrock on halunnut jo pitkään erottautua ”Himos Juhannus” -tyylisistä festareista, jossa on vain helpointa helppoutta, on viikonlopulle buukattu muutamia pienemmän kokoluokan ulkomaisia artisteja: esimerkiksi Tyler The Creator, PartyNextDoor, Princess Nokia ja Kali Uchis.

Musiikkitarjonnasta puhuttaessa Ruisrock todennäköisesti houkutteleekin ensisijaisesti laajuudellaan yksittäisten erinomaisten artistibuukkausten sijaan.

Kun liput tulevat myyntiin vuotta ennen tapahtumaa, ihmiset osaavat jo silloin odottaa, että lähes kaikki Suomen kovimmat nimet ovat varmasti paikalla. Ja että paikalla on muutama iso maailmantähti, jonka kuka tahansa Spotifyn kuunnelluimpia kappaleita kuunteleva tunnistaa. Ja jos on kiinnostunut valtavirtamusiikin vaihtoehdosta, sitäkin on tarjolla. Ei ole pakko kuunnella Cheekiä, vaan voi valita Cledoksen tai Töölön Ketterän.

Mutta unohdetaan nyt musiikki. Koska niin unohtavat myös monet, jotka tulevat viettämään viikonloppua Ruissaloon.

Lukemattomille ihmisille Ruisrock ja siellä olevat bändit ovat enemmänkin vain sopiva syy lähteä viikonlopuksi Turkuun bilettämään. Ennen kaikkea se on sitä nuorille aikuisille: Ruisrockin ydinkohderyhmää ovat nykyisin 18–25-vuotiaat. Kolmekymppisenä anniskelualueella pyöriessä itsensä alkaa tuntea kiusallisesti jo hiukan vanhaksi.

Ennen kaikkea Ruisrock on täydellinen bileviikonloppu Helsingin alueella asuville: joka kolmas Ruisrock-kävijä on pääkaupunkiseudulta. Saman verran tulee Turun alueelta. Muu Suomi vie viimeisen kolmanneksen.

Ruisrock on kuin kesän suurimmat bileet, jotka näyttävät hyvältä ja jossa pitää itse näyttää hyvältä.

Festari, jossa ruotsinlaivat lipuvat rannan ohi, anniskelualueelta saa erikoisoluita, ruokapisteistä nyhtökauraa ja jossa kaikki kaverit ovat. Ongelmia on hyvin vähän. Kaikki toimii niin hyvin kuin 35 000 ihmisen yleisötapahtumassa voi.

Vaikutelmaa kesän suurimmista bileistä tukee se, että ylivoimaisesti suurin osa Ruisrock-kävijöistä ostaa tapahtumaan kolmen päivän lipun. Vaikka virallisissa luvuissa puhutaan laskenallisista syistä 105 000 kävijästä, oikeastaan Ruisrockissa käy viikonlopun aikana hieman yli 40 000 eri ihmistä. Suurin osa perjantain, lauantain ja sunnuntain 35 000 päiväkävijästä on joka päivä samaa porukkaa.

Samalla kun Ruisrockin suosio on kasvanut, on kolmen päivän lippujen myyntiosuus kasvanut. Entistä harvempi tulee Ruisrockiin siis vain yhdeksi päiväksi jonkun tietyn fanittamansa esiintyjän vuoksi.

Kolmen päivän lippujen vaikutuksen voi nähdä myös sunnuntaina seuraamalla Ruisrockin Facebook-keskustelua. Sadat kolmen päivän lipun ostaneet ovat valmiita myymäänsä viimeisen päivän lippunsa pientä korvausta vastaan, koska eivät enää kykene kolmantena päivänä alueelle.

Suuri osa jaksaa silti vielä senkin, vaikka vähän hapottaa.

Siksi on käytävä kysymässä parilta sunnuntaina paikalle hyvissä ajoin selviytyneeltä porukalta, minkä takia he ovat tulleet Ruisrockiin.


Yhden sellaisen porukan muodostavat Eeva Keskinen, Anna-Emilia Vuorenmaa, Marika Lappalainen, Eero Virtanen, Jesse Virtanen, Matti Harju, Juho Niinistö ja Eino Niemi.

”Ei sillä ole mitään väliä, ketä täällä esiintyy”, Virtanen sanoo ja nauraa, kun heiltä kysyy musiikin merkityksestä.

Koko porukka ei tosin jaa tätä näkemystä: esimerkiksi Keskinen ja Vuorenmaa sanovat tulleensa paikalle kyllä myös keikkojen takia. Bailaamaan hyvän musiikin tahtiin.

Muita syitä silti riittää. Osa on käynyt Ruisrockissa jo vuosien ajan, ja tapahtumaan tulemisesta on tullut perinne, jota ei voi enää katkaista. Liput on ostettu hyvissä ajoin, ettei niitä tarvitse ostaa ylihintaan Facebookista.

”Eikä täällä sada koskaan”, Niinistö sanoo.

Mutta eihän sitä voi tietää varmaksi?

”Kyllä sen voi”, Niinistö vastaa.

Koko porukka nauraa.

Niinhän se on: Ruisrockista puhuttaessa säästä on tullut yhtä suuri legenda kuin Via Dolorosa -reitistä. Yksi kesän lämpimimmistä viikonlopuista on osunut jo ties kuinka monena vuotena putkeen Ruisrockin ajalle. Jotenkin kummassa festari onnistuu aina viime hetkellä kääntämään sääennusteet edukseen.

Tänä vuonna vielä torstaina Ruisrockin perjantaille Turkuun luvattiin sadetta lähes varmuudella. Sen sijaan perjantaina loppuiltapäivästä pilvet hälvenivät kokonaan, eikä auringonpaisteella ollut enää loppua.


Ada Karvinen, Lotta Piispanen ja Isa Karvinen sanovat musiikin olleen heille suuri syy siihen, että he viettävät viikonloppunsa Ruissalossa.

”Tultiin tänne ensimmäistä kertaa kaksi vuotta sitten hyvien artistien takia. Viime vuonna tultiin uudestaan taas hyvien esiintyjien takia. Ja nyt tultiin taas, koska miksipä ei”, Piispanen sanoo.

Niin: Miksipä ei?

Tänä vuonna Ada Karvinen, Lotta Piispanen ja Isa Karvinen ostivat lippunsa jo ennakkoon. Siis ennen kuin esiintyjiä oli oikeastaan edes tiedossa. He ovat myös varmoja, että tulevat paikalle myös ensi vuonna.

Tänä vuonna heidän suosikkejaan olivat muun muassa JVG, Chainsmokers ja Pikku G.

Vuodesta 2006 lähtien Ruisrockin tuotantotehtävissä työskennellyt, festarin nykyinen promoottori Mikko Niemelä näyttää tyytyväiseltä suosiosta puhuttaessa.

Niemelä juo kahvia päälavan takana kulkevalla polulla, kun Kaija Koo aloittelee keikkaansa, ja kertoo oman näkemyksensä, missä on paljon samaa kuin kävijöiden vastauksissa. Niemelä tietenkin korostaa musiikin merkitystä: tarjolla on oltava sitä, mitä ihmiset haluavat juuri nyt kuunnella. Lisäksi hän pitää marginaalisimpien yhtyeiden tuomista festarille merkittävänä asiana.

Samalla hän silti myöntää, että kokonaiskokemuksen merkitys kasvaa koko ajan.

”Monille tänne tulemisessa merkittävää on jo matka itsessään.”

Suosio myös ruokkii suosiota kahdellakin tavalla.

Kun ei tarvitse käyttää kaikkia voimavaroja yleisön houkutteluun erilaisilla kikoilla, voi osan ajasta tai rahasta käyttää pienten lisämukavuuksien suunnitteluun. Sellaisista Niemelä nostaa esimerkiksi purppuraisen lisävalaistuksen rakentamisen alueelle.

Ja lisäksi suositulle festarille halutaan, koska se on suosittu.

Juuri tällaisesta positiivisesta kierteestä haaveilevat kaikki festarijärjestäjät.

Ruisrockilla on nyt mahdollisuus näyttää, miten pitkälle tuo kierre voi viedä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ruisrock
 • Festivaalit
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 2. 2

  Netflixin hittisarjan Stranger Thingsin kolmannesta kaudesta julkaistiin ensimmäinen teaser-video, ja tätä sen perusteella jatkosta voi päätellä

 3. 3

  Asuntokupla uhkaa! Markkinat yllättyivät! Puhumme talousasioista kuin ne olisivat satuolentoja tai luonnonvoimia, ja se on vaarallista

 4. 4

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 5. 5

  Nytin ravintolakriitikko testasi neljä helsinkiläistä ramen-paikkaa ja löysi joukosta voittajan – Tällaista ramenia Helsingissä saa

 6. 6

  Tässä on yksi parhaista Lähi-idän ruokia tarjoavista ravintoloista Suomessa – Kirkukissa rohkeille on tarjolla myös lampaanpäätä

 7. 7

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 8. 8

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 9. 9

  Laskimme Jari Aarnion höyläämät pisteet: 488 Plussa-pistettä ja 500 bonuspistettä

  Tilaajille
 10. 10

  Instagramin seuratuin ihminen poisti Instagramin puhelimestaan eikä halua enää seurata sitä, koska väsyi turhia asioita tursuavaan someen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 2. 2

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 3. 3

  Asuntokupla uhkaa! Markkinat yllättyivät! Puhumme talousasioista kuin ne olisivat satuolentoja tai luonnonvoimia, ja se on vaarallista

 4. 4

  Hyvän ravintolakokemuksen perässä ei tarvitse matkata Helsingin keskustaan asti – Torpparinmäen Kulmassa on hyvä palvelu ja harkittuja annoksia

 5. 5

  Netflixin hittisarjan Stranger Thingsin kolmannesta kaudesta julkaistiin ensimmäinen teaser-video, ja tätä sen perusteella jatkosta voi päätellä

 6. 6

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 7. 7

  Ero on täydellinen syy kirjoittaa biisejä, ja niin teki myös Björk – islantilaistähti saapuu tänään Helsinkiin

 8. 8

  Jordan B. Peterson aloitti käskemällä nuoria vetelyksiä siivoamaan huoneensa, ja pian hänestä tuli internet-oikeiston palvoma älykkö – mutta kuka hän oikein on?

 9. 9

  Maanantaina paljastui maailman yksi epätoden­näköisimmistä seurustelu­suhteista, ja internet on yhtä aikaa sekä innoissaan että tyrmistynyt

 10. 10

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kissa häiritsi äärimmäisen vakavaa tv-haastattelua – omistaja vähät välitti, ja lopputuloksena oli viikon paras video

 2. 2

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 3. 3

  Autoharrastusta arvostellaan ja vihataan, ja monien autoilijoiden mitta on tullut täyteen: ”Intiasta joogakuvia julkaiseva jengi kuluttaa polttoainetta paljon enemmän”

 4. 4

  Unohtakaa kuivakat ja viralliset ohjeet – Näitä viittä turvallisuusuhkaa Trumpin ja Putinin pitää Helsingissä oikeasti varoa

 5. 5

  Soitimme toimittajalle, joka kirjoitti päättömän jutun Timo Soinista törmäämässä moottoripyörällä englantilaiseen maanviljelijään Thaimaassa – Miten perätön uutinen syntyi?

 6. 6

  Ruisrock on suositumpi ja suurempi kuin koskaan, mutta miksi? Näin syntyi itseään ruokkiva suosio, jolle ei näy loppua

 7. 7

  Tämä video vierivästä sitruunasta on tämän hetken rauhoittavin näky, jota kaikki internetissä katsovat – vaikka siinä ei ole mitään järkeä

 8. 8

  Tästä oli kyse jalkapallon MM-kisojen isoimmassa uutistapahtumassa, joka peitti hetkeksi alleen jopa Ranskan voitonjuhlat

 9. 9

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 10. 10

  Pikatestissä Kotipizzan uusi konsepti­ravintola No Pizza – monimutkainen puhelintilaus stressaa, mutta roseeviini on täydellistä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Täysin kokeellinen hoito tuotti yllättävän tuloksen: ihosyöpä hävisi kokonaan 97-vuotiaalta naiselta

 2. 2

  Lastaan pelastaessa hukkunut äiti oli veden alla yli 40 minuuttia vilkkaalla uimarannalla Vantaalla – Uima­valvojille on järjestetty kriisiapua

 3. 3

  Trump heräsi nöyryytykseksi kuvaillun päivän jälkeen ja alkoi twiitata: ”Putinin kanssa oli mahtava kokous, mutta valeuutiset menivät siitä aivan sekaisin”

 4. 4

  Suomalaisille lähetetty viestejä, joissa kiristäjät väittävät uhriensa katsoneen nettipornoa – viestintä­virasto neuvoo peittämään tietokoneen kameran

 5. 5

  Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

 6. 6

  36-vuotias nainen sai pelastettua hukuksissa olleen lapsen Vantaalla, mutta hukkui itse – pelastuslaitoksen mukaan hukkunut oli lapsen äiti

 7. 7

  Jäikö Helsingin maineeseen tahra presidenttien ”järkyttävästä” tapaamisesta, entä mitä Trump nyt aikoo? Asiantuntija arvioi huippu­kokouksen jättämiä avoimia kysymyksiä

 8. 8

  Kesän lämpöennätys nousi 33,3 asteeseen – Näistä oireista tunnistat uhkaavan lämpöuupumuksen

 9. 9

  Sdp:n kannatus jatkaa kasvuaan, keskustan suosio yhä laskussa – Sipilä: Kannatuksen lasku on vain kestettävä

 10. 10

  Helsingin huippukokous oli outo jopa Trumpin asteikolla – se oli liikaa presidentin uskollisille tukijoillekin, mutta mitä siitä seuraa?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

 2. 2

  Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

 3. 3

  36-vuotias nainen sai pelastettua hukuksissa olleen lapsen Vantaalla, mutta hukkui itse – pelastuslaitoksen mukaan hukkunut oli lapsen äiti

 4. 4

  Trumpin Euroopan-vierailu oli lopulta nöyryytys, josta jää jälki maailmanhistoriaan

 5. 5

  Sosiaalinen media täyttyi asian­tuntijoiden järkytyksestä: ”Onko mikään tiedotus­tilaisuus ollut Yhdys­valtain presidentille näin nöyryyttävä?”

 6. 6

  USA:ssa nousi poliittinen myrsky Trumpin puheista – ”Yksi Yhdysvaltain presidentin häpeällisimmistä esiintymisistä”

 7. 7

  Raskaana olevat Trumpit vangitsivat huomion Esplanadilla – Kuvakooste tiivistää maanantain kiinnostavimmat mielenosoitukset

 8. 8

  Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

 9. 9

  Kesän lämpöennätys nousi 33,3 asteeseen – Näistä oireista tunnistat uhkaavan lämpöuupumuksen

 10. 10

  ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

 2. 2

  Netissä pyöriminen kuormittaa ja vie keskittymiskyvyn – tämän jutun voit lukea vain ilman verkkoyhteyttä

 3. 3

  Kävin Elastisen kuntosalilla ja vaivaannuin suunnattomasti – Mitä vikaa on keskinkertaisuudessa?

 4. 4

  Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

 5. 5

  Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

 6. 6

  Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

 7. 7

  Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

 8. 8

  Kaikki loukkuun jääneet pelastettiin luolasta Thaimaassa, myös lääkäri ja sukeltajat pääsivät ulos – ”Emme tiedä, onko tämä ihme, tiedettä vai mitä”

 9. 9

  Suomalais­sukeltaja Mikko Paasi oli thaimaalaisessa luolassa viimeisten joukossa ja joutui pakenemaan nousevaa vettä viime hetkellä – nyt hän kertoo HS:lle tapahtumien dramaattiset vaiheet

 10. 10

  Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Täysin kokeellinen hoito tuotti yllättävän tuloksen: ihosyöpä hävisi kokonaan 97-vuotiaalta naiselta
 3. Myrskyn merkit näkyivät, kun sote-valiokunta kohtasi kesken kesän – ministeri varoittaa syksyllä tulossa olevasta lakisumasta
 4. Jäikö Helsingin maineeseen tahra presidenttien ”järkyttävästä” tapaamisesta, entä mitä Trump nyt aikoo? Asiantuntija arvioi huippu­kokouksen jättämiä avoimia kysymyksiä
 5. HS seuraa: Mestarienliigan karsinta-ottelussa maali-iloittelu jo ensimmäisellä puoliajalla – HJK johtaa 3–1
 6. ”Propralia, Seroxatia, Arcoxia, Esomeprazolia” –Tällaisen lääke­cocktailin voimin huippukokki Henri Alén paiski töitä vuosia ja kertoo nyt, miten pääsi pillereistä eroon
 7. Tunti sitten
 8. Sylikoira talutus­nuorassa – nämä kolme asiaa jäivät ulkomaisten tiedotus­välineiden mieleen Trumpin ja Putinin tapaamisesta Helsingissä
 9. Rinne ja Orpo sanailivat ensi vaalikauden menoista, ensimmäinen tentti ennen huhtikuun vaaleja sujui rauhallisesti – HS seurasi hetki hetkeltä
 10. Kaksi nuorta miestä vangittu epäiltynä Joensuun Ilona-yökerhossa tapahtuneesta puukotuksesta – epäillään iskeneen kolmea puukolla
 11. EU:lta lisää miljardisakkoja Googlelle, kertovat lähteet – pakotti valmistajat asentamaan yhtiön sovelluksia puhelimiin
 12. IS: Putin lipsautti Helsingissä Venäjän järjestäneen Krimin kansan­äänestyksen – Kreml sensuroi puheen virallisen version
 13. Näytä lisää