Toksinen maskuliinisuus rehottaa keikoillakin, eikä se ole vitsi – nyt nyrkkeilijä Niklas Räsänen kertoo, miten sai nuorena turpaan, koska ei ollut oikeanlainen mies

Niklas Räsänen kertoo, että häntä on yritetty survoa tiettyyn miehen muottiin koko hänen elämänsä ajan. Räsänen ei ole kuitenkaan suostunut siihen, eikä halua, että muidenkaan tarvitsee suostua.

Onko olemassa oikeaa tapaa olla poika?

Poikien Puhelimen nuorten asiantuntija Samuli Hietala esittää helsinkiläisen pienen kirjakaupan tilassa kysymyksen, joka hiljentää viisi hänen edessään istuvaa miestä.

Meneillään on Poikien Puhelimen toiminnan laajentamiseksi järjestetyn Kuule mua! -kampanjan keskustelutilaisuus, jossa keskustellaan poikien kohtaamista paineista ja ongelmista sekä rajallisista miehen malleista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hietalan edessä istuvat kansanedustajat Jani Toivola ja Antti Kaikkonen, työllisyystutkija Jussi Pyykkönen, Suomen ammattiin opiskelevien liiton hallituksen varajäsen Eemeli Valli ja ammattinyrkkeilijä Niklas Räsänen.

Keskimmäisenä istuva Räsänen nojaa taaksepäin ja pysyy hiljaa, mutta hänen vieressään Valli nostaa käden pystyyn.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Olemalla oma itsensä”, Valli sanoo.

Lyhyt vastaus. Se, mitä saattoi olettaa. Muut keskustelijat nyökkäilevät vieressä.


Näinkö helppoa tämä on?

Ei tietenkään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Juuri siksi keskustelu on käynnissä.

Poikien kokemat arkiset paineet ja rajatut miehuuden mallit ovat olleet viime kuukausien jatkuva puheenaihe.

Yksi esimerkki on pari viikkoa sitten Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin vetämässä Docventures-ohjelmassa esitetty ja paljon keskustelua herättänyt, yhdysvaltalaisessa vankilassa kuvattu dokumentti The Work. Se kertoo karulla tavalla siitä, millaiseen malliin miehet on äärimmäisissä tapauksissa kasvatettu.

Dokumentin jälkeen käyty avoin keskustelu miehille tarjotuista kapeista sukupuolirooleista keräsi paljon kehuja Twitterissä. Useat miehet jakoivat omia kokemuksiaan siitä, miten ahtaisiin sukupuolirooleihin heidät on kasvatettu.
Keskustelussa Rantala ja Milonoff puhuivat toksisesta maskuliinisuudesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Se on trendi-ilmaisuksi muuttunut termi, joka nousee esille muun muassa keikka-arvioissa ja aikakauslehtien kolumneissa.

Sanan yleistyminen on johtanut myös siihen, että sen käyttöä on arvosteltu ja sitä on pidetty ärsyttävänä, samalla tavalla kuin esimerkiksi kulttuurisen omimisen käsitteen ongelmista on viime aikoina kirjoitettu.

Ärsyttävältäkin kuulostavaan sanapariin tiivistyy silti se, mistä monet asiantuntijat ovat huolissaan.

Poikia on pitkään kasvatettu olemaan kovia, aggressiivisia ja kilpailuhenkisiä. Olemaan näyttämättä tunteitaan. Ei saa itkeä. Liika herkistely on ollut ”neitimäistä” käytöstä, joka on karsittu pois. Amerikkalaisissa tutkimuksissa puhutaan poikakoodista, jolla on todistetusti haitallisia vaikutuksia. Keväällä Yle julkaisi uutisen siitä, että ahtaat sukupuoliroolit ajavat poikia väkivallan kulttuuriin.

Siksi poikakoodi, toksinen maskuliinisuus ja poikien vaikeudet kasvaa sellaisiksi kuin oikeasti haluavat ovat nyt koko ajan enemmän esillä.

Spotifyn syksyn yksi kuunnelluimmista kappaleista on ollut räppäri Pyhimyksen Vain elämää -ohjelmassa esittämä Mulkut.

Siinä Pyhimys räppää ironisesti näin:

”Mä oon miehinen mies, ei liian hissukka tai liian pieni oo mies / Ei pasifisti tai nisti oo mies, ei liian kaunis tai liian hintelä oo mies / Sanaki sen sanoo hintelä on hintti / Sä et oo oikee mies, sinä olet pimppi / Tosimies on sellanen ku tosimies määrää / Tosimies on mulkku eikä siin oo mitää väärää”

Näissä ongelmissa poikia ja nuoria miehiä pyrkii auttamaan muun muassa Poikien Puhelin.

Se on Väestöliiton alaisuudessa toimiva auttava puhelin, jossa asiantuntijat vastaavat luottamuksellisesti alle 20-vuotiaita miehiä mietityttäviin ja ahdistaviin asioihin.

Yleisimpiä puheenaiheita ovat harrastukset, seksi ja kaverit. Useissa puheluissa nousee esille kysymys siitä, kelpaako tällaisenaan. Saako olla juuri sellainen kuin on? Pitääkö muuttua joksikin muuksi ollakseen ”oikeanlainen”?

Viime vuonna Poikien Puhelimeen tuli 47 000 puhelua, joista vain neljäsosaan ehdittiin vastata. Vuoden loppuun asti jatkuva Poikien puhelimen ja Weecosin Kuule mua! -kampanja pyrkii auttamaan siihen, että tulevaisuudessa yhä useamman pojan puheluihin vastattaisiin.

Se toteutuu keräämällä Poikien Puhelimelle rahaa: kymmenet designmerkit ovat ovat suunnitelleet kampanjaa varten tuotteita, joiden myyntituotoista vähintään 20 prosenttia lahjoitetaan Poikien Puhelimelle.

On tuskin sattumaa, että kampanja on aloitettu juuri nyt, kun aihe on kuuma.

Sattumaa tuskin on sekään, että kampanjaan on saatu mukaan laulaja Ollie. Ei ihan Suomen ykkösrivin artisti, mutta silti tuttu nimi monille: Ollien kuunnelluimmalla, Ongelma-nimisellä kappaleella on Spotifyssa neljä miljoonaa kuuntelua.

Kuule mua! -kampanjan avaustilaisuudessa keskustelun päätteeksi Ollie astelee kitaristin kanssa helsinkiläisen kirjakaupan nurkkaan ja alkaa laulaa Ongelmaa akustisesti.

Antti Kaikkonen nousee ylös tuolistaan ja hipsii ulko-ovelle. Muut kuuntelevat hiljaa paikallaan.

Niklas Räsänen nojaa seinään vakavan oloisena.

Pipo päässä istuva ja käsivarret täyteen tatuoinut vakavailmeinen Räsänen näyttää juuri siltä, miltä stereotyyppisen ”kovan jätkän” voi vain kuvitella näyttävän. Siis juuri sellaisen, millaiseksi miesten on haluttu perinteisesti kasvavan.

Mielikuvaa ei vähennä se, että ammattilaisnyrkkeilijänä tunnettu Räsänen on yksi lajin suomalaisista kärkinimistä. Tai se, että ”Drummer Boy ”-lempinimellä tunnettu Räsänen soittaa rumpuja esimerkiksi rap-artisti Brädin yhtyeessä.

Räsäsen kohdalla ensivaikutelma kuitenkin hämää täysin.

”Mua on yritetty survoa tiettyyn muottiin koko elämäni ajan, mutta mulla on luojan kiitos ollut rohkeutta olla, mitä haluan olla”, Räsänen sanoo.

Tämän takia Räsänen on halunnut tulla kertomaan, että ketään ei pidä pakottaa olemaan mitään muuta kuin itse haluaa olla.

”Olen tullut tähän pisteeseen yhteiskunnan olettaman ulkopuolelta”, Räsänen sanoo.

Juuri ”tähän pisteeseen” Räsänen on tyytyväinen. Räsänen on paitsi ammattinyrkkeilijä, myös aviomies ja isä. Räsänen on naimisissa nyrkkeilijä Eva Wahlströmin kanssa, ja hänellä on edellisestä avioliitostaan 7-vuotias poika Luda. Sen lisäksi hän on isäpuoli Wahlströmin 9-vuotiaalle pojalle Leonille.

Lisäksi Räsänen kokee vihdoin kuuluvansa yhteiskuntaan. Se tunne syntyi ensimmäistä kertaa vasta, kun ammattinyrkkeilijän ura alkoi olla taloudellisesti kannattavaa ja toi siten elämään materiaalista varmuutta. Henkinen varmuus oli puolestaan tullut uskonnon harjoittamisen myötä. Avoimesti kristinuskostaan puhuva Räsänen tuli uskoon teini-ikäisenä.

Kahdesta pojastaan puhuessaan Räsänen herkistyy ja korostaa rakkauden sekä välittämisen merkityksestä.

Mikään tästä ei ole ollut itsestäänselvyys.

Kotkassa kasvanut Räsänen oli lapsena pienikokoinen, ylivilkas ja herkkä poika. Itki herkästi ja sai sitten muilta kuulla, että poikien ei kuulu itkeä. Vanhemmat osasivat onneksi tukea.

”Edelleen mä kuulen yllättävän lähelläkin isän sanovan lapsilleen, että ’Älä itke’. Miksi ei? Mulle itku on ollut aina tosi herkässä. Sitten kun se pääsi, siitä pilkattiin. Kivikasvoinen, hiljainen ja ankara mies on edelleen mun sukupolven miesmalli. Tajusin, että en yllä siihen millään tavalla”, Räsänen sanoo.

Itkemisen ohella Kotkassa ei suvaittu sitä, miltä Räsänen näytti. Roikkuviin housuihin pukeutunut nuori skeittari ei ollut oikeanlainen poika. Räsänen on saanut myös osansa koulukiusaamisesta, eikä asiaa helpottanut hänen nopea ja liukas kielenkäyttönsä pilkkaajien suuntaan.

Yksi kerta on jäänyt erityisen vahvasti mieleen, koska silloin Räsänen turvautui itsekin väkivaltaan.

”Välitunnilla jätkät paiskoivat mua käsistä kiinni pitäen päin puuta. Sitten ne lähtivät kävelemään ylpeänä pois paikalta, jolloin koputin yhtä olkapäähän ja tinttasin turpaan. Siitä vasta ongelmat alkoivatkin.”

Räsänen korostaa, ettei pidä väkivaltaa minkäänlaisena ratkaisuna, vaikka vaikeimpina aikoina haaveilikin sillä kostamisesta. Sen sijaan hän uskoo anteeksiantamisen voimaan.

Teininä Räsänen alkoi kapinoida. Kyllästyi koulunkäyntiin, lopetti kesken sekä lukion että ammattikoulun. Haistatti pitkät auktoriteeteille ja keskittyi rumpujen soittamiseen, skeittamiseen ja lumilautailuun. Nuorena muun muassa telinevoimistelua harrastanut Räsänen ei uskonut, että hänestä olisi mihinkään muuhun kuin urheilijaksi.

Samaan aikaan hän oli kuitenkin haaveillut siitä, että voisi auttaa muita nuoria, joiden lapsuus on ollut samalla tavalla vaikeaa kuin hänellä.

Lopulta oma paikka löytyi noin 20-vuotiaana, kun Räsänen aloitti nyrkkeilyn.

Nyrkkeilypiiritkään eivät tosin tuntuneet Räsäsestä heti omalta paikalta. Hän kertoo kohdanneensa konservatiivisissa nyrkkeilyporukoissa myös paljon ajatuksia siitä, minkälainen hänen pitäisi olla. Jälleen kerran Räsänen ei pystynyt eikä halunnut vastata niihin ennakkoluuloihin.

Silti nyrkkeilyn aloittamisen jälkeen Räsänen tunsi, että jollain tavalla hän on oikeassa paikassa. Uskovaisena Räsänen ajattelee, että nyrkkeilijäksi päätyminen oli Luojan johdatusta.

”Ajattelin, että tämä on se väylä nuorien auttamiseen. Ja niin on käynyt.”

Ennen kaikkea Räsänen on pystynyt auttamaan nuoria murtamalla ennakkoluuloja.

Räsänen itse sanoo, että monet pitävät häntä pölkkypäänä, ”junttina päähän lyöjänä”.

”Mua aliarvioidaan hirveästi sen takia, että nyrkkeilen ja että näytän tältä. Se harmittaa mua, mutta samalla myös nautin siitä, kun voin osoittaa ne ennakkoluulot vääräksi. Haluan antaa mallin niille, jotka tulevat odotetun ulkopuolelta.”

Räsänen kertoo saaneensa paljon palautetta siitä, että rohkaisee nuoria olemaan oma itsensä ja antaa ajattelunaihetta eri vaiheissa elämää.

Esimerkiksi puhumalla rakkaudesta.

Rakkaus on Räsäselle ydinasia, jota hän toistaa keskustelussa useita kertoja.

”Jos emme rakasta itseämme, miten voisimme rakastaa toisiamme? Miten lapsi voisi oppia rakastamaan, jos hän ei koe itse rakkautta?”

Omassa arjessaan Räsänen pyrkii jakamaan rakkautta, kunnioittamaan kaikkia ihmisiä ja toimimaan esikuvana pojilleen. Kertomaan heille, miten paljon välittää heistä, ja opettaa samalla, että tunteiden jakamista ei tarvitse hävetä.

”Lapset näkevät, että kohtelen esimerkiksi kaupan kassaa ihan samalla tavalla kuin korkea-arvoista henkilöä.”

Oleellista on myös suvaitsevaisuuden osoittaminen esimerkkien avulla.

”Evan poika on oppinut paljon erilaisuudesta poikani kehitysvammaisuuden myötä. Kaikki kun olemme erilaisia.”

Uskooko Räsänen siis, että hänen poikiensa on helpompi kasvaa aikuiseksi kuin hänen itsensä?

Kyllä – ja ei.

Vaikka Räsänen uskoo, että miehen malleja on nykyisin tarjolla monipuolisemmin kuin hänen lapsuudessaan, vaikeista asioista keskusteleminen aikuisten kanssa voi olla ihan yhtä vaikeaa kuin aiemmin.

Räsänen on huolissaan myös hyvin perinteisistä asioista: elämänrytmin liiallisesta kiireellisyydestä, sosiaalisesta mediasta ja videopeleistä. Räsänen sanoo, ettei halua olla kieltämässä mitään, mutta erityisesti peleihin uppoutuminen voi hänen mukaansa imeä pois todellisesta maailmasta.

Sosiaalisesta mediasta nuoret puolestaan saavat helposti vääriä vaikutteita, koska eivät ymmärrä tai uskalla kyseenalaistaa idoliensa tarjoamaa sisältöä.

Räsäsellä ei ole helppoja ratkaisuja ongelmiin, kuten ei ole monilla muillakaan.

Ehkä siksi Räsäsen kaltaisia esikuvia juuri tarvitaan ja Poikien Puhelimen kaltaisia toimijoita.

Kertomaan nuorille pojille, että on aivan ok itkeä, jos tuntuu siltä – ilman minkäänlaista häpeän tuntoa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Sukupuoliroolit
 • Kasvatus
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Et ole sittenkään käyttänyt ketsuppikuppeja väärin koko elämäsi ajan – soitimme suomalaismiehelle, joka ratkaisi massiivisella selvitystyöllä vuosikausien mysteerin

 2. 2

  Internetissä hämmästeltiin, mikä musta rinkula prinssi Harrylla on kädessään – sitten selvisi, että ”mysteerisormus” on peräisin Suomesta

 3. 3

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 4. 4

  Miksi ihmeessä me meikkaamme? Näin meikkaamista vapautetaan naisten pakkorutiinista miesten ja ihan kaikkien iloksi

 5. 5

  Aidon suomalaisen passin valo­kopio maksaa internetin pimeässä verkossa seitsemän euroa – tiedoilla voi tehdä verkko-ostoksia tai kaapata tilejä

 6. 6

  BBC:n toimittaja perehtyi suomalaiseen small talkin puutteeseen perusteellisesti – apuna meemi, Kimi Räikkönen, peruslatteudet ja haastatteluja

 7. 7

  Varjostin tuntematonta henkilöä vesipyssy taskussani hänen iltalenkkinsä aikana – ja se kertoo paljon siitä, miksi roikumme tahtomattamme sosiaalisessa mediassa

 8. 8

  ”Olen tehnyt joko upean löydön tai kamalan virheen”, twiittasi amerikkalaismies – ja tuli luoneeksi viikon viraaleimman videon, joka on täydellinen musiikkituotos

 9. 9

  Kolme tutkijaa kirjoitti uskomattomia hölynpöly­artikkeleita feministisiin julkaisuihin ja sai osan niistä läpi – kysyimme suomalaistutkijoilta, mitä se kertoo feministisen tutkimuksen tasosta

 10. 10

  Kaikki puhuvat ”toadista” Twitterissä, mutteivät ääneen, koska some suosii halpaa populismia – siksi se johtaa tyrannien nousuun, uskovat asiantuntijat

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Et ole sittenkään käyttänyt ketsuppikuppeja väärin koko elämäsi ajan – soitimme suomalaismiehelle, joka ratkaisi massiivisella selvitystyöllä vuosikausien mysteerin

 2. 2

  Aidon suomalaisen passin valo­kopio maksaa internetin pimeässä verkossa seitsemän euroa – tiedoilla voi tehdä verkko-ostoksia tai kaapata tilejä

 3. 3

  Internetissä hämmästeltiin, mikä musta rinkula prinssi Harrylla on kädessään – sitten selvisi, että ”mysteerisormus” on peräisin Suomesta

 4. 4

  Varjostin tuntematonta henkilöä vesipyssy taskussani hänen iltalenkkinsä aikana – ja se kertoo paljon siitä, miksi roikumme tahtomattamme sosiaalisessa mediassa

 5. 5

  ”Olen tehnyt joko upean löydön tai kamalan virheen”, twiittasi amerikkalaismies – ja tuli luoneeksi viikon viraaleimman videon, joka on täydellinen musiikkituotos

 6. 6

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 7. 7

  BBC:n toimittaja perehtyi suomalaiseen small talkin puutteeseen perusteellisesti – apuna meemi, Kimi Räikkönen, peruslatteudet ja haastatteluja

 8. 8

  Vankilaöitä, katutappeluita, huumekauppaa ja tiukkaa vääntöä rahasta – Tällaisen kuvan uutuuskirja maalaa suomiräpin jättiläisen hurjimmista vaiheista

 9. 9

  Hermoja repivä katuremontti inspiroi konserttisarjan Mechelininkadun pikkubaariin – ja näiden kolmen syyn takia sitä kannatti mennä kuuntelemaan

 10. 10

  Olympiamitalisti Adam Rippon on rakastettu homoikoni, joka on suututtanut Donald Trumpin pojan – Nyt hän kertoo, miten tutustui suomalaiseen miesystäväänsä vahingossa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tämä riemastuttava maalaus Donald Trumpista ja entisistä presidenteistä nousi koko internetin vitsin aiheeksi – eikä ihme, koska se on täynnä upeita yksityiskohtia

 2. 2

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 3. 3

  Harry Potter -fanit vihastuivat Johnny Deppin roolista uudessa elokuvassa – Depp pysyi pitkään hiljaa mutta kommentoi viimein kohua amerikkalaislehdelle

 4. 4

  Et ole sittenkään käyttänyt ketsuppikuppeja väärin koko elämäsi ajan – soitimme suomalaismiehelle, joka ratkaisi massiivisella selvitystyöllä vuosikausien mysteerin

 5. 5

  BBC:n toimittaja perehtyi suomalaiseen small talkin puutteeseen perusteellisesti – apuna meemi, Kimi Räikkönen, peruslatteudet ja haastatteluja

 6. 6

  Olympiamitalisti Adam Rippon on rakastettu homoikoni, joka on suututtanut Donald Trumpin pojan – Nyt hän kertoo, miten tutustui suomalaiseen miesystäväänsä vahingossa

 7. 7

  Brittitoimittaja pilkkasi Daniel Craigin miehisyyttä, koska tämä kuvattiin kantamassa lastaan – näin yksi twiitti aloitti loputtomalta tuntuvan somesotkun

 8. 8

  Vankilaöitä, katutappeluita, huumekauppaa ja tiukkaa vääntöä rahasta – Tällaisen kuvan uutuuskirja maalaa suomiräpin jättiläisen hurjimmista vaiheista

 9. 9

  ”Olen tehnyt joko upean löydön tai kamalan virheen”, twiittasi amerikkalaismies – ja tuli luoneeksi viikon viraaleimman videon, joka on täydellinen musiikkituotos

 10. 10

  Donald Trump haukkui Stormy Danielsia Twitterissä hevosnaamaksi – ja ihmiset vetosivat heti presidentin vaimoon, jolla saattaisi olla ratkaisu

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun

  Tilaajille
 2. 2

  Bryan Adams nappasi keikalta valo­kuvan, jota artisti kutsui taian­omaiseksi – Saasteinen totuus paljastui, kun fanit pääsivät kommentoimaan

 3. 3

  Kalusteita lahjoitetaan niin paljon, etteivät kaikki kelpaa edes kirpputoreille – Nämä käytetyt kalusteet viedään käsistä, näitä ei huolita edes ilmaiseksi

  Tilaajille
 4. 4

  Ruoan ilmastovaikutus on tähän asti arvioitua suurempi – HS kokosi kulutustapoja, joista syntyy 100 kiloa päästöjä

 5. 5

  CNN: Matkustajakone laskeutui myrskyssä sivuttain Bristolin lento­kentälle – ”vaikuttava” suoritus, ylisti kentän henkilö­kunta

 6. 6

  Maija Nordman oli ratsastamassa Espoossa, kun vastaan tullut autoilija väläytti pitkiä valoja ja painoi töötin pohjaan – ”Kaikki keskittyminen meni hengissä pysymiseen”

 7. 7

  Saudi-Arabia väittää Khashoggin kuolleen vahingossa nyrkkitappelussa – hallintolähde syyttää väkivallasta väärinymmärrystä komentoketjussa

 8. 8

  Aivoinfarktin saaneen vanhuksen 1,4 miljoonan testamentti muuttui epäselvissä oloissa – Oikeus kumosi testamentin, laatija oli Espoon nykyinen liikuntajohtaja Martti Merra

 9. 9

  Mies kuoli työtapaturmassa Valion tehtaalla Vantaalla

 10. 10

  Suurvallat kehittävät aseita, joilla avaruus voitaisiin tuhota käyttökelvottomaksi

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kettu istahti paikallisbussin penkille Kirkkonummella – Video näyttää, miten kuski paimentaa eläimen ulos katseen voimalla

 2. 2

  Aivoinfarktin saaneen vanhuksen 1,4 miljoonan testamentti muuttui epäselvissä oloissa – Oikeus kumosi testamentin, laatija oli Espoon nykyinen liikuntajohtaja Martti Merra

 3. 3

  Maija Nordman oli ratsastamassa Espoossa, kun vastaan tullut autoilija väläytti pitkiä valoja ja painoi töötin pohjaan – ”Kaikki keskittyminen meni hengissä pysymiseen”

 4. 4

  Jalankulkijan kuoliaaksi suojatiellä Tikkurilassa ajanut nainen jatkaa piileskelyään – Poliisi: Autoilija tietää, että häntä etsitään

 5. 5

  Ulkoministeri Soini kutsuu IPCC:n ilmasto­raportin synnyttämää keskustelua hysteeriseksi höpinäksi – ”Valtion ei pidä meitä pakottaa luontoa suojelemaan”

 6. 6

  Et ole sittenkään käyttänyt ketsuppikuppeja väärin koko elämäsi ajan – soitimme suomalaismiehelle, joka ratkaisi massiivisella selvitystyöllä vuosikausien mysteerin

 7. 7

  CNN: Matkustajakone laskeutui myrskyssä sivuttain Bristolin lento­kentälle – ”vaikuttava” suoritus, ylisti kentän henkilö­kunta

 8. 8

  Sixpackin saa, jos tietää mitä tekee – Ravitsemuksen ja liikunnan ammattilaiset kertovat, miten saavutetaan timmi vatsa

  Tilaajille
 9. 9

  Bryan Adams nappasi keikalta valo­kuvan, jota artisti kutsui taian­omaiseksi – Saasteinen totuus paljastui, kun fanit pääsivät kommentoimaan

 10. 10

  Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kuvia Suomesta, osa 37: Akseli Valmunen kuvasi lähiötä, jossa latvialaiset telakkatyöläiset ja suomalaiset työttömät elävät rinnakkain

  Tilaajille
 2. 2

  Helsinki laski, että 87-vuotias Eeva tulee kuukauden toimeen 101 eurolla – sosiaali­työntekijä neuvoi myymään asunnon tai ottamaan lainaa lääkkeisiin

 3. 3

  Neljän kuukauden korvatulehdus ja kuusi poskiontelotulehdusta päälle – Karoliina Sallinen-Pentikäisen loputtomaan sairasteluun löytyi syy, joka on suomalaisille erityisen tyypillinen

  Tilaajille
 4. 4

  ”Turha niitä on enää töihin koittaa, ne on ryypänneet terveytensä jo” – Turun telakka takoo vaurautta, mutta sen varjossa elää köyhyyteen käpertynyt lähiö

  Tilaajille
 5. 5

  Audi, Lada ja Toyota haudattiin vuodeksi suohon ja kaivettiin sen jälkeen ylös – Venäläisen Youtube-porukan ”testi” vahvistaa vanhan totuuden

 6. 6

  Uuden lastensairaalan katolle ilmestyi englanninkielinen teksti: Varautuuko sairaala pommituksiin?

 7. 7

  ”Minun on ajateltava, että oli hänen aikansa mennä” – 39-vuotiaana kuolleen Perttu Häkkisen vaimo, ystävät ja työtoverit kertovat, kuinka paljon he menettivät

  Tilaajille
 8. 8

  Kettu istahti paikallisbussin penkille Kirkkonummella – Video näyttää, miten kuski paimentaa eläimen ulos katseen voimalla

 9. 9

  Suomessakin suositun antibiootin käyttöä rajoitetaan vakavien haittojen takia – Lääke aiheuttanut revenneitä jänteitä, lihas­kipuja ja uni­häiriöitä

 10. 10

  Maailmanloppu on tulossa, ja se on kaikin tavoin erilainen kuin aiemmat maailmanloput

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Saudi-Arabia väittää Khashoggin kuolleen vahingossa nyrkkitappelussa – hallintolähde syyttää väkivallasta väärinymmärrystä komentoketjussa
 3. Suurvallat kehittävät aseita, joilla avaruus voitaisiin tuhota käyttökelvottomaksi Tilaajille
 4. Jaguar haastaa Teslan ja kulkee nyt myös sähköllä – Brittimerkin muotoilujohtaja uskoo, että designissa uusi I-Pace on omaa luokkaansa
 5. Juna törmäsi juhlivaan väkijoukkoon Intiassa – yli 60 ihmistä kuoli
 6. Tunti sitten
 7. On jo aika laittaa uskomushoidot lailla kuriin
 8. Uusi ”nuottien Spotify” on saanut taakseen suuret kustantajat – korvaako iPad nuottivihot muusikoiden nuottitelineillä?
 9. Vuonna 2001 huolestuneet avaruus­insinöörit astuivat Mikko Nikulaisen toimistoon – Varhain lauantaina odotettu luotain ammuttiin vihdoin kohti Merkuriusta
 10. J. Karjalainen halusi uudelle levylleen selittämätöntä taikaa ja öistä tunnelmaa – syntyi myös laulu Sirkka Lautamiehestä, jonka keräämän kasvion hän osti kirpputorilta
 11. Yksi veneilijä kuoli ja kaksi vietiin sairaalaan Hirvensalmella – uistelemaan lähteneet miehet olivat kaatuneen veneen varassa yli kaksi tuntia
 12. Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun Tilaajille
 13. Näytä lisää