Tällainen on ”kaikkien aikojen törkyisin tv-sarja”, jonka osallistujat voivat tienata paremmin kuin huippuyliopistoissa opiskelleet – ja näin sen Suomi-versiossa käy

Love Island on tämän ajan Big Brother, vaikka kukaan ei halua vertausta ääneen sanoakaan.

2,6 miljoonaa euroa.

Niin paljon Britannian Love Island -ohjelmassa kahdeksan viikon ajan mukana pysynyt kilpailija saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan ansaita seuraavan viiden vuoden aikana.

Jo puoliväliin asti ohjelmassa sinnitellyt voi Frontier Ecomomics -konsulttiyhtiön analyysin mukaan päästä yli miljoonan euron ansioihin kiinni.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Samalla ekonomistit ovat arvioineet, että Cambridgen ja Oxfordin maineikkaiden yliopistojen kasvatit keräävät urallaan keskimäärin 2 miljoonan euron tulot – ja 900 000 euroa enemmän kuin 18-vuotiaana opintonsa päättäneet.

Love Island -kilpailijat saattavat siis tienata jopa enemmän kuin huippuyliopistojen opiskelijat. Vertailu nousi kesän aikana Britanniassa isosti otsikoihin, osittain myös siksi, että jo aikaisemmin oli uutisoitu siitä, että Love Islandiin on hakenut enemmän ihmisiä kuin Oxfordin ja Cambridgen yliopistoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toki tulovertailut ovat varsin teoreettisia, ja vertailu Love Islandin ja huippuyliopistojen välillä keräsi osakseen myös paljon kritiikkiä.

Jotain luvut silti kertovat siitä, millä tänä päivänä on mahdollista tienata elantonsa.

Love Island -kilpailijoiden arvioidut miljoonat tulevat muun muassa sponsoroiduista somepostauksista ja esiintymispalkkioista. Itse ohjelman voittopotti on niihin verrattuna lähes merkityksetön.

Suomessakin julkkikset voivat tienata jo tuhansia euroja yksittäisillä Instagram-julkaisuilla, joten käy järkeen että Britanniassa summat ovat vielä paljon isompia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun Love Island -osallistujien mahdollisista tienesteistä uutisoitiin myös Suomessa, osalle heräsi yksi kysymys.

Mikä ihme on tämä rahantekokoneeksi todettu Love Island?

Vastaus on simppeli: Love Island on tällä hetkellä yksi Britannian suosituimmista tv-ohjelmista.

Ohi menevät katsojaluvuissa vain sellaiset tv-draamaklassikot kuin Eastenders, Emmerdale ja Coronation Street.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viikko sitten päättänyt ohjelma veti parhaimmillaan katsojia noin 4,5 miljoonaa katsojaa. Se on enemmän kuin mikään muu ohjelma Love Islandia lähettävällä ITV2-kanavalla on koskaan kerännyt.

Kaikkein poikkeuksellisinta on se, että sarja on saanut myös nuoret katsojat perinteisen television pariin.

Sarjasta on tullut viime vuosien suurin uusi tv-ilmiö Britanniassa.

Ohjelma, josta kirjoitetaan loputtomia juttuja brittiläisissä medioissa ja jonka tapahtumia seurataan sosiaalisessa mediassa herkeämättömästi.
Muista tämän hetken suosituimmista brittiläisistä tv-ohjelmista Love Island poikkeaa siinä, että se on tosi-tv-ohjelma.

Se edustaa siis lajityyppiä, jonka kuolemaa on povailtu jo hyvän aikaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Big Brotherin kaltaiset tosi-tv-klassikot ovat kärsineet laskevista katsojaluvuista, joita ei ole onnistuttu pelastamaan millään vippaskonsteilla.

Love Islandissa joukko nuoria sinkkuja etsii itselleen kumppania lämpimällä saarella. Tasaisesti ohjelman aikana saarelaisten on pariuduttava jonkun toisen kilpailijan kanssa – olipa sitten oikeasti kiinnostunut tästä tai ei. Monesti toki on: varsinkin lomaromansseja ohjelmassa riittää. Olennaisinta on silti ylipäänsä parin löytäminen. Kilpailusta tippuvat pois nimittäin ne, jotka eivät onnistu pariaan löytämään.

Loppuun asti yhdessä selvinnyt pariskunta voittaa tosin 50­000 puntaa eli 56­000 euroa, jos sarjan katsojat näin päättävät.

Silti ohjelmaa markkinoidaan kovasti sillä, että kyse ei ole vain rahanteosta, vaan pyrkimyksestä rakkauden löytymiseen.

Tai siis, heteroparien välisen rakkauden löytymiseen. Ohjelma on saanut Britanniassa runsaasti kritiikkiä osakseen siitä, että ohjelmassa nähtävä sinkkujen pariutuminen tapahtuu vain miesten ja naisten välillä ja että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ei ole otettu osaksi ohjelmaa.

Ohjelmaa seurataan lähes reaaliajassa: televisiossa esitetään aina edellisen päivän tapahtumat.

Kuulostaako ohjelman idea tutulta?

Ei ihme, koska näin selitettynä siinä ei ole mitään kovin omaperäistä. Ohjelma tuntuu lähinnä Big Brotherin, Paratiisihotellin ja Temptation Islandin ideoiden yhdistelmältä.

Harvinaisinta on lähinnä reaaliaikaisuus. Edelleen suurin osa televisiossa esitetyistä tosi-tv-ohjelmista on kuvattu kuukausia aiemmin, mutta Love Island muistuttaa tältä osin Big Brotheria. Kaikki tapahtuu saarella lähes samaan aikaan kun tapahtumia katsotaan televisiosta.

Erona Big Brotheriin on se, että suoraa kuvayhteyttä tapahtumapaikalle ei ole.

Sen sijaan katsojilla on käytössä Love Island -sovellus, jolla he pystyvät vaikuttamaan suoraan saaren tapahtumiin muun muassa äänestyksillä.

Tässä katsojien kyvyssä vaikuttaa ohjelman käänteisiin reaaliaikaisesti piilee ohjelman suurin erikoisuus – ja samalla syy siihen, että ohjelma on niin suosittu.

Samanlaista reaaliaikaisuuden ideaa on käytetty yllättävän vähän. Big Brotheriin on kyllä kuulunut alusta lähtien olennaisena osana katsojien valta äänestää Big Brother -talon asukkaat pois, mutta Love Islandissa valta on toisenlaista.

Love Islandissa pyritään siihen, että katsojat voisivat niin sanotusti käsikirjoittaa ohjelmaa: päättää kilpailijoiden tiputtamisen lisäksi myös uusista kilpailijoista, tehtävien ajoituksista, tehtävistä ja ylipäänsä vähän kaikesta, mitä saarella vain tapahtuu.

Reaaliaikainen vaikuttaminen on myös merkittävin ero ohjelman ensimmäiseen versioon, joka nähtiin jo 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälissä, mutta joka ei noussut samanlaiseksi hitiksi.

Alkuperäisessä versiossa kilpailijat olivat julkkiksia, mutta uudistetussa versiossa on huomattu, että tavisten vetovoima on jopa parempi.

Toki mukana on silti myös muutamia julkisuuden henkilöitä. Muun muassa aiemmalla kaudella Miss Iso-Britannia Zara Holland osallistui ohjelmaan, harrasti kuvauksissa seksiä ja joutui luopumaan missikruunustaan.

Hollandin tapaus on vain yksi monista ohjelman tapahtumista, jotka ovat nousseet kohuotsikoihin.

Siitä huolimatta tuotantoryhmä ei ole halunnut liittää Love Islandiin mielikuvia pelkästään ”törkyisyydestä” ja sekavasta käytöksestä.

Sen sijaan ohjelman markkinoinnissa korostetaan sitä, että ohjelman osallistujat hakevat oikeasti rakkautta elämäänsä. Juuri tällä on pyritty erottumaan esimerkiksi Paratiisihotellista, jossa on kyse lähinnä juhlimisesta ja voittopotista kilpailemisesta.

Todisteitakin todellisen rakkauden puolesta on: vaikka iso osa ohjelmassa syntyneistä pareista on sittemmin eronnut, on muutama yhä yhdessä. Myös yksi Love Island -pariskunnan lapsi on jo syntynyt.

Näin selitettynä ohjelma ei kuulosta edes eroavan niin paljon Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta. Tässä parit vain tapaavat toisensa alttarin sijaan saarella ja joutuvat kilpailemaan sopivasta kumppanista.

Todellisuus on silti toinen.

Love Islandia on jo kutsuttu muun muassa ”kaikkien aikojen törkyisimmäksi tv-sarjaksi”, 2010-luvun pahemmaksi versioksi Big Brotherista.

Love Islandin brittiversioon kuuluvat olennaisesti lööppimedioiden ohjelmasta nostamat kohut. Erityisesti ensimmäisillä kausilla iso puheenaihe oli ohjelmassa nähtävä seksin määrä. Ei sinänsä yllättävää, koska sama aihe oli Suomen Big Brother -kausienkin ajan jatkuva puheenaihe mediassa.

Siis juuri Zara Hollandin kaltaiset tapaukset. Eikä kukaan voi kiistää, että juuri tällaiset tapaukset ovat lisänneet ohjelman katsojamääriä huomattavasti. Kuohunta kiinnostaa.

Britanniassa monet ohjelman osallistujat ovat valmiina aiheuttamaan kohuja ja nousemaan esille myös epämiellyttävässä valossa.

Se mahdollistaa katsojien suosion, ja juuri katsojien suosion avulla ohjelmassa pystyy jatkamaan pidempään. Samalla kasvavat omat tulot ohjelman päättymisen jälkeen, jos rakkautta ei satukaan löytymään.

Pelkkä romantiikan nälkä on tuskin syynä siihen, että ohjelman brittiversion neljännelle tuotantokaudelle haki 85 000 ihmistä.

Miljoonien katsomassa ohjelmassa esiintyminen on helppo tapa kerätä suuri joukko someseuraajia – ja sen jälkeen kerätä isot rahat julkaisemalla seuraajajoukolle mainoskuvia yhteistyössä eri yritysten kanssa.

Silti rakkauden merkitystä ohjelman suosiossa ei voi täysin vähätellä.

Niin uskoo ainakin Eevamaria Vassinen, Love Island Suomen vastaava tuottaja MTV:ltä. Hän pitää aitoja tunteita erottavana tekijänä Love Islandin muihin tosi-tv-ohjelmiin verrattuna.

”Love Islandissa katsojilla on tilaisuus päästä näkemään sekä vaikuttamaan toisten ihmissuhteen kehitykseen. Se on oikeasti kaunis hetki, kun kaksi ihmistä rakastuu toisiinsa. Ohjelmassa on paljon inhimillisiä tunteita: kun toisessa näkee mustasukkaisuuden tai epävarmuuden”, Vassinen sanoo.

Love Island on Britanniassa yksinkertaisesti onnistunut yhdistämään kaikkien vastaavien tosi-tv-ohjelmien parhaat palat ja muodostamaan niistä hämmentävän menestysreseptin.

Nyt sama resepti halutaan kopioida Suomeen.

Syyskuun loppupuolella alkaa Suomen Love Islandin ensimmäinen tuotantokausi, jota esitetään Subilla.

Suomi on menestyskonseptin monistuksessa eturintamassa. Britannian Love Islandin suursuosion jälkeen viime vuonna nähtiin Saksan Love Island. Keväällä Australiassa alkoi oma versionsa. Tänä vuonna Love Island alkaa Suomen lisäksi vielä Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.

Australian Love Islandin ensimmäisestä kaudesta ei syntynyt samanlaista ilmiötä kuin Britanniassa, ja katsojalukujen valossa sitä pidettiin jopa floppina.

Suomessa luotto suosioon on silti kova. Jo tällä hetkellä MTV3:n kanavilla hehkutetaan parhaillaan esitettävää Britannian Love Islandia ja rummutetaan ensi syksynä alkavaa Suomen-versiota.

Ohjelmasta tehdyissä MTV:n ennakkojutuissa juontaja Shirly Karvinen ilmoittaa, että ”tästä tulee huikea ilmiö” – ennen kuin ensimmäistäkään jaksoa on kuvattu tai kilpailijoita valittu.

Kilpailijoiden valinta on parhaillaan käynnissä.

Tuottaja Eevamaria Vassinen ei kerro tarkkoja hakijamääriä, mutta Suomessa tuskin puhutaan kymmenistä tuhansista. Silti Vassisen mukaan kiinnostus ohjelmaan on ollut suurta.

Hakijoista puhuttaessa Vassinen korostaa jälleen eroa esimerkiksi Temptation Islandiin ja Paratiisihotelliin.

”Ei haeta stereotyyppisesti niitä ihmisiä, jotka ovat käyneet nuo ohjelmat läpi. Tässä julkisuuden tavoittelu ei ole niin isossa osassa, vaan ennen kaikkea rakkauden etsiminen.”

Eikö toiveissa ole siis löytää huomiota herättäviä, ärsyttäviä – ehkä myös kohuja aiheuttavia – henkilöitä?

Niitä, jotka ovat tehneet Britannian Love Islandista niin puhutun?

On toki, mutta sopivassa määrin. Vassisen mukaan Love Island Suomesta ei pyritä tekemään täysin samanlaista kuin brittiversiosta.

”Suomi on erilainen maa, ja täällä on tietyt asiat mukautettava suomalaisuuteen sopivaksi. Big Brotheriin verrattuna Love Islandissa ei ole samalla tavalla tarkoitus saada ihmisiä sekoilemaan tai tekemään itsestään tyhmiä. Emme halua, että ihmissuhteita lähdetään rakentamaan humalassa.”

Ihmissuhteita – tai omaa uraa tulevana somevaikuttajana.

Juttua korjattu 11.16: Korjattu oikea tieto Oxfordin ja Cambridgen yliopistojen ansioista tutkimuksen mukaan. Lisätty tietoa Love Island -osallistujien ja huippuyliopistojen opiskelijoiden tulojen vertailun saamasta huomiosta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-ohjelmat
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kommentti: Putouksen sketsihahmo­kilpailun piti olla kaikkea muuta kuin se nyt on – Yksi hahmo tiivistää sen, mikä vanhassa suunnitelmassa meni mönkään

 2. 2

  Internet meni sekaisin, kun Kimi Räikkönen voitti osakilpailun vuosien odotuksen jälkeen – koostimme yhteen kaikki parhaat Räikkös-reaktiot

 3. 3

  Aidon suomalaisen passin valo­kopio maksaa internetin pimeässä verkossa seitsemän euroa – tiedoilla voi tehdä verkko-ostoksia tai kaapata tilejä

 4. 4

  17-vuotias tubettaja Tuure Boelius julkaisi biisin, jossa lätkäjätkä ihastuu poikaan – miksi jääkiekko ja homot eivät edelleenkään sovi yhteen?

 5. 5

  Vankilaöitä, katutappeluita, huumekauppaa ja tiukkaa vääntöä rahasta – Tällaisen kuvan uutuuskirja maalaa suomiräpin jättiläisen hurjimmista vaiheista

 6. 6

  Netflixiä syytetään mainosjulisteiden räätälöimisestä katsojan ihonvärin perusteella: mustille katsojille näytetty mustia sivunäyttelijöitä

 7. 7

  Et ole sittenkään käyttänyt ketsuppikuppeja väärin koko elämäsi ajan – soitimme suomalaismiehelle, joka ratkaisi massiivisella selvitystyöllä vuosikausien mysteerin

 8. 8

  Helsingin WTC-talon pieni ravintolamaailma tarjoaa viihtyisässä ympäristössä peruslounasruokaa

 9. 9

  Villiruokaravintola Wildin pop up -illallinen on Suomen kiinnostavimpiin kokkeihin kuuluvan Jouni Toivasen ylivertainen show

 10. 10

  Pikatestissä turkkilainen ravintola, jonka tunnelma on lähes kaurismäkeläinen: Istanbul Grillillä on potentiaalia, mutta ruokalista on liian laaja

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kommentti: Putouksen sketsihahmo­kilpailun piti olla kaikkea muuta kuin se nyt on – Yksi hahmo tiivistää sen, mikä vanhassa suunnitelmassa meni mönkään

 2. 2

  Internet meni sekaisin, kun Kimi Räikkönen voitti osakilpailun vuosien odotuksen jälkeen – koostimme yhteen kaikki parhaat Räikkös-reaktiot

 3. 3

  Helsingin uudessa kahvitapahtumassa epälojaalit asiakkaat palkitaan ilmaisilla kahveilla

 4. 4

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 5. 5

  Netflixiä syytetään mainosjulisteiden räätälöimisestä katsojan ihonvärin perusteella: mustille katsojille näytetty mustia sivunäyttelijöitä

 6. 6

  Et ole sittenkään käyttänyt ketsuppikuppeja väärin koko elämäsi ajan – soitimme suomalaismiehelle, joka ratkaisi massiivisella selvitystyöllä vuosikausien mysteerin

 7. 7

  Internetissä hämmästeltiin, mikä musta rinkula prinssi Harrylla on kädessään – sitten selvisi, että ”mysteerisormus” on peräisin Suomesta

 8. 8

  Kommentti: Yritin lukea Roope Salmisen tavoin ”kaikki Putous-twiitit” selvittääkseni ohjelman jättisuosion salaisuuden – Törmäsin lukuisiin anonyymitileihin ja löysin lopulta syyn

 9. 9

  Aidon suomalaisen passin valo­kopio maksaa internetin pimeässä verkossa seitsemän euroa – tiedoilla voi tehdä verkko-ostoksia tai kaapata tilejä

 10. 10

  ”Olen tehnyt joko upean löydön tai kamalan virheen”, twiittasi amerikkalaismies – ja tuli luoneeksi viikon viraaleimman videon, joka on täydellinen musiikkituotos

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Et ole sittenkään käyttänyt ketsuppikuppeja väärin koko elämäsi ajan – soitimme suomalaismiehelle, joka ratkaisi massiivisella selvitystyöllä vuosikausien mysteerin

 2. 2

  Tämä riemastuttava maalaus Donald Trumpista ja entisistä presidenteistä nousi koko internetin vitsin aiheeksi – eikä ihme, koska se on täynnä upeita yksityiskohtia

 3. 3

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 4. 4

  Kommentti: Putouksen sketsihahmo­kilpailun piti olla kaikkea muuta kuin se nyt on – Yksi hahmo tiivistää sen, mikä vanhassa suunnitelmassa meni mönkään

 5. 5

  BBC:n toimittaja perehtyi suomalaiseen small talkin puutteeseen perusteellisesti – apuna meemi, Kimi Räikkönen, peruslatteudet ja haastatteluja

 6. 6

  Olympiamitalisti Adam Rippon on rakastettu homoikoni, joka on suututtanut Donald Trumpin pojan – Nyt hän kertoo, miten tutustui suomalaiseen miesystäväänsä vahingossa

 7. 7

  Brittitoimittaja pilkkasi Daniel Craigin miehisyyttä, koska tämä kuvattiin kantamassa lastaan – näin yksi twiitti aloitti loputtomalta tuntuvan somesotkun

 8. 8

  Vankilaöitä, katutappeluita, huumekauppaa ja tiukkaa vääntöä rahasta – Tällaisen kuvan uutuuskirja maalaa suomiräpin jättiläisen hurjimmista vaiheista

 9. 9

  ”Olen tehnyt joko upean löydön tai kamalan virheen”, twiittasi amerikkalaismies – ja tuli luoneeksi viikon viraaleimman videon, joka on täydellinen musiikkituotos

 10. 10

  Internetissä hämmästeltiin, mikä musta rinkula prinssi Harrylla on kädessään – sitten selvisi, että ”mysteerisormus” on peräisin Suomesta

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  It-veteraani kirjoitti koodaajien palkkaongelmasta – Jos tekijöistä on kerran pulaa, miksi heistä ei synny palkkakilpailua?

 2. 2

  Räikkösen kunnioitusta huokuva ele palkintojen­jaossa kerää ylistystä: ”Osoitti todellista tyylitajua”

 3. 3

  Ennennäkemätön Kimi Räikkönen on nyt myös kansikuvapoika ja maailmanlaajuisen lehden uuden numeron pääaihe

 4. 4

  Kuinka nopeasti nuuskan käyttö näkyy hammaslääkärillä? Voiko nuuska kairata reiän poskeen? Asiantuntijat käyvät läpi 15 netistä tuttua väitettä

  Tilaajille
 5. 5

  Potilas vaati seksiä ja haukkui ”pirulliseksi rekkalesboksi” – #metoon maailma on kaukana, kun sairaanhoitajat kohtaavat huorittelua ja seksiehdotuksia

  Tilaajille
 6. 6

  Nyt lakot alkavat näkyä lapsiperheiden arjessa

 7. 7

  Mikromuovia löytyy myös ihmisten sisältä, uusi tutkimus havaitsi – muovia tulee ruokapaketeista ja juomapulloista

 8. 8

  Onko Bitcoinin loppu kirjoitettu sen sisään? ”Miksi näin nerokkaan järjestelmän luojat eivät ole ottaneet tätä huomioon”

  Tilaajille
 9. 9

  Carmen Pekkarinen muutti Kanadasta Suomeen 20 vuotta sitten ja hermostui roskaamiseen – lopulta luontoa rakastava sääfani keräsi 10 000 tupakantumppia Espoosta

 10. 10

  Internet mullisti maailman, mutta seuraava vallankumous saattaa jättää sen varjoonsa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Säässä täyskäännös tällä viikolla: Lunta pyryttää jopa 15 senttiä Etelä-Suomea myöten – Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

 2. 2

  Räikkösen kunnioitusta huokuva ele palkintojen­jaossa kerää ylistystä: ”Osoitti todellista tyylitajua”

 3. 3

  Kuinka nopeasti nuuskan käyttö näkyy hammaslääkärillä? Voiko nuuska kairata reiän poskeen? Asiantuntijat käyvät läpi 15 netistä tuttua väitettä

  Tilaajille
 4. 4

  Työasussaan Roosa nauha -kampanjan symbolia pitänyt lentokenttä­työntekijä sai potkut – Turvatarkastajien ulosmarssi ei aiheuttanut ruuhkia

 5. 5

  Vasemmisto­liiton Li Andersson pitää yrittäjien ruokakampanjaa ”vastenmielisenä” – Yrittäjien Mikael Pentikäisen mukaan ruoan jakelu on ”erinomainen” hanke

 6. 6

  Kalasatamaan rakennettiin katu, joka on tasa-arvoinen kaikille – uusi liikenne­järjestely aiheutti palaute­ryöpyn

 7. 7

  Brittipilotti ohjasi koneensa kiitoradalle kylki edellä – Finnairin lentäjä selittää, mistä on kyse ja paljastaa loma­kohteiden haastavimman kentän

 8. 8

  Internet mullisti maailman, mutta seuraava vallankumous saattaa jättää sen varjoonsa

 9. 9

  Patrik Leppänen, 22, ei totellut työnantajan käskyä ottaa Roosa nauha pois rinta­pielestään lento­aseman turva­tarkastuksessa ja sai potkut – ”Halusin osoittaa tukea äidilleni”

 10. 10

  Ennennäkemätön Kimi Räikkönen on nyt myös kansikuvapoika ja maailmanlaajuisen lehden uuden numeron pääaihe

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun

  Tilaajille
 2. 2

  ”Joidenkin kohdalla on pakko toivoa, etteivät he koskaan saa töitä” – Ammattikouluista uhkaa valmistua hoitajia, jotka voivat olla vaaraksi hoidettavilleen, sanovat opettajat

  Tilaajille
 3. 3

  Kalusteita lahjoitetaan niin paljon, etteivät kaikki kelpaa edes kirpputoreille – Nämä käytetyt kalusteet viedään käsistä, näitä ei huolita edes ilmaiseksi

  Tilaajille
 4. 4

  ”Minun on ajateltava, että oli hänen aikansa mennä” – 39-vuotiaana kuolleen Perttu Häkkisen vaimo, ystävät ja työtoverit kertovat, kuinka paljon he menettivät

  Tilaajille
 5. 5

  Kettu istahti paikallisbussin penkille Kirkkonummella – Video näyttää, miten kuski paimentaa eläimen ulos katseen voimalla

 6. 6

  Audi, Lada ja Toyota haudattiin vuodeksi suohon ja kaivettiin sen jälkeen ylös – Venäläisen Youtube-porukan ”testi” vahvistaa vanhan totuuden

 7. 7

  Brittipilotti ohjasi koneensa kiitoradalle kylki edellä – Finnairin lentäjä selittää, mistä on kyse ja paljastaa loma­kohteiden haastavimman kentän

 8. 8

  Uuden lastensairaalan katolle ilmestyi englanninkielinen teksti: Varautuuko sairaala pommituksiin?

 9. 9

  Ranskassa on syntynyt poikkeuksellisen monta vauvaa, joilla on epä­muodostuneet kädet – viran­omaiset ovat ymmällään

 10. 10

  Säässä täyskäännös tällä viikolla: Lunta pyryttää jopa 15 senttiä Etelä-Suomea myöten – Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

 11. Näytä lisää