Minkälaista on nuoren tytön rakkaus tänään? Luimme 500 Demi-lehden palstalle kirjoitettua tarinaa tyttöjen ihastumisista ja rakkaudesta

Demin Rakkausstoorit-palstalla on julkaistu lukijoiden lyhyitä rakkaustarinoita vuodesta 2005. Muutaman sadan merkin pituiset tekstit suorastaan tulvivat suuria tunteita ja unelmia.

Onneksi maailmassa on voimia, jotka kestävät ikuisesti.

Sellaisia kuten rakkaus. Tarkemmin vielä, puberteetin ja hiljalleen avautuvan tunnemaailman sisällä syntyvä teinirakkaus.

Se on aihepiiri, josta Demi-lehden Rakkausstoorit-palstalla on julkaistu lyhyitä tarinoita jo vuodesta 2005. Luimme niistä viisi sataa. Halusimme selvittää, minkälaista tämän kaiken turbulenssin, muovautuvan teknologian, muuttuven sosiaalisten normien ja yleisesti vain eriskummallisen kaaoksen keskellä on nuori rakkaus, ja miten se on muuttunut ajan saatossa.

Ja vastaus on: ei yhtään mitenkään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ihastumisen anatomia ei muutu vuosien kuluessa.

Tekniikka ympärillä toki vaihtuu. Ihastuksen kanssa juttelu siirtyy Windows Live Messengeristä Facebookiin ja sieltä nyt Snapchatiin.

Vuodesta toiseen kirjoittajat arvostavat silti samoja asioita: yllätyksellisyyttä, arkisia hellyydenosoituksia ja romanttisia kliseitä.

”Ihastukseni pyysi minulta kynää matematiikantunnilla, joten ojensin hänelle penaalini. Tunnin loputtua penaalin sisältä löytyi lappu, johon poika oli piirtänyt sydämiä ja nimikirjaimemme. Nyt olemme olleet yhdessä kohta puolitoista vuotta”, kirjoittaa nimimerkki loveya.

Rakkaustarina kertoo kirjoittajastaan paljon: millaisena hän näkee rakkauden, millaisia rakkauden kohteita hänellä on, ja miten hän tahtoo tunteita näytettävän.

Jokainen parisuhdeneuvoja antava suosittelee etsimään onnen hetkiä suhteen arjesta. Teinit todella osaavat tämän taidon. Suurin osa Demi-lehden palstalle kirjoitetuista tarinoista ovat lähtökohdiltaan kuvauksia varsin arkisista hetkistä, jotka muuttuvat maagisen ihaniksi ihastuksen läsnäolon kautta.

Kohtaaminen kadulla voi olla unohtumaton ”meidän kahden hetki”, kuten nimimerkki Rakastunut :DD<3 kuvailee. Kynän lainaaminen ihastukselle saa ”onnesta soikeaksi” ja onnen tunteen voi löytää vaikka vain katselemalla hiljaa sohvalla istuvaa seurustelukumppania.

Arkisten kohtaamisten lisäksi myötähäpeää herättävät ylilyönnit saavat kirjoittajien sydämet sykähtelemään. Kun oven taakse kukkakimpun kanssa ilmestyvä poikaystävä alkaa laulaa, ei onnenkyyneliltä vältytä. Tilanteet ovat ajoittain kuin ystävänpäivän alla julkaistavasta Hollywoodin romanttisesta komediasta – ja saavat kyynisen lukijan kasvot vääntäytymään myötähäpeän irvistykseen.

Esimerkiksi se, mitä aikuiset kutsuisivat stalkkaamiseksi, on vain voimakas tapa osoittaa kiinnostusta.

Sairasvuoteelle tullut viesti ja käsky katsoa ikkunasta ja siellä näkyvä ”rakastan sinua” -lappu saattaisi yli 15-vuotiaista olla hyvä syy rikosilmoituksen tekemiseen, ei parisuhteen aloittamiselle. Myöskään ”En tule täältä alas, ennen kuin sinä olet minun oma prinsessani” huudettuna katolta saattaa ylittää suloisen päättäväisyyden rajan ja lipsua pelottavuuden puolelle.

Äärimmäisiltä tuntuvista teoista kirjoittaminen kuitenkin kertoo teinien toiveista saada tuntuvia todisteita hellistä tunteista.

Aikuisia suuresti viime aikoina kuohuttanut ja kiinnostanut keskustelu sukupuolista, miessukupuolen alistavista rakenteista tai sukupuolen moninaisuudesta ei ole kertomuksissa juuri läsnä.

Useimmissa tarinoissa ihastuksen tai kirjoittajan sukupuolta ei mainita. Tutkitussa aineistossa erillinen maininta tyttöparista tuli vastaan ensimmäisen kerran vuoden 2011 lehdessä. Sen jälkeen mainintoja oli useampiakin.

Ilahduttavasti, edes ulkonäöllä ei näytä olevan juuri mitään väliä. Silmien väri, hiukset tai pituus ovat sivuseikkoja silloin, kun tyyppi auttaa poimimaan lattialle lentäneet tavarat ja katsoo pitkään silmiin.

Aineiston pisimmässä tarinassa kuvailtiin salaista ihastusta ja hänen ulkonäköään. Ihastus, luokan nörtti, ei paksuine silmälaseineen vastaa stereotypiaa unelmien teinipojasta. Matemaattisista kaavoista puhuva nörtti sai kuitenkin kirjoittajan polvet tutisemaan ja posket punastumaan.

Tärkeämpää on ihastuksen kyky vakuuttaa kirjoittajalle, että on ihana ja täydellinen juuri omana itsenään. Ihastuksen rauhoittavat sanat epäonnistunutta kampausta tai silmälasien hankkimista surevalle lämmittävät mieltä pitkään.

Kliseitä ei ole, on vain romanttisia klassikoita.

Nuoret ovat kuulleet kliseitä – silmien rinnastusta tähtiin ja kyselyitä taivaasta tippumisen kivuliaisuudesta – tarpeeksi usein tunnistaakseen ne romanttisiksi eleiksi mutta tarpeeksi harvoin pitääkseen niitä muina kuin kuluneina kliseinä.

Maailman kuluneimmatkin lauseet muuttuvat rakkaudenosoituksiksi, kun ne sanoo oikea henkilö.

Tässä nimimerkin Forever yours tarina unohtumattomasta hetkestä.

”Lähdimme poikaystäväni kanssa iltakävelylle. Oli harvinaisen pimeää jopa talvi-illaksi, joten sanoin: ’Onpa synkkä ilta, tähtiäkään ei näy.’ Poikaystäväni pysähtyi ja tarttui käsiini. Hän katsoi minua suoraan silmiin ja sanoi hymyillen: ’Näkyypä, sä oot mun maailman kirkkain tähti.’ Kylmät väreet kulkivat kehoni läpi, ja silmänurkasta valui onnen kyynel. Silloin tajusin, kuinka rakastunut olen. Takana on nyt neljä kuukautta, edessä loppuelämä.”

”Olemmme todennäköisesti ne jo ensimmäisestä prinsessasadusta imeneet itseemme”, pohtii kliseitä Jyväskylän yliopiston luovan kirjoittamisen yliopistonlehtori ja kirjailija Niina Repo. Hänen mukaansa kliseet ovat opittuja ilmaisutapoja, joiden käytössä ei sinänsä ole mitään vikaa. Rakkausrunoissakin on oma, kliseisiin pohjautuva genrensä.

Yllätyksellisyys on kaiken perusta.

Kokematon teini osaa toivoa tilanteiden kulkevan tiettyyn suuntaan, muttei uskalla ajatella haaveidensa käyvän todeksi. Nuoret eivät odota mitään, vaan romanttiset eleet tulevat yllätyksenä.

Näin riippumatta siitä, onko kyseessä ihastus, seurustelukumppani vai lomakohteen jäätelömyyjä.

Panokset ovat kovat, oli yllätys sitten hetken päähänpisto tai pidempään suunniteltu operaatio. Kesken luokkakuvauksen annettu poskipusu on paitsi yllättävä, myös rohkea tapa tunnustaa ihastusta. Toista tyttöä halannut poikaystävä varmasti yllättyy saadessaan postissa kuolleen kärpäsen.

”Meillä ihmisillä on hauska tarve, haluamme samaan aikaan olla turvassa ja yllättyä”, Repo pohtii. Tarinat, joiden juoni on jotenkin arvattavissa mutta joissa on silti yllättäviä käänteitä, vetoavat.

Unelmaa eivät kuitenkaan ole vain tilanteet, joissa voi istua ja odottaa ihastuksen aloitetta.

Demi-lehteen kirjoitettujen omakohtaisten tarinoiden ja myös joukossa selvästi olevien pelkkien päiväunelmien perusteella nuoret tytöt eivät odota prinssiä peukaloitaan pyöritellen, vaan ottavat tilanteen haltuun. Unelmiensa eteen on nähtävä vaivaa, eikä rakkaudentunnustuksia passiivisesti odottamalla saavuta mitään: jos ihastus on elokuvan aikana kerännyt rohkeutta vain sen verran, että uskaltaa tarttua käteen, kannattaa leffateatterin ulkopuolella ronskisti kertoa tunteistaan. Rohkeus palkitaan suudelmalla.

Yksi kirjoittajista pohti kuumeisesti, kuinka paljon haluaisikaan pussata poikaystäväänsä, jonka kanssa on ollut yhdessä jo viikon. Hän kertoo mietteensä pojalle, joka antaa suostumuksensa. Tyttö saa pusunsa ja hetki on unohtumaton.

Tarinan opetus: kannattaa kysyä.

Silti, joskus kaunein rakkaustarina on se, joka ei ikinä toteudu.

Vaikka bussin ovet sulkeutuisivat nenän edestä ja ihastus jäisi vilkuttamaan ikkunasta, voi tilannetta muistella lämmöllä pitkänkin ajan päästä. Suhde, josta ei olisi toteutuessaan seurannut mitään hyvää, voi olla kaunis muisto. Bussin ikkunan läpi väläytetyn hymyn jäädessä viimeiseksi muistoksi kokemus on kokonaisuudessaan positiivinen. Hakemattoman asuntolainan ja toteutumattomien kynttiläillallisten suremisen sijaan kirjoittajat keskittyvät vaalimaan sitä kokemusta, jonka saivat.

Niina Repo uskoo positiivisuuden liittyvän ikään: kokematonta ei paina kyynisyys. Hän uskoo nykynuorison tekevän maailmasta paremman paikan.

”Ehkä he eivät ole niin huolestuneita, ehkä he eivät halua omistaa.”

Ja sitten ne tärkeimmät, kauneimmat ja odotetuimmat sanat, jotka kannattaa lausua My heart will go onin soidessa:

Alaks oleen?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Rakkaus
 • Nuoret
 • Aikakauslehdet
 • Nyt
 • Vilma Ikola
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

 2. 2

  Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

 3. 3

  HBO:n uudessa sarjassa kuvataan Suomea ja yksi keskeisistä hahmoista on Satu – suomalainen noita, joka loitsii etäisesti suomea muistuttavalla sekasotkulla

 4. 4

  Yhdysvalloissa nousi metakka tosi-tv-ohjelman päätöksestä, joka oli katsojien mielestä ”brutaali”, ”julma”, ja ”sydämetön”

 5. 5

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 6. 6

  Saksalaiseen keittiöön nojaavassa ravintola Hausmanissa kaikki ei ole ihan kunnossa – perinteiset reseptit onnistuvat, mutta ongelma on ideoissa ja viitseliäisyydessä

 7. 7

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 8. 8

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 9. 9

  Tämä urheilujoukkueen uusi maskotti on hämmentävin asia internetissä, uusi meemisuosikki – ja yhtä kammottava kuin Pikku Kakkosen Morso

 10. 10

  Uutiset kuin Whatsappissa: Nytin sovellus kertoo, mitä pitää tietää

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 2. 2

  Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

 3. 3

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 4. 4

  Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

 5. 5

  HBO:n uudessa sarjassa kuvataan Suomea ja yksi keskeisistä hahmoista on Satu – suomalainen noita, joka loitsii etäisesti suomea muistuttavalla sekasotkulla

 6. 6

  Yhdysvalloissa nousi metakka tosi-tv-ohjelman päätöksestä, joka oli katsojien mielestä ”brutaali”, ”julma”, ja ”sydämetön”

 7. 7

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 8. 8

  Koko viikon nettiä kuohuttaneeseen ”Yanny vai Laurel” -kiistaan on löytynyt loppullinen totuus – tässä kaikki, minkä tapauksesta voi ylipäänsä selvittää

 9. 9

  Tämä urheilujoukkueen uusi maskotti on hämmentävin asia internetissä, uusi meemisuosikki – ja yhtä kammottava kuin Pikku Kakkosen Morso

 10. 10

  Suomessa helposti unohtaa, ettei täältä oikeasti saa melkein mitään roskaruokaa – Taco Bell saapuu tällä viikolla ja paikkaa yhden aukon, mutta nämä kaikki puuttuvat yhä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 2. 2

  Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

 3. 3

  Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

 4. 4

  Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

 5. 5

  Kaikki puhuvat ”toadista” Twitterissä, mutteivät ääneen, koska some suosii halpaa populismia – siksi se johtaa tyrannien nousuun, uskovat asiantuntijat

 6. 6

  Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

 7. 7

  Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

 8. 8

  Tältä näyttävät baarimestareiden suosittelemat trendi­cocktailit – Nyt niitä saa ympäri Helsinkiä, koska suomalaiset ovat oppineet, mitä cocktail on oikeasti

 9. 9

  Internet kysyy nyt, miksi Captain Marvel vetää uudessa trailerissa mummoa turpaan – kerromme, miksi

 10. 10

  Rihanna lähetti Juha Sipilälle Suomen lipulla ja kiitos-sanalla höystetyn Twitter-viestin – ja vaati Suomelta lisää rahaa kehitysmaiden koulutuksen tukemiseen

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

 2. 2

  Sipoo vaihtoi arvorakennuksen 10 000 euroon ja purettavaan hometaloon – ostajat laittoivat rakennuksen heti myyntiin 620 000 eurolla

 3. 3

  Helsinkiin rakennetaan historian kallein sairaala – Tällainen yhdeksännumeroisen summan nielevästä rakennuksesta tulee

 4. 4

  Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

 5. 5

  Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

 6. 6

  ”Harva varmaan odottaa kuulevansa työhaastattelussa tappouhkauksen, epäsuorankaan” – Moni on törmännyt töitä hakiessaan outoihin kysymyksiin, tällaisia ne ovat

 7. 7

  Näin lääketieteellisen pääsykoehuijaus toteutettiin – Huijarikaksikko peukaloi alkuperäistä valintakoepaperia, tässä ovat käytetyt mallivastaukset

 8. 8

  Suomalaista miesnäyttelijää syytetään raiskauksesta

 9. 9

  Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

 10. 10

  Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

 2. 2

  Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

 3. 3

  Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

 4. 4

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 5. 5

  Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

 6. 6

  Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

  Tilaajille
 7. 7

  Suomalaista miesnäyttelijää syytetään raiskauksesta

 8. 8

  Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi

 9. 9

  Kiira Korven tilitys entisistä valmentajistaan on karua luettavaa: ”Jälkeenpäin on ollut pysäyttävää tajuta, kuinka pahoin voin”

 10. 10

  Trump jakoi YK-puheessa maailman Yhdysvaltojen ystäviin ja hyväksikäyttäjiin – video näyttää, kuinka kuulijat nauroivat presidentin väitteelle hänen hallituksensa saavutuksista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

 2. 2

  Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

 3. 3

  Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

  Tilaajille
 4. 4

  Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

 5. 5

  Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

 6. 6

  Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

 7. 7

  Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

  Tilaajille
 8. 8

  Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

  Tilaajille
 9. 9

  Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

 10. 10

  Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Kiira Korpi vastaa kohuun HS-haastattelussa: ”Välillä tuntuu, että apua, mitä olen mennyt tekemään”
 3. Järvenpääläiset vaihtaneet innokkaasti yksityisille terveysasemille – Valinnanvapauskokeilun jatkorahoituksesta ei ole tietoa
 4. Läksyt puhuttavat Englannissa – jalkapallolegenda Gary Lineker vaati läksyjen poistamista ”ajanhukkana”, kollega Ian Wright vastasi röhönaurulla
 5. Bisnestapahtuma Nordic Business Forum alkoi Helsingissä – suora lähetys jatkuu
 6. Sipoo vaihtoi arvorakennuksen 10 000 euroon ja purettavaan hometaloon – ostajat laittoivat rakennuksen heti myyntiin 620 000 eurolla
 7. Airiston Helmen venäläisellä omistajalla on Maltan kansalaisuus, jonka voi ostaa 650 000 eurolla – EU-komissaari on huolissaan juuri Maltan kautta EU-passin saaneista venäläisistä
 8. Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä
 9. Mies putosi hotellista ja kuoli Manchesterissa, toinen löytyi kuolleena saman hotellin huoneesta
 10. Nouseeko Turun saariston rikostutkinta esille Medvedevin ja Sipilän tapaamisessa tänään? HS seuraa hetki hetkeltä kello 16 alkaen
 11. Saariston koti­etsinnöissä löydettiin kolme miljoonaa euroa, kertoi poliisiylijohtaja Ylelle ja MTV:lle – Tämä tiedetään saariston laajasta poliisi­operaatiosta
 12. Näytä lisää