”Nythän on melkoinen kuvakulma löytynyt” – Soitimme Love Islandin selostajalle, joka on tyrmistyttänyt osan katsojista halvoilla kaksimielisyyksillä ja ilkeilyllä

Standup-koomikko Riku Sottinen viettää työpäivänsä äänityskopissa Espanjassa. Seinän toisella puolella suomalaiset pari-kolmekymppiset ”etsivät rakkautta”.

Ihastumista, rakkauttakin, pettymistä ja kilvoittelua – eli draamaa.

Sen toiveessa useampi satatuhatta televisionkatsojaa on vajaan kuukauden aikana asettunut päätteittensä ääreen katsomaan tosi-tv-uutukaista Love Island Suomea.

Britteihin verrattuna suomalaisosallistujat ovat kuitenkin hissukoita, joten draama käynnistyi hitaasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ikävä puute sai katsojan höristämään korviaan standup-koomikko Riku Sottiselle, sarjan väliselostajalle, jonka omintakeinen tyyli pyrkii verbaaliseen akrobatiaan.

Tähän tapaan:

”Tässä jaksossa rakkauden lentokentällä tunteiden turvatarkastajat päästävät taas ihmisiä treffeille.”

Tai:

”Täällä rakkauden kiekkokaukalossa lemmensyötöt eivät aina osu lapaan, ja Jeffreyllä taitaa olla tunteiden nuuskapurkki hukassa.”

Parinkymmenen jakson perusteella Sottinen pyrkii olemaan ennen kaikkea iloinen ja vitsikäs. Hän on kuitenkin myös pikkaisen ilkeä, tirkistelevä ja kaksimielinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Palautetta tulee ihan kaikenlaista: joko olen Suomen paskin VO [voiceover] tai sitten juttuni ovat ainut syy katsoa ohjelmaa. Sellaistahan se on, ihmiset suhtautuvat eri tavoin”, Sottinen kertoo puhelimessa.

Poimimme esimerkkejä siitä, miten Sottinen puhuu tapahtumien päälle:

Iloinen ja vitsikäs:

Jaksossa 17 romanttisen yön sviitissä viettäneet Patrick ja Emma selvittelevät monimutkaistuneita välejään, kunnes lopulta suutelevat pitkään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”No mutta, hyvinhän se päättyi. Ainakin kielet löysivät yhteisymmärryksen. Hommatkaa huooone – tai sviitti.”

Kahta jaksoa myöhemmin villan naiset pohtivat, että on ”turha toivo” odottaa, että miehet muka valmistaisivat heille aamupalaa.

”Eikä ole. Nuo rakkauden saaren kokkikolmoset eli pojat lähtevät aamupalan valmistukseen.”

Ilkeä:

Sarja alkoi parinvalinnalla. Veera oli kiinnostunut Refaista ja Jeffreystä, mutta sai miehiltä pakit. Veeran pariksi tuli ainoa jäljelle jäänyt pariehdokas eli Mika.

”Kolmannella kerralla tärppäsi hyvin – kun ei ollut enää vaihtoehtoja.”

Jaksossa 20 Emman parista Patrickista kiinnostunut Anku tekee aamupalaa, kun vakiokokki Veera viettää yötä sviitissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Aamupala on kunnossa, koska Anku osaa sydämien lisäksi särkeä myös munia.”

Tirkistelevä:

Kolmosjaksossa Veera makoilee leposängyllä Jeffreyn ja Villen kanssa mahallaan, ja yläviistosta kuvaava kamera näyttää Veeran bikineillä verhottua takapuolta.

”Ja nythän on näköjään melkoinen kuvakulmakin löytynyt.”

Aivan kuudennen jakson lopussa alkaa soida LMFAO:n kappale Sexy and I know it. Ruudulle ilmestyy musiikkivideomaiseksi leikattu pätkä, jossa uimapukuiset saarelaiset keikistelevät uima-altaassa ja antavat toisilleen sylitansseja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Hei, nyt meillä näyttäisi olevan sen verran aikaa jäljellä, että pistetääs pikkaisen pöhinää tötteröön ja Twitter-kansalle vähän katseltavaa.”

Kaksimielinen:

Jaksossa 12 villan uusi asukas Tiia valitsee treffiseurakseen Villen, joka on Pauliinan pari. Pauliina huolestuu ja ilmoittaa treenaavansa takapuoleensa ”sellaisen pumpin”, ettei Ville vaihda häntä toiseen.

”Ville treffaili Tiiaa, ja Pauliina – noh – kuntoiluvälineitä. Mitä veikkaatte, kummalla oli mukavampaa? Ja kummalla oli paikat kipeänä seuraavana päivänä?”

Kamera kuvaa jälleen asukkaiden yhteistä makuukamaria, kun aamu koittaa jaksossa 17. Veera makailee Jannen päällä sängyssä, kun Sottinen aloittaa puhumisen. Kesken repliikin kuva siirtyy keittiöön, jossa Pauliina paistaa kananmunia.

”Ja näin se aamu koittaa jälleen aamu rakkauden saarella. Siellä Veera on sängyssä Jannen kanssa. Hetkinen – tuoksuuko täällä muna? Kyllä, siellä Pauliina keittiössä hääräilee.”

Muna?

”Joo, se on esimerkki juurikin tuollaisesta yhteistyöstä leikkaajan kanssa. Tuossa on tietysti jätetty tuollainen kaksimielinen tyhmäilyjuttu tahallaan aikuiskatsojille, ei se niin vakavaa ole.”

Sottisen mukaan tirkistely kuuluu tosi-tv-ohjelman luonteeseen. Katsojat seuraavat lukuisten kameroiden välityksellä, kuinka tusinan verran 18–28-vuotiaita hengaillee päivät pitkät hulppean huvilan allaspihalla ainoana aikomuksenaan pariutua.

Hän kuitenkin muistuttaa, että Love Island Suomi on ikärajaton, joten mitä tahansa ohjelmassa ei voi sanoa.

”Huumori pitää vetää ilon kautta. Ja jos se onkin välillä vähän ilkeää, niin pahantahtoista se ei ole – pikemminkin lakonista töhöilyä”, Sottinen pohtii.

Joitakin katsojia ärsyttää tämä: Sottisen viljelee vihjailevia pikkuhärskiyksiä, jossa seksiviittaukset eivät välttämättä ole edes nokkelia. Katsojan silmissä ne ovat sopimattomia, jopa likaisia.

Twitterissä riittää kommentteja, joissa Sottista kuvaillaan juttujensa perusteella muun muassa ”jokaisen teini-ikäisen noloksi faijaksi”.

Toisaalta: Twitteriä lukemalla voi päätellä, että toisia katsojia tällainen huumori viihdyttää suuresti. Sottisen lohkaisut ovat syy nauraa kippurassa, kun villan asukkaiden tekemiset eivät sytytä.

Sarjan käynnistysvaikeudet pani merkille myös HS:n kulttuuritoimittaja Taika Dahlbom, joka pohti avausjaksojen kommentissaan näin:

”Koska nasevia kommentteja ei rakkaussaarelaisilta irronnut, peliin viskottiin miehevä väliääni. Hästäg se tunne kun kasvoton ääni spleinaa sulle maailman hidaskäänteisintä reality-sarjaa.”

Nyttemmin sarjan ulosanti on piristynyt. Aikaa on kulunut, ja osallistujat tuntevat toisensa paremmin. Myös katsojat ovat voineet muodostaa heihin tunnesiteen.

Katsojat pääsevät myös äänestämään lempiparejaan treffeille tai turvaan pudotuksilta mobiilisovelluksessa. Sovellus tarjoaa yhä liian vähän uutta sisältöä, mutta sen suosio vaikuttaa vankalta: se on ladattu yli 80 000 kertaa.

Käsikirjoittajat, ohjaajat ja välihuomioita tekevä Riku Sottinen eivät enää joudu kannattelemaan sarjaa luomalla draamaa väkisin. Se syntyy itsestään. Ja jos ei synnykään, Sottisen sanallinen värikynä luo huvilalle elämää.

”Saarelaisethan kuitenkin ovat pääosassa”, Sottinen toppuuttelee.

”En koe, että minun pitäisi paikkailla draamaa. Nuoret, ihastuneet ja rakastuneet saavat kyllä itsekin sitä aikaan.”

Saarelaiset ovat eristäytyneet Espanja Marbellassa sijaitsevaan huvilaan etsimään rakkautta. Ei pidä kuitenkaan luulla, että tämä olisi myös tuotannon vilpitön tarkoitus. Parinvalintatilanteet, pudotukset ja tehtävät tuntuvat paikoin olevan rakennettu niin, että rakkaussuhteiden syntymisen sijasta tärkeämpää on luoda hämmennystä.

Sottinen on iloinen koomikko. Hän on kuitenkin myös selostaja, joka kertoo jaksojen alussa, mitä yön aikana on tapahtunut ja onko myöhemmin illalla kenties pudotus.

Hän on enemmän esillä kuin sarjan varsinainen juontaja Shirly Karvinen, joka on käväissyt huvilalla vain muutaman kerran juontamassa pudotusäänestyksiä.

Oletko viihdyttäjä vai selostaja?

”Varmaan jotain siltä väliltä – olen väliselostaja. Ehkä työni auttaa jotakuta pysymään paremmin mukana siinä, mitä ja milloin tapahtuu.”

Itse asiassa Sottinen tekee työpäivänsäkin villalla: äänitysstudio on villan yhteydessä sijaitsevassa huoneessa, joka on eristetty peitoilla ja tyynyillä. Sinne hän oli myös haastattelun aikana paraikaa matkalla.

Äänitys- ja leikkaustyötä tehdään paikanpäällä kuutena päivänä viikossa. Työtahti on kireä, kun uusi jakso pitää koota joka päivä.

Sottinen kertoo keksivänsä suurimman osan vitseistään itse. Niitä myös suunnitellaan yhdessä ohjaajien ja käsikirjoittajien kanssa.

”Kun illalla esitettävä jakso alkaa muotoutua, katsomme mulle mahdollisia [selostuspaikkoja]. Ne tehdään aika nopealla syklillä päivän aikana.”

Onko vitsejäsi leikattu joskus pois siksi, että ne ovat sopimattomia tai muuten julkaisukelvottomia?

”Rankimmat jutut jäävät pois, kuten pitääkin. Ne ovat esimerkiksi K18-tavaraa tai esimerkiksi poliittisia tai kirkollisia asioita.”

Joskus käy niin, että hyvän aiheen äkkää vasta jälkikäteen. Näin kävi esimerkiksi sen jälkeen, kun parit joutuivat kokoamaan Ikean jakkaroita toistensa opastamina.

”Eikös Sami ollut kalusteasentaja? Sellaiseen olisi voinut jollakin tavalla tarttua ja siinä samalla esitellä villan asukasta. Sami ohjeisti Emmaa kokoamaan tuolin eikä päinvastoin, joten siinä ei ehkä ollut erityistä voiton tavoittelua, mutta se oli ehkä viihteellisempää.”

MTV markkinoi Love Island Suomea ”syksyn kuumimpana ja suurimpana reality-ohjelmana”. Ohjelma jää kuitenkin kauaksi muusta suomalaisesta tosi-tv:stä, vaikka se olikin viime viikolla Subin katsotuin ohjelma.

Finnpanelin mukaan viime viikon katsotuin jakso tavoitti 176 000 katsojaa. Se ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä MTV Katsomossa jaksot ovat keränneet keskimäärin 125 000 käynnistystä. Sitä voi pitää hyvänä saavutuksena.

Mutta vertailun vuoksi: MTV3:n puolella Tanssii Tähtien Kanssa tavoitti viime viikolla pelkästään lineaarisessa televisiossa 1,5 miljoonaa ja Maajussi morsiankin noin 950 000 katsojaa.

Sottinen kuvailee työtään hauskaksi. Hänen mukaansa voiceoverin rooli on esimerkki tosi-tv-formaattien kehityksestä, jossa kerrontaan lisätään tasoja.

Tässä kohtaa puhelu alkaa säristä. Ehkäpä haastattelu on hyvä lopettaa tähän ja päästää Sottinen jälleen äänittämään.

”Tämä koko tuotanto poikkeaa monesta aikaisemmasta, mutta tähän formaattiin tosi-tv näyttää maailmalla menevän. Ei siinä sen kummempaa – lähden tästä kohta kohti koppia.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Nyt
 • Ossi Mansikka
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 2. 2

  Helsinki kasvoi teehifistelijöiden kantapaikaksi, jossa uusinta darjeeling-erää himoitaan kuin käsityöläisoluita – listasimme kaupungin kiinnostavimmat teehuoneet

 3. 3

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 4. 4

  Todennäköisesti kukaan muukaan ei ole perillä koko brexitistä, joten tässä jutussa väännämme perusasiat rautalangasta ja selitämme ne hassuilla kuvilla

 5. 5

  Koomikko pilkkasi silmänsä menettänyttä sotaveteraania suorassa tv-lähetyksessä, ja ihmiset menettivät hermonsa – sitten hän sai takaisin samalla mitalla

 6. 6

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 7. 7

  Nyt.fi:n podcastissa kysytään, miten ”bändi” huijasi itsensä Euroopan-kiertueelle, onko Jordan Peterson oikeiston ovela juoni ja uhkaako Britannia taantua meemiksi

 8. 8

  Kuka on Hannes Suominen? Hänestä puhutaan nyt kaikkialla – selvitimme Suomisen jättisuosion salaisuuden 210 sekunnissa

 9. 9

  Amanda Pilke, 28, romahti näyteltyään Aku Louhimiehen elokuvassa ja jätti alan kokonaan – Nyt hän on valmis puhumaan kokemuksistaan ja palaamaan elokuviin

 10. 10

  Helsingissä on ravintolabuumi! Kokosimme uudet mainitsemisen arvoiset paikat

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Koomikko pilkkasi silmänsä menettänyttä sotaveteraania suorassa tv-lähetyksessä, ja ihmiset menettivät hermonsa – sitten hän sai takaisin samalla mitalla

 2. 2

  Tämä video brittien Brexit-keskustelun viittomakielisestä tulkista meni viraaliksi, sillä tyrmistynyt ilmeily kuvastaa Brexit-tunnelmia täydellisesti

 3. 3

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 4. 4

  Jos marraskuu masentaa, tämä kiistämätön osoitus ihmiskunnan nerokkuudesta parantaa – Netissä riemuitaan uudesta tavasta kihartaa hiukset tyhjän vesipullon avulla

 5. 5

  Helsinki kasvoi teehifistelijöiden kantapaikaksi, jossa uusinta darjeeling-erää himoitaan kuin käsityöläisoluita – listasimme kaupungin kiinnostavimmat teehuoneet

 6. 6

  Todennäköisesti kukaan muukaan ei ole perillä koko brexitistä, joten tässä jutussa väännämme perusasiat rautalangasta ja selitämme ne hassuilla kuvilla

 7. 7

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 8. 8

  Pikatestissä Hämeentien klassikkopizzerian paikalle avannut kiinalainen, jonka wonton-nyytit ovat puhdasta lohturuokaa

 9. 9

  Ajattelet sosiaalista mediaa väärin, sanoo Piilaakson pioneeri – rahaa ei tehdä mainostamisella vaan käytöksemme kokonaisvaltaisella muokkaamisella

 10. 10

  Nyt.fi:n podcastissa kysytään, miten ”bändi” huijasi itsensä Euroopan-kiertueelle, onko Jordan Peterson oikeiston ovela juoni ja uhkaako Britannia taantua meemiksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 2. 2

  Tämä kuva Putinille hymyilevästä Trumpista levisi hetkessä viraaliksi – eikä se ole ihme, koska ihmiset tulkitsevat kuvan avulla maailmanpolitiikan koko nykytilaa

 3. 3

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 4. 4

  Jordan Petersonia pidetään vaarallisena älykkönä, jota oikeisto rakastaa, koska hän ryttää feministit – Nyt.fi:n haastattelussa hän sanoo pitävänsä itseään eheyttäjänä

  Tilaajille
 5. 5

  Juristinaisia opastettiin välttämään ”rintavaon vilauttelua” pikkujouluissa, koska se voi vaikuttaa työkaverin palaveri­ajatuksiin – soitimme tekstin kirjoittajalle

 6. 6

  Koomikko pilkkasi silmänsä menettänyttä sotaveteraania suorassa tv-lähetyksessä, ja ihmiset menettivät hermonsa – sitten hän sai takaisin samalla mitalla

 7. 7

  Kuka on Hannes Suominen? Hänestä puhutaan nyt kaikkialla – selvitimme Suomisen jättisuosion salaisuuden 210 sekunnissa

 8. 8

  Suhtautumisemme Jan Vapaavuoren presidenttiyteen kertoo kaiken siitä, mikä someajan moraalissa on pielessä

 9. 9

  Todennäköisesti kukaan muukaan ei ole perillä koko brexitistä, joten tässä jutussa väännämme perusasiat rautalangasta ja selitämme ne hassuilla kuvilla

 10. 10

  House of Cards oli Netflixin ensimmäinen jättihitti, mutta nyt se on vain kohun keskelle joutunut varjo entisestä – näin sarja saa armollisen lopun viimeisellä kaudellaan

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Eurojackpotissa tuli Suomeen 18 miljoonan euron voitto

 2. 2

  Etelä-Koreasta saapunut megatähti töksäytti ensi­töikseen kysymyksen, jolla osui heti suomalaisen pikku­kaupungin pahimpaan kipu­pisteeseen

 3. 3

  Kaksoset oli jo annettu Katja Korhosen rinnalle, kun hoitaja nappasi pojan ja vei pois – Pian äiti silitti heiveröistä selkää ja toivoi, että lapsi saisi elää

  Tilaajille
 4. 4

  ”Renessanssipalatsi” rapistui pöyristyttävään kuntoon keskellä Helsinkiä – Omistajalla ei ole varaa 1800-luvulla rakennetun arvotalon korjauksiin

 5. 5

  Siivooja pyyhki samalla rätillä vessan­pönttöä ja juoma­laseja – Hitiksi noussut video luksush­otelleista pöyristyttää Kiinassa

 6. 6

  ”Kirjoitin vastaukset itse” – Presidentti Trump kertoo vastanneensa erikois­syyttäjä Robert Muellerin kysymyksiin

 7. 7

  Tutkimus: Mitä pimeämpää ja kylmempää, sitä enemmän alkoholi maistuu ja maksakirroosi yleistyy

 8. 8

  Uni oli pelottava, ja siinä kuusivuotias Patrick Tiainen rakasti poikaa – Tiainen nousi karismaattisen seurakunnan johtoon, uskoi Jumalan eheyttävän hänet ja myönsi lopulta, että uni oli totta

  Tilaajille
 9. 9

  Entinen kuntapoliitikko Saido Mohamed nosti ulkomailla asuneen siskonsa lapsilisiä vuosien ajan – Törkeästä rahanpesusta yli vuoden ehdollinen tuomio

 10. 10

  Väitöskirja: Iltalehti saattaa lopettaa printtiversionsa ensi vuonna

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Uni oli pelottava, ja siinä kuusivuotias Patrick Tiainen rakasti poikaa – Tiainen nousi karismaattisen seurakunnan johtoon, uskoi Jumalan eheyttävän hänet ja myönsi lopulta, että uni oli totta

  Tilaajille
 2. 2

  Siivooja pyyhki samalla rätillä vessan­pönttöä ja juoma­laseja – Hitiksi noussut video luksush­otelleista pöyristyttää Kiinassa

 3. 3

  Miksi autojen keskipaikan kohdalla on möykky, joka tekee keskipaikka­matkustuksen epämukavaksi?

 4. 4

  14-vuotias halusi kysyä tuomareilta, miksi hänet oli viety lastenkotiin – Oikeus hylkäsi toiveen, lapsi valitti asiasta ja voitti

 5. 5

  ”Renessanssipalatsi” rapistui pöyristyttävään kuntoon keskellä Helsinkiä – Omistajalla ei ole varaa 1800-luvulla rakennetun arvotalon korjauksiin

 6. 6

  Kaksoset oli jo annettu Katja Korhosen rinnalle, kun hoitaja nappasi pojan ja vei pois – Pian äiti silitti heiveröistä selkää ja toivoi, että lapsi saisi elää

  Tilaajille
 7. 7

  Alvar Aallon suunnittelema sellutehdas oli tuomittu tuhoon, mutta sitten suuri johtaja lausui yllättävät sanat – Pelastus löytyi puun ihmeaineesta, joka saattaa pian tuottaa enemmän kuin sellu  

 8. 8

  Sdp ottaa kaulaa kokoomukseen, vihreiden lasku pysähtyi – Häämöttääkö ensi keväänä punavihreän blokin ”sisällissota”?

 9. 9

  Suomen tulevaisuus vaikuttaa nyt aiempaa synkemmältä – Kahdeksan grafiikkaa näyttää uuden väestöennusteen synkät luvut

 10. 10

  Etelä-Koreasta saapunut megatähti töksäytti ensi­töikseen kysymyksen, jolla osui heti suomalaisen pikku­kaupungin pahimpaan kipu­pisteeseen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Siivooja Aino-Maija Leinonen näki keskiluokkaiset kodit ja päätti elää toisin – ”Kaikkien lempiväri on valkoinen ja kaikilla on samat esineet”

  Tilaajille
 2. 2

  Puurokattila liedellä kertoi, että asunnosta oli lähdetty vauhdilla – Sina Varheen tytär katosi, ja seuraavien kuukausien jäljet seuraavat äitiä läpi elämän

  Tilaajille
 3. 3

  Helsingin surkein taloyhtiö oli pahassa jamassa ja jopa vaarallinen – juuri valmistunut peruskorjaus maksoi 2 800 euroa neliöltä

 4. 4

  Suorakulmaisen jäävuoren mysteeri selvisi Etelämantereella

 5. 5

  Ilta-Sanomat: Näyttelijä Aku Hirviniemi sai syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta

 6. 6

  Syvällä Lapin erämaassa kulkee natsi-Saksan viimeinen puolustuslinja, ja nyt sieltä löytyi salaperäinen vankileiri

  Tilaajille
 7. 7

  Ihmisten ja hiirten aivoista löytyi suolisto­bakteereita – ”Tämä on tajunnan­räjäyttävää”, kommentoi neuro­tieteilijä

 8. 8

  Helsingissä kuultiin ”Islannin ihmeestä”: Nuorten juominen, tupakointi ja huumeiden­käyttö laskivat dramaattisesti, koska vanhempien asenteet ja käytös muuttuivat

 9. 9

  ”Täällä tulee törmäys sitten” – 130-metrinen norjalainen sotalaiva törmäsi säiliöalukseen monista varoituksista huolimatta, käy ilmi lauantaina julkaistulta äänitteeltä

 10. 10

  Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

 11. Näytä lisää