Tv-chat oli käsittämätön ilmiö, joka alkoi Suomessa 18 vuotta sitten – maailmalla koko asiaa ihmeteltiin, haastattelimme Suomen ensimmäisen chat-juontajan

18 vuotta sitten Yasir Gailya pyydettiin mukaan uuteen tv-projektiin. Silloin hän ei tiennyt, mistä on kyse.

”Tervetuloa maailman parhaaseen chat-show’hun, joka viettää tänään yksivuotissyntymäpäiviään, niin kuin näette myös näistä ruudussa olevista viesteistä. Ihan tähän alkuun meillä näyttää olevan tällainen pieni perjantai 13. päivän häikkä, eli kamera ei päivity. No, te ette jää paljosta paitsi, koska siinä kamerassa näkyisi ainoastaan mun naamani, jossa ei ole kauhean paljon katseltavaa.”

Ääni kuuluu, mutta tv-ruudun alanurkassa olevassa pikkuruisessa ruudussa ei näy mitään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Se ei haittaa Yasir Gailya. Hän jatkaa puhumista ja yrittää samalla ratkaista yhdessä työparinsa kanssa, miten saisi kuvan näkyviin.

On 13. heinäkuuta vuonna 2001, kello on 23.50.

Perjantai on kääntymäisillään lauantaiksi, ja menossa on TVTV!-kanavan ohjelma TVTV! Chat Show.

Vaikka Gailyn kuva ei näy ruudun alanurkassa, lähetys jatkuu normaalisti. Kuten Gaily on todennut: rakeinen ja pieni web-kameralaatuinen kuva on tässä ohjelmassa hyvin toissijainen.

Tärkeintä on se, että ruudulla juoksevat ihmisten lähettämät tekstiviestit. Yksi viesti maksaa 5 markkaa.

”Yasir on ihana! LOGO SYDÄN”

”Terve Yasir! Onneks olkoon! Oot ehkä vähän nipottava,mut silti THE MAN -Tuntsi-”

”MOI ROTTISTYPY! TULISPA PIAN TOI KUVA, HALUAA NÄHDÄ YASIR VELHON! -VESIMIES,N-”

”PALJON ONNEA TVTV:N CHATILLE!!!! SAA NÄHDÄ MITÄ ENSI VUOSI TUO TULLESSAAN!!!”

”JIPPIII...jaxoin valvoa! (*** *******töitä) KONGRATJULATION TU JUU OOL!!!! Jumalatar oot d ja kaikki te muut KIITOS!! *ojentaa skumppaa ja viskoo bilehilettä* öitä!! -bits-”


Kuva saadaan toimimaan puolenyön aikaan.

Sitten Gaily jatkaa chat-ohjelmansa juontamista läpi yön. Niin hän on tehnyt jo vuoden ajan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eikä Gaily ole ainakaan merkittävästi väärässä väittäessään, että TVTV! Chat Show oli maailman paras chat-show. Tosiasiassa se oli vielä 1-vuotissyntymäpäivänäänkin heinäkuussa 2001 yksi maailman ainoista chat-ohjelmista. Suomessa kilpailijoita olivat lähinnä MTV3 Chat (joka oli alkanut nimellä GSM Yöshow) ja Urheiluchat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun TVTV! Chat Show oli aloitettu tasan vuotta aiemmin heinäkuussa 2000, oli se todennäköisesti maailman ensimmäinen interaktiivinen chat-ohjelma.

Suomen ensimmäinen se ainakin oli, eikä muissa maissa vastaavaa ideaa ollut tiettävästi keksitty sitä ennen. Interaktiivista televisiota väitöskirjassaan tutkinut Pauliina Tuomi sanoo, että 2000-luvun taitteessa Suomi oli vielä esimerkiksi tekstiviesteihin pohjautuvassa interaktiivisessa televisiossa todellinen edelläkävijä verrattuna kaikkiin muihin maihin.

”Esimerkiksi Keski-Euroopassa ihmeteltiin pitkään sitä, miksi kukaan haluaa maksaa euroa siitä, että lähettää tekstiviestinsä näkyviin tv-ruudulle”, Tuomi sanoo.

2000-luvun puoliväliin mennessä Suomi oli jo niin pitkällä interaktiivisessa televisiossa ja chat-maailmassa, että jokaisella kanavalla oli lukuisia chat- ja peliohjelmia, joita lähetettiin monta tuntia putkeen. TVTV! oli muuttunut vuonna 2001 Subtv:ksi (myöhemmin Sub), ja kanavalla lähetettiin suoranaisia peliputkia. Parhaimmillaan (tai pahimmillaan) suomalaisesta tv-sisällöstä noin puolet oli erilaista interaktiivista televisiota.

Kun Yasir Gaily ryhtyi TVTV! Chat Show’n juontajaksi vuonna 2000, hänestä tuli Suomen – ja siis myös maailman – ensimmäinen tv-chat-juontaja.

Chat-ohjelma kuvattiin viikonloppuöisin Helsingin Lasipalatsissa sijaitsevassa Jyrki-ohjelman studiossa, koska sitä tuotti sama Funny Films -tuotantoyhtiö kuin Jyrkiäkin. Gaily istui studiossa, ja kamera kuvasi monta tuntia putkeen, kun hän jutteli suurimman osan ajasta itsekseen ja luki ruutuun ilmestyviä tekstiviestejä. Gailyn työparina oli moderaattori, joka ennakkoluki läpi kaikki viestit ennen niiden julkaisua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Silloin Gaily ei osannut arvata, millainen hittituote ja oman aikansa sukupolvikokemus tv-chateista tulisi. Tai että tv-chat-juontajista tulisi koko kansan tuntemia julkkiksia.

Gaily lopetti tv-chatin juontamisen 1-vuotislähetyksen jälkeen, eikä hän siksi ehtinyt juontaa chattia niiden suurimpana kulta-aikana 2000-luvun puolivälissä. Silti Gailyllekin ehti kertyä oma fanikuntansa, kuten 1-vuotislähetyksen viesteistä voi havaita.

”Joskus kadullakin joku tunnisti minut, mikä on pieni ihme, kun ottaa huomioon, miten huonolaatuinen se kuva oli”, Gaily kertoo.

Gaily itse on tunnettavuutensa vähäisyyteen tyytyväinen. Kun Gailylle tarjottiin kesällä 2001 lisää töitä TVTV! Chat Show’ta tehneessä tuotantoyhtiössä, Gailyn ainut ehto oli se, ettei hänen tarvitsisi juontaa enää chattia.

”En siksi, että se olisi ollut kamalaa. Sain vain vuodessa tarpeekseni viikonloppuöiden viettämisestä chat-studiossa.”

Siksi Gailyn nimi ei usein nouse esille, kun nostalgiajutuissa muistellaan vanhoja chat-juontajia. Eikä Gaily itsekään ole tarjoutunut erityisen aktiivisesti puhumaan omasta chat-menneisyydestään.


Tunnetuimpia chatista julkisuuteen nousseita juontajia ovat olleet muun muassa Vappu Pimiä, Maisa Torppa, Iida Ketola, Petra Soikkeli ja Miika Puolakka.

Kesällä Yle julkaisi Juuso Pekkisen juontaman podcast-ohjelman, jossa vieraana olivat Ketola ja Puolakka.

Molemmat kertoivat, etteivät mainitse uusissa tilaisuuksissa menneisyyttään chat-juontajana, vaan puhuvat siitä lähinnä vain kun joku muu nostaa asian esille. Chat-menneisyys ei ole syy kerskailulle.

Hieman samoin suhtautuu Yasir Gaily. Kun kerron Gailylle ensimmäisen kerran, mistä haluaisin häntä haastatella, hänellä on asiaan ”pari varausta”.

Se on ymmärrettävää, koska chat-ohjelmat saivat nopeasti 2000-luvulla suuren suosion lisäksi myös kyseenalaisen maineen.

Chatit olivat oman aikana sosiaalinen media ennen kuin sosiaalisesta mediasta osattiin puhua.

Jo kauan ennen television chat-ohjelmia oli keksitty (niin ikään Suomessa) muun muassa tekstipohjainen IRC ja sittemmin esimerkiksi KissFM-radiokanavan nettisivuilla toimiva KissFM Chat. Samaa jatkumoa oli myös 2000-luvun taitteessa Habbo Hotelin suosion räjähtäminen käsiin.

Tv-chatissa oli kuitenkin vielä aivan oma piirteensä. Viiden markan (sittemmin 84 sentin) hintaan sai oman viestinsä näkyviin tv-ruutuun ja pystyi juttelemaan muiden ohjelman katsojien kanssa. Se oli täysin poikkeuksellista, koska kukaan ei saattanut edes kuvitella, että jonain päivänä joka ikisen parhaaseen lähetysaikaan esitettävän tv-ohjelman alareuna olisi täynnä ihmisten kommentteja.

Tv-chatin esiaste oli tekstitelevision ilmoitussivu, jonne sai oman ilmoituksensa tekstiviestillä. Vähitellen ilmoitussivuilla alkoi olla ilmoitusten lisäksi ihmisten keskinäistä viestittelyä.

Juuri tähän tarpeeseen vastasi tv-chat. Aluksi se oli nimenomaan keskinäistä viestittelyä ja suosikkijuontajalle huutelua. Keskustelu oli tarkkaan valvottua, ja siksi viestit ilmestyivät ruutuun välillä reilulla viiveellä.

Vähitellen lieveilmiöt alkoivat kasvaa. Yöaikaan lähetetyt chatit keräsivät paljon häiriköitä. Kun chat-juontajien seuraksi keksittiin tuoda hyvin kömpelön näköinen ”puhuva pää” -botti, joka luki ihmisten lähettämiä viestejä ääneen, oli lopputulos pahimmillaan katastrofaalinen.

Chateista alettiin kehitellä eri muotoja. Perinteisen chatin lisäksi oli muun muassa deittichat. Sitten tulivat pelimäiset chatit, joissa juontajat esiintyivät bikineissä ja heitä sai heitellä virtuaalisilla rantapalloilla.

Syntyivät vakituiset chat-vitsit, jotka eivät naurattaneet ketään. Kysyttiin loputtoman monta kertaa, paljonko on viive (koska pahimmillaan viestin ilmestyminen ruutuun saattoi viedä tunteja). Samoin ”puhuvalle päälle” lähetettiin luettavaksi kirjainyhdistelmä tj, koska jostain syystä botti luki sen ”toimitusjohtajaksi”.

Tänä vuonna tv-chatin syntymästä on tullut kuluneeksi 18 vuotta, eli se on saavuttanut täysi-ikäisyyden. Tv-chatin kohdalla täysi-ikäisyys tietää tosin myös formaatin loppua.

Viimeiset merkittävät tv-chatit päättyivät jo muutamaa vuotta sitten, eikä niiden suosio ole ollut kummoinen enää 2010-luvulla, jolloin on lukemattomia kätevämpiä tapoja viestitellä tuntemattomien kanssa.


Siksi juuri nyt on oikea hetki kysyä Suomen ensimmäiseltä chat-juontajalta, mitä hänelle itselleen jäi ohjelmasta mieleen.

Sitä varten on käytävä Helsingin Pasilassa sijaitsevaan Noin viikon studio -ohjelman työhuoneeseen. Gaily istuu siellä maanantaiaamuna ja selaa konettaan. Hän on yksi torstaisin TV2:lla lähetettävän ohjelman käsikirjoittajista.

Juuri käsikirjoittajana Gaily myös tunnetaan parhaiten. Hän on ollut suuren osan 2000-luvusta käsikirjoittamassa monia television viihdeohjelmia. Pisimpään hän käsikirjoitti Uutisvuotoa. Kun ohjelma alkaa uudestaan MTV3:lla, Gaily on jälleen sen tuotannossa mukana. Tällä hetkellä Gaily käsikirjoittaa myös Stadi vs. Lande -visailua.

Jo chat-juontaja-aikoinaan Gaily teki käsikirjoittajan töitä. Silloin hän oli mukana Joonas Hytönen Show’n tekijäporukassa.

Mutta miten häntä pyydettiin juontamaan chat-ohjelmaa?

Syynä on monimutkainen tapahtumaketju.

Se sai alkunsa, kun vuonna 1996 Gaily osallistui Allianssin järjestämään rasisminvastaiseen kirjoituskilpailuun ja voitti sen. Seurasi haastattelu Radiomafialle, ja siitä hänet pyydettiin kirjoittamaan pakinaa Olga K:n radio-ohjelmaan. Gailyn ohella pakinaa samaiseen ohjelmaan kirjoitti toimittaja Jyrki Lehtola, joka puolestaan suositteli Gailya Jyrkistä tutulle Antti ”Pizza” Pekkariselle, kun Pekkarinen etsi uusia nimiä. Pekkarinen ja MTV:llä pomona työskennellyt Tomi Halonen olivat ideoineet uudenlaista tv-tuotantoa, johon tarvittaisiin sopiva tyyppi.

Tuo tv-tuotanto oli TVTV! Chat Show.

Aluksi Gailylla ei ollut mitään hajua, millaisesta ideasta oli kyse. Kun Pekkarinen esitteli sen hänelle, Gaily kiinnostui.

”Se oli omalla tavallaan hauskaa, vähän kuin radio-ohjelman tekemistä. Mulla ei ollut ennen sitä paljon minkäänlaista kokemusta radion tekemisestä.”

Hyvin nopeasti Gaily oppi huomaamaan, että viikonloppuöisin lähetettävää ohjelmaa katsoivat esimerkiksi ne, jotka olivat tulleet baarista kotiin eivätkä olleet vielä valmiita menemään nukkumaan. Vuosia myöhemmin Gailyn tuttava kertoi jopa nauhoittaneensa ohjelmia, koska oli itse yötöissä, ja katsoi lähetykset jälkeenpäin kotona.

Puheenaiheita olivat muun muassa musiikki, tv-ohjelmat ja videopelit. Viestien lukemisen lisäksi Gaily yritti itsekin viritellä keskustelunaiheita.

”Yhden kerran päätin esimerkiksi, että tänään lähetyksessä voi puhua murteista. Kävin sitä varten läpi vähän kirjallisuutta aiheesta. Mutta eivät ne millään tavalla kovin käsikirjoitettuja lähetyksiä olleet.”

Entä se suurin kysymys: miksi ihmeessä tv-chateista tuli niin nopeasti niin suosittuja?

”Ehkä se syy oli siinä yhteisöllisyyden kaipuussa. Kun tuli yöllä kotiin, oli kiva katsoa televisiosta chattia ja tuntea, ettei ole ihan yksin”, Gaily sanoo.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Internetissä huomattiin, ettei oikein kukaan osaa piirtää oikein kirjainta ”x” – Tieteen nimissä: kerro, miten sinä piirrät omasi

 2. 2

  Kaikki puhuvat nyt Brexit-leffasta, koska se näyttää somen uhkan demokratialle selvemmin kuin miljoona uutista Venäjän vaalivaikuttamisesta – tässä elokuvan keskeiset opetukset

 3. 3

  Tämä uusi emoji hämmentää nyt ihmisiä, koska kukaan ei tiedä, mitä sillä pitäisi oikein ilmaista

 4. 4

  Miten rikkinäinen ihminen voi tehdä täydellistä musiikkia? Löysin vastauksen ja kerron sen nyt teille

 5. 5

  The Leftovers on HBO:n paras sarja koskaan, vaikket ole välttämättä siitä edes kuullut – viimeinen kausi on käynnissä, ja näistä syistä kannattaa nyt viimeistään tutustua

 6. 6

  Supertähti Ed Sheeranin henkivartija liittyi Instagramiin, ja hänestä tuli sensaatio – ja aivan syystä, sillä vartija ei kunnioita staraa liiaksi ja se näkyy kuvissa

 7. 7

  Uutiset kuin Whatsappissa: Nytin sovellus kertoo, mitä pitää tietää

 8. 8

  Kanadaiset sydämistyivät, kun suosittuun Bird Box -elokuvaan ilmestyi kuvituskuvaa maan lähihistorian tuhoisimmasta tragediasta

 9. 9

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 10. 10

  Nytin toimitus valitsi vuoden 17 parasta tv-sarjaa – äänestä omaa suosikkiasi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Internetissä huomattiin, ettei oikein kukaan osaa piirtää oikein kirjainta ”x” – Tieteen nimissä: kerro, miten sinä piirrät omasi

 2. 2

  Kaikki puhuvat nyt Brexit-leffasta, koska se näyttää somen uhkan demokratialle selvemmin kuin miljoona uutista Venäjän vaalivaikuttamisesta – tässä elokuvan keskeiset opetukset

 3. 3

  Miten rikkinäinen ihminen voi tehdä täydellistä musiikkia? Löysin vastauksen ja kerron sen nyt teille

 4. 4

  Suomi mainittu! Metal Gear -pelisarjan isä vieraili yllättäen Suomessa ja julkaisi miljoonayleisölleen kuvan, jossa lumikasan yli ei pääse edes ratikkaan

 5. 5

  Tämä uusi emoji hämmentää nyt ihmisiä, koska kukaan ei tiedä, mitä sillä pitäisi oikein ilmaista

 6. 6

  Tämä tanskalainen vodkamainos on nyt paras asia internetissä, koska pääosassa on absurdein suomalainen dialogi koskaan – kysyimme tekijöiltä, mitä heidän päässään liikkuu

 7. 7

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 8. 8

  Tällä ääninauhalla sanotaan selvästi ”Yanny” tai ”Laurel”, mutta kumman kuulet on täysin sattumanvaraista

 9. 9

  Kanadaiset sydämistyivät, kun suosittuun Bird Box -elokuvaan ilmestyi kuvituskuvaa maan lähihistorian tuhoisimmasta tragediasta

 10. 10

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

 2. 2

  Internetissä huomattiin, ettei oikein kukaan osaa piirtää oikein kirjainta ”x” – Tieteen nimissä: kerro, miten sinä piirrät omasi

 3. 3

  Netissä leviää viraali teoria, jonka mukaan yksi perhepizza on enemmän kuin kaksi normaalia – Testasimme, voiko järjetön väite pitää paikkansa

 4. 4

  Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

 5. 5

  Gillette ilmoitti alkavansa mainoksissaan ”haastaa miehisyyteen liittyvää kuvastoa” ja teki mainoksen jossa miehet ovatkin kilttejä – sai niskaansa viharyöpyn

 6. 6

  Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

 7. 7

  Suomi mainittu! Metal Gear -pelisarjan isä vieraili yllättäen Suomessa ja julkaisi miljoonayleisölleen kuvan, jossa lumikasan yli ei pääse edes ratikkaan

 8. 8

  Miksi turvapaikanhakijan tekemä seksuaalirikos tuntuu tuomittavammalta kuin maassa ikänsä asuneen? Kysyimme etiikkaan erikoistuneelta professorilta

 9. 9

  Hampurilaisravintola Bun2Bun aiheutti epäilyksiä vaihtamalla lihapihvit kokonaan ”amerikkalaiseen ihmetuotteeseen” – testasimme miltä se maistuu, jos muuten syö lihaa mielellään

 10. 10

  Opin naistutkimuksen luennolla, että säälimätöntä vallankäyttöä on kaikkialla – ja se tuntui parikymppisestä maalaispojasta uskomattomalta

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Vältä tätä yleistä toimintatapaa sängyssä – sen lopettaminen voi johtaa parempaan seksiin kuin aikoihin

 2. 2

  ”Anteeksi”, Kaisa kirjoitti, ja sitten hän yritti tappaa itsensä jälleen – Nyt Kaisa kertoo, mikä lopetti pimeyden ja miten muutkin ehkä voisivat selvitä

 3. 3

  Raha maksaa enemmän kuin luulet – Halpa laina tulee kallistumaan ainakin hetkittäin, ja nämä asiat lainanottajan on syytä tietää

  Tilaajille
 4. 4

  Tämän vuoden hittidieeteiksi voivat nousta pegaanius ja ”eko-ketoilu” – toisessa keho polttaa täysillä rasvaa ja paino putoaa nopeasti, mutta ruokavalio voi myös vahingoittaa suolistoa

  Tilaajille
 5. 5

  Tiistaiaamu Etelä-Suomessa talven kylmin: Vihdissä -33 astetta

 6. 6

  Lounais-Suomi on Itämeren pahimpia fosforin lähteitä, vaikka valtaosalla alueen pelloista ei edes tarvita ravinnetta

 7. 7

  Internetissä huomattiin, ettei oikein kukaan osaa piirtää oikein kirjainta ”x” – Tieteen nimissä: kerro, miten sinä piirrät omasi

 8. 8

  Nainen synnytti bussipysäkillä Helsingin Käpylässä – ”Mies sanoi rauhallisesti, että nyt alkoi synnytys”

 9. 9

  Petri Luukkainen halusi tietää, miten vähällä tavaralla ihminen voi tulla toimeen – Nyt Tavarataivas-dokumentista on tehty Saksassa komedia, jonka on nähnyt 1,5 miljoonaa ihmistä

 10. 10

  Helsingin Isolta Roobertinkadulta löytyi luvaton salahotelli, väittää rakennusvalvonta – Osakas: ”Huippu­hinnan” asunnoistaan maksaneet kärsivät

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nainen synnytti bussipysäkillä Helsingin Käpylässä – ”Mies sanoi rauhallisesti, että nyt alkoi synnytys”

 2. 2

  Näin meidät huijattiin juomaan vaikka ei ole jano – liika juominen on vaarallista urheilussa, ja muillekin se on turhaa

  Tilaajille
 3. 3

  Helsingin Isolta Roobertinkadulta löytyi luvaton salahotelli, väittää rakennusvalvonta – Osakas: ”Huippu­hinnan” asunnoistaan maksaneet kärsivät

 4. 4

  Internetissä huomattiin, ettei oikein kukaan osaa piirtää oikein kirjainta ”x” – Tieteen nimissä: kerro, miten sinä piirrät omasi

 5. 5

  Kuka nousi kukkulalle Korsossa? Aamos Vesaikko etsii ihmistä, jonka hän näki kaukoputkellaan 15 kilometrin päästä Pohjois-Haagasta

 6. 6

  Suomen suosituin radiotiimi hajoaa – ”Juhan mukaantulo kahdeksan vuotta sitten oli vahinko”, sanoo ohjelmapäällikkö

 7. 7

  Monilla on piilolinssien vaurioittamat silmät, eivätkä he tiedä sitä itse – yhtä piilolinssityyppiä asiantuntija ei suosittele kenellekään

  Tilaajille
 8. 8

  Miksi ihmiset vain näpräävät kännyköitään bussissa? Kuljettaja Raimo Lampea asia vaivasi niin paljon, että hän päätti tehdä jotain

 9. 9

  Suomi laittoi miljoonia euroja saksalaisiin ruoka­messuihin – HS kiersi Suomen osaston berliiniläisen ruoka­gurun kanssa, ja tämä yllättyi

 10. 10

  Pilkkasiko Trump-lippikseen pukeutunut poikakoulun oppilas alkuperäiskansan aktivistia? Viraalivideon tarina täydentyi yön aikana

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nämä sanat kannattaisi sanoa monelle vanhemmalle, vaikka minut ne saivatkin itkemään

 2. 2

  Pilapiirtäjä Ville Ranta teki piirroksen Oulun seksuaali­rikoksista ja sohaisi muurahais­pesään – Facebook jäädytti tilin, mutta se ei Rantaa hetkauta, sillä hän ei ole ensi kertaa asialla

 3. 3

  Keskellä Helsinkiä on talo, jonka lattian alta paljastui aikakapseli täynnä 300 vuoden takaista elämää

 4. 4

  Autoista tuli niin hyviä, että kuljettajien ajotaidot romahtivat – tämä perusasia unohtuu monelta ja talvella sen kuulee lähes joka risteyksessä

 5. 5

  Kampaaja Petri Puhakka joi itsensä väsyksiin, haki voimaa amfetamiinista, vihasi itseään peilin edessä ja joi lisää – Sitten esimies sanoi oikeat sanat

  Tilaajille
 6. 6

  Tältä näyttää Redi arkisena aamu­päivänä – Yrittäjät kertovat, miltä kauppa­keskuksen tilanne vaikuttaa nyt

 7. 7

  Tällainen on kahdeksan lapsen hyväksikäyttö­tapaus: Kalliolaismies saalisti tyttöjä Instagramissa – Tuomittu pyysi 14-vuotiasta tyttöä vaikenemaan seksistä

 8. 8

  Näin meidät huijattiin juomaan vaikka ei ole jano – liika juominen on vaarallista urheilussa, ja muillekin se on turhaa

  Tilaajille
 9. 9

  Ruokavalioista tuli niin tiukkoja, että ihmiset alkoivat syödä väärin – nyt nousee yksinkertainen dieetti, jonka asiantuntija soisi syrjäyttävän kaikki muut

  Tilaajille
 10. 10

  Nainen synnytti bussipysäkillä Helsingin Käpylässä – ”Mies sanoi rauhallisesti, että nyt alkoi synnytys”

 11. Näytä lisää