Olympiamitalisti Adam Rippon on rakastettu homoikoni, joka on suututtanut Donald Trumpin pojan – Nyt hän kertoo, miten tutustui suomalaiseen miesystäväänsä vahingossa

Adam Ripponista tuli keväällä suomalaisten uusi suosikkivävy, kun selvisi, että Rippon seurustelee suomalaisen Jussi-Pekka Kajaalan kanssa.

”Aivan... Kiva, että hän voi ajatella niin.”

Yhdysvaltalainen taitoluistelija Adam Rippon, 28, päästää vaivaantuneen naurahduksen Helsingin Hernesaaressa sijaitsevan Löylyn ravintolassa.

Puheeksi on tullut suomalaisen jääkiekkovaikuttajan Juhani Tammisen vanha kommentti siitä, ettei hän ole nähnyt elämänsä aikana pukukopissa yhtään homoa. Tammisen kommentista syntyi Suomessa urheilumaailman homoseksuaalisuutta käsittelevä kuohunta, mistä yhdysvaltalainen Rippon ei toki ole kuullut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sen sijaan homoudesta pukukopissa hän tietää paljon.

Ripponia on kutsuttu useissa jutuissa Yhdysvaltojen ensimmäiseksi avoimesti homoksi olympiamitalin voittaneeksi mieheksi.


Vuoden 2018 talviolympialaisissa Rippon voitti pronssia taitoluistelun joukkuekilpailussa Yhdysvaltojen joukkueessa. Ennen Ripponia olympiamitalin oli vuoden 2014 talviolympialaisissa voittanut maanmies, freestylehiihtäjä Gus Kenworthy, joka kertoi homoudestaan julkisesti kuitenkin vasta olympialaisten jälkeen.

Tämän vuoden olympialaisissa Rippon oli jo ennen mitalivoittoaan yksi koko kansainvälisen median eniten seuraamista urheilijoista, jonka maailmanlaajuisesta suosiosta kirjoitettiin myös HS:ssa.


Olympiamitalin jälkeen Ripponin osakseen saama mediahuomio on paisunut ennestään. Keväällä 2018 hän osallistui Yhdysvalloissa Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun ja voitti sen parinsa Jenna Johnsonin kanssa. Samalla hänestä tuli historian ensimmäinen avoimesti homo henkilö, joka oli voittanut kilpailun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Samaan aikaan Suomessa Ripponista kiinnostuttiin ihan toisesta syystä. Ratkaiseva käänne oli tämä juttu:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Supersuosittu taitoluistelun olympiamitalisti esitteli suomalaisrakkaansa Instagramissa – tapasivat Tinderissä”.

Viime huhtikuussa Rippon julkaisi Instagramissa ensimmäisen yhteiskuvan suomalaisen kiinteistövälittäjän Jussi-Pekka Kajaalan kanssa.

Monet mediat tarttuivat kuvaan heti. People-lehdelle Rippon vahvisti, että Kajaala on hänen miesystävänsä.

Suomessa huomioon liittyi aivan oma puolensa. Yhdysvaltalainen maailmantähti ja olympiamitalisti seurustelee suomalaisen kanssa!

Vähän kuin uusinta vuosia sitten valtaisan huomioryöpyn aiheuttaneesta uutisesta, että amerikkalainen poptähti Adam Lambert seurusteli suomalaisen tv-juontajan Sauli Koskisen kanssa.

Aivan kuten Lambert ja Koskinen, myös Rippon ja Kajaala ovat puhuneet parisuhteestaan varsin vähän. People-lehdelle Rippon on kertonut, että parilla on tarkoitus muuttaa asumaan yhteen Kaliforniaan, jossa Ripponin koti nykyisin sijaitsee.


Haastattelun aikaan Rippon on parin päivän mittaisella vierailulla Kajaalan kotimaassa.

Siksi hän istuu Löylyssä, jota on itse ehdottanut tapaamispaikaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Rakastan Suomessa sitä, että täällä voi kävellä ympäriinsä. Rakastan tulla viettämään aikaa tänne”, Rippon kertoo ja osoittaa ympärilleen.

Viime aikoina Löyly on ollut muidenkin kansainvälisten tähtien suosiossa. Löylyn omistajan, näyttelijä Jasper Pääkkösen kanssa yhteistyötä tekevä elokuvaohjaaja Spike Lee kävi lyhyen Suomen-vierailunsa aikana Löylyssä saunomassa ja hehkutti kokemusta myös sosiaalisessa mediassa.

Ripponin Löyly-faniuteen ei sauna sen sijaan ole vaikuttanut.

”En ole koskaan ollut saunassa”, Rippon sanoo.

Vieressä istuu Ripponin miesystävä Jussi-Pekka Kajaala. Kajaala nauraa, kun Rippon kertoo saunaneitsyydestään.

”Meidän pitää tulle tänne myöhemmin”, Kajaala sanoo.

Tällä vierailulla siihen on tuskin aikaa. Rippon kertoo, että on käymässä Suomessa vain kahden päivän ajan. Haastattelua seuraavana päivänä hän ja Kajaala lentävät Lontooseen ja sieltä takaisin Kaliforniaan. Lyhyt visiitti on tarkkaan ajoitettu.

”Tapasimme Tinderissä kirjaimellisesti tasan vuosi sitten”, Rippon alkaa selittää.

Silloin Espoossa järjestettiin taitoluistelukilpailut, johon Rippon oli saapunut kilpailemaan.

”Olin todella keskittynyt kilpailuun... Siksi vietin aikaa Tinderissä”, Rippon sanoo ja alkaa nauraa.

Juuri tällaisista itseironisista ja hauskoiksi tarkoitetuista kommenteista Rippon on tullut tunnetuksi Yhdysvalloissa.

Kun Rippon voitti Yhdysvaltain joukkueessa olympiapronssia, hän kertoi omistavansa mitalin äidilleen ja näyttelijä Reese Witherspoonille. ”Mutta enemmän Reeselle, koska hänellä on enemmän Instagram-seuraajia”. Eikä hän häpeile vitsailla keräämästään huomiosta (”Olen tällainen Amerikan kullannuppu”, Rippon kertoi toimittajille olympialaisissa) – tai vaikka takapuolestaan (”Olen saanut paljon kyselyitä, käytänkö takapuolipehmusteita”, Rippon twiittasi alkuvuodesta).

Youtubessa hän tekee Cosmopolitanille videoita, jossa kertoo muun muassa, kuinka Kardashianit ovat Yhdysvaltojen kuninkaallisia.Omintakeinen tyyli on tuonut Ripponille valtavan fanijoukon. Instagramissa hänellä on 860 000 seuraajaa.
Vaikutusta on toki silläkin, että taitoluistelu on Yhdysvalloissa iso laji, joten maan parhaat taitoluistelijat ovat Amerikassa supertähtiä.

Ripponissa on kuitenkin vielä jotain poikkeuk­sellista. Kovin moni taito­luistelija – varsinkaan miespuolinen – ei ole onnistunut nousemaan Oscar-gaalassa asullaan lukuisiin otsikoihin, mutta juuri niin Ripponille kävi tänä vuonna, kun hän pukeutui nahkaisiin valjaisiin punaisella matolla.

Eikä Löylyssäkään istuessa Rippon malta olla jatkamatta vitsailua hänen ja Kajaalan Tinder-yhteyden syntymisestä. Kaikki tapahtui vähän vahingossa, suunnittelematta.

”Itse asiassa kun J-P laittoi minulle ensimmäisen kerran viestiä, hän luuli, että olen Instagram-huomiohuora.”

Kajaala nauraa vieressä. Rippon jatkaa tarinaa ja siirtyy ajassa eteenpäin olympialaisiin, jolloin pari oli tuntenut jo useamman kuukauden.

”Olympialaiset olivat hullua aikaa. Hän kirjoitteli minulle yhä normaalisti niin kuin mitään ei olisi ollut menossa. Yhtäältä se oli mahtavaa. Tiesin, että hän oikeasti pitää minusta aidosti sellaisena kuin olen. Toisaalta ajattelin, onko hänellä edes mitään hajua siitä, mitä oikein on meneillään.”

Ja taas molemmat puhkeavat nauramaan.

”Hullua aikaa” ei ole pahasti liioiteltu ilmaisu. Ripponin ympärillä vellonut huomio sai heti olympialaisten avajaisten aikaan lisää tulta alleen. Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence osallistui avajaisiin ja olisi halunnut tavata Ripponin. Rippon kieltäytyi.

”En aio ennen suoritustani tavata jotakuta, joka on paitsi sanonut, ettei ole homojen ystävä, vaan lisäksi pitää homoutta sairautena”, Rippon sanoi.

Lopputulos: Donald Trumpin poika Donald Trump Jr. kävi Twitterissä Ripponin kimppuun. Rippon ei välittänyt.
Kun Rippon alkoi vuosi sitten viestitellä Kajaalan kanssa Tinderissä, ei hän olettanut, että he pitäisivät yhteyttä edes enää olympialaisten aikaan.

Tai että hän istuisi nyt Kajaalan kanssa suomalaisessa ravintolassa. Ei siitäkään huolimatta, että hän kiinnostui Kajaalasta heti poikkeuksellisen paljon.

”J-P oli charmantti ja hauska, mikä on todella vaikeaa parissa viestissä, mutta hän onnistui siinä. Kisojen jälkeen emme kuitenkaan viestitelleet pariin viikkoon, koska se olisi tuntunut oudolta. Ajattelin, etten palaisi koskaan Suomeen.”

Nyt Rippon on ehtinyt käydä Suomessa monta kertaa, ja vierailullaan hän on hehkuttanut Helsinkiä aktiivisesti Instagram-seuraajilleen. Löylyn lisäksi Ripponin suosikkipaikoiksi ovat ehtineet muodostua muun muassa Clarion-hotelli ja Kauppatori. Jälkimmäisestä hän otti kuvia tasan vuosi sitten, koska oletti sen olevan ainut kerta, kun hän käy siellä.

”Kun ajattelen vuoden takaisia tapahtumia, tuntuu hullulta, miten moni asia on muuttunut”, Rippon sanoo.


Parin viikon viestittelytauon jälkeen Rippon ja Kajaala palasivat pitämään yhteyttä. Vähitellen yhteydenpito muuttui tiiviimmäksi. Viimein huhtikuussa pari päätti julkaista ensimmäisen yhteiskuvan. Molemmat tiesivät sen johtavan lukuisiin juttuihin.

”Olen todella kiitollinen, että tutustuimme toisiimme ennen olympialaisia ja kaikkea tätä hullua mediahuomiota. Se tekee suhteestamme ihan erilaisen”, Rippon sanoo.

Enää Ripponin on mahdotonta välttää mediahuomiota.

Merkittävä osa siitä johtuu Ripponin asemasta yhtenä näkyvimmistä avoimesti homoista urheilijatähdistä.

Homous on edelleen tabu erityisesti joukkueurheilussa. Siihen liittyy myös Juhani Tammisen jääkiekosta puuttuvia homoja koskeva kommentti, joka aiheutti Ripponissa vaivaantunutta naurua.

Hänellä on silti selitys sille, miksi jääkiekkoilijan on taitoluistelijaa vaikeampi puhua pukukopissa avoimesti seksuaalisuudestaan.

”Minulla on ihan eri tilanne kuin joukkueurheilijoilla. Kun menen kilpailemaan, olen siellä itsekseni. Joukkuelajissa olennaista on se, että joukkuekaverit luottavat sinuun. Siksi luulen, että joukkueurheilijoiden on vaikeampi tulla ulos kaapista. He eivät halua, että kukaan joukkueessa alkaa ajatella heistä eri tavalla. Samalla ajattelen kuitenkin, että he toimivat väärin itseään kohtaan. Jos ei ole avoimesti oma itsensä, ei tunne itseään täysin. Ja kuinka kukaan voi luottaa sinuun, jos et tunne itse itseäsi täysin?”

Eikä Ripponillekaan kaapista ulos tuleminen ollut itsestäänselvyys.

”Edelleen on pelkona, että taitoluistelua harrastava mies joutuu kiusatuksi. Aletaan haukkua homoksi. Siksi taitoluistelussa kilpailevilla heteromiehillä on eri asema: halutaan vaalia sitä mielikuvaa, että myös heteromiehet harrastavat taitoluistelua”, Rippon sanoo.

Rippon kertoi homoudestaan vuonna 2015. Yksi iso tekijä siihen oli se, että hän oli jäänyt vuonna 2014 ulos olympiajoukkueesta.

”Homoudesta kertominen voi olla huippu-urheilijana pelottavaa, mutta en usko olleeni paras versio itsestäni urheilijana ennen kuin tulin ulos kaapista. Oleellista on se, että pystyy vastaamaan epäilijöilleen omilla suorituksillaan. Jos joku sanoo, että ’Olet heikompi, koska olet homo’, voi aina vastata, että ’Niin, mutta olen parempi kuin sinä’”.

Rippon kertoo, että hänen äitinsä oli varoittanut Ripponia seksuaalisesta suuntautumisestaan kertomisesta. Äiti uskoi, että tieto voisi vaikuttaa siihen, miten esimerkiksi tuomarit suhtautuvat häneen. Rippon päätti kuitenkin kertoa asiasta, ja siihen vaikutti hänen toiveensa toimia esikuvana muille.

”Jos olisi ollut joko avoimesti homo urheilija, kun olin itse nuori, olisin tuntenut luultavasti oman oloni paljon mukavammaksi.”

Tästä huolimatta Rippon ei halua erityisesti olla ”homourheilija” tai ”homoikoni”, vaan hän haluaa olla nimenomaan menestynyt urheilija, jota voivat fanittaa nekin amerikkalaiset, jotka eivät ole omalla kotiseudullaan koskaan tavanneet yhtään avoimesti homoa henkilöä. Olla niin mukava, ettei hänestä voi olla pitämättä.

Lisäksi Rippon halusi tuoda tarinansa yleisemmälle tasolle. Sellaiselle, että muutkin kuin homot löytäisivät siitä yhtymäkohtia.

”Kun sain tehtyä tarinastani yleismaailmalliseksi, monet ihmiset tajusivat, että heillä on samoja kokemuksia. Hekin ovat tunteneet epävarmuutta ja pelänneet, että toiset eivät pidä heistä. Sitten he näkevät minut: tyypin, jolla on ollut kaikenlaisia vaikeuksia mutta on nyt olympiajoukkueessa ja taistelee Yhdysvaltain varapresidenttiä vastaan.”

Rippon ei ole lopettanut poliittista kommentointiaan suinkaan olympialaisiin.


Marraskuussa Yhdysvalloissa järjestetään välivaalit, jossa valitaan uusi kongressi ja osittain uusi senaatti. Yhdysvaltain politiikan kahden seuraavan vuoden suunta riippuu hyvin paljon siitä, säilyttävätkö Donald Trumpin republikaanit valta-asemansa vai nappaavatko demokraatit vaalivoiton.

Rippon huomauttaa, että monet gallupit povaavat demokraattien voittoa mutta lisää samaan hengenvetoon, että kaksi vuotta sitten gallupit ennustivat Hillary Clintonin voittoa presidentinvaaleissa.

Trumpista Ripponilla ei ole hyvää sanottavaa – erityisesti siksi, miten Trumpin valtakausi on muuttanut ihmisten suhtautumista seksuaalivähemmistöihin.

”Donald Trump on ympäröinyt itsensä useilla homoja vastustavilla ihmisillä. Trump on antanut näille ihmisille vapauden sanoa todella rumia asioita muista ihmisistä.”

Toisaalta Rippon uskoo, että Trump on aktivoinut myös monia häntä vastustavia ihmisiä osallistumaan entistä enemmän politiikkaan.

”Jos Trump olisi olympiaurheilija, hänet potkittaisiin ulos joukkueesta. Olen varma, että ketään noin suurisuista ja ilkeitä asioita sanovaa henkilöä ei hyväksyttäisi edustamaan Yhdysvaltoja olympiajoukkueeseen. Siksi on sääli, että hän on presidenttimme.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Urheilu
 • Taitoluistelu
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 2. 2

  Helsinki kasvoi teehifistelijöiden kantapaikaksi, jossa uusinta darjeeling-erää himoitaan kuin käsityöläisoluita – listasimme kaupungin kiinnostavimmat teehuoneet

 3. 3

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 4. 4

  ”Nythän on melkoinen kuvakulma löytynyt” – Soitimme Love Islandin selostajalle, joka on tyrmistyttänyt osan katsojista halvoilla kaksimielisyyksillä ja ilkeilyllä

 5. 5

  Onko tässä Helsingin uusi huippuravintola? Punavuoreen avatussa ravintola Inarissa kaikki on kohdillaan ja tähdet ovat superlatiivien arvoisia

 6. 6

  Citycenterin uusimman italialaisen ravintolan tarjonta on monipuolista mutta tylsää

 7. 7

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 8. 8

  Juna kulkee, ruoka seisoo: Arviossa VR:n ravintolavaunut

  Tilaajille
 9. 9

  Sörnäisten Lie Mi -ravintolassa vietnamilaisen keittiön maut on saatu esiin hienosti

  Tilaajille
 10. 10

  Viisi ruokaa, joita pitää syödä Pasilassa

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 2. 2

  Stan Lee loi nykyaikaisia myyttejä ja teki jumalista ihmisiä

 3. 3

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 4. 4

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 5. 5

  Helsinki kasvoi teehifistelijöiden kantapaikaksi, jossa uusinta darjeeling-erää himoitaan kuin käsityöläisoluita – listasimme kaupungin kiinnostavimmat teehuoneet

 6. 6

  Todennäköisesti kukaan muukaan ei ole perillä koko brexitistä, joten tässä jutussa väännämme perusasiat rautalangasta ja selitämme ne hassuilla kuvilla

 7. 7

  Jos marraskuu masentaa, tämä kiistämätön osoitus ihmiskunnan nerokkuudesta parantaa – Netissä riemuitaan uudesta tavasta kihartaa hiukset tyhjän vesipullon avulla

 8. 8

  Koomikko pilkkasi silmänsä menettänyttä sotaveteraania suorassa tv-lähetyksessä, ja ihmiset menettivät hermonsa – sitten hän sai takaisin samalla mitalla

 9. 9

  Jordan Petersonia pidetään vaarallisena älykkönä, jota oikeisto rakastaa, koska hän ryttää feministit – Nyt.fi:n haastattelussa hän sanoo pitävänsä itseään eheyttäjänä

  Tilaajille
 10. 10

  Kommentti: Putouksen sketsihahmo­kilpailun piti olla kaikkea muuta kuin se nyt on – Yksi hahmo tiivistää sen, mikä vanhassa suunnitelmassa meni mönkään

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 2. 2

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 3. 3

  Tämä kuva Putinille hymyilevästä Trumpista levisi hetkessä viraaliksi – eikä se ole ihme, koska ihmiset tulkitsevat kuvan avulla maailmanpolitiikan koko nykytilaa

 4. 4

  Jordan Petersonia pidetään vaarallisena älykkönä, jota oikeisto rakastaa, koska hän ryttää feministit – Nyt.fi:n haastattelussa hän sanoo pitävänsä itseään eheyttäjänä

  Tilaajille
 5. 5

  Koomikko pilkkasi silmänsä menettänyttä sotaveteraania suorassa tv-lähetyksessä, ja ihmiset menettivät hermonsa – sitten hän sai takaisin samalla mitalla

 6. 6

  Kuka on Hannes Suominen? Hänestä puhutaan nyt kaikkialla – selvitimme Suomisen jättisuosion salaisuuden 210 sekunnissa

 7. 7

  Todennäköisesti kukaan muukaan ei ole perillä koko brexitistä, joten tässä jutussa väännämme perusasiat rautalangasta ja selitämme ne hassuilla kuvilla

 8. 8

  House of Cards oli Netflixin ensimmäinen jättihitti, mutta nyt se on vain kohun keskelle joutunut varjo entisestä – näin sarja saa armollisen lopun viimeisellä kaudellaan

 9. 9

  Jos marraskuu masentaa, tämä kiistämätön osoitus ihmiskunnan nerokkuudesta parantaa – Netissä riemuitaan uudesta tavasta kihartaa hiukset tyhjän vesipullon avulla

 10. 10

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tutkimus paljastaa: Koulujen uudet menetelmät heikentävät oppimista merkittävästi

 2. 2

  Täti innostui sukututkimuksesta, ja niin Leenakin teki dna-testin – Kun tulokset tulivat, eletty elämä osoittautui valheeksi

  Tilaajille
 3. 3

  Euroopassa raivoaa sota, jonka keskellä ihmiset käyvät oopperassa ja asuvat bunkkereissa – HS:n erikoisartikkeli vie Itä-Ukrainan sodan molemmille puolille

 4. 4

  Kuvia Suomesta, osa 39: Rio Gandara kuvasi, mitä tekevät ihmiset, jotka eivät saa öisin unta

 5. 5

  Pohdin päivittäin, minkä hintaiseksi avopuolisoni elättäminen lopulta tulee

 6. 6

  Mitä tapahtui edustussaunomiselle? Maailman muuttuminen sai firmat luopumaan tavasta

 7. 7

  Trump väitti Niinistön kertoneen, että suomalaiset käyttävät paljon aikaa metsien haravointiin ja siivoamiseen – Niinistö IS:lle: Haravoinnista ei ollut puhetta

 8. 8

  Liisa Heinosen kauppa ei ole muuttunut 70-luvun jälkeen – HS kiersi Töölön kivijalkakauppoja ja löysi katoavan maailman

 9. 9

  Venäjällä monet tutkijatkin uskovat, että maailman lämpenemisen sijaan edessä on jääkausi

 10. 10

  Saudi-Arabia tappoi toimittaja Jamal Khashoggin, paloitteli ruumiin ja liuotti sen hapolla viemäriin – Näin kerrotaan, mutta kaikki ei täsmää, sanoo sotarikostutkija Helena Ranta

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Euroopassa raivoaa sota, jonka keskellä ihmiset käyvät oopperassa ja asuvat bunkkereissa – HS:n erikoisartikkeli vie Itä-Ukrainan sodan molemmille puolille

 2. 2

  Kuvia Suomesta, osa 39: Rio Gandara kuvasi, mitä tekevät ihmiset, jotka eivät saa öisin unta

 3. 3

  Kirkon päättäjä vaatii oikeudessa Lehtisaaren asukkaille kovempia vuokrankorotuksia – ”So what”, hän kuittaa asukkaiden vaikeudet

 4. 4

  Täti innostui sukututkimuksesta, ja niin Leenakin teki dna-testin – Kun tulokset tulivat, eletty elämä osoittautui valheeksi

  Tilaajille
 5. 5

  Kuivuus paljasti veden alle jääneen kylän Britanniassa

 6. 6

  Pohdin päivittäin, minkä hintaiseksi avopuolisoni elättäminen lopulta tulee

 7. 7

  Heitä oli 900 ja ”valkeana yönä” he kuolivat yhdessä – Kun lahkojohtaja Jim Jones 40 vuotta sitten julisti, että on aika, ensimmäisenä myrkky juotettiin 300 lapselle

  Tilaajille
 8. 8

  Pilvenpiirtäjät mullistavat Pasilan ja koko Helsingin – HS:n erikoisartikkelin videot näyttävät, kuinka peruuttamattomasti kaupungin siluetti muuttuu

 9. 9

  Lauttasaarelainen taloyhtiö tiristi energialaskusta löysät pois vaihtamalla suihkupäät – Näin säästät energiaa helposti

 10. 10

  Tutkimus paljastaa: Koulujen uudet menetelmät heikentävät oppimista merkittävästi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Puurokattila liedellä kertoi, että asunnosta oli lähdetty vauhdilla – Sina Varheen tytär katosi, ja seuraavien kuukausien jäljet seuraavat äitiä läpi elämän

  Tilaajille
 2. 2

  Helsingin surkein taloyhtiö oli pahassa jamassa ja jopa vaarallinen – juuri valmistunut peruskorjaus maksoi 2 800 euroa neliöltä

 3. 3

  Ilta-Sanomat: Näyttelijä Aku Hirviniemi sai syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta

 4. 4

  Syvällä Lapin erämaassa kulkee natsi-Saksan viimeinen puolustuslinja, ja nyt sieltä löytyi salaperäinen vankileiri

  Tilaajille
 5. 5

  Ihmisten ja hiirten aivoista löytyi suolisto­bakteereita – ”Tämä on tajunnan­räjäyttävää”, kommentoi neuro­tieteilijä

 6. 6

  Muutaman kympin Aalto-maljakosta väärennetään sahaamalla satojen eurojen klassikko – Näin ostajia jymäytetään väärennetyllä Suomi-designilla ja näin vältät huijarien ansat

  Tilaajille
 7. 7

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 8. 8

  ”Täällä tulee törmäys sitten” – 130-metrinen norjalainen sotalaiva törmäsi säiliöalukseen monista varoituksista huolimatta, käy ilmi lauantaina julkaistulta äänitteeltä

 9. 9

  Harvardin tutkijoiden mukaan tähtienvälinen komeetta saattoi olla muukalaisten lähettämä luotain – ”Se näyttää hyvin erikoiselta”

 10. 10

  Kun nuoret äidit haksahtavat ravitsemusgurujen hölynpölyyn, kärsijöitä ovat lapset – Näin sanoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ja oikoo verkon vallanneita harhaluuloja yksi kerrallaan

  Tilaajille
 11. Näytä lisää