Harry Potter -fanit vihastuivat Johnny Deppin roolista uudessa elokuvassa – Depp pysyi pitkään hiljaa mutta kommentoi viimein kohua amerikkalaislehdelle

Johnny Depp kommentoi ympärillään jatkuvasti vellonutta kuohuntaa tuoreessa Entertainment Weekly -lehden haastattelussa.

”Elokuvantekijät ja minä emme ole ainoastaan tyytyväisiä pitäytyessämme alkuperäisessä roolituksessa, vaan olemme aidosti iloisia siitä, että Johnny näyttelee päähahmoa elokuvissa.”

Näin kirjoitti Harry Potter -kirjojen kirjoittaja J.K. Rowling viime joulukuussa julkaisemassaan tekstissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rowlingin kauan toivotussa kannanotossa oli kyse kuohunnasta, joka on jatkunut näyttelijä Johnny Deppin ja Harry Potter -fanien välillä siitä lähtien, kun Depp paljastui uusien Potter-elokuvien yhdeksi päätähdistä.

Tapaus sai alkunsa jo kaksi vuotta sitten, jolloin ensi-iltansa sai Harry Potter -maailmaan sijoittuvan, Rowlingin käsikirjoittaman uuden viisiosaisen Ihmeotukset-elokuvasarjan ensimmäinen osa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat.

Elokuvassa selvisi, että yhtä koko elokuvasarjan oletettavaa päähahmoa, taikamaailman pääpahista Gellert Grindelwaldia näyttelee nimenomaan Johnny Depp.Monet Potter-fanit eivät sulattaneet tätä. Osan mielestä Deppiä ei olisi pitänyt valita Grindelwaldin rooliin ollenkaan.

Arvostelu ei ole vähentynyt jatko-osan filmaamisen aikaan, vaan fanit ovat säännöllisesti vaatineet äänekkäästi Grindelwaldin näyttelijän vaihtamista Deppistä johonkuhun muuhun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Keskustelu keskittyi entistä enemmän Deppiin, koska marraskuussa ensi-iltaan tulevan elokuvan nimi on Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset, eli Deppin rooli on yksi koko elokuvan päähahmoista.

Tämän keskustelun päätteeksi Rowling nousi vuosi sitten joulukuussa puolustamaan Deppiä. Kaikki fanit eivät olleet innoissaan Rowlingin näkemyksestä, vaan ilmoittivat olevansa häneen hyvin pettyneitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rowlingin lisäksi keskusteluun osallistui myös elokuvan tuotantoyhtiö Warner Bros omalla kannanotollaan.

Yksi oleellinen henkilö ei kuitenkaan kommentoinut kuohuntaa ollenkaan viime joulukuussa, eikä ole puhunut aiheesta julkisesti sitä ennenkään tai sen jälkeen – aina viime viikkoon saakka.

Tuo henkilö on Johnny Depp itse.

Viime viikolla amerikkalainen elokuva- ja viihdelehti Entertainment Weekly julkaisi Johnny Deppin erikoishaastattelun, jossa Depp ensimmäistä kertaa puhuu suoraan roolivalintaansa liittyvästä julkisuusmyräkästä.

Deppin kommentit nousivatkin viime päivinä yhdeksi isoimmista uutisaiheista elokuvamedioissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Ollakseni rehellinen minusta tuntui kurjalta J.K:n puolesta, koska hän joutui vastaamaan kaikkiin näihin erilaisiin ihmisiltä tulleisiin tunteisiin. Minusta tuntui pahalta, että hän joutui kestämään sen kaiken”, Depp aloittaa vastauksensa puolustamalla Rowlingia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mutta miksi Rowling joutui puolustamaan Deppiä – ja mistä koko tapauksessa on kyse?

Kirjoitimme kuohunnan syistä ja sen käänteistä viime joulukuussa.

Tässä tapaus tiivistettynä:

Syy vaatimuksiin Deppin Potter-roolin perumisesta on Deppin yksityiselämä. Keväällä 2016 Deppin silloinen puoliso Amber Heard syytti Deppiä henkisestä ja fyysisestä perheväkivallasta.

Depp kiisti teot, mutta Heardista julkaistiin kuvia mustelmilla olevista kasvoista. Heard ilmoitti, että hänellä on todistajia teoista, ja vaati lähestymiskieltoa Deppille. Deppin asianajaja puolestaan väitti, että Heardin syytökset ovat seurausta siitä, että tämä yritti saada enemmän rahaa avioerossa.

Tapausta käsiteltiin julkisesti kuukausien ajan, kunnes elokuussa juuri ennen oikeudenkäyntiä ex-pariskunta sopi eronsa ja Heard veti vaatimuksensa lähestymiskiellosta pois. Heardille maksettiin eron yhteydessä seitsemän miljoonaa dollaria eli noin kuusi miljoonaa euroa, jotka hän luovutti hyväntekeväisyyteen. Depp ja Heard julkaisivat samalla yhteisen lausunnon, joka kuuluu kokonaisuudessaan näin.

”Suhteemme oli intensiivisen intohimoinen ja toisinaan epävakaa, mutta sitä sitoi aina rakkaus. Kumpikaan osapuoli ei ole tehnyt valheellisia syytöksiä saavuttaakseen taloudellista hyötyä. [Suhteessa] ei ollut missään vaiheessa pyrkimystä fyysiseen tai emotionaaliseen vahinkoon. Amber toivoo Johnnylle kaikkea hyvää tulevaisuudessa. Amber luovuttaa erosta saadut taloudelliset edut hyväntekeväisyyteen.”

Vaikka Deppiä ei siis ole tuomittu väitetyistä teoista, fanien mielestä Depp ei silti ole kyseenalaisen maineensa vuoksi sopiva jatkamaan Grindelwaldin roolissa.

Perustelujen mukaan syytökset Deppiä kohtaan ovat olleet niin vakavia, ettei niitä voi ohittaa olankohautuksella.

Omassa kannanotossaan Rowling perusteli Deppin valitsemista rooliin nimenomaan sillä, ettei Deppiä ole tuomittu mistään. Rowling myös korosti, että Heard ja Depp haluavat jatkaa elämäänsä eteenpäin eikä hänellä siksi ole mahdollisuutta kommentoida asiaa laajemmin.

Deppin ja Heardin välisen tilanteen selvittely jatkui kuitenkin vielä senkin jälkeen, kun he sopivat asian oikeuden ulkopuolella.

Tänä kesänä uutisoitiin, että Depp haastaa brittiläisen tabloid-lehden The Sunin oikeuteen kunnianloikkauksesta, koska The Sun kutsui Deppiä otsikossaan ”vaimonhakkaajaksi”.

Depp ja Heard sopivat ennen oikeudenkäyntiä tehdyssä sopimuksessa, että kumpikaan osapuoli ei enää kommentoi syytöksiä julkisuudessa.

Lokakuussa GQ-lehti julkaisi kuitenkin Deppin haastattelun, jossa hän kiisti kaikki vanhat syytteet ja muun muassa kyseenalaisti Heardin ilmoittamat loukkaantumiset. Heardin edustaja ilmoitti, että Depp rikkoi kommenteillaan ex-pariskunnan tekemän luottamuksellisuussopimuksen. Deppin asianajaja puolestaan ilmoitti, että The Sunia koskevassa oikeuskäsittelyssä esitetään uusia todisteita Deppin syyttömyydestä, kun käsittely alkaa ensi kuussa.

Entertainment Weeklyn haastattelussa Depp sen sijaan keskittyi puhumaan enemmän tuoreesta Potter-roolistaan, siihen liittyvästä kiistanalaisuudesta ja Rowlingin roolista. Hän kuitenkin toisti jälleen sen, että on haastanut The Sunin oikeuteen kunnianloukkauksesta.

”J.K. on nähnyt todisteet ja tietää siksi, että minua on syytetty väärin – siksi hän on puolustanut minua julkisesti. Hän ei ota näitä asioita kevyesti. Hän ei puolustaisi minua, ellei tietäisi totuutta. Joten se siitä”, Depp sanoi.

Heardin edustaja toisti Entertainment Weeklylle saman kuin GQ:n jutun jälkeen: Depp ja Heard ovat sopineet keskinäisten asioidensa käsittelystä luottamuksellisesti.

Mitä sanottavaa Deppillä oli sitten Entertainment Weeklyn haastattelussa Potter-faneille, jotka eivät halua nähdä häntä uuden elokuvan nimikkoroolissa?

”En ole uskollinen ainoastaan J.K:lle ja [ohjaaja] David Yatesille, vaan myös kaikille niille ihmisille, jotka menevät katsomaan näitä elokuvia. Niille ihmisille, jotka ovat omistaneet elämänsä tälle mielettömälle, upealle maailmalle, jonka J.K. on luonut”, Depp sanoi.

”Potter-fanit ovat kuin tutkijoita näissä asioissa, ja minusta se on ilmiömäisen vaikuttavaa. He tietävät koko maailman läpikotaisin. Toivon voivani antaa heille jotain, mitä he eivät ole nähneet aiemmin.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Elokuvat
 • Harry Potter
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Maanantaina Suomeen perustetaan feministinen miesjärjestö Miehet ry – tästä twiittiketjusta ajatus lähti

 2. 2

  Poptähti Evelina julkaisi Instagramissa kehopositiivisuutta hehkuttavan selfien, ja tuhannet fanit ihastuivat – ”Oot mahtava roolimalli ja esikuva meille kaikille”

 3. 3

  Red Dead Redemption 2 on nyt maailman suosituin peli, jota vertaillaan jopa klassikkomaalauksiin – tämän takia sitä pidetään alan merkkipaaluna

 4. 4

  Miestenpäivänä voisimme lakata uskomasta kummitusjuttuihin feministeistä

 5. 5

  Internetin tämän hetken suosikkimeemi tiivistää minkä tahansa tilanteen yhteen kuvaan, ja siksi se on niin upea – näin se sai alkunsa

 6. 6

  Tiesitkö? Uusi Harry Potter -elokuva on tekeillä, se kertoo Voldemortin nuoruusvuosista ja trailerikin on jo ulkona – tästä on kyse

 7. 7

  Halpa viina tuhoaa hyvän boolin - esittelyssä parhaat boolireseptit

  Tilaajille
 8. 8

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 9. 9

  Kimi Räikkönen on maailmantähtien joukossa Instagramissa täydellinen poikkeus – hänen Story-fiidinsä on täynnä toinen toistaan kökömpiä ja poskettomampia pieniä hetkiä

 10. 10

  Jokainen voi panna niin paljon kuin haluaa, sanoo Iris Flinkkilä, joka edustaa nykyajan nuorten keskuudessa yleistyvää seksipositiivista kulttuuria

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Red Dead Redemption 2 on nyt maailman suosituin peli, jota vertaillaan jopa klassikkomaalauksiin – tämän takia sitä pidetään alan merkkipaaluna

 2. 2

  Maanantaina Suomeen perustetaan feministinen miesjärjestö Miehet ry – tästä twiittiketjusta ajatus lähti

 3. 3

  Poptähti Evelina julkaisi Instagramissa kehopositiivisuutta hehkuttavan selfien, ja tuhannet fanit ihastuivat – ”Oot mahtava roolimalli ja esikuva meille kaikille”

 4. 4

  Miestenpäivänä voisimme lakata uskomasta kummitusjuttuihin feministeistä

 5. 5

  Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

 6. 6

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 7. 7

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 8. 8

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 9. 9

  Stan Lee loi nykyaikaisia myyttejä ja teki jumalista ihmisiä

 10. 10

  Helsinki kasvoi teehifistelijöiden kantapaikaksi, jossa uusinta darjeeling-erää himoitaan kuin käsityöläisoluita – listasimme kaupungin kiinnostavimmat teehuoneet

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 2. 2

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 3. 3

  Red Dead Redemption 2 on nyt maailman suosituin peli, jota vertaillaan jopa klassikkomaalauksiin – tämän takia sitä pidetään alan merkkipaaluna

 4. 4

  Koomikko pilkkasi silmänsä menettänyttä sotaveteraania suorassa tv-lähetyksessä, ja ihmiset menettivät hermonsa – sitten hän sai takaisin samalla mitalla

 5. 5

  Kuka on Hannes Suominen? Hänestä puhutaan nyt kaikkialla – selvitimme Suomisen jättisuosion salaisuuden 210 sekunnissa

 6. 6

  Maanantaina Suomeen perustetaan feministinen miesjärjestö Miehet ry – tästä twiittiketjusta ajatus lähti

 7. 7

  Jordan Petersonia pidetään vaarallisena älykkönä, jota oikeisto rakastaa, koska hän ryttää feministit – Nyt.fi:n haastattelussa hän sanoo pitävänsä itseään eheyttäjänä

  Tilaajille
 8. 8

  Todennäköisesti kukaan muukaan ei ole perillä koko brexitistä, joten tässä jutussa väännämme perusasiat rautalangasta ja selitämme ne hassuilla kuvilla

 9. 9

  Tämä kuva Putinille hymyilevästä Trumpista levisi hetkessä viraaliksi – eikä se ole ihme, koska ihmiset tulkitsevat kuvan avulla maailmanpolitiikan koko nykytilaa

 10. 10

  House of Cards oli Netflixin ensimmäinen jättihitti, mutta nyt se on vain kohun keskelle joutunut varjo entisestä – näin sarja saa armollisen lopun viimeisellä kaudellaan

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Pisa-tulosten laskun syitä tutkinut psykologi vastaa kritiikkiin: ”En ole havainnut yhteyttä ensimmäisenä maailmassa”

 2. 2

  Tulivuoren­purkaus pimensi Auringon ja sitten tulivat paise­rutto, pakkaset ja nälän­hätä – vuosi 536 oli ihmis­kunnan historian kamalin, sanovat tutkijat

 3. 3

  Kauppakeskus Redi on ongelmissa, ja nyt se tarvitsisi jotain täysin poikkeuksellista, sanoo asian­tuntija – HS pyysi arvioita, miten asiakas­pulasta kärsivä Redi selviäisi alku­vaikeuksistaan

  Tilaajille
 4. 4

  Suuren kauppakeskuksen rakentaminen keskeytyi Espoossa – Lippulaivalle etsitään nyt uutta urakoitsijaa

 5. 5

  Tällainen on Suomi: Kun Trump kertoi uskomattoman väitteen Pohjolan metsänhoidosta, suomalaiset lähtivät metsään haravoimaan ja imuroimaan

 6. 6

  Brexit on iso poliittinen erehdys, josta Suomella on paljon opittavaa

 7. 7

  Peltipoliisin ylinopeus­sakoista luistaminen voi johtaa etsintä­kuulutukseen: Malmin poliisi­taloon saapuneesta naisesta ei tullut yhtä 1 800 etsintä­kuulutetusta – hän löi poliisit ällikällä

 8. 8

  Näin karsealta näyttää yksin­purjehtija Tapio Lehtisen veneen pohja – ”Ei riitä, että barnakkelit pilaavat kilpailun, ne laittavat oikeasti hengen­vaaralliseen tilanteeseen”

 9. 9

  Rokotuksista tuli riitaa terveydenhuollon työpaikoilla – nyt ministeriö muuttaa jopa irtisanomisiin johtanutta lakia

 10. 10

  ”Kysyttiin, mitä kuuluu tehdä ja opettaja sanoi, että mitä vaan” – Uusien opetus­menetelmien ongelmat ovat oppilaille ja opettajille tuttuja, mutta voiko niitä syyttää suomalaisten oppimis­tulosten laskusta?

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tällainen on Suomi: Kun Trump kertoi uskomattoman väitteen Pohjolan metsänhoidosta, suomalaiset lähtivät metsään haravoimaan ja imuroimaan

 2. 2

  Paniikkia, konkurssien pelkoa ja lähtöaikeita – Kauppakeskus Redin asiakaskato ajaa yrittäjiä ahdinkoon

 3. 3

  Suuren kauppakeskuksen rakentaminen keskeytyi Espoossa – Lippulaivalle etsitään nyt uutta urakoitsijaa

 4. 4

  Peltipoliisin ylinopeus­sakoista luistaminen voi johtaa etsintä­kuulutukseen: Malmin poliisi­taloon saapuneesta naisesta ei tullut yhtä 1 800 etsintä­kuulutetusta – hän löi poliisit ällikällä

 5. 5

  Ei tässä mitään tindereitä tarvita – Venäjällä seuraa isketään vaikka kadulta, ja näin se tapahtuu

  Tilaajille
 6. 6

  Tutkimus paljastaa: Koulujen uudet menetelmät heikentävät oppimista merkittävästi

 7. 7

  Miesten ja naisten erot kasvavat, kun tasa-arvo lisääntyy – Odottamaton ”tasa-arvon paradoksi” on havaittu useissa tutkimuksissa

  Tilaajille
 8. 8

  Näin karsealta näyttää yksin­purjehtija Tapio Lehtisen veneen pohja – ”Ei riitä, että barnakkelit pilaavat kilpailun, ne laittavat oikeasti hengen­vaaralliseen tilanteeseen”

 9. 9

  Voisiko kerrostalon sisälämpötila olla 18 astetta? Merihaassa testataan, miten suomalaiset sietävät englantilaisia lämpötiloja

 10. 10

  Nuoren omaisuus varastettiin Kampissa – Epäillyt yrittivät häipyä Poriin, poliisi pysäytti pakobussin Karkkilassa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tutkimus paljastaa: Koulujen uudet menetelmät heikentävät oppimista merkittävästi

 2. 2

  Puurokattila liedellä kertoi, että asunnosta oli lähdetty vauhdilla – Sina Varheen tytär katosi, ja seuraavien kuukausien jäljet seuraavat äitiä läpi elämän

  Tilaajille
 3. 3

  Helsingin surkein taloyhtiö oli pahassa jamassa ja jopa vaarallinen – juuri valmistunut peruskorjaus maksoi 2 800 euroa neliöltä

 4. 4

  Paniikkia, konkurssien pelkoa ja lähtöaikeita – Kauppakeskus Redin asiakaskato ajaa yrittäjiä ahdinkoon

 5. 5

  Tällainen on Suomi: Kun Trump kertoi uskomattoman väitteen Pohjolan metsänhoidosta, suomalaiset lähtivät metsään haravoimaan ja imuroimaan

 6. 6

  Täti innostui sukututkimuksesta, ja niin Leenakin teki dna-testin – Kun tulokset tulivat, eletty elämä osoittautui valheeksi

  Tilaajille
 7. 7

  Ihmisten ja hiirten aivoista löytyi suolisto­bakteereita – ”Tämä on tajunnan­räjäyttävää”, kommentoi neuro­tieteilijä

 8. 8

  Kuvia Suomesta, osa 39: Rio Gandara kuvasi, mitä tekevät ihmiset, jotka eivät saa öisin unta

 9. 9

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 10. 10

  Kun nuoret äidit haksahtavat ravitsemusgurujen hölynpölyyn, kärsijöitä ovat lapset – Näin sanoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ja oikoo verkon vallanneita harhaluuloja yksi kerrallaan

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. ”Kysyttiin, mitä kuuluu tehdä ja opettaja sanoi, että mitä vaan” – Uusien opetus­menetelmien ongelmat ovat oppilaille ja opettajille tuttuja, mutta voiko niitä syyttää suomalaisten oppimis­tulosten laskusta? Tilaajille
 3. Pisa-tulosten laskun syitä tutkinut psykologi vastaa kritiikkiin: ”En ole havainnut yhteyttä ensimmäisenä maailmassa”
 4. Rokotuksista tuli riitaa terveydenhuollon työpaikoilla – nyt ministeriö muuttaa jopa irtisanomisiin johtanutta lakia
 5. Kauppakeskus Redi on ongelmissa, ja nyt se tarvitsisi jotain täysin poikkeuksellista, sanoo asian­tuntija – HS pyysi arvioita, miten asiakas­pulasta kärsivä Redi selviäisi alku­vaikeuksistaan Tilaajille
 6. Asuntolainan koronnousu pelottaa yhä useampaa – Tällaisia korko­suojia eri pankit suosittelevat, mutta kannattaako koko suojaus? Tilaajille
 7. Suomen yrittäjät haluavat oppi­sopimuksen myös korkea­kouluihin – ”Idea olisi, että korkeakoulut aidosti jalkautuisivat työpaikoille”
 8. Kaupustelijat esittelevät taloyhtiöille energian- ja vedensäästöpalveluita isoilla lupauksilla – Jäitä hattuun, yritykset tekevät kuitenkin bisnestä, neuvoo asiantuntija Tilaajille
 9. Brexit on iso poliittinen erehdys, josta Suomella on paljon opittavaa
 10. Amerikkalaiset ovat löytäneet sisäisen Aku Ankkansa – ja juuri se on tehnyt Yhdysvaltojen politiikasta niin pelottavaa
 11. Perhetausta vaikuttaa yhä enemmän koulumenestykseen
 12. Näytä lisää