Helsingistä saa satojen eurojen kuukausihinnalla työpisteen, laatukahvia ja lainattavan rullalaudan – testasimme kolme keskustan coworking-tilaa

Yhteisöllisissä työtiloissa freelancer voi löytää työkaverin.

Itsensä työllistäjiä, freelancereita ja muutaman hengen startup-yrityksiä on Suomessa entistä enemmän, ­sanovat ennusteet. Heitä varten on kasvava määrä yhteisöllisiä työtiloja, jotka tarjoavat muun muassa aamujoogaa ja kahvia artesaanipaahtimosta. Lystillä on kuitenkin hintansa.

Näistä tiloista tunnetuimpia ovat Helsingin ydinkeskustan Mothership of Work ja UMA, mutta määrä kasvaa jatkuvasti.

Millaista tällaisissa puitteissa on tehdä töitä?

Lähdimme selvittämään sitä ja testasimme kolme coworking-tilaa.

Wonderland Work


Toimistokompleksin keskellä ­lasikopissa on saunaksi ­naamioitu neuvotteluhuone.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ja vieressä tietysti vilvoittelu­terassi.

"Suomessahan kaikki tärkeät päätökset tehdään aina saunassa", perustelee Nadia Heiniö.

Hän on Alppilaan elokuun alussa avatun Wonderland Workin brändijohtaja. Wonderland Work on Helsingin uusin coworking-tila eli yhteisöllinen työtila pienyrityksille ja freelancereille.

Aleksis Kiven kadun ja Sturenkadun risteykseen noussut ­uudisrakennus on sisältä ­pramea: paljasta betonia, lasia ja mustaa terästä. Aulasta käy ilmi, ettei olla tavallisessa toimisto­hotellissa. Oven vieressä välkkyy Clint Eastwoodin pärstää ­kantava flipperi ja seinälle on ripustettu lainattavia rullalautoja.

Tällaisilla täkyillä on viime vuosina houkuteltu lähinnä koodareita ohjelmistotaloihin. ­Wonderland on kuitenkin suunnattu ihmisille, jotka muuten ­tekisivät töitä kotona, kahviloissa tai kirjastoissa.

Heiniö johdattaa toiseen kerrokseen, josta löytyy varsinainen työn areena. Ison avokonttorin pitkien vaneripöytien ääreen mahtuu parisataa toimistonomadia. Keskiviikkona aamupäivällä avokonttorissa on hiljaista. Vain muutama ihminen istuu kuulokkeet korvilla, kukin turvallisen välimatkan päässä toisista.

Sähkön ja langattoman nettiyhteyden jälkeen nykyaikaisen tietotyön tarvehierarkiassa seuraavana on kahvi, jota saa juoda ilmaiseksi kahvikoneesta. Pavut tulevat Helsingin Roihupellossa sijaitsevasta Holmen-artesaanipaahtimosta.

Yksin pitkän pöydän ääressä ahertava työnohjaaja Stefan Träskelin, 37, kertoo aloittaneensa toimistolla vasta edellisenä päivänä. Hän työskentelee useimmiten asiakkaiden luona, mutta yhteisöllisen työtilan ilmapiiri houkutteli jäseneksi.

"Onhan sillä merkitystä, teetkö töitä jossain kellaribunkkerissa vai valoisassa ja avarassa toimistossa."

Vielä tärkeämpi on sosiaalinen aspekti.

"Ihmiset sen tekevät. Täällä on rento meininki ja kaikilla hyvä draivi", Träskelin kehuu.

Yhteisöllisyys on coworking­tilojen ytimessä. Ne tarjoavat ­samoja seurustelutilaisuuksia kuin mikä tahansa työyhteisö – perjantaisin tuopillisen työkavereiden kanssa, firman bileitä ja seminaareja – mutta myös tilaisuuksia luoda kontakteja, tehdä yhteistyötä ja metsästää uusia työmahdollisuuksia sekä projekteja.

Wonderland houkuttelee mukaan etenkin luovien alojen yrittäjiä, mutta jäseniä on kiinteistövälittäjästä muoti- ja elokuva-­alojen yrittäjiin, Heiniö kertoo. Mukana on myös brändisponsoreita, jotka ovat saaneet koristella kokoushuoneet näyteikkunoikseen. Yksi huoneista pursuaa Happy Socks -sukkia ja toisen seinää peittää mopoauton kokoinen lonkero-logo.

Joka neukkarin seinällä on myös samppanja-nappi elämän tärkeitä hetkiä varten. Näin kaiketi elettiin vuosituhannen alun mainostoimistoissa tai IT-firmoissa.

Tämän tasoinen työviihtyvyys ei kuitenkaan ole halpaa. Päiväpassi Wonderland Workiin maksaa 25 euroa.

Kuukausijäsenyys tuo uusia etuja, kuten alennuksia ravintoloihin ja pääsyn perjantain after work -tilaisuuksiin, verkostoitumistapahtumiin ja vohvelikeskiviikkoon. Vaihtuvan pöytäpaikan saa 219 eurolla kuussa, ja oma toimistohuone maksaa pienen yksiön kuukausivuokran verran, 790 euroa. Hintojen päälle tulevat vielä 24 prosentin arvonlisäverot. 

Mothership of Work

Kiinteistökonserni Sponda haistoi coworking-trendin ensimmäisten joukossa ja avasi alkuvuodesta 2016 Mothership of Workin. Se on coworking-tilaksi brändätty viisikerroksinen talo täynnä pieniä toimistoja, avokonttoreita läppärityöntekijöille ja avaruusaiheisia kokoushuoneita.

Mothership of Work -konsepti on jo levinnyt Ruoholahden teknologiakeskittymään, ja tämän vuoden lopussa se laajenee Tampereelle.

Alkuperäinen MoW sijaitsee Isolla Roobertinkadulla vuonna 1959 valmistuneessa entisessä Helsingin puhelinyhdistyksen talossa.

MoW:n vastaanotto löytyy toisesta kerroksesta. Taas on tarjolla mustaa terästä ja veikeitä seinämaalauksia. Lastentarhaa ja konsulttitoimistoa yhdistelevä sisustus on suunnittelutoimisto Rune & Berg Designin työtä. ­Ilmassa leijailee kepeä jazz.

Päiväpassi MoW:hen maksaa 20 euroa, ja sillä saa aukiolo­aikojen puitteissa pystyttää työpisteensä sinne, missä on tilaa.

Passin hintaan sisältyy toki myös ilmainen kahvi. Siitä vastaa tällä viikolla Pirkanmaan paahtimo, mutta konetta ylläpitävä yritys Slurp vaihtaa tilalle uuden pienpaahtimolaadun kahden viikon välein. Lisäksi Mothership of Work houkuttelee väkeä muun muassa ilmaisella popcornilla.

Kuudennen kerroksen avokonttorissa töitä paiskii sisällöntuottaja Mira Hahle, 35. Hän käy paikalla toisinaan päiväpassilla ja kehuu tilan vaikutusta työtehoon.

"Kahvilaan tai kotiin verrattuna olen täällä niin paljon tehokkaampi! Täällä on kivasti erilaisia tiloja, vaihdan usein paikkaa monta kertaa päivän aikana", Hahle sanoo ja vinkkaa, että langaton netti ylettää hienosti myös viihtyisän sisäpihan puolelle.

Päiväpassilla töitä tekevä jää paitsi lisäherkuista, joita MoW:n kuukausijäsenille on tarjolla. Seuraavaan palaveriin voi viilettää lainattavalla Pelago-pyörällä tai alle kympin tunnilta maksavalla kirkkaan keltaisella sähköautolla.

Näilläkin eduilla on hintansa. Kuukausi MoW:ssä vaihtuvalla pöytäpaikalla maksaa ilman ­arvonlisäveroa 250 euroa, oman kiinteän työpisteen saa 380 ­eurolla ja toimiston pienyritykselle voi vuokrata 580 eurolla.

Entä se yhteisö, tuo co­working-tilojen ydinmehu?

Sitä rakennetaan bileillä, yhteisillä aamujoogatunneilla ja perjantaikaljoilla. Kuten millä tahansa modernilla ohjelmistotalolla, MoW:llä on oma nimikko-olut, ja hengenluonnista vastaa erillinen tunnelmajohtaja.

Hahle kertoo odottavansa bileitä ja perjantain after work ­-istuntojen alkamista. Ne ovat kuulemma hyviä verkostoitumistapahtumia.

Helsinki Think Company

Yksi syy yhteisöllisten työtilojen nousuun viime vuosina on start­up-buumi. Aloitteleville kasvu­yrityksille ja erilaisille projekteille on toki tarjolla perinteisiä ­toimistohotelleja, mutta niihin liittyy tunkkaisia mielikuvia ­sisäilmaongelmista ja printteri­tukoksista. Uuden aallon coworking-hubit taas ovat trendikkäitä ja nuorekkaita kollektiiveja, joissa ideat ja ihmiset törmäilevät.

Startup-vallankumouksen kelkkaan on hypännyt myös ­Helsingin yliopisto, jonka yrittäjä­järjestö Helsinki Think Company tarjoaa muiden palvelujen ohella yhteisöllistä työtilaa muun muassa keskustan ja ­Meilahden kampuksilla.

Keskustan työtilat sijaitsevat ­komeasti remontoidun Tiede­kulman yläkerrassa Yliopistonkadulla. Niiden käyttö on aukioloaikoina ilmaista, mutta muut palvelut on rajattu yliopistolaisille ja Think Companyn asiakasyrityksille. Tilat ovat avoinna rajatusti, vain maanantaista torstaihin.

Vaikka on elokuu ja opiskelijat vielä voittopuolisesti kesälomalla, on Helsinki Think Companyn tiloissa eloisaa. Ihmiset ovat nuoria ja puheensorinasta erottaa kuumia ja kutkuttavia termejä kuten "robotiikka", "tekoäly­tutkimus" ja "neurotiede".

Sähkö ja verkkoyhteys ovat ­ilmaisia, mutta kahvi maksaa. Pienpaahtimoiden sijaan Tiedekulman kahvila tarjoaa kahta eri laatua Pauligia (2,7 e).

Täällä olisi helppo tuntea ­itsensä ulkopuoliseksi, mutta onneksi kukaan ei mulkoile neljääkymmentä lähentelevää toimittajaa liian tarkkaan. Yhteisöön voi olla kuitenkin hankalampi sulautua ilman suhteita yliopistoon.

Siinä piilee kaupallisten coworking-tilojen hienous. Rahalla saa työkavereita.

Wonderland Work (Konepajankuja 1), avoinna ma–pe 7.55–22.00, www.wonderlandwork.fi. Mothership of Work (Pieni Roobertinkatu 9), avoinna ma–pe klo 8–16, www.mow.fi. Helsinki Think Company (Yliopistonkatu 4), avoinna ma–pe 10–18, www.thinkcompany.fi. Kuukausijäsenyydellä ympärivuorokautinen käyttöoikeus.

Coworking-tiloja Helsingissä

Sofia Future Farm, Sofiankatu 4.

UMA Coworking, Pohjoisesplanadi 39. Seuraava UMA avataan joulukuussa Kalasataman Teurastamon yhteyteen.

Teknologia-alan kasvuyrityksille:

Maria01-yhteisö, Lapinlahdenkatu 16.

Flux, Korkeavuorenkatu 35.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Työ
 • Nyt
 • Matti Koskinen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Uuden Harry Potter -elokuvan traileri paljastaa niin yllättävän tiedon Voldemortin lemmikkikäärmeestä, että fanien on ollut vaikeaa hyväksyä sitä

 2. 2

  Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

 3. 3

  Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

 4. 4

  HBO:n uudessa sarjassa kuvataan Suomea ja yksi keskeisistä hahmoista on Satu – suomalainen noita, joka loitsii etäisesti suomea muistuttavalla sekasotkulla

 5. 5

  Yhdysvalloissa nousi metakka tosi-tv-ohjelman päätöksestä, joka oli katsojien mielestä ”brutaali”, ”julma”, ja ”sydämetön”

 6. 6

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 7. 7

  Saksalaiseen keittiöön nojaavassa ravintola Hausmanissa kaikki ei ole ihan kunnossa – perinteiset reseptit onnistuvat, mutta ongelma on ideoissa ja viitseliäisyydessä

 8. 8

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 9. 9

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 10. 10

  Koko viikon nettiä kuohuttaneeseen ”Yanny vai Laurel” -kiistaan on löytynyt loppullinen totuus – tässä kaikki, minkä tapauksesta voi ylipäänsä selvittää

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 2. 2

  Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

 3. 3

  Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

 4. 4

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 5. 5

  HBO:n uudessa sarjassa kuvataan Suomea ja yksi keskeisistä hahmoista on Satu – suomalainen noita, joka loitsii etäisesti suomea muistuttavalla sekasotkulla

 6. 6

  Yhdysvalloissa nousi metakka tosi-tv-ohjelman päätöksestä, joka oli katsojien mielestä ”brutaali”, ”julma”, ja ”sydämetön”

 7. 7

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 8. 8

  Suomessa helposti unohtaa, ettei täältä oikeasti saa melkein mitään roskaruokaa – Taco Bell saapuu tällä viikolla ja paikkaa yhden aukon, mutta nämä kaikki puuttuvat yhä

 9. 9

  Koko viikon nettiä kuohuttaneeseen ”Yanny vai Laurel” -kiistaan on löytynyt loppullinen totuus – tässä kaikki, minkä tapauksesta voi ylipäänsä selvittää

 10. 10

  Saksalaiseen keittiöön nojaavassa ravintola Hausmanissa kaikki ei ole ihan kunnossa – perinteiset reseptit onnistuvat, mutta ongelma on ideoissa ja viitseliäisyydessä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 2. 2

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 3. 3

  Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

 4. 4

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 5. 5

  Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

 6. 6

  Kaikki puhuvat ”toadista” Twitterissä, mutteivät ääneen, koska some suosii halpaa populismia – siksi se johtaa tyrannien nousuun, uskovat asiantuntijat

 7. 7

  Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

 8. 8

  Tältä näyttävät baarimestareiden suosittelemat trendi­cocktailit – Nyt niitä saa ympäri Helsinkiä, koska suomalaiset ovat oppineet, mitä cocktail on oikeasti

 9. 9

  Internet kysyy nyt, miksi Captain Marvel vetää uudessa trailerissa mummoa turpaan – kerromme, miksi

 10. 10

  HBO:n uudessa sarjassa kuvataan Suomea ja yksi keskeisistä hahmoista on Satu – suomalainen noita, joka loitsii etäisesti suomea muistuttavalla sekasotkulla

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

 2. 2

  Eero Kärtevä luki lääketieteen pääsykokeisiin aamuseitsemästä iltakymmeneen ja vei kirjat armeijavuonna mukanaan metsäänkin – Miltä tuntuu, kun joku huijaa pääsykokeessa?

 3. 3

  Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

 4. 4

  Näin lääketieteellisen pääsykoehuijaus toteutettiin – Huijarikaksikko peukaloi alkuperäistä valintakoepaperia, tässä ovat käytetyt mallivastaukset

 5. 5

  Sipoo vaihtoi arvorakennuksen 10 000 euroon ja purettavaan hometaloon – ostajat laittoivat rakennuksen heti myyntiin 620 000 eurolla

 6. 6

  Brittimedia: EU varautuu brexit-neuvotteluiden romahtamiseen

 7. 7

  Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

  Tilaajille
 8. 8

  Uuden Harry Potter -elokuvan traileri paljastaa niin yllättävän tiedon Voldemortin lemmikkikäärmeestä, että fanien on ollut vaikeaa hyväksyä sitä

 9. 9

  Ilmatieteen laitos varoittaa: Myrsky iskee illalla Etelä-Suomeen – Helsingin pelastuslaitos: Tuuli uhkaa taloja

 10. 10

  Helsinkiin rakennetaan historian kallein sairaala – Tällainen yhdeksännumeroisen summan nielevästä rakennuksesta tulee

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

 2. 2

  Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

 3. 3

  Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

 4. 4

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 5. 5

  Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

  Tilaajille
 6. 6

  Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

 7. 7

  Suomalaista miesnäyttelijää syytetään raiskauksesta

 8. 8

  Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi

 9. 9

  Kiira Korven tilitys entisistä valmentajistaan on karua luettavaa: ”Jälkeenpäin on ollut pysäyttävää tajuta, kuinka pahoin voin”

 10. 10

  Kun kirjailijasta tehtiin ennustaja: Ilkka Remes kirjoitti Turun saariston ratsiasta jo vuosia sitten, ja se tuskin oli vahinko

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

 2. 2

  Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

 3. 3

  Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

 4. 4

  Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

  Tilaajille
 5. 5

  Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

 6. 6

  Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

 7. 7

  Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

  Tilaajille
 8. 8

  Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

  Tilaajille
 9. 9

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 10. 10

  ”Hän ei lopeta koskaan” – Tällainen mies on rahalla, viinalla ja nuuskalla lapsia Helsingin keskustassa houkutellut sarjahyväksikäyttäjä

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Trump johtaa tänään puhetta YK:n turva­neuvostossa, suora lähetys kello 17 – ”Kaikkien aikojen katselluimmassa istunnossa” väännetään todennäköisesti kättä Iran-sopimuksesta
 3. Onko nolla levyä tarpeeksi? Uuteen Oodiin ei tule levyosastoa ja kirjatarjonnassa Sello ja Pasila päihittävät sen ylivoimaisesti – ”Ei voi olla totta!”
 4. Kommentoiko Venäjän pää­ministeri Medvedev krp:n operaatiota Turun saaristossa? HS:n suora lähetys ja hetki hetkeltä -seuranta kello 17 jälkeen
 5. UEFA palkitsi HJK:n ruohonjuuritason työstä parhaan seuran -palkinnolla – pelaajamäärä kasvanut yli 600:lla
 6. Pörssiklubi äänestää tänä iltana naisten pääsystä jäseniksi – HS kertoo tuloksen tuoreeltaan
 7. Eero Kärtevä luki lääketieteen pääsykokeisiin aamuseitsemästä iltakymmeneen ja vei kirjat armeijavuonna mukanaan metsäänkin – Miltä tuntuu, kun joku huijaa pääsykokeessa?
 8. Poliisilta lisätietoa Tampereella tapahtuneesta kiristyksestä ja henkirikoksesta: 69-vuotias mies lähti naisen kanssa ravintolasta, joutui kiristyksen kohteeksi ja kuoli lyönnin seurauksena
 9. Italian entinen maajoukkuehyökkääjä kiistää dopingin – sanoo saaneensa kiellettyä ainetta saastuneesta ruuasta
 10. Brittimedia: EU varautuu brexit-neuvotteluiden romahtamiseen
 11. Uuden Harry Potter -elokuvan traileri paljastaa niin yllättävän tiedon Voldemortin lemmikkikäärmeestä, että fanien on ollut vaikeaa hyväksyä sitä
 12. Näytä lisää