Internetin äärioikeisto meni sekaisin, koska Trumpin ”salaiseksi tukijaksi” väitetty Taylor Swift julisti tukensa demokraateille – ja tätä kaikkea muuta yhdestä Instagram-kuvasta seurasi

Donald Trump kertoo pitävänsä Taylor Swiftin musiikista nyt ”25 prosenttia vähemmän”.

Viikon suurin poliittinen kannanotto Yhdysvalloissa on saatu pop-tähti Taylor Swiftiltä, 28.

Voi kuulostaa aluksi yllättävältä, mutta ei oikeastaan ole sitä.

Tennesseen alueella asuva Swift on yksi Yhdysvaltojen suosituimmista ja kuunnelluimmista pop-laulajista. Viime viikolla Swift päätti kuukausia kestäneen valtaisan Yhdysvaltain-kiertueensa loppuunmyytyihin keikkoihin.

Yli kymmenen vuotta sitten ensimmäisen albuminsa julkaissut Swift on ollut koko maailman tuntema henkilö käytännössä koko aikuisikänsä ajan, ja häntä on pitänyt julkisuudessa musiikillisten ansioiden lisäksi muun muassa sanasodat räppäri Kanye Westin ja laulaja Katy Perryn kanssa.

Erityisesti Westin ja Swiftin välinen pingottunut asetelma on hyvin olennainen tällä viikolla nähdyssä pop-poliittisen keskustelun uusimmassa käänteessä. Se sai alkunsa, kun Swift kirjoitti viime sunnuntaina poikkeuksellisen Instagram-tekstin.
Kuvatekstissä Swift ilmoittaa, ketä aikoo äänestää kuukauden päästä marraskuussa järjestettävissä välivaaleissa, joissa valitaan kokonaan uusi kongressi ja osittain uusi senaatti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Swift ottaa selvästi kantaa vaaleihin, äänestämiseen ja puoluepolitiikkaan kotimaassaan.

Aikaisemmin Swift on toistellut, ettei koe poliittista keskustelua omakseen. Sen takia hän ei kertonut kaksi vuotta sitten käynnissä olleiden Yhdysvaltojen presidentinvaalien aikaan, äänestääkö Hillary Clintonia vai Donald Trumpia.

Täysin hiljaa Swift ei tosin ole näistä asioista ollut.

Vuonna 2009 Swift ohitti musiikkilehti Rolling Stonen haastattelussa poliittiset kysymykset toteamalla, ettei ”ole nähnyt tätä maata koskaan yhtä iloisena poliittisesta päätöksestä” kuin Barack Obaman valinnan jälkeen.

Viime aikoina Swift on osallistunut aselainsäädännön tiukentamista kannattavaan mielenilmaisuun ja puhuttuaan julkisesti kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta oli yksi Time-lehden vuoden henkilöksi valitsemista naisista.

Näistä lähtökohdista ei ole kovin yllättävää, että Swift – kuten iso osa muistakin Amerikan kulttuurihenkilöistä – julisti nyt lähestyvissä vaaleissa tukensa demokraateille.

Samalla Swift teki selväksi, ettei omassa kotiosavaltiossaan pysty tukemaan Trumpin puolueen ehdokasta. Pitkässä kirjoituksessa Swift erittelee syitä, miksi ei voi äänestää republikaaniehdokas Marsha Blackburnia, vaikka haluaisi jatkaa naisten äänestämistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy


Swiftin mukaan Blackburnin äänestyspäätökset ovat osoittaneet, ettei Blackburn ole ajamassa esimerkiksi naisten tai seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, jotka ovat Swiftille kaikkein tärkeimpiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sen sijaan Swift kertoo äänestävänsä kongressiin demokraattiehdokas Jim Cooperia ja senaattiin demokraattiehdokas Phil Bredeseniä.

Bredesen ei ole tosin ollut erityisen suosittu ehdokas demokraattien keskuudessa viime päivinä, koska hän ilmoitti viime viikolla tukevansa seksuaalisesta ahdistelusta syytettyä korkeimman oikeuden tuomariehdokasta Brett Kavanaugh’ta, vaikka lähes kaikki demokraatit vastustivat Kavanaugh’n valintaa. Kavanaugh valittiin viime viikolla korkeimman oikeuden tuomariksi äänin 50–48.

Kirjoituksessaan Swift huomauttaakin, että ”koskaan ei ole mahdollista löytää ehdokasta, jonka kanssa on 100-prosenttisesti samaa mieltä”.

”En voi äänestää jotakuta, joka ei ole valmis taistelemaan KAIKKIEN amerikkalaisten arvokkuuden puolesta, riippumatta heidän ihonväristään, sukupuolestaan tai siitä, ketä he rakastavat”, Swift kirjoittaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kirjoituksensa lopuksi Swift kehotti kaikkia rekisteröitymään äänestäjiksi. Yhdysvaltojen sekavassa vaalijärjestelmässä äänestämään pääseminen edellyttää etukäteen rekisteröitymistä. Viimeinen rekisteröitymispäivä Tennesseen osavaltiossa on 9. lokakuuta.

Swiftin näkyvä tuki demokraateille nousi kaikkien isoimpien amerikkalaismedioiden uutisaiheeksi, ja sillä oli lukuisia seurauksia.

Ensinnäkin Bredesen riensi kiittämään Swiftiä tuesta.
Samoin useat fanit innostuivat Swiftin yllättävästä kannanotosta.
Republikaanit eivät sen sijaan voineet sulattaa Swiftin ilmoitusta.

Esimerkiksi tunnettu pitkän linjan republikaanipoliitikko Mike Huckabee ilmoitti Twitterissä, että Swiftin ilmoituksella ”ei ole vaikutusta, ellemme anna 13-vuotiaiden tyttöjen äänestää”.
Huckabeen tapa vähätellä Swiftin fanikuntaa pelkiksi ”13-vuotiaiksi tytöiksi” on klassinen tapa vähätellä teini-idolin vaikutusta nuorten aikuisten mielipiteisiin. Swift itse päätti Instagram-kirjoituksensa huomautukseen siitä, että ”monet älykkäät ihmiset ovat täyttäneet 18 vuotta kahden viime vuoden aikana”.

Jonkinlainen vaikutus Swiftin kirjoituksella näyttäisi olleen.

Buzzfeedin haastattelema, äänestysrekisteröinnistä vastaavan Vote.org-sivuston viestintäpäällikkö Kamari Guthrie kertoi, että Swiftin Instagram-julkaisun jälkeen rekisteröitymisissä on nähtävissä huomattava piikki.

”Olemme saaneet yli 65 000 rekisteröitymistä 24 tunnin aikana T. Swiftin kirjoituksen jälkeen”, Guthrie sanoi.

Ilmeisesti kaikki Swiftin kirjoituksen nähneet eivät ole siis sittenkään olleet 13-vuotiaita tyttöjä.

Huckabee ei toki ollut ainut republikaanipoliitikko, jota Swiftin kannanotto ärsytti.
Twitterissä riitti myös paheksuntaa siitä, että aikaisemmin poliittiset kannanottonsa salannut Swift kertoi nyt omasta äänestyspäätöksestään.
Samaan aikaan Twitterissä on vitsailtu Swiftin kirjoituksen ajankohdalla.

Swift ehti päättää Yhdysvaltain laajuisen kiertueensa vain päivää ennen poliittisen kantansa julkistamista.
Ja noin vuorokausi Swiftin Instagram-julkaisun jälkeen keskusteluun otti kantaa myös Donald Trump.

Toimittajien kysyessä Trumpin näkemystä Swiftin mielipiteeseen presidentillä oli vastaus valmiina.

”Marsha Blackburn tekee loistavaa työtä Tennesseessä. Hän johtaa tällä hetkellä merkittävästi, kuten hänen kuuluukin. Olen varma, että Taylor Swift ei tiedä mitään hänestä. Sanotaanko, että pidän Taylorin musiikista nyt 25 prosenttia vähemmän, ok?”

25 prosenttia vähemmän.

Se on aika kauniisti verrattuna siihen, mitä näkemyksiä Trumpia tukevissa internetin äärioikeistoryhmissä on herännyt sen jälkeen, kun Swift ilmoitti tukensa demokraateille.

Netissä on nimittäin vuosien ajan elänyt salaliittoteoria siitä, että Swift olisi salaa Trumpin tukija.

Eikä ainoastaan Trumpin tukija, vaan jopa poliittisilta mielipiteiltään äärioikeistoa edustava ”meidän tyttö”, ja aktiivinen 4chan-kuvalaudan käyttäjä.

Mistä tämä käsitys on syntynyt, vaikka Swift itse ei ole koskaan mitään tähän viittaavaa sanonut julkisuudessa?

Yksi syy tähän on se, että 4chan-keskusteluissa pääteltiin, että Swift oli nimennyt kissansa 4chan-äänestyksen perusteella.

Kyllä, salaliittoteorian mukaan Swiftin poliittisen mieltymyksen – tai ainakin kuvalauta-aktiivisuuden – saattoi paljastaa hänen kissansa nimi.

Näkemys sai alkunsa, kun 4chanilla avattiin keskusteluketju kissan nimestä. Niin sanotun nimikilpailun voitti ”Meredith”. Ja kuin sattumalta, suunnilleen samaan aikaan Swift kertoi People-lehden haastattelussa, että hänen uuden kissansa nimi on Meredith.

Swift oli tosin Washington Postin mukaan antanut kissalleen nimen vähintään kolme päivää ennen 4chan-äänestyksen alkua, mutta sillä ei ollut enää merkitystä yhteisön innostukselle.

Alt right -aktiivien mukaan kissan nimi oli kuitenkin vain yksi lukuisista todisteista jotka kertovat Swiftin todellisesta luonteesta. Tällä videolla on esitelty useita ”aihetodisteita” Swiftin ja 4chanin yhteydestä.Pari vuotta myöhemmin Swiftin kuvia alettiin meemimielessä yhdistää Hitlerin sitaatteihin. Meemi alkoi kuitenkin olla osalle käyttäjistä totta. Alt-rightin keulakuvana pidetty Milo Yiannopoulos kirjoitti vuonna 2016 äärioikeistolaiseen konservatiiviseen Breitbartiin pitkän artikkelin siitä, miksi Swift on alt-rightin pop-ikoni.

”Hän syntyi ja kasvoi joulukuusifarmilla Pennsylvanian maaseudulla. Luitte oikein: joulukuusifarmilla. Ei ole ihme, että perinteistä innostunut alt-right on innoissaan”, Yiannopoulos kirjoitti.

Myös Swiftin ulkomuoto oli monien mielestä selvä osoitus Swiftin mielipiteistä.

”Swift ei näytä samalta kuin muut pop-tähdet, jotka ovat joko mustia ihmisiä esittäviä valkoisia tai mustia ihmisiä, jotka vaikuttavat muuttuvan valkoisemmaksi vuosi vuodelta”, Yiannopoulos kirjoitti.

Niinpä 4chanilla ja Redditissä on vuosien ajan haaveiltu siitä, että ”Swift tulee kaapista ulos” ja paljastaa tukensa äärioikeistolle.

Toisin kävi.

Swiftin Instagram-kirjoitus oli järkytys esimerkiksi Trumpin tukijoiden hallitsemalla The_Donald-alueella Redditissä.

Yhdessä alueen tämän hetken suosituimmassa kirjoituksessa ilmoitetaan, että ”Swift menetti yli puolet fanikunnastaan, mukaan lukien minut”.

Vaikka ketju keräsi myös kommentteja, joissa todettiin Swiftin ulostulon olleen ei-niin-yllättävän, yksi käyttäjistä kirjoitti samaisessa keskustelussa uskovansa, että 90 prosenttia The_Donald-alueen käyttäjistä uskoi Swiftin olleen ”meidän tyttö”.

Ja tietenkin internetin keskustelupalstalla mukaan mahtui myös puhdasta vihaa.

”Kukaan ei suututa 4chania. Hän katuu tätä tekoa pelkästään jo sen takia”, yksi kommentoijista kirjoitti.

Lopulta kaikki kiteytyy vielä hämmentävällä tavalla Taylor Swiftin ja Kanye Westin väliseen sanailuun ja nokkapokkaan.

Näiden kahden tunnetun artistin välit ovat olleet vaikeat (ja jatkuvassa muutoksessa) lähes kymmenen vuoden ajan. Swiftin ja Westin välit tulehtuivat ensimmäisen kerran vuonna 2009, kun West keskeytti Swiftin kiitospuheen MTV Video Music Awards -gaalassa nousemalla lavalle kesken Swiftin puheen.

Sen jälkeen Swift ja West ovat välillä olleet jo sovussa ja ajautuneet sitten uudestaan riitoihin.

Alt right -keskusteluissa Swiftin ja Westin on viime aikoina haaveiltu olevan ”samalla puolella”, koska West on osoittanut toistuvasti tukensa Trumpille näyttävästi, viimeksi Saturday Night Live -ohjelmassa.

Kuin sattumalta, Redditissä oli julkaistu Westistä ja Swiftistä seksifantasia juuri ennen Swiftin Instagram-julkaisua, kertoo Washington Post.

Instagram-postauksen jälkeen kirjoittaja poisti alkuperäisen tekstinsä.

”Unohtakaa, en tajunnut Taylorin myyneen itsensä vasemmistolle.”

Joten viihdemaailman sotana alkanut Swiftin ja Westin vastakkainasettelu tiivistikin yhtäkkiä hyvin koko Yhdysvaltain poliittisen keskustelun.
Tässä keskustelussa asetelmat ovat tosin toisin kuin monet saattoivat kymmenen vuotta sitten olettaa.
”Jonkun pitäisi perustaa tukiryhmä meille, jotka alun perin valitsimme väärän puolen Kanyen ja Taylorin välisessä väittelyssä”, toimittaja Kashana Cauley tiivisti koko keskustelun twiitissään.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Yhdysvallat
 • Donald Trump
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 3. 3

  Seksuaalisen häirinnän uhrin elämä jää pahimmillaan elämättä – Twitterissä miehiä heräteltiin esimerkillä, johon voivat samastua kaikki

 4. 4

  Nämä prinssi Harrysta ja Meghan Marklesta tehdyt ”elävät vahahahmot” vetävät sanattomaksi – ja saattavat olla upeinta taidetta koskaan

 5. 5

  Pikku Kakkosen punainen lista: näitä lastenohjelmia ei enää saa esittää

  Tilaajille
 6. 6

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 7. 7

  Annantaloon perustettiin joukkorahoituksella lasten oma kahvila, jossa on aina tarjolla makaronilaatikkoa

 8. 8

  Vuoden kokin luotsaama Nude voi nousta aivan parhaiden ravintoloiden joukkoon – pienten annosten makumaailma on parhaimmillaan vangitseva

 9. 9

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 10. 10

  Toimittaja on kaksinaamainen otus, joka kyselee kivasti mutta lopputulos on aivan muuta – mutta ilman tätä demokratia tuhoutuisi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 3. 3

  Nämä prinssi Harrysta ja Meghan Marklesta tehdyt ”elävät vahahahmot” vetävät sanattomaksi – ja saattavat olla upeinta taidetta koskaan

 4. 4

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 5. 5

  Annantaloon perustettiin joukkorahoituksella lasten oma kahvila, jossa on aina tarjolla makaronilaatikkoa

 6. 6

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 7. 7

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 8. 8

  Toimittaja on kaksinaamainen otus, joka kyselee kivasti mutta lopputulos on aivan muuta – mutta ilman tätä demokratia tuhoutuisi

 9. 9

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 10. 10

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

 2. 2

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

 3. 3

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 4. 4

  Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

 5. 5

  Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

 6. 6

  Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

 7. 7

  Kalevauva kokosi suomalaisten twiiteistä laulun ja onnistui tiivistämään täydellisesti, mistä Linnan juhlissa on oikeasti kyse – lue hulvaton kappale sanasta sanaan

 8. 8

  Julia Robertsista kertovan lehtijutun otsikko epäonnistui katastrofaalisesti – internet rakastaa myös pikkuruista oikaisua

 9. 9

  Samsung mainosti puhelimensa kameraa naisen järjestelmä­kamera­selfiellä, internet riemastui – Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui

 10. 10

  Leonardo DiCaprio julkaisi Instagramissa kuvan Helsingin voimalaitoksesta – ja arvosteli sen avulla Donald Trumpin ilmastopolitiikkaa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 2. 2

  Helsinkiläismiehet kehittivät päivässä takuuvarman ratkaisun kauppakeskus Rediin eksyneille

 3. 3

  Ranskan sisäministeri: Poliisi on surmannut Strasbourgissa miehen, jota epäillään hyökkäyksestä joulutorille

 4. 4

  Elon Musk avautui haastattelussa – 120 tunnin työviikosta huolimatta Tesla oli kuoleman partaalla, kunnes he pystyttivät teltan

 5. 5

  Siperialainen kommunisti yllätti alue­vaaleissa ja sai tunnetun tv-kasvon vihat niskaansa – Kremlin kontrolli Venäjän kansasta lipsuu

 6. 6

  Suomalaistulokasta verrataan ruotsalaislegendaan: ”Hän on kuin kirurgi, joka leikkaa ilman, että tunnet viiltoa”

 7. 7

  Henri Heinonen huomasi teininä olevansa erilainen kuin kaverinsa – Nyt hän kertoo elämästään, johon seksi ei kuulu

  Tilaajille
 8. 8

  Ohikulkija löysi päiväkodin pihalle yksin unohdetun lapsen – Henkilökunnalle sattui virhe, sanoo varhaiskasvatusalueen päällikkö

 9. 9

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 10. 10

  Mummon autotallista löytyi autofanien sydämet särkevä, jopa sadantuhannen arvoinen yllätys

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsinkiläismiehet kehittivät päivässä takuuvarman ratkaisun kauppakeskus Rediin eksyneille

 2. 2

  Mummon autotallista löytyi autofanien sydämet särkevä, jopa sadantuhannen arvoinen yllätys

 3. 3

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 4. 4

  Suomi häviää isot datakeskus­hankkeet naapuri­maille, ja merkittävä syy on hyvin yksin­kertainen

 5. 5

  Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

 6. 6

  Henri Heinonen huomasi teininä olevansa erilainen kuin kaverinsa – Nyt hän kertoo elämästään, johon seksi ei kuulu

  Tilaajille
 7. 7

  Mies joutui raiskauksesta vankilaan väärän ilmiannon perusteella – uhri tunnusti seitsemän vuotta myöhemmin, nyt korkein oikeus purki tuomion

 8. 8

  Ohikulkija löysi päiväkodin pihalle yksin unohdetun lapsen – Henkilökunnalle sattui virhe, sanoo varhaiskasvatusalueen päällikkö

 9. 9

  Meidän sukupolvemme on sössinyt ihmiskunnan yksityisyyden – Näin sanoo F-Securen Mikko Hyppönen, joka kokeili elää ilman Googlea muttei pystynyt

 10. 10

  Patrik Laineen laukaus pelottaa jo pelikavereitakin: ”Kun kiekko tulee hänelle, kolme kaveria pakenee maalin edestä”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

 2. 2

  Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

 3. 3

  Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

 4. 4

  Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

  Tilaajille
 5. 5

  Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

 6. 6

  Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

 7. 7

  Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

 8. 8

  Painin päätteeksi Rauno Lehmusvyöry painoi liipaisinta, mutta varmistin pelasti poliisin hengen – Nyt ”vekselit lankeavat”, ja vakava sairaus nujertaa korsolaisen rikollis­joukon ydin­hahmoa

  Tilaajille
 9. 9

  Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

 10. 10

  Strasbourgin hyökkäyksestä epäilty jatkaa yhä pakoaan – Tämä tilanteesta tiedetään

 11. Näytä lisää