Hyönteisruoka on tulevaisuuden ilmiö, jota ei enää tarvitset kätkeä muiden raaka-aineiden joukkoon – Sirkkoja saa nyt huippuravintoloista ja ruotsinlaivoilta - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Hyönteisruoka on tulevaisuuden ilmiö, jota ei enää tarvitset kätkeä muiden raaka-aineiden joukkoon – Sirkkoja saa nyt huippuravintoloista ja ruotsinlaivoilta

Sirkat luokitellaan edelleen ”uuselintarvikkeeksi”, vaikka niitä on syöty jo tuhansia vuosia.

Viking Linen laivoilla on jo kokeiltu annoksia, joissa hyönteisiä ei ole kätketty muiden ruoka-aineiden joukkoon. Kuva: Tuukka Ervasti

Julkaistu: 7.9.2018 10:25, Päivitetty 7.9.2018 10:46

Kun hyönteisistä laitetaan ruokaa, ne kätketään useimmiten häveliäästi muiden ruoka-aineiden joukkoon. Ettei kukaan pelästyisi.

Toisin oli viime keväänä, kun Ruotsin kokkimaajoukkue saapui Viking Linen laivoille toteuttamaan näkemystään siitä, millaista on tulevaisuuden ruoka. Erikoismenu oli nimeltään Future Food, Huomisen herkut. Se saavutti ennakkoluulottomien matkustajien suosion.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Nyt.fi luetuimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat