”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

Amerikkalaisissa talk show -ohjelmissa ei arvostettu Donald Trumpin kommentteja Helsingin huippukokouksen päätteeksi.

Eilinen oli suuri päivä.

Syytä tuskin tarvitsee erikseen alleviivata (koska sen olemme Helsingin Sanomissa jo tehneet seuraamalla tapahtumia parin viime päivän ajan taukoamatta).

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat toisensa historiallisessa huippukokouksessa.

Huippukokous järjestettiin Helsingissä.

Siksi Helsinki oli eilen koko päivän sekaisin. Ihmiset seurasivat kaduilla, kuinka Trump ja Putin lipuivat autosaattueissaan ohitse, ja vilkuttivat heille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Varsinainen päätapahtuma nähtiin Presidentinlinnassa, jossa Trump ja Putin tapasivat toisensa. Neuvottelut käytiin kahden kesken: Trumpin ja Putinin lisäksi neuvotteluissa ei ollut mukana kuin heidän kääntäjänsä.

Sen jälkeen presidentit pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden.

Juuri tuo tiedotustilaisuus osoittautui – odotetusti – koko huipputapaamisen merkittävimmäksi osuudeksi.

Kerrataan siis ensin sen pääkohdat:

Etukäteen ei oikeastaan tiedetty, mitä Trumpin ja Putinin tapaamisen asialistalla oli.

Trump itse sanoi ennen tapaamista yhdysvaltalaisen CBS-kanavan haastattelussa, että hänen odotuksensa ovat vähäiset.

Tapaamisessa otettiin HS:n kirjeenvaihtaja Laura Saarikosken mukaan askel kohti parempaa Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteessa. Tämä jäi kuitenkin sivuseikaksi, koska iso osa tiedotustilaisuuden kysymyksistä keskittyi pitkän ajan esillä olleeseen aiheeseen: Venäjän sekaantumiseen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

Yhdysvaltain tiedusteluelimet ovat vahvistaneet Venäjän tiedusteluelinten syyllistyneen laajamittaisiin tietovarkauksiin ja informaatiokampanjaan Trumpia tukeakseen. Viime viikolla oikeusministeriön erityistutkija Robert Mueller julisti syytteet 12 venäläistä vastaan.

Trump on sanonut pitävänsä tutkintaa naurettavana. Trumpin näkökulmasta vaikuttaa siltä, että tutkinnassa olisi kyse hänen vaalivoittonsa mitätöimisestä.

Nyt Trumpilla oli kuitenkin mahdollisuus osoittaa tukensa kotimaansa tiedusteluelimille ja julistaa epäilynsä Venäjää kohtaan.

Sitä hän ei tehnyt.

Sen sijaan hän ilmoitti luottavansa Putiniin, koska tämä on voimakkaasti kiistänyt minkäänlaisen sekaantumisen.

”Presidentti Putin sanoi juuri, ettei Venäjä ole sekaantunut. En näe mitään syytä, miksi se olisi”, Trump sanoi.

Samassa lehdistötilaisuudessa Putinilta kysyttiin, halusiko hän Trumpin voittavan vaalit. Putin myönsi tämän.

Trumpin kommentit olivat järkytys amerikkalaisille.

Kommenteissa Trumpin nähtiin ”antautuneen” Venäjän presidentille ja asettuneensa oman maansa tiedustelutiimiään vastaan.

Trumpiin kriittisesti suhtautuvan CNN:n tähtitoimittaja Anderson Cooper kutsui Trumpin esiintymistä tuoreeltaan “yhdeksi Yhdysvaltain presidentin kaikkein häpeällisimmistä esiintymisistä”.

Jopa Trumpia perinteisesti tukeva Fox News asettui tällä kertaa arvostelemaan Trumpia.

“On sokeeraavaa ja tyrmistyttävää, että virassa oleva Yhdysvaltain presidentti sanoo uskovansa vieraan valtion johtajaa enemmän kuin omaa tiedustelutiimiään. Kun demokratialla on edessään vakavia uhkia, on syvästi huolestuttavaa, että presidentti asettuu tukemaan meitä vastaan hyökännyttä maata”, Doug Schoen kirjoitti Foxin verkkosivuilla.

Kaikkein kovimmin Trumpia löivät kuitenkin eilen illalla lähetettyjen talk show -ohjelmien juontajat.

Trumpin arvostelusta ja presidentille naureskelusta on tullut jo melkein vakituinen osa amerikkalaisia talk show -ohjelmia, joten Helsingin huippukokous oli tietenkin ohjelmien juontajille loistava tilaisuus.

Kaiken ilon tilaisuudesta ottivat irti The Late Show -ohjelman juontaja Stephen Colbert, The Daily Show -ohjelman juontaja Trevor Noah ja Jimmy Kimmel Live -ohjelman juontaja Jimmy Kimmel.

Trumpin vakiokriitikon maineen saavuttanut Colbert aloitti ohjelmansa lähes kymmenen minuutin monologilla Helsingin huippukokouksesta.Colbert piti poikkeuksellisen pitkän hiljaisuuden sen jälkeen, kun ohjelmassa näytettiin Trumpin kommentti siitä, ettei hän näe mitään syytä epäillä Venäjä sekaantuneen presidentinvaaleihin.

”Et näe mitään syytä? Onko sinulla peiliä?”

Trumpin näkemys Putinin ”voimallisesta kiistämisestä” sai myös Colbertin epäuskoiseksi.

”Hän on erittäin voimakas. Hän ei jätä jalkapäivää väliin. Ja minä tiedän sen, koska juuri nyt suutelen hänen pakaroitaan”, Colbert ivaili imitoimalla Trumpia.

Colbert nosti myös esille lehdistötilaisuudessa Putinille esitetyn kysymyksen siitä, onko Putinilla hallussaan jotain sellaista Trumpista tai hänen perheestään, joka asettaisi tämän negatiiviseen valoon. Putin kiisti asian lehdistötilaisuudessa nauraen.

”Mutta Putin näyttää tietävän tasan tarkkaan, milloin ja miten hän EI saanut Trumpista materiaalia, jota hänellä varmasti EI ole”, Colbert kommentoi.

Kaikkein erikoisimpana hetkenä Colbert piti kuitenkin hetkeä, jossa Putin lahjoitti Trumpille jalkapallon [ball].

Colbert päätti monologinsa kuittaamalla, että Putinilla näyttää olevan lahjasta huolimatta hallussaan yhä Trumpin ”pallit” [a set of Trump’s balls].

Jimmy Kimmel kutsui Trumpin ja Putinin tapaamisesta ”ehkä kaikkein oudoimmaksi päiväksi” Trumpin hallinnon aikana.”Helsinki has frozen”, Kimmel jatkoi viittaamalla sanontaan helvetin jäätymisestä.

Kimmel keskittyi vitsailussaan Trumpia koskevaan arkaluontoiseen materiaaliin, jonka olemassaolon Putin kiisti. Kimmel kiinnitti huomiota heti alussa nähtyyn Trumpin silmäniskuun Putinille.

”Tämä on ’Kiitos että pidit videon meidän välisenä’ -tyylinen silmänisku”, Kimmel sanoi.

Trumpin vakuuttelu Putinin uskomisesta oli Kimmelin mukaan viimeinen niitti presidentin uskottavuudelle.

”Se siitä. Jos olette miettineet, onko Vladimir Putinilla arkaluontoista videomateriaalia Donald Trumpista, tiedämme nyt täysin varmasti, että hänellä on.”

Kimmel nosti myös esille näyttelijän ja Kalifornian entisen kuvernöörin Arnold Schwarzeneggerin kommentit Trumpin esiintymisestä.

”Seisoit siellä kuin pieni märkä nuudeli”, Schwarzenegger tylytti Trumpia.

Kovin paljon kauniimmin ei Trumpin vierailusta puhunut myöskään Trevor Noah.”Jos nimesi on Vladimir Putin, tänään oli erittäin hyvä päivä. Koska tänään Yhdysvaltojen presidentti asettui puolellesi taistelussa sinun ja Yhdysvaltojen välillä”, Noah aloitti puheensa.

Noah nosti esille Yhdysvaltain entisen Moskovan-suurlähettilään William Burnsin kommentit Trumpin esiintymisestä. Burnsin mukaan kyseessä oli kaikkien aikojen noloin yksittäinen suoritus Yhdysvaltojen presidentiltä maailmalla, minkä hän oli nähnyt.

”Kaikkien aikojen noloin suoritus Yhdysvaltojen presidentiltä. Tiedättekö, kuinka vaikea sitä on saavuttaa? George H. W. Bush oksensi kerran Japanin pääministerin päälle, ja nyt Trump on ylittänyt sen”, Noah sanoi.

Lopulta hän päätti puheensa viittaamalla Putinin menneisyyteen ja Trumpin ruokailutottumuksiin.

”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan.”
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Harry Potter -fanit vihastuivat Johnny Deppin roolista uudessa elokuvassa – Depp pysyi pitkään hiljaa mutta kommentoi viimein kohua amerikkalaislehdelle

 2. 2

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 3. 3

  Viraalisivustoilla on vuosia kerrottu ”suomalaisesta kouluruuasta”, jossa on kuvituksena tuoreilla marjoilla koristeltu ”pannakkau” – selvitimme, mistä kuva oikeasti on

 4. 4

  Brittimies piirsi upeita henkilökuvia Instagramissa, joten ihmiset tietenkin olettivat hänen piirtävän heidät ilmaiseksi – Mies vastasi riemastuttavilla pilapiirroksilla

 5. 5

  Verottajan some oli jo keskiviikkona parasta ikinä, mutta nyt menee vielä paremmaksi: Verosihteeri kuiskuttelee verotuspäätöksistä ”aivo-orgasmivideoita” jäljitellen

 6. 6

  Kanye West tapasi Donald Trumpin Valkoisessa talossa ja paljasti puhelimensa salasanan koko maailmalle – tässä historian oudoimman tapaamisen kaikki upeat hetket

 7. 7

  Tästä on kyse Harry Potter -kohussa, jossa J.K. Rowling on puolustanut Johnny Deppiä ja saanut Deppin ex-puolison Amber Heardin sekä satojen fanien vihat niskaansa

 1. 1

  Harry Potter -fanit vihastuivat Johnny Deppin roolista uudessa elokuvassa – Depp pysyi pitkään hiljaa mutta kommentoi viimein kohua amerikkalaislehdelle

 2. 2

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 3. 3

  Nämä naisräppärit ovat kyllästyneet siihen että naisten seksuaalisuus on joko "miesten kiihottumista tai lastentekoa varten" – ja lupaavat syödä vihakommentit aamupalaksi

 4. 4

  Verottajan some oli jo keskiviikkona parasta ikinä, mutta nyt menee vielä paremmaksi: Verosihteeri kuiskuttelee verotuspäätöksistä ”aivo-orgasmivideoita” jäljitellen

 5. 5

  Verohallinto julkaisi Instagramissa kenties kaikkien aikojen kuivimman vitsin, eikä kukaan oikein tiedä, mitä siitä pitäisi ajatella

 6. 6

  Kiitos, Renée Zellweger, kun kävit kauneus­leikkauksessa ja näytit sen kaikille

  Tilaajille
 7. 7

  Tästä on kyse Harry Potter -kohussa, jossa J.K. Rowling on puolustanut Johnny Deppiä ja saanut Deppin ex-puolison Amber Heardin sekä satojen fanien vihat niskaansa

 8. 8

  Pikatestissä kauppakeskus Redin ravintolatarjonta – buffetit jyräävät, ja ruoka muistuttaa huoltoasemien salaattipöytää

 9. 9

  Mistä rasistiset ja poliittiset meemit saavat alkunsa ja miksi niitä tehtaillaan? Poikkeuksellinen tutkimus kertoo, miten ääriyhteisöjen vitseistä tulee valtavirtaa

 10. 10

  Kolme tutkijaa kirjoitti uskomattomia hölynpöly­artikkeleita feministisiin julkaisuihin ja sai osan niistä läpi – kysyimme suomalaistutkijoilta, mitä se kertoo feministisen tutkimuksen tasosta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Verohallinto julkaisi Instagramissa kenties kaikkien aikojen kuivimman vitsin, eikä kukaan oikein tiedä, mitä siitä pitäisi ajatella

 2. 2

  Brittimies piirsi upeita henkilökuvia Instagramissa, joten ihmiset tietenkin olettivat hänen piirtävän heidät ilmaiseksi – Mies vastasi riemastuttavilla pilapiirroksilla

 3. 3

  Jussi Halla-Aho tviittasi ”kuntopyörällä sähköä polkevista mamuista” – Miten poliittinen retoriikka muuttui sellaiseksi, että tällaiset heitot ovat mahdollisia? Kysyimme professorilta

 4. 4

  Äidin twiitti lähti viraaliksi, kun hän kertoi poikansa pelkäävän treffejä, koska miehiä syytetään nyt niin herkästi – järisyttävän nolo tarina johti hienoihin meemeihin ja hyvän mielen lopetukseen

 5. 5

  Harry Potter -fanit vihastuivat Johnny Deppin roolista uudessa elokuvassa – Depp pysyi pitkään hiljaa mutta kommentoi viimein kohua amerikkalaislehdelle

 6. 6

  Internetin äärioikeisto meni sekaisin, koska Trumpin ”salaiseksi tukijaksi” väitetty Taylor Swift julisti tukensa demokraateille – ja tätä kaikkea muuta yhdestä Instagram-kuvasta seurasi

 7. 7

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 8. 8

  Nämä naisräppärit ovat kyllästyneet siihen että naisten seksuaalisuus on joko "miesten kiihottumista tai lastentekoa varten" – ja lupaavat syödä vihakommentit aamupalaksi

 9. 9

  Viraalisivustoilla on vuosia kerrottu ”suomalaisesta kouluruuasta”, jossa on kuvituksena tuoreilla marjoilla koristeltu ”pannakkau” – selvitimme, mistä kuva oikeasti on

 10. 10

  Pikatestissä kauppakeskus Redin ravintolatarjonta – buffetit jyräävät, ja ruoka muistuttaa huoltoasemien salaattipöytää

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Asiantuntijoiden varoitus poliiseille: Älä katso iPhone-puhelinta

 2. 2

  Vihreiden sukellus jatkuu, ja se sataa vasemmisto­liiton laariin – Li Andersson siivitti puolueensa 2010-luvun ennätys­tulokseen

 3. 3

  Kiista irtisanomissuojasta ylittää kaikki järjellisyyden rajat

 4. 4

  Puolen metrin syvyydestä löytyi tuhat vuotta vanha viikinkilaiva Norjassa – ”Tämä on maailman­sensaatio”

 5. 5

  Stephen Hawkingin viimeinen kirja julkaistiin: varoittaa superihmisistä ja kertoo mielipiteensä Jumalasta

 6. 6

  Yhdysvalloissa kasvaa 400 000 kiloa painava jättiläissieni, joka saattaa olla vanhempi kuin pyramidit

 7. 7

  Kun fiilis menee seksin aikana, syynä on yleensä häpeä – Vastalääke voi palauttaa fiiliksen moninkertaisena takaisin

 8. 8

  Helsinki laski, että 87-vuotias Eeva tulee kuukauden toimeen 101 eurolla – sosiaali­työntekijä neuvoi myymään asunnon tai ottamaan lainaa lääkkeisiin

 9. 9

  Puolalaiset salakalastavat Itämeren lohta väittämällä saalista meritaimeneksi, ja se näkyy Suomenkin lohijoissa – EU teki maanantaina lopun temppuilulle

 10. 10

  Resepti vaihtui seuraavaan, ja lopulta Eliya Zweygberg oli käyttänyt masennuslääkkeitä puolet elämästään – Kun Zweygberg päätti lopettaa, edessä oli raivokohtauksia, jotka saivat hänet pelkäämään itseään

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsinki laski, että 87-vuotias Eeva tulee kuukauden toimeen 101 eurolla – sosiaali­työntekijä neuvoi myymään asunnon tai ottamaan lainaa lääkkeisiin

 2. 2

  Puolen metrin syvyydestä löytyi tuhat vuotta vanha viikinkilaiva Norjassa – ”Tämä on maailman­sensaatio”

 3. 3

  Cristiano Ronaldon raiskausepäilyssä yllättävä käänne – nuoren superhakkerin hankkimat tiedot saattavat kaataa oikeuskanteen heti alkuunsa

 4. 4

  Sörnäisiin ilmestyi jopa kymmenen metriä korkea roskakasa – Kaupunki lätkii yrittäjälle jättisakkoja, mutta jätevuori ei liikahda mihinkään

 5. 5

  Yhdysvalloissa kasvaa 400 000 kiloa painava jättiläissieni, joka saattaa olla vanhempi kuin pyramidit

 6. 6

  Trump muutti mieltään ilmastonmuutoksesta: Se ei olekaan huijaus – ”Jokin muuttuu ja sitten se muuttuu takaisin”

 7. 7

  Venäjän sotilas­tiedustelu näyttää tekevän yhtäkkiä naurettavia virheitä toisensa perään – tutkijan mukaan ”huolimattomuuden” takana voi olla muutos ja länneltä jää jotain huomaamatta

  Tilaajille
 8. 8

  Harry Potter -fanit vihastuivat Johnny Deppin roolista uudessa elokuvassa – Depp pysyi pitkään hiljaa mutta kommentoi viimein kohua amerikkalaislehdelle

 9. 9

  ”Turha niitä on enää töihin koittaa, ne on ryypänneet terveytensä jo” – Turun telakka takoo vaurautta, mutta sen varjossa elää köyhyyteen käpertynyt lähiö

  Tilaajille
 10. 10

  Asiantuntijoiden varoitus poliiseille: Älä katso iPhone-puhelinta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kuvia Suomesta, osa 37: Akseli Valmunen kuvasi lähiötä, jossa latvialaiset telakkatyöläiset ja suomalaiset työttömät elävät rinnakkain

  Tilaajille
 2. 2

  Verohallinto julkaisi Instagramissa kenties kaikkien aikojen kuivimman vitsin, eikä kukaan oikein tiedä, mitä siitä pitäisi ajatella

 3. 3

  Helsinki laski, että 87-vuotias Eeva tulee kuukauden toimeen 101 eurolla – sosiaali­työntekijä neuvoi myymään asunnon tai ottamaan lainaa lääkkeisiin

 4. 4

  Neljän kuukauden korvatulehdus ja kuusi poskiontelotulehdusta päälle – Karoliina Sallinen-Pentikäisen loputtomaan sairasteluun löytyi syy, joka on suomalaisille erityisen tyypillinen

  Tilaajille
 5. 5

  ”Turha niitä on enää töihin koittaa, ne on ryypänneet terveytensä jo” – Turun telakka takoo vaurautta, mutta sen varjossa elää köyhyyteen käpertynyt lähiö

  Tilaajille
 6. 6

  Sosiaalinen media kannustaa flirttailuun, ja se voi kasvaa uskottomuudeksi – Tätä on ”mikropettäminen”, joka pahimmillaan tuhoaa luottamuksen parisuhteesta

  Tilaajille
 7. 7

  Brittimies piirsi upeita henkilökuvia Instagramissa, joten ihmiset tietenkin olettivat hänen piirtävän heidät ilmaiseksi – Mies vastasi riemastuttavilla pilapiirroksilla

 8. 8

  Suomessakin suositun antibiootin käyttöä rajoitetaan vakavien haittojen takia – Lääke aiheuttanut revenneitä jänteitä, lihas­kipuja ja uni­häiriöitä

 9. 9

  ”Tasa-arvoinen peruskoulu on vitsi” – Elina Tuomesta tuli uupuvien opettajien ääni­torvi ja nyt hän sanoo, että Suomessa tehdään ihmis­oikeus­loukkauksia

  Tilaajille
 10. 10

  Maailmanloppu on tulossa, ja se on kaikin tavoin erilainen kuin aiemmat maailmanloput

 11. Näytä lisää