Tällainen on ”kaikkien aikojen törkyisin tv-sarja”, jonka osallistujat voivat tienata paremmin kuin huippuyliopistoissa opiskelleet – ja näin sen Suomi-versiossa käy

Love Island on tämän ajan Big Brother, vaikka kukaan ei halua vertausta ääneen sanoakaan.

2,6 miljoonaa euroa.

Niin paljon Britannian Love Island -ohjelmassa kahdeksan viikon ajan mukana pysynyt kilpailija saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan ansaita seuraavan viiden vuoden aikana.

Jo puoliväliin asti ohjelmassa sinnitellyt voi Frontier Ecomomics -konsulttiyhtiön analyysin mukaan päästä yli miljoonan euron ansioihin kiinni.

Samalla ekonomistit ovat arvioineet, että Cambridgen ja Oxfordin maineikkaiden yliopistojen kasvatit keräävät urallaan keskimäärin 2 miljoonan euron tulot – ja 900 000 euroa enemmän kuin 18-vuotiaana opintonsa päättäneet.

Love Island -kilpailijat saattavat siis tienata jopa enemmän kuin huippuyliopistojen opiskelijat. Vertailu nousi kesän aikana Britanniassa isosti otsikoihin, osittain myös siksi, että jo aikaisemmin oli uutisoitu siitä, että Love Islandiin on hakenut enemmän ihmisiä kuin Oxfordin ja Cambridgen yliopistoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toki tulovertailut ovat varsin teoreettisia, ja vertailu Love Islandin ja huippuyliopistojen välillä keräsi osakseen myös paljon kritiikkiä.

Jotain luvut silti kertovat siitä, millä tänä päivänä on mahdollista tienata elantonsa.

Love Island -kilpailijoiden arvioidut miljoonat tulevat muun muassa sponsoroiduista somepostauksista ja esiintymispalkkioista. Itse ohjelman voittopotti on niihin verrattuna lähes merkityksetön.

Suomessakin julkkikset voivat tienata jo tuhansia euroja yksittäisillä Instagram-julkaisuilla, joten käy järkeen että Britanniassa summat ovat vielä paljon isompia.

Kun Love Island -osallistujien mahdollisista tienesteistä uutisoitiin myös Suomessa, osalle heräsi yksi kysymys.

Mikä ihme on tämä rahantekokoneeksi todettu Love Island?

Vastaus on simppeli: Love Island on tällä hetkellä yksi Britannian suosituimmista tv-ohjelmista.

Ohi menevät katsojaluvuissa vain sellaiset tv-draamaklassikot kuin Eastenders, Emmerdale ja Coronation Street.

Viikko sitten päättänyt ohjelma veti parhaimmillaan katsojia noin 4,5 miljoonaa katsojaa. Se on enemmän kuin mikään muu ohjelma Love Islandia lähettävällä ITV2-kanavalla on koskaan kerännyt.

Kaikkein poikkeuksellisinta on se, että sarja on saanut myös nuoret katsojat perinteisen television pariin.

Sarjasta on tullut viime vuosien suurin uusi tv-ilmiö Britanniassa.

Ohjelma, josta kirjoitetaan loputtomia juttuja brittiläisissä medioissa ja jonka tapahtumia seurataan sosiaalisessa mediassa herkeämättömästi.
Muista tämän hetken suosituimmista brittiläisistä tv-ohjelmista Love Island poikkeaa siinä, että se on tosi-tv-ohjelma.

Se edustaa siis lajityyppiä, jonka kuolemaa on povailtu jo hyvän aikaa.

Big Brotherin kaltaiset tosi-tv-klassikot ovat kärsineet laskevista katsojaluvuista, joita ei ole onnistuttu pelastamaan millään vippaskonsteilla.

Love Islandissa joukko nuoria sinkkuja etsii itselleen kumppania lämpimällä saarella. Tasaisesti ohjelman aikana saarelaisten on pariuduttava jonkun toisen kilpailijan kanssa – olipa sitten oikeasti kiinnostunut tästä tai ei. Monesti toki on: varsinkin lomaromansseja ohjelmassa riittää. Olennaisinta on silti ylipäänsä parin löytäminen. Kilpailusta tippuvat pois nimittäin ne, jotka eivät onnistu pariaan löytämään.

Loppuun asti yhdessä selvinnyt pariskunta voittaa tosin 50­000 puntaa eli 56­000 euroa, jos sarjan katsojat näin päättävät.

Silti ohjelmaa markkinoidaan kovasti sillä, että kyse ei ole vain rahanteosta, vaan pyrkimyksestä rakkauden löytymiseen.

Tai siis, heteroparien välisen rakkauden löytymiseen. Ohjelma on saanut Britanniassa runsaasti kritiikkiä osakseen siitä, että ohjelmassa nähtävä sinkkujen pariutuminen tapahtuu vain miesten ja naisten välillä ja että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ei ole otettu osaksi ohjelmaa.

Ohjelmaa seurataan lähes reaaliajassa: televisiossa esitetään aina edellisen päivän tapahtumat.

Kuulostaako ohjelman idea tutulta?

Ei ihme, koska näin selitettynä siinä ei ole mitään kovin omaperäistä. Ohjelma tuntuu lähinnä Big Brotherin, Paratiisihotellin ja Temptation Islandin ideoiden yhdistelmältä.

Harvinaisinta on lähinnä reaaliaikaisuus. Edelleen suurin osa televisiossa esitetyistä tosi-tv-ohjelmista on kuvattu kuukausia aiemmin, mutta Love Island muistuttaa tältä osin Big Brotheria. Kaikki tapahtuu saarella lähes samaan aikaan kun tapahtumia katsotaan televisiosta.

Erona Big Brotheriin on se, että suoraa kuvayhteyttä tapahtumapaikalle ei ole.

Sen sijaan katsojilla on käytössä Love Island -sovellus, jolla he pystyvät vaikuttamaan suoraan saaren tapahtumiin muun muassa äänestyksillä.

Tässä katsojien kyvyssä vaikuttaa ohjelman käänteisiin reaaliaikaisesti piilee ohjelman suurin erikoisuus – ja samalla syy siihen, että ohjelma on niin suosittu.

Samanlaista reaaliaikaisuuden ideaa on käytetty yllättävän vähän. Big Brotheriin on kyllä kuulunut alusta lähtien olennaisena osana katsojien valta äänestää Big Brother -talon asukkaat pois, mutta Love Islandissa valta on toisenlaista.

Love Islandissa pyritään siihen, että katsojat voisivat niin sanotusti käsikirjoittaa ohjelmaa: päättää kilpailijoiden tiputtamisen lisäksi myös uusista kilpailijoista, tehtävien ajoituksista, tehtävistä ja ylipäänsä vähän kaikesta, mitä saarella vain tapahtuu.

Reaaliaikainen vaikuttaminen on myös merkittävin ero ohjelman ensimmäiseen versioon, joka nähtiin jo 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälissä, mutta joka ei noussut samanlaiseksi hitiksi.

Alkuperäisessä versiossa kilpailijat olivat julkkiksia, mutta uudistetussa versiossa on huomattu, että tavisten vetovoima on jopa parempi.

Toki mukana on silti myös muutamia julkisuuden henkilöitä. Muun muassa aiemmalla kaudella Miss Iso-Britannia Zara Holland osallistui ohjelmaan, harrasti kuvauksissa seksiä ja joutui luopumaan missikruunustaan.

Hollandin tapaus on vain yksi monista ohjelman tapahtumista, jotka ovat nousseet kohuotsikoihin.

Siitä huolimatta tuotantoryhmä ei ole halunnut liittää Love Islandiin mielikuvia pelkästään ”törkyisyydestä” ja sekavasta käytöksestä.

Sen sijaan ohjelman markkinoinnissa korostetaan sitä, että ohjelman osallistujat hakevat oikeasti rakkautta elämäänsä. Juuri tällä on pyritty erottumaan esimerkiksi Paratiisihotellista, jossa on kyse lähinnä juhlimisesta ja voittopotista kilpailemisesta.

Todisteitakin todellisen rakkauden puolesta on: vaikka iso osa ohjelmassa syntyneistä pareista on sittemmin eronnut, on muutama yhä yhdessä. Myös yksi Love Island -pariskunnan lapsi on jo syntynyt.

Näin selitettynä ohjelma ei kuulosta edes eroavan niin paljon Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta. Tässä parit vain tapaavat toisensa alttarin sijaan saarella ja joutuvat kilpailemaan sopivasta kumppanista.

Todellisuus on silti toinen.

Love Islandia on jo kutsuttu muun muassa ”kaikkien aikojen törkyisimmäksi tv-sarjaksi”, 2010-luvun pahemmaksi versioksi Big Brotherista.

Love Islandin brittiversioon kuuluvat olennaisesti lööppimedioiden ohjelmasta nostamat kohut. Erityisesti ensimmäisillä kausilla iso puheenaihe oli ohjelmassa nähtävä seksin määrä. Ei sinänsä yllättävää, koska sama aihe oli Suomen Big Brother -kausienkin ajan jatkuva puheenaihe mediassa.

Siis juuri Zara Hollandin kaltaiset tapaukset. Eikä kukaan voi kiistää, että juuri tällaiset tapaukset ovat lisänneet ohjelman katsojamääriä huomattavasti. Kuohunta kiinnostaa.

Britanniassa monet ohjelman osallistujat ovat valmiina aiheuttamaan kohuja ja nousemaan esille myös epämiellyttävässä valossa.

Se mahdollistaa katsojien suosion, ja juuri katsojien suosion avulla ohjelmassa pystyy jatkamaan pidempään. Samalla kasvavat omat tulot ohjelman päättymisen jälkeen, jos rakkautta ei satukaan löytymään.

Pelkkä romantiikan nälkä on tuskin syynä siihen, että ohjelman brittiversion neljännelle tuotantokaudelle haki 85 000 ihmistä.

Miljoonien katsomassa ohjelmassa esiintyminen on helppo tapa kerätä suuri joukko someseuraajia – ja sen jälkeen kerätä isot rahat julkaisemalla seuraajajoukolle mainoskuvia yhteistyössä eri yritysten kanssa.

Silti rakkauden merkitystä ohjelman suosiossa ei voi täysin vähätellä.

Niin uskoo ainakin Eevamaria Vassinen, Love Island Suomen vastaava tuottaja MTV:ltä. Hän pitää aitoja tunteita erottavana tekijänä Love Islandin muihin tosi-tv-ohjelmiin verrattuna.

”Love Islandissa katsojilla on tilaisuus päästä näkemään sekä vaikuttamaan toisten ihmissuhteen kehitykseen. Se on oikeasti kaunis hetki, kun kaksi ihmistä rakastuu toisiinsa. Ohjelmassa on paljon inhimillisiä tunteita: kun toisessa näkee mustasukkaisuuden tai epävarmuuden”, Vassinen sanoo.

Love Island on Britanniassa yksinkertaisesti onnistunut yhdistämään kaikkien vastaavien tosi-tv-ohjelmien parhaat palat ja muodostamaan niistä hämmentävän menestysreseptin.

Nyt sama resepti halutaan kopioida Suomeen.

Syyskuun loppupuolella alkaa Suomen Love Islandin ensimmäinen tuotantokausi, jota esitetään Subilla.

Suomi on menestyskonseptin monistuksessa eturintamassa. Britannian Love Islandin suursuosion jälkeen viime vuonna nähtiin Saksan Love Island. Keväällä Australiassa alkoi oma versionsa. Tänä vuonna Love Island alkaa Suomen lisäksi vielä Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.

Australian Love Islandin ensimmäisestä kaudesta ei syntynyt samanlaista ilmiötä kuin Britanniassa, ja katsojalukujen valossa sitä pidettiin jopa floppina.

Suomessa luotto suosioon on silti kova. Jo tällä hetkellä MTV3:n kanavilla hehkutetaan parhaillaan esitettävää Britannian Love Islandia ja rummutetaan ensi syksynä alkavaa Suomen-versiota.

Ohjelmasta tehdyissä MTV:n ennakkojutuissa juontaja Shirly Karvinen ilmoittaa, että ”tästä tulee huikea ilmiö” – ennen kuin ensimmäistäkään jaksoa on kuvattu tai kilpailijoita valittu.

Kilpailijoiden valinta on parhaillaan käynnissä.

Tuottaja Eevamaria Vassinen ei kerro tarkkoja hakijamääriä, mutta Suomessa tuskin puhutaan kymmenistä tuhansista. Silti Vassisen mukaan kiinnostus ohjelmaan on ollut suurta.

Hakijoista puhuttaessa Vassinen korostaa jälleen eroa esimerkiksi Temptation Islandiin ja Paratiisihotelliin.

”Ei haeta stereotyyppisesti niitä ihmisiä, jotka ovat käyneet nuo ohjelmat läpi. Tässä julkisuuden tavoittelu ei ole niin isossa osassa, vaan ennen kaikkea rakkauden etsiminen.”

Eikö toiveissa ole siis löytää huomiota herättäviä, ärsyttäviä – ehkä myös kohuja aiheuttavia – henkilöitä?

Niitä, jotka ovat tehneet Britannian Love Islandista niin puhutun?

On toki, mutta sopivassa määrin. Vassisen mukaan Love Island Suomesta ei pyritä tekemään täysin samanlaista kuin brittiversiosta.

”Suomi on erilainen maa, ja täällä on tietyt asiat mukautettava suomalaisuuteen sopivaksi. Big Brotheriin verrattuna Love Islandissa ei ole samalla tavalla tarkoitus saada ihmisiä sekoilemaan tai tekemään itsestään tyhmiä. Emme halua, että ihmissuhteita lähdetään rakentamaan humalassa.”

Ihmissuhteita – tai omaa uraa tulevana somevaikuttajana.

Juttua korjattu 11.16: Korjattu oikea tieto Oxfordin ja Cambridgen yliopistojen ansioista tutkimuksen mukaan. Lisätty tietoa Love Island -osallistujien ja huippuyliopistojen opiskelijoiden tulojen vertailun saamasta huomiosta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-ohjelmat
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Hirtto- tai mestaustuomion saattoi 1600-luvun Ruotsi-Suomessa saada ihmisen tappamisesta tai vaikka avioliiton ulkopuolisesta suhteesta

 2. 2

  Tiesitkö? Hello Kitty ei ole kissa

  Tilaajille
 3. 3

  Blockfestin pääesiintyjäksi tarkoitettu jenkkiräppäri Travis Scott on perunut keikkansa

 4. 4

  Weekend-festivaalin artistiesittelyt aiheuttavat hilpeyttä – Testaa, tunnistatko esiintyjät sekavista kuvauksista

 5. 5

  ”Läimäisisitkö Rihannaa vai löisitkö Chris Brownia?” – Snapchat poisti mainoksen, jota Hillary Clintonin tytärkin kutsui kauheaksi

 6. 6

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 7. 7

  Vuoden odotetuin Netflix-sarja ilmestyi vasta, kun listaukset vuoden parhaista sarjoista oli jo tehty – Tulevaisuus on täällä, ja se koituu tuhoksemme, sarja kertoo

 8. 8

  Pyörien parkkihalli on taivas keskellä Malmötä ja sen näkee näistä kuvista

  Tilaajille
 9. 9

  Että voi äijä olla herkkä! Jay Kortehisto hyppäsi kerralla miespuolisten jazzlaulajien kärkeen

 10. 10

  Tässä on parhaat wingsit – maistoimme kanansiipiä viidestä helsinkiläis­ravintolasta, selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hirtto- tai mestaustuomion saattoi 1600-luvun Ruotsi-Suomessa saada ihmisen tappamisesta tai vaikka avioliiton ulkopuolisesta suhteesta

 2. 2

  Weekend-festivaalin artistiesittelyt aiheuttavat hilpeyttä – Testaa, tunnistatko esiintyjät sekavista kuvauksista

 3. 3

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 4. 4

  Unkarin hallitus aikoo lopettaa sukupuolentutkimuksen yliopistoista, koska se ”muistuttaa ideologiaa eikä tiedettä” – maalla ei ole varaa ”samanlaiseen ylellisyyteen” kuin muutamassa pohjoisessa Euroopan maassa

 5. 5

  Testasimme kolme Flow’n uutuusravintolaa ja yhden klassikon – tällaista ruokaa Flow-festivaalilla saa tänä vuonna

 6. 6

  Blockfestin pääesiintyjäksi tarkoitettu jenkkiräppäri Travis Scott on perunut keikkansa

 7. 7

  CMX-fani piirsi kuvan veljelleen, se annettiin bändille, ja kuva ilmestyi seuraavan CMX:n levyn kansivihkoon – nyt sitä myydään postikortteina

 8. 8

  Benjamin Peltonen oli Suomen ensimmäinen Instagram-sensaatio, kunnes ei enää halunnut olla – koska tykkäykset alkoivat määrittää, mitä hän ajattelee itsestään

 9. 9

  Legendaarinen Noidan käsikirja on järkyttänyt kokonaisia sukupolvia Suomessa tarinoillaan – Luimme kirjan ja kokosimme sen kamalimmat hetket, jotka painuivat mieleen jo lapsena

 10. 10

  Keskustan hotelliin kätkeytyvä ravintola saattaa jäädä monilta kokeilematta, mutta Nytin kriitikko jakelee sen ruualle huimia ylistyssanoja

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 2. 2

  Benjamin Peltonen oli Suomen ensimmäinen Instagram-sensaatio, kunnes ei enää halunnut olla – koska tykkäykset alkoivat määrittää, mitä hän ajattelee itsestään

 3. 3

  Kesken keikan huudellut fani aloitti Britney Spearsin keikoilla hitti-ilmiön, jolle Spears itsekin nauraa – Ja nyt sitä hehkuttaa myös Spearsin miesystävä

 4. 4

  Unkarin hallitus aikoo lopettaa sukupuolentutkimuksen yliopistoista, koska se ”muistuttaa ideologiaa eikä tiedettä” – maalla ei ole varaa ”samanlaiseen ylellisyyteen” kuin muutamassa pohjoisessa Euroopan maassa

 5. 5

  Tämä Suomessa kuvattu video on nyt Turkin Twitterin puheenaihe – koska turkkilaisten on vaikea käsittää, miksi videolla kukaan ei törmäile törmäilyautoilla

 6. 6

  Näistä asioista on tämän vuoden Flow-muoti tehty – Soitimme festaripukeutumisen asiantuntijoille ja selvitimme, mitkä ovat tämän vuoden tärkeimmät tyyliohjeet

 7. 7

  Weekend-festivaalin artistiesittelyt aiheuttavat hilpeyttä – Testaa, tunnistatko esiintyjät sekavista kuvauksista

 8. 8

  Testasimme kolme Flow’n uutuusravintolaa ja yhden klassikon – tällaista ruokaa Flow-festivaalilla saa tänä vuonna

 9. 9

  CMX-fani piirsi kuvan veljelleen, se annettiin bändille, ja kuva ilmestyi seuraavan CMX:n levyn kansivihkoon – nyt sitä myydään postikortteina

 10. 10

  Hirtto- tai mestaustuomion saattoi 1600-luvun Ruotsi-Suomessa saada ihmisen tappamisesta tai vaikka avioliiton ulkopuolisesta suhteesta

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  SVT: Ruotsalainen musliminainen ei suostunut kättelemään miestä työhaastattelussa, eikä saanut työtä – yritykselle sakot työsyrjinnästä

 2. 2

  Sauli Niinistö kommentoi kirjakohua kala-aiheisella runolla, josta presidentin viesti tuskin jää epäselväksi

 3. 3

  Suolan vaaroja liioitellaan, väittää suurtutkimus – Oikein käytettynä suola jopa vähensi sydän- ja verisuonitauteja

  Tilaajille
 4. 4

  Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ”Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle”

 5. 5

  Soullegenda Aretha Franklin on kuollut – Ennätyksiä rikkonut laulajatar eli pettymyksien täyttämän elämän, mutta raivasi naisille tien

 6. 6

  Lehti: Trumpin neuvonantajan mies toivoo, ettei olisi ikinä esitellyt vaimoaan Trumpille

 7. 7

  Yhdysvalloissa kuoli viime vuonna huumeisiin enemmän ihmisiä kuin koskaan – yksi selitys superhuumeen yleistyminen

 8. 8

  Antti Rinne sai Sdp:n nousuun, mutta onko hänestä pääministeriksi? Sitä puolueen kannattajatkin pohtivat, kun vaalikausi alkaa

 9. 9

  Yli kymmenen vuotta Suomessa asuneen kansalaisuushakemus hylättiin väärän syntymävuoden takia, vaikka mies yritti itse oikaista virheen

 10. 10

  Paavo Arhinmäki soitti Helsingin kaupungin puhelinvaihteeseen, mutta hukkuikin ”absurdiin limboon”, jonka aikana lomakin vaihtui eläkkeeksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ”Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle”

 2. 2

  Helsinkiläiskoulu jakoi oppilaat eri ryhmiin sukupuolen mukaan – Jenni Korkeaojan lapsi lähti tunnille, jonka nimi on lukujärjestyksessä ”Pojat”

 3. 3

  Halpa kuukausierä, korko nolla – autoja myydään nyt kuin kännykkäliittymiä, mutta se ei tarkoita, että kauppa olisi ostajalle edullinen

 4. 4

  ”Tule kotiin <3”, kirjoitti Eveliina Rimpeläinen – Sitä ennen hänen miehensä humalainen kaahailu oli katkennut piikkimattoon ja epäilyyn poliisin murhan yrityksestä

  Tilaajille
 5. 5

  Lehti: Trumpin neuvonantajan mies toivoo, ettei olisi ikinä esitellyt vaimoaan Trumpille

 6. 6

  ”Moraali ei ole sellainen kiva juttu, josta tulee hyvä olo” – Filosofi kirjoitti Negatiivisen ajattelijan oppaan vastalauseena self helpin yltiö­positiiviselle pöhinälle

  Tilaajille
 7. 7

  ”Onhan se mies iso kävelevä paradoksi” – Kari Hotakainen kirjoitti Kimi Räikkösestä kirjan, jonka kokonainen luku on omistettu 16 päivän ryyppy­putkelle

 8. 8

  Yli 40 ihmistä tuupertui yli­annostuksen takia huippu­yliopiston viereisessä puistossa Yhdysvalloissa

 9. 9

  ”Kaava oli tämä: hyväksikäytä, kiistä, salaa” – Yhdysvalloissa julkaistu raportti kertoo järkyttäviä tietoja 301 pedofiilipapista, joiden uhriksi joutui yli tuhat lasta

 10. 10

  Jussi Luomasen työpaikan nimi venyi niin pitkäksi, ettei hän käytä sitä juuri itsekään – Kielen­huoltaja moittii titteli­hirviöitä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Parisuhdekouluttaja panttasi seksiä, petti ja lopulta jätti – Nyt hän kertoo, mikä tuhoaa ja pelastaa suhteen ja miksi moni pettyy kumppaniinsa tajuamatta syytä

  Tilaajille
 2. 2

  Toimittaja ja kirjailija Perttu Häkkinen on kuollut – Flow-festivaalilla pidettiin hiljainen hetki

 3. 3

  Yali Liu hämmästyi, kun suomalaiskollegat ottivat lounaspuheet tosissaan – Kolme Suomessa työskentelevää ulkomaalaista kertoo, miten me teemme töitä

  Tilaajille
 4. 4

  Tutkijat selvittivät liikunnan vaikutuksia mielen­terveyteen ja yllättyivät runsaasti liikkuvien tuloksista

 5. 5

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 6. 6

  Genovan alueelle julistettiin vuoden hätätila tiistain siltaromahduksen vuoksi – Video näyttää täpärän pelastumisen

 7. 7

  ”Tule kotiin <3”, kirjoitti Eveliina Rimpeläinen – Sitä ennen hänen miehensä humalainen kaahailu oli katkennut piikkimattoon ja epäilyyn poliisin murhan yrityksestä

  Tilaajille
 8. 8

  Kesä­tissuttelu on suurempi vaara kuin moni ymmärtää – lääkäri Tuikku Asikainen joi ”normaalisti”, mutta vasta lopetettuaan hän tajusi olleensa väärässä

  Tilaajille
 9. 9

  Helsinkiläiskoulu jakoi oppilaat eri ryhmiin sukupuolen mukaan – Jenni Korkeaojan lapsi lähti tunnille, jonka nimi on lukujärjestyksessä ”Pojat”

 10. 10

  Flow’n perjantain pääesiintyjät olivat surkuhupaisia – Lauryn Hill tuhosi klassikkolevynsä ja Patti Smithin aikuisrock olisi sopinut paremmin olutfestivaalin oheisohjelmaksi

 11. Näytä lisää