Benjamin Peltonen oli Suomen ensimmäinen Instagram-sensaatio, kunnes ei enää halunnut olla – koska tykkäykset alkoivat määrittää, mitä hän ajattelee itsestään

Benjamin Peltonen ei halua olla enää somestara. Mitä hän sitten haluaa?

”Mun suuri pelko on olla vain pieni tähdenlento.”

Lause tulee totisella äänellä 21-vuotiaan Benjamin Peltosen suusta.

Tunnelma on hieman painostava.

Se voi johtua siitäkin, että Helsingin Töölössä sijaitsevassa äänitysstudiossa lämpötila on lähes 30 astetta. Heinäkuun helle on jatkunut viikkojen ajan. Ilma ei kierrä sisällä. Peltonen hörppää vettä ja pyyhkäisee hikeä otsaltaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän on halunnut tavata juuri täällä.

Studio näyttää hyvin stereotyyppiseltä. Pitkä äänityspöytä, pari tummaa nojatuolia, muhkeat äänentoistolaitteet, viimeisen päälle hiottu akustiikka. Pikkupöydällä on viskipullo ja kaksi lasia.

Sisustus on Peltoselle kuitenkin toissijaista. Viime kuukausina hän on itkenyt, huutanut ja raivonnut täällä. Ja lopulta tuntenut tyytyväisyyttä.

Nyt Peltonen istuu yhdellä mustista nojatuoleista ja yrittää selittää suurta pelkoaan.

”Jengillä on edelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen sellainen fiilis, että ei somesta noussut artisti voi olla oikea artisti. Haluan osoittaa, että se on se väärä käsitys, koska nyt tekemisessäni on ihan eri lähtökohdat kuin... Tässä on... Vittu.”

Peltosen ajatus katkeaa. Hän kiroaa ja hautaa kätensä kasvoihin.

Asian selittäminen on vaikeaa.

Ovensuussa seisova levy-yhtiön edustaja Iivari Suosalo puuttuu keskusteluun.

”Monet muut on nousseet samoista lähtökohdista. Nyt peruspilarit ovat artistiudessa”, Suosalo sanoo.

”Just näin! Nimenomaan”, Peltonen innostuu.


Artistius on se sana, mikä toistuu nyt Peltosen puheessa. Artisti. Se hän haluaa olla.

Ennen kaikkea Peltonen ei halua olla enää ”Instagram-Bemmi”. Se, minä hänet on tunnettu tähän asti.

Tunnettu tarina alkoi niihin aikoihin, kun vuonna 2013 Nyt-liitteessä julkaistiin juttu 16-vuotiaasta kaarinalaispojasta, jolla on yli 80 000 fanityttöä netissä.

Tuo poika oli Benjamin Peltonen.

Peltonen ei tiedä edelleenkään, miksi juuri hänestä tuli yksi ensimmäisistä suomalaista Instagram-suosikeista. Instagramista oli tullut merkittävä juttu Suomessa vuosina 2011–2012, ja Peltonen oli käyttäjien eturintamassa. Hän vain alkoi julkaista kuvia itsestään ilman kummempia taka-ajatuksia. Kuvista tykättiin hämmentävän paljon. Yhtäkkiä seuraajia oli tuhat. Sitten useampi tuhat. Sitten loppua ei enää näkynytkään.

”En ole koskaan osannut selittää suosiota. Ehkä yksi iso juttu oli se, että vastailin kaikille, jotka laittoivat kommenttia. Tuli ehkä sellainen inhimillinen olo. Tuntui siltä kuin olisin oikea kaveri. Tai siis... Voiko noin sanoa?”

Peltonen tarkoittaa sitä, että hän tykkäsi vastata faneilleen ja faneille tuli siitä olo, että Peltonen olisi enemmän kuin vain fanituksen kohde.

Toki Peltonen tietää, että osa suosiosta oli hänen ulkonäkönsä ansiota.

”Varmasti musta sai pintapuolisen kuvan. Tiedän, että julkaistessa paidattoman kuvan tai näyttäessä vähän hauista sai tykkäyksiä.”

Peltonen muistelee, kuinka hänen äidilleen varoiteltiin etukäteen, että ensimmäinen iso lehtijuttu voisi muuttaa Peltosen elämän.

”Äiti ei ollut varma, haluaako hän, että juttu julkaistaan.”

Mutta Peltonen oli. Hän halusi katsoa, mitä siitä seuraa.


Seurasi paljon asioita. Peltosesta tuli vain 16-vuotiaana käytännössä Suomen ensimmäinen oikea Instagram-sensaatio. Ihminen, joka tunnettiin vain siitä, että hän on niin suosittu Instagramissa. Seuraajamäärä nousi satoihin tuhansiin. Niitä oli enemmän kuin suurella osalla niin sanotuista oikeista julkkiksista. Peltonen sai useita yhteidenottoja eri musiikkitahoilta ja teki levytyssopimuksen Warner Musicin kanssa keväällä 2014.

Sopimuksen kunniaksi Peltonen skoolasi Pommacilla levy-yhtiön tiloissa ja kävi isovanhempiensa luona kahvilla. Lukio jäi kesken, kun musiikkimaailma vei mukanaan. Samalla Peltonen jatkoi Instagramissa kuvien julkaisua. Myös niiden paidattomien.

Ensimmäinen single julkaistiin vuoden 2014 syksyllä. Underdogs oli hitti, mutta ei mikään vuoden kovin kappale. Suosiota riitti silti. Kappaleet soivat radioissa. Keikoilla kävi väkeä.

”Aluksi tuntui, että kaikki on tosi helppoa. Ihmettelin, miksi ihmiset aina valittavat, että artistius on niin rankkaa”, Peltonen sanoo ja naurahtaa.

Instagram-tähdestä oli tehty fanitettu laulaja, mutta pinnan alla kyti. Nettikommenteissa Peltosesta puhuttiin ihailun vastapainoksi myös ilkeästi. Osa piti Instagram-tähden laulajauraa osoituksena siitä, että musiikkimaailmassa voi menestyä ihan kuka tahansa, jolla on vain tarpeeksi faneja. Vähän kuin 2010-luvun Matti Nykänen.

Peltonen oli sanonut vuoden 2013 haastattelussa haluavansa ”malliksi, näyttelijäksi – tai laulajaksi, vaikkei omasta mielestään ole tarpeeksi hyvä laulaja”.

Nyt Peltonen sanoo, että se oli tarkoituksellista vähättelyä. Ei häntä oikeasti kiinnostanut esimerkiksi mallin työt, vaan hän oli haaveillut nimenomaan laulajan urasta ja kirjoittanut monta vuotta biisejä huoneessaan. Ei vain uskaltanut sanoa sitä ääneen, koska ei uskonut olevansa riittävän hyvä.

”Tiedän, etten ole todellakaan mikään luontainen Beyoncé, mutta olen tehnyt niin paljon töitä sen etewen, että musta tulee kovempi laulaja. Mua lohdutti tosi paljon, kun Ed Sheeran julkaisi vähän aikaa sitten videon itsestään laulamassa 15-vuotiaana. Sekin kuulosti ihan kamalalta, ja nyt Sheeran on mielestäni yksi maailman kovimmista pop-tähdistä.”

Hetken aikaa Peltonenkin halusi olla yksi maailman kovimmista pop-tähdistä, kuten Sheeran tai Justin Bieber. Siksi hän alkoi laulaa englanniksi.

Erityisesti Espanjassa Peltosesta tuli kohtuullinen suosikki, ja debyyttilevy Fingerprints menestyi paremmin Espanjan kuin Suomen albumilistalla.

Vähitellen isoin buumi alkoi hiipua sekä Suomessa että ulkomailla. Artistiuden vaikeus alkoi valottua. Väki väheni keikoilla. Kappaleiden suosio laski.

”Mikään haippi ei kestä loputtomasti. Kaikki junnasi paikoillaan", Peltonen kertoo.

Peltosta alkoi myös vaivata se, että omat kappaleet tuntuivat juuri niin epäaidolta kuin nettipalstoilla irvailtiin. Hän ei ollut itse mukana kappaleidensa tekemisessä, vaan kävi vain nauhoittamassa ne studiossa. Kun Peltosen piti kertoa, mistä kappaleet kertoivat, hän ei tiennyt. Keksi tarinoita päästään.

”Tajusin, että tässä ei ole kyse vain siitä, että saa tytöt kirkumaan kun nousee lavalle.”

Samalla Peltosta alkoi ahdistaa. Vaikka toisin voisi luulla, hän ei ollut koulussa erityisen räiskyvä tai riehakas persoona. Niinpä kun Instagram-julkisuus räjähti käsiin ja fanit tulivat juttelemaan kadulla, Peltosesta tuntui oudolta.

Tilanne paheni: Peltosella oli pitkään vaihe, jolloin hän ei ihmispelkonsa vuoksi halunnut edes poistua kotoaan ihmisten ilmoille.

Vähitellen alkoi myös harmittaa, että häntä pidettiin ikuisesti 16-vuotiaana Instagram-tähtenä. Alussa saatua mainetta ei pystynyt muuttamaan millään.

Kaikkein eniten Peltosta ärsytti se, miten some vaikutti häneen itseensä.

”Kuviin saadut tykkäykset alkoivat määrittää sitä, mitä ajattelin itsestäni. Ykköstavoitteena oli se, että Instagramissa oli oltava siisti kuvafiidi.”

Alussa Instagramiin kuvien julkaisu oli ollut hauskaa. Nyt siitä oli tullut sadoille tuhansille seuraajille tehtävää pakonomaista työtä, joka ahdisti todella pahasti. Niin pahasti, että Peltonen halusi kokonaan pois.

Viime syksynä Peltonen kirjoitti jo Instagramiin pitkän tekstin siitä, miten paljon somesta tulevat paineet ahdistavat häntä.

Tänä keväänä Peltonen poisti kaikki Instagram-kuvansa. Fanit järkyttyivät. Seuraajamäärä kääntyi laskuun. Suomalaiset viihdemediat ihmettelivät. Mitään selitystä ei annettu.

”Mulla ei ole koskaan ollut näin vapaa olo”, Peltonen sanoo nyt.

Peltosella ei ole aikomusta palata enää Instagramiin entiseen tapaan. Kun uutta musiikkia aletaan julkaista, mainostetaan sitä myös Instagramissa, mutta entinen Instagram-elämä on ohi.

Tänään perjantaina julkaistaan Naarmuja. Se on Peltosen ensimmäinen uusi kappale yli vuoteen ja samalla ensimmäinen suomenkielinen kappale. Ensimmäinen kappale, jonka Peltonen on sanoittanut itse.

Uusi kappale on samalla kokonaan uusi alku. Peltonen meinaa jättää vanhat kappaleet taakseen, eikä halua esittää niitä enää keikoillakaan, vaan keskittyä kappaleisiin, joita on ollut itse kirjoittamassa.

Laulukieli on vaihdettu suomeksi, koska Peltonen haluaa laulaa nyt asioista, jotka pystyy sanoittamaan itse. Sitä paitsi Peltonen kertoo kokeneensa valaistuksen, kun lauloi ensimmäistä kertaa Töölön studiolla suomeksi: nyt hän vihdoin kuulostaa itseltään. Ensimmäistä kertaa urallaan.

Peltonen tietää, että kielenvaihdostakin saa kuulla pilkkaa.

”Varmasti tulee kommenttia siitä, että ’Nytkö se on tullut taas takaisin ja yrittää laulaa suomeksi’”, Peltonen sanoo.

Hän on päättänyt olla välittämättä kommenteista.

On vain yksi ongelma: Peltonen ei voi itse päättää sitä, että ihmiset eivät enää pidä häntä ”Instagram-tähtenä”. Vaikka Peltonen on ollut viime aikoina paljon vähemmän esillä, tulee hänen Instagram-taustansa taatusti ihmisille taas ensimmäisenä mieleen, kun uutta musiikkia ilmestyy.

Mutta koska Peltonen on päättänyt olla palaamatta Instagram-tähden elämään, on vain kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen on se, että Peltonen onnistuu sinnikkäällä työllä muuttamaan imagonsa ja saavuttamaan asemansa oikeana artistina. Vähän kuin Antti Tuisku, josta tuli vaikeiden Idols-vuosien jälkeen koko kansan suosikki.

Toinen vaihtoehto on se, että muutos ei onnistu. Tuo ajatus palauttaa painostavan tunnelman.

Epäonnistumisen mahdollisuutta Peltonen ei silti halua ajatella.

”Julkaisen kappaleita niin paljon, että mut tunnetaan biisieni kautta. Nyt niitä on jo 20–30 valmiina. Näytän, että olen tosissani. Että en ole lähdössä enää mihinkään.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Musiikki
 • Sosiaalinen media
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Weekend-festivaalin artistiesittelyt aiheuttavat hilpeyttä – Testaa, tunnistatko esiintyjät sekavista kuvauksista

 2. 2

  Unkarin hallitus aikoo lopettaa sukupuolentutkimuksen yliopistoista, koska se ”muistuttaa ideologiaa eikä tiedettä” – maalla ei ole varaa ”samanlaiseen ylellisyyteen” kuin muutamassa pohjoisessa Euroopan maassa

 3. 3

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 4. 4

  CMX-fani piirsi kuvan veljelleen, se annettiin bändille, ja kuva ilmestyi seuraavan CMX:n levyn kansivihkoon – nyt sitä myydään postikortteina

 5. 5

  Kahvila Päijänne luottaa perinteiseen ja simppeliin, mikä on fiksu valinta Vallilan trendikkäillä kulmilla

 6. 6

  ”Näin käy kun panee KGB-agentin KFC-agenttia vastaan” – Donald Trump joutui talk show -juontajien pilkan kohteeksi ”antauduttuaan” Venäjän presidentille

 7. 7

  Donald Trumpin mukaan ruokakaupassa tarvitsee henkilöllisyys­todistuksen, mutta hän tarkoittikin alkoholin ostamista – Netissä koko tapaus käännettiin vitsiksi

 8. 8

  Pikatestissä Kotipizzan uusi konsepti­ravintola No Pizza – monimutkainen puhelintilaus stressaa, mutta roseeviini on täydellistä

 9. 9

  Uutiset kuin Whatsappissa: Nytin sovellus kertoo, mitä pitää tietää

 10. 10

  Kolumni: Facebookin uutisvirta on tullut tiensä päähän, se on itse asiassa pahin mahdollinen roskakuilu – koska oikea viestittely tapahtuu ihan muualla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 2. 2

  Weekend-festivaalin artistiesittelyt aiheuttavat hilpeyttä – Testaa, tunnistatko esiintyjät sekavista kuvauksista

 3. 3

  Unkarin hallitus aikoo lopettaa sukupuolentutkimuksen yliopistoista, koska se ”muistuttaa ideologiaa eikä tiedettä” – maalla ei ole varaa ”samanlaiseen ylellisyyteen” kuin muutamassa pohjoisessa Euroopan maassa

 4. 4

  Festareiden silmiinpistävät: Ruisrockiin vauvoiksi pukeutuneet Pekat, jotka häpeävät, mutta kertovat herättävänsä naisten äidilliset vaistot

 5. 5

  CMX-fani piirsi kuvan veljelleen, se annettiin bändille, ja kuva ilmestyi seuraavan CMX:n levyn kansivihkoon – nyt sitä myydään postikortteina

 6. 6

  Festareiden silmiinpistävät: Provinssin Iiro, joka rokkaa mekko päällä sukuelimet piiloon teipattuna

 7. 7

  Testasimme kolme Flow’n uutuusravintolaa ja yhden klassikon – tällaista ruokaa Flow-festivaalilla saa tänä vuonna

 8. 8

  Benjamin Peltonen oli Suomen ensimmäinen Instagram-sensaatio, kunnes ei enää halunnut olla – koska tykkäykset alkoivat määrittää, mitä hän ajattelee itsestään

 9. 9

  Kesken keikan huudellut fani aloitti Britney Spearsin keikoilla hitti-ilmiön, jolle Spears itsekin nauraa – Ja nyt sitä hehkuttaa myös Spearsin miesystävä

 10. 10

  Näistä asioista on tämän vuoden Flow-muoti tehty – Soitimme festaripukeutumisen asiantuntijoille ja selvitimme, mitkä ovat tämän vuoden tärkeimmät tyyliohjeet

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 2. 2

  Kesken keikan huudellut fani aloitti Britney Spearsin keikoilla hitti-ilmiön, jolle Spears itsekin nauraa – Ja nyt sitä hehkuttaa myös Spearsin miesystävä

 3. 3

  Benjamin Peltonen oli Suomen ensimmäinen Instagram-sensaatio, kunnes ei enää halunnut olla – koska tykkäykset alkoivat määrittää, mitä hän ajattelee itsestään

 4. 4

  Näistä asioista on tämän vuoden Flow-muoti tehty – Soitimme festaripukeutumisen asiantuntijoille ja selvitimme, mitkä ovat tämän vuoden tärkeimmät tyyliohjeet

 5. 5

  Tämä Suomessa kuvattu video on nyt Turkin Twitterin puheenaihe – koska turkkilaisten on vaikea käsittää, miksi videolla kukaan ei törmäile törmäilyautoilla

 6. 6

  Unkarin hallitus aikoo lopettaa sukupuolentutkimuksen yliopistoista, koska se ”muistuttaa ideologiaa eikä tiedettä” – maalla ei ole varaa ”samanlaiseen ylellisyyteen” kuin muutamassa pohjoisessa Euroopan maassa

 7. 7

  Tällainen on ”kaikkien aikojen törkyisin tv-sarja”, jonka osallistujat voivat tienata paremmin kuin huippuyliopistoissa opiskelleet – ja näin sen Suomi-versiossa käy

 8. 8

  Testasimme kolme Flow’n uutuusravintolaa ja yhden klassikon – tällaista ruokaa Flow-festivaalilla saa tänä vuonna

 9. 9

  CMX-fani piirsi kuvan veljelleen, se annettiin bändille, ja kuva ilmestyi seuraavan CMX:n levyn kansivihkoon – nyt sitä myydään postikortteina

 10. 10

  Weekend-festivaalin artistiesittelyt aiheuttavat hilpeyttä – Testaa, tunnistatko esiintyjät sekavista kuvauksista

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Taloyhtiötä johtaa yhden perheen dynastia – Onko se edes laillista?

 2. 2

  ”Tule kotiin <3”, kirjoitti Eveliina Rimpeläinen – Sitä ennen hänen miehensä humalainen kaahailu oli katkennut piikkimattoon ja epäilyyn poliisin murhan yrityksestä

  Tilaajille
 3. 3

  Suomi on maailman turvallisin maa, jossa elävät Euroopan toiseksi vaarallisimmat perheet

 4. 4

  Valtiolla uusi rahareikä: Yrittäjien eläkkeisiin uppoaa jo satoja miljoonia euroja, koska heidän omat maksunsa eivät riitä

 5. 5

  Yhä useampi palautus­päätöksen saanut täytyy saattaa pois Suomesta, kertoo Poliisi­hallitus – ”Viranomaisia pakoillaan ennen palautusta”

 6. 6

  Espoossa toistuu keväisin ja syksyisin ilmiö, jonka suunnitelmallisuutta hämmästelee jopa kaupungin sähköinsinööri – Joku kiertää sammuttamassa katuvaloja

 7. 7

  Trump haukkui tietovuotajaa ”koiraksi” ja haastoi tämän välimiesoikeuteen – Valkoinen talo ei kiistä rasistisen puheen sisältävän nauhoitteen olemassaoloa

 8. 8

  Uusi lääke näyttäisi tepsivän ylipainoon – ”Mullistus”, uskoo valmistetta tutkinut suomalaisprofessori

  Tilaajille
 9. 9

  Monet autoilijat eivät osaa väistämissääntöjä – Olen ollut kymmeniä kertoja hengenvaarassa

 10. 10

  Entinen Valioliiga-tähti kertoo pelaajien ”Monopolista”, jossa naiset olivat kauppatavarana: ”Jokaisella oli omistuksensa, jotka olivat eriarvoisia”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Genovan siltaturman uhrien etsintä jatkui läpi yön, kuolleita ainakin 35 – liikenne­ministeri vaatii tiestä vastaavan yhtiön ylintä johtoa eroamaan

 2. 2

  Vielä kolme kuukautta sitten Jessi Laidlerille vakuutettiin, että Pasilan historiallisessa Toralinnassa on turvallista asua – Nyt kaikki vuokralaiset irtisanottiin

 3. 3

  Kymmenittäin autoja poltettiin Ruotsissa, kaksi pidätetty ja yksi etsintäkuulutettu – Ruotsidemokraattien johtaja ehdottelee avun pyytämistä muiden EU-maiden poliiseilta

 4. 4

  Tuntemattomien rikollisten ketju huijasi hyvällä suomen kielellä helsinkiläisnaisen pankkitunnukset – Oikeudessa maksumieheksi päätyi satunnainen vastaantulija

 5. 5

  Lapsi hakkeroi Yhdysvaltain äänestyssivuston jäljennöksen kymmenessä minuutissa – teki itsestään vaalien voittajan lisäämällä itselleen miljardeja ääniä

 6. 6

  Uusi lääke näyttäisi tepsivän ylipainoon – ”Mullistus”, uskoo valmistetta tutkinut suomalaisprofessori

  Tilaajille
 7. 7

  Valtiolla uusi rahareikä: Yrittäjien eläkkeisiin uppoaa jo satoja miljoonia euroja, koska heidän omat maksunsa eivät riitä

 8. 8

  Helsingin poliisi: Suomeen on rantautunut Euroopasta uusi kansainvälinen kuljetusrikollisuuden muoto

 9. 9

  ”Tule kotiin <3”, kirjoitti Eveliina Rimpeläinen – Sitä ennen hänen miehensä humalainen kaahailu oli katkennut piikkimattoon ja epäilyyn poliisin murhan yrityksestä

  Tilaajille
 10. 10

  Kun 80 autoa palaa, pääministerin ”hemmetti” ei välttämättä äänestäjille riitä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Parisuhdekouluttaja panttasi seksiä, petti ja lopulta jätti – Nyt hän kertoo, mikä tuhoaa ja pelastaa suhteen ja miksi moni pettyy kumppaniinsa tajuamatta syytä

  Tilaajille
 2. 2

  Toimittaja ja kirjailija Perttu Häkkinen on kuollut – Flow-festivaalilla pidettiin hiljainen hetki

 3. 3

  Ari rakastui naimisissa olevaan Lilliin, vaikka niin ei aluksi pitänyt käydä – Nyt kolme aikuista asuu saman katon alla ja sanoo, että polyamoria helpottaa lapsiperhe-elämää

  Tilaajille
 4. 4

  Tutkijat selvittivät liikunnan vaikutuksia mielen­terveyteen ja yllättyivät runsaasti liikkuvien tuloksista

 5. 5

  Yali Liu hämmästyi, kun suomalaiskollegat ottivat lounaspuheet tosissaan – Kolme Suomessa työskentelevää ulkomaalaista kertoo, miten me teemme töitä

  Tilaajille
 6. 6

  Moni parisuhde tyssää siihen, ettei ihminen ole valmis kehittymään – Rakkauteen pitäisi suhtautua kuin työuraan

 7. 7

  Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

 8. 8

  Kesä­tissuttelu on suurempi vaara kuin moni ymmärtää – lääkäri Tuikku Asikainen joi ”normaalisti”, mutta vasta lopetettuaan hän tajusi olleensa väärässä

  Tilaajille
 9. 9

  Flow’n perjantain pääesiintyjät olivat surkuhupaisia – Lauryn Hill tuhosi klassikkolevynsä ja Patti Smithin aikuisrock olisi sopinut paremmin olutfestivaalin oheisohjelmaksi

 10. 10

  Syvällä Venäjän tyhjyydessä on armoton vankileiri IK-25, jossa ruoka on jätettä, taudit leviävät ja kurinpidosta vastaavat vangit – nyt suomalainen huumekuriiri kertoo, millaista on elää siellä

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Ruotsin autopaloista pidätetty ainakin kolme epäiltyä – alle 20-vuotias mies otettiin kiinni Turkin rajalla
 3. Espoossa toistuu keväisin ja syksyisin ilmiö, jonka suunnitelmallisuutta hämmästelee jopa kaupungin sähköinsinööri – Joku kiertää sammuttamassa katuvaloja
 4. Monet autoilijat eivät osaa väistämissääntöjä – Olen ollut kymmeniä kertoja hengenvaarassa
 5. Britannian uusi ulkoministeri tapasi Timo Soinin ja uskoo nyt Suomen olevan valmis tukemaan brexit-tavoitteita – ”Suomella on tärkeä rooli”
 6. Yhä useampi palautus­päätöksen saanut täytyy saattaa pois Suomesta, kertoo Poliisi­hallitus – ”Viranomaisia pakoillaan ennen palautusta”
 7. Kirjapaljastukset kertovat, että Niinistöllä on poikkeuksellisen paljon vaikutusvaltaa – Mutta mistä se johtuu? Tilaajille
 8. Pimentoon jäävät biisinkirjoittajat harmittavat laulaja-laulun­tekijä Vilma Alinaa – ”Hehän aika­lailla pyörittävät sitä, mitä musa­kenttä on”
 9. Huipulle tähtäävälle voimistelijalle koulun ja harjoitusten yhdistelmä voi olla liian rankka – Aleksi Vesala käy yläkoulun neljään vuoteen
 10. Turkin kriisi menee Erdoğanin piikkiin, vaikka hän hakee syyllistä kaikkialta muualta Tilaajille
 11. Entinen Valioliiga-tähti kertoo pelaajien ”Monopolista”, jossa naiset olivat kauppatavarana: ”Jokaisella oli omistuksensa, jotka olivat eriarvoisia”
 12. Näytä lisää