Kommentti: Putouksen sketsihahmo­kilpailun piti olla kaikkea muuta kuin se nyt on – Yksi hahmo tiivistää sen, mikä vanhassa suunnitelmassa meni mönkään

Pieruvitseillä pääsee pitkälle Putouksen kymmenennellä kaudella, kirjoittaa Juuso Määttänen.

Mistä puhutaan seuraavien viikkojen ajan?


Jos tähän kysymykseen haluaa vastauksen, kannattaa tulevina lauantaina pitää televisiotaan auki puoli kahdeksalta. Viime lauantaina alkoi MTV3:n hittiohjelman Putouksen kymmenes tuotantokausi. Jos vanhat ennusmerkit pitävät paikkansa, ohjelma ja ennen kaikkea sen sketsihahmot ovat taas jatkuvia keskusteluninnoittajia yhtä lailla kouluissa kuin työpaikoillakin.

Katsojaluvut povaavat ainakin onnistumista. Juhlakauden avausjakso keräsi keskimäärin 814 000 katsojaa. Se on toki hieman vähemmän kuin tämän vuoden talvena esitetyn yhdeksännen kauden katsojaluvut. Yhdeksännen kauden heikoin jakso keräsi keskimäärin 849 000 katsojaa, parhaimmillaan katsojia oli jopa 1,1 miljoonaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Silti 814 000 katsojallakin Putous oli viime viikon toiseksi katsotuin ohjelma. Edelle menee vain Tanssii tähtien kanssa, jota katsoo viikoittain yli miljoona ihmistä.

Kiinnostavaa on se, miten ohjelma onnistuu uudistumaan ja viihdyttämään jälleen kerran jo kymmenennellä kaudellaan.

On todella poikkeuksellista, että yksi ja sama suomalainen tv-viihdeohjelma kantaa näin kauan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Putouksen historiaan mahtuu sekä onnistumisia että suvantovaiheita. Varsinkin ensimmäinen kausi oli suosioltaan vielä hyvin maltillinen, mutta ensimmäisen menestysvaiheen voi katsoa alkaneen viimeistään ohjelman kolmannesta kaudesta, jolloin näyttelijäporukaksi vakiintui ”alkuperäisen Putous-joukoksi” kutsuttu Jaakko Saariluoma, Aku Hirviniemi, Riku Nieminen, Krista Kosonen, Armi Toivanen, Iina Kuustonen, Jukka Rasila ja Jussi Vatanen. Kolmannella kaudella mukana oli tosin myös vielä Elena Leeve, mutta hän jätti ohjelman kolmannen kauden jälkeen.

Samalla ohjelma vakiinnutti asemansa ohjelmana, jota katsoi joka viikko reilusti yli miljoona suomalaista. Tätä suosiota jatkui viidennen kauden päätösjaksoon asti. Tuolloin ”alkuperäinen Putous-joukko” jätti ohjelman. Viidennen kauden päätösjakson keskikatsojamäärä oli ennätyksellisesti lähes 1,5 miljoonaa.

Sen jälkeen on ollut sekä onnistumisia että huteja. Kuudennella kaudella esille tuodut uudet näyttelijät yllättivät monet positiivisesti, ja erityisesti Antti Holma nousi yhdessä kaudessa koko kansan suosioon. Vähitellen ohjelma tuntui kuitenkin jääneen junnaamaan paikalleen. Seitsemännellä kaudella katsojaluvut jäivät selvästi edellisiä kausia vähäisemmäksi, ja kausi keräsi osakseen paljon kritiikkiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Seurasi ohjelman pisin tauko: uutta kautta ei nähty puoleentoista vuoteen. Tammikuussa 2017 näyttelijäjoukko vaihdettiin lähes kokonaan. Uudeksi juontajaksi tuli Roope Salminen. Kahdeksannella kaudella ohjelma tuntui nousseen uuteen loistoon, ja arvostelijat pitivät sitä yhtenä koko ohjelman historian parhaista. Myös katsojaluvut pysyivät miljoonatasolla.

Tänä talvena nähty yhdeksäs kausi oli jälleen hieman vaikeampi. Se tuntui pyrkivän toistamaan edellisen kauden hyvää reseptiä, mutta Kiti Kokkosen loistavaa Tanhupallo-hahmoa lukuun ottamatta merkittävät onnistumiset olivat harvassa. Katsojaluvuissa asia ei tosin näkynyt.

Putous markkinoi kymmenettä kauttaan juhlakautena, ja nyt pyöreitä täyttävältä ohjelmalta tarvitaan taas samanlaista uudistumista, jonka se on onnistunut tekemään aiemminkin historiansa aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uudistuksia sopii odottaa ainakin siksi, että sekä ohjaaja että pääkäsikirjoittaja vaihtuivat tällä kaudella.

Putouksessa vuosien ajan työskennellyt ohjaaja Joonas Nordman ilmoitti jättävänsä ohjelman viime kauden jälkeen. Nordman on ehdottomasti Suomen parhaita tv-viihteen tekijöitä, mutta ehkä hän oli nyt antanut kaikkensa Putoukselle.

Uutena ohjaajana toimii Samuli Valkama, joka on aiemmin ohjannut muun muassa Ei kiitos ja Saattokeikka -elokuvat. Pääkäsikirjoittajan puolestaan aloittaa Anna Brotkin. Brotkin on aiemmin kirjoittanut yksittäisiä sketsejä Putoukseen, mutta nyt hänellä on ohjelmasta päävastuu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös näyttelijäkaarti on jälleen uudistunut. Tutuista kasvoista mukana jatkavat Salminen, Ernest Lawson, Pilvi Hämäläinen, Timo Lavikainen ja Mikko Penttilä. Uusina näyttelijöinä mukaan liittyivät Terhi Suorlahti, Lauren Lehtinen, Helmi-Leena Nummela ja Christoffer Strandberg.

Kolme jälkimmäistä ovat uransa alkupuolella olevia näyttelijöitä, joille Putous on mahdollisuus isoon läpimurtoon. Suorlahti on puolestaan tehnyt pitkän uran teatterin puolella, mutta Putouksen kaltaisesta live-viihdeohjelmasta hänellä ei ole kokemusta.

Mitä uuden kauden ensimmäisestä jaksosta jäi lopulta käteen?

Ainakin se, että uudet näyttelijät ottivat paikkansa ohjelmassa hienosti.

Kirkkaimpana esille nousi Strandberg, joka joutui heti ohjelman alussa ylimääräisen improvisaatiotehtävän eteen ja suoriutui siitä paremmin kuin moni kokenut näyttelijä viime vuosien aikana samaisessa paikassa. Suomenruotsalaisuudelleen avoimesti nauravalla Strandbergillä on edellytyksiä nousta koko kansan suosikiksi.

Silti on päivänselvää, että ensimmäisen jakson oleellisin hetki oli se, kun uudet sketsihahmot paljastettiin.

Putouksesta ja sen sketsihahmokilpailusta on tullut vuosien aikana kahvipöytäkeskusteluissa synonyymejä toisilleen. Se näkyi myös ohjelmaa käsittelevissä jutuissa viikonlopun aikana. Ylivoimaisesti suurin osa käsitteli uusia sketsihahmoja ja niiden aiheuttamia reaktioita.

Toki sketsihahmopainotus näkyi myös ohjelmassa itsessään. Tällä kaudella sketsihahmoja ei edes esitelty ensimmäisen jakson lopussa kaikkia kerralla, vaan sketsihahmoesittely oli jaoteltu pariin eri kohtaan ohjelman aikana, ja sketsihahmojen esittäytyminen vei myös merkittävän osan ohjelma-ajasta. Tekijätiimi tietää kyllä, mikä ihmisiä kiinnostaa eniten.

Sketsihahmojen suosio on malliesimerkki siitä, miten kaikki ei aina mene suunnitellusti. Kun Putous alkoi vuonna 2010, silloinen ohjaaja-käsikirjoittaja Jani Volanen tarkoitti koko ”sketsihahmokilpailun” pelkäksi tosi-tv-parodiaksi. Kilpailun piti olla pieneksi osuudeksi tarkoitettu metavitsi, ei mikään iso ohjelmanumero eikä varsinkaan oikea kilpailu.

Toisin kävi. Me suomalaiset emme tajunneet Volasen vitsiä, otimme ironian tosissaan.

Nyt sketsihahmokilpailu on tullut kauas juuriltaan.

Vaikka kilpailu muuttui jo oikeastaan toisella kaudella paljon vähemmän ironiseksi, on kilpailussa nähtävien hahmojen luonteessa ollut nähtävissä vuosien aikana iso muutos. Toki jo toisella kaudella katsojille esiteltiin Riku Niemisen Munamies, joka upposi erityisesti nuorempiin katsojiin ja teki Putouksesta koko perheen viihdeohjelman.

Silti ensimmäisillä kausilla iso osa sketsihahmoista perustui ronskimpaan ja hieman aikuisemmille katsojille tarkoitettuun huumoriin. Sellaisia olivat esimerkiksi Aku Hirviniemen Usko Eevertti Luttinen, Jussi Vatasen Karim Z. Yskowicz ja Armi Toivasen Ymmi Hinaaja.

Viime kaudella kaksi suosituinta hahmoa olivat Kiti Kokkosen Tanhupallo (viisivuotias lapsi) ja Ernest Lawsonin Ansa Kynttilä (opettaja). Se tiivistää hyvin sen, ketkä muodostavat nykyisin ison osan ohjelman katsojaryhmästä: lapset.

Jos tätä ei muuten ole alleviivattu tarpeeksi, kahdella viime kaudella ohjelmassa on ollut myös Putous Junior -niminen osio, jossa lapsikatsojat ovat päässeet esittämään omia sketsihahmojaan.

Ja nyt kymme­nennellä kaudella mukana on sketsi­hahmo nimeltä Pieru.

Eikä pelkästään ole mukana. Ilta-Sanomat järjesti heti avaus­jakson jälkeen lukijoilleen kyselyn hauskim­masta hahmosta.

Kansa puhui: ”Pieru on Putouksen uusista sketsihahmoista hauskin”, kertoi Ilta-Sanomat sunnuntaina.

Jos kuvitteli tarpeeksi kauan, saattoi omassa päässään kuulla Jani Volasen kiroavan sitä, mitä hänen metavitsilleen on käynyt.

Rehellisyyden nimissä on tosin todettava, että Pieru on paljon nimeään parempi. Toki Timo Lavikaisen esittämän hahmon sanalliset vitsit pohjautuivat hyvin isolta osin vessahuumoriin. ”On ilmoja pidellyt”, aloitti Pieru esittäytymisensä ja kertoi, että hänen paras kaverinsa katosi Saharaan.

Kun näistä ilmeisistä ja kiusallisista vitseistä pääsee ylitse (ehkä tulevissa jaksoissa niistä päästään kokonaan eroon), voi keskittyä Lavikaiseen roolisuoritukseen. Se on varsin kunnioitettava: Lavikainen esittää kiusaantunutta, itseään vähättelevää ja kaikin puolin vaivaantunutta hahmoaan hämmentävän hyvin. Ei ole ihme, että monilla heräsivät sympatiat vain niissä muutamassa minuutissa, jotka Lavikainen ehti olla lavalla.

Samasta syystä ei olisi ihme, vaikka Pieru voittaisi oikeasti sketsihahmokilpailun.

Lavikaisen hahmo tiivistääkin täydellisesti sen, kenelle Putous on nykyisin tehty: ennen kaikkea kouluikäisille lapsille, jotka taatusti nauravat jokaiselle pieruvitsille mutta innostuvat sopivalla tavalla hahmon syvemmistäkin piirteistä.

Eikä Pieru ole ainut saman lajityypin huumoria hyödyntävä hahmo. Olemukseltaan kirjeenvaihtaja Helena Petäistöä muistuttanut, Ranskasta Suomeen saapunut Carjaleena Rize Piiracca toisteli pariin otteeseen, kuinka hänen parhaat ystävänsä ovat ”Pierre ja Pascali”.

Terhi Suorlahden esittämän Carjaleena Piiracca -hahmon parasta antia ainakin ensimmäisen jakson perusteella oli oikeastaan osuva nimi. Muuten hahmon hauskuus jäi vielä aika hajanaiseksi.

Samalla tavalla huteraksi jäi Christoffer Strandbergin hahmo Barbi de Voro. Drag queen -suorituksistaan aiemmin palkittu Stranberg näytteli kyllä erittäin hyvin rikollista isoäitiä, mutta sen tarkoitettu hauskuus jäi vielä hyvin epäselväksi. Ainakaan se ei tuntunut erityiseltä ”sketsihahmolta”.

Edeltävät kaudet ovat osoittaneet, että parhaiten menestyvät yleensä ne hahmot, joilla on kaikkein helpoin ja iskevin hokema.

Sellainen oli viime kauden Ansa Kynttilä. ”APPAPPAP! Opettaja puhuu!” hokemaa toisteltiin koulujen pihoilla luultavasti koko kevään ajan.

Ensim­mäisen jakson hokemista päällim­mäisenä jäivät mieleen Mikko Penttilän Taika-Pasi -hahmon ”Ohoi, hauskuuksia horisontissa”, Ernest Lawsonin Afrobotti-hahmon ”Robottihuumoria” ja Pilvi Hämäläisen Make-vauvan ”Ei tässo mitää järkee”.

Juuri samaisen edellisiltä kausilta tunnetun kolmikon hahmot vaikuttavat olevan ainakin Twitter-kommentoijien (ja kyllä, kommentoijat ovat ihan oikeita ihmisiä) ja IS:n lukijoiden mukaan Lavikaisen ohella kiinnostavimpia.

Tutuilla näyttelijöillä näyttää syntyneen rutiini toimivien hahmojen keksimiseen. Esimerkiksi Penttilän rooli surullisena laivataikurina oli ilahduttavan simppelillä tavalla hauskaa. Lawsonin robottihahmo voi pahimmillaan vanhentua nopeasti, mutta jos Lawson pystyy päivittämään puujalkavitsejä tarpeeksi pitkälle, saattaa hahmo olla kauden onnistuneimpia.

Iltalehden mukaan Hämäläisen Make-vauva-hahmo toi mieleen Pentti Siimeksen klassikkoroolin vauvana Spede Show’ssa vuosikymmeniä sitten. Jotain samaa kahdessa näsäviisaassa vauvahahmossa voi olla, mutta ”hämmentävän samanlaiseksi” sitä en kutsuisi.

Kaikkein kiinnostavinta tämän kauden sketsihahmokilpailussa on silti se, että tällä kertaa heti ensimmäisessä jaksossa esille ei noussut selvää voittajasuosikkia – eikä yhtään ykköshokemaa.

Viime kaudella Kiti Kokkosen voitto oli helppo veikata heti siitä lähtien, kun Tanhupallo asteli ensimmäisen kerran esille.

Nyt tilanne on piirun verran tasaisempi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-ohjelmat
 • Putous
 • Nyt
 • Juuso Määttänen
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Jos marraskuu masentaa, tämä kiistämätön osoitus ihmiskunnan nerokkuudesta parantaa – Netissä riemuitaan uudesta tavasta kihartaa hiukset tyhjän vesipullon avulla

 2. 2

  Koomikko pilkkasi silmänsä menettänyttä sotaveteraania suorassa tv-lähetyksessä, ja ihmiset menettivät hermonsa – sitten hän sai takaisin samalla mitalla

 3. 3

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 4. 4

  Pikatestissä Hämeentien klassikkopizzerian paikalle avannut kiinalainen, jonka wonton-nyytit ovat puhdasta lohturuokaa

 5. 5

  Todennäköisesti kukaan muukaan ei ole perillä koko brexitistä, joten tässä jutussa väännämme perusasiat rautalangasta ja selitämme ne hassuilla kuvilla

 6. 6

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 7. 7

  Ysärikomedian fanit kokoontuivat Aki Kaurismäen navettaan

  Tilaajille
 8. 8

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 9. 9

  Kansanedustaja Juhana Vartiainen twiittasi sote-uudistuksen autuudesta ja sai aikaan ”uskokaas nyt huviksenne”-hupikampanjan

 10. 10

  Kallion uuden fiilisravintolan ruoka on konstailematonta ja annokset paikoin jopa ylenpalttisia, mutta palvelussa riitti sählinkiä jokaisella kerralla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 2. 2

  Koomikko pilkkasi silmänsä menettänyttä sotaveteraania suorassa tv-lähetyksessä, ja ihmiset menettivät hermonsa – sitten hän sai takaisin samalla mitalla

 3. 3

  Todennäköisesti kukaan muukaan ei ole perillä koko brexitistä, joten tässä jutussa väännämme perusasiat rautalangasta ja selitämme ne hassuilla kuvilla

 4. 4

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 5. 5

  Jos marraskuu masentaa, tämä kiistämätön osoitus ihmiskunnan nerokkuudesta parantaa – Netissä riemuitaan uudesta tavasta kihartaa hiukset tyhjän vesipullon avulla

 6. 6

  Kuka on Hannes Suominen? Hänestä puhutaan nyt kaikkialla – selvitimme Suomisen jättisuosion salaisuuden 210 sekunnissa

 7. 7

  Pikatestissä Hämeentien klassikkopizzerian paikalle avannut kiinalainen, jonka wonton-nyytit ovat puhdasta lohturuokaa

 8. 8

  Lihansyöntiä ei voi perustella sillä, että tykkää siitä

 9. 9

  Jordan Petersonia pidetään vaarallisena älykkönä, jota oikeisto rakastaa, koska hän ryttää feministit – Nyt.fi:n haastattelussa hän sanoo pitävänsä itseään eheyttäjänä

  Tilaajille
 10. 10

  Tämä kuva Putinille hymyilevästä Trumpista levisi hetkessä viraaliksi – eikä se ole ihme, koska ihmiset tulkitsevat kuvan avulla maailmanpolitiikan koko nykytilaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 2. 2

  Tämä kuva Putinille hymyilevästä Trumpista levisi hetkessä viraaliksi – eikä se ole ihme, koska ihmiset tulkitsevat kuvan avulla maailmanpolitiikan koko nykytilaa

 3. 3

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 4. 4

  Jordan Petersonia pidetään vaarallisena älykkönä, jota oikeisto rakastaa, koska hän ryttää feministit – Nyt.fi:n haastattelussa hän sanoo pitävänsä itseään eheyttäjänä

  Tilaajille
 5. 5

  Juristinaisia opastettiin välttämään ”rintavaon vilauttelua” pikkujouluissa, koska se voi vaikuttaa työkaverin palaveri­ajatuksiin – soitimme tekstin kirjoittajalle

 6. 6

  Kuka on Hannes Suominen? Hänestä puhutaan nyt kaikkialla – selvitimme Suomisen jättisuosion salaisuuden 210 sekunnissa

 7. 7

  Koomikko pilkkasi silmänsä menettänyttä sotaveteraania suorassa tv-lähetyksessä, ja ihmiset menettivät hermonsa – sitten hän sai takaisin samalla mitalla

 8. 8

  Suhtautumisemme Jan Vapaavuoren presidenttiyteen kertoo kaiken siitä, mikä someajan moraalissa on pielessä

 9. 9

  House of Cards oli Netflixin ensimmäinen jättihitti, mutta nyt se on vain kohun keskelle joutunut varjo entisestä – näin sarja saa armollisen lopun viimeisellä kaudellaan

 10. 10

  Todennäköisesti kukaan muukaan ei ole perillä koko brexitistä, joten tässä jutussa väännämme perusasiat rautalangasta ja selitämme ne hassuilla kuvilla

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Sdp ottaa kaulaa kokoomukseen, vihreiden lasku pysähtyi – Häämöttääkö ensi keväänä punavihreän blokin ”sisällissota”?

 2. 2

  Homous on vika, jonka Jumala korjaa, ajatteli Patrick Tiainen – Hän nousi karismaattisen seurakunnan johtoon, solmi kulissiavioliiton ja ymmärsi lopulta rimpuilunsa turhaksi

  Tilaajille
 3. 3

  Maailman kaunein tehdas oli työntekijöilleen kuin perhe, mutta sitten iski lama – nyt Sunilan sellutehdas on löytänyt uuden kukoistuksen puusta löytyvästä ihmeaineesta, josta voi rakentaa vaikka lentokoneen siipiä    

 4. 4

  Hjallis Harkimo ei olekaan myynyt Jokereita – ”Mun sanomiset Jokereista on tulkittu täysin väärin”

 5. 5

  Suomi päättää uudesta vastatykistötutkasta vuodenvaihteessa – Ukrainan sodan opit nopeasti käyttöön

 6. 6

  Äänten uudelleen­laskenta loppu­suoralla Floridassa – ”Olemme tehneet itsemme naurun­alaisiksi koko maailman edessä”, sanoi tuomari hylätyistä äänistä

 7. 7

  Katja Korhonen huokaisi helpotuksesta, kun keskosena syntynyt poika parkaisi ensi-itkunsa – ”Sitten hoitaja tuli ja nappasi vauvan”

  Tilaajille
 8. 8

  Viranomainen tarkasti Meilahden sairaalan: leikkausosastolla raadetaan niin äärirajoilla, että siitä aiheutuu vaaraa

 9. 9

  Miksi mies tarvitsee enemmän rahaa kuin nainen? Tutkijat laskivat tarkasti, mikä rahamäärä riittää erilaisille ihmisille säälliseen elämään

 10. 10

  Viro vetäytyy YK:n siirtolais­sopimuksesta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kun nuoret äidit haksahtavat ravitsemusgurujen hölynpölyyn, kärsijöitä ovat lapset – Näin sanoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ja oikoo verkon vallanneita harhaluuloja yksi kerrallaan

  Tilaajille
 2. 2

  Mies hyppäsi Pitkältäsillalta ja kuoli – ”Oli ilmeisesti halunnut näyttää, että pystyy uimaan kylmässä vedessä”

 3. 3

  Haimasyöpään kuolee Suomessa yhä useampi – kun oireita ilmenee, sairaus on yleensä edennyt liian pitkälle

 4. 4

  Katso tästä taulukosta, tulisitko toimeen kohtuullisena pidetyillä menoilla – Tutkijat määrittelivät, mitä Suomessa tarvitaan säälliseen elämään

 5. 5

  Raiskauksen määritelmää muuttava kansalaisaloite etenee eduskuntaan – Näin aloite määrittelee rangaistavat sukupuoliyhteydet

 6. 6

  Viranomainen tarkasti Meilahden sairaalan: leikkausosastolla raadetaan niin äärirajoilla, että siitä aiheutuu vaaraa

 7. 7

  Marco Bjurström vaikenee tanssikoulunsa hyväksikäyttö­epäilyistä – Alan veteraani Anitra Ahtola tuomitsee tapauksen: ”En hyväksyisi omassa koulussani”

 8. 8

  Pattitilanne taloyhtiössä: Naapuri seisottaa isoa autoa ikkunan edessä, valittaja sai kuulla häiritsevänsä asumismukavuutta

 9. 9

  Norjalaisfregatti voi vaipua vieläkin syvemmälle, nostotyö vie viikkoja – Naisupseereja ryöpytetään vaikka ei tiedetä, olivatko he edes laivalla

 10. 10

  Äänten uudelleen­laskenta loppu­suoralla Floridassa – ”Olemme tehneet itsemme naurun­alaisiksi koko maailman edessä”, sanoi tuomari hylätyistä äänistä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Siivooja Aino-Maija Leinonen näki keskiluokkaiset kodit ja päätti elää toisin – ”Kaikkien lempiväri on valkoinen ja kaikilla on samat esineet”

  Tilaajille
 2. 2

  Puurokattila liedellä kertoi, että asunnosta oli lähdetty vauhdilla – Sina Varheen tytär katosi, ja seuraavien kuukausien jäljet seuraavat äitiä läpi elämän

  Tilaajille
 3. 3

  Helsingin surkein taloyhtiö oli pahassa jamassa ja jopa vaarallinen – juuri valmistunut peruskorjaus maksoi 2 800 euroa neliöltä

 4. 4

  Suorakulmaisen jäävuoren mysteeri selvisi Etelämantereella

 5. 5

  Ilta-Sanomat: Näyttelijä Aku Hirviniemi sai syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta

 6. 6

  Syvällä Lapin erämaassa kulkee natsi-Saksan viimeinen puolustuslinja, ja nyt sieltä löytyi salaperäinen vankileiri

  Tilaajille
 7. 7

  Ihmisten ja hiirten aivoista löytyi suolisto­bakteereita – ”Tämä on tajunnan­räjäyttävää”, kommentoi neuro­tieteilijä

 8. 8

  Helsingissä kuultiin ”Islannin ihmeestä”: Nuorten juominen, tupakointi ja huumeiden­käyttö laskivat dramaattisesti, koska vanhempien asenteet ja käytös muuttuivat

 9. 9

  ”Täällä tulee törmäys sitten” – 130-metrinen norjalainen sotalaiva törmäsi säiliöalukseen monista varoituksista huolimatta, käy ilmi lauantaina julkaistulta äänitteeltä

 10. 10

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 11. Näytä lisää