”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

Amerikkalaisissa talk show -ohjelmissa ei arvostettu Donald Trumpin kommentteja Helsingin huippukokouksen päätteeksi.

Eilinen oli suuri päivä.

Syytä tuskin tarvitsee erikseen alleviivata (koska sen olemme Helsingin Sanomissa jo tehneet seuraamalla tapahtumia parin viime päivän ajan taukoamatta).

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat toisensa historiallisessa huippukokouksessa.

Huippukokous järjestettiin Helsingissä.

Siksi Helsinki oli eilen koko päivän sekaisin. Ihmiset seurasivat kaduilla, kuinka Trump ja Putin lipuivat autosaattueissaan ohitse, ja vilkuttivat heille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Varsinainen päätapahtuma nähtiin Presidentinlinnassa, jossa Trump ja Putin tapasivat toisensa. Neuvottelut käytiin kahden kesken: Trumpin ja Putinin lisäksi neuvotteluissa ei ollut mukana kuin heidän kääntäjänsä.

Sen jälkeen presidentit pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden.

Juuri tuo tiedotustilaisuus osoittautui – odotetusti – koko huipputapaamisen merkittävimmäksi osuudeksi.

Kerrataan siis ensin sen pääkohdat:

Etukäteen ei oikeastaan tiedetty, mitä Trumpin ja Putinin tapaamisen asialistalla oli.

Trump itse sanoi ennen tapaamista yhdysvaltalaisen CBS-kanavan haastattelussa, että hänen odotuksensa ovat vähäiset.

Tapaamisessa otettiin HS:n kirjeenvaihtaja Laura Saarikosken mukaan askel kohti parempaa Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteessa. Tämä jäi kuitenkin sivuseikaksi, koska iso osa tiedotustilaisuuden kysymyksistä keskittyi pitkän ajan esillä olleeseen aiheeseen: Venäjän sekaantumiseen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

Yhdysvaltain tiedusteluelimet ovat vahvistaneet Venäjän tiedusteluelinten syyllistyneen laajamittaisiin tietovarkauksiin ja informaatiokampanjaan Trumpia tukeakseen. Viime viikolla oikeusministeriön erityistutkija Robert Mueller julisti syytteet 12 venäläistä vastaan.

Trump on sanonut pitävänsä tutkintaa naurettavana. Trumpin näkökulmasta vaikuttaa siltä, että tutkinnassa olisi kyse hänen vaalivoittonsa mitätöimisestä.

Nyt Trumpilla oli kuitenkin mahdollisuus osoittaa tukensa kotimaansa tiedusteluelimille ja julistaa epäilynsä Venäjää kohtaan.

Sitä hän ei tehnyt.

Sen sijaan hän ilmoitti luottavansa Putiniin, koska tämä on voimakkaasti kiistänyt minkäänlaisen sekaantumisen.

”Presidentti Putin sanoi juuri, ettei Venäjä ole sekaantunut. En näe mitään syytä, miksi se olisi”, Trump sanoi.

Samassa lehdistötilaisuudessa Putinilta kysyttiin, halusiko hän Trumpin voittavan vaalit. Putin myönsi tämän.

Trumpin kommentit olivat järkytys amerikkalaisille.

Kommenteissa Trumpin nähtiin ”antautuneen” Venäjän presidentille ja asettuneensa oman maansa tiedustelutiimiään vastaan.

Trumpiin kriittisesti suhtautuvan CNN:n tähtitoimittaja Anderson Cooper kutsui Trumpin esiintymistä tuoreeltaan “yhdeksi Yhdysvaltain presidentin kaikkein häpeällisimmistä esiintymisistä”.

Jopa Trumpia perinteisesti tukeva Fox News asettui tällä kertaa arvostelemaan Trumpia.

“On sokeeraavaa ja tyrmistyttävää, että virassa oleva Yhdysvaltain presidentti sanoo uskovansa vieraan valtion johtajaa enemmän kuin omaa tiedustelutiimiään. Kun demokratialla on edessään vakavia uhkia, on syvästi huolestuttavaa, että presidentti asettuu tukemaan meitä vastaan hyökännyttä maata”, Doug Schoen kirjoitti Foxin verkkosivuilla.

Kaikkein kovimmin Trumpia löivät kuitenkin eilen illalla lähetettyjen talk show -ohjelmien juontajat.

Trumpin arvostelusta ja presidentille naureskelusta on tullut jo melkein vakituinen osa amerikkalaisia talk show -ohjelmia, joten Helsingin huippukokous oli tietenkin ohjelmien juontajille loistava tilaisuus.

Kaiken ilon tilaisuudesta ottivat irti The Late Show -ohjelman juontaja Stephen Colbert, The Daily Show -ohjelman juontaja Trevor Noah ja Jimmy Kimmel Live -ohjelman juontaja Jimmy Kimmel.

Trumpin vakiokriitikon maineen saavuttanut Colbert aloitti ohjelmansa lähes kymmenen minuutin monologilla Helsingin huippukokouksesta.Colbert piti poikkeuksellisen pitkän hiljaisuuden sen jälkeen, kun ohjelmassa näytettiin Trumpin kommentti siitä, ettei hän näe mitään syytä epäillä Venäjä sekaantuneen presidentinvaaleihin.

”Et näe mitään syytä? Onko sinulla peiliä?”

Trumpin näkemys Putinin ”voimallisesta kiistämisestä” sai myös Colbertin epäuskoiseksi.

”Hän on erittäin voimakas. Hän ei jätä jalkapäivää väliin. Ja minä tiedän sen, koska juuri nyt suutelen hänen pakaroitaan”, Colbert ivaili imitoimalla Trumpia.

Colbert nosti myös esille lehdistötilaisuudessa Putinille esitetyn kysymyksen siitä, onko Putinilla hallussaan jotain sellaista Trumpista tai hänen perheestään, joka asettaisi tämän negatiiviseen valoon. Putin kiisti asian lehdistötilaisuudessa nauraen.

”Mutta Putin näyttää tietävän tasan tarkkaan, milloin ja miten hän EI saanut Trumpista materiaalia, jota hänellä varmasti EI ole”, Colbert kommentoi.

Kaikkein erikoisimpana hetkenä Colbert piti kuitenkin hetkeä, jossa Putin lahjoitti Trumpille jalkapallon [ball].

Colbert päätti monologinsa kuittaamalla, että Putinilla näyttää olevan lahjasta huolimatta hallussaan yhä Trumpin ”pallit” [a set of Trump’s balls].

Jimmy Kimmel kutsui Trumpin ja Putinin tapaamisesta ”ehkä kaikkein oudoimmaksi päiväksi” Trumpin hallinnon aikana.”Helsinki has frozen”, Kimmel jatkoi viittaamalla sanontaan helvetin jäätymisestä.

Kimmel keskittyi vitsailussaan Trumpia koskevaan arkaluontoiseen materiaaliin, jonka olemassaolon Putin kiisti. Kimmel kiinnitti huomiota heti alussa nähtyyn Trumpin silmäniskuun Putinille.

”Tämä on ’Kiitos että pidit videon meidän välisenä’ -tyylinen silmänisku”, Kimmel sanoi.

Trumpin vakuuttelu Putinin uskomisesta oli Kimmelin mukaan viimeinen niitti presidentin uskottavuudelle.

”Se siitä. Jos olette miettineet, onko Vladimir Putinilla arkaluontoista videomateriaalia Donald Trumpista, tiedämme nyt täysin varmasti, että hänellä on.”

Kimmel nosti myös esille näyttelijän ja Kalifornian entisen kuvernöörin Arnold Schwarzeneggerin kommentit Trumpin esiintymisestä.

”Seisoit siellä kuin pieni märkä nuudeli”, Schwarzenegger tylytti Trumpia.

Kovin paljon kauniimmin ei Trumpin vierailusta puhunut myöskään Trevor Noah.”Jos nimesi on Vladimir Putin, tänään oli erittäin hyvä päivä. Koska tänään Yhdysvaltojen presidentti asettui puolellesi taistelussa sinun ja Yhdysvaltojen välillä”, Noah aloitti puheensa.

Noah nosti esille Yhdysvaltain entisen Moskovan-suurlähettilään William Burnsin kommentit Trumpin esiintymisestä. Burnsin mukaan kyseessä oli kaikkien aikojen noloin yksittäinen suoritus Yhdysvaltojen presidentiltä maailmalla, minkä hän oli nähnyt.

”Kaikkien aikojen noloin suoritus Yhdysvaltojen presidentiltä. Tiedättekö, kuinka vaikea sitä on saavuttaa? George H. W. Bush oksensi kerran Japanin pääministerin päälle, ja nyt Trump on ylittänyt sen”, Noah sanoi.

Lopulta hän päätti puheensa viittaamalla Putinin menneisyyteen ja Trumpin ruokailutottumuksiin.

”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan.”
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Helsingistä saa satojen eurojen kuukausihinnalla työpisteen, laatukahvia ja lainattavan rullalaudan – testasimme kolme keskustan coworking-tilaa

 2. 2

  Valkosipulilla on hoidettu vaivoja tuberkuloosista ilmavaivoihin – Keravalla järjestetään taas valkosipulifestivaali

 3. 3

  Tänne Tukholmassa oikeasti kannattaa mennä – 44 vinkkiä kaupunkilomaan

  Tilaajille
 4. 4

  Vegaanin Helsinki – tässä yli 25 tsekkaamisen arvoista paikkaa, joista saa vegaanituotteita

 5. 5

  ”Eivät tyättömät olleet syyllisiä maailman tilaan – vaan maailma tyättömien”

 6. 6

  Suomalaismiehet esiintyvät valokuvissa itsetehdyissä peniskoteloissa

  Tilaajille
 7. 7

  Miksi rasistit kiistävät olevansa rasisteja? Tutkija selittää

 8. 8

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 9. 9

  Tiistaiaamuna ovikello soi ja Belgiassa sai kuolla kauniisti – toisin kuin sukulaiseni Suomessa

  Tilaajille
 10. 10

  High School Musical 10 vuotta! Näistä syistä rakastamme Disney-kanavan hittileffoja

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsingistä saa satojen eurojen kuukausihinnalla työpisteen, laatukahvia ja lainattavan rullalaudan – testasimme kolme keskustan coworking-tilaa

 2. 2

  Weekend-festivaalin artistiesittelyt aiheuttavat hilpeyttä – Testaa, tunnistatko esiintyjät sekavista kuvauksista

 3. 3

  Facebookin isoin suomenkielinen feminismiryhmä kumosi mielipiteitä herättäneen islam- ja muslimiaiheisten keskusteluiden kiellon

 4. 4

  Millenniaalit villiintyivät Kiinan Twitterissä ”henkisestä suomalaisuudesta” – eli mistä? Soitimme ilmiön tietämättään aloittaneelle sarjakuvapiirtäjälle

 5. 5

  Homomiesten tuoreesta ja pahimmillaan vaarallisesta seksitrendistä on kohistu maailmalla jo vuosia, mutta Suomessa se on noussut esille vasta nyt – tästä on kyse chemsexissä

 6. 6

  Hirtto- tai mestaustuomion saattoi 1600-luvun Ruotsi-Suomessa saada ihmisen tappamisesta tai vaikka avioliiton ulkopuolisesta suhteesta

 7. 7

  Antti Rinne on poliitikko, joka näyttää tunteensa – ”Hän on jonkinlainen representaatio jokamiehestä, sellainen suomalainen perusmies”, arvioi tutkija

 8. 8

  Tällaista oli entisajan Lapinlahden mielisairaalassa, jossa potilaiden kasvoille levitettiin paiseita nostattavaa elohopeaa – Tutustuimme Helsingin kävelykierroksiin

 9. 9

  Valkosipulilla on hoidettu vaivoja tuberkuloosista ilmavaivoihin – Keravalla järjestetään taas valkosipulifestivaali

 10. 10

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 2. 2

  Unkarin hallitus aikoo lopettaa sukupuolentutkimuksen yliopistoista, koska se ”muistuttaa ideologiaa eikä tiedettä” – maalla ei ole varaa ”samanlaiseen ylellisyyteen” kuin muutamassa pohjoisessa Euroopan maassa

 3. 3

  Weekend-festivaalin artistiesittelyt aiheuttavat hilpeyttä – Testaa, tunnistatko esiintyjät sekavista kuvauksista

 4. 4

  Hirtto- tai mestaustuomion saattoi 1600-luvun Ruotsi-Suomessa saada ihmisen tappamisesta tai vaikka avioliiton ulkopuolisesta suhteesta

 5. 5

  Festareiden silmiinpistävät: Ruisrockiin vauvoiksi pukeutuneet Pekat, jotka häpeävät, mutta kertovat herättävänsä naisten äidilliset vaistot

 6. 6

  Helsingistä saa satojen eurojen kuukausihinnalla työpisteen, laatukahvia ja lainattavan rullalaudan – testasimme kolme keskustan coworking-tilaa

 7. 7

  Festareiden silmiinpistävät: Provinssin Iiro, joka rokkaa mekko päällä sukuelimet piiloon teipattuna

 8. 8

  CMX-fani piirsi kuvan veljelleen, se annettiin bändille, ja kuva ilmestyi seuraavan CMX:n levyn kansivihkoon – nyt sitä myydään postikortteina

 9. 9

  Odotimme Suomeen tietoyhteiskuntaa, saimme tunneövereitä ihannoivan röökiringin

  Tilaajille
 10. 10

  Suomi-kuvaa riivaa nyt katteeton kivapuhe

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Trump ihastui tosi-tv-tähden häikäilemättö­myyteen mutta ei arvannut, mihin se johtaisi – Näin Omarosa Manigault-Newmanista tuli Valkoisen talon uusi vihollinen

 2. 2

  Pastan ja riisin välttelyllä voi olla vakavia seurauksia, kertoo tuore tutkimus – asiantuntijat neuvovat, miten vähentää hiilihydraatteja turvallisesti

 3. 3

  Sikiön sydän löi, vaikka Susannan munanjohtimet oli poistettu – Lääkärit eivät ymmärrä, miten hän voi olla raskaana

  Tilaajille
 4. 4

  Kuvakooste: Weekend Festival päättyi ilta-aurinkoon

 5. 5

  Tuhannet opiskelijat saavat jälleen pian kirjeen, jossa pyydetään selitystä hitaasti edenneille opinnoille – ”Jos asiaa ei selvitä, tuki lakkautetaan armottomasti”

 6. 6

  Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri kuvailee Weekend Festivalin aiheuttamia ongelmia pitkän uransa pahimmiksi – festivaalin edustaja ja poliisi eivät jaa näkemystä tuhoista

 7. 7

  Helsingin keskustaan ilmestyneistä kumpareista tuli somehitti ja lasten suosikki – ”Jännä kalteva pinta houkuttelee pyllähtämään”

 8. 8

  Kuvia Suomesta, osa 34: Akseli Valmunen palasi kesällä Lappiin kuvaamaan autioita turistikohteita

 9. 9

  Kaljaa, sikareita ja miesten välttelyä – satavuotiaiden selitykset ontuvat, mutta tiede on viimein löytämässä pitkän iän salaisuuden

  Tilaajille
 10. 10

  Venezuelan talous­kaaos sukeltaa uusiin syvyyksiin maanantaina: Presidentti lupaa kansalle 36-kertaisen palkan­korotuksen ja leikkaa viisi nollaa rahan perästä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sikiön sydän löi, vaikka Susannan munanjohtimet oli poistettu – Lääkärit eivät ymmärrä, miten hän voi olla raskaana

  Tilaajille
 2. 2

  Kuvia Suomesta, osa 34: Akseli Valmunen palasi kesällä Lappiin kuvaamaan autioita turistikohteita

 3. 3

  Kaljaa, sikareita ja miesten välttelyä – satavuotiaiden selitykset ontuvat, mutta tiede on viimein löytämässä pitkän iän salaisuuden

  Tilaajille
 4. 4

  Pastan ja riisin välttelyllä voi olla vakavia seurauksia, kertoo tuore tutkimus – asiantuntijat neuvovat, miten vähentää hiilihydraatteja turvallisesti

 5. 5

  Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri kuvailee Weekend Festivalin aiheuttamia ongelmia pitkän uransa pahimmiksi – festivaalin edustaja ja poliisi eivät jaa näkemystä tuhoista

 6. 6

  Tove Jansson kirjoitti vuonna 1979 onnettomaksi tekevästä arkkitehtuurista – se tulee mieleen, kun katsoo Jätkäsaarta ja Kalasatamaa

 7. 7

  Mitä useamman auton jengiläiset polttavat Ruotsin lähiöissä, sitä paremman vaaliaseen saa Jussi Halla-aho

 8. 8

  Venezuelan talous­kaaos sukeltaa uusiin syvyyksiin maanantaina: Presidentti lupaa kansalle 36-kertaisen palkan­korotuksen ja leikkaa viisi nollaa rahan perästä

 9. 9

  Camden Elliott on Trumpia palvovan Amerikan kasvatti, joka vaihtoi kotiseudun huippuyliopistoon – Paluu Etelä-Virginiaan on kuin matka vieraaseen maahan

  Tilaajille
 10. 10

  Kuplavolkkarin nimi oli Jenny, ja sen lokasuojassa kulki maailmalle jotain poikkeuksellista – Kolme suomalaista taltioi Tšekkoslovakian miehitystä 1968, ja nyt HS näyttää ainutlaatuisen materiaalin

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Toimittaja ja kirjailija Perttu Häkkinen on kuollut – Flow-festivaalilla pidettiin hiljainen hetki

 2. 2

  Yali Liu hämmästyi, kun suomalaiskollegat ottivat lounaspuheet tosissaan – Kolme Suomessa työskentelevää ulkomaalaista kertoo, miten me teemme töitä

  Tilaajille
 3. 3

  Solakka mies, joka myi huumeita, lakanoita ja seuraansa – Jari Sillanpään hovihankkija rakasti huippuhotelleja ja kärähti lapsipornosta

  Tilaajille
 4. 4

  Kuplavolkkarin nimi oli Jenny, ja sen lokasuojassa kulki maailmalle jotain poikkeuksellista – Kolme suomalaista taltioi Tšekkoslovakian miehitystä 1968, ja nyt HS näyttää ainutlaatuisen materiaalin

  Tilaajille
 5. 5

  ”Tule kotiin <3”, kirjoitti Eveliina Rimpeläinen – Sitä ennen hänen miehensä humalainen kaahailu oli katkennut piikkimattoon ja epäilyyn poliisin murhan yrityksestä

  Tilaajille
 6. 6

  Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ”Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle”

 7. 7

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 8. 8

  Genovan alueelle julistettiin vuoden hätätila tiistain siltaromahduksen vuoksi – Video näyttää täpärän pelastumisen

 9. 9

  Helsinkiläiskoulu jakoi oppilaat eri ryhmiin sukupuolen mukaan – Jenni Korkeaojan lapsi lähti tunnille, jonka nimi on lukujärjestyksessä ”Pojat”

 10. 10

  Niklas nosti 2 000 euron pikavipin, hyppäsi bussiin ja pelasi rahat loppuun työmatkalla – ”Unelmien toimiala” takoo satumaisia tuottoja mutta jättää jälkeensä rumia tarinoita

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Klubi hakkasi päätä seinään 90 minuuttia, Kemi taisteli pisteen Helsingistä – ”Emme saaneet horjuvaa vastustajaa kaadettua nurin”
 3. Genovan silta­turman etsinnät on päätetty, kuolleita 43
 4. Kuvakooste: Weekend Festival päättyi ilta-aurinkoon
 5. Sara Kuivisto päihitti 1000 metrin juoksun 30 vuotta vanhan Suomen ennätyksen – ”Olisin voinut juosta kovempaakin”
 6. Varamiehinen IFK taisteli Veikkausliigassa pisteen Honkaa vastaan – espoolaissydämet pomppasivat ottelun lopussa toden teolla
 7. Tunti sitten
 8. Tuhannet opiskelijat saavat jälleen pian kirjeen, jossa pyydetään selitystä hitaasti edenneille opinnoille – ”Jos asiaa ei selvitä, tuki lakkautetaan armottomasti”
 9. Manchester United kompuroi Valioliigassa Brightonin vieraana – Laukoi vain kaksi kertaa maalia kohti
 10. 2 tuntia sitten
 11. Pystyykö kunto­pyörää polkemalla tuottamaan sähköä kotiin? Entä riittävätkö kodin aurinko­paneelit sähköauton lataamiseen? Asian­tuntija vastaa
 12. Trump ihastui tosi-tv-tähden häikäilemättö­myyteen mutta ei arvannut, mihin se johtaisi – Näin Omarosa Manigault-Newmanista tuli Valkoisen talon uusi vihollinen
 13. Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja ottaa kantaa Mesut Özil -kohuun: ”Minun olisi pitänyt ottaa selkeämpi rooli, kun joistakin suunnista tuli rasistisia hyökkäyksiä”
 14. Näytä lisää