Kimi Räikkönen on maailmantähtien joukossa Instagramissa täydellinen poikkeus – hänen Story-fiidinsä on täynnä toinen toistaan kökömpiä ja poskettomampia pieniä hetkiä

Kimi Räikkösellä saattaa hyvinkin olla paras suomalainen Instagram-tili.

Kimi Räikkösen Instagram-tili.

Se on asia, mikä tuntui vielä vuosi sitten mahdottomalta ajatukselta.

”Jäämies” on rakentanut koko julkisuuskuvansa välinpitämättömyyden ja lyhytsanaisuuden varaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Räikkönen on ollut äärimmäisen tarkka yksityiselämästään, eikä häntä ole totuttu näkemään seurapiiritilaisuuksissa tai avautumassa lehtien palstoilla yksityisasioistaan (vaikka tänä syksynä julkaistu Kari Hotakaisen kirja Räikkösen elämästä ja sen yhteydessä tehdyt haastattelut ovatkin tuoneet tähän pienen poikkeuksen).

Niinpä viime vuoden jouluna moni suomalainen hieraisi silmiään, kun Räikkönen avasi oman Instagram-tilin.

F1-kuski teki sen omaan uskolliseen tyyliinsä. Ei fanfaareja tai virallisia tiedotteita, vaan tyhjästä avattu tili, jonne julkaistiin ensimmäiseksi video Räikkösestä itsestään puhumassa kameralle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jo avausvideo oli vahvaa suorittamista: hämärässä ja hieman suttuisessa videossa suoraan kameraa katsova Räikkönen kertoo, ettei oikeastaan tiedä, mitä on tekemässä.

”Hei kaikki! Tällä kertaa en tiedä, mitä olen tekemässä, mutta katsotaan, mitä tapahtuu. Tämä on Instagram-tilini. Katsotaan siis, haluatteko seurata minua. Ciao.”
Yhdeksässä kuukaudessa on käynyt selville, että todella moni haluaa.

Se ei ole ihme, koska Räikkönen voi hyvinkin olla maailman tunnetuin suomalainen tällä hetkellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asiaa ei ole mahdollista mitata täysin kiistattomasti. Maailman tunnetuimmista suomalaisista puhuttaessa Räikkönen on silti niin hyvä veikkaus kuin joku voi olla. Räikkösen ohella samanlaiseen kansainväliseen tunnettuuteen yltävät lähinnä F1-kuljettaja Mika Häkkinen, jalkapalloilija Jari Litmanen ja mahdollisesti rauhan Nobel-palkinnon voittanut presidentti Martti Ahtisaari.


Edelleen aktiiviuraansa jatkava Räikkönen on tällä hetkellä kuitenkin mediassa huomattavasti enemmän esillä kuin Häkkinen, Litmanen tai Ahtisaari, joten hänellä on edellytykset kantaa niskassaan maailman tunnetuimman suomalaisen viittaa.

Räikköstä se toki tuskin kiinnostaa – kuten ei varmaan sekään, että hän on kohta myös maailman seuratuin suomalainen Instagramissa.

Seuraajia on nyt jo yli miljoona. Edellä on enää vain Lahdessa varttunut suomalais-kurdilainen laulaja Helly Luv ja oravakuvistaan tunnettu luontokuvaaja Konsta Punkka. Molemmilla on 1,2 miljoonaa seuraajaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Räikkönen on kerännyt seuraajansa noin yhdeksässä kuukaudessa 119 julkaistulla kuvalla. Sen lisäksi Räikkönen käyttää aktiivisesti Instagram Story -palvelua.

Onko todella niin, että pelkkä tunnettavuus riittää Räikkösen ylivoimaiseen somesuosioon verrattuna muihin suomalaisiin julkkiksiin?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ehkä osittain, mutta Räikkösen Instagram-tiliin tarkempi perehtyminen osoittaa sen, että kyse on muustakin.

Maailman tunnetuin suomalainen antaa Instagramissa, erityisesti Instagram Story -puolella, itsestään juuri sellaisen kuvan kuin jäyhän Räikkösen voi vain kuvitella haluavan.

Samalla se on täydellinen vastakohta Instagramin normaalille ilmaisutyylille.

Instagramissa menestyminen on yleensä edellyttänyt viimeisen päälle hiottua visuaalista ilmettä.

Maailman seuratuimpia henkilöitä Instagramissa ovat esimerkiksi laulaja Selena Gomez, jalkapalloilija Cristiano Ronaldo, tv-tähti Kim Kardashian ja hänen sisarensa Kylie Jenner.

Kaikkien edellä mainittujen kuvista ja Instagram Story -julkaisuista käy hyvin nopeasti selväksi se, että jokainen julkaisu on tarkkaan harkittu, monesti myös tuotettu huolella eikä todellakaan räpsäisty vain nopeasti kännykkäkameralla.
Samaa voi sanoa useimpien suomalaisjulkkisten Instagram-tileistä. Yksi Suomen tunnetuimmista somejulkkiksista on Räikkösen vaimo Minttu Räikkönen, joka edustaa erittäin hilittyä ja huoliteltua Instagram-tyyliä.

Minttu Räikkösen Instagram-tili tosin kaapattiin syyskuussa 2018, ja Räikkönen joutui aloittamaan seuraajien keräämisen alusta.

Olemme ennenkin käsitelleet Instagram-ilmaisua. Kirjoitimme vuonna 2017, miten esimerkiksi Sara Parikan ja Sini Laitisen kaltaiset somesuosikit luovat oman Instagram-tyylinsä.

”Instani kuvaa kivoja ja kauniita hetkiä mun elämästä”, Parikka sanoi.

”En jaksa ottaa itseäni liian vakavasti enkä halua, että muutkaan ottavat. Yritän antaa itsestäni näissä kuvissa kaikkia puolia”, Laitinen kuvaili.

Instagram-tyylien huolittelu on ymmärrettävää, koska somejulkkiksille Instagram on myös ansaintaväline. Mainostajien kanssa yhdessä tehdyillä Instagram-julkaisuilla voi Suomessakin tienata jo tuhansia euroja.

Kimi Räikkönen sopii tähän maailmaan todella omituisesti, eikä hän taatusti alkaisi edes pyydettäessä kuvailla omaa Instagram-tyyliään.

Jos tarvitsee vain yksittäisen todisteen, sellaiseksi kelpaa tämä Räikkösen kesällä Instagram Storyssa julkaisema kuva.


Kuvassa Räikkösen hiekkalaatikon päälle kiinnitetään vanerilevyä.

”So cats wont shit in our sandbox anymore”, F1-kuljettaja on kirjoittanut kuvan päälle.

Jotta kissat eivät paskoisi enää hiekkalaatikkoomme.

Ei siloteltua todellisuutta, loputtomasti muokattuja kuvia, mainostajien kanssa tehtyjä yhteistyöjulkaisuja tai – teemaan sopien – muutakaan hevonpaskaa. Ennemminkin juuri sellaista kökköyttä, jota suurten maailmantähtien Instagramissa on aivan liian harvoin.

Virallisten Instagram-kuviensa puolella Räikkönen pysyy usein varsin perinteisellä linjalla. Suurin osa hänen julkaisemistaan kuvista ei ole hänen ottamiaan.
Poikkeuksiakin toki on, ja niihin iltapäivälehdet tarttuvat hanakasti. Tällä viikolla uutisoitiin esimerkiksi näin: ”Kimi Räikkönen vei Minttu-vaimonsa lounaalle - kommenteissa naureskeltiin: ’Euron juusto!’
Eroa Minttu Räikkösen julkaisemaan viimeisimpään yhteiskuvaan ei tarvitse erityisesti alleviivata.
Silti Räikkönen pääsee kunnolla liekkeihin Instagram Storyn puolella.

Kahden viikon seuraamisen perusteella voi sanoa, että juuri Räikkösen Instagram Story on parasta viihdettä suomalaisessa somemaailmassa.

Räikkönen näyttää esimerkiksi pitävän maisemakuvista, joihin voi vapaasti piirtäen kirjoittaa näkemyksensä maisemasta.


Muutenkin Räikkösen sanallinen ilmaisu Instagram Story -julkaisuissa on tyylille uskollisen ytimekäs.


Kuten hiekkalaatikkojulkaisu osoitti, Räikkönen ei myöskään arkaile avata omaa yksityiselämäänsä Storyn puolella.


Ja sopivissa tilanteissa hän näyttää myös nauttivan Instagram Storyn erikoisista efekteistä.


Kimi Räikkösen suuren suosion syyksi suomalaisten keskuudessa on epäilty sitä, että Räikkönen uskaltaa olla juuri oma itsensä: Vähät välittää, mitä muut ajattelevat. Sanoa asiat suoraan. Ja ennen kaikkea: olla esittämättä mukavaa tilaisuuksissa, joista ei yksinkertaisesti nauti.

Toisin sanoen Räikkönen elää sellaista elämää kuin suurin osa suomalaisista haluaisi.

Ja Instagramissa tämä kaikki vain toistuu uudella tavalla.

Kimi Räikkösen Instagram-tili on se, jollaista me kaikki oikeasti haluaisimme pitää.

Juttua muokattu 10.10. kello 9.47: Korjattu tieto Instagramin seuratuimmista suomalaisista. Konsta Punkan lisäksi Räikkösen edellä on suomalais-kurdilainen laulaja Helly Luv.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Aamulehden jutussa punk-yhtye ”Huorasta” sensuroitiin voimasanat bändin nimeä myöten – päätöksen takana oli piikki Suomen mediavalvojalle

 2. 2

  Helsingistä saa vihdoin kunnon pastaa – testasimme annoksen kuudessa ravintolassa, ja yksi ylsi viiteen tähteen

 3. 3

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 4. 4

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 5. 5

  Nämä prinssi Harrysta ja Meghan Marklesta tehdyt ”elävät vahahahmot” vetävät sanattomaksi – ja saattavat olla upeinta taidetta koskaan

 6. 6

  Seksuaalisen häirinnän uhrin elämä jää pahimmillaan elämättä – Twitterissä miehiä heräteltiin esimerkillä, johon voivat samastua kaikki

 7. 7

  Helsingin uuden italialaisen ravintolan pasta erottuu edukseen, mutta mauttomat annokset saavat miettimään, maistavatko kokit itse ruokiaan ollenkaan

 8. 8

  Feminismistä käydään kiivasta keskustelua, ja yksi riitelijöistä on feminismiä vastustava juontaja Ivan Puopolo – siksi lähetimme hänet feministiseen tapahtumaan

 9. 9

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 10. 10

  Näyttelijä Ryan Reynolds oli ”maailman seksikkäin” jo vuonna 2010, mutta vasta nyt hänestä on tullut ”mies, jollainen kaikkien pitäisi olla” – Näin se tapahtui

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Helsingistä saa vihdoin kunnon pastaa – testasimme annoksen kuudessa ravintolassa, ja yksi ylsi viiteen tähteen

 3. 3

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 4. 4

  Nämä prinssi Harrysta ja Meghan Marklesta tehdyt ”elävät vahahahmot” vetävät sanattomaksi – ja saattavat olla upeinta taidetta koskaan

 5. 5

  Aamulehden jutussa punk-yhtye ”Huorasta” sensuroitiin voimasanat bändin nimeä myöten – päätöksen takana oli piikki Suomen mediavalvojalle

 6. 6

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 7. 7

  Annantaloon perustettiin joukkorahoituksella lasten oma kahvila, jossa on aina tarjolla makaronilaatikkoa

 8. 8

  Seksuaalisen häirinnän uhrin elämä jää pahimmillaan elämättä – Twitterissä miehiä heräteltiin esimerkillä, johon voivat samastua kaikki

 9. 9

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 10. 10

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 3. 3

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 4. 4

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 5. 5

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 6. 6

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 7. 7

  Kalevauva kokosi suomalaisten twiiteistä laulun ja onnistui tiivistämään täydellisesti, mistä Linnan juhlissa on oikeasti kyse – lue hulvaton kappale sanasta sanaan

 8. 8

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 9. 9

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 10. 10

  Leonardo DiCaprio julkaisi Instagramissa kuvan Helsingin voimalaitoksesta – ja arvosteli sen avulla Donald Trumpin ilmastopolitiikkaa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Aamulehden jutussa punk-yhtye ”Huorasta” sensuroitiin voimasanat bändin nimeä myöten – päätöksen takana oli piikki Suomen mediavalvojalle

 2. 2

  Uudet rikollisjärjestöt ravisuttavat Euroopan kokaiini­kauppaa tunkeutumalla mafian tontille

 3. 3

  Kymmenen japanilaista yliopistoa muunteli pääsykoe­tuloksia, neljä yritti pitää naiset poissa lääkäri­koulutuksesta

 4. 4

  Goottirockin legenda sekosi Tukholmassa, haukkui yleisöä ja hyökkäsi henkilökunnan kimppuun

 5. 5

  Postinjakajat pystyttivät valepostilaatikoita ja tilasivat niihin heroiinia – Tuomittiin huumerikoksista

 6. 6

  Pitäisikö sosiaalitukia jakaa vastikkeetta? Keskusta on kriisiytymässä, koska Juha Sipilä kääntyi vastustamaan puolueen ikiaikaista tavoitetta

 7. 7

  Intialainen mies työnsi kätensä nukkuvan naisen alus­housuihin yölennolla – sai yhdeksän vuoden vankeus­tuomion Yhdysvalloissa

 8. 8

  Ahdistaako tavara, mutta joulu­lahjat pitäisi hankkia? Tässä 86 erinomaista vinkkiä aineettomaksi joululahjaksi

 9. 9

  Helsingistä saa vihdoin kunnon pastaa – testasimme annoksen kuudessa ravintolassa, ja yksi ylsi viiteen tähteen

 10. 10

  Itäkeskuksen neulanvaihtopisteen ympärillä pyörii huumehulabaloo kaikkine lieveilmiöineen, väittävät hermostuneet yrittäjät – ”Minut on uhattu ampua ja hakata”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Helsinkiläismiehet kehittivät päivässä takuuvarman ratkaisun kauppakeskus Rediin eksyneille

 3. 3

  Mummon autotallista löytyi autofanien sydämet särkevä, jopa sadantuhannen arvoinen yllätys

 4. 4

  Ohikulkija löysi päiväkodin pihalle yksin unohdetun lapsen – Henkilökunnalle sattui virhe, sanoo varhaiskasvatusalueen päällikkö

 5. 5

  Intialainen mies työnsi kätensä nukkuvan naisen alus­housuihin yölennolla – sai yhdeksän vuoden vankeus­tuomion Yhdysvalloissa

 6. 6

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 7. 7

  Henri Heinonen huomasi teininä olevansa erilainen kuin kaverinsa – Nyt hän kertoo elämästään, johon seksi ei kuulu

  Tilaajille
 8. 8

  Elon Musk avautui haastattelussa – 120 tunnin työviikosta huolimatta Tesla oli kuoleman partaalla, kunnes he pystyttivät teltan

 9. 9

  Suomen kieli on uhattuna, tällaisia keinoja poliitikot tarjoavat – Testaa, ymmärrätkö uussuomen lainasana­hirviöitä

 10. 10

  Itäkeskuksen neulanvaihtopisteen ympärillä pyörii huumehulabaloo kaikkine lieveilmiöineen, väittävät hermostuneet yrittäjät – ”Minut on uhattu ampua ja hakata”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

 2. 2

  Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

 3. 3

  Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

 4. 4

  Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

  Tilaajille
 5. 5

  Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

 6. 6

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 7. 7

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 8. 8

  Painin päätteeksi Rauno Lehmusvyöry painoi liipaisinta, mutta varmistin pelasti poliisin hengen – Nyt ”vekselit lankeavat”, ja vakava sairaus nujertaa korsolaisen rikollis­joukon ydin­hahmoa

  Tilaajille
 9. 9

  Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

 10. 10

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 11. Näytä lisää