Benjamin Peltonen oli Suomen ensimmäinen Instagram-sensaatio, kunnes ei enää halunnut olla – koska tykkäykset alkoivat määrittää, mitä hän ajattelee itsestään

Benjamin Peltonen ei halua olla enää somestara. Mitä hän sitten haluaa?

”Mun suuri pelko on olla vain pieni tähdenlento.”

Lause tulee totisella äänellä 21-vuotiaan Benjamin Peltosen suusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tunnelma on hieman painostava.

Se voi johtua siitäkin, että Helsingin Töölössä sijaitsevassa äänitysstudiossa lämpötila on lähes 30 astetta. Heinäkuun helle on jatkunut viikkojen ajan. Ilma ei kierrä sisällä. Peltonen hörppää vettä ja pyyhkäisee hikeä otsaltaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän on halunnut tavata juuri täällä.

Studio näyttää hyvin stereotyyppiseltä. Pitkä äänityspöytä, pari tummaa nojatuolia, muhkeat äänentoistolaitteet, viimeisen päälle hiottu akustiikka. Pikkupöydällä on viskipullo ja kaksi lasia.

Sisustus on Peltoselle kuitenkin toissijaista. Viime kuukausina hän on itkenyt, huutanut ja raivonnut täällä. Ja lopulta tuntenut tyytyväisyyttä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyt Peltonen istuu yhdellä mustista nojatuoleista ja yrittää selittää suurta pelkoaan.

”Jengillä on edelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen sellainen fiilis, että ei somesta noussut artisti voi olla oikea artisti. Haluan osoittaa, että se on se väärä käsitys, koska nyt tekemisessäni on ihan eri lähtökohdat kuin... Tässä on... Vittu.”

Peltosen ajatus katkeaa. Hän kiroaa ja hautaa kätensä kasvoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asian selittäminen on vaikeaa.

Ovensuussa seisova levy-yhtiön edustaja Iivari Suosalo puuttuu keskusteluun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Monet muut on nousseet samoista lähtökohdista. Nyt peruspilarit ovat artistiudessa”, Suosalo sanoo.

”Just näin! Nimenomaan”, Peltonen innostuu.


Artistius on se sana, mikä toistuu nyt Peltosen puheessa. Artisti. Se hän haluaa olla.

Ennen kaikkea Peltonen ei halua olla enää ”Instagram-Bemmi”. Se, minä hänet on tunnettu tähän asti.

Tunnettu tarina alkoi niihin aikoihin, kun vuonna 2013 Nyt-liitteessä julkaistiin juttu 16-vuotiaasta kaarinalaispojasta, jolla on yli 80 000 fanityttöä netissä.

Tuo poika oli Benjamin Peltonen.

Peltonen ei tiedä edelleenkään, miksi juuri hänestä tuli yksi ensimmäisistä suomalaista Instagram-suosikeista. Instagramista oli tullut merkittävä juttu Suomessa vuosina 2011–2012, ja Peltonen oli käyttäjien eturintamassa. Hän vain alkoi julkaista kuvia itsestään ilman kummempia taka-ajatuksia. Kuvista tykättiin hämmentävän paljon. Yhtäkkiä seuraajia oli tuhat. Sitten useampi tuhat. Sitten loppua ei enää näkynytkään.

”En ole koskaan osannut selittää suosiota. Ehkä yksi iso juttu oli se, että vastailin kaikille, jotka laittoivat kommenttia. Tuli ehkä sellainen inhimillinen olo. Tuntui siltä kuin olisin oikea kaveri. Tai siis... Voiko noin sanoa?”

Peltonen tarkoittaa sitä, että hän tykkäsi vastata faneilleen ja faneille tuli siitä olo, että Peltonen olisi enemmän kuin vain fanituksen kohde.

Toki Peltonen tietää, että osa suosiosta oli hänen ulkonäkönsä ansiota.

”Varmasti musta sai pintapuolisen kuvan. Tiedän, että julkaistessa paidattoman kuvan tai näyttäessä vähän hauista sai tykkäyksiä.”

Peltonen muistelee, kuinka hänen äidilleen varoiteltiin etukäteen, että ensimmäinen iso lehtijuttu voisi muuttaa Peltosen elämän.

”Äiti ei ollut varma, haluaako hän, että juttu julkaistaan.”

Mutta Peltonen oli. Hän halusi katsoa, mitä siitä seuraa.


Seurasi paljon asioita. Peltosesta tuli vain 16-vuotiaana käytännössä Suomen ensimmäinen oikea Instagram-sensaatio. Ihminen, joka tunnettiin vain siitä, että hän on niin suosittu Instagramissa. Seuraajamäärä nousi satoihin tuhansiin. Niitä oli enemmän kuin suurella osalla niin sanotuista oikeista julkkiksista. Peltonen sai useita yhteidenottoja eri musiikkitahoilta ja teki levytyssopimuksen Warner Musicin kanssa keväällä 2014.

Sopimuksen kunniaksi Peltonen skoolasi Pommacilla levy-yhtiön tiloissa ja kävi isovanhempiensa luona kahvilla. Lukio jäi kesken, kun musiikkimaailma vei mukanaan. Samalla Peltonen jatkoi Instagramissa kuvien julkaisua. Myös niiden paidattomien.

Ensimmäinen single julkaistiin vuoden 2014 syksyllä. Underdogs oli hitti, mutta ei mikään vuoden kovin kappale. Suosiota riitti silti. Kappaleet soivat radioissa. Keikoilla kävi väkeä.

”Aluksi tuntui, että kaikki on tosi helppoa. Ihmettelin, miksi ihmiset aina valittavat, että artistius on niin rankkaa”, Peltonen sanoo ja naurahtaa.

Instagram-tähdestä oli tehty fanitettu laulaja, mutta pinnan alla kyti. Nettikommenteissa Peltosesta puhuttiin ihailun vastapainoksi myös ilkeästi. Osa piti Instagram-tähden laulajauraa osoituksena siitä, että musiikkimaailmassa voi menestyä ihan kuka tahansa, jolla on vain tarpeeksi faneja. Vähän kuin 2010-luvun Matti Nykänen.

Peltonen oli sanonut vuoden 2013 haastattelussa haluavansa ”malliksi, näyttelijäksi – tai laulajaksi, vaikkei omasta mielestään ole tarpeeksi hyvä laulaja”.

Nyt Peltonen sanoo, että se oli tarkoituksellista vähättelyä. Ei häntä oikeasti kiinnostanut esimerkiksi mallin työt, vaan hän oli haaveillut nimenomaan laulajan urasta ja kirjoittanut monta vuotta biisejä huoneessaan. Ei vain uskaltanut sanoa sitä ääneen, koska ei uskonut olevansa riittävän hyvä.

”Tiedän, etten ole todellakaan mikään luontainen Beyoncé, mutta olen tehnyt niin paljon töitä sen etewen, että musta tulee kovempi laulaja. Mua lohdutti tosi paljon, kun Ed Sheeran julkaisi vähän aikaa sitten videon itsestään laulamassa 15-vuotiaana. Sekin kuulosti ihan kamalalta, ja nyt Sheeran on mielestäni yksi maailman kovimmista pop-tähdistä.”

Hetken aikaa Peltonenkin halusi olla yksi maailman kovimmista pop-tähdistä, kuten Sheeran tai Justin Bieber. Siksi hän alkoi laulaa englanniksi.

Erityisesti Espanjassa Peltosesta tuli kohtuullinen suosikki, ja debyyttilevy Fingerprints menestyi paremmin Espanjan kuin Suomen albumilistalla.

Vähitellen isoin buumi alkoi hiipua sekä Suomessa että ulkomailla. Artistiuden vaikeus alkoi valottua. Väki väheni keikoilla. Kappaleiden suosio laski.

”Mikään haippi ei kestä loputtomasti. Kaikki junnasi paikoillaan", Peltonen kertoo.

Peltosta alkoi myös vaivata se, että omat kappaleet tuntuivat juuri niin epäaidolta kuin nettipalstoilla irvailtiin. Hän ei ollut itse mukana kappaleidensa tekemisessä, vaan kävi vain nauhoittamassa ne studiossa. Kun Peltosen piti kertoa, mistä kappaleet kertoivat, hän ei tiennyt. Keksi tarinoita päästään.

”Tajusin, että tässä ei ole kyse vain siitä, että saa tytöt kirkumaan kun nousee lavalle.”

Samalla Peltosta alkoi ahdistaa. Vaikka toisin voisi luulla, hän ei ollut koulussa erityisen räiskyvä tai riehakas persoona. Niinpä kun Instagram-julkisuus räjähti käsiin ja fanit tulivat juttelemaan kadulla, Peltosesta tuntui oudolta.

Tilanne paheni: Peltosella oli pitkään vaihe, jolloin hän ei ihmispelkonsa vuoksi halunnut edes poistua kotoaan ihmisten ilmoille.

Vähitellen alkoi myös harmittaa, että häntä pidettiin ikuisesti 16-vuotiaana Instagram-tähtenä. Alussa saatua mainetta ei pystynyt muuttamaan millään.

Kaikkein eniten Peltosta ärsytti se, miten some vaikutti häneen itseensä.

”Kuviin saadut tykkäykset alkoivat määrittää sitä, mitä ajattelin itsestäni. Ykköstavoitteena oli se, että Instagramissa oli oltava siisti kuvafiidi.”

Alussa Instagramiin kuvien julkaisu oli ollut hauskaa. Nyt siitä oli tullut sadoille tuhansille seuraajille tehtävää pakonomaista työtä, joka ahdisti todella pahasti. Niin pahasti, että Peltonen halusi kokonaan pois.

Viime syksynä Peltonen kirjoitti jo Instagramiin pitkän tekstin siitä, miten paljon somesta tulevat paineet ahdistavat häntä.

Tänä keväänä Peltonen poisti kaikki Instagram-kuvansa. Fanit järkyttyivät. Seuraajamäärä kääntyi laskuun. Suomalaiset viihdemediat ihmettelivät. Mitään selitystä ei annettu.

”Mulla ei ole koskaan ollut näin vapaa olo”, Peltonen sanoo nyt.

Peltosella ei ole aikomusta palata enää Instagramiin entiseen tapaan. Kun uutta musiikkia aletaan julkaista, mainostetaan sitä myös Instagramissa, mutta entinen Instagram-elämä on ohi.

Tänään perjantaina julkaistaan Naarmuja. Se on Peltosen ensimmäinen uusi kappale yli vuoteen ja samalla ensimmäinen suomenkielinen kappale. Ensimmäinen kappale, jonka Peltonen on sanoittanut itse.

Uusi kappale on samalla kokonaan uusi alku. Peltonen meinaa jättää vanhat kappaleet taakseen, eikä halua esittää niitä enää keikoillakaan, vaan keskittyä kappaleisiin, joita on ollut itse kirjoittamassa.

Laulukieli on vaihdettu suomeksi, koska Peltonen haluaa laulaa nyt asioista, jotka pystyy sanoittamaan itse. Sitä paitsi Peltonen kertoo kokeneensa valaistuksen, kun lauloi ensimmäistä kertaa Töölön studiolla suomeksi: nyt hän vihdoin kuulostaa itseltään. Ensimmäistä kertaa urallaan.

Peltonen tietää, että kielenvaihdostakin saa kuulla pilkkaa.

”Varmasti tulee kommenttia siitä, että ’Nytkö se on tullut taas takaisin ja yrittää laulaa suomeksi’”, Peltonen sanoo.

Hän on päättänyt olla välittämättä kommenteista.

On vain yksi ongelma: Peltonen ei voi itse päättää sitä, että ihmiset eivät enää pidä häntä ”Instagram-tähtenä”. Vaikka Peltonen on ollut viime aikoina paljon vähemmän esillä, tulee hänen Instagram-taustansa taatusti ihmisille taas ensimmäisenä mieleen, kun uutta musiikkia ilmestyy.

Mutta koska Peltonen on päättänyt olla palaamatta Instagram-tähden elämään, on vain kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen on se, että Peltonen onnistuu sinnikkäällä työllä muuttamaan imagonsa ja saavuttamaan asemansa oikeana artistina. Vähän kuin Antti Tuisku, josta tuli vaikeiden Idols-vuosien jälkeen koko kansan suosikki.

Toinen vaihtoehto on se, että muutos ei onnistu. Tuo ajatus palauttaa painostavan tunnelman.

Epäonnistumisen mahdollisuutta Peltonen ei silti halua ajatella.

”Julkaisen kappaleita niin paljon, että mut tunnetaan biisieni kautta. Nyt niitä on jo 20–30 valmiina. Näytän, että olen tosissani. Että en ole lähdössä enää mihinkään.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Musiikki
 • Sosiaalinen media
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  ”Nythän on melkoinen kuvakulma löytynyt” – Soitimme Love Islandin selostajalle, joka on tyrmistyttänyt osan katsojista halvoilla kaksimielisyyksillä ja ilkeilyllä

 2. 2

  Stephen King myi teini-ikäisille opiskelijoille oikeudet novellinsa filmatisointiin yhdellä dollarilla – sopimus syntyi muutamassa päivässä

 3. 3

  Kommentti: Putouksen sketsihahmo­kilpailun piti olla kaikkea muuta kuin se nyt on – Yksi hahmo tiivistää sen, mikä vanhassa suunnitelmassa meni mönkään

 4. 4

  Kallion uuden fiilisravintolan ruoka on konstailematonta ja annokset paikoin jopa ylenpalttisia, mutta palvelussa riitti sählinkiä jokaisella kerralla

 5. 5

  Internet meni sekaisin, kun Kimi Räikkönen voitti osakilpailun vuosien odotuksen jälkeen – koostimme yhteen kaikki parhaat Räikkös-reaktiot

 6. 6

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 7. 7

  Netflixiä syytetään mainosjulisteiden räätälöimisestä katsojan ihonvärin perusteella: mustille katsojille näytetty mustia sivunäyttelijöitä

 8. 8

  ”Oletko ENFP vai INTJ?” Armottoman vanhentunutta persoonatestiä käytetään jatkuvasti työelämässä ja deittiprofiileissa – psykologi kertoo, miksi se ei toimi

 9. 9

  Et ole sittenkään käyttänyt ketsuppikuppeja väärin koko elämäsi ajan – soitimme suomalaismiehelle, joka ratkaisi massiivisella selvitystyöllä vuosikausien mysteerin

 10. 10

  Pikatestissä Tikkurilan Zilla, jossa napolilainen pizzapohja on kohdillaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kommentti: Putouksen sketsihahmo­kilpailun piti olla kaikkea muuta kuin se nyt on – Yksi hahmo tiivistää sen, mikä vanhassa suunnitelmassa meni mönkään

 2. 2

  ”Nythän on melkoinen kuvakulma löytynyt” – Soitimme Love Islandin selostajalle, joka on tyrmistyttänyt osan katsojista halvoilla kaksimielisyyksillä ja ilkeilyllä

 3. 3

  Internet meni sekaisin, kun Kimi Räikkönen voitti osakilpailun vuosien odotuksen jälkeen – koostimme yhteen kaikki parhaat Räikkös-reaktiot

 4. 4

  Kallion uuden fiilisravintolan ruoka on konstailematonta ja annokset paikoin jopa ylenpalttisia, mutta palvelussa riitti sählinkiä jokaisella kerralla

 5. 5

  Netflixiä syytetään mainosjulisteiden räätälöimisestä katsojan ihonvärin perusteella: mustille katsojille näytetty mustia sivunäyttelijöitä

 6. 6

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 7. 7

  Stephen King myi teini-ikäisille opiskelijoille oikeudet novellinsa filmatisointiin yhdellä dollarilla – sopimus syntyi muutamassa päivässä

 8. 8

  Helsingin uudessa kahvitapahtumassa epälojaalit asiakkaat palkitaan ilmaisilla kahveilla

 9. 9

  Et ole sittenkään käyttänyt ketsuppikuppeja väärin koko elämäsi ajan – soitimme suomalaismiehelle, joka ratkaisi massiivisella selvitystyöllä vuosikausien mysteerin

 10. 10

  Kommentti: Yritin lukea Roope Salmisen tavoin ”kaikki Putous-twiitit” selvittääkseni ohjelman jättisuosion salaisuuden – Törmäsin lukuisiin anonyymitileihin ja löysin lopulta syyn

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Et ole sittenkään käyttänyt ketsuppikuppeja väärin koko elämäsi ajan – soitimme suomalaismiehelle, joka ratkaisi massiivisella selvitystyöllä vuosikausien mysteerin

 2. 2

  Tämä riemastuttava maalaus Donald Trumpista ja entisistä presidenteistä nousi koko internetin vitsin aiheeksi – eikä ihme, koska se on täynnä upeita yksityiskohtia

 3. 3

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 4. 4

  Kommentti: Putouksen sketsihahmo­kilpailun piti olla kaikkea muuta kuin se nyt on – Yksi hahmo tiivistää sen, mikä vanhassa suunnitelmassa meni mönkään

 5. 5

  BBC:n toimittaja perehtyi suomalaiseen small talkin puutteeseen perusteellisesti – apuna meemi, Kimi Räikkönen, peruslatteudet ja haastatteluja

 6. 6

  Olympiamitalisti Adam Rippon on rakastettu homoikoni, joka on suututtanut Donald Trumpin pojan – Nyt hän kertoo, miten tutustui suomalaiseen miesystäväänsä vahingossa

 7. 7

  Brittitoimittaja pilkkasi Daniel Craigin miehisyyttä, koska tämä kuvattiin kantamassa lastaan – näin yksi twiitti aloitti loputtomalta tuntuvan somesotkun

 8. 8

  Vankilaöitä, katutappeluita, huumekauppaa ja tiukkaa vääntöä rahasta – Tällaisen kuvan uutuuskirja maalaa suomiräpin jättiläisen hurjimmista vaiheista

 9. 9

  ”Olen tehnyt joko upean löydön tai kamalan virheen”, twiittasi amerikkalaismies – ja tuli luoneeksi viikon viraaleimman videon, joka on täydellinen musiikkituotos

 10. 10

  Internetissä hämmästeltiin, mikä musta rinkula prinssi Harrylla on kädessään – sitten selvisi, että ”mysteerisormus” on peräisin Suomesta

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Huumaavaa ainetta levisi Meilahden sairaala-alueella Helsingissä – pelastuslaitokselle suurhälytys

 2. 2

  Järkytys ravintolamaailmassa: Klassikkobaarit Corona, Moskova ja Dubrovnik joutuvat lopettamaan, merkkirakennuksen kaikki vuokrasopimukset on irtisanottu

 3. 3

  Turkin Erdoğan: Saudiarabialaistoimittajan murha oli tarkoin suunniteltu – agentit jopa tutkivat metsää murhapaikan lähellä etukäteen

 4. 4

  Taidehistorioitsija kehottaa HBL:ssä boikotoimaan Antti J. Jokisen Helene Schjerfbeck -elokuvaa

 5. 5

  Piiloon jäävä hoiva kannattelee monen lapsen arkea – Jos teet näitä asioita, suojaat lapsesi mielenterveyttä

 6. 6

  Kirjailija Kari Hotakainen tiivisti Kimi Räikkösen salaisuuden yhteen lauseeseen – mutta kuinka moneen suomalaismieheen määritelmä pätee?

 7. 7

  ”Nythän on melkoinen kuvakulma löytynyt” – Soitimme Love Islandin selostajalle, joka on tyrmistyttänyt osan katsojista halvoilla kaksimielisyyksillä ja ilkeilyllä

 8. 8

  ”Mikään ei ole ikuista” – Corona sulkeutuminen tuo omistaja Mika Kaurismäelle mieleen Trumpin ja muut mullistukset

 9. 9

  #Metoo on kaukana, kun potilas kourii rintoja ja takapuolta – Sairaanhoitaja Rayan Hämäläinen kuulee huorittelua, seksiehdotuksia ja väkivaltaisia fantasioita

  Tilaajille
 10. 10

  Räikkösen kunnioitusta huokuva ele palkintojen­jaossa kerää ylistystä: ”Osoitti todellista tyylitajua”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Räikkösen kunnioitusta huokuva ele palkintojen­jaossa kerää ylistystä: ”Osoitti todellista tyylitajua”

 2. 2

  Säässä täyskäännös tällä viikolla: Lunta pyryttää jopa 15 senttiä Etelä-Suomea myöten – Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

 3. 3

  Ennennäkemätön Kimi Räikkönen on nyt myös kansikuvapoika ja maailmanlaajuisen lehden uuden numeron pääaihe

 4. 4

  Vasemmisto­liiton Li Andersson pitää yrittäjien ruokakampanjaa ”vastenmielisenä” – Yrittäjien Mikael Pentikäisen mukaan ruoan jakelu on ”erinomainen” hanke

 5. 5

  Kuinka nopeasti nuuskan käyttö näkyy hammaslääkärillä? Voiko nuuska kairata reiän poskeen? Asiantuntijat käyvät läpi 15 netistä tuttua väitettä

  Tilaajille
 6. 6

  Järkytys ravintolamaailmassa: Klassikkobaarit Corona, Moskova ja Dubrovnik joutuvat lopettamaan, merkkirakennuksen kaikki vuokrasopimukset on irtisanottu

 7. 7

  Patrik Leppänen, 22, ei totellut työnantajan käskyä ottaa Roosa nauha pois rinta­pielestään lento­aseman turva­tarkastuksessa ja sai potkut – ”Halusin osoittaa tukea äidilleni”

 8. 8

  Kommentti: Putouksen sketsihahmo­kilpailun piti olla kaikkea muuta kuin se nyt on – Yksi hahmo tiivistää sen, mikä vanhassa suunnitelmassa meni mönkään

 9. 9

  #Metoo on kaukana, kun potilas kourii rintoja ja takapuolta – Sairaanhoitaja Rayan Hämäläinen kuulee huorittelua, seksiehdotuksia ja väkivaltaisia fantasioita

  Tilaajille
 10. 10

  It-veteraani kirjoitti koodaajien palkkaongelmasta – Jos tekijöistä on kerran pulaa, miksi heistä ei synny palkkakilpailua?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun

  Tilaajille
 2. 2

  ”Joidenkin kohdalla on pakko toivoa, etteivät he koskaan saa töitä” – Ammattikouluista uhkaa valmistua hoitajia, jotka voivat olla vaaraksi hoidettavilleen, sanovat opettajat

  Tilaajille
 3. 3

  Kalusteita lahjoitetaan niin paljon, etteivät kaikki kelpaa edes kirpputoreille – Nämä käytetyt kalusteet viedään käsistä, näitä ei huolita edes ilmaiseksi

  Tilaajille
 4. 4

  ”Minun on ajateltava, että oli hänen aikansa mennä” – 39-vuotiaana kuolleen Perttu Häkkisen vaimo, ystävät ja työtoverit kertovat, kuinka paljon he menettivät

  Tilaajille
 5. 5

  Kettu istahti paikallisbussin penkille Kirkkonummella – Video näyttää, miten kuski paimentaa eläimen ulos katseen voimalla

 6. 6

  Brittipilotti ohjasi koneensa kiitoradalle kylki edellä – Finnairin lentäjä selittää, mistä on kyse ja paljastaa loma­kohteiden haastavimman kentän

 7. 7

  Audi, Lada ja Toyota haudattiin vuodeksi suohon ja kaivettiin sen jälkeen ylös – Venäläisen Youtube-porukan ”testi” vahvistaa vanhan totuuden

 8. 8

  Räikkösen kunnioitusta huokuva ele palkintojen­jaossa kerää ylistystä: ”Osoitti todellista tyylitajua”

 9. 9

  Uuden lastensairaalan katolle ilmestyi englanninkielinen teksti: Varautuuko sairaala pommituksiin?

 10. 10

  Säässä täyskäännös tällä viikolla: Lunta pyryttää jopa 15 senttiä Etelä-Suomea myöten – Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Järkytys ravintolamaailmassa: Klassikkobaarit Corona, Moskova ja Dubrovnik joutuvat lopettamaan, merkkirakennuksen kaikki vuokrasopimukset on irtisanottu
 3. Hyppytyyny­tyydytys – Lauri Markkasella riittää naurussa pitelemistä, kun joukkuetoverit yrittävät lausua suomea
 4. ”Mikään ei ole ikuista” – Corona sulkeutuminen tuo omistaja Mika Kaurismäelle mieleen Trumpin ja muut mullistukset
 5. Huumaavaa ainetta levisi Meilahden sairaala-alueella Helsingissä – pelastuslaitokselle suurhälytys
 6. Turkin Erdoğan: Saudiarabialaistoimittajan murha oli tarkoin suunniteltu – agentit jopa tutkivat metsää murhapaikan lähellä etukäteen
 7. ”Muutumme kaikki juhasipilöiksi, jotka eivät osaa puhua muusta kuin sosiaaliturvan leikkauksista ja siitäkin vain bisnespaska­puheen kielellä” – kirjailija maalaa uhan joka vaanii taiteen alasajossa Tilaajille
 8. BMW kutsuu takaisin yli miljoona autoa paloriskin takia
 9. Henkilöstöjärjestö arvostelee ulko­ministeriötä: Häirintään ei puututa, asian esiin nostaneita jopa musta­maalattu
 10. Kirjailija Kari Hotakainen tiivisti Kimi Räikkösen salaisuuden yhteen lauseeseen – mutta kuinka moneen suomalaismieheen määritelmä pätee?
 11. ”Opettaja täysin neurootikko, ei v**** tajuu sen vertaa” – Moni altistuu työnsä takia someraivolle, ja näin siihen kannattaa reagoida Tilaajille
 12. Näytä lisää