Kommentti: Putouksen sketsihahmo­kilpailun piti olla kaikkea muuta kuin se nyt on – Yksi hahmo tiivistää sen, mikä vanhassa suunnitelmassa meni mönkään

Pieruvitseillä pääsee pitkälle Putouksen kymmenennellä kaudella, kirjoittaa Juuso Määttänen.

Mistä puhutaan seuraavien viikkojen ajan?


Jos tähän kysymykseen haluaa vastauksen, kannattaa tulevina lauantaina pitää televisiotaan auki puoli kahdeksalta. Viime lauantaina alkoi MTV3:n hittiohjelman Putouksen kymmenes tuotantokausi. Jos vanhat ennusmerkit pitävät paikkansa, ohjelma ja ennen kaikkea sen sketsihahmot ovat taas jatkuvia keskusteluninnoittajia yhtä lailla kouluissa kuin työpaikoillakin.

Katsojaluvut povaavat ainakin onnistumista. Juhlakauden avausjakso keräsi keskimäärin 814 000 katsojaa. Se on toki hieman vähemmän kuin tämän vuoden talvena esitetyn yhdeksännen kauden katsojaluvut. Yhdeksännen kauden heikoin jakso keräsi keskimäärin 849 000 katsojaa, parhaimmillaan katsojia oli jopa 1,1 miljoonaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Silti 814 000 katsojallakin Putous oli viime viikon toiseksi katsotuin ohjelma. Edelle menee vain Tanssii tähtien kanssa, jota katsoo viikoittain yli miljoona ihmistä.

Kiinnostavaa on se, miten ohjelma onnistuu uudistumaan ja viihdyttämään jälleen kerran jo kymmenennellä kaudellaan.

On todella poikkeuksellista, että yksi ja sama suomalainen tv-viihdeohjelma kantaa näin kauan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Putouksen historiaan mahtuu sekä onnistumisia että suvantovaiheita. Varsinkin ensimmäinen kausi oli suosioltaan vielä hyvin maltillinen, mutta ensimmäisen menestysvaiheen voi katsoa alkaneen viimeistään ohjelman kolmannesta kaudesta, jolloin näyttelijäporukaksi vakiintui ”alkuperäisen Putous-joukoksi” kutsuttu Jaakko Saariluoma, Aku Hirviniemi, Riku Nieminen, Krista Kosonen, Armi Toivanen, Iina Kuustonen, Jukka Rasila ja Jussi Vatanen. Kolmannella kaudella mukana oli tosin myös vielä Elena Leeve, mutta hän jätti ohjelman kolmannen kauden jälkeen.

Samalla ohjelma vakiinnutti asemansa ohjelmana, jota katsoi joka viikko reilusti yli miljoona suomalaista. Tätä suosiota jatkui viidennen kauden päätösjaksoon asti. Tuolloin ”alkuperäinen Putous-joukko” jätti ohjelman. Viidennen kauden päätösjakson keskikatsojamäärä oli ennätyksellisesti lähes 1,5 miljoonaa.

Sen jälkeen on ollut sekä onnistumisia että huteja. Kuudennella kaudella esille tuodut uudet näyttelijät yllättivät monet positiivisesti, ja erityisesti Antti Holma nousi yhdessä kaudessa koko kansan suosioon. Vähitellen ohjelma tuntui kuitenkin jääneen junnaamaan paikalleen. Seitsemännellä kaudella katsojaluvut jäivät selvästi edellisiä kausia vähäisemmäksi, ja kausi keräsi osakseen paljon kritiikkiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Seurasi ohjelman pisin tauko: uutta kautta ei nähty puoleentoista vuoteen. Tammikuussa 2017 näyttelijäjoukko vaihdettiin lähes kokonaan. Uudeksi juontajaksi tuli Roope Salminen. Kahdeksannella kaudella ohjelma tuntui nousseen uuteen loistoon, ja arvostelijat pitivät sitä yhtenä koko ohjelman historian parhaista. Myös katsojaluvut pysyivät miljoonatasolla.

Tänä talvena nähty yhdeksäs kausi oli jälleen hieman vaikeampi. Se tuntui pyrkivän toistamaan edellisen kauden hyvää reseptiä, mutta Kiti Kokkosen loistavaa Tanhupallo-hahmoa lukuun ottamatta merkittävät onnistumiset olivat harvassa. Katsojaluvuissa asia ei tosin näkynyt.

Putous markkinoi kymmenettä kauttaan juhlakautena, ja nyt pyöreitä täyttävältä ohjelmalta tarvitaan taas samanlaista uudistumista, jonka se on onnistunut tekemään aiemminkin historiansa aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uudistuksia sopii odottaa ainakin siksi, että sekä ohjaaja että pääkäsikirjoittaja vaihtuivat tällä kaudella.

Putouksessa vuosien ajan työskennellyt ohjaaja Joonas Nordman ilmoitti jättävänsä ohjelman viime kauden jälkeen. Nordman on ehdottomasti Suomen parhaita tv-viihteen tekijöitä, mutta ehkä hän oli nyt antanut kaikkensa Putoukselle.

Uutena ohjaajana toimii Samuli Valkama, joka on aiemmin ohjannut muun muassa Ei kiitos ja Saattokeikka -elokuvat. Pääkäsikirjoittajan puolestaan aloittaa Anna Brotkin. Brotkin on aiemmin kirjoittanut yksittäisiä sketsejä Putoukseen, mutta nyt hänellä on ohjelmasta päävastuu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös näyttelijäkaarti on jälleen uudistunut. Tutuista kasvoista mukana jatkavat Salminen, Ernest Lawson, Pilvi Hämäläinen, Timo Lavikainen ja Mikko Penttilä. Uusina näyttelijöinä mukaan liittyivät Terhi Suorlahti, Lauren Lehtinen, Helmi-Leena Nummela ja Christoffer Strandberg.

Kolme jälkimmäistä ovat uransa alkupuolella olevia näyttelijöitä, joille Putous on mahdollisuus isoon läpimurtoon. Suorlahti on puolestaan tehnyt pitkän uran teatterin puolella, mutta Putouksen kaltaisesta live-viihdeohjelmasta hänellä ei ole kokemusta.

Mitä uuden kauden ensimmäisestä jaksosta jäi lopulta käteen?

Ainakin se, että uudet näyttelijät ottivat paikkansa ohjelmassa hienosti.

Kirkkaimpana esille nousi Strandberg, joka joutui heti ohjelman alussa ylimääräisen improvisaatiotehtävän eteen ja suoriutui siitä paremmin kuin moni kokenut näyttelijä viime vuosien aikana samaisessa paikassa. Suomenruotsalaisuudelleen avoimesti nauravalla Strandbergillä on edellytyksiä nousta koko kansan suosikiksi.

Silti on päivänselvää, että ensimmäisen jakson oleellisin hetki oli se, kun uudet sketsihahmot paljastettiin.

Putouksesta ja sen sketsihahmokilpailusta on tullut vuosien aikana kahvipöytäkeskusteluissa synonyymejä toisilleen. Se näkyi myös ohjelmaa käsittelevissä jutuissa viikonlopun aikana. Ylivoimaisesti suurin osa käsitteli uusia sketsihahmoja ja niiden aiheuttamia reaktioita.

Toki sketsihahmopainotus näkyi myös ohjelmassa itsessään. Tällä kaudella sketsihahmoja ei edes esitelty ensimmäisen jakson lopussa kaikkia kerralla, vaan sketsihahmoesittely oli jaoteltu pariin eri kohtaan ohjelman aikana, ja sketsihahmojen esittäytyminen vei myös merkittävän osan ohjelma-ajasta. Tekijätiimi tietää kyllä, mikä ihmisiä kiinnostaa eniten.

Sketsihahmojen suosio on malliesimerkki siitä, miten kaikki ei aina mene suunnitellusti. Kun Putous alkoi vuonna 2010, silloinen ohjaaja-käsikirjoittaja Jani Volanen tarkoitti koko ”sketsihahmokilpailun” pelkäksi tosi-tv-parodiaksi. Kilpailun piti olla pieneksi osuudeksi tarkoitettu metavitsi, ei mikään iso ohjelmanumero eikä varsinkaan oikea kilpailu.

Toisin kävi. Me suomalaiset emme tajunneet Volasen vitsiä, otimme ironian tosissaan.

Nyt sketsihahmokilpailu on tullut kauas juuriltaan.

Vaikka kilpailu muuttui jo oikeastaan toisella kaudella paljon vähemmän ironiseksi, on kilpailussa nähtävien hahmojen luonteessa ollut nähtävissä vuosien aikana iso muutos. Toki jo toisella kaudella katsojille esiteltiin Riku Niemisen Munamies, joka upposi erityisesti nuorempiin katsojiin ja teki Putouksesta koko perheen viihdeohjelman.

Silti ensimmäisillä kausilla iso osa sketsihahmoista perustui ronskimpaan ja hieman aikuisemmille katsojille tarkoitettuun huumoriin. Sellaisia olivat esimerkiksi Aku Hirviniemen Usko Eevertti Luttinen, Jussi Vatasen Karim Z. Yskowicz ja Armi Toivasen Ymmi Hinaaja.

Viime kaudella kaksi suosituinta hahmoa olivat Kiti Kokkosen Tanhupallo (viisivuotias lapsi) ja Ernest Lawsonin Ansa Kynttilä (opettaja). Se tiivistää hyvin sen, ketkä muodostavat nykyisin ison osan ohjelman katsojaryhmästä: lapset.

Jos tätä ei muuten ole alleviivattu tarpeeksi, kahdella viime kaudella ohjelmassa on ollut myös Putous Junior -niminen osio, jossa lapsikatsojat ovat päässeet esittämään omia sketsihahmojaan.

Ja nyt kymme­nennellä kaudella mukana on sketsi­hahmo nimeltä Pieru.

Eikä pelkästään ole mukana. Ilta-Sanomat järjesti heti avaus­jakson jälkeen lukijoilleen kyselyn hauskim­masta hahmosta.

Kansa puhui: ”Pieru on Putouksen uusista sketsihahmoista hauskin”, kertoi Ilta-Sanomat sunnuntaina.

Jos kuvitteli tarpeeksi kauan, saattoi omassa päässään kuulla Jani Volasen kiroavan sitä, mitä hänen metavitsilleen on käynyt.

Rehellisyyden nimissä on tosin todettava, että Pieru on paljon nimeään parempi. Toki Timo Lavikaisen esittämän hahmon sanalliset vitsit pohjautuivat hyvin isolta osin vessahuumoriin. ”On ilmoja pidellyt”, aloitti Pieru esittäytymisensä ja kertoi, että hänen paras kaverinsa katosi Saharaan.

Kun näistä ilmeisistä ja kiusallisista vitseistä pääsee ylitse (ehkä tulevissa jaksoissa niistä päästään kokonaan eroon), voi keskittyä Lavikaiseen roolisuoritukseen. Se on varsin kunnioitettava: Lavikainen esittää kiusaantunutta, itseään vähättelevää ja kaikin puolin vaivaantunutta hahmoaan hämmentävän hyvin. Ei ole ihme, että monilla heräsivät sympatiat vain niissä muutamassa minuutissa, jotka Lavikainen ehti olla lavalla.

Samasta syystä ei olisi ihme, vaikka Pieru voittaisi oikeasti sketsihahmokilpailun.

Lavikaisen hahmo tiivistääkin täydellisesti sen, kenelle Putous on nykyisin tehty: ennen kaikkea kouluikäisille lapsille, jotka taatusti nauravat jokaiselle pieruvitsille mutta innostuvat sopivalla tavalla hahmon syvemmistäkin piirteistä.

Eikä Pieru ole ainut saman lajityypin huumoria hyödyntävä hahmo. Olemukseltaan kirjeenvaihtaja Helena Petäistöä muistuttanut, Ranskasta Suomeen saapunut Carjaleena Rize Piiracca toisteli pariin otteeseen, kuinka hänen parhaat ystävänsä ovat ”Pierre ja Pascali”.

Terhi Suorlahden esittämän Carjaleena Piiracca -hahmon parasta antia ainakin ensimmäisen jakson perusteella oli oikeastaan osuva nimi. Muuten hahmon hauskuus jäi vielä aika hajanaiseksi.

Samalla tavalla huteraksi jäi Christoffer Strandbergin hahmo Barbi de Voro. Drag queen -suorituksistaan aiemmin palkittu Stranberg näytteli kyllä erittäin hyvin rikollista isoäitiä, mutta sen tarkoitettu hauskuus jäi vielä hyvin epäselväksi. Ainakaan se ei tuntunut erityiseltä ”sketsihahmolta”.

Edeltävät kaudet ovat osoittaneet, että parhaiten menestyvät yleensä ne hahmot, joilla on kaikkein helpoin ja iskevin hokema.

Sellainen oli viime kauden Ansa Kynttilä. ”APPAPPAP! Opettaja puhuu!” hokemaa toisteltiin koulujen pihoilla luultavasti koko kevään ajan.

Ensim­mäisen jakson hokemista päällim­mäisenä jäivät mieleen Mikko Penttilän Taika-Pasi -hahmon ”Ohoi, hauskuuksia horisontissa”, Ernest Lawsonin Afrobotti-hahmon ”Robottihuumoria” ja Pilvi Hämäläisen Make-vauvan ”Ei tässo mitää järkee”.

Juuri samaisen edellisiltä kausilta tunnetun kolmikon hahmot vaikuttavat olevan ainakin Twitter-kommentoijien (ja kyllä, kommentoijat ovat ihan oikeita ihmisiä) ja IS:n lukijoiden mukaan Lavikaisen ohella kiinnostavimpia.

Tutuilla näyttelijöillä näyttää syntyneen rutiini toimivien hahmojen keksimiseen. Esimerkiksi Penttilän rooli surullisena laivataikurina oli ilahduttavan simppelillä tavalla hauskaa. Lawsonin robottihahmo voi pahimmillaan vanhentua nopeasti, mutta jos Lawson pystyy päivittämään puujalkavitsejä tarpeeksi pitkälle, saattaa hahmo olla kauden onnistuneimpia.

Iltalehden mukaan Hämäläisen Make-vauva-hahmo toi mieleen Pentti Siimeksen klassikkoroolin vauvana Spede Show’ssa vuosikymmeniä sitten. Jotain samaa kahdessa näsäviisaassa vauvahahmossa voi olla, mutta ”hämmentävän samanlaiseksi” sitä en kutsuisi.

Kaikkein kiinnostavinta tämän kauden sketsihahmokilpailussa on silti se, että tällä kertaa heti ensimmäisessä jaksossa esille ei noussut selvää voittajasuosikkia – eikä yhtään ykköshokemaa.

Viime kaudella Kiti Kokkosen voitto oli helppo veikata heti siitä lähtien, kun Tanhupallo asteli ensimmäisen kerran esille.

Nyt tilanne on piirun verran tasaisempi.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 2. 2

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 3. 3

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 4. 4

  Gillette ilmoitti alkavansa mainoksissaan ”haastaa miehisyyteen liittyvää kuvastoa” ja teki mainoksen jossa miehet ovatkin kilttejä – sai niskaansa viharyöpyn

 5. 5

  Tänne Tukholmassa oikeasti kannattaa mennä – 44 vinkkiä kaupunkilomaan

  Tilaajille
 6. 6

  Pikatestissä Satama Bar, joka on erinomainen lisä Kalasataman alueen palveluihin ja tuo hyvää vaihtelua Redille

 7. 7

  Kanadaiset sydämistyivät, kun suosittuun Bird Box -elokuvaan ilmestyi kuvituskuvaa maan lähihistorian tuhoisimmasta tragediasta

 8. 8

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 9. 9

  Suomi haluaa välttää Trump-vaalien kohtalon – valtio ja Facebook sopivat niistä keinoista, joilla vaaleihin varaudutaan

 10. 10

  Kuka on Hannes Suominen? Hänestä puhutaan nyt kaikkialla – selvitimme Suomisen jättisuosion salaisuuden 210 sekunnissa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 2. 2

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 3. 3

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 4. 4

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 5. 5

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 6. 6

  Suomi haluaa välttää Trump-vaalien kohtalon – valtio ja Facebook sopivat niistä keinoista, joilla vaaleihin varaudutaan

 7. 7

  Kanadaiset sydämistyivät, kun suosittuun Bird Box -elokuvaan ilmestyi kuvituskuvaa maan lähihistorian tuhoisimmasta tragediasta

 8. 8

  Miltä rasismi tuntuu ”sivistyneissä piireissä”? – Tässä haastattelussa tubettaja Luyeye Konssi kertoo, miltä tuntuu elää Suomessa, jossa mustat laitetaan hyppäämään pituutta

 9. 9

  Suomi mainittu! Metal Gear -pelisarjan isä vieraili yllättäen Suomessa ja julkaisi miljoonayleisölleen kuvan, jossa lumikasan yli ei pääse edes ratikkaan

 10. 10

  Pikatestissä Satama Bar, joka on erinomainen lisä Kalasataman alueen palveluihin ja tuo hyvää vaihtelua Redille

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 2. 2

  Netissä leviää viraali teoria, jonka mukaan yksi perhepizza on enemmän kuin kaksi normaalia – Testasimme, voiko järjetön väite pitää paikkansa

 3. 3

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 4. 4

  Gillette ilmoitti alkavansa mainoksissaan ”haastaa miehisyyteen liittyvää kuvastoa” ja teki mainoksen jossa miehet ovatkin kilttejä – sai niskaansa viharyöpyn

 5. 5

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 6. 6

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 7. 7

  Suomi mainittu! Metal Gear -pelisarjan isä vieraili yllättäen Suomessa ja julkaisi miljoonayleisölleen kuvan, jossa lumikasan yli ei pääse edes ratikkaan

 8. 8

  Perussuomalaiset syyttää Facebookia sensuurista, somejätti puolustautuu: ”Käymme keskustelua selittääksemme, mitä voi julkaista”

 9. 9

  Game of Thronesin viimeisen kauden alkamispäivä on julkistettu: 14. huhtikuuta

 10. 10

  Suomi haluaa välttää Trump-vaalien kohtalon – valtio ja Facebook sopivat niistä keinoista, joilla vaaleihin varaudutaan

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Keskellä Helsinkiä on talo, jonka lattian alta paljastui aikakapseli täynnä 300 vuoden takaista elämää

 2. 2

  Entä jos lentämisen sijasta matkustaisi Málagaan, Berliiniin tai New Yorkiin maitse ja meritse? Laskimme päästöt, hinnat ja matka-ajat

 3. 3

  Toimittaja Lea Pakkanen matkusti läpi Venäjän ja huomasi olevansa ruumiiden keskellä – Pienessä siperialais­kylässä valkeni Pakkasen suvun salaperäinen painajainen

  Tilaajille
 4. 4

  Ihmiskoe leimattiin seksireissuksi – lauttamatka yli Atlantin ei edennyt tutkijan toivomalla tavalla

 5. 5

  Naisten marssi yritti näyttää, että kaikki ovat terve­tulleita – Mutta mielen­osoitusten osallistuja­määrä romahti Yhdysvalloissa, ja yksi ryhmä puuttui taas kokonaan

 6. 6

  Poliisi: Taksikuski tunkeutui asunnolle Turussa, asiakas joutui seksuaalirikoksen uhriksi

 7. 7

  Talven pakkas­ennätys meni rikki, ja ensi viikolla Etelä-Suomeenkin on luvassa kylmää säätä

 8. 8

  On kummallista, että emme ota arjessamme huomioon elementtejä, jotka voivat tuhota meitä hiljalleen

 9. 9

  Tätä on vantaalainen ahtaus: Asumis­neliöitä kolme kertaa niin paljon kuin Otaniemen teekkari­kylässä – HS:n koti­kone kertoo, millaiset asuin­olot sinulla on naapureihisi verrattuna

 10. 10

  Lähes kaikki kuntohiihtäjät sortuvat kahteen perusvirheeseen, jotka korjaamalla eteneminen helpottuisi hetkessä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Keskellä Helsinkiä on talo, jonka lattian alta paljastui aikakapseli täynnä 300 vuoden takaista elämää

 2. 2

  Viihteen veteraani Danny teki virhearvion ja esitti jäähyväiskonsertissaan Vain elämää -hittejä – mutta vanhat iskelmäklassikot kuulostivat paremmilta kuin koskaan

 3. 3

  Tältä näyttää Redi arkisena aamu­päivänä – Yrittäjät kertovat, miltä kauppa­keskuksen tilanne vaikuttaa nyt

 4. 4

  Lähes kaikki kuntohiihtäjät sortuvat kahteen perusvirheeseen, jotka korjaamalla eteneminen helpottuisi hetkessä

 5. 5

  Saara Aallon ”Spice Girl -jäsenyys” näyttäisi perustuvan ainakin osittain Mel C:n maalis­kuiseen kohteliaisuuteen – Britti­lehti ei siteeraa kohtaa, jossa ”Sporty Spice” kertoo vain vitsailevansa

 6. 6

  Entä jos lentämisen sijasta matkustaisi Málagaan, Berliiniin tai New Yorkiin maitse ja meritse? Laskimme päästöt, hinnat ja matka-ajat

 7. 7

  Mahdollisesti maailman suurin valkohai tallentui videolle Havaijilla – Sukeltajat pääsivät niin lähelle kuusimetristä jättiläistä, että pystyivät koskettamaan sitä

 8. 8

  Poliisi: Taksikuski tunkeutui asunnolle Turussa, asiakas joutui seksuaalirikoksen uhriksi

 9. 9

  Toimittaja Lea Pakkanen matkusti läpi Venäjän ja huomasi olevansa ruumiiden keskellä – Pienessä siperialais­kylässä valkeni Pakkasen suvun salaperäinen painajainen

  Tilaajille
 10. 10

  Banksyn maalaus ilmestyi ennen joulua yllättäen autotallin seinään – nyt tallin omistava terästyöläinen myi sen kuusinumeroisella summalla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Keksijänero loi miljardituotteen ja joutui tyttärensä syrjäyttämäksi – Suomalaista Polaria ja sen perustajan traagista kohtaloa ympäröi hiljaisuuden muuri

  Tilaajille
 2. 2

  Nämä sanat kannattaisi sanoa monelle vanhemmalle, vaikka minut ne saivatkin itkemään

 3. 3

  Vuoden paras Fingerpori -äänestys keräsi yli 23 000 ääntä – ”Hieno valinta”, toteaa Pertti Jarla yleisön suosikista ja paljastaa omansa

 4. 4

  Vuosaarelaisen kaunottaren turhamaisuus pöyristyttää ihmisiä – Mutta lopulta he itkevät, sillä Jasmin Koskirannan tarina onkin suurempi

  Tilaajille
 5. 5

  Pilapiirtäjä Ville Ranta teki piirroksen Oulun seksuaali­rikoksista ja sohaisi muurahais­pesään – Facebook jäädytti tilin, mutta se ei Rantaa hetkauta, sillä hän ei ole ensi kertaa asialla

 6. 6

  Sähköhammasharjakin voi jättää hampaat likaisiksi – yleinen harjaustekniikka pilaa koko sähköharjan idean, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Autoista tuli niin hyviä, että kuljettajien ajotaidot romahtivat – tämä perusasia unohtuu monelta ja talvella sen kuulee lähes joka risteyksessä

 8. 8

  Tällainen on kahdeksan lapsen hyväksikäyttö­tapaus: Kalliolaismies saalisti tyttöjä Instagramissa – Tuomittu pyysi 14-vuotiasta tyttöä vaikenemaan seksistä

 9. 9

  Tältä näyttää Redi arkisena aamu­päivänä – Yrittäjät kertovat, miltä kauppa­keskuksen tilanne vaikuttaa nyt

 10. 10

  Kampaaja Petri Puhakka joi itsensä väsyksiin, haki voimaa amfetamiinista, vihasi itseään peilin edessä ja joi lisää – Sitten esimies sanoi oikeat sanat

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Suuri räjähdys Damaskoksessa, useiden pelätään kuolleen
 3. Kontinen ja Peers painelivat puolivälieriin vakuuttavan toisen erän jälkeen: ”On edettävä askel kerrallaan”
 4. Talven pakkas­ennätys meni rikki, ja ensi viikolla Etelä-Suomeenkin on luvassa kylmää säätä
 5. Ihmiskoe leimattiin seksireissuksi – lauttamatka yli Atlantin ei edennyt tutkijan toivomalla tavalla
 6. F1-sarja muisteli Kimi Räikkösen ja Mick Schumacherin lämmintä kohtaamista – Räikkösen isällinen ote hurmasi
 7. Huippu-urheilijat kertovat, kuinka valtava on onnistumisen merkitys –”Jokainen ihminen tarvitsee merkityksellisyyden tunnetta”
 8. Entä jos lentämisen sijasta matkustaisi Málagaan, Berliiniin tai New Yorkiin maitse ja meritse? Laskimme päästöt, hinnat ja matka-ajat
 9. Jonas Gardellin koskettava uutuussarja alkaa tänään sunnuntaina – rivitalon poikien isät ovat heikkoja ja äidit pitävät kulissit pystyssä
 10. Tätä on vantaalainen ahtaus: Asumis­neliöitä kolme kertaa niin paljon kuin Otaniemen teekkari­kylässä – HS:n koti­kone kertoo, millaiset asuin­olot sinulla on naapureihisi verrattuna
 11. Tunti sitten
 12. ”Ajateltiin, että köyhillä ei ole kapasiteettia” – Minna Canthin ajatukset epätasa-arvosta ovat tuskallisen ajankohtaisia, sanoo tutkija Minna Maijala ja kehottaa Suomea avaamaan silmänsä Tilaajille
 13. Näytä lisää