Tällainen on ”kaikkien aikojen törkyisin tv-sarja”, jonka osallistujat voivat tienata paremmin kuin huippuyliopistoissa opiskelleet – ja näin sen Suomi-versiossa käy

Love Island on tämän ajan Big Brother, vaikka kukaan ei halua vertausta ääneen sanoakaan.

2,6 miljoonaa euroa.

Niin paljon Britannian Love Island -ohjelmassa kahdeksan viikon ajan mukana pysynyt kilpailija saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan ansaita seuraavan viiden vuoden aikana.

Jo puoliväliin asti ohjelmassa sinnitellyt voi Frontier Ecomomics -konsulttiyhtiön analyysin mukaan päästä yli miljoonan euron ansioihin kiinni.

Samalla ekonomistit ovat arvioineet, että Cambridgen ja Oxfordin maineikkaiden yliopistojen kasvatit keräävät urallaan keskimäärin 2 miljoonan euron tulot – ja 900 000 euroa enemmän kuin 18-vuotiaana opintonsa päättäneet.

Love Island -kilpailijat saattavat siis tienata jopa enemmän kuin huippuyliopistojen opiskelijat. Vertailu nousi kesän aikana Britanniassa isosti otsikoihin, osittain myös siksi, että jo aikaisemmin oli uutisoitu siitä, että Love Islandiin on hakenut enemmän ihmisiä kuin Oxfordin ja Cambridgen yliopistoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toki tulovertailut ovat varsin teoreettisia, ja vertailu Love Islandin ja huippuyliopistojen välillä keräsi osakseen myös paljon kritiikkiä.

Jotain luvut silti kertovat siitä, millä tänä päivänä on mahdollista tienata elantonsa.

Love Island -kilpailijoiden arvioidut miljoonat tulevat muun muassa sponsoroiduista somepostauksista ja esiintymispalkkioista. Itse ohjelman voittopotti on niihin verrattuna lähes merkityksetön.

Suomessakin julkkikset voivat tienata jo tuhansia euroja yksittäisillä Instagram-julkaisuilla, joten käy järkeen että Britanniassa summat ovat vielä paljon isompia.

Kun Love Island -osallistujien mahdollisista tienesteistä uutisoitiin myös Suomessa, osalle heräsi yksi kysymys.

Mikä ihme on tämä rahantekokoneeksi todettu Love Island?

Vastaus on simppeli: Love Island on tällä hetkellä yksi Britannian suosituimmista tv-ohjelmista.

Ohi menevät katsojaluvuissa vain sellaiset tv-draamaklassikot kuin Eastenders, Emmerdale ja Coronation Street.

Viikko sitten päättänyt ohjelma veti parhaimmillaan katsojia noin 4,5 miljoonaa katsojaa. Se on enemmän kuin mikään muu ohjelma Love Islandia lähettävällä ITV2-kanavalla on koskaan kerännyt.

Kaikkein poikkeuksellisinta on se, että sarja on saanut myös nuoret katsojat perinteisen television pariin.

Sarjasta on tullut viime vuosien suurin uusi tv-ilmiö Britanniassa.

Ohjelma, josta kirjoitetaan loputtomia juttuja brittiläisissä medioissa ja jonka tapahtumia seurataan sosiaalisessa mediassa herkeämättömästi.
Muista tämän hetken suosituimmista brittiläisistä tv-ohjelmista Love Island poikkeaa siinä, että se on tosi-tv-ohjelma.

Se edustaa siis lajityyppiä, jonka kuolemaa on povailtu jo hyvän aikaa.

Big Brotherin kaltaiset tosi-tv-klassikot ovat kärsineet laskevista katsojaluvuista, joita ei ole onnistuttu pelastamaan millään vippaskonsteilla.

Love Islandissa joukko nuoria sinkkuja etsii itselleen kumppania lämpimällä saarella. Tasaisesti ohjelman aikana saarelaisten on pariuduttava jonkun toisen kilpailijan kanssa – olipa sitten oikeasti kiinnostunut tästä tai ei. Monesti toki on: varsinkin lomaromansseja ohjelmassa riittää. Olennaisinta on silti ylipäänsä parin löytäminen. Kilpailusta tippuvat pois nimittäin ne, jotka eivät onnistu pariaan löytämään.

Loppuun asti yhdessä selvinnyt pariskunta voittaa tosin 50­000 puntaa eli 56­000 euroa, jos sarjan katsojat näin päättävät.

Silti ohjelmaa markkinoidaan kovasti sillä, että kyse ei ole vain rahanteosta, vaan pyrkimyksestä rakkauden löytymiseen.

Tai siis, heteroparien välisen rakkauden löytymiseen. Ohjelma on saanut Britanniassa runsaasti kritiikkiä osakseen siitä, että ohjelmassa nähtävä sinkkujen pariutuminen tapahtuu vain miesten ja naisten välillä ja että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ei ole otettu osaksi ohjelmaa.

Ohjelmaa seurataan lähes reaaliajassa: televisiossa esitetään aina edellisen päivän tapahtumat.

Kuulostaako ohjelman idea tutulta?

Ei ihme, koska näin selitettynä siinä ei ole mitään kovin omaperäistä. Ohjelma tuntuu lähinnä Big Brotherin, Paratiisihotellin ja Temptation Islandin ideoiden yhdistelmältä.

Harvinaisinta on lähinnä reaaliaikaisuus. Edelleen suurin osa televisiossa esitetyistä tosi-tv-ohjelmista on kuvattu kuukausia aiemmin, mutta Love Island muistuttaa tältä osin Big Brotheria. Kaikki tapahtuu saarella lähes samaan aikaan kun tapahtumia katsotaan televisiosta.

Erona Big Brotheriin on se, että suoraa kuvayhteyttä tapahtumapaikalle ei ole.

Sen sijaan katsojilla on käytössä Love Island -sovellus, jolla he pystyvät vaikuttamaan suoraan saaren tapahtumiin muun muassa äänestyksillä.

Tässä katsojien kyvyssä vaikuttaa ohjelman käänteisiin reaaliaikaisesti piilee ohjelman suurin erikoisuus – ja samalla syy siihen, että ohjelma on niin suosittu.

Samanlaista reaaliaikaisuuden ideaa on käytetty yllättävän vähän. Big Brotheriin on kyllä kuulunut alusta lähtien olennaisena osana katsojien valta äänestää Big Brother -talon asukkaat pois, mutta Love Islandissa valta on toisenlaista.

Love Islandissa pyritään siihen, että katsojat voisivat niin sanotusti käsikirjoittaa ohjelmaa: päättää kilpailijoiden tiputtamisen lisäksi myös uusista kilpailijoista, tehtävien ajoituksista, tehtävistä ja ylipäänsä vähän kaikesta, mitä saarella vain tapahtuu.

Reaaliaikainen vaikuttaminen on myös merkittävin ero ohjelman ensimmäiseen versioon, joka nähtiin jo 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälissä, mutta joka ei noussut samanlaiseksi hitiksi.

Alkuperäisessä versiossa kilpailijat olivat julkkiksia, mutta uudistetussa versiossa on huomattu, että tavisten vetovoima on jopa parempi.

Toki mukana on silti myös muutamia julkisuuden henkilöitä. Muun muassa aiemmalla kaudella Miss Iso-Britannia Zara Holland osallistui ohjelmaan, harrasti kuvauksissa seksiä ja joutui luopumaan missikruunustaan.

Hollandin tapaus on vain yksi monista ohjelman tapahtumista, jotka ovat nousseet kohuotsikoihin.

Siitä huolimatta tuotantoryhmä ei ole halunnut liittää Love Islandiin mielikuvia pelkästään ”törkyisyydestä” ja sekavasta käytöksestä.

Sen sijaan ohjelman markkinoinnissa korostetaan sitä, että ohjelman osallistujat hakevat oikeasti rakkautta elämäänsä. Juuri tällä on pyritty erottumaan esimerkiksi Paratiisihotellista, jossa on kyse lähinnä juhlimisesta ja voittopotista kilpailemisesta.

Todisteitakin todellisen rakkauden puolesta on: vaikka iso osa ohjelmassa syntyneistä pareista on sittemmin eronnut, on muutama yhä yhdessä. Myös yksi Love Island -pariskunnan lapsi on jo syntynyt.

Näin selitettynä ohjelma ei kuulosta edes eroavan niin paljon Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta. Tässä parit vain tapaavat toisensa alttarin sijaan saarella ja joutuvat kilpailemaan sopivasta kumppanista.

Todellisuus on silti toinen.

Love Islandia on jo kutsuttu muun muassa ”kaikkien aikojen törkyisimmäksi tv-sarjaksi”, 2010-luvun pahemmaksi versioksi Big Brotherista.

Love Islandin brittiversioon kuuluvat olennaisesti lööppimedioiden ohjelmasta nostamat kohut. Erityisesti ensimmäisillä kausilla iso puheenaihe oli ohjelmassa nähtävä seksin määrä. Ei sinänsä yllättävää, koska sama aihe oli Suomen Big Brother -kausienkin ajan jatkuva puheenaihe mediassa.

Siis juuri Zara Hollandin kaltaiset tapaukset. Eikä kukaan voi kiistää, että juuri tällaiset tapaukset ovat lisänneet ohjelman katsojamääriä huomattavasti. Kuohunta kiinnostaa.

Britanniassa monet ohjelman osallistujat ovat valmiina aiheuttamaan kohuja ja nousemaan esille myös epämiellyttävässä valossa.

Se mahdollistaa katsojien suosion, ja juuri katsojien suosion avulla ohjelmassa pystyy jatkamaan pidempään. Samalla kasvavat omat tulot ohjelman päättymisen jälkeen, jos rakkautta ei satukaan löytymään.

Pelkkä romantiikan nälkä on tuskin syynä siihen, että ohjelman brittiversion neljännelle tuotantokaudelle haki 85 000 ihmistä.

Miljoonien katsomassa ohjelmassa esiintyminen on helppo tapa kerätä suuri joukko someseuraajia – ja sen jälkeen kerätä isot rahat julkaisemalla seuraajajoukolle mainoskuvia yhteistyössä eri yritysten kanssa.

Silti rakkauden merkitystä ohjelman suosiossa ei voi täysin vähätellä.

Niin uskoo ainakin Eevamaria Vassinen, Love Island Suomen vastaava tuottaja MTV:ltä. Hän pitää aitoja tunteita erottavana tekijänä Love Islandin muihin tosi-tv-ohjelmiin verrattuna.

”Love Islandissa katsojilla on tilaisuus päästä näkemään sekä vaikuttamaan toisten ihmissuhteen kehitykseen. Se on oikeasti kaunis hetki, kun kaksi ihmistä rakastuu toisiinsa. Ohjelmassa on paljon inhimillisiä tunteita: kun toisessa näkee mustasukkaisuuden tai epävarmuuden”, Vassinen sanoo.

Love Island on Britanniassa yksinkertaisesti onnistunut yhdistämään kaikkien vastaavien tosi-tv-ohjelmien parhaat palat ja muodostamaan niistä hämmentävän menestysreseptin.

Nyt sama resepti halutaan kopioida Suomeen.

Syyskuun loppupuolella alkaa Suomen Love Islandin ensimmäinen tuotantokausi, jota esitetään Subilla.

Suomi on menestyskonseptin monistuksessa eturintamassa. Britannian Love Islandin suursuosion jälkeen viime vuonna nähtiin Saksan Love Island. Keväällä Australiassa alkoi oma versionsa. Tänä vuonna Love Island alkaa Suomen lisäksi vielä Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.

Australian Love Islandin ensimmäisestä kaudesta ei syntynyt samanlaista ilmiötä kuin Britanniassa, ja katsojalukujen valossa sitä pidettiin jopa floppina.

Suomessa luotto suosioon on silti kova. Jo tällä hetkellä MTV3:n kanavilla hehkutetaan parhaillaan esitettävää Britannian Love Islandia ja rummutetaan ensi syksynä alkavaa Suomen-versiota.

Ohjelmasta tehdyissä MTV:n ennakkojutuissa juontaja Shirly Karvinen ilmoittaa, että ”tästä tulee huikea ilmiö” – ennen kuin ensimmäistäkään jaksoa on kuvattu tai kilpailijoita valittu.

Kilpailijoiden valinta on parhaillaan käynnissä.

Tuottaja Eevamaria Vassinen ei kerro tarkkoja hakijamääriä, mutta Suomessa tuskin puhutaan kymmenistä tuhansista. Silti Vassisen mukaan kiinnostus ohjelmaan on ollut suurta.

Hakijoista puhuttaessa Vassinen korostaa jälleen eroa esimerkiksi Temptation Islandiin ja Paratiisihotelliin.

”Ei haeta stereotyyppisesti niitä ihmisiä, jotka ovat käyneet nuo ohjelmat läpi. Tässä julkisuuden tavoittelu ei ole niin isossa osassa, vaan ennen kaikkea rakkauden etsiminen.”

Eikö toiveissa ole siis löytää huomiota herättäviä, ärsyttäviä – ehkä myös kohuja aiheuttavia – henkilöitä?

Niitä, jotka ovat tehneet Britannian Love Islandista niin puhutun?

On toki, mutta sopivassa määrin. Vassisen mukaan Love Island Suomesta ei pyritä tekemään täysin samanlaista kuin brittiversiosta.

”Suomi on erilainen maa, ja täällä on tietyt asiat mukautettava suomalaisuuteen sopivaksi. Big Brotheriin verrattuna Love Islandissa ei ole samalla tavalla tarkoitus saada ihmisiä sekoilemaan tai tekemään itsestään tyhmiä. Emme halua, että ihmissuhteita lähdetään rakentamaan humalassa.”

Ihmissuhteita – tai omaa uraa tulevana somevaikuttajana.

Juttua korjattu 11.16: Korjattu oikea tieto Oxfordin ja Cambridgen yliopistojen ansioista tutkimuksen mukaan. Lisätty tietoa Love Island -osallistujien ja huippuyliopistojen opiskelijoiden tulojen vertailun saamasta huomiosta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-ohjelmat
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 2. 2

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 3. 3

  Koko viikon nettiä kuohuttaneeseen ”Yanny vai Laurel” -kiistaan on löytynyt loppullinen totuus – tässä kaikki, minkä tapauksesta voi ylipäänsä selvittää

 4. 4

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 5. 5

  Suomessa helposti unohtaa, ettei täältä oikeasti saa melkein mitään roskaruokaa – Taco Bell saapuu tällä viikolla ja paikkaa yhden aukon, mutta nämä kaikki puuttuvat yhä

 6. 6

  Kun tunnettu ihminen kuolee, suomalaiset ryntäävät hänen Wikipedia-sivulleen – kokosimme tiedot kolmen vuoden ajalta nähdäksemme kuka kiinnostaa

 7. 7

  Pikatestissä marokkolainen ravintola Casserole, joka tuo ykkösluokan asiakaspalvelun vaatimattomiin puitteisiin

 8. 8

  Tämä urheilujoukkueen uusi maskotti on hämmentävin asia internetissä, uusi meemisuosikki – ja yhtä kammottava kuin Pikku Kakkosen Morso

 9. 9

  Menot 27.5: Unknown Cargon viimeinen Kluuvin-näyttely avautuu

  Tilaajille
 10. 10

  Miesten vapautusliike nousee maailmalla, ja tämä mies haluaa tuoda sen Suomeen

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 2. 2

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 3. 3

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 4. 4

  Tämä urheilujoukkueen uusi maskotti on hämmentävin asia internetissä, uusi meemisuosikki – ja yhtä kammottava kuin Pikku Kakkosen Morso

 5. 5

  Pikatestissä marokkolainen ravintola Casserole, joka tuo ykkösluokan asiakaspalvelun vaatimattomiin puitteisiin

 6. 6

  Koko viikon nettiä kuohuttaneeseen ”Yanny vai Laurel” -kiistaan on löytynyt loppullinen totuus – tässä kaikki, minkä tapauksesta voi ylipäänsä selvittää

 7. 7

  Jos seksuaalinen häirintä oli niin pahaa, miksei poliisille ilmoitettu, kysyi Donald Trump – ja sai vastaansa ryöpyn kertomuksia siitä miten vaikeaa seksuaalisesta häirinnästä on puhua

 8. 8

  Kun tunnettu ihminen kuolee, suomalaiset ryntäävät hänen Wikipedia-sivulleen – kokosimme tiedot kolmen vuoden ajalta nähdäksemme kuka kiinnostaa

 9. 9

  Suomessa helposti unohtaa, ettei täältä oikeasti saa melkein mitään roskaruokaa – Taco Bell saapuu tällä viikolla ja paikkaa yhden aukon, mutta nämä kaikki puuttuvat yhä

 10. 10

  Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 2. 2

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 3. 3

  Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

 4. 4

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 5. 5

  Rihanna lähetti Juha Sipilälle Suomen lipulla ja kiitos-sanalla höystetyn Twitter-viestin – ja vaati Suomelta lisää rahaa kehitysmaiden koulutuksen tukemiseen

 6. 6

  Uudesta Jokerista julkaistiin ensimmäinen kuva, eikä hahmo näytä yhtään itseltään – kaikkein eniten faneja on silti hämmentänyt Jokerin nimi, johon piiloutuu vitsi

 7. 7

  Maija Li Raudaskoski löysi teininä oman paikkansa naisvihaa lietsovasta nettiyhteisöstä, kunnes sai tarpeekseen – Nyt hän kertoo, miksi kuvalaudat ovat vaarallisia

 8. 8

  Kaikki puhuvat ”toadista” Twitterissä, mutteivät ääneen, koska some suosii halpaa populismia – siksi se johtaa tyrannien nousuun, uskovat asiantuntijat

 9. 9

  Internet kysyy nyt, miksi Captain Marvel vetää uudessa trailerissa mummoa turpaan – kerromme, miksi

 10. 10

  Tältä näyttävät baarimestareiden suosittelemat trendi­cocktailit – Nyt niitä saa ympäri Helsinkiä, koska suomalaiset ovat oppineet, mitä cocktail on oikeasti

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 2. 2

  Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

 3. 3

  Prinsessa lupasi ostaa Anna-Julia Kontiolle hevosen – enää hänen pitäisi tietää, millaisen hevosen haluaisi

 4. 4

  Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

 5. 5

  Love Island Suomi lätsähti täydelliseksi pannukakuksi teknisten ongelmien takia – Sub-kanavan suuren tosi-tv-satsauksen tilalla näytettiin Simpsoneita

 6. 6

  Bill Cosby sai vähintään kolme vuotta vankeutta – tuomari nimesi hänet vaaralliseksi seksuaali­rikolliseksi

 7. 7

  Trump jakoi YK-puheessa maailman Yhdysvaltojen ystäviin ja hyväksikäyttäjiin – video näyttää, kuinka kuulijat nauroivat presidentin väitteelle hänen hallituksensa saavutuksista

 8. 8

  Olen tavannut lapsia, jotka sylkevät, käyvät päälle ja rikkovat huonekaluja – Miten he saavat tarvittavaa hoitoa tässä sijaishuollon resurssipulassa?

 9. 9

  Isä jää varjoon, kun lapsi valitsee äidin – Suosikki­asetelmalle on luonnolliset syynsä, ja näin se puretaan

  Tilaajille
 10. 10

  Halvaantunut yhdysvaltalainen mies kävelee selkärankaan asennetun elektrodin ansiosta – se vahvistaa aivojen viestit lihaksille

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 2. 2

  Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

 3. 3

  Harvinainen geneettinen ”lottovoitto” venytti Shawn Bradleyn 229-senttiseksi – sen pidemmäksi ei terve ihminen juuri kasva

 4. 4

  OP aloittaa kuuttatuhatta työntekijää koskevat yt-neuvottelut – Tarkoitus ei ole päästä säästöihin irtisanomisilla, vakuuttaa pääjohtaja Ritakallio

 5. 5

  Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

 6. 6

  Työttömät kantavat metsässä puita ilman palkkaa, mutta onko siitä ihmelääkkeeksi Suomen ongelmiin? ”Hyödyllisiä töitä, joita kukaan ei muuten tekisi”

  Tilaajille
 7. 7

  Isä jää varjoon, kun lapsi valitsee äidin – Suosikki­asetelmalle on luonnolliset syynsä, ja näin se puretaan

  Tilaajille
 8. 8

  Kyllä, Lily Allen tilasi naisprostituoidun ja harrasti seksiä Liam Gallagherin kanssa – mutta hänen muistelmissaan on kyse paljon isommista asioista

 9. 9

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 10. 10

  Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

 2. 2

  Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

 3. 3

  Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

 4. 4

  Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

  Tilaajille
 5. 5

  Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

 6. 6

  Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

 7. 7

  Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

  Tilaajille
 8. 8

  Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

  Tilaajille
 9. 9

  Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

 10. 10

  ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

 11. Näytä lisää