Kylie Jenneristä on tulossa "nuorin itse rahansa ansainnut miljardööri" – Kuka hän siis on?

Kuka on Kylie Jenner? Se on kysymys, jota kenenkään ei pitäisi enää kysyä.

”Kaikki 15-vuotiaat tietävät, että Facebook ei ole enää in. Profiilia ehkä vielä pidetään, mutta sinne ei enää päivitetä kuin kuvia. Sitä paitsi siellä ovat nykyään kaikki – aina vanhempia ja mummua myöten.”

”Alla muutamia hyviä blogeja, joita kannattaa vilkaista nyt, kun Facebook on siis virallisesti out.”

Näin alkaa juttu, jossa Kylie Jenner on mainittu ensimmäisen kerran Helsingin Sanomissa.

Juttu on syksyltä 2012. Silloin 15-vuotiaan Kylie Jennerin Kalifornia Klasss -kuvablogi oli juuri nousemassa suursuosioon samanikäisten seurassa.

Mitään muuta ei Jenneristä tuolloin jutussa sanottu. Jenner olisi saattanut olla kuka tahansa 15-vuotias bloggaaja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Olisi, mutta ei ollut.

Jennerin vanhemmat ovat Caitlyn Jenner ja Kris Jenner. Transsukupuolinen Caitlyn Jenner voitti kymmenottelussa olympiakultaa vuonna 1976, tuolloin nimellä Bruce Jenner. Kris Jenner puolestaan on yrittäjä, joka nousi ison yleisön tietoisuuteen vuonna 2007 alkaneen Kardashianit-ohjelman ja aikuisten tyttäriensä ansiosta.

Samassa tosi-tv-ohjelmassa myös Kylie Jenner esiintyi ensimmäisen kerran televisiossa vain 10 vuoden ikäisenä. Alkuvuosina Kylie ja hänen kaksi vuotta vanhempi isosiskonsa Kendall olivat kuitenkin hyvin pienessä roolissa.

Sen sijaan Jennereiden sisaruspuolista Kourtney, Khloé ja Rob Kardashianista – sekä ennen kaikkea ohjelman päätähdestä Kim Kardashianista – tuli hyvin nopeasti erittäin seurattuja julkkiksia. Kardashianien elämä alkoi olla vakituinen osa seurapiiripalstojen sisältöä.

Julkisuudesta heillä oli toki jo aikaisemmin kokemusta. Kardashian-sisarusten isä oli Robert Kardashian, kuuluisa asianajaja, joka nousi kansainväliseen julkisuuteen puolustettuaan O. J. Simpsonia tämän murhaoikeudenkäynnissä vuonna 1995.

Kylie ja Kendall Jennerin rooli Kardashianit-ohjelmassa alkoi kasvaa samalla, kun sisaruksista tuli vanhempia. Samoihin aikoihin Kylie aloitti kuvabloginsa. Vuonna 2011 hän liittyi silloin aluillaan olevan Instagramiin. Jenner oli vasta 15-vuotias, kun hänen bikinikuvistaan uutisoitiin viihdemedioissa.

Teini-ikäisestä lähtien Kylie Jenner tottui siihen, että hänen elämänsä on julkista. Vähitellen Jenner oppi ottamaan siitä myös hyödyn irti.

Vielä silloin silti kukaan tuskin olisi osannut aavistaa, että vuoden 2018 kesällä Jenner olisi arvostetun talouslehden Forbesin kannessa.
Vaikka Jenner on ollut seurapiirijulkkis käytännössä lapsesta lähtien, on Forbesin jutun jälkeen taas esitetty useaan kertaan yksi ja sama kysymys:

Kuka tämä Kylie Jenner oikein on? Miksi hänestä kirjoitetaan?

Jos tähän mennessä on onnistunut elämään elämänsä tietämättä mitään Jenneristä, nyt viimeistään on aika korjata asia.

Kylie Jenner oli nimittäin Forbesin arvion mukaan viime vuonna maailman kolmanneksi eniten rahaa tienannut julkisuuden henkilö.

Edelle menevät vain nyrkkeilijä Floyd Mayweather ja näyttelijä George Clooney. Taakse jäävät kaikki jalkapalloilija Lionel Messistä ja näyttelijä Dwayne Johnsonista juontaja Ellen DeGeneresiin ja laulaja Jennifer Lopeziin.

Taakse jäävät myös Jennerin äiti Kris Jenner (sijalla 84.) ja siskopuoli Kim Kardashian (sijalla 30.).

Toistetaan vielä: kolmanneksi eniten rahaa tienannut julkisuuden henkilö viime vuonna.

Lisäksi Jenneristä on Forbesin arvion mukaan tulossa maailman nuorin ”itse rahansa ansainnut miljardööri”.

Nykyisin tuota titteliä pitää Facebookin perustaja Mark Zuckerberg, joka nousi miljardööriksi 23-vuotiaana.

Jennerin tapauksessa määritelmä ”itse rahansa ansainneesta” on herättänyt myös paljon arvostelua ja pilkkaa.

Voiko omalla yrityksellään rahansa ansainnutta Jenneriä todella pitää ”itse rahansa ansainneena”?

Hän on kuitenkin syntynyt yhteen maailman kuuluisimmista perheistä. Perheeseen, jolla oli valtaisa omaisuus jo siinä vaiheessa, kun Jenner ymmärsi hädin tuskin Monopoli-setelien arvon.
Ei, Jenner ei varsinaisesti täytä määritelmää perinteisestä ”itse rahansa alusta lähtien ansainneesta” henkilöstä. Tarina ei ole perinteinen ”ryysyistä rikkauksiin”, American dream.

Forbesin jutussa määritelmää ”itse rahansa ansainneesta” ei perustella muuten kuin siten, että Jenner on ansainnut rahansa omalla yrityksellään ja omalla työllään. Rikkaan perheen tuomaa tukea ei oteta huomioon.

Huumorijulkaisuistaan ja The Fat Jew -nimimerkistään tunnettu Instagram-julkkis Josh Ostrovsky aloitti jopa pilailumielessä rahoituskampanjan, jossa Jennerille yritetään hankkia ”puuttuvat 100 miljoona”.
Forbesin juttua lukiessa hetken voisi luulla, että Jenner olisi kuin kuka tahansa muu itse rahansa ansainnut miljardööri. Samoin kuin kuusi vuotta sitten HS:n jutussa kuin kuka tahansa suosittu bloggaaja.

Kuin kuka tahansa muu.

Sitä Jenner ei ole ollut koskaan eikä tule koskaan olemaan.

Se ei poista sitä tosiasiaa, että 2010-luku tiivistyy monella tavalla Kylie Jenneriin.

Jenner on henkilö, jonka noussut ensin esille kuuluisan perheen ja tosi-tv-ohjelman ansiosta mutta joka on lopulta luonut suursuosionsa (ja valtaisan omaisuutensa) sosiaalisessa mediassa omalla nokkeluudellaan ja jollain määrittelemättömällä tekijällä, joka tekee juuri Kylie Jenneristä niin kiinnostavan.

Pelkästään Instagram-seuraajien määrä osoittaa, että kuuluisa suku ei selitä sitä, että juuri Kylie Jenner oli viime vuonna kaikkein eniten rahaa tienannut naisjulkkis.

Kylie Jennerillä on Instagramissa 111 miljoonaa seuraajaa. Sisar Kendall (92 miljoonaa), siskopuolet Kourtney (65 miljoonaa) ja Khloe (77 miljoonaa) ja äiti Kris (21 miljoonaa) jäävät kauas taakse. Vaikka edellytykset heillä olisivat ihan samanlaiset.

Jopa kaikkien seurapiirijulkkisten tämänhetkinen ykkönen Kim Kardashian saattaa jäädä kohta Jennerille kakkoseksi. Kim Kardashianilla on enää kolme miljoonaa Instagram-seuraajaa enemmän kuin Kyliellä.

Mikä Kylie Jennerissä on sitten niin poikkeuksellista?

Sitä tuskin kukaan osaa sanoa täysin tyhjentävästi. Ja jos osaisi, pitäisi tietonsa omanaan, koska tiedolla tienataan miljardeja.

Jenner edustaa nyt jo kliseeksi muuttunutta diginatiivi-sukupolvea, joka on tottunut lapsesta lähtien elämään netissä ja ottanut haltuun heti kaikki uudet sosiaalisen median sovellukset.

Niinpä Jenner on onnistunut luomaan teini-ikäisestä lähtien sinne kiinnostavaa sisältöä lähinnä olemalla itsensä. Yhtäkkiä Jennerillä oli kymmeniä miljoonia faneja.

Toki Jenner on myös seurannut sisarusten jalanjäljissä ja tehnyt samoja asioita kuin he. Isosisko Kendall suuntasi huippumallin uralle, ja myös Kylie – kuten kaikki Kardashian-suvun sisarukset – on tehnyt mallin töitä.

Mallinura ei silti ollut koskaan Kylie Jennerin ykkösjuttu.

Sosiaalinen media oli.

Pelkällä sosiaalisen median päivityksilläkin voi ansaita isoja summia rahaa ja elättää itsensä hyvin. Suomessakin suosituimmat Instagram-julkkikset tienaavat tuhansia euroja yksittäisillä päivityksillä.

Jenner halusi jotain suurempaa. Hyödyntää sosiaalisen median suosionsa isommin.

Paljon Jenneriin liittyvässä julkisuudessa on kyse myös viihdemedian tavasta keskittyä julkkisten ulkonäköön.

Jos pitäisi sanoa asia, joka Jenneristä on mainittu useimmin hänestä kirjoitetuissa jutuissa, hyvä arvaus olisi ”huulet”.

Vuonna 2014 alettiin huhuta, että tuolloin 16-vuotias Jenner olisi ottanut huulitäytteet, koska yhtäkkiä hänen huulensa näyttivät kuvissa täysin erilaisilta kuin aiemmin.

Syntyi kohu: vähän samanlainen kuin minkä osaksi Jennerin siskopuoli Kim Kardashian oli joutunut vuonna 2007, jolloin hänen ja laulaja Ray J:n seksivideo vuoti julkisuuteen.

Jälkikäteen on helppo sanoa, että Kardashianin seksivideokohu oli merkittävä syy Kardashianit-tv-sarjan alulle ja sille, että Kardashian-perheestä ylipäänsä tuli koskaan sellaisia julkkiksia, joita he ovat nykyisin.

Ilman seksivideota ei välttämättä olisi koko nykyistä imperiumia, koska ennen kohua Kardashianin sisarukset eivät olleet samalla tavalla mainittavia julkkiksia.

Kylie Jenner oli julkkis jo ennen huulikohua, mutta se nosti Jennerin saaman huomion aivan toiselle tasolle. Spekulaatioita Jennerin huulitäytteistä jatkui niin kauan, kunnes toukokuussa 2015 hän myönsi asian itse ja kertoi sen johtuvan siitä, että oli tuntenut aina huonoa itsetuntoa kapeista huulistaan.

Samalla Jenner oli päättänyt ottaa huulista kaiken irti.

Jo vuonna 2014 alettiin mainostaa ensimmäisiä ”Kylie Lip Kit” -meikkituotteita. Niistä tuli järisyttävä hittituote, ja vuonna 2016 Lip Kit -tuotteet kasvoivat kokonaiseksi Kylie Cosmetics -yritykseksi.

Sosiaalisen median suosionsa avulla Jenner sai valtaisan huomion Kylie Cosmeticsin valmistamille kauneustuotteille.

Forbesin mukaan Kylie Cosmetics oli jo vuoden 2016 lopussa tuottanut yli 300 miljoonaa dollaria, vaikka yhtiö oli alle vuoden vanha.

Sen jälkeen kasvu on jatkunut entisestään. Kauneustuotteet ovat valtaisa bisnes, ja lukemattomat muutkin julkisuuden henkilöt ovat julkaisseet omia kauneustuotteitaan, mutta Kylie Jenner on onnistunut käärimään tuotteillaan isommat rahat kuin kukaan muu tällä hetkellä.

Miksi?

Koska Jenner on täydellinen malli sille, mitä tuotteita ostavat teini-ikäiset (ja myös teini-iän ylittäneet) nuoret naiset haluavat. Jenner on kaikkien tietämä sometähti, joka on samanikäinen kuin tuotteita ostavat nuoret itse: ei kukaan yli 10 vuotta vanhempi tyyppi, joka yrittää tuputtaa meikkejään kiusallisen ”nuorekkaasti”.

Niinpä Jennerin on ollut helppo keskittyä rooliinsa kauneustuotteita valmistavan yrityksen johtajana.

Se ei olisi välttämättä onnistunut ilman vuonna 2014 alkanutta huulikohua.

Eivätkä muutkaan Jennerin kohut ole heikentäneet hänen suosiotaan.

Esimerkiksi viime kesänä Kendall ja Kylie Jenner julkaisivat Kendall + Kylie -vaatemerkkinsä verkkokaupassa uusia paitoja, joissa olivat lätkäisseet omat kuvansa kuolleiden räppäreiden fanipaitojen päälle.

Traagisesti ammuskeluissa vuonna 1997 kuolleen The Notorious B.I.G.:n äiti Voletta Wallace sai paidoista tarpeekseen ja kritisoi niitä kovin sanoin Instagramissa.

Hetken aikaa aihe oli pinnalla. Ihmiset olivat raivoissaan Jennereille.

Sitten Jennerit pyysivät anteeksi. Jättivät kommentoinnin vähälle. Kohu unohtui muutamassa viikossa. Kylie Jenner jatkoi meikkiensä myyntiä entiseen tapaan.

Tämän vuoden alussa Kylie Jennerille ja hänen räppäripoikaystävälleen Travis Scottille syntyi Stormi-tytär.

20-vuotias Jenner osoitti taas epäilijänsä vääräksi ja yhdisti kliseisesti sanottuna äitiyden menestyvän yrittäjän työhön.

Nyt Jenner poseeraa Forbesin kannessa viimeisen päälle tyylikkäässä jakkuasussa.

Tuntuu käsittämättömältä, että Kalifornia Klasss -blogin suosioon noususta on aikaa vain kuutisen vuotta.

Tai että Jennerin huulitäytteistä syntyi kohu vain neljä vuotta sitten.

Tuo ympyrä on sulkeutunut nyt kuvalla, jonka Jenner julkaisi Instagramissa heinäkuun alussa.
Fanit huomasivat, että Jenner näytti kuvassa jotenkin erilaiselta kuin normaalisti.

Jenner itse kertoi syyn nopeasti.

”Hankkiuduin eroon kaikista täytteistäni”, hän vastasi kommentoijalle, joka kysyi, miksi Jenner näyttää kuvassa ”vanhalta Kylieltä”.

Jenner on saavuttanut pisteen, jossa hän ei tarvitse menestystään varten enää huuliinsa liittyviä kohuja.

Ehkä myös pisteeseen, jossa hänen ei – yhtenä maailman menestyneimmistä elossa olevista liikenaisista – tarvitse enää tuntea epävarmuutta ulkonäöstään ja huulistaan.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Muoti
 • Sosiaalinen media
 • Kylie Jenner
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

 2. 2

  Tältä näyttävät baarimestareiden suosittelemat trendi­cocktailit – Nyt niitä saa ympäri Helsinkiä, koska suomalaiset ovat oppineet, mitä cocktail on oikeasti

 3. 3

  Kaikki puhuvat ”toadista” Twitterissä, mutteivät ääneen, koska some suosii halpaa populismia – siksi se johtaa tyrannien nousuun, uskovat asiantuntijat

 4. 4

  Sony julkaisee alkuperäisen Playstationin uudestaan miniversiona, mukana Tekkenin kaltaisia klassikkopelejä – konsolifanit sekosivat tiedosta

 5. 5

  Naiset alistetaan synnytyskoneiksi, homoja silvotaan ja tapetaan: HBO:n The Handmaid’s Tale on pelottavin ja vaikuttavin tv-sarja juuri nyt, koska se voisi olla täyttä totta

 6. 6

  Vuoden paras elokuvafestivaali Rakkautta ja anarkiaa alkaa! Nämä kuusi elokuvaa kannattaa nähdä, jos biletys, rap-musiikki ja upea animaatio kiinnostavat

 7. 7

  Maija Li Raudaskoski löysi teininä oman paikkansa naisvihaa lietsovasta nettiyhteisöstä, kunnes sai tarpeekseen – Nyt hän kertoo, miksi kuvalaudat ovat vaarallisia

 8. 8

  Internet kysyy nyt, miksi Captain Marvel vetää uudessa trailerissa mummoa turpaan – kerromme, miksi

 9. 9

  Onko tässä Helsingin uusi huippuravintola? Punavuoreen avatussa ravintola Inarissa kaikki on kohdillaan ja tähdet ovat superlatiivien arvoisia

 10. 10

  Yllätyslaatikot ovat pelien uusi villitys – Suomen poliisi selvittää asiaa, koska se vaikuttaa laittomalta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kaikki puhuvat ”toadista” Twitterissä, mutteivät ääneen, koska some suosii halpaa populismia – siksi se johtaa tyrannien nousuun, uskovat asiantuntijat

 2. 2

  Vuoden paras elokuvafestivaali Rakkautta ja anarkiaa alkaa! Nämä kuusi elokuvaa kannattaa nähdä, jos biletys, rap-musiikki ja upea animaatio kiinnostavat

 3. 3

  Sony julkaisee alkuperäisen Playstationin uudestaan miniversiona, mukana Tekkenin kaltaisia klassikkopelejä – konsolifanit sekosivat tiedosta

 4. 4

  Fleminginkadulle avattu olutpuoti paljastui pikatestissä hauskaksi pikkubaariksi

 5. 5

  Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

 6. 6

  Tältä näyttävät baarimestareiden suosittelemat trendi­cocktailit – Nyt niitä saa ympäri Helsinkiä, koska suomalaiset ovat oppineet, mitä cocktail on oikeasti

 7. 7

  Uutisraportti-podcastissa keskustellaan niistä kokoomuksen naiskansanedustaja-paroista, jotka ovat Soinin aborttisekoilujen todelliset uhrit

 8. 8

  Rihanna lähetti Juha Sipilälle Suomen lipulla ja kiitos-sanalla höystetyn Twitter-viestin – ja vaati Suomelta lisää rahaa kehitysmaiden koulutuksen tukemiseen

 9. 9

  Maija Li Raudaskoski löysi teininä oman paikkansa naisvihaa lietsovasta nettiyhteisöstä, kunnes sai tarpeekseen – Nyt hän kertoo, miksi kuvalaudat ovat vaarallisia

 10. 10

  Internet kysyy nyt, miksi Captain Marvel vetää uudessa trailerissa mummoa turpaan – kerromme, miksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Urheilumaailma on puhunut päivä­kausia Serena Williamsista tehdystä pila­piirroksesta – Kysyimme tutkijalta, miksi kuva on rasistinen

 2. 2

  Yllätyslaatikot ovat pelien uusi villitys – Suomen poliisi selvittää asiaa, koska se vaikuttaa laittomalta

 3. 3

  Maija Li Raudaskoski löysi teininä oman paikkansa naisvihaa lietsovasta nettiyhteisöstä, kunnes sai tarpeekseen – Nyt hän kertoo, miksi kuvalaudat ovat vaarallisia

 4. 4

  Uudesta Jokerista julkaistiin ensimmäinen kuva, eikä hahmo näytä yhtään itseltään – kaikkein eniten faneja on silti hämmentänyt Jokerin nimi, johon piiloutuu vitsi

 5. 5

  Rihanna lähetti Juha Sipilälle Suomen lipulla ja kiitos-sanalla höystetyn Twitter-viestin – ja vaati Suomelta lisää rahaa kehitysmaiden koulutuksen tukemiseen

 6. 6

  Suomalaiset syytävät vaatteitaan roskiin yli 70 000 tonnia vuodessa – Linnea Larsson alkoi hyödyntää kodin vaatejätettä, ja nyt hän neuvoo, miten muut voivat tehdä samoin

 7. 7

  Kaikki puhuvat ”toadista” Twitterissä, mutteivät ääneen, koska some suosii halpaa populismia – siksi se johtaa tyrannien nousuun, uskovat asiantuntijat

 8. 8

  Paul McCartney kertoi miestenlehden haastattelussa masturboineensa yhdessä John Lennonin kanssa – ja internet täyttyi kipeistä Beatles-tumputusvitseistä, tässä parhaat

 9. 9

  Kolumni: Datavakoilu on menossa syvemmälle minuuteen kuin koskaan – Spotify vakoilee käyttäjiensä tunnetiloja, ja se on samaan aikaan sekä häikäilemätöntä että nerokasta

 10. 10

  Sannikka & Ukkola ”kaappasi” Pressiklubin seuraajat, ja siitä syntyi tietysti someprotesti – soitimme tutkijalle ja kysyimme, mitä tästä pitäisi ajatella

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

 2. 2

  Jaakko Pitkäjärvi osti puolen miljoonan euron McLaren 720:n – sitten ”brutaali vehje” lipesi

 3. 3

  Äänestys Soinista repii rivejä – Jaana Pelkonen harkitsee ”lakkoilua” äänestyksen aikana, Sofia Vikman taipui ryhmäkuriin

 4. 4

  ”Vaatekaappi pursuaa tavaraa, mutta mitään järkevää päällepantavaa ei löydy” – Kapselipukeutuminen ratkaisee ongelman, näin se toimii

  Tilaajille
 5. 5

  Poliisi: ”Nasujaisten” jatkot kärjistyivät Vantaalla sivullisten hakkaamiseksi – juhlijoilla ollut mukanaan myös teräaseita

 6. 6

  Suomen ensimmäinen #metoo-oikeudenkäynti alkoi – Laulaja Tomi Metsäketoa koskevista kirjoituksista haetaan jopa ehdollista vankeutta

 7. 7

  Presidentti Niinistö lahjoitti Putinilta yllätys­lahjana saamansa Mannerheim-asiakirjat Kansallis­arkistoon

 8. 8

  Ravintolaketju Restamax aloittaa tuhatta henkeä koskevat yt-neuvottelut

 9. 9

  Yhdysvaltain lippu ei enää ”liehu” Kuussa – viiden dollarin nailonliput ovat vähintään haalistuneet valkoisiksi

 10. 10

  ”27 oppilaan luokalla on viisi historiankirjaa” – HS kysyi helsinkiläis­vanhemmilta lasten koulu­kirjoista, ja tulos on häkellyttävä

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ystäväni poika ei ole oppinut amiksessa juuri mitään – Onko ammattikoulutus todella näin surkealla tolalla?

 2. 2

  Suomen junat ovat kuin tieteiselokuvista Ruotsiin verrattuna – Yksityisille avattu junaliikenne tökkii, eikä aikatauluihin voi luottaa

 3. 3

  Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

 4. 4

  Arki-ilta raitiovaunussa kääntyi tappeluksi: Ohjaaja Jari Halonen löi humalaista koiranomistajaa nyrkillä naamaan ja sai siitä tuomion

 5. 5

  Tämä määrä proteiinia on tarpeeksi, liika voi olla vaaraksi ja kasviproteiinilla pärjää, kunhan tietää mitä tekee – Nämä kahdeksan faktaa sinun täytyy tietää proteiineista

  Tilaajille
 6. 6

  Vuoden vastenmielisin elokuva on tässä – Peppermint on järjetön ja tavattoman väkivaltainen, mutta pahinta siinä on asenne

 7. 7

  Ketogeeninen ruokavalio on trendi, jossa paino voi pudota nopeastikin – Ravitsemus­terapeutti: ”En kannusta, koska dieetti voi johtaa aineenvaihdunnallisiin ongelmiin”

 8. 8

  Tätä on Suomi: Pekka Sario, 18, sai ajokortin tiistaiaamuna, jo illalla hän joutui toistuvan tieraivon kohteeksi

 9. 9

  Meksikon ruumisrekka­skandaali paisuu – vainajia onkin yli kolmesataa

 10. 10

  Kokoomuksen ja keskustan ryhmät vakuuttavat luottamusta Soinille

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

 2. 2

  Auschwitziin matkanneet Kallion lukiolaiset kokivat Suomi-häpeää krakovalaisessa juutalaisravintolassa: ”Minun oli pakko mennä kysymään heiltä, että ymmärrättekö te yhtään, mitä teette”

 3. 3

  Virpi oli luokan priimus ja lääkäriperheen kultahippu – Hänestä tuli kirurgi, joka leikkasi potilaita lääkehuuruissa ja joutui lopulta vankilaan

  Tilaajille
 4. 4

  Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

 5. 5

  Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

  Tilaajille
 6. 6

  Helsinkiläisnaisen auto saarrettiin traktorilla Nuuksiossa – ”Espoon sumputtaja” Lucas Heimsch perheineen kertoo nyt, mikä kaupunkilaisten käytöksessä mättää

 7. 7

  Espoolainen oppilas kuoli saatuaan sairaus­kohtauksen liikunta­tunnilla, jolla tehtiin piip-testiä – Testistä on annettu tarkat ohjeet kouluille, sanoo sivistys­toimen johtaja

 8. 8

  ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

 9. 9

  Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

 10. 10

  Siirtämäänsä autoa tuhonnut hinaus­auton kuljettaja herätti hämmennystä Vantaan Koivu­haassa – auto oli tarkoituskin viedä romutettavaksi, kertoo kuljettaja

 11. Näytä lisää